2015. január 25., vasárnap

Inkább bőrig ázni, mintsem megfulladni

Tervezni sem lehetett volna pocsékabb időjárást a tegnapinál: tűhegyes, sűrű esőcseppek, nyirkos, csontig hatoló, alig fagypont fölötti hőmérséklet. Én speciel szeretem az ilyesmit, ami nem öl meg, az erősít alapon, és ehhez tegnap lett 400 tüntető társam is.




Értéke annak van, amiért megküzd az ember, és a tegnapi Szövetség Napja a Kossuthon igazán emberpróbáló volt. Hajnaltól folyamatosan esett, pár percre abbahagyta, de aztán gyorsan be is pótolta az elmaradást. Mondták páran a barátaim közül, hogy le kéne mondani a tüntetést, mert senki nem fog kijönni, ki az az elvetemült, aki a szombati ebédutáni szobameleg sziesztázás helyett bemegy a Hatalom arcába a Parlamenthez, hogy agyonázhasson és rétegesen megfagyhasson. Csakhát én meg konok poncichtergyerek vagyok, meg kíváncsi is, meg mint tudjuk fanatikus nemkülönben, úgyhogy eszem ágában sem volt lemondani. Addig nem is fogok semmit lemondani, amíg Orbán ugyanezt meg nem teszi, jöjjön aminek jönnie kell, és jöjjön, akinek jöhetnékje van. És 400 ember úgy döntött, hogy jön, és ahogy láttam szaporodni a Tömeget, pusztán ettől át is melegedtem. Van már ma Magyarhonban 400 olyan demokrata, aki bármilyen körülmények között fontosabbnak tartja az Orbán Rezsim eltakarítását, mint a saját kényelmét, ez meg több mint biztató. Ha sikerül egyre többekkel megértetnünk, amit ez a 400 ember, ez a Demokrata Légió már megértett: hogy bőrig ázni sokkal jobb, mint egy diktatúrába belefulladni, akkor nyert ügyünk lehet gyorsan.


Szokás Fidesznyik, meg Jobbnyik körökben röhögni a demokraták elpuhultságán, és lássuk be: az elmúlt évek alapján van is erre némi okuk. Dumában nagyok vagyunk, cselekvésben kevésbé, pedig a demokráciát minden nap minden percében, és ha kell akkor az utcán is meg kell tudnunk védeni, mert különben ellopják tőlünk, mint azt épp átéljük. Elpuhultunk, valóban, pedig egy agresszív bandát, mint amilyen az Orbán Rezsim, vagy a helyére ácsingózó Jobbik, nem lehet szobamelegben legyőzni. Ha komolyan gondoljuk, hogy meg kell védenünk a szabadságunkat, az európaiságunkat, az emberségünket, akkor azért tennünk is kell. Nem jó tézis, ha úgy állunk hozzá, hogy más is hozzáférjen, hibás alapállás, vagy inkább alapülés, ha bárki azt gondolja: nem megyek, mert nélkülem is lesznek elegen. Csaxólok: nem leszünk. Pont annyian leszünk együtt, ahányan egyénként képesek felülemelkedni kényelmükön, és hosszabb távú magánérdekeiket egy közösség cselekvő részeseként érvényesíteni, mert csak úgy lehet sikeres. Nincs sehol egy falról leakasztható egyszerhasználatos Tömeg: amennyi egyéni döntés születik a pillanatnyi kényelem meghaladásáról, annyian leszünk egy tüntetésen.


400 olyan demokrata már biztosan van, akit eléggé fűt a cselekvésvágy és a hazaszeretet, hogy ne fagyjon át. És mindazok, akik tegnap velünk voltak több mint két órán át a Kossuthon, azok életre szóló élményt kaptak, és nem elsősorban a felszólalóktól, hanem egymástól és saját maguktól. Mikor este hazaértek, és levetették az átázott, átfagyott ruhát, és átmelegedtek, akkor a jogos büszkeséget is megélték: igen, megcsináltuk. Olyasmit tettek, amit ma az Országban még csak 400 ember képes megtenni: áldozatot hoztak a közösségért, Mindannyiunkért. Nem írok soha beszédet előre, mivel a gondolataimat folyamatosan blogokba öntöm, így aztán mindig van a koponyaraktáron elég ahhoz, hogy a Tömeg lüktetésének ívébe tudjam illeszteni a mondókámat. Mikor a "színpadon", jó magasról ránéztem erre a 400 emberre, akik esernyőkkel, egymáshoz bújva néztek rám, akkor ugrott be: Demokrata Légió. Történelem, elsősorban is hadtörténet-mániás vagyok, és az egész úgy nézett ki, mint a római légiók teknősbéka alakzata: az esernyők szélei egymáshoz kapcsolódva minden külső tervezettség nélkül, spontán módon, csak nem a nyíl, hanem a nyirkos tűhegyzáportól védték a tüntető alakzatot.


Bokros is, Szöllősiné is nagyon a helyén volt ebben az egészben, mikor megjöttek még jóval a kezdés előtt, akkor bevittem Őket a Sátorba melegedni, készülni, de kijöttek, és vegyültek. Nulla patrícius gőg, nettó plebejus viselkedés: eggyé váltak a Tömeggel, és ez akkor is így maradt, mikor már a beszédeiket mondták. Ilyen emberből meg roppant kevés van az Országban, nagyon meg kell becsülnünk Őket, és az ováció, ami fogadta és kísérte mindkettejüket, az erősebb volt, mint amit 400 ember normál esetben kelteni tud. A következő hónapokban a terepen, tüntetéseken fognak kiválasztódni azok, akik képesek lesznek Orbán elűzésére, és az Ország rendbehozására. Nekem tegnap óta van két jelöltem, és annak a 400 embernek szintúgy. A tisztességes politikus az olyan, hogy ha kell, föláldozza a saját pályafutását is, hogy a küldetésének megfeleljen. Bokros bevállalt annak idején egy csomagot, hogy megmentse az Országot a csődtól, és új pályára állította a gazdaságunkat. Szöllősiné beáldozta a parlamenti képviselőségét azért, hogy az általa képviselt szakszervezeti elveknek megfeleljen. Van tegnaptól két biztosan tisztességes politikus a közéletben, akikért már a terep bármely nehéz körülményei között is kiállnak az emberek. Egy jobboldali Államférfi és egy baloldali Államnő. Bízom, bízhatunk Bennük.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


174 megjegyzés:

  1. Sajnos nem jöttünk össze még kétszázan sem...Bokros nagyon jó volt. No de úgy tűnik ennyien voltak kíváncsiak rá! Sajnos nagy kudarc, és ennek nem az eső az oka.
    Túlnyomó részt a híveid/ fanjaid voltak ott, akik elaléltak a szövegedtől. Alig voltunk páran akik valóban függetlenként csupán Bokros miatt mentünk ki az előre látható kudarc ellenére a "nagyszabású" rendezvényedre.
    Hát ennyi.
    Ja! És a "tömeg" fele ( százegynéhányan) újból egyhangúan megválasztott. :DDD Kész kabaré!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bokros is megmondta, hogy a demokrácia helyreállításának útja a széles társadalmi összefogás. Ezek után lényegtelen, hogy 200, vagy négyszáz - mindkettő kevés, de csak tőlünk függ, hogy több legyen.
      Aki demokratikus jogállamban akar élni, az csatlakozik, ha te nem, eggyel kevesebben leszünk.

      Törlés
    2. Na de mondjad már meg, hogy ha egy zavaros előéletű és ezáltal hiteltelenné vált személy hirdeti meg a társadalmi összefogást, annak van esélye!
      Szabó leírt szándékait sokan köszönö viszonyban sem látják a valósággal... Nem véletlen, hogy egyetlen komolyabb szerveződés sem közösködik vele. Lassan tényleg tragikomikussá válik az erőlködése. A tragédia benne az, hogy megvezeti és játszik a rajongóit,akik képesek ott fagyoskodni értelmetlenül a sátorban. A komédia meg maga a Tuareg, az ismét köpönyeget váltó "tettrekész liberális"...
      És végül is. Nem attól lesztek egyre kevesebben mert én nem megyek többet Tuareges tüntetésre, hanem rajtam kívül még rengetegen...

      Törlés
    3. Eddig se jöttél, de a dumád erről mulatságos, csak lehetnél konzekvensebb :D

      Törlés
    4. Gabi, csak azt a csíkos sapkát ne, könyörgöm. :)

      Törlés
    5. Gabi, csak azt a csíkos sapkát ne, könyörgöm. :)

      Törlés
    6. Ott voltam Tuareg! Be kell vallanom, hogy nem volt egy élmény... Juhász levelét viszont nem hallottam felolvasni. Elázott?

      Törlés
    7. Juhász magas ívből szarta le a "Szövetség Napját". Demokraták! Hagyjátok a ványadt lófaszba az OGYM-et. Csak a DK.
      Egy a tábor egy a zászló. Gyurcsány az egyetlen karizmatikus vezető a baloldalon. Ő az utolsó reménységünk. Az MSZP leszállóágban van, de a Demokratikus Koalíció harcos csapata vív és birokra kel Orbán fasiszta pribékjeivel.

      Törlés
    8. Charly, ha azért keltél vasárnap hajnal ötkor, hogy ezt ideírd - hát alhattál volna még!

      Törlés
    9. Úgy látszik ezen a blogon egy Gábor nevű egyén se normális.
      Felkai hülyegyerek! Nagyon konstruktív hozzászólás volt. Gratulálok.

      Törlés
    10. Bokros komoly tényező. Ha ő közösködik Gáborral, az nekem egymagában is elég. Gyurcsányt sajnálom, de ő már örökké az a figura lesz, akiről a tömegek vonatkozásában soha nem lehet már eldönteni, hogy részvétele többet használ, vagy többet árt.
      A csíkos sapka pedig tényleg nagyon ciki!

      Törlés
    11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    12. Bokros egymagában is elég?
      A magyar nép gyűlöli Bokrost az egykori brutális megszorítások miatt.
      A bajuszkirálynak is feltűnési viszketegsége van, mint Szabónak. Bokros már egy senki.

      Törlés
    13. Ki vagy te hogy a "magyar nép" nevében nyilatkozol? Én pl kedvelem Bokrost, pedig azt hiszem én is a néphez tartozom.

      Törlés
    14. Ha magyar nép annyira odavan Bokros vezérért akkor, miért nem került be a parlamentbe? He?
      Csaxólok, én magam én a magyar nép gyűlöljük Bokros Bajuszkirályt.

