2014. október 1., szerda

Nyílt Levél a Demokrata Pártfőnököknek

Kedves Mindnyájan! Páran értitek már, páran még mindig nem, miről is szól valójában Bokros közös ellenzéki főpolgármester-jelöltté emelése. Töltök most egy kis olajat a lassabban pörgő fogaskerekek közé, hátha felgyorsulnak.




Gyurcsány a legokosabb köztetek, ezt eddig is tudtuk, meg nagyjából azt is, hogy a maradék MSZP-ben az egyetlen férfi épp egy nő: Kunhalmi Ági. Ők maguktól rájöttek arra, amit most Nektek, Többieknek megpróbálok az értésetekre adni. Jól figyeljetek, Tóbiás Jocó, Schiffer Bandi meg Fodor Gabesz, mert könnyen lehet, hogy politikai pályafutásotok legfontosabb döntését kéne meghoznotok, és ha rossz választ adtok, akkor az belök Titeket a süllyesztőbe. Mert a helyzet az, hogy látszólag Bokrosról kéne döntenetek, de valójában saját politikai pályátokat töritek kerékbe, ha bedurciztok. A helyzet ugyanis rémegyszerű: a DK, az Együtt és a budapesti MSZP besorolásával lett egy esélyes politikai tömb Tarlós legyőzésére. Bokros önmaga jogán hoz egy rakás szavazatot, még a jobboldalról is, a három párt meg eleget ad hozzá, hogy ne legyen eleve esélytelen a meccs. És tudjátok, Budapesten még az amúgy nagyon elbukott áprilisi választáson is pariban volt a Narancsokkkal az ellenzék, pedig Mesterházy nem azonos kaliberű jelölt egy Gyurcsánnyal, egy Bajnaival, egy Bokrossal. Most végre van egy választás, ahol az egyesült ellenzéket egy Valaki képviseli, nem pedig olyasmi, amit megpróbálunk akként eladni. Ez pedig új helyzet ám, és a budapestiek nem hülyék, de ezt épp a Bokros melletti kitartó kiállással épp meg is mutatták.


Szóval a budapestiek nem szeretik ám a Narancsokat. Sose szerették, és ezt Viktor is tudja, nem véletlenül lett Nemzeti Színházból Nemzeti Gödör, és a négyes metró se azért épült lassan, mert elromlott a fúrópajzs. Miviktorunk lelkülete a feltűrt ingujjú Felcsúti Parasztgyereké, nem is lenne ezzel baj, ha nem küzdene örök kisebbségi komplexussal emiatt. De Neki kulcsélménye ez a főváros-ellenesség, nem véletlenül rakott az élére egy Tarlóst, aki szintén inkább a felgyűrt ingujjas típus, mint bármimás. Paraszt na, mondjuk ki, de nem a jó értelemben, nem célszerűen használja a kapanyelet, hanem csak kilóg a szájából. És ez az emberkedős, frankómegmondós stílus itt, egy európai világvárosban, olyan nagyon nem jön ám be többségünknek. Mert hiába akarják szisztematikusan lepusztítani Budapest testét és lelkét, mindezidáig ebben nem sok eredményt értek el: még mindig európai világvárosban élünk, bocsi. És ezek a budapestiek, azaz mi magunk, milliónyian, ezek örülnek ám annak, hogyha kínkeservesen is, meg anyázások árán, de végre egy europer Valakire lehet szavazni másfél hét múlva. És a kutyát nem érdekli, hogy egyébként mennyire bal-, vagy jobb-, vagy valami oldali a Jelölt, ha egyébként meg demokrata és europer.


