2014. október 8., szerda

Söpredék

A Szonda friss, Angyalföldön készített közvéleménykutatása alapján nyilvánvaló, hogy Budapestet simán meg lehetett volna nyerni, ha mindenki kezdetektől Bokros Lajost támogatja. Ha mégis elveszítjük, akkor nagytakarítanunk kell.




Angyalföld régóta ellenzéki fellegvár, köszönhetően Tóth József polgármesternek és csapatának, így persze az ottani eredményeket egy az egyben nem vehetjük alapul egy budapesti általános összképhez. De azért erősen elgondolkodtató, hogyha mindössze másfél héttel Bokros összdemokrata főpolgármester-jelöltté válása után már pariban van Tarlóssal, akkor hol tarthatnánk mostanra, ha augusztusban sorakozott volna föl mindenki Bokros mögé. Simán hozhattuk volna a fővárost minden szinten, ugyanis a korábbi önkormányzati választások tapasztalata alapján tudjuk, hogy a jó főpolgármester-jelölt fölhúzza a kerületi eredményeket is, és igencsak magasra. Meg lehetett volna nyerni a kerületek többségét, mind a polgármesteri, mind a képviselő-testületi többség szintjén is, és olyan ellensúlyt létrehozni, amivel szemben bizony már Orbánék is kemény kompromisszumokra kényszerülnek. Nem ez történt, küzdünk Bokrosért, nem is esélytelenül, csakhát egyszerűbb lett volna laza gyalogmenetben fölérni a hegycsúcsra, mint kétségbeesett hegyivadász rohamokkal, nemde. És a kerületek többségét már így is el fogjuk veszteni, azon már aligha segíthetünk a hátralévő pár nap alatt.


Szóval megint az a helyzet, hogy már megint nem Orbán nyer, hanem mi veszítünk, és nem az Ő zsenialitása, hanem a mi lúzerségünk a csatadöntő tényező. De mikor a felelősöket megnevezzük, mert ha ki akarjuk végre takarítani az ellenzékből az ostobákat és kollaboránsokat, akkor bizony meg kell neveznünk, különbséget kell tennünk a hibázók és a bűnösök között. Vannak, akik belátták tévedésüket és korrigálták, amennyire az idő szűk keretei azt korrigálhatóvá teszik, Ők hibáztak, de valszeg tanultak belőle. A Bűnösök, az viszont egy gyökeresen más tészta: Ők azok, akik bár tudják, hogy tevékenységük kizárólag Orbán érdekét szolgálja, mégis rezzenéstelen arccal, gátlástalanul végigviszik ocsmány feladatukat. Akár sikerül a Csoda, és sikerül az utolsó pillanatban Bokrost Tarlós helyére szuszakolni, akár nem: az ellenzék kollaboráns söpredékét el kell takarítanunk, ha valaha hozzá akarunk férni a Narancsokhoz. Október 12. után nem tárgyalni, meg jópofáskodni kell velük, hanem eltakarítani mindet még a politika közeléből is. Schiffer, Fodor, Tóbiás: Ők a mai magyar politika rákfenéi, és nemcsak személyüktől kell megszabadulni, de még a típusuktól is, vagy itt diktatúra lesz.


Szeretem néven nevezni a dolgokat, és akikről beszélek, úgyis inkább a valami, mint a valaki kategóriájába esnek: Söpredék. A Puch Lászlói Narancsbizniszek örökösei, a sok apró és kevésbé apró szívességgel megvásárolt megélhetésiek, akik mindig a megfelelő pillanatban bújnak elő, és rakják be botocskáikat a küllők közé. Lebénítják a demokratikus ellenzéket, lehetetlenné teszik az együttműködést, mindig találnak valami részérdeket, amire hivatkozva szembe mehetnek a közérdekkel, hadd örüljön a Felcsúti Gazda. Orbán a maga alig több mint kétmillió szavazójával soha nem tudná az Országunkat sakkban tartani, ha nem birtokolnának a demokrata oldalon is kulcspozíciókat az ügynökei. Mert aki azt hiszi, hogy Schiffer, Fodor, Tóbiás bármiféle elvi politikát folytat, az keresse meg náluk az elveket, aztán ha talál egyet is, rögtön kiabáljon: nagy lesz a csend, nyugi. De minden kritikus helyzetben van valami jó, így a budapesti önkormányzati választásban is: egyértelműen kiderül, hogy ki kivel van, így aztán a jelen kudarcaiból lehet nekiindulni, és megalapozni a jövő győzelmeit.


