2015. január 3., szombat

MajdTi, de most még Ők

Megvolt ez is, választási naggyűlésnek elment, épp csak arra nem hangzott el mégcsak érintőlegesen sem semmi, hogy mitől lesz itt választás. Merthát az Orbán Rezsim van hatalmon, és először meg kéne Tőlük szabadulni, és nem majd egyszer, hanem minél sürgősebben.




Ott voltunk, résztvettünk, nem vittünk OGYM zászlót, mert ki tudja, rendesen viselkedtünk, és nem próbáltuk meg még utána sem átvinni a Tömeget a Kossuthra. Látható volt előre, mi történik majd a MostMi zászlóbontó naggyűlésén, meg is írtam ezt korábban pár cikkben, tessenek visszaolvasni, megtörtént. Hogy a Tömeg erről mit gondol az esemény után, azt meg nem kell találgatni, meg lehet nézni az esemény fészbukos csoportjában. Tisztelet a 10 ezer embernek, hogy kint voltak, tisztelet a szervezőknek is, hogy tüntetést szerveztek, tudom hogy nem könnyű dolog. De ebből maximum egy 2018-as választási párt jöhet ki, amire majd aki akar voksolhat, de hogy Orbánbuktatás így nem lesz, az biztos. Pedig ha valakik azt a nevet választják maguknak, hogy MostMi, akkor ahhoz kéne tartaniuk magukat, mert a tegnap után valójában inkább így lehet nevezni az újonnan alapított politikai szervezetet: MajdTi. Elhangzott sokminden, lehet azokkal egyetérteni, nem egyetérteni, ezt majd a szavazók ikszekkel eldöntik akkor, ha arra lehetőségük lesz, így érdemi vitát a tüntetés tartalmáról nem érdemes indítani, mert egyszerűen ennek nem most van itt az ideje.


Orbán hatalmon van, ha a MostMi úgy érzi, hogy lehet a szabadság kis köreiben türelmesen építkezni, úgy csinálva, mintha nem egy mindenkit nyomorba döntő keleti típusú diktatúra épülne itt napról napra, akkor ez van. A Tömeg meg majd eldönti, hogy ráér-e erre, vagy pedig inkább minél előbb meg akar szabadulni a Felcsúti Führertől, mert azt viszont a tegnapi úton nem lehet elérni. Ahhoz biz konkrét menetrend kell, olyan Terv, amelyik arról szól, ami a legégetőbb gondunk: a diktatúra kiépülésének megakadályozása a Diktátor menesztésével, Bandájának feloszlatásával, és a sittre juttatásával. Az Ország Gyűlése Mozgalomnak van ilyen Terve, Tavaszi Viharnak nevezzük azt a folyamatot, amelyik jövő szombaton, a Kossuthon kezdődik meg, és március 15-re bontakozik ki teljes erejével. Március 15-ig, az Ultimátum Napjáig föl kell építenünk azt a 100 ezres Tömeget, amelyik a Kossuth téren és az összes környező utcában fölsorakozva Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakulhat, és meghozhatja a néhány legszükségesebb döntést a demokratikus, europer jogállam visszaállítására, kiírhatja az új választásokat, és az átmeneti időre ügyvezető kormányt nevezhet ki.


100 ezres tömeget pedig nem lehet úgy létrehozni, hogy bármilyen demokratikus erőt abból kirekesztünk. Lehet és kell is bírálni a parlamenti ellenzéki pártokat, de nem vehetjük azt el tőlük, hogy ne lennének demokraták, vagy europerek. Demokraták és europerek, pártként is, szimpatizánsaik szintjén is, úgyhogy bizony civileknek és parlamenti pártoknak együtt kell föllépni az Orbán Rezsim ellen, mert különben Orbán addig marad, ameddig csak akar. Nem csodára kell várni, Merkel látogatása kemény sztori lesz Miviktorunknak, az biztos, de attól nem fog eltűnni Fideszország, legföljebb egy bábot tesznek a kirakatba, és a Felcsúti Führer majd a háttérből folytatja azt, amit most látványosan. Magunknak kell kivívnunk a szabadságunkat, én legalábbis marhára szégyellném magam, ha azt ajándékba kapnánk vissza, mert gyorsan elfelejtenénk ismét, mennyit is ér. Ha megküzdünk érte, akkor nem felejtjük el többé, hogyan is kell azt csinálni, és akkor a kivívott demokrácia valódi értékké válik mindannyiunk számára. Január 10-én, jövő szombaton este 6-kor ismertetni fogjuk a Kossuth téren az Orbánbuktató Tervet, aki kíváncsi rá, és részt akar venni annak végrehajtásában, várjuk szeretettel. A tüntetéshez ITT lehet csatlakozni. Gyertek, mert itt a cselekvés ideje.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!








