2016. január 22., péntek

Üvöltő csend

Péntek reggel van, holnapután a demokraták a Kossuth téren tüntetnek a Terror Törvényével életbe lépő fasiszta diktatúra ellen. Már a Valódi Demokraták, akik nemcsak beszélnek összefogásról, hanem teszik is. Mert van aki annyira hallgat, hogy az már üvölt.




Ha van egyértelmű szitu, akkor ez a mostani az. Adott egy egyébként is diktatórikus hatalom, amelyik már a minimális szabadságjogokat is el akarja végleg tiporni. Hogy az Orbán Rezsim diktatúra, ez nem újdonság, hogy a Terror Törvényének februári elfogadása után nyílt Fasiszta Diktatúrába megy át: az azért igen. Megunták a Fijjug a demokráciás látszatjátszadozást, fogy a lóvé, lassan nem marad már lenyúlható üzletág, föld, gyár. El kell venni mindenkitől, amije van, ahhoz meg már fegyveres erő kell, nosza, hát legyen. Papucsállatka szintjétől fölfelé világos, mint a Nap. hogy mi történik, és mit kell ilyenkor tenni. Menni, tüntetni, akciózni, ellenállni, hátha összejön előbb-utóbb a kritikus tömeg, hogy tudatára és erejére ébredve elsöpörje a magyar történelem egyik legszemetebb bandáját. Hogy a szikra hol és mikor robban ki, senki sem tudja, ám egy biztos: ha nem is csiholjuk, akkor biztos nem lángol föl az ellenállás tüze. Úgyhogy a Demokrata ilyenkor mindenhová megy, önként és dalolva, ahová hívják, nem méricskél, nem farigcsál, nem taktikázik: megy, mert szükség van rá, és megy, mert Demokrata.


Vannak persze olyanok, nemkevesen, akik objektív okok miatt nem tudnak jönni. Oké, betegség, egzisztenciális kényszer, satöbbi: vannak valóban áthidalhatatlan akadályok sokaknál. Ám ha olyanok nem tesznek semmit, akik nemcsak tehetnének, hanem egyenesen ez lenne a KÖTELESSÉGÜK, mert ERRE választottuk be Őket a Parlamentbe, és ezért  a tevékenységért fizetik Őket az adózók: na, az ultragáz. Nekik kellett volna a Terror Törvénye első kiszivárgó gondolata idején azonnal harcba hívni minden demokratát. Csakhát ez két hete volt, és a szomorú TÉNY az, hogy nem hívták. Tudnak róla, kiskezükben ott a tervezet régóta és kussolnak. Úgyhogy fogta magát Bokros Lajos, és aszonta: na, ebből ELÉG. Gyerünk a Kossuth térre, tüntessünk, vágjunk bele, tegyük meg az első lépést, ha már azok nem teszik, akiknek ez a KÖTELESSÉGE. Gondolná a naiv lélek, hogy egy ilyen tüntetés meghirdetésekor hirtelen a teszetosza parlamenti melegedők is a fejükhöz kapnak: húúúú, bocsi, ezt benéztük, már megyünk is, találkozunk a Téren.


Csakhát egy frászt. Hiába tudjuk jól, hogy kétszer ad, ki gyorsan ad. Hiába tudjuk jól, hogy a Fidesz által uralt médiatérben nemkevés idő kell ahhoz, hogy egy tüntetés infója minden demokratához eljusson, ezért aztán különösen fontos a gyors cselekvés. Nem, nem és NEM. Egy hete van fönn a tüntetés meghívója, azt egyébként minden parlamenti pártvezér direktben is megkapta - biztos infóm van erről, nyugi -, mégsem sikerült egészen tegnapig megnyilatkozni a Parlamentieknek. De nézzük a jó oldalát. Tegnap megtört a jég: Szigetvári, az EGYÜTT elnöke bejelentette, hogy Ők bizony résztvesznek, és erre kérik minden szimpatizánsukat. Gőgös Zoltán, az MSZP kevés jó arcának egyike szintén bejelentette: megy, és ezt kéri minden szociszimpatizánstól is. LMP-vel demokrata nem számol, és akkor eljutunk a legcikibb dologhoz. Hol a DK? Hol van Gyurcsány? Mit csinálnak éppen, mikor Ők beszélnek állandóan az Összefogásról? Gyurcsány csendje már valóban üvölt. Olyan szinten, hogy már a DK tucatnyi fészbukos csoportjában is áll a balhé.



Gondolkodó DK-szimpatizánsok adnak hangot csalódásuknak, és közlik: Ők bizony mennek, akármennyire is kussol a Feri. Pár tipikus DK Pártszolgálatos próbálja fékentartani Őket, úgy tűnik, kevés sikerrel. Végre látható élőben és élesben, amiről oly régóta írok: a DK Műellenzék, Duma és Kamugyár, nesze semmi fogdmegjól. Pedighát látszik ám, mit csinál Gyurcsány. Taktikázik, kivár és rászervez. A vasárnapi tüntetés elé bejelentett egy évértékelőt, ATV persze élőben közvetíti, mióta a Hitgyüli tévéadója befeküdt Orbánnak, ott már csak fideszes, meg dékás ömlik a csapból. Szóval a játék lényege ennyi: ha a vasárnapi tüntetésre szombatig, az évértékelőig kevesen jelentkeznek be, akkor Gyurcsány előadja a szövegét, aztán Ő lesz a műsor, hisz a vasárnapi tüntetés vélhetően bebukik. Ha meg mégis többen gyűlnek össze a jelentkezéseknél, mint amennyit a DK utcára tud vinni, akkor ugyanezen az évértékelőn nagy garral bejelenti, hogy csatlakoznak. Taktikázás? Az. Ocsmány, kétlelkű, Fideszízű játszma? Az. Ám a legkevésbé sem szokatlan.


