2015. március 12., csütörtök

Ébredj fel szépen, kis Balázs!

Na, ez amolyan nyílt levélféle Gulyás Balázsnak, mert ugyan megszegték a március 15-i nagy közös Kossuth téri tüntetésre vonatkozó megállapodásunkat, de sosincs késő felébredni, és semmiről sem szóló menetelős színielőadás helyett valami ütőset, hasznosat csinálni.




Szóval Balázs! Az a helyzet, hogy sokakban fölmerült egy ötlet, amit minél többet forgatok az agyamban, annál jobban tetszik: nem kéne szó nélkül hagyni, hogy a Felcsúti Geci ünnepi beszédet mondjon a Nemzeti Múzeumnál. Ha van ugyanis valaki, aki totál méltatlan Petőfiék örökségére, akkor ez a talajmenti hérosz biztosan az: egyszerűen pont az ellenkezőjét gondolja és teszi, mint amit az Ifjak 1848-ban míveltek. És mivel jelen pillanatban még Te tudsz a leggyorsabban néhány ezer főt mozgósítani, lévén mind a parlamenti pártok, mind a média tol ezerrel, ezért aztán sajna kéne valamit tenned ezügyben. Mondjuk azt, hogy hagyni a rákba a délutáni sokfelszólalós, sztárszínészes esztrádműsorodat, annak majd akkor lesz helye, ha van mit ünnepelni, a sírva vigad a magyar stílusból nem fog kinőni Orbánbuktatás, azt elhiheted. Meg persze annak sincs semmi jelképereje, ha a Keleti Pályaudvartól megsétáltatod a pártaktivistákat az Astoriáig, onnan max. amerikai turistákat tudsz kiszabadítani, nem pedig Táncsicsot. Értem én persze, azért kell a Keletinél gyülekezni, mert oda érkeznek vonattal a vidéki párttagok, bár jobb lett volna, ha értelmezhető ellenzéki cselekedetekre fordítottad volna anno megvolt erkölcsi tőkédet, meg tömegedet, nem hagytak volna ott a budapestiek, hogy utaztatnotok kelljen.


Na, de lényeg a lényeg: valamikor tíz után akar fecsegni a Spicli a Nemzeti Múzeumnál. Vannak korábban is vonatok, tán megteszik Neked a Szocikollégák azt is, hogy korábban elindulnak, és mondjuk fél 10-re össze is tudtok gyűlni a Keletinél. Onnan meg csak egy ugrás a Nemzeti Múzeum, úgyis arra az útvonalra terveztétek a sétát, az Astoriától 200 méter a Nemzeti Múzeum, úgyhogy mást tényleg nem kell csinálnod, mint az időpontot módosítani. Merthogy az a pálya, hogy nem igazán fognak tolongani a Narancsok a Spicli kamudumájára, aligha akarnának gimnazistákat toborozni, ha nagy lenne a túljelentkezés, nemde. Ha ott akárcsak néhányszáz ellenzéki megjelenik, és véleményt nyilvánít a megfelelő módon és pillanatban, annak lesz ütése. Egy magát teljhatalmúnak képzelő elmeroggyantnak biztosan nem tesz jót, ha szembesül élőben azzal, hogy utálja a Nép. Na persze van az ilyesminek kis kockázata, egy kattanttól bármi kitelik válaszreakcióként, dehát kockázat nélkül nincs nyereség, és lássuk be, eddig az égvilágon semmi kockázatot nem vállaltál, épp itt az ideje némi cselekvő ellenzékiségnek.


Elég ritkán merészkedik nyílt eseményekre a Talajmenti Hérosz ahhoz, hogy egy ilyen alkalmat elmulaszthassunk. Ha nem mer kiállni ezekután, már annak is van jelentősége, ha meg kiáll, és nem arcra ragasztott műmosolyokat, hanem a Nép valódi hangját hallja, annak meg aztán főleg. Ha a cselekvő ellenzék is megkapná azt a médiahátteret, mint Te, akkor hagynálak is a fenébe, csakhát egyelőre még nem ez a helyzet. Mi persze szintén oda fogunk menni, szembenézni a Spiclivel, de kizárólag alternatív média, meg szájhagyomány útján jóval lassabban lehet csak eljutni a tüntetni szándékozókhoz. Meg mellesleg 14-én sátrakat bontunk a Kossuthon, 16-án meg újra fölépítjük őket, közben meg 15-én este 7-kor megtartjuk a cselekvő ellenzék tüntetését a Kossuthon, tudod, pont ott, ahová megállapodtunk, csak aztán megszegtétek a megállapodást. És mivel a Kossuthon a valódi ellenállás kezdőpillanata lesz, polgári engedetlenség szervezése, a Nép újraébresztésének elindítása, ezért aztán nekünk arra is kell koncentrálnunk. De mondom, ennek ellenére akit csak tudunk, elviszünk szembenézni reggel a Spiclivel a Nemzeti Múzeumhoz, büntetlenül ne mocskolhassa össze a Márciusi Ifjakat. Szerintem csatlakoznotok kéne, minél többen. Szerinted?

