2014. október 31., péntek

November 5, de egy perccel sem tovább

Tegnapi cikkemben kértem a Nettüntetés szervezőit, hogy hozzák korábbra a november 17-re tervezett következő demonstrációt, mert különben kialszik a tűz. Nyilván Ők is gondolkodnak, hagynunk kell nekik időt, de nem a végtelenségig.




Pont az történik már netszerte, amit tegnap előrejeleztem: ha a Nettüntetések szervezői most leállnak - merthát egy november 17-i dátum az azzal egyenértékű - akkor a tömeg maga kezd el szerveződni. Ez pedig több szempontból sem jó: egyrészt összehangolatlan akciók csökkentik a nyomatékot, másrészt minden egyes kisebb tüntetés is úgy fog feltűnni, mintha az egész nevében menne, így pedig ha bármelyik erőszakba torkoll, az mindannyiunkat lejárat. Szóval tartsuk az egyensúlyt, bármilyen nehéznek is tűnik: hagyjunk időt a Nettüntetés szervezőinek felülbírálni korábbi elhibázott döntésüket, ne kapkodjunk, de nyilván a tömeg összegyűlési szándékát csak egy ideig tudjuk tompítani, aztán cselekednünk kell. Az Ország Gyűlése Mozgalmon is nagy a nyomás, hogy szervezzünk tüntetést, vagy csatlakozzunk a neten terjedő november 8-ára meghirdetett alternatív demonstrációhoz. Három hónapja vagyunk a Kossuth téren, nem kapkodunk, lépésről lépésre haladunk, nem most fogjuk ezt a szokásunkat megváltoztatni: november 5, szerda éjfélig az OGYM nem kezd tüntetés szervezésébe, és nem csatlakozik egyetlen alternatív demóhoz sem. Ha addig a Nettüntetések szervezői fölülbírálják, és előrehozzák a november 17-i dátumot akkor rendben, ha viszont nem, akkor magunk is beszállunk a korábbi időpontra szerveződő alternatív tüntetésekbe.


A Vidék is mozog, és óriási hiba lenne Őket magukra hagynunk. Budapest a zászlóshajó, a gyújtópont, ha most magukra hagyjuk a vidékieket, akkor kicseszünk velük, meg saját magunkkal is, de leginkább az Országgal. Meg kell érteni a Történelem szavát, mert ritkán beszél, de most megszólalt. Ha egy 100 ezres tömeg fele egyetemista, akkor az Ő hangjukkal a történelem beszél: tessenek rá odafigyelni, mert nem mondja kétszer. Olyan társadalmi csoport mozdult meg, amelyiktől senki nem várta, hogy erre képes: mind a Fidesz, mind az ellenzék leírta tömegében az Ifjúságot. Közkeletűvé vált, hogy Őket a saját boldogulásukon kívül nem érdekli semmi, csak mennek amerre egyéni lehetőségük vezet, és most tessék: nagyjából minden egyetemista az utcára ment. Az egyetemisták pedig mindig csatadöntő tényező: messze a legagilisabb és legmobilisabb társaság, és nehéz Őket megfélemlíteni: elég irreális 50 ezer egyetemistát behívatni egyenként a dékánhoz, nemdebár. 1848, 1956, itthoni példaként, de a világtörténelemből is három cikknyi terjedelmű példát lehetne gyorsan idecitálni: ha az Ifjúság egységes akaratra jut, akkor ott csak visszavonulhat a Hatalom, mert szembeszállni velük esélytelen.


Az egyetemisták passzivitásával kapcsolatos tévhit épp most oszlik, akkor oszlassunk el egy másik, hozzájuk kapcsolódót is. Ismét csak közkeletű tézis, hogy az egyetemisták Jobbikosok, oszt kész. Hát egy frászt, kezitcsókolom, próbáltam én már ezt is cáfolni korábban, csakúgy, mint az érdektelenséget, de nem sok sikerrel. A valóság ugyanis az, hogy az egyetemisták töredéke csak a Jobbikos, csakhát a többiek szervezetlensége miatt ez a kevés látszik. Egy pillanatra visszaugorva a kedd esti Nettüntetés utáni Kossuth téri eseményekre: az ott lévő 5000 tüntető spontán jelszavai közül az egyik ennyi volt: Európa! És mivel az ottlévők átlagéletkora kábé 20 év lehetett, így aztán nehéz lenne azt mondani: a kifejezetten EU ellenes Jobbikos ifjúsággal szemben az ott levő idősek, vagy épp fociultrák skandálták volna kívánatos kultúrkörünk nevét. Fenét, kéremszépen, az egész tér zengett, az Ifjúság skandált, és mind és hangosan, és az egyetlen kritikus esemény is épp ezzel kapcsolatban indult: nagyjából százan meg is próbálták bevinni az Uniós Zászlót a rendőrkordon mögé. Ha pedig 5000 fiatal egyakarattal és fizikai kockázatot is vállalva emeli jelképpé Európát, akkor az ott nem Jobbikos tüntetés, gondolom ez azért könnyen belátható.


