2015. június 5., péntek

Bűnbocsánat

Egyre másra oszlanak föl a Fidesz helyi szervezetei, vagy maguktól, vagy a központjuk akaratából. Mivel szinte mindennapra jut egy ilyen sajtóhír, ezért ez már folyamatnak tekinthető. Lássuk, mi történik a háttérben. 




Míg Kocsis Húgyosmáté exhaverom el nem Fidesznyikesedett, és rá nem vágtam az ajtót, sok dologról beszélgettünk Vele a Narancsok belső működéséről. Írtam már erről számos cikket korábban, összefoglalóan annyit: kifelé egységes párt, belül pedig négy egymást gyilkoló hatalmi csoport bizánci típusú játszóháza. Egy vezérkar tagjai mögött mindig párttagok tömegei állnak, így a köztük keletkező ellentétek a szervezet egészén végiggördülnak, egészen a kisváros képviselőtestületéig, helyi csoportjáig. Orbán az összetartó erő, alatta négy Góré rendelkezik szervezeti-hatalmi hálózattal: Kubatov, Lázár, Simicska, Rogán. Részleteiben belementem már melyiküknek milyen jellegű a támogatói köre, jelen pillanatban csak annyi a lényeg: ők négyen mozgatják a szálakat, egymással is folyamatos háborúban, szövetségkötésben, kiegyezésben. Orbán csak arra vigyáz, hogy a négy közül egyik se válhasson túl erőssé, mert akkor már önmagára is veszélyt jelenthetne. Kubatov a közvetlen ember, az Ő hálózata a pártapparatcsikokból áll, Őt nem kell egyensúlyoznia, elég az ukáz, de a másik hárommal való folyamatos sakkozás az elmúlt időszakban már különösen látványos lett. A Felcsúti először lenyomta Simicskát, mert túl erősnek találta, ehhez fölhasználta Lázárt, mostanában meg már Lázárt is túl erősnek látja, ezért aztán épp Rogán felfuttatásának tervét szivárogtatja ki.


Csakhát a Keresztapák nem azért lettek azok a Fideszben, mert hülyék lennének. Először Simicska jött rá, hogy nem társa, hanem lenyomható beosztottja Orbánnak, most meg épp Lázár ízlelgeti a kegyvesztettség sanyarúságát. Rogán óvatos duhaj, nem véletlenül szállt ki annak idején jó időre a központi játszmákból, és ment el ötkeres polgármesternek, most sem fog kapkodni. Lajosunk - már a Simlicska - megkezdte a csendes háborút Miviktorunk ellen, mindig is Ő volt a stratéga, nemcsak a lóvégyűjtő ember. Ennek látható jeleit a kezében lévő médiabirodalom szemlélet és személyzetváltásában mindennap érzékeljük, de az általa mozgatott emberek ott ücsiznek ám minden helyi szervezetben is. Csakúgy, mint Lázár, Rogán emberei, és a központ által alkalmazott Kubatov gárdáé. Nem hiszem, hogy Lázár jószívvel venné mostani visszafaragását: megszokta a hatalmat és persze saját hálózatának is folyamatosan juttatnia kell a megrendeléseket állami pénzből, vagy fellázadnak. És itt álljunk meg egy pillanatra. Mindegyik Keresztapa zsoldoshadsereget működtet: aki olyan helyzetben van közülük, hogy az állami lóvé és vagyon nagyobb részével rendelkezik, az előbb utóbb fölénybe kerül a konkurenseivel szemben. Ha tudni akarjuk, hogy épp melyik Góré az egyes számú futtatott, elég ránézni az ország közbeszerzési térképére: tudjuk, melyik cég kinek a csapatában játszik, a megrendelésállomány folyamatos eltolódásai minden másnál pontosabban jelzik a hatalmi viszonyokat.


