2015. január 18., vasárnap

Amazon a dzsungelháborúban

Az Orbán Rezsim megbuktatásához mobilizálnunk kell az Országot, azokat is, akik még félnek, kivárnak, vagy épp hiányolják a hiteles, gerinces, elveikért akár politikai egzisztenciájukat is beáldozni képes vezetőket.




Szöllősiné visszatért. Kis hatásszünet. Megvolt. Szóval ha valakinek ennyiből nem ugrik be, akkor mondom: Szöllősi Istvánné, a Pedagógus Szakszervezet egykori főtitkára, aki két oktatási minisztert buktatott pályafutása során - egyikért sem volt kár -, tegnaptól az Ország Gyűlése Mozgalom tagja, és szombaton a Kossuthon, a Szövetség Napján már fel is szólal. Az Orbán Rezsim ügyes szalámitaktikával, vezetők bevásárlásával a magyar szakszervezeteket szétverte: soktízezres társadalmi rétegeknek nincs munkavállalói érdekképviselete. Nem mondom, hogy a szakszervezeti vezetők mindegyike kollaboráns, de azt igen, hogyha volnának ma is tökös vezetők, akik hajlandóak kockáztatni is, akkor nem párezer ember menni ki a legnagyobb társadalmi rétegeket elvileg képviselő szakszervezeti tüntetésekre. Szöllősiné szavára annak idején 60 ezer pedagógus ment ki, és nemcsak azokban a körökben cseng a mai napig fogalomként a neve: azon kevés emberek egyike, aki parlamenti pályafutását áldozta föl annak idején, hogy elveinek, és az általa képviselteknek megfeleljen. Szöllősinére igaz az, amit annak idején Kéthly Annára mondtak a parlamentben: egyetlen férfi van, az is nő.


Tegnapra beszéltünk meg egy rövid találkát a Kossuth téren, aztán másfél órás beszélgetés lett belőle, mert volt miről beszélni, és szimpátiánk kölcsönösnek bizonyult. Nem tartozom azok közé, akiknek példaképekre lenne szüksége, hogy az útvesztőben el ne tévedjenek, de pár ember közéleti pályafutása, elvszerűsége, áldozatkészsége nagy hatással volt azért rám. Ezen kevesek egyike Szöllősiné. A mai magyar baloldal nem dúskál acélgerincű, megvesztegethetetlen és megfélemlíthetetlen vezetőkben, épp itt az ideje, hogy visszatérjen az országos közéletbe e ritka személyek egyike. És mindannyian ismerjük azt az embertípust, akit a belső energia kortalanná tesz: tegnapi találkozónkon meg kellett állapítanom, hogy Szöllősiné felett semilyen értelemben nem járt el az idő, inkább csak kikerülte: pontosan ugyanaz a harcias Amazon, mint volt, és az Országunknak pont ilyen emberre van szüksége. Mikor az Orbán Rezsimet megbuktatjuk, mert bizony megbuktatjuk, akkor egyszerre lesz szükség baloldali és jobboldali politikai reformokra. Nyílt, europer, nem szabadrablósan harácsoló gazdaságpolitikára, és erős munkavállalói érdekképviseletekre.


Mert az Orbán Rezsim bár azt mondja magáról, hogy jobboldali, de csak annyira az, mint amennyire Moussolini Olaszországa volt: egy bezárkózó, turbómagyar mázzal leöntött, a haverokat "nemzeti nagytőkének" elnevező félfasiszta állam. Semmi köze az európai értelemben vett jobboldali, piacpárti gazdasági logikához, a szabadverseny gazdaságfelhajtó erejét éppúgy szétverték, mint a baloldali értékek alapjait jelentő szakszervezeteket. Magyarországon nem baloldal és jobboldal áll már régóta egymással szemben, hanem egy félfasiszta szoft-diktatúra a demokratákkal. Számomra az europer baloldali gondolkodás etalonja Szöllősiné, a tisztességes jobboldali eszmerendszeré pedig Bokros. Utóbbit azért hozom most ide, mert a január 24-i tüntetésünk résztvevői már 5 napja szavaznak arról, hogy kiket is szeretnének leginkább szónokként látni, és a 30 föltett névből mind az első körös "selejtezőben", mind a már szűkített 10 fős "döntőben" Bokros Lajos magasan vezet mindenki más előtt. Bokros pedig a ritka kivétel, aki mindig örömmel fogadta el meghívásunkat, sőt, a politikai nagyágyúk közül egyedül jött el múlt szombati tüntetésünkre, kiállni a gyülekezési jog Fidesz által belebegtetett korlátozásával szemben, így nyilván most is ott lesz a Kossuthon, és beszélni fog.


