2015. április 15., szerda

Szembesítések I. - a Demokratikus Koalíció

A Jobbik tapolcai választási áttörésére reagáló cikkem szétterjedt, mint a futótűz, mivel csak azok szokták továbbosztani, akik egyetértenek a tartalommal - van ebben némi tapasztalatom -, ezért joggal gondolom, hogy telibe találtam egy általános vélekedést.




Voltak persze, akiknek a stílusa nem tetszett, ment a magyarázkodó mellébeszélés is, elég csak rápislantani a kommentekre a blogban: na ilyen a szellemi színvonala az eltaláltaknak, nem is kell jobb hitelesítés a mondanivalóhoz. Tényszerű is volt, persze ha valaki olvasta a hosszú hónapok óta írt előrejelző, és összefüggéseket megmutató cikkeimet, akkor az rábólintott, de akik csak bejöttek felháborodni egyet, hogy milycsúnyais a Tuareg, azok persze csak magát a cikket érzékelték, az előzményeket nem. Úgyhogy most rövidke sorozatba kezdek: bemutatom egyenként a parlamenti műellenzék egykorvolt ígéreteit, tevékenységét, összehasonlítva a mostanra kialakult semmivel, amit Ők politizálásnak hívnak. Lesz MSZP, meg Együtt is, meg ki tudja mi még, de természetesen a DK-val kezdem. Egyszerű okom van erre: az egyetlen voltam az olvasott közírók közül, aki mellszélességgel támogatta akkor, amikor mindenki ütötte, tán teccenek emlékezni az országgyűlési választások előtti hónapokra. Mert akkor volt miért támogatni, amit akkor tett és ígért, abban volt tűz, lélek és tehetség. Csalódni pedig abban lehet a legnagyobbat, akiben, akikben a leginkább bízunk. Nos, jöjjön a DK.


Merítek egyet egy frissen kilépett DK-s ikontól, Telegdi Andrástól. Valóban ikon, azok egyike, akik az életüket is rááldozták, annyira hittek a DK ígéreteinek valódiságában. Persze nyilván lehet majd ezekután megpróbálni karaktergyilkolni, de csaxólok: marha nehéz lesz. Szóval Telegdi Andrástól idézek:

"A Demokratikus Koalíció illetékes személyének!

Alulírott Telegdi András ezúton szeretném benyújtani kilépési nyilatkozatom a Demokratikus Koalícióból! Továbbiakban nem szeretnék hivatalosan a párt tagja, sem pártoló tagja lenni!

Indoklás:

Az elmúlt években megindult és napjainkban tetőzni látszó párton belüli folyamatokkal nem tudok és nem is akarok azonosulni. Annak idején alapító tagként, nem azért hagytam ott sokad magammal az MSZP-t, hogy az elmúlt években erőltetett tagfelvételekkel közénk beszivárgott régi MSZP káderek vegyék át a DK-ban a hatalmat, és az ő sunyi, aljas módszereikkel próbálják működtetni a pártot.

Az országos elnökség végső elkeseredésünkben tett segélykiáltásainkat sorozatosan figyelmen kívül hagyta. Megoldásként, a „problémás vezetőket”, vagy önállóan, vagy a beszivárgott volt MSZP tagok segítségével, hol látványosan, hol alattomosan félreállította. Közben pedig a párt vezetése folyamatosan azt kommunikálta, hogy minden rendben, miközben mi, akik a vállunkon vittük a pártot tudtuk, hogy ez koránt sincs így!

Mindezen okok, és az országos és helyi tisztújítás előzményei, lebonyolítása és eredménye arra késztetett, hogy elhagyjam azt a közösséget, amelynek létrehozásáért oly sokat és oly sokszor dolgoztam."


Tettem már ilyet egyszer, akkor Bauer Tamás írását közöltem, aminek a kicsengése meglehetősen hasonló volt. Azt meg csak mondom, hogy Telegdi Andrással soha életemben egy szót sem beszéltem, netes nyilvánosságban elolvastam mindig, amiket írt, mert ha volt olyan terepaktivista, akinek világos, és egyértelmű világképe és mondanivalója volt, akkor az Ő. Azért fontos, hogy rögzítsem: nem ismerjük egymást személyesen, mert a fönti sorai mindazt visszaigazolják, amiről oly sokszor írtam a DK teljes úttévesztésével kapcsolatban. És nem árt tudni: semmiféle hatásom rá nem volt, arről ír, amit a saját bőrén tapasztalt, precízen megfogalmazva, hogy mekkora lett a különbség az idők folyamán abban, amit a DK mond kifelé, és amit tesz valójában befelé. 


Sokan a jövő demokrata pártjának tartottuk, annak ellenére, hogy Gyurcsányt karaktergyilkolták rendesen. De kellő kitartással és kemény elvszerűséggel igenis visszajöhetett volna a politikába. Nem kellett volna mást tennie, mint azon az úton menni, amin elindult: egy tisztességes, szavatartó, elvtelen taktikai alkukba bele nem menő pártot csinálni. A DK-nak volt lelke, ez különböztette meg az összes többitől, és az, hogy nem apparatcsik, hanem terepmentalitás jellemezte: amiről beszélt, azt meg is csinálta. Gyurcsány ott volt az utcán, elvitette magát a rendőrökkel, ha demonstrálni kellett a jogállam eltiprását, éhségsztrájkolt, tüntetett. Sok olyan embert vonzott maga köré, akik korábban semilyen pártnak nem voltak tagjai, de megérezték a tenniakaró tüzet, és ezért csatlakoztak. Aztán valami elromlott, hogy pontosan miért, azt valszeg soha nem fogjuk megtudni, de tény: egyre több lett a volt MSZP-s, és ennek megfelelően a Feri is már többet beszélt az MSZP-vel való összefogás mindent felülíró szükségéről, mint az önállóságról, amivel a független embereket bevonzotta.


Sokan és sokáig figyelmeztettük a nyilvánosságban: a DK az MSZP "erkölcseivel", korrupt csinovnyikmentalitásával SZEMBEN került megalakításra, ha visszasasszézik a kihűlt kályhához, a saját tüzét is elveszti rövidesen. A DK-t a tipikus szociapparatcsikok vezették a gyakorlatban, tökéletes minteképük a Varjú László nevű pártigazgató, aki mind kisugárzásában, mind valóságában egy kis Puchlaci. Lassan maga alá gyűrte a pártot, nemlétező politikai koncepcióját személyi kérdésekre devalválta, az önkormányzati választásra sikerült odáig eljutniuk, hogy a befutó helyekre már sokkal több "megbízható" exszoci került be, mint valaha független, és a pártjáért a lelkét kitevő becsületes aktivista. Mondjuk úgy: akik Gyurcsánypártról álmodtak, azok Varjúpártban ébredtek. Valójában már hónapokkal ezelőtt megértettem, hogy miért is tekint a DK valódi vezetése leküzdendő ellenségként az OGYM-re: azért, mert mi azt tettük a gyakorlatban, amiről a DK már csak beszélt. Tulajdonképpen mi jártuk azt az utat, amit Gyurcsány víziója teremtett meg, nem is véletlen, hogy a legtökösebb, legbátrabb DK aktivisták nagy számban jelentek meg nálunk a Téren. Megtartották még a párttagságukat, az OGYM nyitott szervezet, simán megtehették, mert bíztak abban, hogy a DK tán visszatér a helyes útra: oda, amit alapításakor magának kijelölt.


Aztán persze ahogy teltek a hónapok, és a DK szimpatizáns aktivistáink a saját bőrükön is megtapasztalták ugyanazt, amit följebb Telegdi András röviden, precízen összefoglalt, úgy lettek egyre inkább OGYM-esek és egyre kevésbé DK-sok. És mivel a a DK lelkét Ők képviselték, a Tér megtelt életerővel, tűzzel általuk, a Varjúpárt meg erkölcsileg, szellemileg teljesen kiürült. A kételkedőknek az utolsó pontok a sátorbontó rendőrakciók voltak: nem az volt a meglepetés, hogy a Fidesz megpróbál minket eltaposni, hanem az, hogy a DK-nak nemhogy mellettünk kiálló tettekre nem tellett már, de még csak szavakra sem. A DK "hivatalos" netes csoportjaiban elkezdték kiközösíteni az OGYM-ben aktiv párttagokat, az aranyos az volt, hogy a kiközösítők mind exMSZP-sek voltak: megvédték a Varjú féle "új" DK-t az eredeti, Gyurcsány által meghirdetett valódi ellenállást tanúsító egykori bajtársaiktól. A szegfűs pártfoglalók kitaszították a DK valódi létrehozóit, kábé ennyi történt. Nos, röviden ez a szomorú történet, a demokrata ellenzék potenciális vezetőerejéből egy az MSZP-től már csak méretében különböző apparatcsikpárt lett. Elhagyott becsületes aktivistáit pedig várjuk a sorainkba április 29-én a Kossuth téren...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


39 megjegyzés:

  1. A kihaló lendület aztán oda vezethet a DK-ban, hogy beteljesítik vezetőjük sorsát, a hiteltelenség bélyegével a homlokukon fogják a süllyesztőben végezni. Pedig az aktív párttagságuk mást érdemelt volna...

    VálaszTörlés
  2. hm ... a kérdés csupán az, hogy az "elhagyott becsületes aktivisták" vö. demokraták -más pártokból is- túl tudnak-e lépni saját árnyékukon, számon kérve azokat a -nem- tetteket, melyeket a mostani ellenzéki pártok -nem- cselekedtek ... mert ha igen, akkor egy leendő "nép" párt nagyot guríthat, legalább is az alapításkor ... utána meg úgyis a cselekedet/tett bizonyíthat ... DE, ha azok az emberek, akikben maradt még tűz, nem látják be, hogy a jelenlegi pöcsölés nem elég, akkor még 2028ban is a rá/ch/dlehelajobbik fog rabolni ... ÉS vajjjon mit mondhatott oGv (tavalyáprilisban?) simlicskának, amitől az bekattant?! ... "visszaaszovjetúnióba"? ...

    VálaszTörlés
  3. Aki kutyával hál,bolhával ébred..Ennyit a féleszű Feri "pàrtjàról",kedves Szabó.Az "igazgatósági ülést" Apró Piroska vezeti és elnökli,a féleszű ott csak egy bohóc stróman."Csaxólok.."Ugyibár.
    Ellenben hol a megígér hiteles beszámoló a monstre koncepciós perröl,ahol Dimitrov módjára vádlottból vádlóvá léptél elő,ahogy a Foxi Maxin tanították a Varjufélèknek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd akkor lesz, amikor én jónak látom, tudod ez nem játék...

      Törlés
    2. A kutya ugat, a karaván halad, a Varjú károg, a Doktor Úr meg nagyon mellébeszél.. :D

      Törlés
    3. Rendben,Gábor,megvárjuk.De számítunk rá..

      Törlés
    4. sverde, tegnap azt kérdeztem tőled, te kivel vagy. Erre azt felelted, a Tuareggel azzal aztán nem. Újra tisztelettel érdeklődöm, te kivel vagy? Mit szeretnél, mi a célod?