Minderre rájön még a folyamatos népszerűségvesztés, és a Jobbik térnyerése. Mégegyszer, sokadszor mondom: a Fidesz zsoldoscsapatok hálózata, hűbérúri rendszer, nulla erkölccsel, és csak egy elvvel: lopni, minél többet, minél gyorsabban. Ja, és minél biztonságosabban. Az okosabbja már érzi, hogy az orbáni tömeglélektani zsenialitás a Grazi Klinika erős gyógyszereinek tartós romboló hatása miatt kimúlt. Ebből bukta lesz, csak az idő kérdéses, a Narancsok belső összetartása már szétesőben, és az ilyen folyamatok lényege, hogy csak lassíthatóak, de meg nem állíthatóak. Ez ugyanis egy ördögi kör: a választási vereség utáni retorzióktól félve a legfosósabbak menekülőutat keresnek. Figyelik a közvéleménykutatásokat, és csendben fölveszik a kapcsolatot a legesélyesebbnek tűnő Jobbik embereivel. Információkat ajánlanak a volt rablótársakról bűnbocsánatért cserébe. A Jobbik pedig örömmel fogadja Őket, szüksége lesz a Fidesz ellen fölhasználható munícióra, minél több és durvább, annál jobb. Csakhát ezektől a dezertálásoktól meg fél a többi Narancs: egyikük sem akar a bűnbak lenni, ezért aztán Ők is elkezdik földobálni a többi Narancsot. És ahogy az információk gyűlnek, úgy lesz egyre több Fidesznyik zsarolható, tehát kézivezérelhető Vonáék által. Ez a folyamat pedig teljesen szétveri záros határidőn belül a Narancsmaffia szövetét. Ismert móka: elég, ha néhány "bűnbánó" megszegi az omertát, és az egész csapat darabokra hullik.


Mi most ennek a folyamatnak a már mindenki számára látható jeleit látjuk. Sokan úgy látják, ideje kilépni, lelépni, hogy később kimaradhassanak a számonkérésből, arra hivatkozva, hogy Ők ott se voltak. Mások elkezdenek látványosan önálló politikát vinni, azokat meg persze kizárják, szervezetét föloszlatják, ha nem tennék, még elharapózna ez a mentalitás, és az elkerülhetetlen vég felgyorsulna. De a föntiekre visszatérve: ezek valójában nem helyi ügyek. A Fideszben nincs önálló ember a végeken, mindenki be van kötve valamelyik Keresztapához. Az árulások, lelécelések nem önjáró párttagok cselekvései, azok tervezetten és szervezetten zajlanak. Simlicska játszmája nyilvánvaló, de érzésem szerint ez a felgyorsult szétesési tempó már azt jelzi: Lázár is megkezdte a dezertálást. Ha van beszélgetés, amire ma Magyaroszágon a legkíváncsibb lennék, akkor az a kettőjük között lezajló. Merthogy látván a Főkeresztapa hanyatlását, erre a beszélgetésre már sor került, és ez csak egy folyamat kezdete, arra mérget vehetünk. És akkor itt jön majd képbe a mi dolgunk, mármint a miénk, demokratáké. Mert ugyan a Jobbik erősödik, de ha jól tesszük a dolgunkat a következő választásig, akkor lehet majd demokrata alternatíva, és akkor ezek a "bűnbánó" Fidesznyikek nálunk is meg fognak jelenni. És akkor nekünk ezzel a dologgal valamit kezdeni kell. Nos, gondolatébresztőnek ennyi elég, már csak terjedelmi okokból is.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


34 megjegyzés:

  1. Pontosan ez lehet a helyzet. Annyit érdemes még hozzá tenni, hogy a szövet málladozása a legtöbb esetben egy látványos robbanással érhet véget, mint ahogyan a gatya is akkor szakad szét, amikor és ahol a legrosszabb, a színházi büfében és a fenéken. Akkor pedig hamar ki fog látszani a meztelen fenék...Ma még van miből újraszervezni a fidess csoportokat, de hamarosan már a jobbik következik. Attól mentsen meg minket a jó Isten...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ábrándnak vége van mint a botnak ..... ? ....!... ?

