2016. október 24., hétfő

Bálványdöntés

Megcsináltuk. Kifütyültük Orbánt. A királyi tévében persze nem hallatszott, de élőben, meg a különböző videókon nagyonis.




Csináltunk már ilyet korábban, de kevesen voltunk. Múltév március 15-én a Fidesznyik tömegbe szivárogtunk ötvenen, ezév március 15-én kábé 300-an voltunk a Múzeum kertnél, most meg összességében a Kossuthon 1500 ember fütyült. Mi a Vértanúk terét foglaltuk le jóelőre, ismerjük az akusztikáját: olyan, mint egy hangszóró, a körkörös tér magas bérházai felerősítik a hangot, aztán csak egy útja marad, hogy kitörjön: a Kossuth közepe felé. Összejöttünk itt nagyjából 1000-en, az Index, a hvg.hu helyszíni tudósítói is csak annyit írtak erről: fülsüketítő volt a hangzavar. És tényleg.


Volt egy többszázas csapat a Tér másik sarkánál is, és kisebb csoportok közelebb a színpadhoz. Hogy milyen volt az összhatás? Inkább visszakérdezek: vajon miért kellett Orbánnak ordítva előadni a beszédét? Vajon mitől borultak ki olyannyira a Narancsrobotok, hogy verekedni kezdtek? Ugyeugye. Hát ettől. Az meg, hogy a királyi tévé hogy buherál a hangokkal, kutyát nem érdekli. Úgyis csak az a párszázezer Orbánista bálványimádó nézi, akiket füttyel sem lehet fölébreszteni, mert élőhalottakra nem hatnak küső ingerek. Ám a különböző hírportálok sokszoros nagyságú tömeget érnek el, így tegnap az Ország arról értesült: vége a Diktátor sebezhetetlenségének.


És ennyi a lényeg. És ez volt az igazi cél. Papíron jöval többen vannak, akik elutasítják a Rezsimet, mint a támogatói. De passzív többség nem tud legyőzni egy agresszív kisebbséget. Hogy mennyire agresszívet, azt tegnap ismétcsak az egész ország láthatta. Már önmagában ezért is érdemes volt füttykoncertet adni. Egyszerű a feladatunk: a passzív többséget aktivizálnunk kell, Orbánék harcos kisebbségének önbizalmát pedig megtörni. Tud valaki jobb módszert erre, mint a kifütyülés? Ha tudna, csinálná. Tegnap 1500 ember úgy döntött, hogy felébred, és segít felébreszteni a sokmilliót.


Mellesleg a korosztályos arányok is nekünk kedveztek. A Fidesznyik élőtrollok többsége idős volt, míg a mi sorainkban rengeteg volt a fiatal. Kevesebben voltunk, mint a bálványimádók, de semilyen értelemben nem voltunk gyengébbek. Akik tegnap kint voltak, újra eljönnek, mert látszott a csapaton: megértették, hogy mekkora erőt tud adni az összetartás, a vállvetve fölvállalt kemény konfliktus. Aztán ha végignézzük a különböző hírportálok élővideóinak nézettségeit, akkor arra is gyorsan rájövünk: legközelebb még többen leszünk. Aztán még többen.

És végül ELEGEN.


19 megjegyzés:

  1. Természetesen megint "győztél".
    Meg a "csapat"a Juhival..
    És most olcsóbb lesz nektek a kenyér?
    :)
    Csak csipni tudsz,mint a szúnyog.
    Aztán majd nyakon vág valaki,mint a "holokauszttörténészt"..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hölgyeim,ha a kenyér nem mától lesz olcsóbb nem van,a lényeg ,hogy Orbánék takarodjanak ,azután rendeződik majd minden.....

      Törlés
    2. ...és nektek olcsóbb a kenyér attól, hogy a fejetek Orbán seggébe van?! csak úgy kérdezem....

