2014. október 25., szombat

Vasárnap

Ha pár embernek helyén lesz az esze és a szíve, akkor most vasárnap megbukik az Orbán Rezsim. Közjogilag nem, de lélektanilag igen, és ha utóbbi megtörténik, akkor az előbbi is viharos gyorsasággal bekövetkezik.




A Vasárnap minden szempontból alkalmas lesz arra, hogy megmutassuk, megmutassátok: meztelen a király. Orbán ruhája ugyanis mind belföldön, mind külföldön ennyi: a Nép mögötte áll, és csak egy hangos kisebbség veri a tamtamot. Mi persze tudjuk, hogy a Nép, ami mögötte áll, valójában nem több, mint Magyarország lakosságának 20 százaléka, de azt is tudjuk, hogy a közélet iránti érdeklődés nem nyúlik el a politológiai összefüggésekig. A külföldi nagykövetségek persze pontosan tudják a valós támogatottságokat, de Ők sem tudják elmagyarázni a minket szánakozva figyelő országaiknak, hogy csak legyilkolt választási jogszabályok miatt lehet egy kisebbség kétharmados többség. Úgyhogy kénytelenek benyelni az Orbáni melldöngetést, hisz épp az általa szisztematikusan kialakított össznépi apátia miatt 2 millióval is uralkodni tud 8 millió fölött. A választási matek bonyolult dolog, a televíziók képernyői azonban nem azok. Ha pedig tízezres tüntető tömegeket mutatnak Budapestről, masírozó rendőrezredekkel, kocsiborogatással, kukagyújtogatással, na akkor ez a nagy Orbáni "Mi vagyunk a Nép" hazugság gyorsan összeomlik. Ha meg a saját Népünk is meglátja, hogy kiszaladt a Narancsfiúk alól a talaj, akkor oldódik a fortélyos félelem és az apátia, abból meg bármi is lehet.


Na, de nézzük akkor az ominózus Vasárnapot. Többezer fociszurkoló kezd a Parlamentnél, délután három órakor. Gyakorlatilag az összes fociklub szurkolótábora szervezi a mókát, úgyhogy sokan lesznek, és bár nyilván megpróbálják majd nem személyesen Orbánt támadni, de a Felcsúti Bandita annyira magára húzta a stadionmániájával a témát, hogy ez aligha sikerül. A Nép a tévék előtt meg annyit fog levenni az egészből, hogy már a korábbi leghűségesebb orbánbrigád is a Keresztapa ellen fordult, máskülönben mit keresne hangosan és tömegesen a Parlamentnél, a Kossuth téren, nemde. Mikor egy esemény igazi jelentőségéről gondolkodunk, sose csak abból induljunk ki, mi az önmagában, hanem azt is vegyük számításba, mit jelent az a szélesebb közönség felé. És az információk minél szélesebb körig jutnak el, annál inkább egyszerűsödnek és torzulnak. A közvetítést nézők nem arra fognak figyelni, hogy épp mit mond a fociszurkolók szónoka a sporttörvényről, hanem arra, hogy ott vannak a Kossuth téren, és tömegesen és hangosan. Sokan féltenek bennünket, hogy az Ország Gyűlése Mozgalom sátrai ott állnak a tüntetéstől tíz méterre, és mi lesz velünk. Nos, köszönöm, de eleve csak egy pár férfi önkéntessel leszünk akkor ott tábort őrizni, és ha szükséges, akkor kiürítünk villámgyorsan, gondoltunk pár elképzelhető verzióra és föl is készülünk mindre.


