2015. április 10., péntek

Bekapcsolódás

Mindenkinek van valami olyasmije, amit szabad idejében szeret csinálni kikapcsolódásként. Nekem régebben a gitár, meg stratégiai játékok voltak ilyesmik, de vagy két éve már a bíróságra, meg a rendőrségre járok, és bár nem szabad akaratomból, de ez lett a hobbim.




Napersze ez nem olyan valami, amire az ember felkészületlenül mehet, mert bár kialakul a rutin, de minden ügy más, és mindre föl kell készülni, lélekben is, tényanyagban nemkülönben. Nagyjából mindig épp fut 10 ügyem, a Narancsbanda gondoskodik arról, hogy ha egy kifullad, legyen a helyére másik, egyrészt sajtózniuk muszáj rólam, másrészt meg hátha kifáradok. A sajtózás oké, a kifárasztás nem, de azért a cím helytálló: ami másnak agyleállítós kikapcsolódás, az nekem meg épp az ellenkezője: bekapcsolódás. Úgyhogy most kivételt teszek e havi blogmenetrendemben, nem pártozni, elvizni, meg koncepciózni fogok, mert nemsokára, fél 9-kor jelenésem van a Pesti Központi Kerületi Bíróságon vádlottként, mint "hűtlen kezelő". Az összes többi eddig már lezajlott és elhalt ügy körömreszelgetés volt ehhez képest. Igazi monstre darab készül évek óta, írtam már róla, de most a bekapcsolódás részeként bemutatom a koncepciós perek egyik legszebben fejlett példányát. 


Két és fél éve zajlik az Ügy. Mikor lemondtam nyolckeres vezetői posztomról, és rávágtam az ajtót Kocsis Mátéra, akkor még egy ideig Hugyosmáté teledicsérte velem a sajtót: mily remek módon is tettem a dolgom, kár hogy eljöttem, igazán lehettem volna kompromisszumkészebb. Naja, számára a kompromisszumkészség azt jelentette volna, hogy elárulom mindazon elveket, amikben hiszek, meg mellesleg kirúgom az összes cigány alkalmazottamat. Ehelyett fordultam vele szembe, úgyhogy pár hónap sikertelen háttérrábeszélősdi után - Mátéka szerette volna csendben lezárni a dolgot - úgy döntött, hogy lecsukat. Otthagyott intézményem - Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat (JVSZ) - élére a volt 7., 8., 10. kerületi rendőrkapitányokat nevezte ki. Nem hülyéskedek, tényleg 3 nyugalmazott rendőrezredest reaktivált, ahogy megérkeztek, már nyomozni is kezdtek vadul, gyakorlatice vallatásokat rendeztek mind a 120 korábbi alkalmazottamnak. 


Marhára kerestek valami lopást, ha meg nincs, akkor majd csinálnak, gondolom épp azért választotta Őket Mátéka, mert egyiküknek sem úgy ért véget a rendőrkapitányi érája, ahogy az normál esetben szokott. Egyiket sem nyugdíjazták, messze nem is voltak még a korban, hanem azonnali hatállyal menesztették, ki tudja miért. Kocsis valszeg tudta, épp Ő volt a Parlament Rendészeti Bizottságának Elnöke, így minden aktához simán hozzáfért, olyanokat választott a piszkos feladat elvégzésére, akiknek amoralitásában a múltjuk alapján megbízhatott. Csakhát ott sürgölődtek ezek a háromkapitányok, de semmit sem találtak, pedig 120 embert megfenyegetni azonnali kirúgással, ha nem mondanak rám valami terhelőt, az azért elég szép teljesítmény. Ki is rúgták aztán csaknem mindannyiukat, annyit tudtam elérni a lemondásommal, hogy kaptak még háromnegyedévnyi időt új állást keresni, ugyanis ha maradok, azonnal ki kellett volna rúgnom Őket,