47 megjegyzés:

  1. Gábor! Talán ott leszek,mert időjárás és hull a hó ??? Ha jó idő,akkor nagyon szivesen ott leszek!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Március 15-e se lett volna, ha a márciusi ifjak az eget nézték volna!

      Törlés
  2. HA a " birtoklás csökkenti az érték észlelését" az NAGY GÁZ!
    Nekem mindegy , hogy kivívjuk vagy kapjuk, minden segítség jól jön és elfogadható, de várni azt tényleg nem kellene rá. Kérni lehet és talán kell is, annak aki helyzetben van.
    Ott leszek, mert fontos és szeretem a havazást. szia Gábor

    VálaszTörlés
  3. Bűbájos volt, hogy ha MiMost. akkor majd még a mi életünben, de ha MiMost nem akkor a mi életünkben már nem. Mondják negyvenesek,néhánya, ráérőssen, rezignáltan, miközben tele van a tér a "fiatalsággal"..... Hát... "menjetek a picsába!"

    http://hvg.hu/nagyitas/20150102_uj_orszagot_epitenenek_nagyitas

    VálaszTörlés
  4. Jó írás.. jó és pontos reakció a tegnap történtekre.. Nagy érdeklődéssel várom a 10-i menetrendet.. a további részletek kidolgozásában (távmunkával) szívesen részt vennék..

    VálaszTörlés
  5. Igen fontos lenne ha mindenki ,komolyan venné ezt a dolgot.!Nem mondva csinalt szomokokra vagyunk kivancsiak ,plne nem volt vagyvvan lmp.sekre Gondolom oketsem az emberek problemaja erdekli annsl inkabb ugylatom sajat felemelkedesuk.!!! Vannak lenyeges fontos dolgok amiket megkellene beszelni.Maga a tarsadalom a fontos.

    VálaszTörlés
  6. Amit tudok, (mozgósításként) megteszek. Remélem, innen is jópár emberke jön majd. Fontos lenne, hogy vidékről is minél többen! Munkanap lesz!

    VálaszTörlés
  7. Tokeletesen pontos helyzetjelentes, igy kell lennie mindennek.

    VálaszTörlés
  8. Nagy kedvvel olvasom ezt a blogot, igen jók a meglátások, elemzések!
    Mégis, egy kérdés: Szilveszterkor hányan voltak az Orbán-búcsúztatón és mennyien gyűltek össze az Operánál?

    VálaszTörlés
  9. Válaszok
    1. Ez amolyan finom zsidózás, "imrekertészezés" volt?!

      Törlés
  10. Index fő oldal (Persze Gyurcsányozással...):
    http://index.hu/belfold/2015/01/03/jovo_heten_ujra_tuntetes_lesz/

    Most már csak az ATV-nek kellene elfelejteni a Kossuth téri "kozmetikázott" híradásokat.
    Ha az Index és az ATV korrektebb lenne az OGYM-mel, rögtön egy lépéssel előrébb lennénk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért már ez is fejlődés! Én nagyon örülök neki innen a távolból is!

      Törlés
    2. Ez elég korrekt?

      http://youtu.be/I6GyZGe3tsg

      Törlés
  11. Nekem és nem vagyok egyedül a véleményemmel, nagyon langyosnak tűnt ez a tegnapi tüntetés. Néhány vérszegény "Orbán takarodj"-on kívűl, nem hallottam, hogy a nem tetsző dolgokat, a tömeg skandálta volna. Márpedig közel tízezer ember ha kiengedi a hangját......... ütött volna. A szervezőknek, v. a forgatókönyíróknak lett volna a feladatuk, a felszólalók figyelmét felhívni, az orbánékat bíráló szavak,mondatok kihangsúlyozására.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szervezők nem akarnak Orbánt buktatni. Saját pártot akarnak építeni, ahhoz idő kell, ezért nem sürgős nekik.