      Törlés
    5. Céltalannak találtam az OGYM Kossuth téri állandó tüntetését a kezdetektől fogva. Lehet keresni bűnbakokat, okolni az ellenzéket, szidni az elhallgató médiát. Nem vagyok kárörvendő miatta. Értelmetlen kilenc hónap volt. Vagy eredménytelen inkább. A tuaregesdi úgy látszik nem jött be. Ideje profilt váltani. Gábor lehet, hogy jó stratéga, de naív és makacs. Direktbe politizál, pedig itt most csak a ravaszul, simulva gondolkodóknak terem babér. Be kell szivárogni, és aztán politikát csinálni. Lásd a DK átformálódását is. Ugyanezt meg lehetett volna csinálni neki is. Nem azonos fegyvernemben játszik, és veszít. Nem hősök kellenek most ide, mert nem adható el a "piacon". Vagy megérti, vagy koldusként, meghurcolva kiszelektálódik. Ez van. Amúgy kérdésedre válaszolva ellene nem vagyok. De kritizálom.

      Törlés
    6. Gábor! Valóban rendben van !!!!! Persze tovább fogalkozanak a DK-al !!!!!!!! :)

      Törlés
  4. Csak annyit, hogy azt kéne megérteni, hogy a NÉP (többsége) ma már irtózik mindattól ami BAL. Ergo Tuareg is csak akkor járna el helyesen, ha tisztességes (europer) jobboldaliként határozza meg a leendő pártot. Egy szót se a balról. Az euzászlót égető jobbik ellen is csak jobbról lehet fellépni. Vannak már ilyen kis pártok. Ilyen lenne a MOMA is de a Bokroshoz fűződő, érdemtelen, de mégis rossz asszociációk miatt esélytelen. A többi józan nyugatos kis párt, pld. a PKP, túl csendes. Az OGYM-ből kinövő jobboldali, radikális euroatlanti pártnak lenne helye a jobbikos-fideszes félázsiai és unortodox szörnyűségektől hemzsegő áljobboldal mellett a JOBB oldalon.

    VálaszTörlés
  5. Szép napot kívánok Mindenkinek!
    2014. augusztus 8-án lettem alapítótagja az O.GY.M-nek. Egyetlen pártnak sem voltak tagja, sem szimpatizánsa. Elfogadtam az O.GY.M. minimál konszenzusát. Sokféle emberrel ismerkedtem meg a téren. Sok más pártokban aktív tag jelent meg és csatlakozott hozzánk. A mostani kemény mag is belőlük állt össze. Sajnálom a DK-át, mert mostanra már elveszítette hitelességét. Sok ember elmondta a véleményét, hogy miért is hagyta ott, miért ment szembe a pártvezetésével és hogyan lett emiatt üldözött. A blogban emlitett Telekdi Andrást végig támogattam a kampányában, pedig személyesen nem ismertem.
    Már 2014 tavaszán lehetett érezni, hogy valami nem stimmel a DK körül. Az Ő beszámolói alapján már kirajzolódott egy kórkép a DK-ról. A folyamatos kampányok miatt sok DK tagnak megszűnt a munkahelye, lassan felélte a családi tartalékot, de szívvel-lélekkel még kitartott. Október után elfogyott a lendület, csak csalódás jutott nekik.
    Hiába kértek segítséget nem kaptak.
    Április 29-én várjuk Őket a Kossuth Téren.
    Hajrá MI !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzska.Miután kiderült,hogy a féleszű Feri a szakdolgozatát sem írta meg,hanem a sógorét adta be-nem szabad lett volna hinni neki,és megspórolhattátok volna a csalódást.(már ha az öszödi hablatyololás után megmaradt a bizalom.)A Gábor támogatását feladni ne feledd.(tudod.Kávécigi..)

      Törlés
    2. NagyZoltanPeter! Ha Feri "féleszű", akkor maga meg egy eszetlen!

      Törlés
    3. Gondolom a Péter úgy értette, hogy örülne annak ha fele annyi esze lenne mint amennyi a Ferinek van!
      Az öszödi beszédről meg ha nincs jelen a sajtó és egy szavazó sem akkor a fideszesek is kimondják, hogy az elmúlt 20 év legjobb beszéde volt!