      Törlés
  2. Jo reggelt,demokratàk.
    Van igazsàg az íràsban.
    Volt kiktől tanulni-a maszop szadeszben ugyanez lefutott.
    Egyben tévedsz;
    A pentítóknsk nincs oka a Nagyièkat keresni.
    Ti nem tudtok megvèdeni senkit.
    Szart ér a harag hatalom nélkül..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali NZP!
      A "vitathatatlan" cím kiutalva.:)
      nemo...

      Törlés
    2. Szia nemo !
      Szèp napot neked..

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Szia, Kedves NZP!
      Megkerestem ma Bivalybasznád honlapját. :DD Szimpatikus a polgármesteretek, X@r Béla. Elmesélte, honnan ered a helység neve. Találóak a terek, utcák elnevezései, akárcsak a helyi kórházé. Megtudtam, hogy az e.ü. intézményetek igazgatóját meg Vég(h?) Bélának hívják. :D Jó az infrastrukturátok. Sok a fiatal! Úgy láttam, elégedettek a keményen dolgozó kisemberek is. Azt tudtam, hogy ti vidámak, és vendégszeretőek vagytok, most meggyőződtem arról, hogy a városotok lakosságára is ez jellemző. A jó humor és a jóindulat. Ajánlom a NAP tagjainak, menjenek el hozzátok, biztos feltöltődnének. Legalább a honlapra lessenek be! Kell a vidámság! ( Jól szórakoztam. :DD ) Üdv!

      Törlés
    5. Szia Marika Anikó Benkő!
      Bivalybasznád felett mindig kèk az ég!
      És Jászkarafasza felett is.(ahogy Fekete főtörzs Jàszkarajenőt Kiskunfélegyházán megjegyezte.)

      Törlés
  3. És mi van Pintérrel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pintérnek mindenhol vannak "tàmogatói".
      Koràbban a Valenta Laci tabornok elment az illetékeshez,és megbeszélte,amit kellett.
      A Laci okos,és amit nem tud,azt nem is érdemes..

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  4. Vágó Gábor is hasonlókról beszélt (5:56):

    Kis magyar Korruptokrácia: https://youtu.be/8cn7huBAzh4

    VálaszTörlés
  5. ..a bomlási jelek már tavaly ősztől láthatóak ,ezt lázár hamar észre vette,látja orbánnak nincs sok ideje a birkáinak fele lelépett mellőle s ha ez így folytatódik a fityess szétesik,örökre vége,,lázár ,hogy elejét vegye s a húsosfazék mellől ne keljen eljönni ,nem beszélve az elszámoltatásról,a lopott ,korrupt vagyonok visszavételéről, a letöltendő börtönévekről (ez vár a fityessnyikokra), orbánt föláldozza ,árokszélére teszi,avagy börtönbe ,ezen mesterkedik ,azt gondolja majd ő képes összetartani az elkóborolt birkákat,van egy rossz hírem jani vitéz ,a fityesz végleg a történelem süllyesztőjébe kerül s ti meg a NÉP bírái elé ,ahol a NÉP ítéletet mond fölöttetek ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik nép? A fideSS-el összemutyizódó jobbik? Vagy van (új) erő a NAP alatt?

      Törlés
  6. Vajon miért a walesi bárdok jutottak eszembe a bejegyzés és a kommentek kapcsán?
    "S a nép, az istenadta nép. Oly boldog rajta, Sire! Kunyhói mind hallgatva, mint. Megannyi puszta sir....." - hol az a NÉP(nemzet, állampolgár?), amely birákat állít és hogyan is teszi majd? :(