      Törlés
    15. Szerintem hallgassátok meg előtte mit mond, aztán lehet véleményt mondani.

      http://youtu.be/FcgO99t7i5k

      Vannaki úgy gondolja, hogy nincs szükség a demokratikus államhoz való visszatéréshez?

      Mert aki úgy gondolkja, annak tényleg nem kell Bokros, az jól elvan a diktatúrában, vagy annak kegyeltje, esetleg haszonélvezője.
      De akkor mit keres itt? (Az ellenség figyelő szeme. HaHaHa, vagy újja)

      Törlés
    16. Nem értek két tüntetés volt vasárnap 15 órától 16 30-ig. Mivel ott 2000 fő volt jelen, Én is ott voltam. Utána míg bírtam a hideget a DE tüntetésen voltam, de muszáj voltam eljönni annyira vacogtam a hidegtől.

      Törlés
  2. Helló Mindenki,aki fagyoskodott és a szimpatizánsok!Március hamar itt lesz,lehetne a tömegbázis növelésére is több gondot fordítani már.Forradalmat lehet esőkabátban is csinálni,de tömeg nélkül lehetetlen...Előre! -Köztársaságért és a Demokráciáért!Jön a jó idő és vele a tavaszi vihar ,minden önkényt elsöprő "Tavaszi Vihar"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem veszed észre, hogy ez a Szabó átver téged is. Az ő módszerével a büdös életben nem lesz Orbánbuktatás. Az Ultimátum Napja, a Szövetség Napján fulladt kudarcba.
      Véleményem szerint az OGYM-nek még van esélye.
      Javaslom Szabó Gábor menesztését, és Szöllősiné vegye át az OGYM vezetését. Szöllősiné legalább egy komoly szakember nem úgy mint Szabó. Aki a fogorvosi diplomáját bedobta a kukába. Ezért tök fölösleges volt a sotén szopni öt évet.

      Törlés
  3. Jűk vagytok, jobbak, mint egy kabaré, követlek benneteket folyamatosan. http://bircahang.org/alkotmanyozas/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na itt is hasonló lenne a helyzet mint amit leírtál a 2006-os alkotmányozókról, de itt akik fújolni mernek ki lesznek rúgva! Természetesen demokratikusan :DDDDDDD

      Törlés
    2. Nagyon kétlem charly fighter, hogy te demokrata lennél, hogy nem egy Orbán támogató vagy. Ha ugyanis az ország érdekét néznéd, akkor látnád, hogy Orbán ellen még a patás ördöggel is össze kell fogni. Nem pedig lesajnálni azt, aki elképesztő kitartással próbálja jelezni országnak-világnak, hogy Orbán a demokrácia díszletei mögött embertelen egyszemélyi hatalomgyakorlást épített ki, és teszi ezt napról napra lebonthatatlanabbá. Az hagyján, hogy mi ott állunk az esőben, de hajléktalanok próbálnak a szellőző nyílásoknál melegedve túlélni az utcán százával. Közben irdatlan és igazolhatalan vagyonok halmozódnak fel a Fidesz potentátjainál. Közben a rokkantsegélyezést lecsökkentik, a családi támogatások adólevonások formájában érkeznek - a gazdagabbakhoz, az egykulcsos adó a gazdagok javára csoprtosítja át a jövedelmeket, a rezsicsökkentésből származó támogatásnak is a gazdagok a fő haszonélvezői. Hogy lehet egy ilyen embertelen és korrupt rendszer ellen fellépő - elismerem maroknyi sereg - felett kárörvendezni, hogy "hehe, de kevesen vagytok" ? Aki ezt teszi, az nem demokrata, és hiányzik belőle az emberi humánum minimuma.
      Kímélj meg bennünket a jövőben kárörvendező kommentjeidtől.

      Törlés
    3. András!

      Akkor fogsz meglepődni igazán, amikor Szabó Gáborról lehullik az álarc, és színről színre eléd tárul egy megveszekedett orbánhívő smasszer.

      SZABÓT A FIDESZ PÉNZELI!!!

      ÉLJEN GYURCSÁNY, ÉLJEN A KÖZTÁRSASÁG!!!!!

      Törlés
    4. Hogy TI MEKKORA BARMOK VAGYTOK ! Nem győzöm lehűteni magam, hogy Orbán könyvéből játsszátok az ellenkezést ? Mi a szart akartok ? Szabó is legyen a mienk ! Azt akarjátok, hogy mindenki menjen el ebből a rezsimből, vagy azt, hogy egyedül Orbán és a bandája a mocskok menjenek ?
      a francba ?

      Törlés
    5. Kedves Markó Imi!

      Pont az a gond, hogy Szabó Orbán kottájából játszik. Ez a gond, hogy ő a halálba vezet benneteket.

      Törlés
  4. Kedves Tuareg!

    Mostani írásod egyértelműen bízonyítja, hogy végleg elveszítetted realitásérzékedet. A tegnapi mikrotüntetés üres szavai egy fabatkát sem érnek. Az Ország Gyűlése Mozgalom egy súlytalan szerveződés, mely ráadásul el is szigetelődött az ellenzék többi frakciójától. Mondjuk nem is csoda, ha az OGYM-et egy olyan holdkóros vezeti mint te Gabikám. Ez a Kossuth téri bohóckodás csak arra jó, hogy a nép szemében hülyét csinálsz az Orbán rezsim elleni erőkből.
    Meghívtad Szöllősinét. Hát gratulálok. Csaxólok: egy komcsi nyuggerrel nem fogod tudni megbuktatni Orbán velejéig romlott, bűnöző rendszerét. Ráadásul te is sáros vagy. Amikor tanácsadó voltál a fidesz vezetésű nyóckerben, akkor bezzeg nem zavart a diktatúra nyomasztó árnyéka. Picsánrúgtak, nem férsz hozzá a zsírosbödönhöz, oszt' savanyú a szőlő te poncichtergyerek.
    Jó lesz ha belehúzol, nincs már sok idő az Ultimátum Napjáig. Elképzelem azt a sorsdöntő napot.
    2015. március 15. Kossuth tér. Ott fogsz állni színpadon a nép előtt. A száz fős tömeg extázisban lesz. A posztkommunista nyugdíjasoknál Gyurcsány után te vagy a sztár. Egyetlen szavadra Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakul a gigászi tömegdemonstráció, adsz egy adrenalin injekciót Szöllősinének, majd kezdődhet az Orbánbuktatás. Csak ne csodálkozz, ha a nap végén a diliházban kötsz ki, a harcos amazonoddal együtt.
    Úgy kalimpáltál ott a szombati tüntetésen mint Benito Mussolini, már csak a zöld selyeming és antantszíjak hiányoztak. Biztos nagy rétornak gondolod magad, de inkább maradtál volna a fogfúrásnál.
    Nem telik el pár hónap és már senki sem fog emlékezni Szabó Gábor Tuareg elmeháborodott Kossuth téri tombolására. Alvilági hangodra, sátáni szerepedre borzongva gondolunk majd vissza.
    Utoljára azt kívánom neked, hogy minden szarásnál lógjon ki a beled! Ezt kívánja neked egy demokrata, kinek nyald ki a seggét ha szarni látod!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Charly barátodnak írt válaszom rád is vonatkozik. Remélem ez volt az utolső kommented itt.

      Törlés
    2. Azt majd én eldöntöm, hogy mikor és mennyit kommentelek.
      Álszent demokrata vagy. Elárulod az eszmét, azzal, hogy megpróbálsz elnyomni.

      Törlés
    3. Nem te próbálod az egész OGyM-et elnyomni??

      Törlés
    4. Felvilágosítalak, hogy a demokratikus alapértékek legfontosabbika a szólásszabadság magasztos eszméje.
      Az OGYM önmagát fogja fölfalni, ha nem rúgjátok ki Szabót.

      Törlés
  5. Andriska!

    Te mondod meg, hogy ki a demokrata? Az előző szövegeddel bizonyítottad be, hogy semmit se tudsz a demokráciáról. Ótvaros proli vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nem fogod törölni a későbbiekben a kommentjeid. Eddig volt esélyed nálam, innentől nem ereszkedem le a stílusodhoz. Okos ember lehetsz, majd Te eldöntöd ki a demokrata...

      Törlés
    2. Én nem fogom töröni a kommentjeimet, mert csak az igazat írom.
      Zotyácska elképzelhető, hogy allergiás vagy az igazságra, ez komoly probléma.
      Nem célom, hogy "esélyem legyen" nálad.
      Valószínűleg szövegértési problémáid lehetnek, esetleg diszlexiás vagy. Pont azt írtam, hogy önkényesen nem lehet valaki demokrata voltát kétségbe vonni, mint ahogyan azt András tette.

      Törlés
    3. "Én nem fogom töröni a kommentjeimet"
      Jó, mert eddig - több poszton keresztül - szisztematikusan ezt tetted.

      Te pedig diszgráfiás vagy úgy látom: "töröni"... de jó dolog is személyeskedni...

      Számomra szimpatikus párt Gyurcsányé, de ugyanúgy nem lesz (szerintem) "rendszerváltó" >sajnos<, mint az OGYM. Annak ellenére mondom ezt, hogy a DK-ra szavaztam és az OGYM tagja vagyok.
      Sajnos, ez van.
      Az írásaidtól, a DK nem lesz több, az alpári szövegeddel csak még inkább lejáratod Őket. Lehet, hogy ez is a célod?

      Törlés
  6. A stílus maga az ember. Egyébként nekem a proli nem pejoratív fogalom.
    Itt és most nagyon egyszerű kritérium alapján eldönthető, hogy ki a demokrata és ki nem az. Az a demokrata, aki Orbán rendszere ellen összefog, nem pedig igyekszik lejáratni az összefogókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja értem. Tehát az OGYM demokrata, mert ők "fognak" össze párszázan. Mindenki más nem az.
      Ezek szerint Gyurcsány se demokrata?
      Tudod mit? Szégyelld magad!!

      Törlés
  7. Demokraták!