Szóval nagy nap lesz január 24: az eddig a tüntetésre biztos részvételét jelző 1100 ember az ország leghitelesebb jobboldali és baloldali közszereplőjét láthatja majd egy színpadon, jelezve ezzal azt is: itt mindenoldali demokraták összefogására van szükség az autokratákkal szemben. Én speciel marhára bírnék egy olyan országban élni, ahol a gazdaságpolitikát egy Bokros, a baloldali alapértékeket pedig egy Szöllősiné képviselné: egy társadalom az értékek egyensúlyára épül, az arany középútra, és e két személy garancia lehet erre. A többi meghívandó szónok személyéről még folyik a szavazás, az ma este hétkor fog véget érni a tüntetés fészbukos eseményoldalán (katt ide), jelenleg a befutó helyeken Gyurcsány Ferenc, Juhász Péter, Tamás Gáspár Miklós és Lovas Zoltán áll, utóbbi tegnapi nyílt meghívásomra jelezte, hogy a másnapi Demokratikus Kerekasztal alakuló ülés miatt nem tud eljönni, respekt. De vissza a lényegre. Kedves baloldali honfitársak, pedagógusok, a szakszervezeti puháskodásokba belefáradt, belecsömörlött barátaink: szombaton, a Kossuth téren élőben győződhettek meg arról, milyen az, ha egy Amazon visszatér, és teljes harci díszben beáll a csatasorba. Várunk Titeket!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!   



23 megjegyzés:

  1. A Pedagógus Szakszervezet sosem tudta megfelelően képviselni a tanárok érdekeit, sem Szőllősiné idejében, sem most.
    Sztrájk helyett az iskolai csengő nyomkodása, sztrájk idején a gyerek felügyelet biztosítása stb. vezetett mára oda, hogy a pedagógus fizetése és megbecsülése csökkent, óraszáma és leterheltsége ellentételezés nélkül nőtt.
    A továbbtanulás lehetősége csökkent (gimnáziumok megszüntetése).
    Nem tudom, hogy régi, nem mindenki számára hiteles balo!dali vezetők felbukkanása mennyire ássa alá a mozgalmat, és hányan tekintenek úgy rá, mint kapura, amelyen visszaszivárog(hat) a múlt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Asszem igen sokan kiegyeznének egy olyan múlttal, mikor Horn Gyula volt a miniszterelnök, Bokros a pénzügyér, és Szöllősiné a szakszervezeti főnök...

      Törlés
    2. Na ja. De olyan múlt már nem lehet. Horn Gyula helyett kire gondolnál?

      Törlés
    3. Abban az időben az országot Bokros mentette meg az államcsődtől, ahova nem Ő vitte. Az Infláció 30% volt, a gazdaságot rendbehozó csúszó leértékelés évekig tartott, a forint árfolyama a mélyben, amíg szinte túlértékeltté vált. Annyira nem volt irigylésre méltó, az emberek máig a főgonoszt Bokrosban látják.
      Az akkori tanárok helyzetét az akkor szakszervezet nem könnyítette meg.
      Persze mindennél lehet (és lett is) rosszabb, de én nem sírnám vissza a kevésbé rosszat.

      Törlés
    4. Ha az emberek máig a főgonszt Bokrosban látnák, akkor nem kapott volna fissen előkapott ellenzéki jelöltként 36 %-ot a főpolgármesrterválasztáson, és nem vezetne a tüntetőknél föltett meghívási szavazáson... Maradjunk a tényeknél ;)

      Törlés
  2. Nagyon sok gond megoldására, a hatalom kontrolálására mindig is a valódi szakszervezeteket gondoltam alkalmasnak.
    A Demokratikus Kerekasztal alakulása és a fenti hír reménykeltő.
    Ha még a Szolidaritás Mozgalom is összeszedné magát, létre jöhetne az öntudatos polgárok nyomatékot jelentő tömege a Köztársaság helyreállításához.

    VálaszTörlés
  3. Elérkezett a demokratikus erők egy olyan ponthoz,amelyben már körvonalazik az Orbán fasiszta,diktatórikus rezsim bukásának azídeje.Ha akarjuk,ha nem de tudomásul kell venni,hogy ebben a folyamatban az Ország Gyűlése Mozgalom igen nagy részt vett ki.Igen,hétről-hétre,napról-napra közelebb kerültünk ahoz a naphoz ahol az Orbán fasiszta,diktatórikus rezsim végleg megbukik.Ehez a folyamathoz igen nagy részt válalt és tett az OGYM.Demokratikus erőknek,most már öszpontosítani kell az erőket egy olyan civil demokratikus mozgalomhoz,mint az OGYM.Arra kérek minden demokratát,hogy január 24.-én 16 órakor legyen a Kossuth Lajos téren a Parlament elött és jelenlétünkkel tovább erősítjük azt a demokratikus tábort,amely síkere viszi az Orbán fasiszta,diktatórikus rezsim megbuktatását.