    VálaszTörlés
  7. Ami itt festve vagyon, örök magyar modell, mi képes, hogy suba alatt tovább viruljék, éppen minek hazudva magát. Már annak félévezredes hagyománya, felülről, kívülről íródjanak reá törvények, terminológiák, idegen uralmak, látszatstruktúrák. A törvények arra valók, hogy kijátsszuk, (eleve megtarthatatlanok.) Sőt, voltak korok, ez a szívósság jelenthette a túlélés zálogát, sőt lettek korok, amikor már maga a gyökéridegen társadalmi forma adja a régi berendezkedés, túlélésének lehetőségét.
    MI is lenne velünk, ha kikerülnénk az Unióból?
    Mert sajátunk nincs, értékteremtés nincs, a fáradtságot, tudást igénylő munkának becsülete nincs, sőt, becsület sincs, ezek az ostobaság, -helyzetnek nem megfelelő viselkedés-, szinonimái. A boldogulást jelentő létforma egyenlő a rablógazdálkodással, a lenyúlással, a klánokba tömörüléssel.
    A valódi demokráciának alapja sincs, az ember-ember közötti interakciók lényege az egymás ellenében történő térfoglalás -nem csak blogokban megy a „csihipuhi”-, ugyanez mérgez szoros emberi kapcsolatokban, családban, férfi-nő kapcsolatban, ezért a népességfogyás, öngyilkosságok, szenvedélybetegségek, válások magas számai. A játszmabontó kísérlet, -ez még egyéni, csoportos szint!-, szintén helyzetnek NEM megfelelő viselkedésforma, ostobaság. (Elég megfigyelni itteni történésem, egyetlen új világot építő demokrata sem akadt, ki szót emelt volna, légüres térben mozgok a néhány sárba rántó kamikaze között)
    Az Unió pénzszivattyú, persze töredék, és az is csak muszájból/alibiként fordítódik társadalmilag hasznos célokra.
    A nyitott határok megszabadítanak milliónyi, hasznos munkástól, akik az ilyetén viszonyokhoz nem tudnak/ nem akarnak akklimatizálódni, akik a NAP-nak erőforrásai lehetnének, veszélyt jelenthetnének erre a berendezkedésre. Csakhogy maradni, konfrontálódni megint nem helyzetnek megfelelő viselkedés, ezek az emberek nem szétzúzni akarják családjuk egzisztenciáját, felőrlődni kétes kimenetelű, veszélyes harcban, hanem dolgozni, boldogulni, lélegezni. Amíg ennek feltételei adottak valahol, értelemszerűen OTT maradnak.
    A szólásszabadság biztonsági szelepként funkcionál, megkönnyíti azok munkáját, kiknek feladata a közhangulat megfigyelése, a veszélyesek idejekorán likvidálása, a továbbiakra nézve hasznos ideológiakovácsolás, a manipulációs gépezet üzemeltetése.
    A nyíljon ezer virág szellemi liberalizmusa remek táptalaja -nem feltétlenül, de nálunk-,
    erkölcsi relativizmusnak, deszakralizációnak, amelyek pont jól jönnek a hatalom birtokosainak, nem létezik abszolút jó, erkölcsi rend, így gonosz sem, bűn sem, úgynevezett igazságtalanságok ellen pattogni újfent gyengeség (=ostobaság)jele.
    Mindezek után én kérdésem következő; mit tenni „ezzel a dologgal”, ha a bűnbánók NEM jelennek meg a napnál? „Ez a dolog” akkor is létezni fog, ha realitás összes törvényének fittyet hányva a NAP pozícióba küzdi magát, és/ám ennek dacára mégsem fognak a pártirodák előtt hosszú, bűnbánók által alkotott sorok kígyózni, bebocsáttatásért könyörögve. A régi rendből élőknek eszük ágában se lesz az előre lezsírozott, kevés elvégzett munkáért sok pénz lehetőségét valódi versenyben megnyerhető, jóval kevesebb pénzért, jóval több elvégzendő munkára cserélni. Vagy tortájukból juttatni az aljanépnek. Sőt, mindent meg fognak tenni, hogy ezt a felállást bojkottálják, a régit újratermeljék. És hogy ebben a törekvésükben milyen kitartóak, megmutatta a régi rendszer bukása, Kádár apánk kissé hamar hirdette meg az aki nincs ellenünk, velünk van -szlogenjét. És mily tág teret kapnak majd e revízióra, ha a NAP kitart szándéka mellett, nem irányít felülről harcedzett, elvhű pártkatonákkal, abba belegondolni borzadály.
    Az is kérdés számomra, valójában mipics vezérelheti Tuareget, aki ezen alakulatok/klánok egykori tagja lévén, mélységében rálát erre, hatalomtechnikai kérdésekkel tisztában lehet. Mire alapoz, miben bízik? Mik valós céljai maroknyi, ha mégoly lelkes rongyoshadseregével? Ehhez ért, hát ezt csinálja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia KEN.
      Nagyon keserű vagy.Egy "gorkíj".(pontosabban Gorkaja.) Mièrt nem vàlasztasz egy tehetős jó hapsit,aki megcukrozná a mindennapjaidat?..(most komolyan)

