2015. január 13., kedd

Népakarat

Január 10-i tüntetésünk, az Összefogás Napja messze túllépte a társadalmi ingerküszöböt, mind a tömegmédiában, mind a neten az egyes számú témává vált az ismertetett, és 1000 ember által elfogadott Orbánbuktatási Terv. Ez volt a cél, jöhet a következő lépés.





A március 15-ig elvezető Orbánbuktatási Tervet nem véletlenül neveztük el Tavaszi Viharnak: egy percig nem gondoltuk, hogy valami langymeleg simulékonysággal fog mindenki rábólintani. A vihar az vihar, nem pedig kedélyes fuvallat: csak erős széllökések közben derül ki, hogy mi az, ami súlytalan, és elszáll, és mi elég stabil, hogy bármit kibírjon. Az ellenzék mindenféle szegmenseiben, civilektől a pártokig akkora a hangzavar, hogy abból már egy tiszta összhangzat sem vehető ki, pedig nagyon odafigyelünk. Ilyenkor meg aztán jobb egy erős szólamot elindítani, és addig játszani, míg az nem válik az újra kialakuló harmónia alapmotívumává. Kihirdettük az Orbánbuktatási Tervet, pontosan, tételesen, határidőkkel, van most már miről beszélni, akár támogatólag, akár elítélően. Lehet ahhoz csatlakozni, lehet gerincvelőből elutasítani, lehet ahhoz képest más KONKRÉT tervet ismertetni, és akkor még akár vitatkozhatunk is, mert eddig nem volt miről. Ahány tüntetés volt eddig, annyiféle cél került ismertetésre, de javarésze részcél volt: többségük beérte az Orbán Rezsimen belüli változtatási akaratokkal. Hát mi meg nem érjük be: a fejétől bűzlik a hal, és amíg a Narancsmaffia uralkodik, addig nem megbeszélni kell a dolgokat velük, hanem eltakarítani Őket.


Lássuk akkor a Tavaszi Vihar menetrendjét:

- Az Orbán Rezsim menesztése 2015. március 15-én, az Ultimátum Napján, ennek eszköze egy 100 ezer fős tüntetés, mely Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakul és döntéseket hoz, megbízottai révén gondoskodva azok végrehajtásáról.

 - Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés 6 határozatot hoz:

1. Hatályba lépteti korábbi, 25 éven át konszenzussal létező Alkotmányunkat, annak Fideszhatalom előtti állapotában: ez 2010 áprilisi állapotot jelent.

2. Hatályba lépteti az ugyanakkori választási jogszabályainkat.

3. Ezen sarkalatos törvényeink bármikori megváltoztatását feles részvételű, kétharmados többségű népszavazáshoz köti: ne lehessen később sem bármilyen országvezetés játszótere alkotmányos berendezkedésünk.

4. Kimondja az Országgyűlés feloszlatását.

5. 2015 szeptember 15-ére szabad választásokat ír ki.

6. Felállítja a konszenzusos 10 fős átmeneti kormányt.


Világos Cél, ahhoz elvezető egyenes Út, ha valakinek van jobb, majd elgondolkozunk rajta, de az Ország Gyűlése Mozgalom által szervezett Kossuth téri Népgyűlés már lefektette az alapelveket, amiből nem engedünk. A lényege röviden annyi: az Orbán Rezsimet kell megbuktatni, és a lehetséges legkorábbi időpontban. A novemberi tüntető tömeg döntő része már hazament, és épp azért, mert nem adtak a szervezők semilyen kézzelfogható és megvalósítható tervet. Mint látszik, már a szervezők is lassan hazamennek, a Közfelháborodás Napja 30 ezres Kossuth téri tüntetésének összehozói már be is jelentették, hogy több demonstrációt nem szerveznek, inkább országos hálózat kiépítésébe fognak. A január 2-i Opera előtti 10 ezres tüntetést összehozó MostMi újabb tüntetésére is bőven 1000 alatt van a jelentkezők száma, pedig jó egy hete toborozzák a népet. Sok kisebb tüntetés is szervezés alatt áll, ott sem növekszik a számláló, a Tömeg megunta a részcélokra létrehozni akart színielőadásokat. A Vajda Zoltán által fémjelzett, Gulyás Balázs netadós csoportjának segítségével szerveződő fenruár 1-i tüntetés képes még nagy tömeget vonzani, tekintettel arra, hogy Ők is már az Fideszmentesítésben, és nem a mellébeszélésben mozognak, helyes.


