2015. január 1., csütörtök

A Felcsúti Führer csodafegyvere - Lex Tuareg

Eddig bírta a Főbandita az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri sátrainak 146. napja tartó jelenlétét. Elszakadt a cérna, kétharmados törvénnyel akarja korlátozni a gyülekezési jogot, hogy valahogy megszabaduljon tőlünk. Csaxólok: elkéstél, Viktor.




Legutóbb akkor láttuk a Felcsúti Führeren a kikészülés jeleit, mikor kedvenc azeri diktátortársát fogadta a Parlament lépcsőjénél. Sanda oldalpillantásokat vetett ránk, majd mikor a Baltás Haver megérkezett, támadt egy kis zavar. Az Azeri nem értette, mi a fenék ott azok a Sátrak, és oda akart jönni, Viktorka meg - nagyjából egy fejjel, mondhatni: egy fejszényivel kisebb a spanjánál - terelgette volna befelé a Parlamentbe a vendéget. Öt perces huzakodás volt, aztán csak bementek, de akkor láttuk, hogy ez piszokul kiakasztotta a Viktort. A macsóját tette volna tönkre, ha a Haveri Diktátorkörben azzal szívatják, hogy milyen kis puhapöcs: még egy demokrata tüntetést sem tud rendesen eltakarítani. Aztán magyarázkodhatott volna, hogy Ő mindent megpróbált, csakhát a szemét Bíróság még képes némi függetlenségre, és a végén még kidobják ezért a Klubból. Máshová meg már nem veszik be: Európából kiiratkozott, komoly ember már arra is vigyáz, hogy még vágókép erejéig se járassa le magát a Felcsútival. Így aztán könnyen ott maradhat a két szék között, se demokratának nem jó, se diktátornak, vérciki.


Úgyhogy a Gulyás Gergely nevű megszokott Narancstrollon keresztül Szilveszter napján közölte: biz itt az ideje a kétharmados gyülekezési törvény módosításának, és a probléma kettős: egyrészt a csúnya sátrazók - azaz mi, az OGYM - visszaélünk a gyülekezési joggal, másrészt meg a rendezvények együttes tartását is újra kell írni. Kezdjük az utóbbival, mert ez a ködösebb. Mikor négyszeri körben, minden hatósági kísérlettel szemben a Bíróság nekünk ítélte a Nemzet Főterének tüntetési jogát, akkor két dolgot közöltem a rendőrséggel: bármely demokrata, Orbánellenes tüntetést automatikusan tekintsenek részemről jóváhagyottnak, így aztán senkinek nem kell Bíróságra szaladgálni, végigjárni ugyanazt a nyögvenyelős utat, amivel hetekig késleltetni tudták volna egy tüntetés megtartását. A Felcsúti Führer nem azért építette át az addig fákkal teli Kossuth teret biztonsági kősivataggá, hogy ott mindenféle ellenzéki gyűlések legyenek, csakhát ezzel szemben meg egyre több lett, és a bírósági döntések miatt már be sem tudott avatkozni. Másrészt meg a közlésem következménye az is, hogy oda orbánpárti tüntetések nem jöhetnek: no Békemenet, no Fidesz szimpátia, legalábbis a Nemzet Főterén, a Parlamentnél nem.


Így aztán az a helyzet, hogy a Nép a tévében csak Orbánellenes Kossuth téri tüntetéseket láthat, mert az Orbánpártiak ott nem tarthatják, szelavi. Szóval ezt akarják megváltoztatni, mert valahogy vissza kéne foglalniuk a Kossuthot, mielőtt teljesen elfogy a Fidesz szavazótábora. A másik sztori nem ilyen bonyolult: egyszerűen a Főbandita lelkiéletébe nem fér bele, hogy ne teljesüljön maradéktalanul az Akarata, tehát elég volt már ezekből a sátrazós tüntetőkből, nem bírja a továbbiakban kedvenc épületének kedvenc játszóterén látni őket. Ő ott dísszázadot, zászlófellevonást, meg egyebeket akar, nem mindenféle demokratákat nézegetni. Csakhát ezúttal nem látott eléggé előre a Führer: ha ezt akkor lépi meg, mikor még csak mi tüntettünk, és nem forrongott még az Ország, akkor tán simán végig tudja vinni. Elkésett, mondhatni, az Ország mai izgalmi állapotában olyan témát dobott be, amiről már a szokásos kettősbeszédével sem magyarázható ki, hogy bármi köze lenne a demokráciához. Nem, ez a lépés egy nyílt hadüzenet a demokrácia maradékának: a gyülekezési jog korlátozása az biz diktatúra, csókollak Viktor.


