2014. június 15., vasárnap

Dübörög az MSZP megújulása

Mindig van lejjebb. Írtam már a Szegfűék valós természetéről pár opuszt, inkább többet, mint kevesebbet, ezernyi hátszőrfelállító ténnyel. Mindegyik ilyen után várok egy kicsit, hátha fölfogják, hogy úgy, ahogy a dolgokat évek óta intézni szokták, úgy tovább azt nem lehet.




De ha nem, hát nem. A tanulásképtelen egyedeket és szervezeteket az evolúció kiszűri, és maradéktalanul el is takarítja. És akkor lássuk az újabb gyönyörű történetet, tényekkel szokás szerint, hogyan is zajlik az MSZP megújulása a gyakorlatban épp mostanság. Van ugyebár pár állandó emberkém, akiknek életét folyamatosan nyomon követem: Kocsis Máté, Fodor Gábor, Komássy Ákos, Jakabfy Tamás. Négy különböző egzisztencia, négy különböző párt - najó, három, mert Fodornak olyanja valójában csak egy sajtótájékoztatós háttérkép erejéig van. Két dolog teszi Őket állandó témámmá: mindegyik több-kevesebb szerepet játszott az életemben, így mindig többet tudok róluk, mint más, és főleg többet, mint Ők azt szeretnék. A másik meg az, hogy igazi, hamisítatlanul amorális megélhetésiek, akik csak azért nem adták el az ördögnek a lelküket, mert a patás sem fizet nemlétező holmiért.

Most megint ez a Komássy gyerök van soron, mert megint virít, tehát megint írok. Új olvasóim képbe hozása érdekében itt, meg itt, meg itt van linkelve pár írásocska a csókáról, lehetne épp tízszer ennyi is, de ezek a legfontosabbak. Röviden összefoglalom elmúlt 5 évnyi munkásságát, amit a Nyolcker MSZP Elnökeként, és önkormányzati képviselőként abszolvált. Vezetése alatt a 120 fős kerületi MSZP 20 fősre zuhant, minden választáson elindult, azon mindig rosszabb eredményt ért el mint a Pártja, az országgyűlési választáson és az EP választáson messze a legrosszabb eredményt hozta az ország összes Szegfűs vezetője közül, végleg átjátszva ezzel Narancséknak az ősbalos Nyolckert. Elárulta az összes ellenzéki politikacsinálót, civileket, mindenkit és szépen beállt Kocsis Máté havi 250 ezer forintos díjazású tanácsadójának. Van még bőven Róla, de per most mindez elég.


Mondtam már párszor, hogy az MSZP megújulásának hablatyát én aszerint fogom lefordítani, hogy az tettekben miben nyilvánul meg. És egy 80 ezer fős ősbalos kerület MSZP Elnökének működése és sorsa pont jó arra, hogy abból a valóságot lássam és láttassam, ne a médiának szánt falfestést. Szóval az én Komássy Haverom a valaha volt legsikertelenebb és leggusztustalanabb Szociember, akivel 1998 óta sikerült összefutnom. Az EP választáson villantott kerületi szinten egy 9,5%-os eredményt, amivel az ötödik politikai erővé tette a Szegfűt. A kerület összes - tölem is független - civilje nyilvánosan is jelezte Neki, hogy végre húzzon el a politika közeléből is, mert amíg bármi szerepet játszik a politikában, addig Kocsis Máté marad a Nyolcker polgármestere. Dehát Komássy még életében valós munkát nem végzett, a főiskola után rögtön pártalkalmazottként kezdett, és azóta is ez a megélhetési forrása. Az, hogy nem ért az égvilágon semmihez, nem lenne baj, ha legalább a politikához értene, de az elmúlt 5 évnyi tevékenysége ezirányú tehetségének teljes hiányát konkrét, mért eredmények formájában mutatta meg.


