2014. május 2., péntek

Sírhant Művek - az MSZP öntemetése

Az előbb megláttam, ahogy a netet ellepik a Horn Gyulával kampányoló MSZP szirszarok. Mikor Szanyikapitány a Ligetben Gyulázott egyet (kettőt, sokat), már gyanús kezdett lenni, hogy az nem véletlen. És valóban nem. Ez a legalja, itt ér véget a Szegfűsztori.




Az önértékelés teljes zavara évek óta lesír az MSZP-ről. A folyamatos ellenzéki semmittevés melldöngetéssel, majd az Összefogással való arrogáns hatalmi játszmák, amik bizony egeret szültek, el is kapta a macska, szóval az erkölcsi és intellektuális süllyedés újabb és újabb, addig ismeretlen mélységeket fedezett föl. De itt a végpont, ennél nincs lejjebb. Azt az embert fölhasználni a Szegfű kampányában, aki ez ellen már nem tud tiltakozni, röviden: gusztustalan.

Képzeljük el, amint a Gyula beballag a Jókai utcai székházba. Körülnéz. Hol vannak innen az emberek? Lesietnek hozzá a Mesterházyék. Ugye megvan a kép? Valszeg horngyulásan megkérdezte volna, hogy hát Ti meg ki a ..szomok vagytok, csak nem a biztonsági szolgálat? Ehhh. Vajon mit szólt volna az élő Horn Gyula ahhoz, hogy a Pártja megállapodott a Fidesszel meg a Jobbikkal, hogy megszavaznak együtt egy olyan Parlamenti Bizottsági struktúrát, amiben a Jobbik adja az Oktatási és Kulturális Bizottság Elnökét, és az Országgyűlés Alelnökét? Vajon mi lett volna a véleménye arról, hogy az MSZP érdemi vitát kíván folytatni a Jobbikkal?

Vajon Horn Gyula a 30 főnyi Szoci képviselőcsoportból átadott volna-e pár képviselőt a két szövetséges kisebb pártnak, hogy frakciójuk lehessen? Asszem igen, azonnal. Nem kell ezt folytatni, mert lehetne a végtelenségig. Egyszerűen semmi olyasmi nem maradt a mostani MSZP-ben, amivel Horn Gyula akár csak egy percig is azonosulni tudott volna. Halott Államférfit nem szokás olyannak a reklámozására fölhasználni, ami ellen amíg csak tehette, küzdött. A kisstílű, technokrata megélhetésiek, a politikai brókerek párthatárokon át összenőtt Gucciöltönyös csapata, az nem a Gyula. Az a Mesterházy, meg az Ő négyéve.


Nyilvánvaló persze, miért is játszanak ilyen húrokon. A Majális is megmutatta, hogy alig maradtak Szegfűsök, és aki maradt, az is csak lézeng. És ha már a baloldali szavazók egy kicsit nosztalgiázni akarnak, egykori győzelmüket átélni, akkor van itt egy élő ember is: a Gyurcsány. Éshát igen nagy az esély, hogy a szavazók bizony megtérnek, vagy inkább visszatérnek Gyurcsányhoz, mert Őbenne látják az MSZP egykori lelkét, és nem a Zsúrfiúkban. Szóval szegény, immár védekezésképtelen Gyula gátlástalan felhasználása ennek megelőzését szolgálja. Mint egyébként minden Szegfűs lépés a Feri kilépése és a DK megalakulása óta.

Szegény Szocik, Ti még mindig hülyének nézitek a saját választóitokat. Azt hiszitek, hogy bármely politikai teljesítmény nélkül, szürke, középszerű apparatcsikok fölsorakoztatásával, a Jobbikkal való mocskos megélhetési alkukkal elhiszik Nektek, hogy van bármi jövőtök? Tudjátok kivel fogják azonosítani a balosok az általatok most fölhasznált Horn Gyulát? Nem, nem Tiveletek. Hanem a másik karizmatikus vezetővel: Gyurcsánnyal. Látszik hogy a Ron Werber hazament már, mert kézzellábbal tiltakozott volna ekkora kegyeletsértő baromság ellen. De Ti ehhez se értetek. Horn Gyuláról épp Ti vagytok az utolsók, akikre asszociálni lehet. A Ferire, a régi szép, győzedelmes időkre viszont könnyen.

És még egy valami, csak hogy Werber hiányában ingyenesen hadd mondjak Nektek én egy hasznos tanácsot: halottal nem kampányolunk. Tudjátok miért? Mert a halott, bármilyen nagy ember is volt, az bizony az elmúlás tudatalatti jelképe. És akkora baklövést elkövetni, hogy egy épp a gödör szélén lavírozó, a köztudatban lassan eltemetésre érettnek érzett párt egy halottat tűzzön a plakátjára, ez a legnagyobb ostobaság, amit valaha az elmúlt húsz év kampányai során láttam. Nem, Szegfűsök, nem a Gyula kel életre, hanem Ti mentek a politikai temetőbe. Egyet azért kérek Tőletek.