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


15 megjegyzés:

  1. Kiváncsi leszek lesz e bátorsága. Most megtudjuk, hogy orbán ellen vagy mellett sétáltatja a népet.

    VálaszTörlés
  2. Gyáva....tehát nem fog belemenni!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes felvetés, még ha igaz is!

    VálaszTörlés
  4. Gábor!
    Ez a "nyílt levél" újabb pusztába kiáltott szó, mondhatnám, falra hányt borsó.
    Gulyás Balázs nem fog reagálni, főleg nem fog így cselekedni. Ő a fidesz embere, csak jól álcázza magát a nagy civilséggel.
    Nem véletlenül választották pont ezt az időpontot és pont ezt az útvonalat. Itt és ekkor keresztezik legkevésbé a csúti görcs programját.
    Lássuk be, csak magunkra számíthatunk! A "hivatalos ellenzékből" senkinek nem érdeke, hogy az OGyM erősödjön, hogy kitörhessen az elhallgatás fala mögül. Mert pontosan tudják, hogy nem csak a csúti görcsnek, de nekik is végük lesz, ha elérjük célunkat!

    VálaszTörlés
  5. Tuareg!
    A helyzet kísértetiesen hasonló.
    Úgy látom te naivabb vagy, mint én voltam 2012. október 23.-án az Erzsébet hídi tüntetésnél, véletlenül mellém került Bajnaitól azt kérte, hogy a beszédét ne itt mondja el, hanem hátra arcot vezényeljen és a Kossuth téren folytassuk. Látnod kellett volna az arcát, az amúgy is sápadt baba arca még fehérebb lett, csak annyit tudott kirebegni, nem,nem,nem (akkor, Orbán a Kossuth téren ünnepeltette magát a híveivel)
    Ezt csak azért írtam le, mert kísértetiesen hasonló a helyzet. Ezek ugyanazok, ezek még válaszolni se fognak neked, és ha válaszolnak is, az elutasító lesz. Ők, akik annyiszor hátba szúrtak minket, azt gondolod, hogy most hirtelen koncepciót fognak váltani? Nem fognak!
    Ezek, nem akarnak semmit, csak az áll ellenzékiségükben tetszelegni, elkölteni azt a pénzt, amit azért kaptak, hogy lehűtsék az igazi változásokat akarókat. Ezt, szépen módszeresen meg is tették, sikerült nekik a százezres tömegeket megmozgató tiltakozó hullámokat, néhány ezresre leredukálniuk.

    Magyarországon egyre többen kezdtek arról beszélni, hogy nem elég Orbán és a Fidesz eltávolítása a hatalomból, nem elég a sima kormányváltása, rendszerváltásra van szükség. Látnunk kell, hogy a Görögöknél nyerő pozícióba került Sziriza után, megváltozott az Európai politikai konstelláció. Európának nem hiányzik, egy göröghöz hasonló gyökeres változás kialakulása Magyarországon is. Részben ennek köszönthető a DK és Gyurcsány pálfordulása is, ma már Gyurcsány is megelégedne egy kormányváltással…
    Ennek köszönhető, többe között, a média hűvös távolságtartása is mindazokkal szemben, aki nem csak kormányváltásról, hanem az egész rendszer megváltoztatásáról beszélnek.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen egyetértek Veled a görög történéseket KIVÉVE.
      Ti ott Magyarországon nagyon nem tudjátok, hogy mi van itt úgymond "nekem a szomszédban".
      Szóval a görögöket hagyjuk, mert az egy másik logika, és mások a problémák, regényt tudnék írni erről, de se időm, se kedvem, se leendő olvasótáborom... :)

      A hozzászólásod többi részével (görögökön kívül) teljes mértékben egyetértek.

      Törlés
  6. Akármilyen szép csomagolást prezentálsz az ügyeknek ,NEM találsz vevőre a dolgokban és valószinű azért mert nem ezekhez a feltételekhez kötődnek,az érdekeiket más szolgálja.És bizony ez esetben az adott szó mit sem ér!!!Fognak ŐK még meglepetéseket okozni,HA neked egyáltalán még lehet???DE HA mint eddig teszed a dolgokat akkor még megérheted ,és meg is láthatod,amint el vésznek a süllyesztőbe,akár csak a többi hasonló,pártkatonáink!!!!