Csakhát ebbe a Gyurcsány-féle undorító forgatókönyvbe három dolog alaposan belekavart. Legelőször is: saját szimpatizánsaik, akik már nagyon nem értik, hogy lehet az Összefogást állandóan mantrázó párt vezetőinek ilyen üvöltő csendben maradniuk, mikor itt van a VALÓDI ÖSSZEFOGÁS ideje. Ők nem várnak szombatig, aktívak, jól tudják, hogy az már későn van: nem fog eljutni a DK szimpatizánsok java részéhez a hívó szó, ha azt csak szombaton adják ki. Már MA IS késő van ehhez. A másik ilyen bezavaró tényező: átlépte az 1300-at a jelentkezők létszáma, és ez bár nem 100 ezer, de annál már több, mint amit a DK tud mozgósítani. A harmadik, és kiütéssel felérő esemény az EGYÜTT tegnapi támogató bejelentkezése. Attól a pillanattól kezdve ugyanis minden eltelt másodperc öli a DK szimpatizánsok lelkét. Ha már Szigetvári is simán elfogadja a meghívást Bokroshoz, akkor hogyan lehet, hogy a magát ellenzéki élcsapatnak tartó DK Vezére kussol? Jeleztem jóideje, sok ténnyel: a NAV szavazás sem a papírok összeragadásán múlt, meg az összes többi bűzlő DK játszma. És azt is mondtam, hogy eljön a pillanat, mikor elválik a szar a májtól. EZ az a pillanat.

Elvált.


9 megjegyzés:

  1. Ezek tényleg játszadoznak az ország, az emberek életével!
    Ezek úgy tesznek, mint a falusi tűzoltók, ez nem a mi tüzünk, hát nem megyünk..

    VálaszTörlés
  2. Minden pártnak csatlakoznia kellene. Csak együtt lehet Magyarországot újra visszaterelni a kerékvágásba. Vissza kellene szerezni a régi hírnevünket, a barátokat! Nyugodt országban szeretnénk élni!

    VálaszTörlés
  3. Ez a három pont szerintem minden normális embernek VÁLLALHATÓ! DE NEM AKKOR, ÉS NEM OTT kell tüntetni, amikor és ahol a HATALOM engedélyezi. NEM VASÁRNAP DÉLUTÁN a Kossuth-téren, amikor a kedves honatyák otthon szalonnáznak! Legyen minden tüntetés a polgári engedetlenség ékes megnyilvánulása! Ha valami változást szeretnénk, NE AZOK KOTTÁJÁBÓL JÁTSSZUNK, akik ellen fel kívánunk lépni!

    VálaszTörlés
  4. NEM MEGHIVÓ LEVÉLRE KELL VÁRNI ! Mindenkinek fel kell állnia a fotelból, S OTT KELL LENNI A KOSSUTH TÉREN.Független párttagságától, legyen ott fideszes, dékás, civil és mindenki aki ebben az országban él! A TERROR-TÖRVÉNY minden állampolgárra lesúlyt, s nemcsak a vagyonát a pénzét lopják el, hanem a szabad mozgását, szólásszabadságát, becsületét !

    VálaszTörlés
  5. Volna honnan jönniük vasárnapra hiszen sok lesz a budapesti érintett.
    http://vs.hu/kozelet/osszes/itt-a-megszuno-allami-hivatalok-listaja-0121#!s9
    A pártokat meg felejtsük már el végre.
    Gondolkodó emberekben van a remény, ha vannak még ilyenek.
    Felőlem lehetnek párttagok vagy szimpatizánsok is.

    VálaszTörlés
  6. Ez nem Gyurcsány, ez egy dublőr... Eltették láb alól még évekkel ezelőtt, amikor tényleg cselekvő demokrata volt és még akciózott (éhségsztrájk, parlamenthez láncolás stb.), és egy fideszes bábot-hasonmást ültettek a helyére.

    Amúgy tényleg nagyon gáz ez az egész... a semmittevés, a kussolás (illetve hogy a "cselekvés" kimerül ugye a pofázásban, a nyilatkozatok kiadásában, meg hogy néha feljelentgetnek valakit...), az "összeragadó papírokról" és hasonlókról már nem is beszélve. Pedig én sokáig tényleg hittem Gyurcsányban, még vagy egy fél évvel ezelőtt is, itt is "bevédtem" egyszer-kétszer, illetve nem értettem, hogy miért támadod folyton (akkor még nem esett le a tantusz)... El nem tudom képzelni, mi történt vele. Megvették? Hiszen "tele van pénzzel"... Megfenyegették, hogy tényleg kinyírják, ha nem simul bele a rendszerbe? Vagy mindannyian félreismertük, és mindig is ilyen volt, és maximum csak számításból játszotta el időnként a demokratát? Akárhogy is, tényleg nagyon szomorú az egész, különösen, hogy most már így tényleg nincs egyetlen jelentős, karizmatikus, tömegeket mozgatni képes demokrata politikusunk sem (jó, Bokros, de ő nem tud tömegeket mozgatni; jó, az utóbbi pár évben talán már Gyurcsány se tudott)...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ilyen érzésem van vele kapcsolatban, én azt szoktam mondnai, hogy elvitték a testrablók :D

      Törlés
  7. Mondtam, hogy nem teszed ki a kommentemet! http://24.hu/belfold/2016/01/23/mielott-valaki-azt-hinne-hogy-a-jobbik-mentette-meg-a-demokraciat/

    http://24.hu/belfold/2016/01/22/kifarolt-a-jobbik-a-terrortorveny-mogul/

    mondjuk ezt se fogod kitenni :)

    VálaszTörlés