2015. március 21., szombat

Üdv a lövészárokból!

A vasárnapi Orbánkifütyülés utáni hét a Narancsok ellencsapásainak jegyében zajlott, ennek egyik következménye, hogy nem a megszokott sűrűséggel írtam a Blogot. Volt némi tennivalóm a háttérben, meg mellesleg szétlőtték a gépemet.



Nem, nem fizikailag, ott még nem tartunk, de amit lehet egy elsősorban netezésre - blog, fészbuk - használt kütyüvel szemben tenni, azt megtették. Tegnap reggel írtam egy blogot, a felénél jártam kábé, mikor sutty: elszállt nyomtalanul. Fészbukprofilomat kiütötték, mindenhonnan lekapcsolódtam időnként, a végén már a normál szövegszerkesztőm sem működött. Pedig jóideje van pár csendes segítőm, akik távfelügyelik a számítógépemet, elhárítják a rendszeresen érkező hackelési kísérleteket, de ami a héten zajlott, ahhoz kevés volt a kapacitásuk, Úgyhogy tegnap személyesen is látogatást tett nálam egy Anonymous, és kora délutántól késő estig minden létező dolgot átnézett, párszor tátva is maradt a szája, mert ritkán látható csodákat talált. A vége az lett, hogy újra kellett húzni a gépet - így nevezik programozó matematikusék, ha minden alapszoftvert fel kell telepíteni újra, mert a károk másként nem helyrehozhatóak. Na, de megvagyunk ezzel is, pár nap erős kényelmetlenséget tudtak okozni titkos és egyáltalán nem kívánatos látogatóim, a szükséges lépéseket megtettük, és mint látható, itt a blog, úgyhogy minden oké.


Ez persze csak a kevéssé nyilvános része volt a Múzeumkerti események miatti bosszúhadjáratnak, meglepetést nem okoztak a többi akcióval sem, de sikerült beosztaniuk amúgy sem túl bőre szabott időmet. Mindent bekoncentráltak a Narancsok, amit csak lehetett, főrendőreiket azonnal ránkmozdították, és mivel Orbánisztánban élünk, ezért aztán azonnal be is indultak. Egyrészt a legutóbbi TEK-es éjszakai Kossuth téri sátorbontó akcióval szembeni polgári engedetlenségünk miatt minden OGYM aktivista, akit a rendőrök tudtak csak kivinni a térről, megkapta a meghívóját egy klassz kis szabálysértési hatósági eljárásra egyenruhásékhoz. Jó sokan leszünk, aligha férünk el egy rendőrtiszti irodában, de ez legyen az Ő bajuk, lesz is. Itt egy pillanatra megállunk. Láttam többfelé a neten, hogy páran fanyalogtak, hogy miért csak 26 mozgalmár volt jelen az ominózus éjszakai rendőrattaknál. Khmmm. Először is: aki nem volt ott, az jobb ha csendben marad, ugyanis az Ő alapjogait is védjük a saját bőrünk vásárra vitelével, ha csak szövegelni van bátorsága, de cselekedni nem, akkor szilencium.


Másodszor: aznap este kaptam a hivatalos értesítést, pár óránk volt mozgósítani, és mivel mindenünkön elektronikus megfigyelőcuccok csüngenek, ezért aztán nem használhatjuk a közvetlen eszközöket, hogy ne lehessen beazonosítani előre a részvevőket. Láttuk Büki Zoliék első autósblokádjánál, hogyan emelték ki még beérkezésük előtt egyenként az autókat a forgalomból, a titkosság elvét első helyen kell mindig figyelembe vennünk. Harmadszor pedig, és ez a leglényegesebb: soha nem viszem a csapatot olyan mezőre, ahol nem tudják, mi vár rájuk. Minden egyes éjszakai kintlévőnek magam mondtam el előre, hogy mire számíthat: benne volt a pakliban 3 napnyi elzárás is, és ezt mindenki, aki ottmaradt, pontosan tudta. 26 olyan ember maradt ott, aki ezt is bevállalta, és akkor mindjárt nem oly kicsi az a szám, tán kritikusaink szervezzenek hasonló kockázatú akciót, aztán meglátjuk, azon mennyi bevállalós lesz. Üdvözítő lenne némi szemléletváltozás demokratáéknál, mert mind az útblokádoknál, mind a Múzeumkerti kifütyülésnél, meg általában is: megy a fanyalgás, hogy miért így, miért nem úgy. Hát tessenek bátran jobban csinálni, erről akkor ennyit. Mondom: csinálni.