      Törlés
  12. Gábor, oké, tegyük fel, hogy megbukik Orbán. Mi jön helyette? Az MSZP? A DK? A Jobbik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy átmeneti kormánynak kellene lennie - Gábornak is ez a célja - hogy visszaállítsa legalább az alkotmányt, a választási törvényeket (ez a kettő a minimum) a demokráciának megfelelőre. Aztán utána ki lehet írni egy demokratikus választást, és ott az nyer, akit megszavaznak. De mindenesetre az átmeneti kormánynak 2/3-os többségének kell, hogy legyen a Parlamentben, hogy a Fidesz által hozott 2/3-os törvényeket vissza tudja csinálni demokratikusra.

      Törlés
    2. Igen, én is ideiglenes szakértői kormányra gondoltam, de mi lenne a demokratikus választásokon. Minden pártnak magas az elutasítottsága (Medián-felmérés), és bárki kerül hatalomra, a társadalom nagy része elégededetlen lesz.

      Törlés
    3. "Gábor, oké, tegyük fel, hogy megbukik Orbán. Mi jön helyette? Az MSZP? A DK? A Jobbik?"

      Igen, az MSZP, a DK meg a Jobbik, a demokrácia szabályainak megfelelően ()azt akarjátok, nem?). Meg Ti, ha pártot alapítotok, szervezetet építetek, lementek vidékre, gürcöltök, végig hallgatjátok Józsi bácsit, aki a rendelőben nem tudta teljesen elmesélni azt, amikor bevitték az ávósok, mert behívták, számoljátok a filléreket, ragasztjátok a plakátokat (aztán kaparjátok is), vitatkoztok a terembérlet áráról, programot írtok, ami persze a népnek, a hálátlan dögnek majd nem fog tecceni, megint programot írtok, mindenki belepofázik, zúg a fejetek, megint programot írtok, na már majdnem jó, nekiálltok egyezkedni az MSZP-vel, a DK-val, a PM-mel, a Jobbi... ja pardon, velük azér mégse..., mert egyedül még mindig nem vagytok kétharmad, aztán jó esetben megegyeztek. Aztán hatalomra kerültök, és titeket fognak köpdösni, okkal, ok nélkül, ahogy ti köpdöstök most. Okkal, ok nélkül. Na? Hogy teccik?

      Törlés
    4. Az OGYM-nek nem célja, hogy párttá váljon. Katalizátor akar lenni azzal, hogy bebiztosítja a Kossuth teret bármely demokrata tüntetés számára, és szorgalmazza a párbeszédet a demokratikus erők között.

      Törlés
    5. Jó. Akkor játsszunk el a gondolattal, hogy Tuareg a Kossuth téren meg a környező uccákban kikényszeríti Orbán lemondását, a fityesz fejveszettem menekül, a TEK biztosítja a visszavonulást Moszkva irányában... Tuareg ott marad győztesen a Kossuth tér közepén és százezer ember bután bámul rá, hogy akkor most mi lesz...? Így gondoltad?

      Törlés

    6. Kedves Zoltan Lukács a következőből, "néhány legszükségesebb döntést a demokratikus, europer jogállam visszaállítására, kiírhatja az új választásokat, és az átmeneti időre ügyvezető kormányt nevezhet ki." kivehető a végcél, amit annyira hiányolsz.