Minden sunyi keverés-kavarás ellenére is lesznek az országban néhány helyen polgármestereink, és Bokros, és a mögé felsorakozók is megerősödve kerülnek ki ebből a történetből. Azt meg a kevésbé vájtfülűeknek mondom, hogy szükségünk lesz hiteles jobboldaliakra is, hogy megtörjék Orbánék saját köreikben való kizárólagosságát: a MoMa erősödése a demokraták közös érdeke. Minél szélesebb Orbán-ellenes koalíciót tudunk létrehozni, annál erősebb lesz az ellenállás a következő években. Nagyon remélem, hogy az önkormányzati választás után mindazok, akik rendelkeznek majd demokratikus legitimációval, leülnek valahol csendes helyen megbeszélni a jövőt. Gyurcsány, Kunhalmi, Bokros, Szigetvári, Tóth József, Botka, és még páran. Aztán vesznek egy fehér lapot és teljesen újraírják az ellenzék stratégiáját, és szervezeti felépítését. Mondom: teljesen, mertha még Ők is elkezdenek bütykölni, és párthatárokban gondolkodni, meg ki kinek a kutyakölyke játszmákat játszani, akkor aztán tényleg le lehet húzni a rolót, és marad a sötétség.


Október 12. egyedi alkalom lesz abból a szempontból, hogy a budapestiek nagyrészt szembe fognak menni pártszimpátiájukkal, és az illetékes Söpredéki Elvtársak Orbánérdekű kamuzásaival. Hiába Tóbiás kavarása, a szoci szavazók döntő része mindenképp elmegy szavazni, és ha már ott van, akkor biz odaikszel Bokrosra, és ugyanilyen megsemmisítő mértékben nullázza le Schiffert és Fodort a saját szavazótáboruk. És ha már a szimpatizánsok a cselekedetükkel elszigetelik saját táborfőnöküket, akkor ne legyünk mi kegyesebbek, illetve pontosabban mondva: ostobábbak náluk. Ott fognak állni a semmi közepén, értékelhetetlen választási eredményekkel az ellenzékbe épített Orbánügynökök, és annál nagyobb hibát elkövetni, mint engedni Őket visszabújni az üregeikbe, el sem tudnánk követni. A vakond a föld alatt nagy ász, de ha kicibáljuk a napfényre, akkor csak vaksin hunyorog. És most saját szavazóik fogják a mi vakondjainkat előásni: elő kell venni a politikai szívlapátot, és lerendezni végre az állandó áskálódást. A Söpredéknek a politika szemétdombján a helye.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



36 megjegyzés:

  1. Sajnos Gábor,még mindig nem ébred a nép! :(

    VálaszTörlés
  2. Gábor igazad van, de nagyon lényegesnek gondolom, hogy az elszalasztott lehetőségben a legfontosabb elem az a össz budapesti szavazó állomány, amely többségében így vagy úgy demokrata és a szó igazi értelmében liberális. Ők lehetek volna az a tömeg bázis, akik képesek ellensúlyozni Orbán szerintem 1.3 mill-os táborát. Csak Budapestnek van olyan adottsága , hogy egyben elérhető, és aktiválható egy nagyobb tömeg aki képes beleszólni a 2018-as választásokba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor miért vannak olyan kevesen a Kossuth téren?