Elegünk van abból, hogy az Országunk államformája Köztársaság helyett Népstadion. Elegünk van Orbán diadalmas vigyorából, Tarlós gyökérkedéseiből, meg mellesleg a felgyulladó metrókocsikból, a reklámban erős, működésében gyenge tömegközlekedésből. A tökünk van tele, hátha így fölfogjátok, na. Beverhetünk egyet Nekik végre, és olyat, ami valóban fájni fog, mert nem lesz annyira diadalmas az az Orbánarc a választás estéjén, ha Budapest Főpolgármesterét Bokrosnak fogják hívni. Lehet majd mutogatni az ország Narancstérképét, de ha Budapest piros lesz, akkor biz a nemzetközi sajtóban is az lesz a vivőhír: ugyanis nem újdonság, ha Orbánék nyernek, az viszont hír, ha végre valahol, ráadásul épp a fővároban veszítenek. És akkor a Nyugat is kap ám egy kis bátorítást, hogy mégse azonos Orbán a Magyar Néppel. Merthát eddig minden európai kritikára tudtak mit válaszolni a Narancsok, és mindig ugyanazt: Ők nyerték a választást, Ők a Nép, lehet lecsendesülni. És jogászkodhat a Narancsbanda kétharmaddal amennyit csak akar, leírhatják akár nullára a Főpolgármester hatásköreit, attól még a tény tény marad: lesz Magyarországon egy Ellenzéki, akit a második legerősebb közjogi pozícióba megválasztottak, és e felhatalmazás birtokában hitelesen tudja elmondani az Egyesült Államok Szenátusában és Európa bármely fontos helyén a Magyar Valóságot. És Bokros kemény pali, bírni fogja a gyűrődést, és el is fogja mondani mindannyiunk jövője érdekében, és annak lesznek következményei.


Egész évben szívtunk, és a saját kisstílű hülyeségeink miatt, nem Orbánék überképességei miatt. Itt a lehetőség visszavágni, és láthatóan ezt hivatalos ellenzékünk legokosabbjai még időben belátták. Mi, az Ország Gyűlése Mozgalom, akik mindennel és mindenkivel szembemenve kitartottunk Bokros jelölése mellett, még mi is meglepődtünk, hogy sikerült. Csendben bíztunk persze elsősorban Gyurcsány politikai érzékében, de még Szigetvári is az Együttel képesnek bizonyult a korábbi hibás döntés korrekciójára, Kunhalmi meg épp utat vett ahhoz, hogy egyszer tán Államnő legyen. Szóval Tóbiás, Schiffer meg Fodor Urak! A pálya az, hogy Budapest várja a revans lehetőségét áprilisért, májusért, meg az egész elmúlt és elcseszett négy évért. Együtt fogunk mozdulni, balos, libsi meg jobbos demokraták, mindegy mit tesztek ez ellen. És annyit csak tudhatnátok a politika bugyraiból, hogy ha valamit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére, nemde. Ugyanis ha nem teszitek, akkor Te, Tóbiás, az MSZP legrövidebb ideig regnáló pártelnöke leszel, arra mérget vehetsz. Rólad, Fodor, meg a jelöltedről egyszerre fog kiderülni, hogy még az egy százalékot sem éritek el, merthát a fővárosi liberálisok Tarlósbuktatásra fognak szavazni, nem a Ti megélhetésetekre. Te meg, Schiffer, ülj neki, és elemezd az áprilisi és májusi választási eredményeket, és lepődj meg, hogy a szavazataitok többsége a fővárosból jött. De ha most konokoskodsz, attól még ugyanazok a fővárosiak szépen leszavaznak a váltás esélyére, és Nektek meg megmarad 2%-nyi szavazó, jól fog mutatni az LMP jelölt neve mellett. Szóval Kiskonok Haverjaim, lépjetek szépen vissza, ha akartok egyet előrelépni.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


29 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor!
    Nagyon kell most a fölvilágosítás. Tegnap du. hallva a KR-ba betelefonálókat, még ők sem értik nagy százalékban, hogy mit miért kell most tenni? Sok olyan kérdés hangzott el Bokrossal kapcsolatban, ami a hallgatók tájékozatlanságára utalt. Nem értik meg, hogy a szavazólapon miért csak a MOMA fog szerepelni, s miért nem lesz ott az MSZP, DK, Együtt logója. Nem értik, hogy ha most Bokros fillérre nem lát bele Tarlós budapesti pénztárcájába, akkor hogy mer indulni. Szóval ebben a pár napban valahogy mégis csak még mindig fölvilágosítani kéne a 'zembereket! Már arról nem is beszélve, hogy még mindig sokan emlegetik, hogy Bokros az Unibóban a jobboldali pártokban ült. Viszon ezek az emberek nem vették eddig se a fáradtságot, hogy anno áprilisban elolvassák a MOMA és a DK programját, melyek szerintem nagyon sok pontban egyeztek. A DK sem egy eddigi szóhasználatban lévő baloldali párt! A szocikat nem értem, bár legyen mentségükre, hogy alakulóban vannak, meg minden. Kunhalmi érti, Tóbiás...?:( Nem is fogja. Schiffertől el sem várható, hisz mégis csak a létrehozójuk valamilyen segítője volt a Fidesz. Fodor???? Hát... Gyurcsány a hátán bevitte az összefogásba, lett így egy Parlamenti helye (megélhet, van fizuja), most már nem érdekli. A mór megtette a kötelességét a mór mehet. Mehet ám, de hová is? A süllyesztőbe...Az az ő megérdemelt helye. Remélem nyer Bokros, s az illiberális államban talán marad egy demokráciára jobban hajazó szigetünk!

    VálaszTörlés
  2. Basszus! Hogy te milyen hihetetlenül eszes ember vagy..... A te "olajadtól" pörögni fog ezerrel a sok buta fax agya.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor nem csak okos, de nagyon jó a "fogalmazókája" is! :)

      Törlés
  3. Nagyon remélem,hogy Gábor blogjától egy kicsit máskép látják a Főpolgárjelöltséget.Igaza van Gábornak,hogy durca ide,durca oda a Budapes lakóinak fel van dobva a labda,mivel egy olyan jelölt lesz akinek minden oldal többsége kedvel.Ez BOKROS LAJOS.Fővárosiak!!Szavazatok az egyetlen híteles jeltre BOKROS LAJOSRA.

    VálaszTörlés
  4. Jó reggelt Budapest, Jó reggelt Kossuth tér!
    A blog megint valós helyzetet ír le és feszegeti a pártok felelősségét. Azok a pártok akik kimaradnak a Bokros Lajos támogatásából vehetik a kalapjukat és integethetnek saját maguknak. Itt és most nem a saját jelöltjük torkokon keresztüli lenyomásra van szükség, hanem arra, hogy a Fővárosnak 5 évig legyen egy értő, mindent kiharcoló Főpolgármestere. Akinek nem az a feladata, hogy amit elé tolnak aláírja. Tiszteletet és megbecsülést érdemel ezért a MOMA Elnöke. Furcsák azok az emberek, akik nem értik meg a nép kérését és mint a strucc homokba dugják a fejüket és csak arra várnak hogy csendesüljön a vihar. Majd a vihar után azt mondják, hogy én megmondtam, én szóltam.......
    Ébresztő Budapest, ébresztő Fővárosi emberek. Lehetne mosolyogva, felemelt fővel járni a városban, nemcsak leszegett fejjel. Ez most már Rólatok szól nem a pártokról.......
    Hajrá Főváros! Hajrá Kossuth Tér!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gábor! Annyira tiszta és világos amit leírtál, hogy aki ebből nem érti mi a helyzet
    az nem is akarja!!Vagy is ha most sem sikerül, hát tényleg birkák vagyunk!!!

    VálaszTörlés
  6. Minden ellentétes híreszteléssel szemben óriási a tét, főleg Budapestem, ezt az írás jól érzékelteti.
    Ami miatt kommentálom az, az írás stílusa. Pontosan a helyzet komolysága, komolyabb stílust, netalántán, az említet urak felé meggyőzőbb, együttműködést serkentő érvelést igényelt volna, legalább is szerintem. DE az is lehet, hogy igaza van a szerzőnek, ezek az urak már a szép szóból, érvekből nem értenek, hiába minden szó, rá kell mutatni, a király meztelen!
    Azért az tényleg érdekelne, hogy az összefogást ellenzők, miben bíznak, vagy nem akarnak változást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miklós!

      Ez egy lényegre törő kampány írás... pont olyan a stílusa, mintha otthon vagy a pubban a barátoddal beszélgetnél. Az emberek többségének minden mellett azzal is tele a hócipője, hogy hosszú, intellektuális szónoklatokat hallgasson, amiből pont a lényeg hiányzik.
      Itt a haverod szól hozzád. Intim és bensőséges. Ez a beszéd hiányzik a mai kommunikációból. Tiszta és érthető . Kampányban ez a legfontosabb....

      Törlés
  7. Gábor cikke világos, vagány és szellemes. Ebből is érthetné aki nincs beborulva saját "tehetségétől", hogy az a pártvezető aki nem támogatja Bokros esélyét mindenképpen bukni fog.

    Ha Bokros nyer: akkor annak ellenére is nyert, hogy ő ellene volt és a támogatói(?) nyilván nem fogadtak szót, ki- vagy átszavaztak; magyarul nincsenek.

    Ha Bokros nem nyer: akkor a Fidesz pártján volt a diktatúra burkolt támogatójaként, szavazatokat vitt el, a saját jelöltje meg mégsem jutott sehova.....bűnbak lesz.

    Dilemma: mikor és mennyire veszítsek arcot?

    Pedig csak méretet kellene cserélni.

    VálaszTörlés
  8. "ha valamit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére" - ezt már olvastam valahol ... :D

    VálaszTörlés
  9. József Gönczi! Gábor blogjától mindenki megvilágosodik. Az tuti biztos...

    VálaszTörlés
  10. Titkon reménykedtem benne, hogy bekövetkezik az, hogy a demokratikus pártok közös Főpolgármester jelöltje Bokros Lajos lesz. Erről Bélával Lovas Gabival beszélgettünk is 23-án ott Nálatok a Kossuth téren. Az írásod mint mindíg korrekt lényegre törő és szemléletes. Annyit tennék csak hozzá, hogy a fenti urak (Tóbiás Schifi ésFodroska) maguk dönthetik el, hogy az általuk képviselt pártok demokratikusak, vagy sem.

    VálaszTörlés
  11. Ez világos beszéd, még a vidékiek is értik, csak egy X-et teszünk hozzá majd a megfelelő helyre. Félre kell tenni a személyes problémákat, itt most a főváros érdeke a cél. Kemény kezű főpolgármester kell, akit Orbán nem bábként kezel. Elég volt a nyomorgásból, biztonságos közlekedést akarunk, és élhető fővárost. Bokros megfelelő ember, hogy keményen fellépjen, és kiharcoljon minden ennek érdekében. Nem véletlen, hogy Tarlós nem mer nyilvánosan vitázni Bokros Lajossal szemben....!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azért ezt kikérem magamnak a vidékiek nevében! Miért gondolod, hogy vidéken butább emberek élnek mint Budapesten???

      Törlés
  12. Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!
    (C. de-Gaulle)

    VálaszTörlés
  13. Volt "szerencsém" Szabó Tímeát hallgatni, mikor az ATV-ben nyilatkozott. Most komolyan "Párbeszéd Magyarországért" a nevük? Ez egy rossz vicc most már számomra.
    Az Együtt Szigetvári Viktorral? Ugyan-ugyan... már Bajnai sincs sehol. Komolytalan.
    LMP? Csak a szájuk nagy. A Jobbiknak meg a 2010-es parlamentbe jutás óta már az sem.
    MLP? Őszintén mondom, hogy a DK liberálisabb, mint Fodor Gabikáék.
    MSZP? Már csak infúzió és gépi lélegeztetés tartja egyben. Sebaj Tóbiás... menj haza gyurmázni a gyurcsányozás helyett!

    A demokrácia érdeke, hogy a MoMa megerősödjön, majd egy értelmes DK-MoMa párbeszéddel, (ha másképp nem, hát OGYM ráhatással) talán ismét felépíthetünk együtt egy normális országot.

    Demokráciát és Köztársaságot = Szavazz Bokrosra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szabó Timea nagyon szimpatikus, aranyosan naív és hiszi is, amit mondott.

      De itt nagyon melléfogtatok gyerekek! Ez itt a Nagy Politika! Ami nem lehet más, mert megvannak a szabályai.....Ezzel a szép, csillogó szemmel előadott igen/nem--el Tarlós támogatjátok... nem is értem mit nem értetek ezen. Ez az LMP-s kolonc rajtatok... a schifferi keményfej. És bocsánat, de politikai dilettantizmus is... sürgősen szabadulni kéne ettől!

      Törlés
  14. Fodorral és Schifferrel teljesen felesleges foglalkozni, ők jól kivehetően Orbánék szekerét tolják. Tóbiásékkal talán még igen...

    VálaszTörlés
  15. Minden a felvilágosításon és a bizonytalanok meggyőzésén múlik.

    VálaszTörlés
  16. Az ELLENZÉK,három ki belső ellenkezője,úgy jár mint Pistike az óvodába,amikor azt mondják neki a többiek: - Pistike!Te ne gyere velünk a nyári táborba,mert Te csak a csokidat majszolod,mindig hülyeségeket is kajabálsz,ha sorakozó van,eltévejegsz,meg ráadásul azt mondod hogy szobatiszta vagy,a alsód meg mindig szaros....

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok!
    én egy egyszerű állampolgár vagyok, de nem a pártoktól várnám a megváltást a pártok legális bűnszervezetek ezeket nem szabad támogatni,egyik oldalt sem!!Ezekkel le,és el kell számolni és a felelős egyének megválasztására kell törekedni és ha nem azt teszi ami a nép nemzet érdeke,vissza kell hívni a pozícióból és felelősségre vonni! A pártok korszaka leáldozóban van amint látjátok teljesen más gondolkodást kíván meg a Nép-től a szebb és boldogabb jövő érdekében de amíg így lesz csak posvány lesz !!

    VálaszTörlés
  18. Gábor, mindig megvígasztalsz. Kell most az a hit, amit belénk, pestiekbe töltesz. Főleg, amikor egy magát balodalinak nevező polgár (?????) ma délelőtt azt mondta, hogy ő soha életében nem szavaz a Bokrosra, mert az zsidó. Elsírtam magam!
    Hajrá, Gábor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Töröld le, Andrea! Csepeli György nemakárki kijelentette, ő baloldali, majd ugyanazzal a pofával tájékoztatta a riporternőt, hogy tarlósra fog szavazni. ????????????????????????
      Egyébként honnajt lehet tudni, ki zsidó és ki nem? Vagy hogy Bokros zsidó vagy ifjúcseh, és mit számít ez?

      Törlés
  19. Szóval. Ebben az országban autokrácia van. Ezt megváltoztatni békés úton - főként, ha ez érdemben a választásokat jelenti, ez pedig éppen, mert az autokrácia kénye-kedve szerint alakítja ezek szabályait,- igen nehéz. A mostani választásnak csúfolt valami egy ránk erőszakolt háború egy csatája. Ezért aztán abszurd, hogy két héttel a csata napja előtt még mindig azon folyik a tökrázás, melyik bandérium tudja a saját, lehetőleg tapasztalat meg felkészültség nélküli palimadara alá rendelni a saját és a többiek maradék, csalódott, fásult és hitehagyott választóit. /sajnálom az egyébként értékes, szakterületükön bizonyító áldozatokat, akik nagyjából a Kuka törpéhez hasonlítanak, akit a többi hat a RÉM felé lökdös, mondván: Ne félj, itt vagyunk, mögötted!/ Azon versengenek, mekkora a támogatottságuk, vagy mit is várnak a számoktól, nem véve észre, milyen rohadtul EGYEDÜL vannak, otthagyva azoktól, aki HELYETT voltak a PÁRT..// mellesleg mi lesz, ha kiderül, mekkora a támogatottság...5-6-7 %???? .NEM!!!! Most egy cél lehet, egy ember mögé állni, pártállástól, személyes megítéléstől, sőt...programjától is függetlenül, azon oknál fogva, hogy az ürge a./ demokrata b./ szaktudását, nem a polgmesterségre, de az országmentésre bizonyította c./ nincsenek conducatori rögeszméi d./ a kaqndidátusok közül egyetlen, akinek pártboncoktól való függetlensége nyilvánvaló...HA itt demokrácia lesz, AKKOR lesz értelme a programok, személyek, pártok versengésének. Most nem ez a helyzet. Aki ezt nem fogja fel, túl azon, hogy hülye, a mai helyzet konzerválásához járul hozzá TEVŐLEGESEN. Ezt pedig kikérem magamnak. Tuareg írása egyébként jó!!

    VálaszTörlés
  20. Kedves Gábor! Jó ideje ez a legjobb írásod (szerintem). Humor, mondanivaló... Gratula!

    VálaszTörlés
  21. Mi biztosan többes százalékos Bokrosra szavazzunk !!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  22. Ez egy egyenes beszéd, így már a legöregebb és legfiatalabb vadászkutya is el fog tudni igazodni. Gratulálok Gábor, az írás jó szagminta lesz, remélem!

    VálaszTörlés