Szerintem egy ideig egyszerűen nem vették komolyan az Ország Gyűlése Mozgalmat: gondolták, majd csak hazamennek. Röhögtek, mikor a kezdeti sátrainkat a szél összedöntötte, mikor át kellett költöznünk időlegesen a Szabadság térre, és várták, mikor fogy el a lelkierőnk. Aztán mostanra, így a 146. napra rájöttek, miközben az újjáépített fűtött Sátrainkban változatlan lelkesedéssel kitartunk, hogy biz mi onnan el nem megyünk. Megmondtuk augusztus 8-án, hogy addig maradunk, amíg Viktorka el nem takarodik, tartjuk a szavunkat. Szóval abban a megtiszteltetésben van részem, részünk, hogy kiérdemeltünk egy ránk szabott kétharmados törvényt. Aztán innentől a demokratákon a sor: nincs más dolgunk, mint tiltakozni a törvény bevezetésének szándéka ellen, ha mégis meghozzák, akkor pedig nem engedni végrehajtani. Ez az igazi polgári engedetlenség, és itt biz kijön majd fehéren-feketén, hogy ki kivel van. Napersze hülye azért nem vagyok, egyrészt van egy jogerős február 28-ig tartó gyülekezési jogunk, másrészt meg ma reggel beadtam annak április végéig való hosszabbítását, oszt akkor játsszunk.


Január 10-ére pedig már tegnap elkezdtünk tiltakozó gyűlést szervezni a Kossuthra - hova máshová -, csatlakozni ahhoz ITT lehet. Létrehoztuk a gyülekezési jog csorbítása elleni oldalt is, ahhoz pedig ITT tudtok egy lájkkal csatlakozni. Az OGYM nem fogja elhagyni a Teret addig, amíg az Orbán Rezsim el nem tűnik, legyen aminek lennie kell, és lássuk ki az erősebb: a Führer, vagy a Demokraták. Mellesleg meg ha innentől bármi történne velem, az minden, csak nem a véletlen műve.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


19 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!
    Így kell ezt csinálni. Egy perc nyugtot sem hagyni a csúti szotyiköpőnek. Még nem képes felfogni, hogy előbb, utóbb takarodnia kell, de egyre fogy az ideje. Jobb volna erőszak mentesen, de ez az ő választásától függ.

    VálaszTörlés
  2. Osztottam egy pár helyre Tuareg! ;)
    Rajnai Attila
    Pécs, 2015. 01. 01.

    BOÉK :)

    VálaszTörlés
  3. Kemény legény vagy Gábor, őszinte elismerésem.

    VálaszTörlés
  4. Tekintve, hogy szvsz megkapta mindenki a teremtő erőt, az lenne a minimum, hogy képes legyen felébredni az elkábított állapotából! <3

    VálaszTörlés
  5. Sajnos tegnap nem tudtunk elmenni. Elmondtad éjfél után az Orbánmenesztés menetrendjét? Lehet ezt valahol leírva látni?

    VálaszTörlés
  6. a hír tv délben 30 fő tüntetőről tudosított ... HAZUDNAK ÉJFÉLKOR A HIMNUSZ UTÁN TÖBB SZÁZAN SKANDÁLTUK : orbán takarodj ...

