2015. január 2., péntek

Az Orbán Rezsim eltakarítása - az Összefogás Napja

Az Orbánbúcsúztató Szilveszteren elmondtam az Orbán Rezsim megbuktatásának törvényes menetrendjét. Ennek végpontja a március 15-i Ultimátum Napja, első lépése pedig január 10., a gyülekezési jog Fidesz által bejelentett szűkítése elleni Kossuth téri tüntetés: az Összefogás Napja.




A gyülekezési jog Gulyás Gergely Fidesszáj által közölt korlátozása kivágta a biztosítékot a demokratáknál: mind a civilek, mind az ellenzéki pártok gyorsan reagáltak. Rég volt olyan állapot, amikor az Együttől a DK-n, és MSZP-n keresztül az LMP-ig minden parlamenti erő azonos véleményt közölt: NEM. A nyílt diktatúra irányába tett első lépés lenne az Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) Kossuth téri állandó tüntetése elleni törvény meghozása, és ezt most már úgy tűnik mindenki ugyanúgy látja. Tegnapi írásomban már elmondtam a leglényegesebb okait, hogy miért is vált sürgőssé Orbánék számára a Sátraink eltakarítása, de van mégegy motívum. Mikor augusztus 8-án az OGYM-mel a Kossuthra kitelepültünk, mondtunk valamit, amit azóta is konzekvensen és minden esetben elismétlünk: a Rezsim eltakarítását csak úgy végezhetjük el, ha MINDEN demokratikus ellenzéki erő összefog. A Fidesz mostanra kiépített csaknem teljhatalmát az ellenzéki erők leszalámizásával érte el: társadalmi rétegek lépésenkénti kisemmizésével, építve szolidaritásunk érzékelhető hiányára. A további leszalámizást, megosztást pedig csak egy módon kerülhetjük el, ami egyszerű, mint a pofon: nem hagyjuk.


Bármely erő vesztésre van ítélve, ha nem képes a leglényegesebb és legsürgősebb feladatára koncentrálni. Ez általános törvényszerűség, mindegy, hogy politikai, gazdasági vagy épp katonai kérdésről van szó: EGY világos cél kitűzése, és arra minden erő egybefogása, sikert elérni csak így lehet. És ha valakinek még mindig nem lett volna világos, annak most az Orbán Rezsim megmutatta: igen, Ők valóban diktatúrát építenek, és hajlandóak már a megmaradt minimális szabadságjogainkat is elvenni, ha azok a hatalmukra veszélyt jelentenek. Márpedig az utóbbi két hónap tüntetési hulláma megrendítette a Fidesz társadalmi támogatottságát és belső hatalmi harcokhoz vezetett. Elemi érdeke tehát Orbánnak a gyülekezési jog lépésről lépésre való kicsinálása, hisz még néhány hónapnyi tüntetés, és a nettó Fidesz apparatcsikokon kívül nem marad ember, aki közösséget vállalna velük. De látnunk kell: ez már egy kétségbeesett lépés, és ha most okosan tesszük a dolgunkat, akkor a demokrácia elleni gyilkossági kísérlet könnyen öngyilkosságba fordítható.


Valóban nem kell mást tennünk, mint MINDEN demokratát felsorakoztatni EGY célért: ez pedig az Orbán Rezsim megbuktatása. Súlyos tévedés lenne azt remélni, hogy a Felcsúti Führer megállna félúton, ha a gyülekezési jog elleni első támadása sikerre vezetne: frászt, mindig így játszott, egy lépés, aztán mégegy, és végül már menetelés a teljes győzelemig. Most letesztelik az ellenzéket, és várnak: vajon sikerül-e megosztani és megosztva tartani az europer demokratákat. Ha igen, győznek, és akkor mindannyian, civilek, pártok, az egész társadalom elszenvedjük a végső vereséget, és élhetünk egy keleti kényúr diktatúrájában. A direkt támadás az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri állandó tüntetését érte, de valójában mindannyiunkat. Gondolom természetes az, hogy az ellenállást, a teljes körű összefogást azok szervezzék össze, akiket Orbánék első áldozatnak kiszemeltek. Ennek megfelelően január 10-i Kossuth térre meghirdetett tüntetésünkre MINDENKIT várunk, aki europer demokrata: civileket, pártokat egyaránt, olyan jelképekkel, amilyennel csak jólesik. A Fidesz és a Jobbik nem europer és nem demokrata, ezért az Ő jelképeik nem jelenhetnek meg, de mindenki másé igen, sőt egyenesen kívánatos.


