2015. március 7., szombat

Összefog/dos/ás

Nakérem, megvan a nagy bejelentés, március 15-én a Keleti Pályaudvari sétatüntivel összeáll a Nagy Csapat, amelyik együtt csinálta ki az ősszel csaknem elindult forradalmat, igazán szép gesztus azt egy közös végvonaglással megünnepelniük.




Mint azt már korábban leírtam, Székely Sándor Szolidaritás elnökkel januárban megállapodtam, hogy március 15-én egy nagy közös tüntetést tartunk a Kossuth téren. Nem részleteztem akkor, most megteszem. Decemberben jelentettem be a BRFK-án, majd pedig a blogomon, meg egyéb helyeken is, hogy március 15. lesz az az alkalom, amikor a szanaszét tartó és sétáló tüntetéseket összehozzuk a Kossuth térre. A BRFK okulva az állandó pervesztéseiből vita nélkül tudomásul is vette a dolgot, okés. Mily véletlen, az említett Székely Sándor pedig a Gulyás Balázs - Vajda Zoltán páros csendes főnökeként néhány nappal később bejelentette ugyanoda ugyanazt. Pontosan tudta, hogy van már ilyen, csak gondolta, hátha a Rendőrség kivág minket, ha Ő akarja, csakhát kicsit ezzel elkésett, lejárt a határidő, már jogerős volt a tüntetési helyszínünk. Így aztán Zsaruék szóltak Neki, hogy bocsika, de menjen a Tuareghez, merthát velem kéne megegyeznie. Vártam is a hívását pár napig, merthát eleve addigra merőben gyakorlati módon köztudott volt, hogy automatikusan adom a hozzájárulást bármilyen Kossuthon tartott tüntetéshez. Sok kilépett Szolis van az OGYM-ben, Ők meséltek jó sok dolgot Székely akcióiról, óvtak attól, hogy akár csak tárgyaljak vele, de én meg mindenkivel tárgyalok, egészen az első pillanatig, amíg át nem vág.


Úgyhogy szépen összeültünk Vele a Kossuthon a Váradi András Sátorban - gondoltam, a hely szelleme hátha áthatja - és rövid úton meg is állapodtunk: társszervezőként csináljuk meg együtt a március 15-ét a Nemzet Főterén, ahová minden demokratikus erőt meghívunk. Aztán meglepődve észleltem, hogy egyszercsak a Székely-hátterű Gulyás-Vajda Team belőtte a Szabad Sajtó útját tüntetésre a Kossuth helyett. Hagytam, nem tegnap volt ez már, nem is tegnapelőtt, gondoltam hátha eszükbe jut, mire fogtunk kezet, idő meg még bőven volt akkor. Számítottam Székely szavatartására az előzetes vélemények ellenére, mert addig tőlünk csak jót kapott: emlékezik tán az Olvasóm, hogy október 23-án - nem volt még akkor netadó - a Szolidaritás bejelentett az Operához egy tüntetést. Három nap alatt csatlakoztak hozzá kétszázan, így fölvettem a kapcsolatot Vele, és fölajánlottam, hogy segítünk. Örömmel fogadta, kolléganője kíséretében ki is jött dumálni, mi meg terjesztettük a tüntetést, hozzátettünk még 200 jelentkezőt, akkor még jóval kevesebben voltunk, mint mostanság, de akink csak volt, azt mozgósítottuk. A TEK aztán fogta magát és betiltotta az Opera előtti október 23-i tüntetést, elég nagy botrányt kavarva, amihez jött mégegy Szolidaritáson belüli botrány: nagy része a tagságuknak nem értette, hogy Székely miért nem tesz semmi komoly jogorvoslati lépést a törvénysértő döntés ellen.


De nem tett, viszont kijött hozzánk - akkor a nemzeti ünnep miatt minket is kipateroltak pár napra bírósági jóváhagyással a Szabadság térre, a bírósági döntéseket pedig betartjuk - és együtt mentünk át a Vértanúk terére Bokros Nagy Imre szobornál tartott megemlékezésére. Szóval ilyen előzmények után azt gondoltam, hogy tán tartja a szavát, és visszaáll a március 15-re megállapodott közös Kossuth téri tüntetés. Nem állt vissza, sőt, azt még előbbre hozták, még meg is sétáltatják a Tömeget, nyilvánvalóan azért, hogy eléggé elfáradjon, nehogy a Nép átjöjjön a Kossuthra utána. Persze megtehetnénk, hogy csatlakozunk azokhoz, akik átvertek minket, de aligha lenne jó lépés szószegők akaratát elfogadni, és hozzájuk alkalmazkodni: épp ebből a sunyi játszmázásból van elege a Népnek, mi meg maradunk az egyenes és nyilvános tevékenységnél. Úgyhogy szépen megtartjuk az eredetileg megállapodott helyszínen, a Kossuth téren a március 15-i tüntetést, a szószegők meg ott, és azokkal, akiknek ez nem ciki, tán azért, mert maguk is hozzászoktak ilyesmihez. Az őszi forradalmi hevületet sikerült az állandó és totál céltalan népvándorlásokkal lehűteni, el is tűntek mostanra a tüntetések szervezői a süllyesztőben, már csak Gulyásék, akarom mondani Székelyék maradtak, hogy vándoroltassanak.