    VálaszTörlés
  7. TUAREGEZZÜNK!
    by Lang Alex

    Sokan szeretik, sokan utálják és még többen nem értik Szabó Gábort alias Tuareget.
    Mi magyarok mindig a hátsó szándékot keressük, amikor valaki azt mondja, hogy demokrata vagyok, akkor nem elfogadjuk, hanem azt kezdjük el vizsgálni, hogy miért és eddig leélt életében keressük a hibákat, az arra utaló jeleket, hogy a delikvens nem demokrata. Amikor pedig találunk valamit, ami a saját "demokratikus" értékítéletünkbe nem fér bele, akkor farkast kiálltunk és igyekszünk lejáratni, tönkre tenni, úgy "demokratikusan".


    https://www.facebook.com/pages/L-Alex-mondom-a-magamét/155010754683329

    VálaszTörlés
  8. Megfontolásra javaslom a cím módosítását..ui Lex Tuareg az lenne, ami arról szól, hogy a hozzád hasonló (ha van ilyen, bár gondolom gondosan és egyértelműen körülírnák milyen) közszereplő alakokat hogyan lehet/kell a közéletből minden lacafacázás nélkül tartósan (végleg??) kivonni.. persze közérdekből, esetleg közbiztonsági alapon.. Ez inkább Lex OGYM.. Ami igaz: mindkettő nagyon csípi őket.. és a nyilvánosság előtt csak módjával vakarózhatnak.. ha mégis megtették, az árulkodó.. nagyon.. be vannak tojva alaposan.. Hajrá Tuareg, hajrá OGYM? hajrá mi!!

    VálaszTörlés
  9. Meglátjuk ki bírja tovább ?! Te és az OGYM a következetességetekkel, kitartásotokkal, vagy a felcsúti törpe, a maga elvakultságával. Az nem kérdéses, hogy az én helyem, köztetek van ! Hajrá Gábor, hajrá OGYM!

    VálaszTörlés
  10. "Válámi ván...?"
    Tegnap esti ATV híradó Orbán-búcsúztató szilvesztert jelzett a Kossuth térre az OGYM nevét kimondva szervezőként.
    A Sas kabaré meg rendesen savazta a felcsuti társulatot.
    A cikkbeli törvénynek még a tárgyalását is meg kéne akadályozni bár Schiffer már kavar és az ötpárti egyeztetés éppúgy ki fogja végezni a jogainkat mint a sztrájk törvénynél tették.
    Ha hagyjuk.
    A parlamenti ellenzék a parlamentben tehetetlen.

    VálaszTörlés
  11. Reméljük a fa keményebb mint a fejsze (balta)! Vigyázz magadra és a többiek is!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon vigyázz magadra! Tudod a patkány is ha sarokba szorítják bármivel szembeszáll!

    VálaszTörlés
  13. Ezek mindenre képesek lásd VÁRADI András és lehet,hogy A RÓZSA MILÁN halálában is benne van a kezük!

    VálaszTörlés
  14. Nem párbajrafognak hívni hanem kifinomult maffia módszert fognak alkalmazni! Száz szemed legyen!

    VálaszTörlés

  15. Aki nem látta volna még az alábbi filmet (tegnap este adta a Viasat3), az holnap még pótolhatja:
    VIASAT3: Péntek (Január 2.) 23:00
    http://www.port.hu/v_mint_verbosszu_v_for_vendetta/pls/w/films.film_page?i_film_id=75636

    Vannak a filmnek olyan aspektusai, ami ráillenek a Fidesz-rezsimre:

    "Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.
    A V mint vérbosszú egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. "Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud" - üvölti a gonosz kancellár. Azt mondja, hogy megvédi az embereket a terroristától, ugyanakkor erre hivatkozva állandó rettegésben tartja őket, miközben lábbal tiporja a szabadságjogaikat."

    Utópisztikus, sötét politikai mese, de a gyülekezési jog korlátozása egy lépéssel közelebb hozza ezt a borzalmas utópiát.

    VálaszTörlés
  16. Nicsak milyen cuki kis-nagy füthetö fehér "sátortábor" .... ezt bezzeg egyik TV sem közvetiti, de még csak pillanatképet sem adnak róla, direkt olyan szögböl kameráznak, hogy NE nagyon látszatok - nehogy beleronditsatok az összképükbe .....pedig nagyon beleillik a kedélyes Orbánbuktató "sátortábor" a Parlament pazar épületegyüttesének látványába .... Látom adtok a feelingre is ... Csak igy tovább - Hajrá Demokraták .....Hajrá Magyarország - Hajrá Köztársaság

    VálaszTörlés