Letettünk a nyilvánosság asztalára egy KONKRÉT cselekvési tervet, itt az idő, hogy arról minden lényeges, valós társadalmi támogatottságú erő megnyilvánuljon. Az idő szorít, van mikor a szabad bölcsészeté a tér, de van mikor a gyors cselekvésé, és amíg Orbán hatalmon van, minden nappal rosszabbá válik a helyzet. Nyilvánvaló, hogy a demokrata oldal minél szélesebb körű összefogása könnyebbé teszi a Nép mozgósítását, de szövetséget kötni csak olyanokkal szabad, akiknek ugyanaz, vagy legalább hasonló a Célja, mint a miénk. Egy négylovas hintó csak akkor gyorsabb egy kétlóerős szekérnél, ha a négy igavonó egyirányba van bekötve, mert ha ellentétes irányba húznak, akkor nem jó, hogy többen vannak. A Tavaszi Vihar következő Kossuth téri Népgyűlésén, január 24-én meg fogjuk kérni mindazokat, akikre potenciális szövetségesként tekintünk, hogy szólaljanak föl, és mondják el nyilvánosan, hogyan gondolják az Orbánbuktatást. Aztán az elhangzottak függvényében döntünk, hogy össze tudjuk-e hangolni a cselekvéseinket, vagy nem, de ehhez a döntéshez mindenekelőtt ismernünk kell a nyilvánosan fölvállalt, őszinte akaratokat. Már zajlik a január 24-i Népgyűlésünk előkészítése - a Szövetség Napja nevet kapta, gondolom eddig már kiderült, miért -, és szavazással döntjük el, kik legyenek azok, akikre kíváncsiak vagyunk. Csatlakozni a gyűléshez ITT tudsz, Kedves Olvasóm, egy nap alatt 400-nál többen jelezték biztosra a részvételüket, gondolom nem lesz létszámproblémánk a következő 11 napnyi toborzási idő letelte után. Tegyük a dolgunkat.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


29 megjegyzés:

  1. Már nagyon várom a napot. HAJRÁ GÁBOR, HAJRÁ OGYM!

    VálaszTörlés
  2. Gábor! Örülök hogy rövidre zártad az események kimenetelét.El fog válni a hús a létől,és állást kell foglalni az ellenzéknek a továbbiakra nézve.Tartok tőle, hogy nem engednek az idők szavának,mert abban a hitben ringatják magukat,hogy majd Ők.Majd....Idáig úgy néz ki, hogy nekik nem sürgős. Nekünk viszont nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Egyetértésemet bírjátok az összes programpontban és célban,igaz ez csak egy szavazat a masszából,de összeállhat és kell is,hogy összeálljon ez is egy nagy tömeggél!Hiszek benne és próbálom is kiszolgálni,de nem szolgaként,individuumként meggyőződésből!Sok sikert kívánok Nekünk!-üdvözlettel Nagy Sándor

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szép napot Gábor! Szép napot Erőd!
    A blogodban leírt összefoglalóddal mindenben egyetértek.(Négyszer szállt a hsz-em idáig)
    Január 10-én újabb ezer ember mondta el utánad az eskü szövegét. Ujabb ezer ember értette meg a mondani valód lényegét. Most már a tettek beszélnek és nem a szavak. A régi mozgalmárok közül néhányan egészségűgyi okokból már csak otthonról a nettről figyelhetik az események alakulását. A viharos szél, a külső zord időjárás és az erejükön felül vállalt cél elérése érdekében nem kímélték magukat. Tapasztalatink azt mutatják, hogy újabb s újabb emberek csatlakoznak hozzánk és ott folytatják ahol az előbbiek kényszerűségből félbehagyták a dolgot.
    A Tavaszi Vihar akciónkra már most elkezdték szervezni a feljutás lehetőségét. Rájöttek hogy ez már nem "játék" és a bőrünkre megy minden amit addig le tudnak nyomni a torkunkon.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    VIVÁT O.GY.M!

