2015. január 23., péntek

Utcán vagy sehol

Tegnap igazából csak este volt időm körbenézni különböző demokrata netes csoportokban, és konstatálhattam, hogy előző ténycikkemre a kínos körbemagyarázások olyan felhője érkezett válaszként, hogy azt a Narancsoldalak is megirigyelhetnék.




Na meg persze vadul linkelgették a Magyar Nemzet, Pesti Srácok, meg a széljobbos sajtótermékek rólam, meg az Ország Gyűlése Mozgalomról (OGYM) szóló lejárató cikkeit, elfelejtve, hogy ugyanezen orgánumokat hazugnak tartják, ha épp másvalakikről szólnak a meséik. Hiába, a TÉNYEK makacs dolgok, és intelligencia kérdése azok megfelelő kezelése: vannak akiket az önbecsapás tart életben, egészségükre, de csaxólok: ez Fidesznyik típusú magatartás. Az ilyen reakciók persze előre láthatóak, nagyjából az a kör is behatárolható, hogy honnan fognak érkezni, és inkább csak megerősítenek abban, hogy az őszinteségnek nincs alternatívája, márha valóban Orbánt akarunk buktatni. A Zemberek zöme ugyanis épp azért ábrándult ki a politikából, mert az a nyilvánvaló tényeket is megpróbálta elkamuzni, ezt legprofibban persze a Fidesz csinálja, egész országot rendelt alá ennek a módszernek. De mint tegnap ismét kiderült: nemcsak a Narancsoknál találhatók a maguknak és másoknak mindent elmismásolni akaró aktivisták, aztán hogy a felére fogyott Fidesztábor eltűnt milliós tömege miért nem csatlakozik egyetlen demokratikus ellenzéki párthoz sem, azon meg célszerű lehet elgondolkozni. Szóval maradok a TÉNYEKNÉL, akiket meg zavarnak, azok olvassanak Andersen, vagy Grimm meséket, egészségükre.


A TÉNYEK pedig ezek: négy évnyi Narancsországlás zavartalanul folyhatott egészen múltév októberig, lenyúlták az Országot, és nem ütköztek semilyen valódi ellenállásba, legföljebb az arról szóló szózatokba. Annyiszor és úgy nyertek, ahányszor csak akartak, és ha nem száll el velük a Csodaszarvas, akkor ma is ugyanitt tartanánk. Csakhát a hatalmi mámor a legjobb drog, és még vizeletminta sem mutatja ki - apropó, látta valaki Kocsis Mátét? -, be is nyomtak rendesen tőle a Fijjug és benyögték a varázsszót: netadó. Na, ezt nem kellett volna, mert ami akkor elindult, az a Fideszt megrendítette. És mégegyszer elmondom: a TÉNYEK makacs dolgok. A három hónapig tartó tüntetési hullám falnak nyomta a Narancsokat és rendesen ki is facsarta Őket. Elvesztették a szavazótáboruk felét, visszavonulásra kényszerültek egy rakás törvényjavaslatukból, a fogyó támogatói tábor pedig egymásra ugrasztotta a jövőjük miatt joggal aggódó Főfidesznyikeket. Szóval mindenki nyugodtan döngetheti a mellét, hogy mekkora csapást mért Orbánra, de a VALÓSÁG az, hogy kizárólag az utca, a tüntetések voltak képesek megrendíteni a Maffiát, és semmi más. Ha pedig a tüntetések elhalnak tavaszra, akkor a Rezsim újból erőre kap, hát így tessenek a továbbiakban ehhez hozzáállni.