Az MSZP most a megújulás jegyében felmenő rendszerű tisztújítást tart. Ami azt jelenti, hogy kezdik a helyi szervezeteknél az újbóli elnökválasztást, aztán az új helyiek megyeieket választanak, azok meg az országos főnökséget. Könnyű belátni, hogyha a helyiek nem újulnak meg, akkor pont ugyanazok kerülnek majd a megyék élére is, és Ők pont ugyanúgy fognak eljárni az országos szint megválasztásán is. Magyarul: ha helyben nincs változás, országosan sem lesz. Ezért aztán Komássy sorsa a lakmuszpapír: ha Őt elhajtják, akkor esetleg mutat az MSZP bármiféle változási életjelet, ha meg marad, akkor az csak a hulla temetés előtti átöltöztetése. Ráadásul itt a kiváló lehetőség a mezei párttagoknak - akik egyesek szerint jó emberek ám, csak meg vannak vezetve - hogy új jelölteket állítsanak és válasszanak meg. Namost a valóság az meg az, hogy megvannak a kerületi MSZP megújulásának elnökjelöltjei. Az egyik a Komássy. Jéééé... Nade biztos a Másik valami feltörekvő ifjú, moralitással, harcossággal telve. Hát ez sem jött be. A másik jelöltet ugyanis Révész Mártának hívják, aki épp véletlenül szintén Kocsis tanácsadó-testületének tagja havi 200 ezerért, és a másik olyan, akit a helyi civilek képviselői tevékenységének gyakorlata alapján nettó Fideszbérencnek tartanak.


Egyébként régi motoros, 1998 óta önkormányzati képviselő, Komássy Ákos Elnök mellett Ő az egyik képviselő, s mily véletlen, egyben Ő a Frakcióvezető is. Az a típusú soha ki nem haló apparatcsik, aki minden választás előtt hitet tesz a megújulás, meg a fiatalítás mellett, de aztán valahogy a listaállításnál mindenki mást megelőzve biztos bejutó helyre kerül. Naszóval, Ő az helyben, aki a Szekibácsi országosan: az el nem múló múlt. Úgyhogy ezt a két Kocsis Máté tanácsadót sikerült az ártatlan, megvezetett, és megújulásra vágyó kerületi párttagságnak állítani. Ja, biztos nem azért, mert a tagok jelentős része a Kocsistól induló továbbosztási szisztémában mindenféle önkormányzati fizetős állásokat kap Komássy meg Révész kezéből. Ááá, nem ezért, ááá, nem vették meg a Narancsok kilóra - vagy inkább dekára - az egész nyolckeres MSZP-t, ááá dehogyis. Namost ez a helyzet. Budapest egyik legnagyobb, korábban ősbalos kerületében az MSZP megújulása során lehet választani két Kocsis Máté által fizetett tanácsadó közül. Kiver az izgalomtól a víz, hogy vajon melyik lesz a két Narancs-szolga közül a Megújulás Harcosa. Ezek a TÉNYEK, ez az MSZP megújulásának hétköznapi VALÓSÁGA. Ez lett Horn Gyula Pártjából.

Egyszerű Narancstagozat.

26 megjegyzés:

  1. Horn gondolom, hogy már elég régen nem tud még a sírjában sem nyugodtan pihenni, forog, ha tényleg van olyan, hogy a halottak mindent látnak:( a Komássyt "csak" híhedtségéből tudom azonosítani, de a Révész Mártától föl áll a szőr a hátamon:( Nagyon buta nőnek tartom, nem is szőkének... Ha még rajtuk keresztül Kocsis M. is eszembe jut! Hááááát szép csokor lenne összekötve, azon már a díszpapír sem segíthetne, de mondjuk egy szoros össszekötés!!! Annyit csak megérdemelnének!

    VálaszTörlés
  2. A vålasztások előtt felháborodtak, ha azt mondtam, hogy az MSzp lepaktált a Fidesszel.Simán koalíciót kötöttek volna a kormányzás miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem, ha jobb eredményt értek volna el, fel is ajánlják neki a nagykoalíciót.