Úgyhogy Drágajó Nettüntetés Szervezők: ne várassátok az Ifjúságot, mert úgysem fog várni. Ahogy a kezdeti netadós tematika már Fideszmaffiába és Orbántakarodjba fordult, úgy nőhet túl rajtatok az általatok összehívott, de bármikor önállósulni képes Tömeg. Titeket mégegyszer kérlek: hozzátok jóval előbbre a november 17-i dátumot, mert nem hagyhatjuk cserben a vidéket, és nem lenne jó bármiféle vezetés nélkül hagyni a Tömeget. Az alternatív tüntetések szervezőit pedig arra kérem, hogy hagyjunk időt a Srácoknak, nem hiszem, hogy ne lenne köztük kemény vita és rengeteg megbeszélés a hogyan továbbról: a jó döntéshez pedig nem szabad túlzott nyomásnak kitenni Őket. Békés forradalom zajlik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne azt racionálisan, az egyensúlyokat figyelve végigvinni. Sem a késlekedős bénázás, sem a kapkodás nem jó út ilyenkor, ha meg a kettő egyszerre van jelen, az a legrosszabb forgatókönyv. November 3-án, 4-én amúgyis nemzeti emléknap van állami ünnepséggel, díszlettel, mindenféle szirszarral a Kossuth téren, oda csak erőszakkal lehetne behatolni, azt meg nem tartom jó ötletnek. Szóval kis nyugi, és november 5-ig meglátjuk, hogy mindenki képes-e felnőni a Történelemhez.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!




FRISSÍTÉS!!!


NETTÜNTETÉS ma 6-kor, MINDENKI JÖJJÖN!!!


CSATLAKOZÁS ITT.

44 megjegyzés:

  1. Tökéletesen egyetértek Gábor az írásoddal.Nem engeshetjük meg,hogy a forradalmi láng kíaludjon!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, ha most a vidéken is tüntető tömeget cserben hagyják és becsapják, - hiszen csak térben vannak távol - akkor azt hiszem többé nem nagyon fognak hinni Budapestnek. Végre, hogy belátták, Budapestről van értelme indítani a harcot, csatlakoztak hozzá, erre most meg azt mondják a szervezők, hogy bocsi, de ennyi volt?
    Jól beszélsz Gábor :))))

    VálaszTörlés
  3. Most nagyon vigyázni kell, mert a hatalom alig várja, hogy valami indok legyen kemény ellenlépésre, akár valami "rendkívüli állapot" bevezetésére. Tudjuk, hogy milyen kreatívak, gátlástalanok, mekkora a parlamenti és a média fölényük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tennék egy kiegészítést:
      "Most mindenki rá akar majd csimpaszkodni erre a hajóra, aztán igyekszik a kormányhoz, hogy irányítsa. A szervezőknek nagyon észnél kell lenniük, és a potyautasokat le kell rugdosni a parancsnoki hídról. Biztos jönnek majd a liberális értelmiségiek a jótanácsaikkal, nem szabad hallgatni rájuk, az ő tanácsaik sikere ismert. Majd az “összefogás” hazug szövegével próbálják Gyurcsányt benyomni a mozgalom közepébe, de ne hallgassanak rájuk, nem számít mit mondanak, mit okoskodnak, miket írogatnak egymásnak. Közük nincs a valósághoz, és ezek még minden hajót zátonyra vittek. Légmentesen el kell zárkózni tőlük. Ez egy önálló civil kezdeményezés, joga van úgy csinálni mindent, ahogyan szeretné. Ha a civilek annyira rutintalanok lesznek, hogy Gyurcsányt a közelébe engedik, akkor megöli az egészet, az biztos. Különben nem tudja kontrollálni az eseményeket, nem mindenki róla beszél, és abba ő belebetegszik. Bartus László"
      Gyurcsány helyett más megélhetési politikus szabadon behelyettesíthető.

      Törlés
    2. Ezt bizonyította azzal is, hogy visszavonta a NAV előtti tüntetést, mondván nem akarja megosztani az erőket. Pedig az egészen másról szólt volna. No comment.

      Törlés
  4. Hová lett az előző írásom? Már itt is cenzura van, vagy mi a fene?

    VálaszTörlés
  5. Bátorkodtam megjegyezni, hogy a jó hadvezér mielőtt csatába viszi a seregét, haditervet készít! Sőt nem is egyet, de előtte összehívja a haditanácsot, mert több szem többet lát!

    VálaszTörlés
  6. Gábor mi a véleményed erről? Nem kéne összehívni a haditanácsot?

    VálaszTörlés
  7. Osztom, osztom! A véleményt és az írást is :-)

    VálaszTörlés
  8. "..., hogy mindenki képes-e felnőni a Történelemhez."

    Egy apró megállapítást szeretnék tenni a keddi napon történtekhez, talán a jövőre nézve is hasznos lehet:
    Mindannyian, akik átélhettük az este minden boldog percét, jól érzékelhettünk egyfajta és mégis egymást erősítő "különbséget", hogy míg a 100ezres tömeg joggal kritizálta a fennálló rendszert, addig a Kossuth tér 5ezres tüntetői békésen, de lényegesebben határozottan követelték ugyenennek a rezsimnek a bukását, Európához való visszatérésünket.
    És ami még ebben lényeges, mindez az OGYM vezetésével történt !!!