    Nem veszitek észre, hogy ez a Tuareg vagy mi, csak vezér akar lenni. Ez az egyetlen célja. Nézzétek meg az utolsó képet a mai blogbejegyzésben. Úgy hadonászott a kezével mint Adolf Hitler. Neki tökmindegy, hogy milyen tömegnek "szónokol", lehetnek akár náci, önmagukból kifordult szkinhedek is.
    Tuareg legnagyobb BŰNE az, hogy támadja Gyurcsányt. Feri nem kért Szabó Gáborkából. Vajon miért? Gondolkozzatok! Gyurcsány, a magyarországi demokrácia legelkötelezettebb államférfija, nemet mond ennek az őrült elmebetegnek. Gyurcsány tudja az igazságot.
    Szabó Gábor Tuareg egy FIDESZ által PÉNZELT, a demokratikus oldal soraiba beférkőzött SPION.
    A Felcsúti Maradóna azzal bízta meg a mi Tuaregünket, hogy csináljon hülyét és járassa le végleg és visszafordíthatatlanul az ellenzéket és a civileket.
    Ez az igazság!!!!!!
    HAJRÁ DK, HAJRÁ GYURCSÁNY MAGYAROK UTOLSÓ REMÉNYSÉGE

    VálaszTörlés
  8. A "Fidesz által pénzelt spiont" próbálta négyízben eltávolítani a BRFK vezetője, és négy ízben pereskedett vele ez ügyben, majd kénytelen volt a bíróság ítélete előtt meghajolni.
    Én egyébként úgy gondolom, hogy az OGyM-et és a DK-t nem szembeállítani kell, hanem nekik is összefogni. És minden más ellenzéki erőnek is. Nem pedig kígyót békát okádni a másik ellenzéki szervezetre, ahogy te teszed. Nem tudom, honnan ez a zsigeri gyűlöleted Szabóval szemben, de ha olvasod az írásait, akkor az világos kellene, hogy legyen, hogy alaptalanok a vádaskodásaid. Egyébként szerintem Gyurcsány demokrata. És Tuareg is az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerinted ha Orbán valóban el akarta volna távolítani Szabót a térről, problémát jelentett volna? Pláne egy ilyen totalitárius diktatúrában? Szerinted miért hosszabbították meg az állandó tüntetés engedélyét?
      Amúgy nálam végleg az csapta le a biztosítékot amikor Tuareg elkezdte mocskolni Gyurcsányt.

      Törlés
  9. TUAREG!

    Március 15. nem az Ultimátum napja lesz, hanem a BEÉGÉS NAPJA!.
    Na erre készülj fel. Várj! Ha Szöllősiné veled lesz, még lehet esélyed.
    De előtte még be kell olajozni egy kicsit az öreglányt, hogy előbújjon belől a szexi harcos amazon.
    Így kell csinálni ezeket a dolgokat Gabcikám.

    VálaszTörlés
  10. Három megjegyzést tennék: 1. Ha valaki, valakivel vagy valamivel nem ért egyet az még nem ok arra, hogy minősíthetetlen trágár hangot használjon. Anélkül is egyértelmű a mondandó. 2. A tegnapi tüntetést én is teljesen fölöslegesnek tartottam. Ezzel saját magunk morzsoljuk föl a tömegbázisunkat. Újat nem mondtunk, Bokros már tübbszür beszélt az OGYM-nél, Szőlősiné elég dicstelenül lépett le a szímnről annak idején. Addig volt kemény szakszervezetis ellnzék, amíg baloldali kormány volt hatalmon. Csak veléük mert keménykedni. Ahogy a FIDESZ győzött azonnal lemondott a szakszervezeti tisztségéről. Csak a baloldalla szemben volt harcos szakszervezeti vezető. Vele ugyan sokra nem megyünk. 3. Nem csak a tüntetést kell kicsit ritkítani, hanem a blogokat is. Akkor szóljunk, ha új és magvas mondani valónk van. Nekem már több barátom, szólt, hogy nála ne posztoljam ki a blogokat. Ő nem ezért csinálta a Facebook fiókját, hogy naponta két, három megosztással tömjem tele. Pedig tudom róluk, hogy ugyan azt gondolják mint én, és velünk vannak. Ne veszítsük el Őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljsen egyetértek az előttem szólóval!
      Javaslom, hogy Tuareg azonnali hatállyal függessze fel a blog működését. Szabónak nincsenek gondolatai, ugyanazt írogatja folyamatosan lírai pátosszal átfogalmazva. Van pár vén szüle akik feltétlenül követik. De azok bármi áron kitartanak mellette, tehát nem gondolkodó emberek, hanem elvtelen csürhe.

      Törlés
    2. A bíróság még hoz a Fidesznek nem tetsző határozatokat. Hát ezért kellett meghozni a bírák 62 éves nyugdíjba küldéséről a törvényt és kellett a bírák főnökévé Handó Tündét (Mrs Szájert) tenni. Ha így folytatjuk itt egymás között , ellenzékiek egymás gyilkolásával, akkor persze beérik a sárkányvetés, és már a bíróságok is egyre kevésbé lesznek függetlenek. Én úgy emlékszem, hogy Tuareg meghívta Gyurcsányt is, hozzászólási lehetőséget adva. Sőt, nem ő döntötte el, hogy kit hívjunk, hanem szavazhattunk. És Gyurcsányt akarták a legtöbben hallani. Én sajnálom, hogy GyF erre nem reagált.

      Törlés
    3. Azért nem reagált Szabó Gábor provokációjára Gyurcsány, mert okos politikus. Az ilyen Szabó féle futóbolondokat jó messzire el kell kerülni.

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na mi van? A fasisztoid kommentedet meg kitörlöd? Nagyon gerinces tett volt.

      Törlés
    2. A "fasisztoid kommentem" megegyezett az itt következővel, csak lemaradt a kérdőjel a végéről. De köszönöm a megjegyzésed. Most már saját tapasztalatból tudom, hogy alaptalanul vádaskodsz.

      Törlés
    3. Na drága Andras, látom nem erősséged az igazmondás. Nem tudom, hogy miért nem vállalod a vélemlényedet. Elég szomorú, hogy demokratikus oldalt ilyen kétszínű, nímandok is támogatják, mint amilyen te vagy.

      Törlés
    4. No "Kedves Lóránd" akkor itt a bizonyíték - nem nekem, a többiek számára - számára, hogyan "érvelsz". Hazugnak és niemandnak nevezel, mert nem azt "hazudom", hogy
      a törölt "fasisztoid" bejegyzésem megegyezik az alatta állóval. Nos bárki megnézheti: a két bejegyzés időpontja között egyetlen perc a különbség. Ez azért nem igazán elég még egy három soros bejegyzés megfogalmazásához, begépeléséhez, átolvasásához és posztolásához.
      Úgyhogy most mindenki láthatja, milyen megalapozottak a vádjaid.
      De ha te tényleg Orbán ellenfele/ellensége lennél, akkor nem sértegetni próbálnád azokat, akik - mint pl. én - egyértelműen őellene és rezsimje ellen vannak.

      Törlés
    5. Most is hazudsz kedves Bandris!
      Nem jársz túl az eszünkön. Hiába beszélsz mellé, teljesen egyértelmű, hogy valótlanságot állítasz. Azaz idő pont elég, hogy vállalhatatlan kommentedet eltüntesd és egy korábbit kopizzál oda.
      Szégyelld magad, undorító vagy.

      Törlés
  12. Nem furcsa, hogy Tuaregnek és az OGyM-nek az ellehetetlenítésére százszor nagyobb energiát fordítanak magukat demokratáknak nevező kommentelők, mint az Orbán rezsim aljasságainak feltárására és az ellene megteendő lehetséges lépések megtalálására?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Demokratikus Koalíciónak kész programja van az Orbán rezsim végső eltakarítására. Minden terv kész. Minden meg van beszélve. Gyurcsány gőzerővel dolgozik az önkény ellen, erre idejön ez a porbafingó soproni poncichter Szabóka és gáncsoskodik. Igen Tuareg. Akadályozod Gyurcsány és a demokratikus oldal munkáját. Mit gondolsz miért ignorál téged mindenki? De Hál' Istennek Szöllősiné veled van, ő a titkos fegyver, téged lelkesít és ez a lényeg. Anyád helyett anyád.

      Törlés
    2. Akkor miért nem ezt a DK programot próbálod itt előadni és minél többeket megnyerni hozzá? Erre jóval többen lennénk vevők, mint azokra a vádaskodásokra, amiket elénk okádsz.

      Törlés
    3. Ha te nem látod, hogy a Demokratikus Koalíció napról napra bontja le az orbáni zsarnokság rozsdás bilincseit akkor vak vagy. Te nem nézel ATV-t?

      Törlés
  13. Tudjátok érdekes állatfajta az ember, aki állítólag a teremtés csúcsán áll.
    Rohadtul csípi a szemét, ha valaki gerinces és ki mer állni azért, amiért az ő csökött elpuhult gerincével képtelen, pedig érzi kéne, csak nem megy. Kétezer(tizenöt)év kevés volt hozzá. Ellendrukkerkedni aazt igen, a takonygerinc pont elég hozzá, hogy habzó szájjal üvöltsétek : feszítsd meg !?
    charly fighter, Kedves Lóránd, meg Birca Hang azt gondolom azok közé tartoztok akik imádják már a smasszereiket és vértolulást kapnak ha van Valaki aki megfosztani készül őket tőlük, hátha lemaradnak egy elpottyantott alamizsnától.
    Nem beszélek demokratákról, mert azok alapból Emberek. A demagógok az örök ellendrukkerek, a megosztók, a bomlasztók akik azt lesik hol hibázik aki kiemelkedik az ő nyálkás masszájukból, a szarból ami már a szánkig ér, mindannyiunknak.. hogy jól a fejére taposhassanak. nemáá, hogy te, mikorénmegnem..
    Hát csak tapicskoljatok mocsárlakók, a futó orgazmusotokban, legyen nektek, ha több és más nincs, legalább ennyi örömötök, se több !
    Az idő pedig nekünk dolgozik és a természet rendje is.. A közösség az egyetlen Ember számára élhető létforma és itt az van. Lám, nem zár ki benneteket, pedig szétverni igyekeztek, itt kajánkodtok, előbb utóbb mentek ti magatoktól is.
    Elismerésem Gábor és mindenki, aki tegnap élvezhette az összetartozást és együttlétet :)

    VálaszTörlés
  14. Whitemagica!

    Sajnos én nem látom, hogy Szabó miben emelkedik ki. Van 400 kriptaszökevény híve. Ennyi támogatót még a Független Kisgazdapárt is össze tudna szedni, egy demonstráció erejéig.
    Nullák vagytok.
    Szabó Gábor szégyent hoz a demokratákra, a civilek tömegeire. Hülyét csinál belőlünk a divatos csíkos sapkájával együtt.

    VálaszTörlés
  15. Tuareg!

    Neked csak egy kereked hiányzik. De az ami a többit hajtja!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitomboltad magad? Akarsz még beszélni róla? :D Taps.

      Törlés
    2. Nagyon aranyos, hogy megpróbálod elterelni a témát Szabó valódi céljairól. Igazi hűséges fidesznyik vagy te is? Mennyit fizet ezért Rogán Anti?