Ahogy látom, a civileket és a pártokat már nem is igazán az osztja meg, hogy ki milyen mezben focizik, hanem az általuk képviselt szándékok időfaktora: ki mikor gondolja lezúzni Orbánékat. 2018 a legtávolabbi, de szépen sorjáznak az időpontok. Hát ehhez meg őszintén gratulálok, merthogy mellesleg volna itt egy Ország nemdebár, ami nagyjából percről percre haldoklik, meg egy azt dementorként kiszívó Hatalom, ami ha időt nyer, életet nyer. Úgyhogy akik az időpontokkal játszanak, azok valójában létező emberek életével, és demokráciánk, európaiságunk maradékával szórakoznak. Aki nem tesz meg mindent, hogy az Orbán Rezsim minél előbb lapátra kerüljön, az valójában a Narancsérdeket szolgálja, mégha esetleg nincs is ezzel tisztában. De épp azért írom, amit, hogy tisztában legyen: ez nem játék. Egyszerűsítve azt is mondhatom: aki részt vesz a tüntetéseken, az tesz valami bizonyítottan hasznosat Orbánék ellen, aki meg ezt nem teszi, az valójában pótcselekszik. A Rezsim egyedül a Néptől fél, ezt az elmúlt hónapok általuk tett lépései be is bizonyították, a Nép meg akkor félelmetes, ha utcán van, nem pedig távkapcsolóval a tévéképernyőnél. 


Narancsék alig várják, hogy túllegyenek a tüntetések sokkján, ha a tüntetések kifulladnak, akkor bizony túl is lesznek, erőre kapnak, aztán lehet tovább tenni a semmit egy keletre tartó önkényuralom díszleteként. A Demokratikus Kerekasztal (DEKA) megalakulásának azért örülünk, mert azonosan látják az alapítók az idő szerepét, mint az OGYM: MOST, vagy jóideig soha. Ha nekem, nekünk nem is sikerül minden demokratával megértetnünk, hogy nincs idő, tán Nekik sikerül majd. A DEKA részeként, annak céljait támogatva addig is fönntartjuk, és lehetőségeinkhez mérten erősítjük is az utca hangját, hogy mire konszenzusos döntésekig eljut, ne maradjon tereptámogatás nélkül. Minden olyan demokratát a Kossuth térre hívunk, aki részt akar venni az egyetlen hatékonynak bizonyult Orbánűzó módszer gyakorlásában: tüntet, és nem üldögél. Minden olyan közszereplőt folyamatosan meghívunk, és számára az utca tömeges nyilvánosságát biztosítjuk, aki egyetért velünk abban: ennek a Rezsimnek minél sürgősebben mennie kell. Holnap 16 órakor a Kossuth téren, a Szövetség Napján ott lesz Bokros Lajos, ott lesz Szöllősiné, meg persze jómagam, hogy megmutassuk: itt és most nem az a leglényegesebb, hogy ki jobboldali, baloldali, vagy épp liberális, hanem csak ez: ki demokrata. Mert minden demokratára szükség van Orbán elkergetéséhez, és MOST van szükég, nem majd valamikor. Várunk Titeket.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



33 megjegyzés:

  1. ELOLVASTAM AZ ÍRÁSODAT ÉS MINDENBEN EGYETÉRTEK VELED!

    VálaszTörlés
  2. Remélem észhez térnek az emberek és felfogják, hogy mekkora tétről van szó!

    VálaszTörlés
  3. Aki most lusta arra,hogy egy pár órát rászánjon arra, hogy megváltoztathassuk ezt a maffia rendszert, az utána ne panaszkodjon , mert megérdemli a sorsát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az urnához sem vonszolta el a löttyedt seggét a polgár, akkor majd pont a hidegbe megy ki órákat ácsorogni?!
      Csak kérdem...

      Törlés
    2. Igen, mert ha van koncepció, van terv, van cselekvés, lesz eredmény is.
      Január 10-én is volt, már a tüntetés előtt lemondtak a gyülekezési törvény módosításáról.

      http://youtu.be/P6wPZE3DLmc

      Törlés
  4. ELOLVASTAM AZ ÍRÁSODAT ÉS nem csalódtam. Változatlanul nem befolyásolják a tények az egód... Sajnálom...

    VálaszTörlés
  5. Remélem észhez térnek az emberek....

    VálaszTörlés
  6. Aki most lusta.. vagy képtelen arra, hogy néha átgondolja, revidiálja azt amit éppen csinál utána ne csodálkozzon, ha kudarc éri..