    VálaszTörlés
  6. " Kihirdettük az Orbánbuktatási Tervet, pontosan, tételesen, határidőkkel, van most már miről beszélni, akár támogatólag, akár elítélően. Lehet ahhoz csatlakozni, lehet gerincvelőből elutasítani, lehet ahhoz képest más KONKRÉT tervet ismertetni, és akkor még akár vitatkozhatunk is, mert eddig nem volt miről."
    A fenti néhány mondat kínálja a konstruktív, közös cselekvés létrejöttéhez az alaphelyzetet. A párbeszéd alakulóban van, tegnap Bauer Tamás egyfajta, nem rosszindulatú kritikát fogalmazott meg a MENETREND? cím alatt. https://www.facebook.com/bauertamas3vk/posts/883381278349065:0 A poszt zárómondata:"Bármennyire tiszteletre méltó is Tuaregék Kossuth téri kiállása, menetrendjük nem vehető komolyan. Hozzászólásomban rámutattam:" Egy nagy, például százezer fős tömeg szavának súlya van. A rezsim csak az erőt képes érzékelni, maga is ezen elvet vallja a jog alapjának. Semmi képtelenség nincs abban, hogy a jelenlévők nemzetgyűlésként tekintsék magukat és határozatokat hozzanak. A határozatukat, ultimátumként átadva a parlament megbízottjának, azok teljesítésére határidőt szabjanak meg. Létrejön egy kritikus helyzet, ami megszabja a további eseményeket. Vagyis egy valóban változást akaró erő, szemben a "nem tehetünk semmit, kétharmaduk van" nyavalygással, megoldásra törekszik. A cél nem a hatalom birtoklása, hanem a jogállam helyreállítása. Természetesen sokat jelentene, és fokozná a hatást, ha erre az eseményre széleskörű, sokoldalú társadalmi egyeztetés, civilek és pártok tevékeny részvételével kerülne sor. Kik azok, akiknek nem érdekük az ebben való részvétel? Már számtalanszor kinyilvánítottuk, mindenkire szükség van. Azt meg kell érteni, hogy a fenti célok elérését hátráltatná bármiféle, a majdani pozíciókért folytatott vita. Ennek az ideje a szabad, demokratikus választások kiírása után jön el." Ugyanakkor Bauer véleményéből, mellyel nem áll egyedül, érzékelhető, hogy szükséges a MENETREND szövegének pontosítása, a tartalom fenntartásával. Ebben a formájában számos ponton vitákat indukálhat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Semmi képtelenség nincs abban, hogy a jelenlévők nemzetgyűlésként tekintsék magukat és határozatokat hozzanak..."
      "...számos ponton vitákat indukálhat."

      Kedves Ligeti Úr!

      Tegnap is beírtam, Gábornak címezve, itt is és most is aktuális:
      ================

      ...lehet a számpéldámon vitatkozni, de a lényegen nem változtat.

      Csupán az ellen oldalt becsülve: kb. 1,5-2 millió kedvezményezettnek vitathatatlanul nagyon jó és előnyös O.V. kormánya. Közöttük, legkevesebb 100.000 kemény érdekérvényesítő, akik létszámuk többszörösét képesek mozgósítani. Azok akik „alapvetően megbízhatósági alapon” pozícióba került állami, intézményi, felső és középvezetők, aztán meg még a pályázatokon nyertes vállalkozók, „nemzeti civilszervezetek”, számos támogatott alapítvány, kedvezményezett egyházak, elfogadásra berendezkedett értelmiségiek, sok-sok színész, művész, sportoló, media-munkás, stb. (Csak pl. fociedzőkből van 8.000, akiknek feltételezem, igencsak jól jött a kormányfő hobbija…)

      Ti meg „felesküdő ezren” N É P G Y Ű L É S T tartottatok, és megfogalmaztatok 6 pontot?