      Törlés
    3. ..sokat.. :D :D :D

      Törlés
    4. Nagyon kétlem, hogy Gyurcsány megdicsérne azért, amit itt kommentelés címén művelsz. Se logika, se korrektség.

      Törlés
    5. Andriska, én arról nem tehetek, hogy nem kielégítőek a kognitív funkcióid.
      Ha nem tudsz gondolkodni, kicsit a dolgok mögé nézni akkor inkább halgass!
      Nem véletlenül mondja közmondás: Hallgtani arany.

      Törlés
    6. Az nem érv, hogy a másikat lehülyézed. Nem látom, az ATV állandó nézőjeként, azt, hogy bárki nagyon sikeres lenne az Orbán rezsim lebontásában. Hol a program, ami lebontja ezt a rezsimet? Mutasd meg és odaállok mögé.

      Törlés
    7. A Demokratikus Koalíció 33 pontja mindere választ ad.

      Törlés
    8. Hol van? Ha még én sem tudok róla, aki pedig követem a politikát és szimpátiával viseltetem a DK iránt, akkor honnan tudná a Fidesszel elégedetlenek apolitikus tábora.
      Amit itt művelsz, az a DK eszméinek terjesztésére a legkevésbé se jó.

      Törlés
    9. http://dkp.hu/documents/10339/411194/DK+33+pont

      Na itt van, te szegény megtévesztett. A lelkedet és elmédet is rabul ejtette ez a Tuaregnek csúfolt illúzionista őrült.

      Törlés
    10. Kedves Lóránd /nem is kedves/ Elolvastam, de ezt az ország gyűlés nem fogja magától helyre állítani, ahhoz több kell.

      Törlés
    11. Köszönöm, Szerintem több pont megegyezik Tuareg programjában ezzel. Csak én a megvalósítás útját nem látom. Hogy mit kellene tenni, ha majd Orbánt elküldtük, abban teljesen egyetértek, De ezt hogy érjük el, ez a fő kérdés. Arra nem látom a választ.

      Törlés
    12. Ugyan már! Mit tehet az a 400 fős kisebbsség?

      Törlés
    13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    14. Okay. de Tuareg nem képes Orbán ellen győztes hadakat vezetni, Gyurcsáyn meg igen. Na ez a nagy harci helyzet Bandris fiam.

      Törlés
    15. Szerintem Gyurcsány sem. Ahhoz hogy ezt a szemét bandát eltakarítsuk MINDENKINek össze kéne fognia.Még azoknak is akik nem mentek el szavazni. Ehhze az a 400 ember is kell, akik tegnap kint voltak. + a másik tüntetéseken kint lévő százak is. Az hogy kinek a szavára fognak ezek a kis "tömegek" egyesülni+ azok az elégedetlenek akik még nem jelentek meg az utcán, még nem látszik. De az hogy kiére nem, az szerintem már tisztán látszik.

      Törlés
    16. Na pont ez az értetlenség fog minket a pokol legmélyére küldeni.
      Nézz végig a baloldalon. Ki az egyetlen karizmatikus vezér?
      Egy név, egy államférfi, egy egyéniség: Gyurcsány Ferenc.
      NA EZ A LÉNYEG!!!!

      Törlés
    17. Kedves Lóránd!
      Ezt magyarázd meg a Fidesz ellenes tömeg kb 70%-ának is légy szíves, akik Gyurcsányt baromira nem akarják vezetőjüknek! Majd akkor gyere vissza ide kommentelni, ha ezt megtetted...

      Törlés
    18. Hol van ez a Fidesz ellenes tömeg? Nem látom.
      Hülyeségeket beszélsz Jancsihaver

      Törlés
    19. A Fidesz ellenes tömeg egyelőre OTTHON van. És addig nem is lesz belőle igazi tömeg, amíg a demokrata ellenzék össze nem fog Gyurcsányostól, Mesterházystól, meg az összes civilestől együtt. Tuareg meg ezt szeretné elérni (nagyon helyesen).
      Csak amíg a többiek a saját pecsenyéjüket sütögetik, addig nem lesz semmi változás, és nemhogy idén, de 2018-ban sem lesz elzavarva az orbáni banda.
      Csak szólok előre!

      Törlés
  16. Lóránd!
    Bocs, de mi történt Veled?
    Korábban --olvasva Téged-- egy értelmes ember benyomását keltetted, még ha túlzottan kritikus is voltál esetenként.
    De amit itt előadtál: az megdöbbent.
    Sajnálattal: nemo...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Te vagy az elmebeteg, aki azt, hiszed, hogy 400 emberrel Orbánt lehet buktatni.

      Törlés
  17. Na, hazaérve a DEKÁ-ról, látom Lórika eddig bírta tartós sikertelenségét bloggerként, és totál kiborult. Ha Te nem törlöd - remélem nem törlöd - akkor ezt itt mind fönnhagyom, öngyilkos azért ne legyél, bár úgy tűnik rád szakadt életed teljes kudarcának súlya. Hívd föl a válságvonalat, komolyan mondom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El kell, hogy keserítselek doktor. Teljesen kiegyensúlyozott vagyok. Még túlságosan is.

      Törlés
  18. Lóri! üdv! Csak ámulok.... sosem gondoltam volna hogy ekkora vehemencia, szenvedélyesség is lakozik benned s főleg nem hogy elő is jön belőled! Az mondjuk más lapra tartozik, hogy az a pusztitóan szellemes helyenként a közönségességig fajuló érzelem-cunamid kellően mederben van-e tartva s jó irányba halad-e. - szerintem nem de ez legyen az én gondom, valahogy majdcsak sikerül feldogoznom.

    Ami azért csipi a szememet: szemből Fletót élteted, - megérdemelten, bár az utóbbi hónapokban számomra érthetetlenül begubózott a DK-val együtt - de a sorok közül bizony többször kibuggyan hogy a felszined alatt hamisság van. Kavarsz, provokálsz. Annyira harsány már ez a DK éltetés hogy teljesen hiteltelenné válik.
    Nyugtass meg hogy a stilusvátásod - mely élmény számomra mindkét előjellel - nem Chivas Regal, vagy bármely társával, hirtelen kötött szövetség következménye...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehh! Most miért kellet a Lórit DK-n kapni?
      Ez poéngyilkosság!

      Törlés
    2. A Demokratikus Koalíció az egyetlen, kizárólagos igaz út. Ebből nem szabad engedni!
      Ez a Tuareg egy futóbolond.

      Törlés
  19. Közben a valódi ellenzék úgyis megszervezi magát..DK meg a Bolond Szabó nélkül is. Én azért jól szórakozom.Ezért járok ide. :)

    VálaszTörlés
  20. Közben a valódi ellenzék úgyis megszervezi magát..DK meg a Bolond Szabó nélkül is. Én azért jól szórakozom.Ezért járok ide. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért Csillagom? Eltört a jobb kezed? :O :D :D

      Törlés
  21. Lóri, ha ilyen a DK, mint te, akkor a normális emberek sikítófrászt kapva menekülnek onnan. Vagy netán ez a célod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki ma Magyarországon nem látja, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció az egyetlen komoly ellenfele ennek a Viktoriánus rémuralomnak az vak vagy elmeháborodott mint Szabó Gabler.

      Törlés
  22. Olyan punnyadt és megfáradt ez az egész OGYM...
    Eleinte tetszett a szerveződés, de ez a kisegérként fantom-elefántmenetet vezénylő stílus nem jön be!
    Nem, nem ti dübörögtök! Csak a híd szakad le...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 200% egyetértek a Bakó Zolival. Jelentéktelenek vagytok, s közben úgy csináltok mintha lenne akármennyi súlyotok.

      Törlés
    2. Látom ma trollgyűlés van. Jól szórakoznak az olvasók, csak hajrá ;)

      Törlés
    3. Lehet viccelődni Gabikám!
      De téged az OGYM-en belül fognak megpuccsolni.
      Szöllősiné átveszi, a helyedet te meg mehetsz bölcsességfogakat húzigálni..

      Törlés
    4. Lórikám, még manipulátornak sem vagy tehetséges :)

      Törlés
    5. Nem baj. Amikor a 100 híveddel megostromoljátok a Bastille-t akkor majd igazad lesz. 2015. március 15. Már maga a dátum is impozáns nem???

      Törlés
    6. Nem hinném, hogy troll volnék!
      Tisztelt Tuareg! Olvasd el az összes - nem sok lesz - bejegyzésemet! Láthatod, hogy legfeljebb cinikus szoktam lenni, nem igazán gúnyolódom.
      Ez a véleményem. Elmondtam...
      Mondhattam volna egyszerűbben is, de talán van egyfajta szint itt, amely felér a "képes beszédhez", így megtiszteltem a fórum olvasóit azzal, hogy intelligensebbeknek érthető szöveggel operáltam! Bocs, legközelebb tényleg lemegyek trollba, csak kérnetek kell.

      Viszont - ha már jelzőkkel illetsz - egy megjegyzést, ha megengeded...
      Kifejezetten csíptem/csípem olvasni a gondolataidat, de legutóbb láttalak is, ahogyan azokat közreadod...BRRR!
      Nem kommentálom, aki látott - és a sapka volt a legkevesebb, azt le lehet venni -, az érti ;)

      Törlés
  23. El ne felejtsd közben szokás szerint linkelgetni a blogodat, hátha lesz 5 olvasód ;) Na, dorbézolj csak, ma bohócnapot tartok, látom szükésged van rá, a lelki egyensúlyod kritikus kilengést mutat, én ezzel segítek Rajtad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Humánumod nem igéz meg, nehogy azt hidd. Én leszarom a blogomat. Jelentéktelen. Az OGYM viszont beláthatatlan károkat okoz a demokratikus oldalnak.

      Törlés
  24. Micsoda kistilű személyekedő vita. Fejezzétek be. Méltatlan megnyilvánulások

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 60000% egyetértek veled!
      Tuaregnek meg zárójelben üzenem, hogy az én blogom egy kupar trágya én azt jól tudom. Itt most az ország jövőjéről van szó, s te nem segíted elő a továbblépést.

      Törlés
    2. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te okoztad azt, hogy undorítóan személyeskedő lett a vita. Azzal indítottál, hogy Tuareg egy szélhámos. Aztán lettem én hazug és niemand, hogy a többiek szapulást már ne is említsem. Még ha mindez igaz is lenne, mindez nem a lényeg.
      A lényeg: Teljesen mindegy, hogy az OGyM vagy Gyurcsány dönti meg Orbánt. Tovább megyek: Úgy gondolom nekik (Tuaregnek és Gyurcsánynak) sem ez a fontos, hanem az , hogy megdöntsük Orbán rendszerét.
      És egyedül egyik szervezet sem fogja megdönteni. Még teljes összefogás esetén is csak kicsi az esély. Ezt az esélyt csökkented itt tovább. Gratulálok!