      Törlés
  3. A nép ébredését az ellenzéki politikusoknak kellene megteni.Csakhogy a kis nyavajás,szaros életüket többre nézik,mint a pártjuk tagjait és szimpatizásuk érdekeit.Ezek az ellenzéki plitikus vezetők,mind megélhetési politikusok és ha kell eladják a lelküket,magukat és a szimpatizásaikat Orbán őfelségének.Nagyon kérem Schiffer,Fodor Gábor és Tóbiás pártjaiknak szimpatizásait,hogy most az egyszer bírálják felül a megélhetési vezetőik nyavajgását és menjenek el szavazni és tegyék az x-et Bokros Lajos MOMA jelöltjére.Ezek az ellenzéki vezetők értve ez allatt Schiffert,Fodort és Tóbiást tagjaikat is elárulva tették oda a lelküket Orbán fasiszta,diktatorikus hatalmának.

    VálaszTörlés
  4. Jó reggelt Mindenkinek, Ébresztő Főváros!
    Tegnap a téren voltam és elég lehangoló volt a tapasztalatom. Addig amíg az odalátogató vidéki turisták megálltak sátrunk előtt és kértek a szórólapunkból, és vitték a Bokros Lajos féle szóróanyagot is, addig a fővárosi emberek nem minden esetben kértek belőle. Kérdésünkre a válaszuk az volt, hogy tisztelik, becsülik Bokros Lajost. A kerületekben még megy a kampányolás, de elhallgatják a MoMa féle csomagot. Nyomják ezerrel a régi kampányszöveget.
    Nem mernek felfelé nézni, mert zavarja őket a fény. Lehajtott fejjel csoszognak, félnek elveszítik a munkájukat.
    Remélem még felébrednek és meghallják a vidékiek kétségbe esett kiáltásait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt nem értem a szavazófülkében mitől félnek?

      Törlés
  5. Jó reggelt, jó reggelt szegény Magyarország!
    Azt gondolom,hogy - talán! - azért itt Pesten - Budán is lesz egy kis meglepi Árunk és Ormányunknak. Ha az igazi szerencse (gyorsan fölriadó ember) meglátogatja a fülkét és zavarában Bokrosra szavaz, akkor talán nyerhetünk. Különben marad a pár biztos pont az ellenzéknek ami különben is nyilvánvaló volt akár támogatások nélkül is. Aztán marad a "Zakó"- jó nagy lesz, hogy sokan beleférjünk:( S akkor jön csak majd a "szépvilág". Így most elmondogatjuk, hogy jujjj mire készülnek, de akkor! No akkor fogjuk meglátni, hogy mit csinálnak, mi történik meg. Mert itt minden megtörténhet, meg is fog. A három - finoman fogalmazva - lúzer, nem hogy ilyen események közelébe, de még pártba, semmilyen pártba nem valók! Egyszerűen nem és nem korrekt emberek. Borzasztó. Biztos most és itt is van az a pénz, amiért korpásodik a halyuk, de én már vinném őket a borbélyhoz egy tarvágásra tényleg! Nagyon nem lehet még látni, hogy lesz-e bárhol is meglepetés? Én szeretnék meglepődni:) Utálom a zakót, nem rám való, meg ha már használt rongy, akkor máshonnan és mástól.
    Még 4 nap van??? Nehéz menet, keserű vereség lesz... azt hiszem.Nem pesszimizmus, realizmus sajnos:(

    VálaszTörlés
  6. Gábor nem értem az első mondatodat. "....Budapestet meg lehetett volna nyerni, ha mindenki kezdetektől Bokros Lajost támogatja" Nem értem, hogy már el is vesztettük a csatát?

    VálaszTörlés
  7. És hol maradt Mesterházy, akinek köszönhetjük, hogy tavasszal gyakorlatilag nem lett semmi az összefogásból, mivel, hogy MINDEN ÁRON saját magához ragaszkodott, képtelen volt tovább látni az orránál! Tóbiás, Horváth ugyanazt a politikát folytatta. Kizárólag a saját napi érdekeik voltak számukra fontosak. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő már ott van ahova való (a semmiben). reméljük, hogy a többiek is mennek majd utána.

      Törlés
  8. Ha odateszem akkor is múlt idős a kijelentés.