      Képzeld el, hidd el nekem Gábor, hogy mind a hattal egyetértek magam is.

      A különbség az közöttünk, hogy én azt mondom, hogy ez nem ilyen eccerű, ahogy azt Tuareg elképzeli: Összegyűlünk százezeren és „átalakulunk Alkotmányozó Nemzetgyűléssé”?

      Hogyan gondolod? Még ha hinnél is a sikerben…, (gyanús, mert ennél sokkal okosabbnak gondollak) ugye nem gondolod, hogy ez demokratikusabb, korrektebb, elfogadhatóbb lenne, mint a NER mantrázása?
      Népgyűlés? Népakarat? Alkotmányozó Nemzetgyűlés?

      Demokráciát!
      Ez ott kezdődik, hogy megszámoljuk a javaslattal egyetértőket és az ellenzőit, aztán végrehajtjuk a többségi népakaratot. Győzni akkor tudunk, ha a többséget megosztottság nélkül magunk mögé tudjuk állítani.

      Tetszik, nem tetszik, de én a 6-ból egyetlen követelést látok kikényszeríthetőnek: az előre hozott választást. Ez az egyetlen olyan pro primo cél, amellyel valamennyi ellenzéki megosztottság nélkül egyetérthet. Méressen meg a valós többségi népakarat!!!

      Egységes egyetértésben azt kell kikiáltanunk, hogy a 2014-ben született választási eredmények nem felelnek meg a valós népakaratnak! A szavazásra jogosultak 27 % nem adhatott felhatalmazást korlátlan hatalomra, az egyeztetés nélküli törvénygyárra, a teljes közigazgatás bebetonozott átalakítására…, mert alapvetően hamis a NER mantrázása és nem kapott olyan felhatalmazást O.V., hogy 30-50 évre előre elkötelező döntéseket hozzon valamennyiünk nevében.

      Részletesebben? Próbáltam már többször is józanul-logikusan megfogalmazni:

      http://www.jatektan.hu/tuntetesek2.html

      Törlés
    2. Nagylacinak sajnos igaza van. Népgyűlés, mint olyan sem a régi alkotmánybna sem az új "alaptörvényben" nincs intézményesítve, így döntése senkit, semmire nem kötelez. Tudom, ismerem az érveket, hogy az előre hozott választás a régi választási rendszerrel ismét a Fidesz győzelmét hozná. De akkor sincs más út mint az előrehozott választás. Ha vannak/lesznek hiteles jelöltek, ha lesznek addigra hiteles civil mozgalmak, ha az ellenzék végre újra felépíti magát akkor van esély változásra.

      Törlés
    3. Azután a gyalázat után amit a fidesz művelt (e-pados tákolmány, ezerszer módosítva) az Alkotmánnyal, bocs "alaptörvény" úgy gondolom minden hasmenés, fosás feleslegessé és értelmetlenné vált! Jelenleg NINCS legitim alkotmányunk szerény meglátásom szerint :(

      Törlés
    4. Azt kellene már megérteni, hogy rövid úton csak két lépcsőben váltható le a rezsim.
      Már a 2014. áprilisi is simán megnyerhető lett volna, ha tudatosul a szavazókban, hogy csak és kizárólag arról szól az első lépcső, hogy folytassa-e a Fidesz, vagy ne.
      (Ebben a "cél-szűkítésben" még a jobbik is érdekelt lett volna... Gyakorlatilag egyedül az MSzP hitt abban, hogy egyfordulósan megőriheti a "legnagyobb ellenzéki" szerepet... Minden más pártnak előnyösebb lett volna a kétfordulós!)

      Tehát, előbb elküldeni, majd az elküldés után lehetséges az újra kezdés.

      Átmenetiben pedig kb. 100 nap alatt egy demokratikus működést előkészítő kormánynak jogszabályilag rendbe kell tennie az "O.V. kreálta torzót" és megteremteni a következő egyszerű többségi kormányzás lehetőségét, és persze kiíratni a helyzetnek megfelelő kétfordulós (-kampányvitás-alkudozós-egyezkedős-kompromisszumkényszeres) szabad választási lebonyolítását...