Várunk Titeket az Összefogás Napján, január 10-én a Kossuth téren este 6-kor, a tüntetésre ITT lehet bejelentkezni, a tüntetést szervező, OGYM által létrehozott oldalra pedig ITT. Diktatúra, vagy demokrácia, ennyi maradt mára az egyetlen valós kérdés. Rajtunk múlik milyen választ adunk rá.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


33 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor!
    Az elv kiváló - már arra gondolva, hogy mindenkit vársz oda. De elkeserít, hogy még az ún. Orbán ellenesek is már darabjaira szedik szét egymást. Nem te!!! Mert az OGYM is pont olyan kirekesztett, mint a pártok (ellenzéki pártok!) által megjelenni akaró kitűzőt, vagy zászlót vívő emberek. Nem látom, hogy hogyan lehetne ebből egység? Láthattad Váradyék ún. válaszát....:( Ők a civilek aki Várady és Vágó is párttámogatással indult a választáson. Mennyivel civilebbek ők, mint egy MSZP-s, DK-s, Együttet képviselő? DE! Az előbb fölsorolt pártok miért nem állnak ki melletted és a csoport mellett? Szóval itt látom a baj okát. Te mindent megteszel az összefogás érdekében, de nem megy! Pedig látniuk kéne, hogy: egyedül nem megy! A választásokat is pártokra találták ki. Ha jók az értesüléseim Váradyról - akkor ő is a fidesz szekerét tolta egy módon, akkor ő most ki? Mit akar? Egy inkább középre tolódó fideszt? Ez úgy hülyeség, ahogy van. Persze kimondani még nem akarja, mert nem lesz tömeg mögötte... Szóval nem tudom, de hogy baj lesz az már szinte biztosnak tűnik számomra....

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom ezek az emberek mit remélnek?Mivel egyedül a fasorban se nincsenek akkor nem tudok másra gondolni, hogy FIDESZ-től várnak ellenszolgáltatásra!

    VálaszTörlés
  3. Ezek a sunnyogó CÖF-ösök!

    VálaszTörlés
  4. Remélem a DK, és az MSZP.felébred végre Csipkerózsika álmából!

    VálaszTörlés
  5. A mai tüntetésről a veszekedések miatt lemondtam, a fotelt választom, mert nem szeretném, ha bárki demokrata ferde szemmel nézne rám a zászlóm miatt. De ide feltétlenül menni fogok. Csak vigyázzatok rá! Ez is itt most NAGYON FONTOS!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a10.-e tüntetést választom inkább, tökéletesen egyet értek Veled. Amúgy is a tüntetésnek a Kossuth téren van értelme.

      Törlés
  6. Gábor! Ehhez az íráshoz csak gratulálni tudok! El nem tudom mondani, hányszor írtam már le
    hogy összefogásban az erő. Már régen ki kellett volna használ a DK-nak is, hogy ott vagytok a téren.De ennek is oka van, hogy miért nem léptek. Várták a visszajelzéseket, ami tőletek, mellettetek , vagy ellenetek irányulnak. Tudod ha valakit a sajátjai gáncsolnak el, nehezen csatlakozik valakihez is! Márpedig ugye ez történt!!Nem kell gimnázium ahhoz, hogy érzékeljük mennyien gyűlölik, éltetik és félnek tőle!Csak hát az idő halad,és itt már minden perc számít!!! Persze ez az én véleményem!!!!