    VálaszTörlés
  4. Szép Napot kívánok Mindenkinek!
    A blogban leírt eseményekkel kapcsolatban teljesen igazat adok Gábornak! A szakszervezeteknek össze kellene fogniuk hogy egységes arculattal jelenjenek meg a napi politikai életben. A munkavállalók egységes képviselete. Ha ezt már sikerrel alkalmazzák akkor jöhetnek az ágazati problémák megoldásai.
    Az O.GY.M. aktivistáik már elég sok mindent megéltek ez alatt az 5 hónap alatt.
    2015. január 24-én 16 órakor várunk mindenkit a Kossuth térre, vagy ahogy mi hívjuk Mostanra, ahol még szabad a levegő, szabadon elmondhatóak a vélemények.
    Én ott leszek és Te??????????
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Vivát O.GY.M. !

    VálaszTörlés
  5. Helló Mindenki és Tuareg!Bár csak gép mögül tudom követni az eseményeket,de a "gépzaj"ellenére hallatszik az eddigi lépéseket támogató klaviatúrám helyeslő kopogása!Egyszóval minden eddigi irányt és iránykeresést helyeslek és támogatok!Le az orbáni rendszerrel,szabad véleménynyilvánítást és szabad autoriter kormányzástól mentes európai életet kívánunk,gyerekeinknek és magunknak is.Éljen a köztársasági létforma!Üdvözlettel N.Sándor

    VálaszTörlés
  6. Nekem személy szerint nincs problémám a Gyurcsánnyal,de ha itt beszédet mond akkor sajnos ezt az egész kezdeményezés már le is van húzva a wc-n és a fidesz folytathatja tovább ámokfutását...Ezt azért mondom mert Gyurcsányt a fideszpropaganda annyira kicsinálta hogy az emberek 90%-a nem szívesen látná a politikában.Ez nem"csak" az ő hibája hanem a fideszé de sajnos az emberekbe ezt nagyon jól sikerült nekik beültetni...egy választás már elúszott ez a jelenség miatt(persze a választási rendszer torzsága is segített)
    Szóval ide a Bokros mellé új emberek kellenek akik szakemberek,értenek a gazdaság működéséhez,pénzügyekhez és szakmákhoz....oktatást tanár az egészségügyet pedig eddig praktizáló orvos-professzor irányítsa stb....!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Carlos!
      Egyetértek szavaiddal, szakértő politikusok kellenek az ország élére,
      Azzal viszont nem értek egyet, hofy az emberek 90%-nak nem kellene Gyurcsány!
      Meggyőződésem, ha nem áll be a tavaszi"Összefogásnak" nevezett cirkuszba, ma a Parlamentben frakciója van a DK-ban! (lsd EU szavazás, résztvevők aránya). A lejáratása természetesen működik, olyanoktól is, akik valamikor DK-snak mondották magukat, és pl most itt a te hozzászólásod felett párral is kinyilvánította véleményét az úr.
      Sajna ez van, de Gyucsánynak nem kell Parlamentben elsőembernek lennie ahhoz, hogy segítse az országunkat az újra felemelkedés útján! Csak legalább a baloldali demokraták ne járassák le! Nem tudom, csak sejtem, hogy elfogadná-e a meghívást! És szomorkodom, amiért esetleg nem. :(

      Törlés
    2. Kedves Carlos! Ha mindenkit elvetünk, akiket a Fidesz és OV lekaraktergyilkolászott vagy fog, akkor nem marad potens ember a porondon.. Nem kéne még mindig OV koreográfiájából táncolni úgy, ahogy ő fütyül.. Ha hagyjuk, hogy továbbra is OV irányítsa az ellenzéket is, akkor utálhatunk mindenkit, akire Ő rámutat - DE akkor tényleg igaz lesz, hogy NINCS ALTERNATÍVA!! Mi meg mondjuk azt: DE VAN!! Mert ma szinte mindenki jobb, mint OV!! (nem általában, hanem az ORSZÁGNAK!!!! - és EZ A DÖNTŐ!!)

      Törlés
    3. Politikus nem kell? -az meg , hogy ki nem hisz Gyurcsányban, inkább nem mondom meg , mitől függ.
      Ja , és Bokros fantasztikus gazdasági szakember, egy a baj - NEM POLITIKUS - és soha nem is lesz az.