Szép gesztus persze az elqúrt forradalmat ugyanolyan stílusban elbúcsúztatni, mint ahogy kicsinálták: közös műellenzéki performansz, minden média ott lesz, amijük csak van, bevetik, hívják a pártokat, azok meg persze rohannak is, mert mindezek nélkül párszázan ha lennének, ami szép szám, csak nem azoknak, akik valaha 100 ezer embert tudtak utcára vinni. Nagy is a pánik, szoci aktivisták rohangálnak netszerte, hogy az elvileg civil Gulyás tüntetésére toborozzanak, mert nem gyűlik a Nép a korábban megszokott tempóban. Meg már önmagukban is hazugságba keverednek: a DK azt mondja, résztvesz, mert meghívták, erre gyorsan Gulyásék kijelentik, hogy Ők biz nem hívtak meg senkit, na akkor erre varrjunk gombot. Már aki akar, mert engem, minket a továbbiakban ez már kevéssé érdekel: a Keletinél a Szocicivil Gulyás, meg az Együttcivil Vajda összegyűlik a parlamenti pártokkal, sétálnak egyet, hangicsálnak is kicsit illedelmesen, elmondják, hogy Ők most aztán megint összefogtak, igaz tizedannyi embernek, mint amennyit régen összefogás nélkül is meg tudtak mozdítani. Elfogyott a Nép, rájöttek, hogy ez a Csapat úgy caklipakli semmi mást nem akar, mint 2018-ra némi politikai muníciót összehozni, hátha leesik valami a választáson. Mi meg szépen megtartjuk a Kossuthon, az eredeti helyszínen az eredeti tüntetést, aminek a témája az lesz, hogyan tudjuk újraébreszteni a Népet, hogy lehetőleg már 2015-ben el tudjuk távolítani a Hatalomból az Orbán Rezsimet. Mert nekünk meg ez a vállalt célunk, és aki velünk jön, az ebben vesz részt.


















12 megjegyzés:

  1. Gábor, egy kissé késői a kezdési időpont a vidékieknek..Páran felmennénk.. ha összejön így..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kezdhetünk korábban, hatkor mehetünk csak be a Térre, addig az állami zenebona zajlik.

      Törlés
    2. Nálam tud aludni 4 ember, hogy ne kelljen későn hazautazni. 06-70-242-9454

      Törlés
  2. Szép hétvégét Mindenkinek!
    Már csak 8 nap van hátra március 15-ig. Nyolc nap alatt még felébredhetnek azok is, akik alszanak és meghallják a kis zemberek hangját.
    Ezek után remélem nem kell még három évet várni ahhoz, hogy elbukjon a mostani kormány.
    Az újabb három év alatt, még szegényebb, még kilátástalanabb lesz az ország népe. Még mit vehetnek el tőlünk? Már körvonalazódik a tervük. 2018-ra eljutunk odáig, hogy a családnak csak azt lesz szabad megtenni amit a kormány engedélyez. Most éppen a gyerekeknek a tovább tanulását szabályoznák le. Most már nem állnak meg, már elérték az egész napos iskolai foglalkoztatást, a kötelező hittant, erkölcstant is bevezették. Semmi véve a szülök és a pedagógusok tiltakozását.
    A következő három évben még tovább csökkentenék a szociális hálót.
    El kellene gondolkozni ezen. Végre fel kellene emelni a szavunkat. Lassan, de biztosan haladunk a sötét középkor felé.
    A Szolidaritás pedig nem a néppel hanem a mostani hatalommal szolidáris átvették a Békemenet szerepét, tüntessünk a hatalom mellett ne a népért. Már nem kell Bencsikéknek Békementet szervezni megteszik helyettük a mostani tüntetés szervezők.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá MI!!
    Vár mindenkit a Kossuth Tér 19 órától 15-én! A szikrát nem kellene hagyni kialudni!!

    VálaszTörlés
  3. ABBAN BÍZOK, HOGY VIDÉKRŐL IS SOKAN FOGNAK JÖNNI! ITT A SOHA VISSZA NEM TÉRŐ ALKALOM!

    VálaszTörlés
  4. Nehéz lehet lektorálni ilyen sok bejegyzést ;)

    VálaszTörlés
  5. Már az utolsó vonat is elmegy akkorra....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudjuk előrébb hozni, a bírósági döntést betartjuk, mert az egyetlen szövetségesünk a rendőri akciók ellen. Szerintem van olyan csapatunk, hogy találsz éjszakára szállást, de a sátorban is maradhatsz, azért van :)

      Törlés
  6. Gábor!
    Te megszólítottál már pár politikust és ki is derült róluk egy s más a reakciójukból.
    Székely Sándor és a Szolidaritás kapcsán jutott eszembe az újra aktivizálódni látszó Kónya Péter.
    Neki --elvben-- Veled (is) kéne egyeztetnie az általa meghirdetett Kossuth téri demó ügyben március 30-ra. Elmondása szerint ő nem fogja hazaküldeni a tüntetőket.
    Vajon erősíteni vagy gyöngíteni fogjátok egymás törekvését?

    VálaszTörlés
  7. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5uHAOKIKbgk

    VálaszTörlés
  8. Ezek az ún. ellenzéki pártok csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, Rájuk sem kell hederíteni!

    VálaszTörlés