      Törlés
    3. Pont az a léyneg, hogy az OGYM itt nem tényező. Még 100 ezer emberrel is necces lenne megbuktatni az Orbán rezsimet, de 400 lófaszjóska igencsak kevéske.
      2018 ban Magyarország miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc lesz. Ez teljesen egyértelmű.
      Szabó Gábor pedig a kuka legmélyén lesz.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Mi értelme volt ugyanazt a sefülesefarka, értelmetlen zagyvaságot bekopizni újra?
      Na mindegy, ez a tuaregisták értelmi színvonala.
      Szerintem ez a Szabó valamivel gyógyszerez titeket azért vagytok ilyen szűklátókörű hülyék!

      Törlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem olyan ne pofázzon akinek benne van a nevében, hogy fidesz.
      Ha kiejtem a fidesz szót, a hányinger kerülget és gyakran az expulzió is bekövetkezik.
      Ha kritizálod Ferit már komoly baj van veled, édes barátom.
      Gyurcsány mint teszetosza? Te meg vagy huzatva?
      Fletó a legdereékebb, legtettrekészebb politikus akit valaha láttam, éreztem tapasztaltam.
      Tuareg azt tanácsolom neked, hogy mondj le az OGYM vezérségről, és utazz el a Seychelles-sziegetekre, és hagyj itt minket. Legalább kevesebb kárt okozol.

      Törlés
    2. Lóránd!
      Azt hiszem, hogy te nem részeg vagy , hanem csak megrészegült. Egy kicsit elszállt az agyad?...
      A nicknevem végén pedig egy kérdőjel látszik. Persze amikor ezt tanulták az osztálytársaid, te éppen nem voltál bent az órán. A Wiki-ban nézz utána és ha tanulmányozod, remélhetőleg megérted!.

      Törlés
  26. Lóránd!
    Nem vagyok Tuareg-fan és a Gyurcsányt is elsősorban a kormányon elkövetett tesze-toszaságáért gyakran bírálom. A DK-t és annak néhány vezető politikusát - Vadai, Molnár stb. - igencsak kedvelem.
    A tagságát?...Ők összességében biztosan szimpatikus emberek és ha deklaráltan Te is közéjük tartozol a mértékre nagyon kellene vigyáznod. Ha az nálad egy bizonyos szintet már elért a következő pohárral nem kellene próbálkoznod. Feküdj le, józanodj ki és meglátod megnyugszol.
    Hidd el Te se vagy rosszabb azoknál mint akiket itt lehülyézel. Csak ne igyál annyit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem olyan ne pofázzon akinek benne van a nevében, hogy fidesz.
      Ha kiejtem a fidesz szót, a hányinger kerülget és gyakran az expulzió is bekövetkezik.
      Ha kritizálod Ferit már komoly baj van veled, édes barátom.
      Gyurcsány mint teszetosza? Te meg vagy huzatva?
      Fletó a legdereékebb, legtettrekészebb politikus akit valaha láttam, éreztem tapasztaltam.
      Tuareg azt tanácsolom neked, hogy mondj le az OGYM vezérségről, és utazz el a Seychelles-sziegetekre, és hagyj itt minket. Legalább kevesebb kárt okozol.

      Törlés
    2. "ne pofázzon" ???

      Igazi demokrata csemege.

      Törlés
    3. Most már túl mész minden határon. Ha tovább szemtelenkedsz akkor lerúgom az agyadat!

      Törlés
    4. Lóránd!
      Azt hiszem, hogy te nem részeg vagy , hanem csak megrészegült. Egy kicsit elszállt az agyad?...
      A nicknevem végén pedig egy kérdőjel látszik. Persze amikor ezt tanulták az osztálytársaid, te éppen nem voltál bent az órán. A Wiki-ban nézz utána és ha tanulmányozod, remélhetőleg megérted!.

      Törlés
    5. Ne beszélj mellé, Orbán bérenc. Könnyen átlátok rajtad te kutya.

      Törlés
    6. Gyurcsány teszetoszasága valóban tetten érhető, de azt elvitatni tőle, hogy miniszterelnökként szűk két év alatt felismerte a pártja és az országgyűlés teszetoszaságát, langyos takonyba merülő tetszhalott létét és közben még az MSZP-t is újjászervezte, megerősítette és választást nyert vele..nos, azt nem lehet!

      Természetesen ez az őszödi beszédben csúcsosodott ki, amit - és én őket hazaárulóknak tartok! - néhány tetves féreg kiadott a Fidesznek!

      Milyen érdekes, hogy a beszéd májusban hangzott el, de csak szeptemberben, az önkormányzati választások előtt "szivárgott ki" (...lóf*szt! akkorra időzítették!!!), ezzel erősen megalapozva egy Fidesz hátországot. Ekkor ugyanis az ország önkormányzati szinten narancsba borult, 90% felett volt a területük. Így pedig egyfajta árnyékkormányként, másodvonalban döntő hatalomként szinte már akkor átvette az irányítást az Orbán és bűntársai konzorcium, megalapozva a lassú, de okos építkezést!
      Ehhez jön még a belső ellenzék (valószínűsíthetően az "őszödiek") fúrkálódása, a Szili Katalin féle köztársasági elnök mizéria, amiből végül röhögve a Fidesz jött ki jól!
      Az ő "lojalitása" gyönyörűen tetten érhető azon, ahogy Romániában hápogta 2005-ben: "én igennel szavaztam, igennel szavaztam! Már mint a kettős állampolgársági népszavazáson...

      Az csak hab a tortán, hogy ez a rengeteg Fideszes vezetésű város szinte mindegyike CHF-ben adósodott el - a legdurvábban Hódmezővásárhely! -, amit 2010 után Orbán kifizetett! Eközben az egyszerű devizásra leprásként néznek...
      Pedig Járay Zsigmond volt az MNB elnök, amikor az MSZP hiába kérte a forint gyengítését! Ezzel természetszerűleg terelve a hitelt felvenni akarókat a deviza irányába!

      Vagyis lehet fikázni Gyurcsányt, csak nincs sok alapja! Ez az ember külső és belső ELLENSÉGEKKEL szemben is viszonylag jól kormányzott!

      Törlés
  27. Lórika, ha saját beismerésed szerint a bloggod "szar" (idézet tőled), akkor miért gondolod, hogy itteni megnyilvánulásaid jobbak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindenkinek van tehetsége a blogíráshoz. Ennyi.
      A blogírás egy művészet, és én nem vagyok tehetséges benne, hanem egy kalap szar amit csináltam.
      A kommentelés más.

      Törlés
    2. Belenéztem a "blogodba" most már kíváncsiságból, úgy van ahogy állítod, ebben nincs vita köztünk. Lenne rajta mit cizellálni. Legalább javítottam a statisztikát Javaslom mielőtt írni kezdesz (beleértve e magasröptű kommenteket is) előbb olvass, ott van mindjárt kezdésnek a Micimackó. Tanulságos történetek mind. Az idő máris igazolt.

      Törlés
    3. Nekem ne parancsolgass mert kapsz egy pofont, faszomöccse!

      Törlés
  28. Láránd! Nem tudom mekkora xarban vagy. Azt viszont látom hogy amerre mész, hidakat felégetve magad mögött rossz irány. Fuss neki mégegyszer, sosem késő.

    VálaszTörlés
  29. Az irányom kiváló. Makuláltlan, demokratikus irány. Az idő engem fog igazolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ahhoz, hogy valaki tartalmat is adjon a kommentjeiben, vagy legalább ne romboljon, bizony ahhoz is kell valami. Talán kultúra, talán empátia. Ennek te itt nem adtad jelét.
      Elárulom, hogy számomra a legszimpatikusabb politikus éppen Gyurcsány. De azt is látom, hogy sajnos a Fidesz karaktergyilkolása őt széles körben elfogadhatatlanná tette. És azt mondják közgazdász barátaim, hogy ő is követett el hibákat a kormányzása idején.
      Ez a párszáz ember az OGyM-ben nem konkurenciája akar lenni a DK-nak. Igazad van, hogy elkeserítően (szerinted nevetségesen) kevesen vagyunk. De nem értem, ezen miért kell kárörvendeznie valakinek, aki állítólag utálja a Fideszt.
      Ilyen stílust DK szimpatizánstól én még nem tapasztaltam.

      Törlés
    2. Ha elkeserítően kevesen vagytok akkor hogy lesz ebből Ultimátum Napja március 15.-én?

      Törlés
    3. Nem tudom. Valószinüleg sehogy. De a diktatúra ellen akkor is ki kell állni, ha morzsányi esély sincs. Mindenesetre a tiedhez hasonló hozzászólások biztosan nem növelik az esélyt.

      Törlés
    4. Pont ez a lényeg. Ha nem lesz Ultimátum Napja akkor az alapjában kérdőjelezi meg az OGYM létét.
      Ez azt jelenti, hogy hazudtál nekünk Tuareg!!!

      Törlés
    5. Egy célt fogalmazott meg. Ami lehett volna reálisabb, ha a hozzád hasonlók nem túrjék szét. De még egy irreális terv is jobb, mint a bénaság.
      Mi felnőttek vagyunk, talán ellentétben veled. Tudjuk, hogy a jövőbe senki nem lát. Nem hittük és nem hisszük prófétának Tuareget.
      Igen, az igaz, hogy Orbán oly csodásan bebiztosította a hatalmát, hogy nincs igazán reális terv a megdöntésére. Pláne, hogy az őt utálók összefogás helyett, egymást gyilkolják, mint mi itt, hála neked.

      Törlés
    6. Tehát saját bevallásod szerint egy irreális tervet követtek. Kiváló.
      Lehet, hogy ti felnőtt emberek vagytok de Tuareg nem az.
      Nem is értem, hogy egy ember aki ennyire álomvilágba él, hogyan lehetett fejes a nyóckerben..

      Törlés
  30. Gábor! Nem voltam ott,mert túl eső miatt !!!! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fantasztikus! Úgy látom még kicsit töröd a magyartot!!!