      Törlés
  3. Érdekes bokszmeccs folyhat a két jelölt között, sajnálom a 8 keres szocikat, hogy csak ennyi tellett tőlük...... oszt majd panaszkodhatnak.. :D

    VálaszTörlés
  4. Elindult velük a lift lefelé. A következő szintet úgy hívják, hogy LMP.

    VálaszTörlés
  5. Mióta MSZP, az mszp, így mennek a dolgok a maguk sorrendjében. Mindenhol van egy-két ember hangadó, aki a többieknek "elárulja" hogy kit szeressenek a vezetőjükként.
    Ezért nem volt párt. Mentségükre talán az hozható, hogy egyetlen párt sem úgy áll fel, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Tudod már a jelölőbizottságok meghatározásakor szinte eldől minden helyben is és országosan is.
    Próbált már valaki jelöltállító szervezet tagjaként a tagsággal elbeszélgetni, hogy kit szeretne Ő személy szerint? Az első kérdése az az illetőnek, hogy a többiek kit javasolnak, na ilyenkor történik a "megvezetés"!

    VálaszTörlés
  6. Gábor őszintén szólva nem vagyok meglepve. Én azt hittem hogy Botka ennél hitelesebb ember. Egyébként én is mondtam már az áprilisi választások előtt hogy Mesterházyék összefeküdtek a fidesszel. Már másnap Gyurcsány Ferencet hibáztatták a vereségért. Ennyi telik tőlük. Nem fogom sajnálni őket, ha odáig jutnak hogy még a parlamentbe sem tudnak bekerülni. Lehet hogy hálából akárcsak az lmp-nek a fidesz annyit besegít hogy elérjék az 5%-ot. Én mondtam a környezetemnek hogy az MSZP sosem fog megújulni a szoros értelmében, mert a mutyi náluk mindenekelőtt. puchlászló meg az emberei gondoskodnak róluk a talicskasimicska kegyeiben bízva.

    VálaszTörlés
  7. Lehet tudni kik az őszi jelöltek a dk részéről?

    VálaszTörlés
  8. Igen,ez a felállás már nem hasonlít a munkásmozgalom őskorára, amikor a tömegek érdekeit a kétkezi munkásokat védték, az életkörülményeiket javító intézkedések, törvények létrehozásáért, a demokráciáért mentek harcba az elvtársak,még a körmük letépése árán sem árulták volna el egymást.Kivívták a Társadalombiztosítást, a 8 óra munkát,a kötelező munkahelyteremtést, a 2%-os OTP kölcsönnel való építkezést, az ingyenes oktatást, olyan tehetségek is ingyen tanulhattak külföldi egyetemeken, mint Orbán Viktor.És aztán minden a maga paródiájába kezdett fordulni,az elbizakodottság, a hitehagyottság, a munkások elárulása fokozatosan minden több évtizedes vívmánya az öntudatos munkásokból a mai képletet alakította ki.Így múlik el világ dicsősége.Az örökséggel való kufárkodás, az ide oda álldigálás,a ki legyen a miniszterelnök misztériuma ezt hozta létre.Azt hazudták az újabbnál újabb vezérek, hogy jobb lesz.Az lett, de csak Nekik.Látjátok feleim, mik vogmuk, isa por, isa hamu vog muk./Halotti beszéd./

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek Erzsébettel, nagyon is... Sajnos, az én korosztályom nevelte ki magából ezt a semmirekellő politikus hadat, a hörcsögtermészetükkel együtt... Most aztán szívhatjuk. Hajdan, a munkásmozgalomból fejlődött ki az MKP, az MSZMP,később az MSZP, de ma már nincs igazi munkásosztály nincs alapjuk, amire támaszkodhatnának... Billeg is rendesen a felépitmény...

    VálaszTörlés
  10. Szomorú látni, hogy egy ilyen potensen balos kerületben sem képes az MSZP talpra állni. Az MSZP legfelső vezetőinek egy része önként, vagy bilincsbedn történő lebukása, nem egyedül álló jelenség, tessék megérteni, az ő barátai (ők szokták "harcostársaiknak" nevezni, pedig ez magyarul üzlettársnak hívják) sarasak, és nincs helyük a pártban, ki kell őket szórni, ennyi. Na akkor, még talán meg lehet akadályozni, hogy egy ilyen szétszórt (dadogó), iskolázatlan beteg (alkoholista) Kocsis Máté a lakájok között is a legbutább marad a "nyócker" polgármestere! Ébresztő MSZP!!!