      Törlés
  2. Ha fogadnom kellene akkor azért én a "fütyülős" módszerre inkább tennék tétet, mint a blahás, közös színpados pártvezetői "öblögetésre".
    Feltéve persze hogy a sípok hangja erősödni fog mert, hogy az "öblögetés" hatásossága az előválasztások során elhal, az tuti.
    Tegnap a Kossuth téren tetteknek, közösségképző élménynek lehettek tanúi akik ott voltak.
    Ha a sípolás (dobolás, vekkerezés...) Orbánéknak bevált (mert mint látjuk bevált) miért ne lehetne kezdetnek ellenük is hatásos?

    VálaszTörlés
  3. Köszönjétek Orbánnak, hogy hőstettnek vélt bugrisságotokat minden atrocitás nélkül tehettétek, hogy nem fejlövéssel és hímtagotokkal a szájatokban végeztétek, mint a szerencsétlen párizsi fiatalok a Bataclanban, és a nőket sem zaklatták a migránsok a tömegben! Ha mindez rajtatok múlt volna.. ááá hagyjuk.

    VálaszTörlés
  4. Ha a Blahás tömeg a Kossuth-térre ment volna fütyülni,ma már nem orbán Magyarország miniszterelnöke! :(

    VálaszTörlés
  5. Csak ennek a mostani ellenzéknek nem érdeke orbán elzavarása! :( HAZAÁRULÓK!!!!

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok. Sikerült a fütyülős Orbanista kommandók szintjére lesüllyedni.

    VálaszTörlés
  7. A széttapsolás és a pofánröhögés is jó, mert a változatosság gyönyörködtet :)

    VálaszTörlés
  8. Mária Tasnádiné & anonym1990 ! Ugye nagyon savanyú a szőlő, sajnáljátok, hogy még vannak olyan emberek akik le akarják a hamis bálványokat dönteni! Ti mag gyáván meghágásra készen lelapultok, csak túléljétek valahogy a bálvány uralmát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bözsike, Te csak féltsd a saját lyukaidat. Én sohasem gyávaságból fogom meg a bokámat. Annak biztosan más oka van.. ;) Majd egyszer Te is leszel levedlett. Ne félj, ez csak idő kérdése. Mindenki a saját bőrén tanul. Te is biztos tegnap elhitted, hogy rendszert váltottál, de megnyugtatlak, csak kisebb fokú halláskárosodást szenvedtél.. Gondolom ma egész nap szaggatóan fájt a fejed tőle. :)

      Törlés
  9. Egyetértek Erzsébet Gyp. írásával, mivel nincs még számítógépem! Báder Zoltán

    VálaszTörlés
  10. Ti-talán tudatlanul-"méghamisabb" bàlványok erdekében állatkodtok mint én és anonim..Ezközök vagytok egy álnok kisebbség kezében amiről valószinű fogalmatok sincs..
    :)

    VálaszTörlés
  11. Beengedtem pár ostoba kisnácit. Időnként nem árt megmutatni Őket itt is. A Kossuthon is ez a fajta volt tegnap :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hazudsz. Tudod, hogy rossz oldalra álltál. És már nincs visszaút.

      Törlés
  12. Egyre szánalmasabb vagy. Már a régi harcostársad csapata is csürhének nevez. A böszmére gondolok. Fütyülgess csak tovább. Buktasd meg minden márciusban a Kormányt, utána sátorozz egyet. Cseréd le Gyurcsányt a tarhás drogosra. Ne veszed észre, hogy egyre lejjebb mész ?

    VálaszTörlés
  13. Ó, hogy jóváhagyás után. :-) Ezt a piszok nagy véleményszabadságot. Gratula. Tényleg nincs lejjeb.

    VálaszTörlés
  14. Utóbbi hölgy pedig DK-s. Ha nem sikerül fölfedezni semmi különbséget a Fidesznyik, meg a DK-s trollok értelmi színvonala között, az nem a véletlen műve :D

    VálaszTörlés