Ne a Gyula mellé feküdjetek.


34 megjegyzés:

  1. a dk sokat küzd azért, hogy ne az mszp--"kdnp"-jének tartsák!

    a fidesz óriásplakátja: tiszteletet a magyaroknak--üzenjük brüsszelnek

    az mszp pedig Horn Gyulát vette elő
    a jobbik úrhölgye hibbant néróz--mást nem tud :)
    Shiffer hisztizik

    Meg is vagyunk!

    VálaszTörlés
  2. Ez gyors volt Gábor, gratula!

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek veled Gabika! Nagy a baj!

    VálaszTörlés
  4. Ez bizony telitalálat Gábor .

    VálaszTörlés
  5. Álljon meg a fáklyás menet!
    Horn Gyula jelképe Magyarország európaiságának. Horn Gyula az MSZP elnöke volt. Az MSZP joggal hivatkozik tisztelettel reá. Lehet, hogy kevés idő telt el Horn Gyula halála óta és ez egy kicsit zavaró. Én nem vitatnám el az MSZP jogát, hogy illő !! tisztelettel !! hivatkozzon Reá!

    Ezt egy 24 évig elkötelezett MSZP szavazó írta, aki azóta már elkötelezett DK szavazó.

    NoobB11

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teszik, nem a jogukat vitatom, hanem a jelképállításuk teljesen hazug mivoltát fejtem ki. Nagyjából az a viszony a mostani MSZP meg a Gyula között, mint a Felcsúti focisuli, meg névadója, Puskás között...

      Törlés
    2. Szerintem nem, szerintem ez erőszakolt. Horn Gyulára hivatkozni nem lehet hazug európai témában. Legalább ennyiben jól dönt a kampányban az MSZP, hogy jó példaképet választ a párt történetéből. Stílussal, kivitelezéssel közben adódó hibákat lehet szerintem kritizálni, de azt magát, hogy Horn Gyulára hivatkoznak azt nem. Nem tudjuk, hogy Horn Gyula ma mit mondana, a bekövetkezett úttévesztések, hibák alapján milyen véleményt alkotna.Fontos, hogy ne is akarja senki megmondani, hogy Ő (H.Gy.) mit mondana, milyen véleményt képviselne. Őt az országot Európa felé vezető tevékenységéért tiszteljük ebben a kérdéskörben.

      Törlés
    3. kivitelezés***közben

      Nb11(noobbela11)

      Törlés
  6. Bizony, nagy a baj! Hol van Kovács és a többiek, akik szalonképesek?! Mit várhatunk Gyurcsánytól, aki inkább rombolt, mert nem viselte el, hogy nem ő a pártelnök? Gyurcsány egy fölkapaszkodott renegát (áruló). Az MSZP jelenlegi elnöke meg nem Mester(házi) nyúl. A "Balfék projekt" gőzerővel rombol. A vörös csillagot betiltották, a szegfű elhervadt. Örök vesztes szerepet játszik a bakoldal, teljes a zűr-zavar. Horn Gyula forog a sírjában. Az MSZP-ét kisajátította a nemzetközi tőke és a politikai kalandorok, csepűrágók, árulók, megélhetési politikusok hada. A pozitív változásnak egyetlen feltétele van: "ADJ TÉRT AZ ÉSZNEK, NEM BAJ, HA NEM A TIÉD!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. G Imre László!
      Nem unalmas még mindig Gyurcsányt hibáztatni? Ő meg akarta újítani ezt a pártot, de a puchlacik nem hagyták, mert akkor kevesebb, vagy semmi csurrant-cseppent volna. Amikor belátva, hogy ez nem fog menni otthagyta ezt a trágydombot, akkor meg "áruló" lett.
      Baromi jó lenne, ha mindenki előbb magában keresné a hibát, mielőtt másokban találná meg. Gyurcsánynak legalább ötlete volt a baloldal megújítasára, csak a "megtisztulás"-nak még a gondolata sem tetszett a hangadóknak.

      Törlés
    2. A jelmondat nagyon tetszik, a többi nem annyira.

      Törlés
    3. Gyurcsánynak az egész politika terén igaza volt ,van is!! Nagyon sok ojan politikus kellene mint a Gyurcsány Ferenc! Akkor már Magyarország nem itt állna ahol most ha mellé álltak volna! Sajnos , hogy ki túrták el árulták! Itt az MSZP eredmény saját maguknak köszönhetik ez az MSZP már elveszett nincs kílódik.Mit is mondott Orbán Kossut rádió műsorában? A balodalt már mint az MSZP- szétverése, ami sikeres és egy másik baloldalt kell fel építeni ez a célom! Demokrácia baloldal nélkül nem működik!!Meg kapták!