      Törlés
  31. Remélem tisztába vagytok azzal hogy nem éppen a művelt emberek kategóriába fognak benneteket sorolni??? És abban sem ringassátok magatokat,hogy ez a stílus egy napon is meg felel a DK vezetésének addig esetleg élvezhetitek a kőrt még nem ér el célt valamilyent / KI tudja ??Aztán szép sorjában ti következtek!!! És tegyük fel !!! MI van akkor HA nem válik be a félre csúszott elméletetek akkor be esik az eső vagy ki tudja?? Igaz ??Igy hát van egy javaslatom CSAK olyan ember kritizáljon aki valaha közel került a politikához/ DE azt látom NEM ti vagytok!!!/

    VálaszTörlés
  32. Látom eléggé elszabadultak az indulatok, így gondoltam én is leírom, hogy hogyan látom a helyzetet. Előrebocsátanám, hogy a középosztályhoz tartozunk a családommal, ahhoz a tömeghez, amelyik politikailag jelenleg inaktív, de véleményem szerint attól még elég nagy erőt képvisel ez a társadalmi csoport. Egyrészt ez az osztály teheti meg, hogy vállalkozást indítva munkát adjon másoknak, a vállalkozás után adót fizessen, valamint ha vezető beosztásban dolgozik, akkor a fizetése után befizetett szja-val gyarapítsa az államkincstárat, ahonnan többek között a szociális támogatásokat is fizetik.

    Először is: OGYM. Régen tagja voltam a Facebook csoportnak, párszor posztoltam is. Többek között leírtam, hogy én a jelenlegi balos pártokban nem látok fantáziát, ahogy a Fideszben és a Jobbikban sem. Ekkor pár "demokrata" nekem esett, hogy én hülye vagyok, fideszbérenc, stb,stb. Viszont lenne egy kérdésem: hol a szólásszabadság, demokraták? Érzésem szerint ez a csoport egy Szabó Gábor imádó klikk, amolyan kis Fidesz: ha Orbán/Tuareg fingik egyet, akkor mindenki rohan, hogy le ne késsen róla. Ráadásul Tuaregnek is volt/van az OGYM megalakulása óta jópár lépése, ami nem túl demokrata gondolkodásra vall. Például a tüntetések újraszabályozásakor a belengetett törvénytervezetet simán Lex Tuaregként nevezte el. Mintha csak miatta hozták volna és az OGYM többi tagja nem is számítana. Egy demokratikus vezetőben ilyenkor fel sem merülne, hogy őt próbálják ellehetetleníteni, inkább arra gondolna, hogy a csoportot, melynek ő is tagja. Pár ilyen megnyilvánulásból azért lehet következtetni az ember beállítottságára, világnézetére. Másik dolog a folyamatos "majd én jól megmondom" attitűd. Most kell Orbánt váltani, nem lehet várni, aki nem csatlakozik, nem demokrata, a maga pecsenyéjét sütögeti, stb, stb. Be kellene látni, hogy egyetlen ember sem tévedhetetlen. A közvéleménykutatásokból látszik, hogy a Fidesz támogatottsága csökken, ugyanakkor a többi párté nem nő, így még mindig a Fidesz a legnépszerűbb. Ha jelenleg lenne egy választás, akkor megint a Fidesz nyerne, ezen nincs mit szépíteni. És hogy miért? Mert nincs alternatíva: az MSZP is volt már hatalmon, egyszerűen semmit sem tudott nyújtani. Szóval hülyeség ez a mostani váltás, mert visszahozná a régi alkotmányt és választási rendszert ugyan, de megint a Fidesz ülne a vezető ülésbe és a régi emberekkel gyakorlatilag zavartalanul folytathatná azt, amit eddig is elkezdett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Másrészt folyton hangoztatjuk a demokrata jelzőt, ugyanakkor az egykulcsos személyi jövedelemadót senki sem szereti. Kérdem én, miért? Ha minden ember egyenlő, akkor egyesek miért adózzanak többet? Büntetni akarjuk a jól keresőket azért, mert egyetemre jártak, szereztek egy diplomát és most praktizáló orvosok, esetleg mérnökök, felsővezetők, vállalkozók, stb? Ha mindenki egyenlő, akkor szerintem mindenkinek ugyanúgy kelljen adóznia is.

      De beszélhetünk a jövedelemhez kötött szociális támogatásokról is. Szerintem teljesen jó irány. Be kellene látni, hogy a múltban iszonyatosan sok pénz ment el olyan családokra, amelyek megélhetésből szültek gyereket, akiket nem tudtak ugyan normális módon eltartani és iskoláztatni, de a segélyt megkapták utánuk, így a szüleiknek nem kellett dolgozniuk. Nagyon sok ilyen család volt. A mostani támogatásoknál nekem az tetszik, hogy mindenki a befizetett adójához mérten kap vissza a közösből. Ez ugyan kevesebb kifizetést jelent, de több maradhat pl az egészségügy korszerűsítésére, az iskolák fejlesztésére, stb. Nem azt mondom, hogy jelenleg ez történik, mert egyelőre csak egymás között osztogatják ki a pénzeket drága jó képviselőink, de maga az irány nem rossz. (Még mielőtt valaki félreértené, a rokkantak és önhibájukon kívül bajba jutók támogatását nem csökkenteném, őket szerintem sem szabad magukra hagynunk.)

      A fentiek miatt szerintem be kellene látni, hogy nem minden Fidesz ötlet az ördögtől való. Vannak benne kifejezetten jók és előremutatóak, ugyanakkor én személy szerint azért nem látok bennük fantáziát, mert folyamatosan lopnak csalnak és hazudnak. Családi összefogással a kisgyereknek vett villa, luxusutak, luxusnyaralók, medence, stb. Ezeket mindenki ismeri, elvégre ettől hangos manapság a sajtó.

      Végezetül: ezer helyen olvastam már a 100ezres tüntetést és az alkotmányozó nemzetgyűlést. "csaxólok": alkotmányozó nemzetgyűlést, mint olyat, nem ismer a magyar közjog. Lényegében ezzel ti semmit sem értek el: ha egymillió ember gyűlne össze és kiabálna az "alkotmányozó nemzetgyűlésen", a meghozott határozatoknak akkor sem lenne törvényi alapja, tehát mehetne a kukába.

      Összefoglalva, nem vagyok Fideszbérenc, én is leváltanám őket, de én picit megfontoltabb módon, valamint nem utasítom el zsigerből a Fidesz minden tettét. Véleményem szerint ilyen egy megfontolt, nyitott demokrata. Az OGYM jelenleg ettől nagyon de nagyon messze áll.

      Törlés
    2. Végre egy értelmes ember. Az OGYM valóban egy Szabó Gábor imádó klikk, holdkóros őrültek gyülekezete.
      Mondjuk Tuareg ezekre az érvekre nem tud felelni...

      Törlés
    3. Lóri pajti, pontosan tudjuk mindketten, mire játszottál egész nap: kizárásra, mintahogy azt is, hogy nem vagy Gyurcsány támogató, csak szerepet játszol, ripacs módon túlhúzva. Kommentjeid közül párat egyszerűen átemeltél a fészbukról DK-s szimpatizánsoktól. Pl. Szemán Istvántól. Amúgy sem volt rád most időm, meg szerettem volna ha rájössz: semmi sem úgy történik, ahogy szeretnéd. Magyarul: ez a terved sem jött be, csakúgy, mint eddig egyik sem, de legalább szerepelhettél. ;)

      Törlés
    4. Az a baj az egykulcsos (ami azóta 2 kulcsos, bújtatva, mondhatni: álkulcsos...) adózással, hogy a dolgozók 80%-a rosszabbul járt vele! Ilyen egyszerű!
      Ezért kellett a kormánynak kompenzálnia, ami egy májusi kifizetésben realizálódott - értsd: ott volt a melós, ahol a part szakad!
      A szociális rendszerben pedig visszaköszön az adó, mint adókedvezmény! Ami elsőre jól hangzik, de gyorsan kiderült, hogy igazságtalan! Mert csak az tudja igénybe venni, akinek elég magas a jövedelme! Igaz, a Jobbik-féle "megélhetési gyerekvállalás" duma így megfogva, mert hiába szül Kolompárné, ha nincsen meló, nincsen adókedvezmény se!
      Az ún. rezsicsökkentés igazságos volna?!
      Kovács néni a nyóckerben lévő "folyosó végén budi szoba-konyhájában" megspórol 300 forintot, míg a képviselő úr és b. családja olcsóbban fűtheti a medencjéjét, garázsát! EZ OK?!

      Anno a vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj miatt az utcára vonultak a birkák. Ma az emelt EÜ járulék többel magasabb, mint a 300 forintos vizitdíj lett volna..ráadásul ezt az egészséges is fizeti, míg azt csak betegként kellett!
      Hogy a tandíjról - ami úgy 15-18 ezerbe fájt volna - ne is beszéljünk!

      Az egészségügyet nem korszerűsítik! Az iskolákat sok esetben az egyház számára átengedik! Mindent központosítanak a tankönyvkiadástól a kórházakig!

      A vállalkozások szabadon felajánlható adója pedig egyenesen a korrupció törvényesítése!

      Milyen igazságos és egyenlő közteherviselésről beszélsz?!

      Törlés
    5. Jaa..és a jó...nem, bocs nem a JÓ, hanem az EGYETLEN JÁRHATÓ út nem a szociális juttatások ilyen vagy olyan elosztása!
      Az EGYETLEN JÁRHATÓ út az FNA - Feltétel Nélküli Alapjövedelem!

      https://www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI

      Törlés
    6. "Az aktivisták az ENSZ emberi jogok egyetemes nyilatkozatának 25. cikkére hivatkoznak, amely szerint "mindenkinek joga van a saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz""

      Tehát JOGA VAN az embernek az élethez!
      Amennyiben az állam nem tud munkát biztosítani, akkor tartsa el! Alapszinten.

      Mivel - a videóban részletesen kifejtik - egyre kevesebb munkahely lesz, a "nem dolgozás" nem a polgár hibája vagy bűne! Ha pedig rajta kívülálló okok miatt nem tud munkát végezni és így jövedelemre szert tenni, akkor az ezt biztosítani nem tudó állam KÖTELES GONDOSKODNI az alapvető jogáról, ami az élethez való jog közvetve!

      Törlés
    7. Kedves Zoltán!

      Nem értem, hogy a munkavállalók hogyan járhattak rosszabbul, amikor az alsó kulcs még csökkent is 17-ről 16%-ra. Valójában annyi történt, hogy ezentúl a gazdagabbak is arányaiban ugyanannyit adóznak, mint a szegényebbek.