    VálaszTörlés
  7. Mostanában valahogy kezd megváltozni a véleményem, úgy általában a tüntetésekkel és commentekkel kapcsolatban.(Nem szeretnék hosszú lére eresztett etimológiai fejtegetésekbe bocsátkozni) Minden jelző- ami orbán viktorra vonatkozik- íróját egyenértékűvé teszi simicskával aki valóban egy sértett ember benyomását teszi ránk.Attól hogy orbánt legecizzük, még nem követtünk el semmilyen hőstettet.Hiszen ha így teszünk akkor mi sem vagyunk többek mint vakon vagdalkozó, sértett emberek akik nem képesek felülemelkedni az indulataikon.Az irónia ,a fanyar humor,a szarkazmus (alias Konok Péter) sokkal többet ér.Nem fogjuk megnyerni azok szimpátiáját akik nem szívesen használnak útszéli jelzőket.Mert nem ebben a közegben nevelkedtek ! Mindannyian pontosan tudjuk már hogy orbán és csapata milyen emberekből áll. Értelmetlen tovább ragozni hogy ki micsoda. Ettől sem kormány sem rendszerváltás nem lesz. Viszont ha tízezer ember elmegy a múzeumkertbe és teli tüdővel fújja az újévi trombitát ....... NA AZ... MÁR VALAMI :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te írtad:
      "Attól hogy orbánt legecizzük, még nem követtünk el semmilyen hőstettet."

      Hőstettet igaz, hogy nem követünk el, viszont TÉNYT ÁLLAPÍTUNK MEG!!! DDD

      Komolyra fordítva a szót: Nekem meggyőződésem, hogy az a Geci (bocsánat a szóért, de nem tőle, hanem Tőled kérek bocsánatot) a hatalmát csak erőszak miatt akarja kiadni a kezéből! Akkor pedig vér fog folyni, ártatlan, jóindulatú emberek vére...
      KIVÉVE, ha közröhely tárgyává válik a csutigeci. Merthogy akkor elszáll a hatalma, mert se a rendőrség, se a TEK, se bármilyen állami hivatal nem fogja komolyan venni, és EZ A LÉNYEG!
      EZZEL lehet megmenteni sok-sok ártatlan ember életét!

      Törlés
  8. Nehéz út vezet a szabadság szelével találkozni,Abban az esetben meg pláne,ha ez az út csupa kövekkel és akadályokkal van ki rakva,De legyen példa és vezessen a márciusi ifjak cselekedetei és ki tartásai,Ehhez kívánok magunknak sok szerencsét.MOST fogadd el a feléd nyújtott kezem, és vegyél részt a közös munkánkba és egyben ünnepünkben ami március 15-én a Kossuth téren NEKED tartunk!!! / 19-órai kezdettel /

    VálaszTörlés
  9. Szép napot kívánok Mindenkinek!
    Hát az ébresztő nem ártana a kis Balázsnak sem. Hipnózist engedtek rá, ne hogy felébredjen,mikor nyílna a szeme megint hallja az altató dalt.
    Szerintem nem érti még az 1848-as Ifjúság mondani valóját. Talán azok igen akik mellé szegődtek, még spontán ráfordulhatnak a Múzeum körútra és becsatlakozhatnak a Múzeum kertben lévő tömeghez.
    Azután még lehetne "díszkíséretet" adni a csútinak aki a nap folytatásaként a Kossuth téren lesz.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Ébresztő Balázs nincs altatódal!
    Vivát O.GY.M.

    VálaszTörlés
  10. Azt nem állítom, hogy az eddigi tüntetések eredmény nélküliek lettek volna, de azt igen, hogy még egyik sem találta meg annyira konkrétan a címzettet, mint amennyire március 15-én a Nemzeti Múzeumnál erre lehetőség adódhat.
    Kézenfekvő és komoly, megrendítő hatással járó eredménye lehet e napon és helyen az ellenzék mozgósító erejének.
    Feltéve ha van ilyen erő és az akarattal meg bátorsággal párosul.
    Az ünnepi műsor megtapsolása mellett akár kontrasztos is lehet a szónoki produkció minősítő fogadtatása.
    Tuareg nyílt levele után még helyzet felismerési képesség sem kell ennek megszervezéséhez.
    Balázsék bármit tesznek annak visszhangja lesz.
    Rajtuk múlik, hogy milyen.
    Vajon a Szolidaritás, Kónya Péter, Juhász Péter járnak-e arra az nem tudom de, hogy ők is tudnak a lehetőségről az biztos.
    Reménykedjünk!
    Ja ; és a biztonság kedvéért legyünk ott mi is!

    VálaszTörlés
  11. Ez igen elszomoritó,hogy nem ikerül az összefogás. ennyire tetszik az embereknek ez a szörnyű álapot amiben az Ország van?

    VálaszTörlés
  12. Nem tudom, hogy azok az emberek, akik siránkoznak, panaszkodnak,elégedetlenek egy ilyen tüntetés után miért nem örülnek, hogy vannak, akik sok munkával tüntetéseket szerveznek,beszédeket mondanak.Tesznek valamit, megoldást keresnek a változásért ! Tiszteletet érdemelnek ők és azok is akik elmennek a tüntetésre ! Igen is van eredménye a tüntetéseknek ! Kritizálni könnyű, tenni valamit már nehezebb ! Köszönjük !

    VálaszTörlés