2016. június 10., péntek

Tanarak

Naszóval. Ha valamiről egy ideig nem írok, nem azt jelenti, hogy elfelejtettem a témát, vagy megváltozott róla a véleményem. Csak és kizárólag azt, hogy más dolgok sürgősebbek és fontosabbak abban az időszakban.




Puklit és csapatát első perctől kezdve támogatom, ahogy csak bírom. Nemcsak a téma miatt, nemcsak az általuk sikeresen alkalmazott eszköztár miatt. Hanem azért, mert Pukliban ott van a TŰZ. Felismerem a forradalmárt, akkor is, ha nem a saját csapatomban van. Pukli rendíthetetlen, konok, kitartó, szóval pont olyan, mint amilyennek lennie kell egy embernek, aki ebben a Felcsúti Rablóbandával és Műellenzéki Kollaboránsokkal agyonfertőzött Agyarországban mélyreható változást akar elérni. Mert itt kevés a melldöngetés, egy-egy nagyobb akció. Itt csak a történelemnek lehet élni, mert nem rövid móka felébreszteni a mindenoldali altatásban durmoló Népet, és kinöveszteni eladott gerincét. Rengeteg aprómunka, sok sikertelenség, fikázás, üres vádaskodás, ember legyen a talpán, aki kibírja. És Pukli Ember.


Megjelentek olyan közkuti-adatok, amelyek a Fidesz komolyan vehető mértékű gyengüléséről írnak. Kétkedéssel fogadom, mert a Republicon Intézet Horn Gábor biznisze, Őt meg ismerem az SZDSZ-ből: gerinctelen, jópénzért bármire kapható létforma. Majd tán egyszer írok Róla is, mert kevés ember okozott annyi kárt az SZDSZ-nek, és általában is a liberális elvszerűségnek, mint Ő. Úgyhogy ellentétben egy Mediánnal, amelynek adatait kellő kritikával, de megalapozottnak tartom, a Republikonnal óvatosan bánok. De per pillanat a lényeg csak annyi: ha a Fidesz valóban gyengült, akkor az épp Pukliék mozgolódásának következménye. Ők ugyanis az EGYETLEN olyan brigád per pillanat, akik tömegeik miatt áttörik a média elhallgatási falát, és akik nem adták és adják el magukat egyik megélhetési politikai bandának sem.


Sokan mondják róluk, vagy épp Nekik: puhák a követeléseik, keményebben kéne odacsapniuk. Én, aki valóban kemény módszerekkel dolgozom az Orbánbanda ellen, türelemre intenék mindenkit. Ne keverjük össze az almát a körtével, ennyi a kérésem. Pukli forradalmár, de a vele tartó tömeg nem az. Még nem. Ott voltam minden alkalommal, van némi tömeglélektani ismeretanyagom, abban a tömegben annyi volt benne, amennyi látszott. Márpedig aki tömeget akar irányítani, annak tudnia kell, hol tart éppen a vele tartók csapata a szellemi érésben. Pukli terve és tevékenysége hosszabb távon tud érvényesülni. Fölébreszt egy nagy, és kiterjedt befolyású társadalmi csoportot a szembesítés módszerével. Rengetegen választják a politikától való elfordulás struccpolitikáját, a Rezsim és kollaboránsai minden erkölcsi és szellemi értéket elrothasztó tetteire válaszul.


Pukli egy szakpolitikán: az oktatásügyön keresztül mutatja meg KONKRÉTUMOKKAL, hogy a Rendszer javíthatatlan. Általánosan már mindenki tudja, hogy ezek hazaáruló mocskok, de amíg a saját bőrén nem érzi valaki, képes magába zárkózni, elbújni a valóság elől. Pukli beviszi a tanarak mindennapjaiba a Rendszerkritikát: nem engedi elbújni a pedagógusokat általános önfelmentések mögé. KONKRÉT, kézzelfogható gondokat mutat meg, és a többit a Tanarak lelkiismeretére bízza. Tessék Hölgyeimuraim: NINCS tanszabadság, NINCS kréta, VAN központi kézivezérlés, VAN spionrendszer, VAN egzisztenciális megfélemlítés. EZT akarjátok? Mert ez a bőrötökre megy, és nem majd valamikor, hanem holnap, sőt már MA. És mint kiderült, a Tanarak EZT nem akarják. És ahogy látják a Rezsim egyre durvuló önkényuralmi válaszlépéseit, lassan ráébrednek: a probléma nem az oktatási, hanem a politikai rendszer maga.


Ez nehéz és hosszú folyamat. Tisztelet és megbecsülés annak, aki bevállalta és végigcsinálja. Nem csak fel kell ébresztenie lassú víz partot mos alapon a legbefolyásosabb társadalmi réteget, hanem mindazokkal a belső akadályozó tényezőkkel is meg kell küzdenie, amik a ma Agyarországán megpróbálnak minden valódi változást ellehetetleníteni. Megvehető, megfélemlíthető vezetők, látszólag ellenzékiek, akik valójában a folyamatok lehűtésére játszanak kollaboránsként. Piócák, kullancsok, és egyéb haszonleső politikai vírusok, miegymás. És persze kudarcok, és azok kibírása, feldolgozása, és csak menni, menni, rendíthetetlenül. Ma kettőkor lesz a Tanárlázadás következő felvonása a Március 15-e téren. Ott leszünk, mert fontos, amit csinálnak, és mert ahogy teszik, az már nemcsak az oktatásról szól.

A Hazánkról.


1 megjegyzés:

  1. Szép nap ez a mai! Bekeretezve két fontos és bölcs írással!
    Vöröskére keltem Tanarakkal térek nyugovóra. Még pár ilyen nap és TAKARÍTUNK!

    VálaszTörlés