    VálaszTörlés
  7. Azt viszont nagyon sajnálnám, ha szombaton kevesebben lennétek mint 10. én. Tehát ott leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhász Péter tüntetésén 500-an voltak, gondolod, abba kéne hagynia? Szerintem nem. A KKDSZ Szolival megtámogatott demóján 500-nál kevesebben voltak. Szerinted abba kéne hagyniuk? Szerintem nem. Szóval csínján a kudarc szóval ;)

      Törlés
    2. Gábor Szabó!

      Idézlek "kudarc" ügyben: "az EP-eredményhez képest a DK visszaesett, a júniusi Ellenállás Napjának 2500 emberéhez képest pedig az utcai aktivizmust hirdető párt szeptemberi Egyetem téri tánha 1000 tüntetője bizony erős kudarc volt."

      Szerinted abba kéne hagyniuk? Szerintem nem. Szóval csínján a kudarc szóval ;)

      Törlés
    3. Nem írtam és nem is gondoltam olyat, hogy abba kéne hagyniuk, ám abbahagyták, azóta nem szerveztek több tüntetést. :)

      Törlés
  8. Pótcselekszem és Andersent olvasok.MOST. És többet nem megyek a Kossuth térre.Nektek adom DEMOKRATÁK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig sem vitted túlzásba, a veszteség égető lesz :)

      Törlés
    2. Az uszodában a medencébe pisilni nem helyes, mégis sokan megteszik. Az igazi gáz, amikor ezt valaki a trambulinről csinálja!

      Törlés
    3. Ha papírzsebkendőre lesz szükség a hiányod miatt, azt azért lehet hogy jelezni fogom.. (má hogy tudd!!)

      Törlés
  9. Nagyon jó amit írtál !!!!
    Én voltam olyan tüntetésen,ahol épp,hogy százan ha lehettünk.
    Nem bántam meg azt sem.
    Akkor is tettünk valamit !!!!

    VálaszTörlés
  10. Jó reggelt Demokraták!

    Olvastam most is mint mindig, és csodálkozva figyelem, hogy mekkora idióta a mi aranyos nagyonmagyar népünk!!!
    Ismét eszembe jutott, hogy még mindig nem fogtuk fel!!!

    "BASZNI ÉS SZŰZNEK MARADNI EGYSZERRE NEM MEGY"!!!

    ÉN OTT LESZEK HOLNAP DÉLUTÁN BÁR KEZDEK LASSAN LASSAN KIÁBRÁNDULNI MINDENBŐL!!!

    HA NEKED EZ KELL BALFASZ MAGYAR AKKOR ÉN MINEK ERŐLKÖDJEK?!?!?!

    Tudom ez egyedi szocproblem...

    Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért szidalmazod a népet?
      Te nem tartozol bele?
      Meg kell győzni a többieket, fog ez menni :)

      Törlés
  11. Mas is igy latja ... de hogy ezt miert nem ertik?! felfoghatatlan ...
    "Pedig most Magyarországon éppen ez a feladat tornyosodik előttünk. Együtt kell fellépnünk a nagyon nagy disznóságok ellen olyanokkal, akikkel más dolgokban alapvetőn nem értünk egyet. A mindent átható állami korrupció ellen hajlandó vagyok egy sorba állni fradista ultrákkal, kivénhedt kommunistákkal, mindenféle világmegváltókkal, és persze legszívesebben a magamfajtákkal, akiknek csak úgy tele van a hócipőjük azzal, ami itt történik. Jöjjön akárki, felőlem akár politikus is bármelyik pártból, ha úgy érzi, itt a helye. Egy ilyen sokszínű társaság úgysem fogja hagyni, hogy bárki kisajátítsa magának. Aztán majd, ha lerendeztük az igazán nagy disznóságokat, megvitatjuk egymás között a másodlagos dolgokat is – és akkor én, Ahmed már csak azt fogom védeni, hogy mindenki szabadon kifejthesse a véleményét."
    http://magyarnarancs.hu/egotripp/je-suis-ahmed-93359

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye Mérőtől idéztél? Sokszor nem értek vele egyet, de most nagyon szívemből szólt. És persze Gábor is.

      Törlés
  12. orbánt meg kell buktatni !!! UTCÁRA !!! ÉN HOLNAP IS MEGYEK ...