      Törlés
  7. Gábor! Nagyon így látom én is. Bár én gyorsabbnak gondoltam a végét, az MSZP-nek. Az összefogást is megkérdőjelezem. Persze csak utólag, akkor én is jónak tartottam. Kitudja mi lett volna ha egyedül indul a DK. Persze a cél jó volt. Sőt én nagyon vártam akkor a megegyezést. Reméljük nem kell 4 évet várni rá, hogy kiderüljön a DK egyedül mire képes. Persze az EP, Önkormányzati választások is mutatnak majd valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyet értek veled. Mihály Andorfer.

      Törlés
  8. Ez az írás látlelet a mai MSZP-ről. Egyetértek a benne levő állítások igazságával. Az MSZP ma távolabb áll Horn Gyulától, mint bármelyik magát baloldalinak valló párt. Az egyetlen, aki nem nézett szembe a multjával, nem takarította ki azt az "istállót", amiben évek óta keresi régi dicsőségét, de nem találja. Gyurcsány lett volna a LEHETŐSÉG a párt megújítására, de megijedtek attól, hogy kiderül az a sok "bűn", amit saját szavazótáboruk ellen elkövettek - a korrupciókról már nem is beszélve. A helyett, hogy TISZTA VÍZ került volna a poharakba, jól felkavarták a szart és az éppen esedékes BŰNBAKRA /Gyurcsányra/ zúdították. Ha Horn Gyula ma élne, nem a Jókai utcában találná meg a helyét, hanem a Népszinház u 44 - 46-ban. Ugyanis Horn államférfiuságának örököse Gyurcsány és a DK. Aki ezt nem látja, vagy tudja, de nem veszi tudomásul, az politikai analfabéta, rosszabb esetben KOLLABORÁNS, aki a megélhetésért, /a bársonyszékért/ akár a lelkét is eladná az ördögnek.

    Hogy a jelenlegi helyzetben ki az "ördög"? Ehhez nem szükséges diploma: Elég hozzá a józan paraszti ész is. Hogy sokan miért nem LÁTJÁK? Mert a hosszú agymosás és a diktatúrák sora leszoktatta az embereket a gondolkodásról. GONDOLKODNI fáradságos és veszélyes. ALATTVALÓNAK LENNI kényelmes és biztonságos. Csak a feltételeknek kell megfelelni: Kezet kell csókolni és kinyalni az éppen fölötte levő NAGYÚR seggét. Így műxik a feudális állam működése, amit a Fidesz és Orbán a XXI. században tökélyre fejlesztett..

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..hozott ANYAGból dolgozik (én is láttam) ;) sverde

      Törlés
    2. Szabó koma hírhedt szarkavaró:) De mióta kirúgta a Kocsis sok vizet nem zavar. Persze azt hiszi ő szarta a spanyolviaszt pedig csak megette :D

      Törlés
    3. Benézted, nem rám modták a szarkavarót, hanem egy fönti kommentre. Ja, mint közismert a nyilvánosságban, én hagytam ott a Kocsist, de végülis belefér, hogy kizárólag ostobaságokat mondjál. :)

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Ej-ej, ha kapnál valahonnan plusz 20 IQ-t kispajtás, és az adománnyal összejönne mondjuk 50, akkor tudnád ki vagyok, ugyanis kiváló képek vannak rólam a guglin, a fészbukon meg sokfelé. Az általad kérdezett Kocsis, az meg a Kocsis Máté, a Fidesz szóvivője, a rendészeti bizottság elnöke az elmúlt parlamentben, és a Nyolcker polgármestere. Tudod, én azon a pályán játszom, nem a Te sarki talponállódban.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Kisravaszdim, attól még hogy törlöd azt a hozzászólásodat, ami alapján a választ írtam, és amiben a gennygóctól kezdve a mutasd a pofád-ig minden volt, attól még az megtörtént, és pont elég alap arra, hogy megítéljem az IQ-dat. Kocsissal való dolgaim pedig olyannyira egyértelműek, hogy azt nagyjából rajtad, meg egy-két állandó trollon kívül mindenki részletesen ismeri, ha nem akkor javaslom elolvasni pld azt a két év alatt írt 300 blogbejegyzést, amit a régi blogomon találsz meg. (www.tuholepafarao.blog.hu) Itt meg a lemondólevelem: http://8ker.blog.hu/2012/04/14/szabo_gabor_bucsuja

      Szerintem pihenj kicsit, ritkán ég valaki ennyire össze ilyen rövid idő alatt, mint Neked sikerült...

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. 1998-tól 2007-ig voltam a Nyolcker SZDSZ képviselője, frakcióvezetője, közbiztonsági és közterületi tanácsnoka, pár bizottság elnöke, alelnöke, a térfigyelő kamerarendszer és a Komplex Közterületi Rendszer kiépítője, polgármesteri tanácsadó, 13 kerületi kampány vezetője, köztük egy SZDSZ-MSZP közös indulásé, röviden... Te tényleg úgy jársz ide, mint nyuszika a medve barlangjához...

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  10. Milyen szarkavaró??Fáj nektek az igazság,amit Gábor leir??....hát fájhat is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Oszt ki jobboldali itt pajti?

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés