2014. október 11., szombat

Rendszerváltás

Holnap beteljesedik Orbán Nagy Műve: negyedszázadnyi szisztematikus munkával friss demokráciánkat Maffiaállammá tette. És ez akkor is igaz, ha sikerül visszaszereznünk Budapestet, és megtartanunk néhány demokrata fellegvárunkat.




Holnap estétől, a szavazóurnák lezárásának pillanatától mindent újra kell kezdenünk. Nem mindegy persze, hogy az induló szituban mink van és mink nincs: ezért megyünk el holnap az önkormányzati választásra mindahányan, akik értik, mi a valódi tét. De jobb ha tisztán látjuk: a holnapi az utolsó olyan választás, amiről biztosan tudjuk, hogy megtartásra kerül, és egyáltalán valamennyire demokratikusnak nevezhető. 2018-ig amúgy sem lesz napirenden újabb voksolás, és 4 év a Narancsoknak bőven elég arra, hogy a szokásos szisztematikus levegőelszívó tevékenységükkel elérjék: ne legyenek többé választások, vagy csak olyan típusúak, mint a Kádár rendszerben voltak, mikor lehet egy darab jelöltre szavazni, de még inkább kötelező. Negyedszázada dolgozik Orbán ezen, és holnap célba ér: maga alá gyűrte az államapparátust, a gazdaságot, a médiát, és ami még katasztrofálisabb: a hivatalos ellenzék legnagyobb részét is. A Maffiaállam nem áll meg a Fidesz párthatárainál: jelen ellenzéki pártjaink, ha nem is azonos mértékben, de tele vannak olyanokkal, akiknek a megélhetése a Narancsgazdák jóindulatától függ. Az ellenzék színeiben a holnapi választáson elinduló jelöltek közül kevesebb az olyan, akiért tűzbe tehetjük a kezünket, mint az, akinek csak a meze ellenzéki, de a szíve és zsebe valójában narancsszínű.


Szilenciumot ígértem két hónappal ezelőtt az ellenzéki kollaboránsok tetteinek nyilvánosságra hozásával kapcsolatban: be is tartottam, de holnap urnazárás után leveszem a hangfogót. Országunkra a legnagyobb veszélyt ugyanis nem Orbánék Maffiaállamának 2 millió híve jelenti, hanem a másik 8 millió honfitársunk számára hiteltelen ellenzék. Mindaddig nem fog megmozdulni a Nép, amíg nem lát valódi alternatívát: az eltelt negyedszázad alatt beégett a tudatba, hogy a politikus az lopcsalhazudik, és ez a politika egészére rögzült, nemcsak a Narancsokra. És alappal: nem mentség a lopásra a Nép felé, ha a mostani ellenzék korábbi hatalomgyakorlóként csak talicskával tette és nem kamionnal. Nem fog mindaddig föllázadni a Magyar, amíg ezzel csak a kasszakulcsot adná át másoknak: a Nagyrablókat Kisrablókra cserélni, az nem egy alternatíva. Tragikomikus véletlen, hogy anno a Fidesz megalakuláskori törzshelye a Kisrabló nevű budai kocsma volt: nos, kinőtték magukat a Srácok. Sokan hajlandóak vagyunk a kisebbik rossz elvén szavazni, mert még mindig jobb a besurranó tolvaj, mint aki az első éjszaka jogát is követeli. De látni kell: egyre kevesebben, és ha nem hozunk létre valóban új, tiszta, minőségi erkölcsű ellenzéket, akkor a Nép döntő része nem fog megmozdulni.


Holnap rengeteg olyan ellenzéki bejutó lesz, aki jobban fog örülni ellenzéki képviselőségének, mintha többségbe kerülne. Korábbi tevékenységével kivívta ugyanis a Narancsok megértő barátságát, és számukra a valós cél nem az eredményes közösségi tevékenység, hanem a puszta megélhetés biztosítása. Felelősség nélkül beülni a közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, tanácsadótestületekbe: számukra a világ legjobb biznisze. Megkapja a részét csendben az ország szisztematikus kirablásából, és semmi más dolga nincs, mint hallgatni, amikor üvölteni kéne. Végig fogjuk majd nézni a következő két hétben, amint különböző helyi ellenzéki potentátok diadaljelentéseket adnak arról, hogy hány helyet is sikerült "kivívniuk" a különböző önkormányzati testületekben a Narancsokkal "szemben". Be ne dőljön senki: azok nem hadijelentések lesznek, hanem a lélek eladásának melldöngetései, amibe épp csak az árat nem fogják belerakni. És mindez ellenzéki pártok ernyője alatt fog végigmenni, és mindazon ellenzéki pártok, amelyek ezt a tevékenységet a soraikban eltűrik, azok a Maffiaállam kiszolgálóivá, kollaboránsaivá válnak. Vannak emberek a hivatalos ellenzékben, akikben bízom, de a holnapi nap választóvonal lesz: mint mondtam, urnazárás után leveszem a hangfogót, és mindazon dolgokat meg fogom írni, amelyek egyértelmű Narancskollaborációk.