Szóval nem ment exkapitányéknak a Szabó bűnözővé tétele, ezért aztán felkérték a közismert Fidesznyik átvilágítócéget, hogy találjon valamit, vagy ha nem, hát csináljon. Ez nem az a cikk, aniben részletekbe megyek, lesz még arra idő a monstre per alatt, az átvilágítócég neve is jön majd, meg a tevékenysége is, most maradjunk a lényegnél. A lényeg ennyi volt: a Narancshatalom minden létező csúcsintézményét rámuszították, ha már a golyó általi rögtönítélő bíráskodáshoz nem volt merszük. A Főügyészség elrendelte a nyomozást 70 millió forint hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Szép dolog, bár ennek a többszörösét lophattam volna el korábban, míg nyolckeres vezető politikus voltam évtizedig, és teljesen kockázatmentesen, nyilván nem az aláírásommal felelős intézményvezetőként kezdek el 10 milliókat lopni, ha lett volna lehetőségem csendben 100 milliókat, elkaphatatlanul, aláírásmentesen. A gond csak az, hogy előbb rendelte el a Főügyészség a megalapozott gyanúval a nyomozást, mint ahogy egyáltalán az átvilágítás, amivel meg szerették volna alapozni, akárcsak elkezdődött volna.


Ja, kerek 5 hónappal korábban volt már ellenem megalapozott gyanú, mint ahogy az azt alátámasztani hivatott átvilágítás elkészült volna. Nem, Pelikán Elvtárs, az ott az ítélet, nem a vallomás, teccenek ismerni. Csakhát ez se jött össze: a 70 milliónyi "megalapozottságát" a Fidesznyik átvilágítócég maga tette taccsra, mindössze másfél milliónyi olyan szerződést talált, amiből egyáltalán ügyet lehet csinálni. Egy forint ellopása is bűn, nem is tettem  ilyesmit, de az azért szép dolog, ha a Főügyészség 70 milliónyi megalapozottsága magától másfél millára csökken, ami az eredeti kívánatos kárérték épp 2%-a. Ja, és a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Ügyek Osztályát bízták meg a nyomozással, amiről azt kell tudni, hogy a topcsúcs nyomozati szerv az oszágban, milliárdos kárérték, magas beosztású politikus az, amivel foglalkozni hivatott. Én épp intézményvezető voltam, nem politikus, a kárérték még az elrendelt nyomozásban is 70 millió volt, nem egymilliárd, de mégis Ők foglalkoztak az Üggyel, ki érti miért.


Házkutattak nálam, négyszer rabosítottak, írtak rólam vezető Fidesznyik médiában nagyjából 20 vezércikket, két és fél éve zajlik a móka, annyiszor hosszabbították meg a nyomozást, ahányszor csak lehetett a törvényi határ maximumáig. Megváltozott ugyanis menetközben a céljuk: tiszta lett, hogy a Szabót nem lehet lesittelni, mert nem lopott, ciki, akkor legalább karaktergyilkolni kell, hátha az sikeresebb lesz. Ahhoz meg minél több idő kell, újra meg újra leírni ugyanazokat, dehát épp ítélet, sőt tárgyalás hiányában ezek is kifulladtak. Nagyjából rámköltöttek eddig olyan 100 millió forintnyi közpénzt, oly sikertelenül, hogy a Főügyészség a vádiratban már csak felfüggesztettet kér rám, nem is letöltendőt, naja 70 milláról átvilágítók, exrendőrök, csúcsnyomozók közreműködésével is csak másfél maradt az egyáltalán vitatható összeg, ez azért überciki. Na, hát ennyi az előzmények áttekintése, szép műsor lesz, felkészültem rá az elmúlt két napban, szokás szerint beidéztetem majd tanúnak az összes szarházit, aki ebben résztvett, azok meg szokás szerint nem mernek majd eljönni, mert rühellik a kérdéseimet. Pedig lesznek. 3 óra múlva kezdődik a monstre koncepciós perem, itt a bekapcsolódás ideje.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


29 megjegyzés:

  1. Tuareg viselt dolgai

    http://youtu.be/GNfHx49jB38

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kovács Péter, mindenkinek vannak különféle dogai, főként ha azokat szándékosan olyan megvilágításba helyezzük, amilyen a céljainknak kell. Előre kell nézni nem vissza!

      Törlés
  2. Adj nekik Gábor aztán mielőbb számolj be a történTEKről!

    VálaszTörlés
  3. Ami nem öl meg, az megerősít...