      Törlés
    2. "Az is kérdés számomra, valójában mipics vezérelheti Tuareget, aki ezen alakulatok/klánok egykori tagja lévén, mélységében rálát erre, hatalomtechnikai kérdésekkel tisztában lehet. Mire alapoz, miben bízik? Mik valós céljai maroknyi, ha mégoly lelkes rongyoshadseregével? Ehhez ért, hát ezt csinálja?"

      Eccerű!
      Túl azon, hogy látta, a bőrén érezte, hogy milyen is az ha valakink hatalma van..ebből akar megélni.. mert azt is megtapasztalta, hogy igen jól meg lehet élni belőle.

      El tudod képzelni őt fogorvosként? Én max a lókorházban.
      A "bloggerségét" meg ki a túró veszi meg, ha nem gündol egy ilen NAPszúrásos nyanyafalkát maga köré! :DDD

      Törlés
    3. Hagy csinálja. Azokat akik maga köré vonz örömmel mennek. Hagyjuk meg nekik az illúziót. Úgyis csak az. Szegény ember az, aki még ígérni sem tud! :D :D

      Törlés
    4. Kegyetlen vagy.
      Pontosan ez a helyzet.
      Mi itt udvariadkodunk,mint akik elhiszik a "demokratasàgot".
      Farizeussàgból.
      The Show is must go on..

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. The answer my friend is blowin' in the wind
      The answer is blowin' in the wind.

      Törlés
    7. The answer is difficult, but you have to find!

      Törlés
    8. és mipicsa az az is must go (on)? :D Úgyis rájövök, kibogozom a tuareg-szindrómát, vagy kiblogozom magam is, vagy mi, és az izintiz?

      Törlés
    9. Jólvanna. Nem olyan csillogó az angolja. Majd megtanítjuk.. franciául.. is.. :D :D

      Törlés
    10. Show must go on..Nem kell bele az "is"-német szerkezetben lenne helye mint "ist".Eltèvesztettem..

      Törlés
  8. Jav.: No, it isn't. ;)

    VálaszTörlés
  9. Látom a homokozóban még mindig a körteformák körül megy a huzavona, meg balsors akit régen tép.Unalmas.Már 150 éve is az volt. A sok önjelölt társadalomtudós meg alakítson inkább szabadegyetemet.

    VálaszTörlés
  10. http://face2face.blog.hu/2015/06/06/pelikan_elvtars_felebredt_hosszu_almabol?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
    "Ma egy hosszú, szomorú mese végére került pont. Egy magát igaz demokratának reklámozó, szimpatikus szemfényvesztő haladt tovább, a saját maga által választott, sehová sem vezető rögös útján. Miután a demokráciából annyit tudott megjegyezni, hogy válasszatok meg és utána azt teszem amit akarok, életében nem először, megint rossz döntést hozott. Egy maga által kreált összeesküvési feltevésből kiindulva, melynek veleje az volt, hogy a még be sem jegyzett párt elnökeként végzett tevékenységét néhányan bírálni merészelték, meghekkelte saját elképzelt jövőjét. Hirtelen felindulásból, a renitenseket kizárta nemlétező pártjából, az általa alapított face csoportokból, feloszlatta a Kossuth téren kilenc hónapon át folyamatosan tüntető Ország Gyűlése Mozgalmat, mely a múlt héten Győrben is demonstrált. Szerinte helyes módon újjá szervezi, de már csak tíz fővel, saját meghívása alapján a pártját, magát és a vezetőséget, ugyan még meg sem választották őket, két évre le nem váltható szerepre jogosítva. Szerinte demokratikus módon, az eltávolítottakkal való mindennemű kapcsolattartás, azonnali kizárást eredményez. Kissé hajaz a KGB működésére!
    Az OGYM jobb sorsra érdemes tagjai, szimpatizánsai, a politikai homokozókban játszó Vezérek vakhitű követőin kívül, most közelről és személyesen tapasztalják meg, hogy csak szavazóként, talpasként van rájuk szükségük a pártok többségének. Szabó DEMOKRATA Gábor számára és sajnos a csoportjai és a mozgalom tagjainak többsége számára is természetes az, hogy a kollektíva megkérdezése, szavazás nélkül egyszemélyben kimondja a megszűnést. Többek között az ilyen szemlélet és gyakorlat miatt agonizál a demokrácia Magyarországon.
    Szabó Gábort gyors észjárású, olvasott , művelt, politikai tudással és gyakorlattal rendelkező, angolul beszélő, karizmatikus emberként ismertem meg. Kitűnő szervező, nagy munkabírású személyiség, ígéretes jövő várna rá, ha nem rendelkezne ilyen mértékben negatív vezetői tulajdonságokkal. Magát mindenkinél okosabbnak, tapasztaltabbnak gondolja, a saját elképzelésén kívül nem létezik másik. Nem tűr meg maga körül jobb képességű embereket, elmar maga mellől minden önálló gondolatot, cselekvést.
    Orbán Viktortól semmiben sem különbözik, csak az önfényezésben jobb és a lehetőségekben kisebb. Szüksége van az állandó háborúra, folyamatosan ellenségekre, nélkülük képtelen definiálni saját magát.
    A politikán kívülállók, huszonöt évvel a rendszerváltás után, élőben és miniben nézhetik Pelikán elvtárs hosszú álomból való ébredését. Keressük az ellenséget a párton belül! Fűnyíróelv. Opportunizmus. Hurrá! Megint igaza lesz! Taps! Szűnni nem akaró taps!
    Agyő OGYM, agyő NAP, agyő demokrácia! Béke poraidra! Nem marad más, mint a kasszakulcsért való tülekedés!

    De, mint általában, holnap is fel kel a NAP!"---ezt olvastam ma éjjel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs is olyan, hogy út. ha vesztésre állsz, blöffölni kell. Azt meg végképp nem tudhatni, nem áll-e még valaki a színfalak mögött... Vesztőhely télen, semmit sem tudunk. csak ezt a demokrata dolgot nem kéne erőltetni. A rossz maffiózók ellen itt max a jó maffiózók nyerhetnek tért. Néha, kisidőre. szegény fiú, előbb-utóbb csak szétkapják. leghamarább a hívei. Nagy csapatban nem olyan játszani, mint kiscsapatban, főleg nem olyan, mint magányos farkasként. No de innent szép felállni, hacsak nem lapul a zsebben még néhány lap. igéretes jövő; ez jó.

      Törlés
    2. Félek: bevált(nak hitt) sablonok és rutinok kerülnek előtérbe s így a pártmocsár a NAP-ig érhet.
      Ne legyen igazam!

      Törlés
    3. Szia nemo!
      Már odàig ér!
      Ez volt dolgok természete..
      (..fuss ha futhatsz Miklós,pallos alatt fejed...(Arany:Toldi))

      Törlés
    4. Helló NZP!
      Te már tudod, de KEN talán még nem: a ......."pancserpuccs"....-nál biliborogatás folyik.
      Basszus! De hát fusson aki csóvát dobott....

      Törlés