      A rezsicsökkentés pedig szintén igazságos, mivel arányaiban mindenkinek egységesen csökkentek a számlái. Azt ne keverd ide, hogy pl a politikusok összelopnak maguknak egy medencés villára valót is olcsóbban tudnak medencét fűteni. Elég nagy gond, hogy lopnak, de az egységes csökkentés szerintem nem gond. Elvégre ha sávosan csökkent volna, az olyan lenne, mintha a sarki kisboltban azt mondanák, hogy az egyik embernek csak 250 a kenyér, a másiknak pedig 300, mert többet keres. Arról már nem is beszélek, hogy a vállalati szektorban nem csökkent a rezsi, tehát ők még mindig a régi árakkal veszik az áramot, a gázt, a vizet.

      A vállalkozások szabadon felajánlható társasági adójáról egy szóval sem állítottam, hogy jó dolog. Én azt mondtam, hogy egyes elemek jók az adórendszerben véleményem szerint.

      Azt is mondtam, hogy az adókedvezmény alapú szoc juttatások miatt megtakarított pénzt az egészségügyre, az oktatásra lehetne fordítani, de rögtön utána hozzátettem, hogy sajnos nem ez történik.

      Másrészt az első kommented 3. bekezdése pont azt a mentalitást tükrözi, ami ellen az egész hozzászólásod íródott. Azt sérelmezed, hogy EÜ hozzájárulást kell fizetni akkor is, ha nem vagy beteg. Ezen logika mentén a tehetősebbek simán érvelhetnének azzal, hogy ők azt nem fizetik, mert ha betegek, akkor elmennek magánklinikára. Vagy az szja még kevesebb legyen nekik, mert a szoc rendszert ők nem veszik igénybe. Ez egy hatalmas öngól saját magadnak.

      Törlés
    8. Az FNA pedig jelenleg nem elképzelhető Magyarországon. A videót megnézve az derül ki, hogy gyakorlatilag nem lenne szoc támogatás és semmi, csak FNA. Ha nagyon lecsupaszítjuk, akkor gyakorlatilag csak ez lenne. A magyar állam 2014 évi bevétele 10700 milliárd forint, amit osztva 12 és 10 millióval, az kapjuk hogy 89166 forint/fő/hó. Ez azt jelentené, hogy a beszedett adó teljes egészét erre költenék. Ergo nem lenne sem iskola, sem egészségügy, sem közigazgatás. Csak ezt fizetnék és ebből kellene mindent kigazdálkodni: az ételt, a körházi ellátást, a rezsit, stb, stb. Emellett a nem túl népszerű kétkezi munkát kb senki sem vállalná el, csak jóval magasabb fizetésért, az pedig egyből legalább 2-szeres dráguláshoz vezetne, tehát olyan lenne, mintha most kapnál 45ezer forintot. És ebből nem csak a megélhetésre kellene gondolnod, hanem a gyereked iskoláztatására, az egészségügyi kiadásokra (nem, nem a gyógyszerre gondolok, hanem kemény tízezrekre egy röntgenvizsgálatért és hasonlók. A fentiekből szerintem látszik, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az FNA csak azokat sodorná még inkább bajba, akiken segíteni próbálna.

      Ráadásul így megint előjönne a megélhetési gyerekvállalás, mivel minden csecsemőnek alanyi jogon járna. Ráadásul ezen családok esetében a videóban emlegetett ösztönző hatása sem lenne meg: ha lassan 25 éve nem unta meg az otthonülést és a megélhetési gyerekvállalást ez a réteg, akkor ezután sem fogja. Eddig sem jutott eszükbe, hogy a szociális transzferekért cserébe hasznos tagjaivá váljanak a társadalomnak, az FNA után sem fog, megnyugodhatsz. Ráadásul kitermelne egy olyan réteget, ahol mindenki ezt a példát látja maga előtt és a számuk exponenciálisan növekedni fog, mígnem eljutunk oda, hogy összedől a rendszer.

      Az FNA nagyon szép és jó, Svájcban talán meg is valósítható, mert gyökeresen más az emberek életfelfogása, de nálunk jelenleg nem. Ráadásul ha bevezetjük, de nem az egész világon, akkor az fog történni, hogy a hazai termékek ára jelentősen növekedni fog, erre pár ország elkezdi ide exportálni a termékeit, az emberek pedig azt fogják megvenni, mivel jelentősen olcsóbb, így még kevesebb munkahely lesz MO-n és még több embernek kell boldogulnia abból a 89000 forintból.

      Törlés
    9. Másrészről az FNA épp azt valósítja meg, ha csak mellékhatásként is, hogy mindenki arányaiban egyformán fog adózni. A bér alapú adók eltűnnek és helyette belépnek a fogyasztási alapú adók, amelyek mindenki számára egységesek lesznek :)

      Törlés
    10. admin!

      Mert kifelejtetted az adójóváírás kivezetését!
      Valóban túloztam picit...nem az adózók 80, "csak 60%-a keresett kevesebbet a 16%-os egykulcsos adó/adójóváírás elvonás kombó miatt!
      Itt a Blikk cikke: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/rosszul-jar-az-adozok-tobbsege-2043251

      Törlés
    11. "Másrészt az első kommented 3. bekezdése pont azt a mentalitást tükrözi, ami ellen az egész hozzászólásod íródott. Azt sérelmezed, hogy EÜ hozzájárulást kell fizetni akkor is, ha nem vagy beteg."

      Éppen ellenkezőleg, félreérted!
      Én a vizitdíj pártján voltam, ami mellett ugyanúgy fizetni kellett az EÜ járulékot mindenkinek! A pluszt viszont nem mindenki fizette, ráadásul volt felső határa is éves szinten.

      Egyszerűen parasztvakításnak tartom, amikor 300 forintért - ami csak alkalomszerű volt! - sírtak az emberek és erre rászerveztek egy népszavazást, majd hatalmon simán a kétszeresét szedik be mindenkitől! Aztán kiállnak mell döngetve, hogy "betiltattuk a vizitdíjat", az sok gyökér meg benyalja...
      De hasonló a helyzet a "nemtandíj" kapcsán is.

      Törlés
    12. Nos én csak annyit állítottam végig, hogy az egykulcsos szja és az adókedvezmény alapú szoctám jó dolog. Egy szóval sem védtem a többi intézkedésüket. Ha megnézed, akkor gyakorlatilag egy ÁFA emelést is végrehajtottak a NÉBIH felügyeleti díjjal, mivel kb minden termékre vonatkozik a 6% plusz. Pl az olcsóbb habfürdők kb 40-50%-kal drágultak egyik napról a másikra kb.

      Törlés
  33. Drága Szabó Mester!

    Halvány lila gőzöm sincs, hogy ki az a Szemán Pista.
    A leírt sorok az enyémek, nem emeltem át semmit sehonnan.
    Abszolút original gondolatok.

    Egy kommentet mutass amit szerinted lekopiztam!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Parancsolj:

      "8 órája · Tetszik · 9

      Szemán István Kedves barátaim, ismerőseim, demokraták követve az eseményeket az alábbi vélemény fogalmazódott meg, bennem,mégpedig az, hogy ez a Tuareg vagy mi, csak vezér akar lenni. Ez az egyetlen célja. Nézzétek meg az utolsó képet a mai blogbejegyzésben. Úgy hadonászott a kezével mint Adolf Hitler. Neki tökmindegy, hogy milyen tömegnek "szónokol", lehetnek akár náci, önmagukból kifordult szkinhedek is...Tuareg legnagyobb BŰNE szerintem az, hogy támadja Gyurcsányt. Feri nem kért Szabó Gáborkából. Vajon miért? Gondolkozzatok! Gyurcsány, a magyarországi demokrácia legelkötelezettebb államférfija, nemet mond ennek az őrült elmebetegnek. Gyurcsány tudja az igazságot. Szabó Gábor Tuareg egy FIDESZ által PÉNZELT, a demokratikus oldal soraiba beférkőzött SPION. A Felcsúti Maradona azzal bízta meg a mi Tuaregünket, hogy csináljon hülyét és járassa le végleg és visszafordíthatatlanul az ellenzéket és a civileket.Álláspontom szerint ez az igazság!
      "HAJRÁ DK, HAJRÁ GYURCSÁNY MAGYAROK UTOLSÓ REMÉNYSÉGE"
      8 órája · Tetszik · 14

      István Veres Csak Gyurcsány úrban bízok. Orbán is csak tőle fél!

      Törlés
    2. Most komolyra fordítva a szót. Ez a fickó rólam másolta a kommentet.
      Megtudhatom, hogy milyen csoportba történt a beírás?

      Törlés
    3. Megtaláltam a cuccot. Öröm látni, hogy terjed az igazság :D :D

      Törlés
    4. Lórika, ez nagy gáz. Büdös volt nekem az "érvelésed", az anyázásod, gondoltam, hogy sok kamu van a szerepedben, de hogy az egészet lopod ... Ezt valóban szégyellem, ezt nem találtam ki. Nagyon örülök, hogy Gábor leleplezett. Nem remélem, hogy elsüllyedsz szégyenedben, mert az egy természetes emberi reakció lenne, tőled ilyet már senki nem vár.

      Törlés
  34. Szöllősi Istvánné most ért haza Kaposvárra, mert a DEKA alakuló ülésén vett részt az OGYM színeiben, nem volt netközelben, a nevében íróknak mondom: épp bűncselekményt tetszettek elkövetni, mikor profilt csináltatok, hogy lejárassátok.

    VálaszTörlés
  35. 138 hozzászólás. Na Tuareg ilyen se volt még....

    VálaszTörlés
  36. Kedves Admin ! Világos, tiszta, szinte magával ragadó az érvelésed, csupán két apróságot hiányolok. A logika, és - a totális nemzet szempontjából - a valódi előrelépés, fejlődés lehetősége nem tükröződik vissza eszmefuttatásodból.
    Kérded miért nem szeretik az egykulcsos szja-t. Többek között azért, mert ha a rendes, tisztességes megélhetéshez 100 egységet alapul véve abból 16-ot elveszünk, - marad 84 egység - igy a megélhetés lehetősége aggállyosá válik. Ha azonban 1000 egységből vesszük le a 160-at. ugyan 840 marad, de még mindig több mint nyolcszorosa annak, amit létfeltételként megállapitottak.
    Ezek a csúnya, buta svédek, norvégok, németek sőt franciák, nem a kisujjukból szopták a progressziv jövedelemadózás hatékonyságát és igazságoságát!

    Beszélsz a jövedelemhez kötött szociális támogatásról, de sajnos itt is kevered az okot, az okozattal. Abban teljesen igazad van, hogy a korábbi helytelen gyakorlat szerint, korlátozás nélkül a született gyermekek számával egyenes arányban nőtt a támogatás összege, Tartósan ezt, egy olyan közepes gazdasági erővel rendelkező állam mint Magyarország, nem birja, nem birhatja.