    VálaszTörlés
  9. Nem hiszem, hogy bonyolult.
    Simán meg lehetett volna nyerni nem azonos azzal, hogy vért izzadva megnyerni.

    VálaszTörlés
  10. Hová lett amit az előbb írtam?

    VálaszTörlés
  11. Mi van? Itt van a Bermuda háromszög? Eltünt az előbbi írásom!Az én meglátásom szerint annyi az elégedetlen ember, hogy van remény a dolgok jobbra fordulására. A megélhetési polirikusokat pedig elm kell zavarni a fenébe, menjenek kapálni! Bár szerintem nem sokan fognak megmaradni, mert 90 %-a ilyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavasszal én is így gondoltam, hogy mindenkibe belerúgott a fidesz, nem létezik, hogy győzzön, és mégis 2/3- lett(:

      Törlés
  12. Ha most elbaltázzák a budapestiek megérdemlik a sorsukat! Remélem a fejüket nem csak arra használják, hogy legyen mire tenni a sapkát!

    VálaszTörlés
  13. Apropó Gábor! Mikor leszel kinn a téren?

    VálaszTörlés
  14. Az önkormányzati választási eredmények elemzése után, az ország, a magyar nép felemelkedését valóban akaró erőknek, a politikai pártoktól függetlenül konzultációt, majd mozgalmat kell szervezniük a haza, a magyar nép helyzetbe hozása érdekében. A LEGNAGYOBB bajt az okozza, hogy a politika, a véleményalkotó értelmiség, a gazdasági elit a demokráciát, az állam, az önkormányzatok szerepét, zsákmányként, a társadalom erőforrásainak kisajátításaként fogja fel. Példátlan tülekedés folyik a hatalom, a kasszakulcs megszerzéséért és megtartásáért. A közjó, a nemzet érdeke, üres lózungok, melyekkel bennünket etet a politika. A „pártoktól függetlenül” kitétel nem azt jelenti, hogy a jó szándékú, jobb vagy baloldal mellett elkötelezett emberek ki lennének zárva a közös munkából. Nem elsősorban a pártok szimpatizánsaival van baj, hanem az elidegenedett megélhetési apparátusokkal, a párbeszédre, kompromisszumokra képtelen gyepes agyú szélsőségesekkel. Ez a két csoport a megosztottság, a belháború haszonélvezője, fő előidézője.

    VálaszTörlés
  15. Hú Gábor, hogy ebből mennyi per lesz!....vagy mégsem?

    VálaszTörlés
  16. Azt írtad, nem csupán Schiffertől, Fodortól, Tóbiástól kell megszabadulnunk a választások után, hanem az efféle típusúaktól is, különben diktatúra lesz. Szerintem meg már az is van. Itt most hosszú lenne kifejtenem, inkább odaküldök az Oázisba egy cikket, melyben az írója ezt szépen, sorra alátámasztja. Mindig optimista voltam, de azt hiszem én is, most a választás után nagy lesz a csend, a döbbenet. Nem sokáig, remélhetőleg. Attól függ, milyen gyorsan jön elő az Orbán-csapat a " nemmegszorítás csak reformszükségesség" nyilvánosságra hozatalával. Ha a nyakukba zúdítja egyszerre, akkor gyorsan mozdulni fog a nép. Ha adagonként teszi, lassúbb lesz a folyamat.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Gábor ! Eddigi írásaiddal szinte teljes mértékben egyetértettem, de ez valahogy böki a csőrömet ! Véleményem szerint ha valaki összefogást akar, az nem "bántja" meg lehetséges szövetségesét ! Főleg ilyen rendkívül fontos esemény előestéjén. Magam részéről már nem vagyok egyetlen pártnak sem tagja, de ha az lennék kiállnék az "általam" választott vezetőmért ! Így írásod megbánt sok embert, ezen keresztül rontja a választási esélyeinket. Véleményem szerint inkább távol tart az OGYM-től, mint vonzóvá tenné a csatlakozást a Kossuth térhez ! Pedig ez nagy kár, hisz hétfőtől lehetne a demokrácia fellegvára az egymást tisztelők részvételével ! Sajnálom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki ezekért kiáll, mint választott vezetőért, az meg is érdemli, és örülök, ha távolmarad az OGYM-től. Így is sok az Ügynök ;)