    VálaszTörlés
  4. Egy "demokrata" nem lehet tolvaj.Hunvald óta tudjuk.Amikor őt megvàdolták a goj majmok (természetesen koncepciósan) a Mazsihisz akkori elnökétől,Zoltai Gusztávtól kért segítséget.És láss csodát-minden látszatok és tények ellenére-a mi Gyurink ártatlan.Következésképp a Szabónak is arrafelé kellett volna térülni fordulni.Ez a mártíros sajtóbèli "eklentűz" kevésbé bizonyult hatekonynak,bár a Zsuzskáék így jobban szórakoztak.Szóval hajrá ,és javaslok némi kuncsorgást a Mazsihisz házatáján.Félázsiában így intéződnek a dolgok..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, lehet hogy Te a félázsiai megoldásokat szereted. Én nem, mint látható.:)

      Törlés
  5. Megnéztem a videódat,amelyet az első hozzászóló ajánl.Az atvst.Hát,a külső szemlélő talál benne ellentmondásokat-ami mindegy is lehet.Lényeg,én egy nagyszájú,"kihanemén"fasznak gondollak-de Tarsolyféle bűnözőnek nem.Legyen szerencséd.(az ironikusan felvázolt mazsihiszes javaslatom sajnos ebben a "kurva orszàgban"(by féleszű Feri) nem abszurd.)

    VálaszTörlés
  6. Szép napot Mindenkinek!
    Gábor sok sikert kívánok a mai tárgyalási napodhoz is. Mi tudjuk amit tudni kell, igaza van Josephnek ami nem öl meg, az megerősít.

    VálaszTörlés
  7. hm ... ez a NagyZoltanPeter, ez 1 nagyon egyszerű, egysejtű szinten mozgó véglény ... kár, hogy nemzett utódokat, bár lehet, azok már leköpték és belerúgtak, azért e frusztrált viselkedés ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtisztelő a véleményed.Netàn Mazshiszes vagy,hogy a roddzallàsod kivívtam?Mert akkor rendben.Igazad van.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  8. Petike !

    Nem kevés csalódást okozol. A korábbi, az OGYM, ill. Gáborral szembeni elmarasztaló bejegyzéseiddel, bár egyetérteni nem tudtam, eltérő véleményedet, megitélésedet tudomásul vettem, - ez a demokrácia.
    Most azonban nem egy társadalmi-politikai, hanem döntően személyes jellegü posztra is kekec, gunyoros megjegyzéseddel találkozom, melyből egyértelmü, hogy régről fakadó, Gáborral szembeni személyes ellentétek motiválnak.
    Csak tudod, ez egy közösségi oldal, itt ilyennek nincs helye. Az efféle problémákat egy sör mellett, avagy a tatamin, ne adj'Isten a kocsma előtt szokás lerendezni, közönség nélkül.

    Ez neked is érdeked, mert óhatatlanul felmerül veled szemben bármely megnyilvánulásodnál, értékelésednél, hogy nem a valós tények, hanem a Gáborral szembeni ellenszenved motivál, igy hiteltelenné válsz.
    A hozzászólásaidból eddig s orditott a személyeskedés, de ennek tényét most irtad alá.

    VálaszTörlés
  9. Túl szigorú vagy.Nincs okom személyes ellentétre.Csupán a joggal való visszaélésről van rossz véleményem,amire a Szabó Gábor sátrazása épült.Kihasználta a bíróságokon túltengő "sándorzsuzsás"mentalitást -akinek a Szakasics unoka is fasiszta pondró lett,mert mást mondott,mint ami neki tetszett .(az Akadémia is ilyen,emiatt csináltak a Rapid Gyuri "akademiáját".)Szóval a mi "poncicherünk" is azért kavar,mert megsértődőtt a "Hugyosmátéra".Tehát a bírálatom elvi alapon,a Valóság testvérünk tiszteletének céljàból (nagy empátiàval!) igyekszik nevelni a Szabó Gàbort..

    VálaszTörlés
  10. NZP! Mi a lótüdő az a poncicher?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A soproni sváb vicces kódja (általában).Itt:a soproni szadeszos fogorvos tréfás hivatkozása.

      Törlés
    2. nem ismerlek,de te milyen antipatikus vagy azt nem is tudod!!!

      Törlés
    3. Kedves Tünde! Nekem van egy barátom aki nagyon nem szereti Gyurcsány Ferencet én meg a legjobb magyar politikusnak tartom. Szerinted akkor antipatikusnak kellene tartanom mert nincs egy véleményen velem? Szerintem nem, barátságunkat nem árnyalja egy vélemény különbség!
      A Tuareg is egy roppant megosztó személyiség, ezt tudomásul kell venni! Attól, hogy Ö is meg akar szabadulni a főgonosz stadionépítőtől még nem lesz egy széleskörben elfogadott személy. Pl nekem se lenne gusztusom vele kávézni, de mint blogger adnék neki egy 8-ast a 10-es skálán!