Saját tapasztalatból jól tudom, hogy a legnehezebb dolog, mikor az embernek a saját szervezetét kell tisztán tartania. Minden veszteség fáj, személyes kapcsolatokba, érzelmi kötelékekbe bont bele a döntés, mikor egy megbetegedett testrészt kell amputálni. Rettenetesen nehéz, sok konfliktussal jár, bele is lehet bukni, de akkor sincs más út: a Nép felé kell visszanyernünk a hitelességünket, az meg nem megy ímmel-ámmal. A világ legegyszerűbb dolga kijelenteni: ne lopj, ne csalj, ne hazudj, és a világ legnehezebb dolga azt a gyakorlatban meg is valósítani. De ha csak kijelentjük, de nem aszerint járunk jár minden nap minden percében, és kompromisszumok nélkül, akkor soha nem válunk hitelessé, a Nép nélkül pedig nem lehet Orbán Maffiaállamát lerombolni. Ez az év az ellenzéki taktikai alkuk éve volt: megegyezések tömkelege köttetett, egy részük elfogadható, egy része pedig nem. De holnaptól a taktikai alkuk kényszere végetér: nincs több választás, ahol párt-, és személyi érdekek tömkelegét kéne valami közös formába ölteni. Holnap este mindenki tiszta lappal indul, és meglátjuk, hogy nyerni akar, vagy csak blöfföl. Jómagam és az OGYM pedig vadászni fog mindazokra, akik aprópénzre, narancsgarasokra akarják átváltani a beléjük helyezett bizalmat. Maffiaállam van, holnap kerül végleg lebetonozásra, és nekünk azt le kell rombolnunk, az pedig csak a politika erkölcsének újraírásával lesz elvégezhető. Rendszerváltás kell, nem kevesebb.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



21 megjegyzés:

  1. Majd légyszíves közöld velem is a dőntésedet, mert délelőtt vidékre megyek!

    VálaszTörlés
  2. Már csak egyet kell aludni és miénk a GYŐZELEM!!!!

    VálaszTörlés
  3. Szép szombati jó reggelt :)
    Írod Gábor: "vannak olyanokkal, akiknek a megélhetése a Narancsgazdák jóindulatától függ"! Sajnos eddig is volt rá példa ( az áprilisi választásokban nem nagyon volt szabad Rogán Tóni "lakáskinövéseiről" beszélni....:( De lehetne sorolni. Én sajna most is látok ilyesmit, hogy "csak legyen meg már a székem, oszt legyen csend!" Néhány kerület Bp-en nyerhető, néhány billegős van ugyan, de a többi narancsra lesz festve. Sajnálom, hogy Bokros későn lépett színre, talán hosszabb, erőteljesebb kampánnyal nyerhetne. Így kevés a reményem rá. Hogy mit és hogyan kell majd át- és túlélni, csak sejtelmem van, elképzelni nem is tudom. Csak azért nem tudom, mert ennyire rosszindulatú, ennyire kapzsi, s ennyire hataloméhez banda még nem uralkodott az ország felett. Igen, itt minden megtörténhet.... Sajnos meg is fog, ettől tartok, nem pesszimistán, hanem realistán - sajnos!

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsian várom a hétfőt

    VálaszTörlés
  5. ..."új, tiszta, minőségi erkölcsű ellenzéket" létrehozni csak ideig-óráig lehetséges ebben a mai magyar társadalmi közegben. A hatalom birtokában igen hamar elkurvulnak. Ámíthatjuk magunkat, de újabb éhes szájat kell majd betömnünk, ha erre várunk. A mostani, tapasztalt, változtatásra hajlandó demokrata erőket kellene lehetőséghez juttatnunk és rászorítanunk a helyes irányra és nem zöldfülűektől várni hosszú évekig a csodát.

    VálaszTörlés
  6. Fő az optimizmus,meg a fejünk,hogy miből merítsük!Az egyetemes emberi igazságból fakadó hitünkből!

    VálaszTörlés
  7. Nos, az a véleményem, pszichológiai okokból (a választás előtt) nem volt szerencsés ezt a blogot közzé tenni. Ez is rájátszhat a Fidesz győzelemre. Még ha sok igazsága is van, akkor is az ellenzék gyepálása a Fidesz támogatását jelentheti! Persze, tudom, eléggé nagy a zűr-zavar, de talán nem kellett volna tetézni. Tudjuk, régi gyakorlat már, hogy nagyon sok képviselőjelöltnek jól jön ez a kis pénz amit ezzel nyerhet, de ha mindig keresztbe teszünk az ellenzéknek (így a különbözőségek ellenére egy kalap alá vonva őket) akkor soha nem fogunk abba a helyzetbe kerülni, hogy változás legyen és nyertes helyzetben kezdjünk el "takarítani". Megmondom őszintén, én nem osztom meg ezt a blogot, majd csak hétfőn.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin! Az emberek nem hülyék. Gábor kb 3 millió magyar véleményét írta le (de lehet hogy több). Nem véletlenül mennek egyre kevesebben szavazni. Az úgynevezett bal oldalra csak az igazán elkötelezettek szavaznak (ők kb olyanok mint a fidesz hívők), meg jobb híján azok akiknek elegük van a fideszből. Valódi alternatíva azonban nincs.

      Törlés
    2. Ha ez lenne életem egyetlen cikke, akkor igazad lehetne Kati, csakhát az elmúlt hetekben tisztáztam, kikre és mire érdemes szavazni, így nem hiszem, hogy bárkit távoltartana a szavazástól. Egy kalap alá meg megintcsak nem vettem senkit senkivel. Tisztázni a választás utáni politika irányát pedig a választás előtt kell, mert ismerem már ahhoz eléggé jóakaróimat, hogy tudjam: hétfőn az első kérdésük az lesz, miért nem szóltam előre... Nos, szóltam. :)

      Törlés
    3. azért a várható perekre felkészültél remélem!
      Mert ha nem perelnek majd, akkor azzal elismerik, hogy igazad van.

      Törlés
    4. Hazajárok a bíróságokra :D

      Törlés
  8. Verőfényes szombati nap van.
    Várja a tér a demokratákat 17 órától, valami meglepetés is készül.
    Én ott leszek........... ugye Te is eljösz?
    Hajrá O.GY. M! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá Budapest!

    VálaszTörlés
  9. Gábor! Végre kimondtad azt amit több millióan gondolnak ebben az országban.
    Ez a dolog azonban nem most kezdődött. Ez mindig is jelen volt kis hazánkban. Mikor írta Móricz a Rokonokat? "Magyarország a rokonok és panamák lápvilága." Olyan mocsár ez mely ha egyszer elragad, biztosan elmerülsz. Erre még rátett a szocializmus "miénk a gyár vigyük haza" szemlélete, és az emberek nem értik, hogy a kis lopás ugyanúgy lopás, mint a nagy. Vagyis kicsiben kezdődik.
    Igen nagy változásnak kéne történnie Magyarországon ahhoz, hogy ez megszűnjön. A neveléssel kéne kezdődjön. Nem szabadna a gyerekek kis lopásai, stiklijei fölött szemet hunynunk (lám, milyen "életre való" ez a gyerek), mert itt kezdődik.
    Az is biztos, hogy a politikusoknak példát kéne mutatniuk erkölcsösségben, hiszen ők képviselnek bennünket, nekik szavazunk bizalmat, ők kellene legyenek a példaképek.
    Attól tartok nagyon hosszú lesz ez a folyamat. Ha egyáltalán elkezdődik.Én már biztos, hogy nem érem meg a végét. De muszáj elkezdődnie!

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Ki ismeri már el egyszer, hogy az emberi minőségünk rossz? Nem az utóbbi időkben, nem a szocializmus évei miatt, hanem sokkal-sokkal régebb óta. Talán azóta mikor meghalt Mátyás Király.
    Van egy több évtizede Salzburgban élő barátom, ő mondta egész egyszerűen mi a különbség a két ország között évszázadok óta. Ausztriában az emberek 20%-a tudatlan és bunkó, 80% viszont kulturált, tájékozott. Magyarországon pedig pont fordítva.
    Mi van, ha igaza van?
    Akkor nincs remény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy így van. A bunkósítás mgé csk most kezdődött.
      A főbb különbség inkább ott van, hogy tudnak élni a jogaikkal, mi meg nem.
      Lehet kevés időnk volt még megtanulni?
      Azoknak könnyű akik bele születnek egy több száz éves demokráciábva. Ők el sem tudják képzelni, hogy ne úgy legyen.

      Törlés
  12. Mikcso A több évtizede Salzburgban élő barátodnak ehhez a kijelentéshez semmi joga nem volt. (Mi az, hogy évszázadok óta? Történelmi ismeretek!) Ha az én "barátom" lenne /kizárt/, kapásból helyre tettem volna. Ha valaki tudatlan, az egyáltalán nem biztos, hogy bunkó. Mindnyájan találkoztunk már többdiplomás, tájékozott emberrel, aki nem kulturált, hanem bunkó. A kulturált szó ugyanis nem csupán jártasságot, nagyobb mérvű ismeretet jelent pl. művészetek, tudományok..stb terén, hanem mást is. Szokták volt mondani, hogy kulturáltan viselkedik valaki. Nos, ebbe rengeteg minden beletartozik. A kapcsolatteremtés módja az embertársainkkal, egymás tisztelete, tolerancia, szolidaritás egymással, csoporttal, réteggel, az egyenesség...stb. Az az ember, aki évtizedek óta nem itt él, és ilyen kijelentéseket enged meg magának, az nem kulturált, nem is tudatlan, hanem: bunkó. A volt,- és a jelenlegi hazája honfitársaival szemben egyaránt. Azt felesleges írnom, hogy a tudatlanság sem egyenlő a bunkósággal. Az előzőnek nagyon sokféle oka lehet, amelyen lehet segíteni, javítani. Kell is. Nem az egyén az oka sok esetben, hanem a körülmények. Az utóbbin viszont csak az alany segíthet. Ha akar. Ne aggódj, megnyugtatlak, a haverodnak (mert az ilyen típust barátnak nem nevezném) nincs igaza. Egyébként is " A remény hal meg utoljára." (Mondd, milyen érzés volt ezt a megállapítást hallani tőle a honfitársaidról?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 80% tudatlan ÉS bunkó. Ez nem azt jelenti, hogy is is, hogy mindenképpen egyszerre tudatlan és bunkó is, vagy hogy az egyik a másikból következne, lehetnek ilyenek külön-külön is. De magyarázatnak nem rossz a kétharmadra, mert a bunkóknak tetszhet, a tudatlanok meg nem fogják fel hogy miről is szól ez az egész.
      Nem volt jó érzés, amit mondott, de attól még nem biztos, hogy hamis. Mert példákat is hozott bőven. Gyakran jár Magyarországra. Ha hivatalos ügyet intéz, ha bankba megy, itt először is az újonnan jött ügyfelek szó nélkül eléállnak, az ügyintézők hülyének nézik, utána pedig udvariatlanul kioktatják. A többségről árad, Ausztriával ellentétben, hogy utálja a munkáját amit végez. A vonaton az izzadt magyar kalauznak ha nem is a kapa lóg ki a szájából, de a gyűrött inge a nadrágjából igen. Nem is hasonlítható a nyakkendős, tipp-topp uriemberhez, akit az osztrák vasutak alkalmaz, hasonló célra. (Ezt én is megerősíthetem) Stb. A nemzeti büszkeség persze nem engedi, hogy hitelt adjunk, de az nagyon valószínű, hogy orbánék tudatosan építenek erre, s talán ez a sikerük kulcsa. Próbáltál már észérvekkel meggyőzni egy fideszest? Nem ment ugye? Nos szerintem vagy azért mert tudatlan (tájékozatlan, vagy buta) vagy mert egyszerűen zsigerből bunkó (gyűlölködő) és fel se fogja az érveidet. A magyar ugarról már Ady is írt, pedig büszke volt arra, hogy magyar, mint ahogy alapjában véve én is...

      Törlés
  13. Gábor Este értem haza. Ezt az írásod már nem tudom osztani, telítve vannak a csoportok megnéztem. A DK Ajka csop.-ba és az idővonalamra azért posztolom. Tetszett. Ha nem nyer Bokros, akkor is fontos, hogy megmutatták a bpestiek Orbánnak, hogy van ellenfél, nem is akármilyen! Számolni kell vele 2019.-ben, az önkorm.-i választásokon./ Ha lesznek. :( /

    VálaszTörlés
  14. Én még mindig arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan fog a mi Tuaregünk kifarolni ma este 19 órától kezdődően ebből az egész bizniszéből. Biztosra veszem, hogy a bűnbak már megvan, hisz erről szól a poszt.... A hívők meg megérdemlik.

    VálaszTörlés