    VálaszTörlés
  11. Söpörjön a saját portája körül, (mert van mit!, és legjobb védekezés a támadás) Kocsis Máté (volt)Tanácsadója Szabó Gábor - Tuareg. Folyik ellene pár eljárás és nem azért mert ártatlan. Az írásai csak a figyelem elterelés miatt születnek. Szabó Gábornak a célja, hogy Kocsis Máté helyére üljön. Ezzel nem is lenne gond - próbálkozni lehet - ha saját mocskát nem másokra kenné, és az ő általa elkövetett bűnügyeket nem így akarná tisztára mosni.
    A DK kerületi elnökválasztásai is megérdemelnének pár misét. Amit a felső vezetés eldönt azt választják meg a demokratikusok tagjai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolod, hogy az olvasóim egy Névtelentől fognak új információt megtudni rólam 480 cikkem után ? :)

      Törlés
    2. Névtelennek--------milyen tájékozott itt is ott is

      Törlés
    3. Gábor ez a névtelen elég tájékozatlan, mennyi emberről derült ki, hogy ártatlanul hurcolták meg.

      Törlés
  12. Lám ismét az őszi önkormányzati választások.. A sok, mostanra milliónyi követő közt egy negatív névtelent nem érdemes még csak meghallgatni sem. Jó látni, és biztató tendencia, hogy annyi igaz demokrata keresi és szeretné a változást ország szerte. Sajnos ez - a messzi megyékből - minden elismerésre okot adó szimpátia mellett sem hoz majd a Józsefvárosban szavazatszámmal mérhető sikert. Azért mindenki átjelentkezni mégsem tud.. ;) (lsd. volt rá példa..). Anno vki azt mondta: hozz magaddal még egy embert.. Ez az ország kicsi, mindenkinek mindenhol van pár lépésből elérhető ismerőse. Ezért én azt gondoltam: mi lenne, ha a fentiek példájára meghirdetnénk, a KÜLDJ MAGAD HELYETT MÉG EGY EMBERT mozgalmat??? Én is messziről vagyok, de ígérem, küldök magam helyett VALAKIT, aki saját meggyőződéséből (és azon leszek, hogy felnyissam a szemét) szavazatával a változást és a demokraták győzelmét segíti majd. Remélem sok hasonló követőere találok! Szép estét. sverde

    VálaszTörlés
  13. Könnyen lehet, hogy az MSZP végvonaglását látjuk. "Ez lett Horn Gyula pártjából". Csakhogy Horn Gyula után még történt egy s más. 2002-ben még mindig az MSZP volt az ország legnépszerűbb, legnagyobb társadalmi beágyazottságú, legszervezettebb pártja. Aztán jött valaki 2004-ben (a Fideszben csak lottóötösnek nevezték) és ügyesen szétverte :)))

    VálaszTörlés
  14. Az a "lottóötös" a Puch Laci személyében már korábban is ott rombolta az MSZP-t! Szerintem a legerősebb időszaka az MSZP-nek 2006 tavasszal volt amikor Gyurcsány Ferenc nagyon jól összeránttotta a pártot, akkor volt a legegységesebb. Aztán 2006 nyarán az áruló, galád fidesz ügynökök (Puch, Szekibá és Kátyanéni) padlóra tették az MSZP-t amit mi csak szeptember 17-én érzékeltünk. És ebből a két szennnnny alakból kettő még mindig ott rombol!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az MSZP-t valami tényleg padlóra tette 2006 nyarán, örülök, hogy ezt így 8 évvel az esemény után egyesek kezdik megérteni. De hogy éppen Puchék? Ezt hogyan kell elképzelni? Mit csinált Puch pl. 2006 júniusában?