      Azért bukott meg az összefogásosdi és azért bukhatnak meg a mostani kezdeményezések is, mert különböző hangoskodó csoportok képtelenek megegyezni a folytatásban, a hogyan tovább-ban.
      Vegyük már észre azt is, hogy semmivel nem vagyunk jobbak és tökéletesebbek mi civilek, mint a pártjaink!!!

      Amíg ezt a kettős feladatot nem választjuk szét, addig marad az önkény, stb.

      "Olvasd lassan, szótagolva": Előbb nagy többséggel elküldeni és csak aztán versenyezni a folytatás-újrakezdés hogyanjára összerakott programokkal.

      Az első lépcső ugyanis megnyerhető még az önkényesen diktált választási szabályok ellenére is! A második után pedig feltehetően egy nagyon nem jó kormányzás következne, de ezerszer jobb és demokratikusabb, mint az utóbbi 4,5 évben.

      Törlés
    5. Kedves Nagylaci!
      Nagyon logikus és igaz is amit aggályként felvetsz.
      a http://www.jatektan.hu/tuntetesek2.html-t elolvasva csupán egyetlen kérdés:
      Mi van ha Áder nem hajlandó teljesíteni a népgyűlés követelését, hogyan tud a nép hatni rá?

      Törlés
    6. "Ha Áder nem..."?

      Akkor (úgy gondolom) állatira leegyszerűsödne a 0. lépcső, mert azt kockáztatja, hogy nulladikra ő lép előre a tüntetések kiemelt és egyetlen célpontjául, mert végsőkig kollaborált a kinevezőjével és nem volt képes felemelkedni a feladatához-szerepéhez. Alkalmatlanságát bizonyítaná be.
      A civilek tömege ugyanis alappal és joggal reklamálhat. Tucatnyi igaz-valós érvet sorolhatunk az aláírt petíció szöveges indoklásaként, hogy miért érezzük tömegesen becsapva magukat. (A pártok nem bojkottáltak és ezzel a maguk részéről legitimálták az eredményt, de mi civilek igenis tiltakozhatunk, különösen azért, hogy 2/3-os eredmény lett "kierőszakolva-kiügyeskedve" és a nagy-nagy cinikus magabiztosság is irritáló, hiszen a 27 %, az nem lehet NER!!!
      Vitathatatlan joggal követelhetjük az ismétlést... Talán a legnagyobb egyetértés lenne várható az ellenzékben egyetlen személy ellen, akinek valamennyiünk képviselete lenne a feladata, a kompromisszumra, igazságra törekvés, stb....
      Meddig lehet köztársasági elnök az, akit minden megjelenésekor százezres tömeg fúúúújol, ordít le?

      Szerintem jól tudja ezt Áder is és a személyes érdeke is az, hogy emelkedjen felül a diktátor szolgájának szerepén. Végül is a jó, az igaz mellé nem olyan nehéz odaállni.
      Miért ne adnánk meg neki ezt a "túlélési" lehetőséget, ha ezzel egyszersmind nekünk segít?

      Törlés
    7. Nagyon logikus, tisztességes és demokratikus megoldás levezetése. Kicsit talán naiv, mert önmagadhoz hasonló fair ellenfelet és öntudatos tömeget feltételez.
      Mégis érdemes lenne ezt az utat először megpróbálni, hisz' a jelen készültségi állapotban Tuareg Terve és forradalmi potenciálja is áthangolható lenne.
      Találkoztál már Zoltan Lukacs-csal és Gáborral hármasban mondjuk a Váradi András sátorban? (elnézést hármatoktól, ha túl személyes voltam)

      Törlés
    8. Kedves [nemóvatos],
      gondold át kérlek, hogy (ki) mi a naiv!