      Törlés
  7. eddig az un. ellenzéki pártok lapítottak mint sz.. a fűben, majd most azt hiszik ,hogy a Te hátadon visszamászhatnak a hatalomba! Ne bízz egyikben sem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik ellenzéki párt lapított, mint" szar a fűben"? Melyik ellenzéki párt akar "visszamászni Tuareg hátán a hatalomba? Megneveznéd? Ki ne bízzon - kiben?

      Törlés
  8. Majd ha Ők is letesznek az asztalra annyit mint TE, akkor lehet tárgyalni, de akkoe sem úgy ,hogy Ők szabják a feltételeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnye-ejnye ! Ez a lehetséges összefogás "alaphangja" ?

      Törlés
    2. Melyik ellenzéki párt az amelyik nem tett le annyit az asztalra , mint Tuareg?
      Hallottad már azt, hogy "mindenki másként csinálja"?
      És milyen feltételekre gondoltál, említett valaki, akár Tuareg is ilyesmit?

      Törlés
  9. Kedves Carlos! Nem értelek. Ha neked nincsen bajod Gyurcsánnyal, akkor miért gondolod, hogy mások nem hallgatnák meg? Amit a fideSS összehazudott, azt mindet helyre kellene tenni. Meg kell adni a lehetőséget Gyurcsánynak, hogy tisztázhassa: ő csak egy pártreformot akart végrehajtani, amikor kihátrált mögüle a magánérdekekre sandító pártja. Akit a fideSS a legjobban besározott annak szerintem joga is van ahhoz, ezt megtehesse. de nem is mondok többet, hiszen semmi érdek nem fűz egyetlen párthoz sem a vallási és lelkiismereti szabadság jogát tisztába tevőkön kívül. Lehet nyomorban élni, (bár nem hiszem hogy a technológia századában így kellene élnünk) de lelkiismereti és vallásszabadság vagy a szólásszabadság hiányában, amely a vallásüldözés előszobája lehet csak meghalni lehet az igazságért. Én személy szerint szívesen látnám Gyurcsányt, amint sittre segíti a köztársaságot megerőszakoló csűrhét.

    VálaszTörlés
  10. Személy szerint én is szívesen látnám Gy. Ferencet, ám mégis azt gondolom, most, 24.-én nem kellene eljönnie. Még ne. A 90 %-os elutasítottsága erős túlzás. Országos viszonylatban ezt 50 %-ra tenném, Bpesten 30%-ra saccolnám. Ezt az arányt Bokrosra is vonatkoztatnám. Szőllősi Istvánné. Tényleg harcolt a pedagógusokért, szervezett, agilis volt. Akkortájt kedveltük. Erős volt a Ped. Szakszerv. Más volt a helyzet. Sztrájkoltunk, sokan voltunk a bpesti tüntetésen. A szülő kivett egy nap szabit, (ha nem volt nagyszülő) nem háborgott. Ahol nem tudták megoldani, a pedagógiai asszisztensek nem tüntettek, játszottak az alsós gyerekekkel, a felsősök esetében nem volt gond, ők otthon maradtak. A bejáró középiskolások aznap nem jöttek. Más volt a Mtk... még. Erős volt a szakszervezet, s nem is volt annyiféle egy szakterületen belül. Meg sem fordult senki fejében, hogy a tüntetésen való részvétel az állásába
    kerülhet. Most ezt már nem lehetne. Hányan emlékeznek Szőllősinére, s hány pedagógus lesz a téren, mennyire lesz a mondanivalója érdekfeszítő...stb, majd kiderül. Jó volna, ha fiatal felszólalók is lennének, ismertek. Juhász Pétert is örömmel hallgatnám.

    VálaszTörlés
  11. Tuareg, most legalább olyanokat tisztelsz, akik meg is érdemlik.-sovány, de vigasz

    VálaszTörlés
  12. Asszem igen sokan kiegyeznének egy olyan múlttal, mikor Horn Gyula volt a miniszterelnök, Bokros a pénzügyér, és Szöllősiné a szakszervezeti főnök...
    semmiképpen ... a fiatalok é az idősek sem max a kozép generáció egy része

    ugyanaz a hangulat van mint ami miatt fidesz került trónra , újat... tisztát akarnak

    VálaszTörlés
  13. Érdekes --mit akarnak a dzsungelben.---visszamászní a fákra .--Esetleg megelégednek a Bokros részekkel..Lelkük rajta ,híába erölködnek.

    VálaszTörlés