      Törlés
    7. A végcéllal nincs semmi gond, azt látjuk. Az oda vezető utat nem látjuk. Tuareg azt írja (a hivatkozott idézeted eleje): "Március 15-ig, az Ultimátum Napjáig föl kell építenünk azt a 100 ezres Tömeget, amelyik a Kossuth téren és az összes környező utcában fölsorakozva Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakulhat...". Ezzel a mondattal nagyon sok baj van, nem véletlen, hogy nem kezdtem el részletezni. Kezdjük ott, hogy teljesen mindegy, hogy hány embert szedtek össze, Orbán nem fog lemondani. Ezt az opciót nyugodtan el lehet felejteni. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, országos akciósorozatnak kell bekövetkeznie, amit nem tud kézben tartani. Ezért mondom azt, hogy a vidéket nem hagyhatjátok ki a szervezésből. De van itt más is. Amíg Orbán nem mond le vagy egy igazi forradalom (nem százezres tüntetés, az más) el nem zavarja, addig jogilag ő az ország törvényes vezetője. Az EU és az USA is őt fogadja el, és nem azt, akit az "Alkotmányozó Nemzetgyűlés", uszkve mintegy százezer ember "megválaszt". És mi van akkor, ha mondjuk az "Alkotmányozó Nemzetgyűlés" tagjainak fejébe száll a dicsőség, és az ország népe azt mondja, hogy nem fogadja el őket? Honnan lesz akkor a legitimáció? Mindez (meg még sok minden) nincs végig gondolva, vagy végig van gondolva, de Tuaregék ezzel a gyenge dumával kábítanak minket. Olyat már láttam, hogy valami a tervezőasztalon még prímán működött, aztán mire megépítették, addigra kiderült, hogy ezer sebből vérzik. De olyant még nem láttam, hogy valami már a tervezőasztalon is beteg volt, aztán mire megépítették, működött, mint egy svájci óra.

      Törlés
    8. Bizony. Ezekre a kérdésekre látni kell a választ. Bár pont az OGYM az szerintem, "akinek" nincs baja a pártokkal sem. Ha megvan a közös cél (Orbán takarodj) és a kellő összefogó, utána meg kell egyezni a következő lépésben. Nyilván ennek az ideje még nem érkezett el.

      Törlés
  13. Szép napot Mindenkinek!
    A tegnapi tüntetés végignéztem, azt a mérhetetlen unalmat ami sütött az emberekből nem lehet leírni.
    Olyan érzésem volt, mint amikor kirendelnek emberek, hogy meg legyen a létszám.
    Január 10-én 18 órakor egy élő lüktető tüntetés lesz a Kossuth téren. Én ott leszek és Te?
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Vivát O.GY.M.!

    VálaszTörlés
  14. A tegnapi zászlóbontók azt az apróságot hagyják figyelmen kívül, hogy a rendszerváltó elképzelésük megvalósítását a népnek nem lesz ideje, kedve, módja, türelme,... kivárni. Sok mindenben igazuk van de a bejelentett módszerük ráérős, a készültségi szintjük pedig alacsony. A helyes nevük inkább Majd Mi (valamikor ha megérjük és hagyják).
    Ha 10-én az OGYM egy jó TERV-vel áll elő --és miért ne tenné--; hozzá jönni fog a tömeg.

    Egyébként meg melyik társaság szervezett egynél (na jó kettőnél) több demonstrációt és ért el önmagához képest tömeg növekedést?
    Melyikről mondható el kitartás?
    Melyiken néz át a média és az ellenzéki elit?
    Lehetne tanulni tőlük és szövetkezni velük.
    Vagy legalább fel kéne ülni a gázrezsóra egy kicsit.

    VálaszTörlés
  15. Tuareg barátom szemmel látható fejlődésen esett át az elmúlt hónapokban abból a szempontból, hogy nagyon jól látja, hogy másoknak (itt és most a MostMi csoportnak ) mit kellene csinálni és, főleg hogy mit nem, de a fejlődés azért nem olyan imponáló, amikor a saját programról van szó. Maradva a fenti szövegnél, nem tartom megvalósíthatónak azt, hogy "...föl kell építenünk azt a 100 ezres Tömeget, amelyik a Kossuth téren és az összes környező utcában fölsorakozva Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakulhat." Ha van egy alkotmányjogász a közelben (szólitsa le az első ott ólálkodó értelmiségi külsejű alakot, ő lesz az), akkor javasolnám Tuareg barátomnak, hogy kérje meg az illetőt, hogy fejtse ki erről a véleményét.
    Ami az Orbánbuktatás menetrendjét illeti, nekem egy alternatív javaslatom van: erős, jól beágyazott (vidéken is), demokratikus alapokra építkező, de hatékony vezetési rendszerrel rendelkező (ez a kettő nem ellentmondás, csak jól ki kell dolgozni) politikai pártot kell szervezni. Amikor a támogatottsága megközelíti a huszonöt százalékot (de mindenképpen megelőzi a fideszt), akkor politikai eszközökkel ki kell kényszeríteni a kormány lemondását, a parlament feloszlatását, a legfőbb ügyész (itt még kisbetűvel) lemondását és az új választásokat. A "politikai eszközök" kifejezés alatt sok minden értendő, olyasmi is, amit egy civil szervezet, ami leginkább a (budapesti) nagykörüton belül érzi jól magát, nem engedhet meg magának.
    Összefoglalva, az Orbánbuktatást nem lehet az Andrássy úton vagy a Kossuth téren (plusz a környező utcák) levezényelni. A legitimáció biztosítása érdekében szükség van az egész ország támogatására, ezt nem lehet megúszni. A vidéktől egyébként nem kell úgy megijedni. Mihelyst érezni fogják, hogy inog a helyi fideszbasik hatalma, saját mamelukjaik fogják elvégezni a piszkos munkát a nagy igyekezetben, hogy mentsék a zirhájukat. Csak legyen jámbor civiljeinknek érkezése, hogy elmagyarázzák nekik, hogy a fideszbasiknak is joguk van a börtönben békésen megdögleni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem lehet, hogy azért egy 100 ezres tömeg összehozása, --ami ha kell többször is megmutatná magát-- nem ártana a "beágyazott... párt" létrejövetelének és a vidék felébredésének?
      Mi van ha valakiknek ez adna bátorságot a "kormány lemondását, a parlament feloszlatását, a legfőbb ügyész (itt még kisbetűvel) lemondását és az új választásokat" kikényszerítő politikai eszközök tömeggel való megértetéséhez?