      Törlés
    4. Csókolom a kezed,Tünde.Nem antipatikus vagyok,csak MÁS.Amit ugye illene tisztelni.("Te is más vagy,te sem vagy más")

      Törlés
    5. Na ezt nem bírom megállni, egy gyorstalpaló NZP-nek.

      Bármilyen közösség működése szabályokon alapul, amelyek meghatározzák a résztvevők viselkedését, nem ritkán természetes motivációik illetve érdekeik ellenében. Ezek nélkül a közös tevékenység maga lehetetlenné válik. Igaz ez a játékokra, amelyek többségében a játékosok egymás ellenében nyerni szeretnének, vagy a közlekedésre, ahol mindnyájan "nyerhetünk" (egészségben és időben hazaérünk), de folyamatos pillanatnyi érdekellentéteinket a szabályok betartásával szervezett módon kezelhetjük. Ilyenkor néha "veszítünk" (elkésünk), de nem veszélyeztetjük a magasabb prioritású célt ("egészségben").

      A szabályok betartásában két szint van.

      Egyik a viselkedési kultúra, amely a közös tevékenység íratlan szabályain alapul. Sportban ezek betartását "fair play"-nek nevezzük, ami közlekedésben is értelmezhető, vitában a szóhasználat tartozik ide. Ezen szabályok megszegése nem elegáns, de része a játéknak - minden szereplőnek fel kell készülni a többiek udvariatlan viselkedésére. Politikában ismerős a törvényes, de nem etikus viselkedés.

      A másik a szabálysértés, ami azonnali veszélyhelyzetet teremt, mert a résztvevők nem készülhetnek fel az írott szabályok megsértésére. Ilyen az övön aluli ütés vagy az autópályán biciklizés. Politikában ez az erő alapú törvénysértés, illetve a törvényeknek a hatalom érdekeihez igazítása (ezért találták ki a hatalmi ágak függetlenítését, és ezért válik ez kényelmetlenné minden hatalmon lévőnek).

      A szabálysértés veszélye független attól, hogy a szabály nem ismeretéből fakad, vagy a szabályt ismerő egyén tudatosan rendeli saját érdekeit a szabályok elfogadása elé.

      Nos. NZP, te a legrosszabb formáját hozod az emberi kommunikációnak. Intelligens vagy, tapasztalatokra hivatkozol, meggyőzőnek tűnik az "érvelésed". Mindazok számára, akiknek fogalmuk sincs a kommunikáció alapszabályairól, amelyeket folyamatosan, és tartok tőle, tudatosan megsértesz (ad hominem, genetic, ...), mert célod, mások meggyőzése, a téidtől eltérő vélemény hiteltelenné tétele ezt kívánja.
      Ha a szándékosságban tévednék, hasznodra lehet az alábbi lista: https://yourlogicalfallacyis.com/

      Jelenleg nem tudok mást mondani: valóban "más" vagy, de nem "antipatikus", hanem káros. Az ilyet nem tisztelni illik, hanem példaként mutogatni: na ÍGY NE!

      Törlés
  11. Lenyűgöző az érvelésed,nincs mit hozzáteni.Képzeld el,89ben,amikor még csak közszolgálati volt-és benne az etalonok Mester Ákos,Bolgár György,"Acsádi" Endre és hasonlók voltak -mennyi esélyünk volt kommunikációilag eljutni szorgos nèpünkig.Semennyi.Az akkori szadesz erre -faji alapon-rájàtszott erősen.Ezt kevesen tudjàk,de mi ,az akkori balek figurák-láttuk.Kicsiben azt jàtszották,mint nagyban a rokonok az első világháborúval-eladták Németországot Palesztináért,az USA belélptetésével-a következmenyek közismertek.Természetesen a hivatalos történelemben mindennek nyomát sem talalod,és túl mèlyre pillantani az Idő feneketlen kútjaba büntetlenül nem lehet..Tehát nem fàrasztalak vele,csak jelezni szerettem volna-nèmi erkölcsi alapot vásároltam korábban a Szabó Gàbor forradalmának kommentelésèhez.Okos fiú vagy.Sajnos,a Z80 utasításkészletét és egyéb gèpi kódú szèpsègeket akár tőlem is tanulhattad volna..Utalvàn élemedett koromra..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akinek hatalma van, él vele, a történelemkönyveket pedig a győztesek írják. Ha ezt közelről nézed és álmodozol, utána becsapva érzed magad és haragot táplálsz - pedig nem történt más, mint néhány alaptörvény újra érvényesült. Ha valóban gondolkozni kezdesz, azt nem bünteti senki, viszont következményei lesznek, és magadra maradsz. Mondjuk barátod lesz néhány kínai fickó, akik párezer éve mindezt szépen leírták, csak nekünk kéne megtanulni olvasni. Egyéb? :-)