      Törlés
    4. Sziasztok!Azért ha a Ferit megvizsgàlnà egy elmeorvos,cifra dolgokat vetne papírra.."Nem kicsit.Nagyon."

      Törlés
    5. Gyurcsány baja csak annyi, hogy állandó ötletrohamai miatt egyetlen projektjét se fejezi be, mert már kap is a következő zseniális elképzeléshez. (tudod hogy készül a mákos pacal? Kettőt lapozott a szakács!)
      És emberismeretből pedig még a kiscsoportos szintet se éri el.

      Törlés
  6. Szerintem Gábor kávécigi+zsömleparizer üzemanyaggal a JÓ oldalon tevékenykedik.
    Mások meg az adóforintjainkból...????
    Nézzétek meg a katonaküldős szavazást!
    Talán ezért is: a politikai oldalak nálam egy ideje felejtősek.

    VálaszTörlés
  7. Tudom nem leszek népszerű, de le kell írjam. Április végén pártot akarunk alpítani, de miről szól a blog? Mi Tuareg véleménye a DK-ról. Két hónapja jószerivel minden blog arról szól miért utáljuk a baloldali ellenzéki pártokat. Már egy hónapja is leírtam, hogy hagyjuk már az ellenzéki pártokon való csámcsogást. Nem ez a dolgunk. A minimál konszenzus nem elég program egy párt alapításához. Végre a leendő pártról, annak tartalmi politizálásról kellene írni. A párt programot kéne részleteiben ismertetni, hogy legyen időnk azt kibeszélni, megvitatni. Vagy azt is a téren 300-an fogják közfelkiáltással elfogadni. Az OGYM-nek sok vidéki tagja is van. számukra egyetlem mód a pártprogram alakításába való bekapcsolódásra a blog és Facebook. Ha ezt a rövid időt is a lerágott csont újra rágásaval töltjük, akkor május egyre nem lesz új párt. El kellene ezen gondolkodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem se. Április 30-án vmi hajánál fogva előhúzott kifogással kifarol abból is.. ;)

      Törlés
    2. Igen, igazad van! Ha 29-én meg akar alakulni a párt akkor már a leendő tagoknak kellene valami program, hogy tudják hova akarnak belépni:
      Névnek elég annyi hogy KKC Párt (Kotsogós Kávé Cigivel), de programnál azért annál több kell, hogy utáljuk a DK-t!
      Azért azt lássuk be a DK-nak nem az értelmesebb része támogatja az OGYM-et! Két arcot látni folyamatosan akik tutira DK-sok az egyik egy csekély értelmű táblás ember és egy fogatlan lókupec.

      Törlés
    3. Joe Névtelen! Nem szabad utálni a DK-t !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mert Gyurcsány valóban ártatlan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
    4. Gyurcsány valóban jófej és a DK-t is kedvelem!
      Én csak a KKC Pártra (OGYM-ből alakuló párt) mondtam, hogy az nem elég programnak, hogy utálják a DK-t. Tuareg szíve joga, hogy utálja a DK-t, de az még nem elég programnak!

      Törlés
  8. Kérem!! Nem azt kellene inkább firtatni,hogy hány ember él ma Magyarországon akinek sem kávé sem cigi nem jut mert a földről fel szedett csikkekből még egy egész sem lesz??? Mikor lesz már felnőtt ez az Ország,hogy NE azzal törődj hogy másnak mije van hanem miért nem jut több!!!???

    VálaszTörlés
  9. Tuareget el kéne küldeni Irakba. Beépülne az Iszlám Államba, azok átvennék az OGYM stratégiáját. Nem telne bele egy hónapba és máris összeomlana a terrorszervezet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előtte a médiában jól kivégeznék.Reszkessenek a gyaúrok,és tàmogassák a hős usát+ Izráelt.Persze Al Bagdadinak a kèmei jelentenék hogy a Szabó poncihter meg szadeszos fogorvos,emiatt a kivégzés a Talmud szellemében nem lenne igazi..