      Törlés
    2. Abban igazad van, hogy minden tüntetés egy szeg az Orbán-rezsim koporsójába. Nem közvetlenül, hanem annak a pszichés hatásán keresztül, ahogy az emberek lassan ráébrednek, hogy felelősséggel tartoznak a saját és a világ sorsáért, és hatásuk is van arra. Ez egy meghatározó élmény, az egész európai polgári fejlődés az első céh megalakulása óta erre az élményre épül. Magyarország Kompország aktuális szellemi állapota azon mérhető le a legközvetlenebb módon, hogy mekkora a közéleti aktivitás. Ez szorosan korrelál a polgárosodottsággal (amennyiben monoton csökken a főváros - nagyvárosok - megyeszékhelyek - kisvárosok/mezővárosok - falvak sorrendben).
      Én nem is azt állítom, hogy értelmetlen vagy fölösleges lenne egy ilyen nagy tüntetés megszervezése vagy akár a részvétel, hanem azt, hogy a Tuareg által vázolt menetrend (az Orbánbuktatásig és azon túl) nem reális. Akkor sem, ha minden az elképzelések szerint alakul. De amikor fejben játszunk le folyamatokat, akkor mindig hagyni kell tartalékokat a rendszerben, amelyek lehetővé teszik, hogy akkor is működjenek a konstrukciók, ha a körülmények nem azok az ideálisak, amelyeket megálmodtunk. Itt pl. láttam egy olyan kommentet (Kiss Ida), ami azt hangoztatja, hogy az OGYM "Katalizátor akar lenni azzal, hogy... szorgalmazza a párbeszédet a demokratikus erők között. " Ez egy helyes célkitűzés, de önmagában nem áll meg. Közvetíteni az tud, akinek van súlya "saját jogon", tehát egyike a partnereknek. Ha az OGYM nam akar politikai párttá válni, akkor esélye sincs arra, hogy politikai pártok között közvetítsen. Más kérdés, hogy Civilék még mindig nem akarnak pártot alapítani, de előbb-utóbb a saját kardjukba fognak dőlni ezzel a hozzáállással, hogy (Rejtő Jenő után szabadon:) nem tudják, hogy mit akarnak, de abból egy tapodtat sem engednek.

      Törlés
    3. T . Lukács Zoltán!
      Tudod érdekes ez a párttá válni vagy nem válni dilemma. 2012.-ben Bajnai nem akart pártvezér lenni! Csak az mszp-nek fontosabb volt hogy megőrizze a "baloldal vezető pártja" cimet, minthogy belépjen a többivel együtt egy Bajnai által fémjelzett, a teljes demokratikus oldal magába foglaló majdani választási pártba, mely akár győzhetett volna 2014.-ben.
      Tegyük föl alakul még egy párt, de lehet hogy öt vagy hat, hisz látható, a "tüntetésszervezők" egymással versengenek, s ahogy látom az a csúfság is megeshet, hogy februárra már két különböző helyre csábitják az embereket beszédet hallgatni.