    VálaszTörlés
  7. Lassan minden szervező rögeszméjévé válik, hogy "este 6-kor" Még szombaton is! Mi a túró lehet az oka?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet direkt ki akarják hagyni a vidékieket.A vidékinek a 6 óra már késő kezdésnek,mert akkor lehet haza sem tud menni.Nincs tömegközlekedés ha nagy távolságra és több eszközzel kell utazniuk.Például még Budapestről van vonatuk,de már a vonattól a busz nem jár olyan későn :(

      Törlés
  8. túl sok a politikai prostituált! Aki egyszer kurva lett, sosem tudja a lovat középen megülni!

    VálaszTörlés
  9. Társaim és én a demokráciát választjuk, nem azért vagyunk ott már 148 napja!
    Hajrá O.GY.M!
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép dolog ez Zsuzska,de kevés (mint látjuk)

      Törlés
  10. Gábor csodálatosan leíta,hogy mit kell tenni a demokratáknak 2015. jan. 10.-én az OGYM Kossuth téri demonstrációján.Igen ez szép és csodálatos.De mint az egész világon mindenhol tudják,csak Magyarországon nem,hogy egy 2/3-os fasiszta,diktatórikus rezsimet demokratikus eszközökkel nem lehet eltávolítani a hatalmából.Igen mindenhol a világon tudják,hogy csak radikális eszközökkel lehet egy fasiszta,diktatórikus hatalmat eltávolítani.Még demokratikus eszközökkel nem sikerül és nem is fog!!!A radikalizmus igen széles skálán alapszik amit a magyar nép nem tud,mert rögtön a véres erőszakra gondol,habár minden díktátort vér által pusztitották el.A radikalizmuson belül millio lehetőség van,hogy vér nélkül kényszerítsük a fasiszta diktátorokat a távozásra.Igen már ez az ország ott tart,hogy a fasiszta,diktatórikus Orbán rezsimet CSAK RADIKÁLIS ESZKÖZÖKKEL lehet eltávolítani a hatalmából.

    VálaszTörlés
  11. Hálás vagyok a Fidesznek! Ha nem jönnek elő most ezzel a gulyásgergelyes förmedvénnyel, ma még mindig többtízezer (!) emberrel kevesebben tudnák mi az az OGYM. A médiumok egyszerűen nem tehették meg, hogy ne említsék meg ki az, mi az ami/akik ellen a törvényterv irányul. Az ATV- ben még Tuareg egy mondatát is bevágták a helyszínről. Végre, végre! Köszönet érte Fidesz!

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bircapajti itt nem cigányozol, úgyhogy töröltem a kommentedet..

      Törlés
  13. Nyuszika!, Andrea!, és sokan mások, hasonlóan gondolkodók.

    Gondoljátok csak át, kinek érdeke, kinek jó az hogy Ti is elkezdtek a demonstrációk között válogatni... Újra kérdem, valóban az egymással ki tudja milyen okból versengő, néhány "tüntetésszervező" előjoga eldönteni, hogy mit akar, hogyan akar változtatni több-tizezer demonstráló ?!? Megszürnek, kirekesztenek, feltételeket szabnak. Ha a "tömeg", a nép ezt tudomásul veszi, elfogadja hogy korlátozzák, ha az állitólag saját oldalán álló frankótmegmondó "vezéreket" nem tudja befolyásolni, hogyan lesz ebből a politikai és gazdasági hatalom teljes palettáját bitorló orbánmaffia elzavarása...
    Ugyanaz a helyzet, mint egy éve volt csak akkar a pártok rekesztették ki egymást, lexarva mit kér a nép, most pedig a "szervezők" teszik ugyanezt.
    Nem ártana ha a "nép", vagyis mi, komolyabban venné magát és nem hagyná hogy ki tudja milyen érdekek mentén szétforgácsolják. 8-15-40 ezer embernek, már súlya van!

    VálaszTörlés
  14. Az OGYM-et agyonhallgatók azért kénytelenek most lépni, mert nem csak az OGYM tüntet folyamatosan, hanem a Kunigunda utcaiak a médiaszabadságért évek óta, és a Szabadság tériek a gonosz emlékmű ellen már egy éve.