      Törlés
  10. Dehogyis! Rávenné a kalifát, hogy kifúrhassa a fájós bal felső hatosát. Az élelmes Szabó eközben csellel elkábítaná dinitrogén-xiddal. Ezután átvenné a hatalmat, és az ISIS-t beolvasztaná az OGYM.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OGYM a Zsuzskák homokozója..

      Törlés
    2. Azért ezt én így nem nevezném. Sokkal inkább elszigetelődött, esetleg elmagányosodott, már nem rohanó, aktívan nem dolgozó emberek közössége. Nem gondolom, hogy a Tuareg féle minimál konszenzus volt a legfőbb kohéziós erő. Sokkal inkább az emberi kapcsolatok, a társaság volt a közösségalkotó erő.

      Törlés
    3. Értem.Inkább sexelnének.Ez az OGYMezés csak "száraz élvezet"..

      Törlés
    4. Én ezt a két dolgot nem állítanám párhuzamba!
      A szex az komoly dolog!! Az OGYM meg nem... :-)

      Törlés
  11. Ezzel az írással most egyetértek!

    VálaszTörlés
  12. Ha igaz amit a Dkról írtok, akkor az bizonyítja Gyurcsány teljes alkalmatlanságát a politizálásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van majoranna teljesen! Ha igaz lenne akkor így lenne!
      De szerencsére nem igaz! Valószínüleg a sok vadkempingezés nem volt jó hatással az agyműködésre!

      Törlés
  13. "Demokraták!Ébresztő!"(Már 4 az óra a sàtorban!)

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. 2014 szeptember, Ellenállás napja az Egyetem téren, beszélgetés Tuareggel Gyurcsányról, a teendőkről

    http://youtu.be/x_zmVQ2dF_s

    VálaszTörlés
  16. Kedves Tuareg !
    Engem az zavar, nem is kicsit, hogy többet foglalkozol az ellenzék bírálatával, mint a kormányzó erőkkel.
    Megértelek, mert az istennek se azt akarják és úgy, ahogy te !

    Na itt van a bibi, nálad is meg a többinél is. Bauernál, Telegdinél meg a többinél.

    Mit lehet tenni ?
    Te így akarod, más meg máshogy és ezt kellene tudomásul venned.
    Te csináld úgy, ahogy jónak látod, a többiek szintén.
    A végén össze lehet adni a megfelelőt, de ettől még lehet egymást kiegészítve küzdeni azonos célokért.
    Miért kell, szidalmazni másokat azért, mert másként látnak dolgokat és nem akarnak beállni a TE sorodba ?
    Ez nem kellene, hogy zavarjon téged, mert, ha igazad van és tényleg a helyes úton jársz, akkor boldogulsz mások nélkül is és lesz támogatód.
    A többiek meg törölgethetik a szemeiket !

    Értsd meg, hogy ezzel a szemlélettel, magadnak is és az egész ellenzéknek is árthatsz !

    Egy megalázó igazmondással is tudsz ártani, mert mit gondolsz ki fog ezek után majd veled összefogni, tegyél bármilyen ajánlatot ?

    Én a helyükbe lennék, ha meghallanám a nevedet is elfordulnék !

    Itt tartasz most !

    VálaszTörlés
  17. Az ellenzéknek már kb. saját maga az, ami árt. Ha beszélünk róla, ha nem. És való igaz, míg ilyen ellenzéke van orbánnak, addig nyugodtan hátra is dőlhet.
    Az olyan ember, mint gyurcsány, aki nem képes belátni, hogy olyan szinten utasítják el, hogy emberek bárkire, akár náci pártra is odateszik az X-t, nos azt az embert én csak egy kártékony embernek nevezem, aki igazából az emberekért tenni nem akar, csak harci díszben keresztbe tenni.l
    Sajna megtiltani nem lehet, hogy a hobbiját ne 10 millió ember kárára gyakorolja......

    VálaszTörlés