      Aki tud olvasni, azzal is tisztában van, hogy te nem mesterséges személy vagy, saját tapasztalataidat osztod meg, amelyek egyébként jól kapcsolódnak az általam valóban csak feltételezett történetekhez. Én a kommunikációd MÓDJÁT kritizáltam, mert destruktív szerepet vettél fel, amihez jogod és okod természetesen lehet. HASZNA nincs. Ha van türelmed hozzá, itt leírtam, hogy mit tekintek vitának, a végén pedig azt is, hogy miért kiabálok érte: http://hajnalvilag.blogspot.hu/2013/02/a-vita-matematikaja.html

      A személyes részéhez: a mesterségemet a magam részéről "alkalmazott filozófiának" tartom, az csak a felszín, hogy ezt természetesen le kell tudnom fordítani abszolút precíz gépi utasításokra. Ezeket a korkülönbség dacára jellemzően jobban használtam a tanáraimnál, azóta pedig húsz év telt el... "most én vagyok a mester" ;-)

      Törlés
  12. Elfogom olvasni a műved.Egyébként jól látod-személyes tapasztalat az alapja a véleményemnek.Ami 89 után konstruktívként,de az akkor MEGENGEDETTtől (PC) eltérőként nem volt hatásos.Emiatt kellett eltanulni az akkori "véleményvezérek" destruktív attitűdjét.A mindenkori "Tuaregeknek " persze kellemetlen,mert ez az ő terepük.De pedagógiailag jogos.Szerintem.Más .A programozásból rég kiértem,a szaktereületem itthon megszünt (Gate Array tervezés) aminek csak az eszköze volt.A tanítás pedig ebben a műfajban nem egy szórakoztató izé.Örülnék ha élveznéd,amit csinálsz..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt az eltérés: én nem "tanítok", hanem megoldásokat keresek, nem elméleti környezetben, hanem a jelen valóságában, nem elítélve, hanem amennyire képes vagyok, megértve a közelmúlt és a jelen folyamatait, szereplőit. Akkor is, ha nem értek velük egyet, legyen ez Orbán Viktor, Tuareg, vagy éppen te. Ahogy a programozást sem tanítom, hanem művelem, idén januárig kb ugyanolyan támogató közegben, mint itt. Azóta úgy tűnik, összeállnak a dolgok, és igen, piszokul élvezem. Ezért zavar egyre kevésbé ez a tragikomédia, amin Széchenyivel egyetértve, tényleg csak az Isten segíthet.

      Üdv, minden jót!

      Törlés
  13. Szabhatsz Te már bármiféle bekapcsolódást. Önfejű, esküdt hivatását a sarokba hajintó, botcsinálta politikus vagy. Egy elkótyavetyélt vagyon, egy, az örökségéből kiforgatott lánygyermek, egy nevető harmadik élettárs, egy "Dr. Szabó Gábor József, vádlott" megszólítás a bíróságon. Családod büszke lehet Rád. Édesapád meg forog a sírjában. Hajrá Demokraták, hajrá Magyarok. Lehet újra moderálni, cenzúrázni a Blogod. Bekapcsolódtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..hja.. tudom. Dögöljek meg. Majd. Egyszer. :D

      Törlés
    2. Úgy tűnik,a te másságon sem toleráltatik a "demokraták" részéről..

      Törlés
  14. Egyébként,Gábor:Várjuk a hiteles beszàmolót,amiként vádlottból vádlóvá léptél elő a suttyó bíróságán,fejükre sorolva a büneiket,a lángszavú Dimitrov módjára.(a Maci Laci esti egyetemen is tanítottàk Dimitrovot!)

    VálaszTörlés