Egyébként meg azt gondolom, hogy az igazi fociszurkolói dáridó nem a Kossuth téren lesz: oda nemcsak ultrákat várnak és szerveznek, érdekük a minél nagyobb tömeg, és egyszerre bunyózni, meg minél nagyobb tömeget összegyűjteni nem lehet. Az egyes csapatok ultrái nem szervezetlen csoportok: nagyon is szervezettek, vezérszurkolóik szavára parancsként hallgatnak. És ahhoz, hogy a Fradi, az Újpest, a Diósgyőr, a Debrecen ultrái ne essenek egymásnak, hanem egységesen akarjanak valamit elérni, a vezérszurkolók megállapodnak a kölcsönös, és időleges békében. Csakhát eljő a tüntetés vége, és az igazi műsor onnantól indul. Az egyes csapatok ultrái ugyanis be fogna ülni kocsmázni egy jót, és a második kör után azért már nem annyira fogják szeretni az ősellenség másik szurkolótábort. És elindulnak csoportosan megkeresni egymást, valahol ki kell engedni az egész nap visszafojtott tesztoszteront. Rendőrségi biztosítási szempontból ez nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan feladat, de akkora erőt kell koncentrálniuk, amit annak idején csak 2006-ban kellett. Gyakorlatilag egész Pestet védeniük kell, úgyhogy rohangáló rendőrkonvojok szirénázása fog behallatszani mindenfelé az ablakokon. 


És akkor most jön a java. Hatkor elkezdődik a tüntetés az internetadó ellen, várhatóan soktízezres tömeggel a József Nádor téren. Akik oda meghirdették, maguk sem gondolták, hogy ennyi ember mozdul meg, mert nemcsak a tér lesz rogyásig tele emberekkel, hanem minden környéki közterület is, nagyon helyesen. éshát ez ismét nem egyszerű feladat rendőrségi szempontból. Egy mindenfelé kesztyűujjszerűen kiterjedő tömeget biztosítani, az jó kis feladvány, komoly erők lesznek ehhez is szükségesek. Magam némi hozzáértés alapján úgy gondolom, hogy 10 ezer rendőr lesz vasárnap Budapesten készenlétben, és ennek a fele látható módon. Az internetadó elleni tüntetés szervezőinek azt javasolnám, hogy legyen egy jó útvonaltervük, és mivel a téma jellege és a tömegesedés eleve megvalósítja a spontán népfelindulás tényállását, ezért aztán bátran mozgathatják a tömeget bármerre Budapesten. Nyugi egyébként, a rendőrség rendelkezik mindazon erőkkel, amelyekkel az egész várost védeni tudják a súlyosabb dolgoktól, és nekik kötelességük is lesz védeni a tüntetőket, bármerre is menjenek, és arra is figyelniük kell, hogy a nettömeg és a fociszurkolók kisebb csapatait ne engedjék egymásra. És itt a dolog lényege: ezt csak teljes mozgósítással tudják megtenni, és tele lesz a város masírozó és rohanó rendőrökkel. És annál pusztítóbb lélektani csapás egy Hatalmat sem érhet, mintha azt látványos rendőri erődemonstrációval lehet csak megvédeni. Hát ezt kéne elérni, és megmutatni a Népünknek, Srácok.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


12 megjegyzés:

  1. Jó reggelt, kicsit melegebbet,ha kívánhatok:)
    Remélem, hogy estére melegebb lesz, tényleg befűtenek! No, nem az égiek, s nem a nincstelen uszadék fát gyűtők, pedig azokra is ráférnek némi "melegedés". Minden "össznépi tüntetésnél" úgy voltam kint, hogy majd most, majd most sokan leszünk... Talán a Parlament körüli élőláncnál voltunk sokan, úgy sokan, hogy nem volt gond a kör alakításával, egyesítésével. Azóta csak nézem, s várok. Mire? A csodára... A csodára, hogy most ez már mégis, mégis csak sok! Most már mindenki ott lesz...
    Aztán rájövök, hogy fölébredtem, csak a bili volt, amibe a kezem beleért. Nem tudom, hogy mi lesz az, mekkora dolog, mely tényleg kiviszi az embereket az utcákra, de akkor mindenért, nem egy dologért. Minél előbb jó lenne egy "parázs fújtató", hogy a hamu alól előbújjon egy kis lángocska, mely igazi lángozó tűzzé tudna válni? Bármi lesz az, sokkal jobban járunk, mi mindannyian,ha ez minél előbb történik meg. Talán még kezelhető lenne a helyzet. Mert ha a nép, az Isten adta nép fölkel.... Akkor tényleg imádkozni kell majd, hogy az Isten velünk legyen. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok egy vallásos típus! Hajrá fiúk, lányok!

    VálaszTörlés
  2. Van egy sanda gyanúm hogy az ORBÁNÉK ÜRÜGYET AKARNAK KREÁLNI A MEGTORLÁSRA!