    Abban viszont súlyosan tévedsz hogy a szociális támogatást jövedelemhez kell kötni.
    Ahol már évekkel ezelőtt sem lehetett legálisan semminemü jövedelemre szert tenni, mert a kis-közepes falvakban eddig sem volt munka, most még kevésbé, gondolj bele, a létfentartáshoz szükséges támogatást teljesithetetlen feltételekhez kötni, gusztustalan és embertelen magatartás. '89 előtt a falvak népének munkát, megélhetést jelentettetek a Tsz-ek, az ÁFÉSZ-ek, állami gazdaságok, melyeket a politika elvett, megszüntetett úgy, hogy a helyébe alternativát nem adott!
    Milyen jogi, erkölcsi vagy bármiféle alapja van az államnak és főleg neked azt mondani hogy éljetek meg ahogy tudtok, vagy dögöljetek éhen...Mert munkát adni nem tudok, és nem is áll szándékomban!
    Azt is mondod az efféle megtakaritásból több marad pl. az egészségügy, az oktatás fejlesztésére bár nem ezt csinálják. Lehet a leendő unortodox közgazdászaink - a'la matelccsy -fogják e problémát megoldani a vadiúj stadionjainkban, mután a Pallas féle iskoláikat elvágezték...
    Te, mint Bogár László közgazdász eminens tanitványa, arra is tudsz megoldást, hogy az ily módon éhezésre, reménytelenségre, kilátástalanságra itélt milliókkal mit is kezdjen, a jelenleg még "inaktiv, de jelentős társadalmi erőt képviselő középosztálybeli társadalmi csoportod", azon kivül, hogy berugdossátok őket a feneketlen árokba?





    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naggggyon eccerű.. Mindenki annyi gyereket csináljon, amennyit EL IS TUD TARTANI! Oszt ennyi..

      Törlés
    2. Tessen figyelmesebben olvasni, majd értelmezni, átgondolni. Állami hiszti folyik arról, hogy fogy a magyar, szaporodni kéne. A magyar 60-70 %-a kisvárosban, falvakban él, ahol munkahely hiján komoly nehézségbe ütközik gyereket, gyerekeket nevelni. Most akkor szaporodjanak, vagy ne? - szerinted... Amúgy felénk disznót, tyúkot szoktak tartani, a gyermeket nevelni szokták.

      Törlés
    3. Az SZJA-hoz nézd azt, hogy pl egy diplomás ember 4-5 évet is tanul, ha nem többet, hogy olyan helyen dolgozhasson, ahol jóval az átlag felett kereshet. Ezen kívül folyamatosan képezi magát, hogy a tudása ne évüljön el. Ő abban a 4-5 évben nem dolgozott, hanem pl a többséghez hasonlóan diákmunkával tartotta fent önmagát, esetleg ösztöndíjakból. Ezek a megélhetéshez elegek, de sajnos félrerakni nem tudott belőle. Ezek után munkába állt és az évek során szépen emelkedett a fizetése, és arányaiban ugyanannyit, de reálértéken jóval többet fizet be, mint egy minimálbérből élő például. Ezen felül az állami újraosztás során jóval kevesebb erőforrást vesz igénybe, pl nem igényelhet különféle támogatásokat, kevesebbet beteg, stb, stb. Lényegében többet fizet be, mint amennyit kivesz a közösből. Továbbá ha egy mérnököt nézünk, akkor például az ő munkája nélkül nem épülnének új épületek, születnének új gépek, stb, stb. A fogyasztás terén szintén többet adózik, akár arányaiban is, mivel többet jár autóval, több jövedéki adót fizet, stb, stb.

      Szóval 4-5 év kiesik az életéből az egyetem miatt, ugyanakkor arányaiban a többi adónemen keresztül többet adózik, valamint a megtakarításaiból céget is alapíthat, ezzel munkát adva több embernek is.

      A munkához kötött szociális támogatáshoz pedig annyit, hogy szerintem a kommunista rendszerben túlságosan gondoskodó volt az állam. Mindenképp kaptál munkát, attól függetlenül, hogy esetleg semmihez sem értettél. Jelenleg ez valóban nincs így, de pl az általad felhozott jóléti államokban ha valaki elveszíti a munkáját, akkor keres olyat, ami a tudásának megfelel és ha kell, ehhez költözik is. Ha nincs ilyen munka, akkor akár tanfolyammal, akár autodidakta módon továbbképzi magát és olyan szakmát választ, ahol előreláthatólag el tud helyezkedni. Ennek az öngondoskodásnak (jobb szó hirtelen nem jut eszembe) Magyarországon a csírája sincs meg sajnos. Jelenleg én is munkahelykereséssel töltöm az időm egy részét, és látom azt, hogy hány helyen keresnek pl segédmunkást, fizikai munkást, sőt, irodai alkalmazottat és még nagyon sok embert. Szóval ha egy kicsit is rugalmas lenne, akkor simán találhatna munkát magának.

      De pl felhozhatnám anyát példának. Vállakozó, az egyik alkalmazottja nemrégiben mondott fel, mert a családjával Pestre költöztek. Anya elkezdett alkalmazottat keresni és alig akadt jelentkező, vagy ha volt is, pár napon/héten belül kiderült, hogy nem alkalmas. Egy pályakezdő példának okáért kijelentette, hogy a lédig savanyúságos vödröket ő nem mossa el, mert nem szereti a szagát. Vagy például a hagymát nem válogatja át, mert akkor büdös lesz a keze. Ilyen emberek természetesen soha nem fognak munkát találni. Nekik minden derogál, ugyanakkor tanulni sem hajlandóak azért, hogy teszem azt irodai munkakörülmények között dolgozhassanak.

      Szóval nem hinném, hogy mi rugdosnánk akárkit is az árokba. Egyszerűen még nem jöttek rá nagyon sokan, hogy a kommunizmusban megszokott mindenkiről gondoskodó állam megszűnt. Ezt egy szociális programmal lehetne megoldani, ami ténylegesen használ is, nem pedig olyan, mint a mostani, ahol egy 1000 fős faluban 30 fodrászt képeznek ki. Valahogy meg kellene mutatni az embereknek, hogyha egyféleképpen nem megy, akkor próbálkozzanak más módszerrel. Elvégre az nem járja, hogy életük végéig az állam tartja el őket, ők maguk pedig csak a sült galambot várják.

      Törlés
    4. góbé 2015. január 25. 23:05
      Amúgy felétek, ahol még az igekötős szerkezetet sem ismerik, el is hiszem.. :D :D
      Itt az ige: "eltart".

      admin 2015. január 25. 23:12
      Abszolút egyetértek!

      Törlés
    5. Admin! felvetettem néhány dolgot, amelyek mellett elmentél , és hivatkoztál a "kommunista" rendszer túlzottan gondoskodó voltára. Ezt a szép levezetést add elő bármely faluban, - az ország lakosságának 20-25 %-a ott él. A munkanélküliség 50-80 %-os! Nemlétező munkahelyekre botorság hivatkozni.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. góbé! Én a véleményemet írtam le. Az természetes, hogy mindig lesznek sikeresebb és kevésbé sikeres emberek, ugyanakkor véleményem szerint ha mindenki egyenlő, akkor egyenlő módon kell adóznunk is. Vagy milyen alapon fizessen többet pl az, aki gazdag? Egyébként a fenti kommentemben kifejtettem, hogy szerintem még így is a gazdagabbak azok, akik többet fizetnek be és utána ahhoz mérten kevesebbet kapnak vissza vagy vesznek igénybe.

      A munkahelyekhez kapcsolódóan pedig annyit, hogy létező munkahelyekre hivatkozom. Az persze lehetséges, hogy egy párszáz fős faluban nincs álláslehetőség, de a nagyobb városokban biztos, hogy talál munkát az, aki akar. Erre jó példa például a 2000-es év környéke, amikor a vállalkozások kifejezetten bérinflációra panaszkodtak, vagyis nem találtak elég munkaerőt. Ehhez persze lehet, hogy napi 1 órát kell utazni a munkahelyre, vagy akár albérletet kivenni az adott városban, de a megélhetés máris biztosított. Elvégre erről szól az egész piaci alapú gazdaság.

      Törlés
  37. Kedves Lóránd! Nagyon sok mindenben igazad van sőt majdnem mindenben, de a stílusoddal nagyon nem értek egyet!

    Komisszár! Szerintem pedig tök jó az a csíkos sapka! Viszon az a fekete pulóver kis fehér csíkkal már nagyon gáz. Az most vagy nagyon büdös már vagy 10 db van ebből Tuaregnek, de hogy minden képen ez van rajta szinte már a monitorról átjön a szaga!

    VálaszTörlés
  38. Valami kozmikus vihar van? Vagy hétvégére kimenőt kapott néhány ápolt? Csak megkérdezem tőled Gábor, így akarod fellendíteni a blogodat, olvasottabbá tenni, hogy felfogadsz egy futóbolondot kommentelni? Az előbb adtam össze, hatvanegyszer hirdette az igét ma ez a Kedves Lóránd. Ennyi még szilvás gombócból is sok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt szerette volna, ha kivágom. :D

      Törlés
    2. Gábor: Mit mondjak, engem nagyon zavart.A blogot is szeretem -ez az első amit reggel olvasok - az értelmes hozzá szólásokat is, de az ilyen futó bolondokat nem szeretem.

      Törlés
  39. Jóestét kívánok!

    Azt hallottam, hogy Szabó Gábor karlendítéssel köszöntötte híveit a szombati kormányellenes demonstráción. Nem tudom, hogy ennek mekkora a valóságtartalma, de ha így volt az végtelenül felháborít! Ráadásul a feltöltött képek is aggodalomra adnak okot.
    Igaz vagy kacsa?

    Üdvözlettel és tisztelettel: Rostás Béni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell a kamu, ott a kép a blogban, nézd meg, oszt akkor fölöslegessé is vált a hozzászólásod. :)

      Törlés
  40. Rostás Béni: "Törzshajlítás előre egy, kettő, karlendítés hátra, három, négy!"

    (Vadkacsa!)

    VálaszTörlés
  41. O.K. visszaállítom úgy , hogy ne lássam.

    VálaszTörlés
  42. Gábor, csak azt nem értem, miért lett volna jó Kedves Lórándnak, ha kivágod. Ezzel bizonyítva lett volna, hogy nem is vagyunk demokraták?
    Én azt hiszem elsősorban a DK lejáratása, a mi szívatásunk és végül az ál Szöllösiné ál -kifakadásának hihetővé tétele - ezek voltak ennek az alaknak a céljai .

    VálaszTörlés