      Az új pártjaink csöndben elkezdenek épitkezni, a elégedetlen tömeget meg hazaküldik az épitkezés 2-3 évére. Magyarul újból becsapják öket, s - ha egyáltalán lesz még olyan, - 2018-ban sem mennek el szavazni, mert minek. Orbán ellen az erőket koncentrálni nem képes, egymással civakodó pártocskákra - az mszp, de a többi sem, sosem fog megjavulni - kár energiát pazarolni.
      Hiányolod a közéleti aktivitást. Most van! Ha a leendő pártocskák elkezdenek csendben épitkezni, ugyanúgy elmúlik mint két éve.
      Most van helyzet! Főleg hogy az USA besegitett, s láda pezsgőm van arra is, Merkel nem azért jön Budapestre hogy viktátorunk buksiját megsimogassa.

      Hogy az OGYM, Gábor lesz-e katalizátor szerintem nem a párttá váláson múlik. Sokkal inkább jan. 10-én. Ha rendesen megtelik a Kossut tér, ha kellően megérttetik a tömeggel a mozgalom progjamját, ha megnyer maga mellé közismert, nem leamortizálódott szónokokat, - egy Bokros, egy Majtényi,. Alföldi..- Ha tömeg végre nem csak ellaposodó, egyre inkább papirizü panaszkodást hall, hanem alternativát, programot egytáltalán esélyt, a mozgalom akár a katalizátor-szerepen is túlléphet.

      Azt meg már nagyon unom, hogy orbánc után, helyett, nincs kormányzóképes erő!
      Ezzel azt mondjátok, hogy orbán kormányoz, pedig dehogy. Ez nektek kormányzás?!? Milyen kül-, bel-, oktatás-, egészségügyi-, foglalkoztatáspolitika zajlik nálunk?

      Törlés
    4. Kezdjük a végén. Azt mondod, nem Orbán kormányoz. OK. Ki fog kormányozni, ha Orbánt elzavartuk?
      Abban, hogy egyeseknek derogál explicite politikát csinálni, azaz párttá szerveződni, azt látom, hogy qrva kényelmes mindenkit lefikázni azzal. hogy ilyen meg olyan, de mi meg akarjuk őrizni a majdnem szűzességünket, ezért távol tartjuk magunkat az olyan undorító dolgoktól, mint a politika.
      Attól lett undorító, hogy távol tartották magukat. A szavazástól is, egyebek mellett.
      Ezt lehet csűrni vagy csavarni sokféle irányban, a vége mindig ugyanaz lesz: Orbán után is meg kell szervezni a társadalom életét, törvényeket kell hozni, irányítani és ellenőrizni kell az államapparátust stb. stb. Ergo, le kell akasztani valahonnan egy hadrafogható politikai pártot. Meg lehet magyarázni, hogy miért nem lehet, de ettől függetlenül még kell. Persze itt vannak közöttünk, gőgtől dagad a keblük, töltőtoll s jelvény pompázik a mellen (tisztelet Majakovszkijnak). A szocikra inkább nem fecsérelném a tintát, a DK-ról Gyurcsány maga jelentette be, hogy "még nincsenek készen a kormányzásra" (soha nem is lesznek, ezt már én súgom meg), az Együttnek és a PM-nek nincs szervezete, ezek alibipártok, szigorúan a nagypolitikában történő kedélyes lavírozás céljából. Ergo, kell egy csapat (tisztelet Minarik Edének). Az LMP nagyjából egy év alatt megcsinálta magát. Ukrajnában hetek alatt országos hálózatot alakítottak ki politkai pártok. Kell még, hogy motiváljalak, vagy menni fog?
      Egyébként van azért itt probléma, nagyon kevés világot látott vagy politikai tapasztalatokkal rendelkező ember forog az új képződmények háza táján (ők maguk is taszítják azokat, akik az "emúthuszonötévben" kompromittálták magukat...). Még ezt a Kész Zoltánt is kigolyózták, mert politikusnak mert állni. Pfuj. (Na ezért maradnak csak a gátlástalan gazemberek a pályán - -őket nem zavarja, ha pfujolnak.) Rengeteg a láthatóan tájékozatlanságból, tapasztalatlanságból származó hiba, téveszme és hellyel-közzel a diktatórikus rendszerek világképe is felbukkan az elkötelezett demokraták háza táján. Orbán stílusa, politikai gyakorlata mély nyomot hagyott a magyar társadalmon.