      Egy törpekisebbségi józan hang, amely nem „öntudatosnak”, hanem (jobb szavak híján) „tanítandónak-felvilágosítandónak” tartja a naponta nem politizáló valóságosan létező tömeget…

      vagy

      egy 1529-en „lájkolt” közösségi oldal népgyűlésről fantáziáló (342 tag által követett, egyébként a kitartásáért minden elismerő tiszteletemet bíró, „vezér”) szónoklata? (Lásd a videot!)

      Nagyon sajnálom, de én 3 hónapja, napról-napra azt látom: elcsesszük.
      :-(
      Egy példa csak Neked (egy naplószerű emlékeztetőm a NyET-adóval elindult mozgalomról, amely a 3 hónap alatt összegyűlt 240.000 lájkolójából, ma már tánha 30.000 alkalmi olvasót tud elérni.):

      http://www.jatektan.hu/netado_vege.html

      Törlés
    9. A "naiv"-at semmiképpen sem bántó szándékkal írtam, Bocs érte! Így aztán nem is döntöm el melyik-melyik.
      Mindkettőnél (sőt még másoknál is) alapvető cél a tömegesedés, a békés váltás, a demokratikus eljárás.
      Tényleg elcsesszük ha az aktívak nem hallgatnak egymásra és a realitásokra.
      Köszönettel: nemó

      Törlés
  7. Pécs Veletek karöltve! Hajrá Magyarország, Hajrá Pécs, Hajrá Magyar Köztársaság! és ne feledjétek, Mindenki hozzon Magával még három Embert!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. A Vajda Zoltán által fémjelzett, Gulyás Balázs netadós csoportjának segítségével szerveződő fenruár 1-i tüntetés képes még nagy tömeget vonzani...
    mondhatni éppen akaratával szembeni véletlen siker ...a székház miatt...., egyetlen nagyot durranó- máig ható tüntetés
    ... mert még demokratikus mégis radikális... kifejezte a népharagot

    Nép mozgósítását, de szövetséget kötni csak olyanokkal szabad, akiknek ugyanaz, vagy legalább hasonló a Célja, mint a miénk. ...

    ? koncert a Kossuth téren
    akkor most-már jöjjenek a közéleti hírességek,
    együttesek -média szereplők vallomásai és érvei ... és vitassuk meg...
    de addig mindenképpen legyen farsang és álarc- amíg ők nem mernek kiállni-
    a közember sem fog... tényleg sokan félnek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokak szerint a székház oldalán szétcsattanó IT-hulladék miatt viszakozott OV.

      Törlés
    2. :) jah h lehet ennyire balfék h oda hozatja .. és nem gondolja ...
      éppen ezért volt értelme

      Törlés
  10. lássuk kiket hívtatok meg?... kik mondtak igent és nemet
    meghívnám Hetesi Zsolt fizikust

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor, a "helyzetjelentésed-értékelésed" címét is pontosítanám egy jelzővel:

    TÖBBSÉGI népakarat!
    Esetleg még kettő:
    elsöprő, határozott

    Hiszen mindig van ellenvélemény, ellentábor...
    A mennyiség jelzőkre azonban (demokráciában) soha nem néhány ezreléknyi (néhány százezer) ember együttes felkiáltása jogosít... Jól és értelmesen feltett (mi több: meg is magyarázott) leglényegesebb kérdésekre kell választ kérni. A legfontosabb kérdésben pedig egyszerű IGEN, vagy NEM válaszlehetőséggel.