Budapesti Rendőrfőkapitány spanom is alakított egy nagyot. Beadtam a következő két hónapos terminusra a Kossuth téri bejelentést, a mostani április 30-ig érvényes, a következővel június 30-ig megyünk. És kedvenc Rendőrfőkapitányom fogta, és elutasította. Ez ciki, bár elsősorban Neki: a korábbi bírósági végzések ugyanis az összes jogi kiskapuzását lelakatolták, ezért aztán legutóbb, a március 1-től április 30-ig tartó időszakra tudomásul is vette a bejelentésemet. Egyes napokat kifogásolt csak, mint március 15-ét, de egyebekben még tárgyalásra sem kellett időt pazarolni: elfogadta, oszt kész. Hát most meg nem. Tárgyalás az most se volt, de vétó meg igen, ami azért érdekes, mert ezzel már nemcsak a bírósági döntésekkel, hanem saját magával is szembement. Semmi nem változott ugyanis az elmúlt időszakban Kossuth téri nonstop tüntetésünkkel kapcsolatban, mind a terület, mind az infrastruktúra azonos a korábbival, így aztán vagy az előző jóváhagyása volt hülyeség, vagy a mostani tiltása. Meglátásom szerint a mostani, de persze ismét bíróságra megyünk az ügyben, újra itt az alkalom, hogy kiderüljön: van-e még független bíróság.


A végére hagytam a legszebb sztorit. A provokátorfigyelős Fidesznyik kezdeményezést. Tele volt vele a sajtó, nem kell túlmagyaráznom, miről van szó: a Fidelitászos kölkök úgy gondolták, hogy eljátsszák, amit a Jobbik szokott: pellengérre állítják a demokrata ellenzéki aktivistákat, hátha ettől jól megijednek. Namost egyrészt marhára nem vagyunk ijedősek, másrészt kösz az ingyenreklámot, szerény képességű Orbáncsicskák, harmadrészt meg pont azért vagyunk a Kossuth téren, hogy az arcunkat és minden adatunkat felvállalva mutassunk példát az ellenállni szándékozóknak. Nemtom, nem vall túl mély világértésre ha azt gondolják: elég bátrak vagyunk a folyamatos kulcsponti demonstrációhoz, simán bemegyünk a Narancstömegbe kifütyülni a élőistenüket, de majd meggondoljuk magunkat, ha a fészbukon is megjelenik az arcunk. Hehe. Hülyék vagytok fiacskáim. Mondok Nektek valamit: nem kell várnotok arra, hogy mindenféle Kisspiclik beazonosítsanak minket, egyszerűbb megoldást is tudok. Gyertek ki a Kossuth térre, ott élőben megismerkedünk, napersze ahhoz az kéne, hogy fel merjétek vállalni az ellenállókkal való személyes találkozást. Van egy olyan megérzésem, hogy nem jön létre ez a találkozó...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


10 megjegyzés:

  1. Én nem vártam meg,hogy megtaláljanak a spiclik.Én magam jelentettem nekik,hogy én is provokátor vagyok és addig leszek,míg ez a fasiszta,diktatórikus Orbán rezsim hatalmon van.Ja még azt is hozzá írtam,hogy tehetek egy szívességet és nyaljátok ki a segem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a "seggem"-nek 2 partja van, azaz 2 segg=4 part, tehát az enyémmel együtt már ennyit nyalhatnak! már ha engedem nekik :D

      Törlés
  2. Ne hagyd magad Pitkin! Látod egyre jobban elveszítik a fejüket és ez automatikusan magával hozza, hogy egyre több hülyeséget követnek el FIDESZNYIKÉK!

    VálaszTörlés
  3. Szép hétvégét Mindenkinek!
    Na szóval akkor hiába is akartak elhallgattatni nem sikerült, csak saját magukat járatták le mint mindig.
    Egyetértek Veled abban, hogy über ciki ekézni a 26 embert, aki az utolsó sátorbontáskor demokratikus ellenállást tanúsított, volt aki úgy jellemezte, hogy csak "ütem" s nem tettem semmi rosszat.
    Halkan megjegyzem a Provokátor figyelőknek, hogy azokat az embereket akiket kiraknak a nemzeti szégyenfalra azoknak már több km-es megfigyelési listájuk van. Forduljanak bizalommal a Parlament biztonsági Főemberéhez. Hang, videó és fénykép is készül minden nap róluk.
    A ránk küldött provotárokról is........ csaxolok, meg vannak őrökitve és listázva, tudják név szerint kik is ők.
    Na erre kellene gombot varrni.
    Mi maradunk addig, amíg a kitűzött célunkat nem érjük el. Túl éltük a telet, túl fogunk élni minden olyan akciót ami a fizikai megsemmisítésünkre törekedik. Teher alatt nő a pálma.......
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Ébresztő addig míg nincs késő.............. A Cselekvő Ellenzék maradt........

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű tájékoztatás a történtekről, és arról,hogy egyre kevésbé tűrik meg a jelenlétünket ez a rendszer,de ez a cél!!! Az pedig,hogy ezekkel szemben minden szankciót el követnek az persze őket minősíti!! Mi a nép jogaiért mindenhol találhatók leszünk,és nem ijedünk meg semmiféle retorziótól.Jelszavunk: mindent egy valódi Demokráciáért!!! Aki ezért valamit is tesz,az egy" SZABAD" ország érdekében cselekszik.

    VálaszTörlés
  5. Andri nagyon jól hősen harcolta,akkor amikor lehet tovább találkozzunk a Kossuth téren!!!!

    VálaszTörlés
  6. Szeretném továbbra is élvezni a BÍRÓSÁG igazságos döntését!!!! SOK ember EGY véleményen!!!

    VálaszTörlés
  7. Hiszek, és BÍZOM, a további helyes döntésükben!!!

    VálaszTörlés