      Törlés
    2. Te még nem hallottál arról a kifejezésről, hogy "Puch-Simicska tengely"...

      Törlés
    3. 2006 júniusában zuhanni kezdett az MSZP népszerűsége - valamiért. Zuhant, zuhant, és ez a leszálló tendencia lényegében 2010-ig kitartott. A 2006 júniusi esemény óta az MSZP és az egész baloldal nem tért magához.

      Mi történt 2006 júniusában? Mi ebben Puch szerepe? Ez érdekel, nem a kifejezések.

      Törlés
    4. Te tényleg nem tudod? Júliusban adták oda a Puchék a Fidesznek az öszödi beszéd hanganyagát! Ezzel csak a Ferit akarták megsemmisíteni, de mint látható ez nem sikerült viszont az MSZP-t sikerült lehúzni a WC-n! Mesterházy már csak a gurigát dobta utána tetteivel!

      Törlés
    5. A válasz rossz. Már csak azért is, mert aki azt hiszi, hogy az őszödi beszéd ártott Ferinek, az kb. semmit sem ért a politikából.

      Valójában szeptemberre, amikor az őszödi beszéd nyilvánosságra került, az MSZP népszerűsége már olyan alacsony volt, hogy egy akkor rendezett választáson a Fidesz 2/3-ot is kaphatott volna. A beszéd ezen nem változtatott, csak átmenetileg megemelte Feri népszerűségét.

      A válasz logikátlan is. Az MSZP egyetlen esélye a túlélésre a Feritől való megszabadulás volt 2006 nyarán/őszén. Az őszödi beszéd publikálása azonban erős reakciókat váltott ki (utcai randalírozások, fideszes "ultimátum"), amelyek kiszámítható módon a baloldal összezárását eredményezték Feri körül. Tehát az őszödi beszéd publikálása végül tényleg ártott a baloldalnak - azáltal, hogy a baloldalt tartósan hozzányomta Ferihez.

      Törlés
  15. Akik a baloldalt szétverték az a Gyurcsány-Orbán páros.
    Kíváncsi voltam miért nem tűnt fel, hogy Orbánék nem is próbálkoznak a Dk ellen, pedig ott is van pár ügy amit felszínre lehetne dobni.
    A válasz két ember érdeke a baloldal szétverése Gyurcsány - Orbán, és Gyurcsány és Orbán érdekkörének.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A baloldaliak kedvenc mítosza az, hogy akit a legtöbbet támad a Fidesz, attól fél a legjobban, vagyis amögé kell beállni, akit a legjobban mocskolnak Orbánék, mert az lehet a "messiás". Ezt a mítoszt a Fidesz ismeri és felhasználja a baloldal vezérlésére.

      Mostanában Bajnai ellen kelti a hisztériát a fideszes sajtó, amiből látszik, hogy Bajnait tartják annak a figurának, akivel az ellenzék teljesen esélytelen, így őt választották ki a baloldal vezéralakjának. Gyurcsány képességeiről kicsit jobb a Fidesz véleménye, ezért őt most kevésbé támadják.

      A Fidesz számára ideális állapot a széttagolt baloldal. Abból indulnak ki, hogy Gyurcsánynak megvannak a rajongói, az MSZP-re meg sokan szavaznak megszokásból, így ez a két erőközpont adott. A baloldal akkor lehet széttagoltabb, ha van egy harmadik centrum is. Ez pedig Bajnai és rajongói. Ez a politikailag legtehetségtelenebb banda, tehát őket kell támogatni. Ezért a Fidesz vélhetőleg őket fogja démonizálni, a balos sajtó pedig erre válaszul őket fogja sztárolni. Így biztosítható, hogy ne 2, hanem 3 darabban létezzen a 25-30%-os baloldal.

      Esetleg még megérjük azt is, hogy a Fidesz alapít egy szélsőbaloldali pártot.

      Törlés
  16. Erzsébet városban is megújultak! :-) ...Hunvalddal

    VálaszTörlés