    VálaszTörlés
  15. Ismert amerikai tábornoktól:"Egy jó terv, szakaszosan és késlekedés nélkül végrehajtva, jobb mint egy tökéletes terv végrehajtva a jövő héten."
    Az örvendetes tény, hogy az ellenzéki oldal egységesen elutasítja Gulyás Gergely antidemokratikus ötletét. A felszólítások, ötpárti egyeztetések nem helyettesíthetik a cselekvést, ez a 2/3-os osztag csak az erőből ért. A fenébe, már megint a sátorlakók szerveznek tüntetést?

    VálaszTörlés
  16. Ha ismerem a tüntetés célját el tudom dönteni, hogy megyek-e rá vagy nem?
    Vállalom-e zászló, jelvény, transzparens vitelét a következményeivel együtt vagy nem?
    Igénylek-e a párt utasítást a megjelenés vonatkozásában vagy nem?
    Magyarul elég öntudatos polgár vagyok-e vagy nem?
    Vagyunk-e elegen ilyenek vagy nem?
    Tud-e VALAKI sokunkat vonzani, mozgósítani vagy nem?
    És bár a tüntetések esetenként elkedvetlenítően amatőrök (cél nélküli séta, kamu helyszínek, slusszpoén hiánya...) egyelőre eljárok rájuk, mert bízom a VALAKI felbukkanásában és az önmagára találó polgárok tömegének létrejöttében.
    Na az ilyen tömeget majd nem lehet sem süket lózungokkal megvezetni, sem üres ígéretekkel kifizetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs Nemóvatos, de már megint túl óvatos vagy! Higgy Magadban s a többezerben, hogy Ti határozzátok meg a tüntetés célját, s abból nem engedve, vidd azt a "...zászlót, transzpararenset, jelvényt..." amelyet magadénak vállalsz, avagy vallasz! Ugyan miféle párt, miféle utasitására kellene várni? Ugyan miért valamiféle mindenfrankóttudó tökösnek tünő gyerek döntse el, hogy Te, Mi, a Nép, s a tömeg mit vággyon, akarjon, szeressen.
      Többször öszefutottunk már, nem szinezném, de fontosnak tartom felhivni a figyelmed arra, amit 11.27-kor irtam, Andreának és "Nyuszikának"...
      Nem szabad hagyni, hogy egy tisztességéges, jó szándékú eszme megint, mint 2012-ben atomjaira hulljon egyéni ambiciók érvényesitése miatt.

      Törlés
    2. Kedves nemóvatos, azt hiszem komoly tévedésben vagy.. ui itt és most (azaz a 10-i tüntin) nem egy vezér vagy szónok vagy személy miatt, hanem a saját szabadságunk, demokratikus jogaink, még meglévő lehetőségeink elleni kormányzati támadás elutasítására KELL EGYSÉGESEN ÖSSZEFOGNUNK!! Aki itt mást tesz, fanyalog, bárkit is elkezd cikizni, azaz megoszt, az a jelenlegi maffiakormány és OV koreográfiáját táncolja.. EZT kéne megérteni!! EZÉRT összefogni és TENNI!!

      Törlés
  17. Hol lehet ilyen WC papírt vásárolni? Vennék jövő Karira ajándékba.

    VálaszTörlés
  18. Gábor! Álmában Orbán Viktória nem politikus,hanem másik fogalkozása,akkor még jobban életviszonal az egész Magyarországon az Európáért !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  19. Hallottunk,hogy 2006-ban olvastam a Népszabadságából,hogy Orbán édesanyja 1963-ban nagyon akarta kislányját (Viktóriát) megszülni,nem sikerült,megszülte kisfiát (Viktort) !!!!!! :( :( Most nem jó Viktor !!!!!!!!!!!!! tudjunk,hogy Viktor DIKTÁTOR,MAFFIA !!!!!!!!!!!!!!!!! :/ :/ :( :(

    VálaszTörlés
  20. Gábor! Persze, Orbán tovább nagyon borzalmat csinálja !!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  21. Akkor KELL LEVÁLTJANI Orbánt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  22. Nem látom a kérdésemet: hányan voltak az Orbán-búcsúztató szilveszteri bulin?!

    VálaszTörlés