      Törlés
  18. Ugye tavasszal azzal mentegettük az otthon maradókat,hogy szegények azért nem mentek el szavazni,mert nem volt nekik kire! A Fideszre nem akartak,az Összefogásban meg nem bíztak.Ezért aztán 4 millió ember nem szavazott! De most,legalábbis Budapesten új helyzet állt elő! Aki nem tudott szavazni ,most megteheti,és legalább a főpolgármesteri győzelemhez segítheti, Bokros Lajost és a demokráciát. Én remélem sok ember mozdul most olyan is aki tavasszal nem szavazott,mert most van kire,van miért! Én bízom bennük.De jobban bízom abban,hogy végre az emberek megértik a Fidesz,és Tarlós nem az Ő boldogulásukat akarja segíteni.Soha nem is akarta.Ők csak annyit adtak ami az éhen haláshoz sok, a jóllakáshoz ,meg nagyon kevés.Tönkre tettek mindent amit csak lehetett,az oktatást,az egészségügyet,a közlekedést,lásd 3-as Metró felújítása,stb. Csak arra tudok mindenkit buzdítani,hogy szavazni kell Bokrosra,mert október 13-án már hiába sír akárki is,hogy Tarlós nyert! De tudom a budapesti emberek nem ostobák.Két elvesztett választás után a harmadikat nyernünk kell. Mert tavasszal sem a Fidesz nyert,hanem mi vesztettünk a saját ostobaságunk miatt! Most nem fogjuk elkövetni ezt a hibát.És így legyen szerte az országban! Hajrá Magyarország,hajrá demokrácia!

    VálaszTörlés
  19. Gondoljuk át! Szerintem Demszky Gábor mondja a tutifrankót...
    http://www.origo.hu/itthon/20141008-demszky-gabor-kiosztotta-orbant-es-az-ellenzeket-is.html

    VálaszTörlés
  20. Úgy gondolom, hogy nagyon túlértékelitek az emberek liberális beállítottságát és demokráciaigényét. Ahogy én tapasztalom ezek az eszmék helyett a nép hiteles vezetőket akar. Az egyik oldal megtalálta a magáét, úgy hívják Orbán Viktor, a másik oldalon azonban nincs senki.
    Ha 2018-ban le akarjátok váltani Orbánt (amit egyre kevésbé látok megvalósíthatónak) akkor a jelenlegi, magát baloldali-liberálisnak mondó ellenzéknek teljes egészében el kell tűnnie a politika színpadáról, és a nulláról indulva kell felépíteni az új ellenzéket, kinevelve hiteles politikusokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leendő új ellenzéknek semmiképpen nem kellene figyelembe vennie Orbán rendszerét, így 2018-at sem.

      Törlés
    2. Tibor, kifejtenéd bővebben, hogyan gondolod?

      Törlés
    3. Gyere el a szombati Seregszemlére, és akkor ott elmondom...

      Törlés
    4. Hány órára, hogyan ismerlek meg?

      Törlés
    5. A seregszemle 5 órakor kezdődik. Tibor erre én is kiváncsi lennék.

      Törlés
    6. Köszönöm.

      Törlés
  21. Off topic: http://www.atv.hu/belfold/20141008-kozlekedesi-es-urkutatasi-biztos-lehet-navracsics

    Ezt a burkoltan éles kritikát a magyaroknak! E két fenti témában Navracsics 2/3-os gőgjével nyugodtan kitörölheti.., ezek szerint az EU mindkét témakörben úgy látja, hogy postakocsin ülve mi csak alulról ugatjuk a Holdat! :D :D Ezvan.

    VálaszTörlés
  22. Ez a cikk szintiszta hozonges. Irhatnam azt is,hogy magamutogatas. Igen kedves Gabor,nyugszik a beteg!

    VálaszTörlés