    VálaszTörlés
  13. Aki nem a MOST elkötelezett híve, az a jövőbeni politikai pályafutását készítgeti elő, hogy "ellenzéki párt" vagy civil, mindegy és kb. annyit érzékel a mai valóságból és a jövő tendenciáiból, mint a turbóvakond a napfürdőből. 2017-ben Orbán kiterjesztett jogkörrel bíró államelnök lesz, a budai várból néz majd le az ő népére és nem lesznek választások 2018-ban !!! Ezt nem felfogni őrülten korlátolt ostobaság, vagy már megvan az ára élősúlyban, még ha egyeseknél Petőfi utánzata néz is vissza a tükörből, kevés lesz. Ennyi.
    A fiatalokat nem értem. A netadó a megszokott kényelmüktől, szórakozásuktól fosztotta volna meg őket, ki is özönlöttek az utcára. Helyette lett megyei matrica és nem tartok attól nem lesz még száz másik, hiszen a költségvetésben 165 milliárdnak nincs fedezete, azt be kell húzni valahogyan. De amúgy ők is híjával lennének az együttérzésnek ? A mások kínja smafu ? A netadó egyben fájt volna, a sok kicsi nem fog fájni ? Vagy meg vannak vezetve ?

    VálaszTörlés
  14. Nem lakik véletlenül séta távolságra a Kossuth tértől valaki, akinek feltehetne a tömeg egy azonnali kérdést?

    VálaszTörlés
  15. A fekete lyuk és a társadalmi gravitáció! A jó öreg Stephen William Hawking szellemiségével élve,semmilyen aggodalomra nem látok okot. Tehát nem kell fosni! Az OGYM Hawkingi fekete lyuk, melyből az univerzum, notabene a GYÖKERES és ALAPVETŐ, rendkívül GYORSAN BEKÖVETKEZŐ társadalmi mozgást fog okozni! Lehet kissé abszurd a hasonlat, de vaknak kell lenni, és érzéketlennek ahhoz, hogy ne lássuk azokat a mentálisan is észlelhető pozitív hagulatváltozást, amit röviden csak úgy hívunk, hogy REMÉNY! Tőszavakban: fekete lyuk.tömegéhez mérte kicsi, mindent magába szív! De Hawkins kiszámolta, egyre kisebb lesz mert hőenergia tud távozni belőle és eljön az idő, mikor megtörténik a nagy bumm, És a világegyetem megteremtődik! Megint notabene - ez a nép megtalálja az utat a Szabadság-Egyenlőség-Testvériség színpompás galaxisában! A tett halála az okoskodás! Toljátok 1000-el Kossuth téri lányok, fiuk, papák, mamák! Miénk itt a TÉR, ÉS ELJÖTT AZ idő! Én.... ott leszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  16. A fekete lyuk és a társadalmi gravitáció! A jó öreg Stephen William Hawking szellemiségével élve,semmilyen aggodalomra nem látok okot. Tehát nem kell fosni! Az OGYM Hawkingi fekete lyuk, melyből az univerzum, notabene a GYÖKERES és ALAPVETŐ, rendkívül GYORSAN BEKÖVETKEZŐ társadalmi mozgást fog okozni! Lehet kissé abszurd a hasonlat, de vaknak kell lenni, és érzéketlennek ahhoz, hogy ne lássuk azokat a mentálisan is észlelhető pozitív hagulatváltozást, amit röviden csak úgy hívunk, hogy REMÉNY! Tőszavakban: fekete lyuk.tömegéhez mérte kicsi, mindent magába szív! De Hawkins kiszámolta, egyre kisebb lesz mert hőenergia tud távozni belőle és eljön az idő, mikor megtörténik a nagy bumm, És a világegyetem megteremtődik! Megint notabene - ez a nép megtalálja az utat a Szabadság-Egyenlőség-Testvériség színpompás galaxisában! A tett halála az okoskodás! Toljátok 1000-el Kossuth téri lányok, fiuk, papák, mamák! Miénk itt a TÉR, ÉS ELJÖTT AZ idő! Én.... ott leszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Jó írás.. olvasni kéne sokaknak.. mindenkinek.. hátha eljut idővel (és még időben!!) a tudatáig..

