2016. június 13., hétfő

Van remény

A hétvégén két tüntetés is volt. A szombatit, a tanárokét az egész ország látta, a vasárnapit csak kevesen. Ezt pótolom most a bloggal, mert jelentőségében túlmutat a méretén.



Írtam előre Pukliék demonstrációjáról, a várható pályán mozog a történet, jó lesz ez, és egyre jobb. Aki ott volt, tudja, hogy keményedik a légkör és tágul a mondanivaló, tízezer ember érezte meg az erőt, úgyhogy továbbra se tessenek temetni azt, ami még csak nemrég született, és szépen fejlődik. Pukli is, Törley Kata is jó, hiteles, harcos, megyünk velük, ahogy eddig is, és ezt javaslom, mitöbb: kérem mindenkitől. Megérdemlik a figyelmet, meg is kapják, mert nagyszabású dolgot csinálnak. Erről azonban sok hír, tudósítás volt, úgyhogy áttérek a vasárnapi eseményre, amiről viszont kevés.


Kicsit számolgatok. Tízezer ember a 2 milliós Budapesten, az a népesség fél százaléka. Ahol mi vasárnap jártunk, ott a népesség egy százaléka jött el tüntetni a Rezsim ellen. Egy faluban kétszer akkora az aktivitás, mint a Fővárosban. No, ezért adok hírt róla, mert ez maga is reménykeltő. Az ötezres Szentmártonkátán 50 ember tartott velünk, tudva, hogy látják a helyi hatalmasok: velünk tartanak. Ez pedig bátor embereket jelent, sőt, ugyanis a tüntetés az önkormányzat épülete melletti téren volt. Bokros Lajossal, Ujhelyi Sándorral voltunk együtt, és bár mesélhetnék bőséggel, de inkább képekre hagyatkozom, azokat max kiegészítem némi okoskodással.


Kezdjük tán egy videóval, rövidke, a rendezvény végén készült, többet elmond egy perc alatt az egészről, mintha agyonírnám. Tessenek ide kattintani: KATT. És akkor innentől képriport-szerűen, egy kép, egy mondat stílusban.


Bokrost nem kell bemutatni, kivételes ember, írtam sokat róla, fogok is, remek minelnök lesz a Rezsim eltakarítása után. Ujhelyi Sándort pedig mint a menekült-drámát sikerrel megoldott Migration Aid alapítóját, és harcostársamat a Civil Ellenzéki Kerekasztalban (CEKA) örömmel mutatom meg mindazoknak, akik még nem ismerik.


A Demokrata Ellenállás - DE! gyakori nonstop Kossuth téri tüntetései miatt a sátor vált jelképünkké, ennek egy verziója készül a rendezvény előtt.


A szervezők: Háhm Pál és Háhm Piroska, a DE! régiófelelősei, ha minden településen lennének ilyen emberek, már nem lenne Orbán Rezsim. Sőt, ki sem alakulhatott volna.


Érkeznek Szentmártonkáta Bátrai.


Minden korosztályból. :)


Az Erő velünk van. :) Igen, jól teccenek látni, Bokros szokás szerint egy közülünk, semmi manír, semmi megjátszás, pedig Neki aztán volna mire. Tán épp azért nem játssza az eszét, mert bőséggel elég van, hogy ne kelljen ilyesmit tennie.


Alig akarták elengedni, asszem Szentmártonkáta és környéke Bokrosista lett a rendezvény után. Helyes.


Ember.


Emberek. Bátor, és igaz emberek.

Köszönöm, Szentmártonkáta!

2 megjegyzés:

  1. Kevés szöveg és talán épp ettől felemelő és megható!

    VálaszTörlés
  2. "Na skacok, ki a KIRÁLY???? Elárulom!... A Gábor!!! Megszerezte nekünk Bokrost. Le mucsára! Fel tudjátok ezt fogni?"

    Mucsafalva?!

    Ha Sopron a Hűség városa ,Szentmártonkáta a REMÉNYFALVA <3

    VálaszTörlés