    VálaszTörlés
  12. Az utóbbi hónapokban a bizonytalanok és a fidesz-ellenesek még akkor is erős, ha nem kétharmados többségben vannak, ha a jobbik támogatóit összevonjuk a fidesz támogatóival. Amiből az a következtetés adódik, hogy a népakarat a demokratikus változásokra együtt van. Ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy mekkora a demokratikus ellenzék támogatottsága, akkor azt látjuk, hogy ez messze kevés egy választási győzelemhez. Miután Tuareg egyre vadabb nekigyűrkőzését tiszteletre méltó, de teljesen reménytelen vállalkozásnak tartom, marad a következtetés: az Orbán-rezsim eltakarításának a szükséges (és szerintem elegendő) előfeltétele egy ütőképes, jól szervezett, demokratikus, az egész országot lefedő politikai párt és népmozgalom létrejötte. Azt már többször leírtam, hogy a vidéket, a magyar lakosság nyolcvan százalékát nem lehet kihagyni a mozgalomból. Ennek jogi (legitimációs), politikai és technikai okai vannak. Ugyanis az Orbán-rezsimet egyetlen tüntetés sem fogja megdönteni. Orbánt csak egy jól szervezett, az egész országot lefedő általános politikai sztrájk (ha úgy tetszik, forradalom) lesz képes rávenni a lemondásra, a fideszt pedig arra, hogy új választásokat írjanak ki. Egy ilyen népmozgalom megszervzése és levezénylése lesz az új politikai rendszer belépője (amennyiben nem képes megszervezni, akkor inkább hagyjuk).

    VálaszTörlés
  13. Tuaregnek már olyan messze gurult a gyógyszere, hogy már távcsővel sem látható. Nemzetgyűlés, meg pontok. Picit leragadtunk a gimis töri órák nosztalgikus emlékein. Ne vicceljünk már. Ez már egyre abszurdabb.

    VálaszTörlés
  14. Vannak állami finanszírozások, amiket most nem azok nyernek, akik 20 éven át mindig nyertek, (MSZP-SZDSZ közeli cégek) és akiknek így a sok bevétel miatt 2010-ig 100%-osan a kezükben volt a média mindig igazat adott, azt hazudva, hogy a ma már 200-300.000-es 1956-ot megünneplő Békemenetesek támadták meg 2006-ban az Astoriánál a rendőröket és nem fordítva.
    Tele is ordítják a jól fizetett média munkásaikkal az egész világot még ma is, hogy itt diktatúra meg Orbán-rezsim van!
    Pont ezért, az ő hazugságaik miatt kell egyre több jobboldali MÉDIA! (Meg az ilyen tudatosan hazudó, az igazságot kifordító blogok miatt!)
    És az újabb kétharmadnak köszönhetően, tehát a nép többségének az akaratából, egyre több is van! A Hír TV-be bevásárolta magát az MSZP által megszervezett olajszőkítéses pénzén Csintalan Sándor, és azóta már az sem a régi!  
    Helyette lesz az M1-ből egy új tényleg jobboldali hír tv! BBC mintára. És az jó.
    Mert ez így demokratikus!
    Teccetek volna választást nyerni...ja hogy az nem megy, mert a legkisebb Békementben is 10x annyian vannak, mint a legnagyobb ellenzéki tünzizésen is? Vagyis a Magyar Nép egyértelműen elkergetett benneteket, Tuaregeket!!! És akkor ti a tehetetlen kisebbségi gyűlöletetekben "demokratikusan" megtámadjátok a parlamentet? Minek? Erőszakkal, az utcáról nem lehet oda bejutni! Csak az Orosz vagy az Amerikai Goodifélék fegyveres segítségével? És akkor tudod mi lesz Turi? Polgárháború. Ahol megint csak mi, jobboldaliak leszünk 10x annyian, mint ti. És csak annyit érhettek el vele, hogy sok mai fiatalt egymásnak ugrasztotok és ők legyilkolják egymást jogosnak VÉLT HARAGJUKBAN, AMIT TI GERJESZTETEK, TURI, A GODDI FIÚVAL! SOHA TÖBBÉ MÉG A NEVÉT SEM LEHET MAJD KIEJTENI A MAI ELLENZÉKNEK!
    Mert az egyértelműen világos ám mindenki számár, rajtatok kívül, hogy a 2014-es választáson is a FIDESZ nyert jogot a kormányzásra. (Az mindegy , hogy tényleg kétharmaddal vagy sem.)
    Tessék 2018-ban többőtöknek elmenni szavazni, mint ahányan mi elmegyünk. Mer