    VálaszTörlés
  3. NEM SZABAD FELVENNI A KESZTYŰT!

    VálaszTörlés
  4. Ébresztő, jó reggelt!
    Gábor újból és újból reálisan látja a valóságot. Csak szurkolni tudok azért, hogy minél békésebben történjenek meg azok a dolgok, amire eddig vártunk. Mert hiába építették és szépítették a stadionokat, míg közben a szabadság jogokat megnyirbálni készülnek az emberek felé. Az internet adó bevezetését nem gondolták annyira rázósnak. Csak hát már mindent elvettek a kis emberektől, így besokalltak és nem hagyják annyiban a dolgot.
    Lehet véletlen szerű, de lehet tudatos is az egy napra való szervezés.
    Ha rendbontás lesz akkor kisérteni fog 2006 őszének szelleme, csak fordított felállásban, mert azok akik akkor balhéztak a mostani regnálók segítségét vették igénybe.
    Most viszont visszanyal az akkori fagyi, nem lesznek kártérítések, nem lesz rendvédelmi dolgozók meghurcolása.
    Csak a nettó erőszak...........
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M.

    VálaszTörlés
  5. Tehát ez lett a hívószó. A netadó. Így is jó. Jobban hangzott volna ugyan, ha a tákolmány létrejötte, ha a szólásszabadság,-és az objektív tájékoztatás korlátozása, az oktatás leépítése, a demokrácia megsemmisítése...stb, azaz a diktatúra létrejötte miatt mennénk tömegesen az utcára. Ám, ez amellett, hogy szintén adalék a további korlátozásokhoz, zsebbe is vág. S mi magyarok, erre érzékenyebbek vagyunk. / vizitdíj elvetése, rezsicsökkentés megkajálása/ Természetesen ez is érthető, a magyar bérek ismeretében. Ezt csak úgy halkan jegyeztném meg. A lényeg, hogy végre megmozdult a nép. Nem baj, ha nem az OGyM hatására. A lényeg, hogy felébredt! A netes felhívások terjesztésével pedig mi is hozzájárultunk. És ez civil kezdeményezés! Majd mi is támogatjuk őket. Remélhetjük, hamarosan lesz kérés, hogy a térre fogadjuk be őket.Bízzunk benne,hogy a demokrata pártok vezetői is csatlakozni fognak. Tul.képpen nem lesz más választásuk.Most is úgy vélem, ezeknek az országgyűlési képviselőknek nem szabadna bejárniuk a munkahelyükre, így kellene tiltakozniuk a rezsim ellen. Másként néznénk rájuk. Nem gondolom én sem, hogy a szurkolókkal a téren bármi gond lenne. Ott még fegyelmezettek lesznek. Megszervezték ők ezt! Ha nem lenne most gondom, mennék!

    VálaszTörlés
  6. http://bircahang.blog.hu/2014/10/25/fidesz-quisling

    VálaszTörlés
  7. Mivel a tüntetők nagy része jobbikos és fideszes, semmi sem fog megbukni. Majd elmegy 3-4 ezer ember és kész. Aztán meg a kormány a jövő héten visszavonja az egészet. Értsd meg: ballib kormányzást nem akar a nép. http://bircahang.blog.hu/2014/10/25/fidesz-quisling

    VálaszTörlés
  8. Akárki is ez a "bircahang", de egy nagy barom az biztos.
    Helyből ennyi marhaságot összehordani, komoly teljesítmény lehetett.
    Azt pedig, hogy a nép valójában mit akar, ebben az összevisszaságban senki sem tudja.
    Ha az unió betart - márpedig erre van esély - és nem lesz sem földbérlet, sem fejlesztési támogatás akkor lőttek a rezsicsökkentésnek is. Ez lesz a kegyelemdöfés!
    Mi meg majd ott állunk a semmi közepén.
    Ezt szeretnéd "birca..."?

    VálaszTörlés
  9. Megérkrzett a budapesti MAJDAN??? Orbánnak nincs magyar alternatívája!!! http://www.hidfo.net/2014/10/24/orbant-nyugatrol-puccsolhatjak-meg

    VálaszTörlés