      Törlés
    5. Hát hajrá, de nekem nagyon nem úgy tünik, hogy a jelen - mert létezik - politikai krizishelyzetet bármelyik aspiráns ki tudná használni s egy ütős pártot összehoz hetek vagy akár hónapok alatt. Az aspiránsok már civódnak, őket próbáld meg motiválni.

      Törlés
    6. Még annyi kiegészités, a témához / reménykedve Gábor utólagos engedelmében / -: PuPu blogja 2015.01.03. Nagyon idevág...

      Törlés
    7. Zoltán! Góbé!
      Élvezettel olvaslak Benneteket.
      No meg PuPu-t is

      Törlés
  16. Gábor, ez volt a helyes reakció a tegnapi tüntetésre. Ez az, amit rég szorgalmazok és lassan bejön. Mi leszünk az a gyüjtőhely, olvasztó tégely, ahol nyíltan vállalva egybeolvadhat a demokratikus ellenzék. Tegyék ki a párt jelvényüket, szóljanak hozzá, és láttassuk, hogy a tarka demokratikus ellenzék, - pártjaikkal együtt - kész összefogni, és az elmúl 25 évből csak a szemetet dobja ki, az értéket megőrzi. És itt melletünk majd elférnek a még el nem kötelezett "civilek" is.

    VálaszTörlés
  17. Ez kész őrület, hogy ilyen tényleg életbevágóan fontos ügyben sem képesek egyesek félretenni egyéni érdeküket és mindegyik a maga szemétdombját építi és ott kukorékol!

    VálaszTörlés
  18. Gábor! Írtam a számítógép fordító programjával Angela Merkelnek levelet és meghívtam az OGYM sátrába! A saját üzenetembe megtalálható de sehogy sem sikerült Neked elküldenem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy jó ötlet, de a németek állati érzékenyek arra, hogy ha valaki németül ír, akkor az legyen tip-top. Egyébként semmi közöm hozzá, de szerintem ezt a meghívást Tuaregnek kellett volna eszközölnie (egy testületi felhatalmazás birtokában, Éljen a Köztársaság!), és lehetőleg egy anyanyelvi lektorral átnézetve, de máris nagyon belepofáztam a dolgaitokba, pedig még tagdíjat se fizetek...

      Törlés
    2. Ez tényleg egy jó ötlet! És tényleg le kellene fordíttatni valakivel, aki tökéletesen tud németül, sajnos az én német tudásom nem olyan, hogy vállalni merném :(
      De drukkolok Nektek innen a messzi távolból...

      Törlés
    3. Ötleted, esetleg javaslatod Neked is lehet. Itt senki nem fog Neked esni:)

      Törlés
  19. Gábor.
    Minden szavad igaz mint mindig.
    De még sok csata vár ránk március 15.-ig!
    Sok ember fejében nincs rend, és ez nem az Ő hibájuk, de talán most, hogy a sajtóban is megjelentünk így már eljutunk mindenkihez.
    10.-én már ismét veletek leszek mert addigra felépülök.
    Hajrá OGYM!!!!

    VálaszTörlés
  20. A tegnapi tüntetésről jobb nem beszélni.. csődtömeg.. papírból nyökögve mondvacsinált kérdésekről értekezni...
    10-én megyek, ha esik, ha fúj.
    Már csak ebben lehet bízni, mert a civilek csak töketlenkednek.
    Hajrá!

    VálaszTörlés
  21. 2015-01-02 Ez volt az a tüntetés, ami demonstrációnak kevés, menstruációnak sok !!! Egyetértek Gábor aggodalmával, erőfeszítéseivel ! - ÖSSZEFOGÁST !!!

    VálaszTörlés
  22. Nagyon sok igazság van ebben az írásban.

    Egy alapvető gondot látok itt: annyi ember tudja a frankót, hogy mit és hogy kéne tenni - akkor miért nem teszi azt és úgy? Olyan ez, mint a sok lelátói szövetségi kapitány, akik mind jobban tudják, mint az, aki a kispadon ül... És, persze, nem kevésszer tényleg jó észrevételeik és ötleteik vannak, de mégis...

    VálaszTörlés