    VálaszTörlés
  15. Ennek a tuaregnek ugyan akkora hazugság minden szava, mint amekkora hazugság volt Kádáré 56-ról.  
    Pont fordítva történt. 2006-ban nem 4 mondat miatt mentünk ki a térre, hónapokon át több százezren tüntetni, hanem az őszödi beszédben elhangzott beismerő vallomás miatt. És az nem 4 rettenetese mondatból állt, hanem az addig demokrácia teljes kicsúfolásából, mert a kedvencetek abban BEVALLOTTA, HOGY ELCSALTA A VÁLASZTÁST(!), és mi akkor tényleg a demokrácia és a hazánk becsülete miatt mentünk ki tiltakozni. Nem volt egy olyan párt vagy ember sem az EU-ban, aki ne azonnali lemondásra szólította volna fel Gyurcsányt! Csak az akkori MSZP-SZDSZ-es parlament tartóztatta, mert így volt még 4 jó lopós évük. Medgyessy Pétert idézve: "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel!" Hol van ma egy ilyen állítás a jobboldalról, amit nem az ellenzéki újságírók, vagy az őket hergelő Goodfriendék találtak ki?Tönkre is tették az országot, iszonyatosan nagy adósságot hátrahagyva, tudatosan, mert az biztos volt, hogy ők már nem nyerhetnek. Aztán Csurka megpuccsolásával (Gyurcsány módszer) a jobboldal megosztására létrehozták a MIÉP-ből a Jobbikot. Nehogy kétharmaddal nyerjenek Orbánék, mert akkor eltörölhetik az őket és a lopásaikat törvényesen védő Sztálini típusú alkotmányt! Ahova a sok csalódott, és idegen gyűlölő embert átvittek a MIÉP-ből és a csalódott baloldaliakból! (Szép kis társaság, mi? AZ OK: MINDEGY , CSAK NE A FIDESZ! NA MOST EZEKHEZ CSATLAKOZTATOK TI IS OTT A SIVATAGBAN, TUAREGEK. Nem a demokráciához...)
    A 2006-os utcai rendőr diktatúrához képest most meg egy nem létező, csak a liberális médiában kitalált "NET adó" miatt tünzizgettetek egyszer, alig 10 - 20.000-en. Aminek eredetileg reklám adó volt a neve és a nagy KÜLFÖLDI MULTI szolgáltatókat adóztatta volna meg, azokat akik a neten kereskednek, nem a felhasználókat!
    Mikor ezt megtudták a fiatalok, haza is mentek.
    Azóta hiába minden erőlködős és naponta egy újabb kamu hír megjelenése a liberális médiában a FIDESZ "diktatúráról", annak és a 20.000 tünzizőknek NYOMA SINCS!
    Sehol egy rendőrterror, egy lovasroham, egy viperával verő legény az utcán a téren. MERT MOST TÉNYLEG DEMOKRÁCIA VAN ÉS A RENDŐRSÉG IS A SZERINT MŰKÖDIK!
    És még csak egy icike-picike korrupciós ügyet sem sikerült ráfogni a NAV elnökére, vagy a FIDESZ vezetőkre, még amerikai segítséggel sem, mert az sincs!

    VálaszTörlés
  16. Bocs, ez a mondta így végződik az előző beírásom végém: Mert ez a demokrácia. Nem az, amit te itt összehazudozol róla, Tuareg. Meg a magyarokról. :-(

    VálaszTörlés
  17. VACGAB - Várhegyi C. Gábor költő-publicista írására reagáltam, de ott nincs beírási lehetőség, csak itt,a főoldalon. Erre:
    http://tuaregblog.blogspot.hu/p/vacgab.html

    VálaszTörlés
  18. Előre is elnézésedet kérem ,hogy beleütöm az orrom a dolgaidba! Csak azt szertném javasolni, hogy össze kéne fognod a SZOLIDARITÁSSAL, azaz Kónya Péterrel! Nagyon egyformán gondolkoztok a dolgokról és ne legyenek kétségeid affelől, hogy Orbán semmitől sem fog visszariadni, hogy megtartsa a hatalmát! Ilyen helyzetben jól jöhetnek a rendvédelmisek a szakmai tapasztalatukkal! Gondold ezt végig , kérlek!

    VálaszTörlés