    VálaszTörlés
  18. Bocsi de még annyit:
    Fel kéne vállalnunk kicsit bátrabban, hogy a civil mozgalmak KEMÉNY MAGJA vagyunk. Itt nem a mennyiség, a minőség dominál! Mi vagyunk a kulcsa Hegel dialektikáját citálva, a mennyiségi változások minőségi változásba csapnak át ! Egyszerű?! dialektika!
    Egy mondatom a fenti hsz-ból pontosítanék:
    Az OGYM egy Hawkingi fekete lyuk, melyből az univerzum, notabene ez a "kemény mag" GYÖKERES és ALAPVETŐ, rendkívül GYORSAN BEKÖVETKEZŐ társadalmi mozgást fog okozni!
    Így talán érthetőbb... sorry :)

    VálaszTörlés
  19. Már bánom hogy nem másolgattam ki a különböző csoportokban különféle posztok alá írt hozzászólásaimat... Pontosan ugyanígy látom én is, aminek számtalanszor hangot is adtam, teljesen egyetértek!!!

    VálaszTörlés
  20. Egyetértek, magam is hasonló megjegyzéseket szoktam írni a tüntetésekhez. Érthetetlen és ostoba, hogy a tüntetésszervezők mint focimeccsről, mindig hazaküldték a tömeget. Nyilvánvaló, hogy nem merték vállalni a felelősséget semmiért, ami történhetett volna. Remélem, hogy ha tényleg elég nagy tömeg összejön, addig nem mennek haza, amíg orbán le nem mond. Azt sem értem, mi ez a modorosság a tüntetésekkel kapcsolatban, hogy mindenki olyan óvatos, mintha tojáson járna, hogy jajj, csak ne történjen semmi... csak szépen, csendesen, nehogy baj legyen, nehogy felébredjen viktor bácsi... most akkor tényleg, b@szunk, vagy szüzieskedünk??? 2006-ban nem nagyon gondolkodott ezen a jobboldal!!! El is érték amit akartak, ha kissé késleltetve is. Még jó, hogy röhögnek orbánék a kínlódáson!

    Szeretnék válaszolni is Gábor felvetésére, miszerint miért "csendesek" a fidesz lemorzsolódó szavazói. Egyrészt azért, mert ők általában konzervatív, az erős vezetőben hívő emberek, és ilyet most egyedül a fidesz tud felmutatni. Pechükre, ez meg hülye... már bocsánat! A másik pedig, hogy olyan széthúzás van, kivétel nélkül mindenhol az ellenzék soraiban (itt is), hogy nem bíznak bennük. Talán ide tartozik, hogy nagy hibának tartom az ellenzék részéről, itt is, és egyébként Sepherdnél is (onnan én is kiléptem emiatt), hogy bár szövegben Gábor is a másik elfogadása mellett emel szót, több helyen ki is jelentette, hogy nem tesznek egyenlőséget a pártok szimpatizánsai és vezetői között, mégis például a lekezelő fidesznyik jelzővel veszi egy kalap alá az összes fideszest! Aztán pedig valakit, aki nem ért egyet és ezért kilép innen, olyan kicsinyes utánaszólásokkal illetik páran, ami inkább megerősíti abban, hogy jól döntött. Erről le kellene szokni, mert sok jóérzésű embert elriaszt, elidegenít. Nem elég csak a politika mibenlétét ismerni, és hideg fejű döntéseket hozni annak, aki embereket akar irányítani, hanem ismerni kell az embereket, és tudni kell velük bánni. Szerintem annak a hölgynek például azt kellett volna mondania egy olyannak, aki úgy érzi, tényleg mindenkire szükség van orbán megbuktatáshoz, hogy: nagyon sajnálom, ha így érzel, hiányozni fogsz. Ha nem is értesz egyet mindennel amit írtam, de abban azért igen, hogy orbánnak mindenképpen mennie kell, akkor nézd el a hibáimat és tarts velünk. Csak mondom.

    VálaszTörlés
  21. Most fogyatkozunk vagy tisztulunk?
    https://www.facebook.com/events/1585147065038722/

    VálaszTörlés