    Feltűnő az is, ahogy a hatalom készült és ahogy kezeli ezt a helyzetet:
    - a Kossuth téri kommandós-rendőrkordonhoz képest a nagytüntetésen "fürdőruhás rendőrlányok" teljesítettek szolgálatot...
    - a média elbagatellizálja a Kossuth téren történteket, az OGYM-et változatlanul elhallgatják...
    - ebben a forradalmi helyzetben is jól látszik, az ellenzék még mindig csak a saját maga érdekével törődik...

    Még tartozom egy vallomással is: büszke vagyok Magunkra!

    VálaszTörlés
  9. Szép reggelt!
    Én teljesen egyetértek a cikkben írtakkal az eddigi "no, de" szokásos írásaim ellenére! Nincs "no,de"! Igen! Bennem a második nagy tüntetés után azonnal megfogalmazódott, hogy most nem szabad várni! Különben ezektől kitelik az is, hogy este beosonnak és gyorsan nyomnak éjjel gombokat - parancsra - aztán már reggel arra kel a nép, hogy azannyát, meg is van szavazva! :( Szóval igen, közben is csinálni kell, gratulálok a Szombathelyieknek! Csak így tovább. Tegnap jött 8-ára itt Pesten tüntetésre hívás, de számomra nem egyértelmű a szervező . Ahhoz mit szólsz Gábor, biztos láttad te is.
    Szóval hajrá: ütni kell a vasat, míg meleg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát sajnos a vas kihűlt. Annyira tudtam, hogy ez lesz!

      Törlés
  10. Én is csak helyeselni tudom a döntésedet !!!!

    VálaszTörlés
  11. Hová lett a bejegyzésem?

    VálaszTörlés
  12. Többet ésszel, mint erővel! Gondoljatok Ludas Matyra!i

    VálaszTörlés
  13. Jó reggelt Minden ébredezőnek!
    Gábor megint jól látja a helyzetet. Igen sokkal előbbre kell hozni a netes demót, mert ha sokáig várnak, kihunyhatnak a lángok és elmondhatják magukról a fiatalok, hogy tényleg nincs mit tenni.
    Tegnap este a fb-n jó pár vidéki város osztotta meg a helyi netadós tüntetését. A fővárosból indult ki és terjedt mint a futótűz.
    Szombathelyen, Győrben, Nyiregyházán, Debrecenben is sokan gondolták azt, hogy nem kell NET-ADÓ.
    Nem szabad magukra hagyni őket.
    Ébresztő és meggondolandó a november 17-i demó, már késő lenne. Nem szabad, hogy ez a komoly és felelősségteljes megmozdulás erőszakba csapjon át.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá Ébredő Ifjúság!

    VálaszTörlés
  14. Egyetértek! Tegnap még azt mondtam -a törvényjavaslat benyújtása előtt-, hogy a hatalomnál pattog a labda, tehát várjunk, de most már megint itt a labda, itt kell vele valamit kezdeni.Eljött az idő!!! Hát fontoljuk meg és cselekedjünk!!!!!! Lépésről lépésre, jól megfontoltan, de lépni kell!!!

    VálaszTörlés
  15. Ne hagyjuk a tüzet kialudni,Hajrá Magyarország

    VálaszTörlés
  16. Vidék tovább folytatja a tiltakozást,ne hagyjuk magukra őket

    VálaszTörlés
  17. Remember, remember, the 5th of November https://www.facebook.com/events/697901103611555/

    VálaszTörlés
  18. http://index.hu/belfold/2014/10/31/orban_visszavonta_a_netadot/

    Tessék a sorok között olvasni!
    Csak átmenetileg hátrálna meg, hogy aztán egy sunyi saláta-törvényben, más névvel csak azért is megadóztassa az internetet, mert "extra-profitjuk" van. Nooormális???
    Andy Vajna meg jól elvan...

    VálaszTörlés
  19. Teljes mértékben egyet értek, a gondolatokkal! Nem szabad, hogy a láng kialudjon,de a tűzre is vigyázni kell !! NE ESSÜNK A 2006-os csapdába, én Váci Mihályra hivatkoznák;
    "Nem elég megborzongni, de lelkesedni kell! Nem elég fellobogni, de mindig égni kell!
    És nem elég csak égni: fagyot is bírjon el, ki acél akar lenni, suhogni élivel....
    ...Nem elég a célt látni; járható útja kell! ...
    ...Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!
    A jósszándék kevés! Több kell: - az értelem! Mit ér a hűvös ész?! Több kell: - az érzelem!
    Ám nemcsak holmi érzés, de seb és szenvedély, keresni, hogy miért élj,
    szeress, szenvedj, remélj!
    Nem elég - a Világért! Több kell: - a nemzetért! Nem elég - a Hazáért!Több kell most: - népedért!
    Nem elég - Igazságért! - Küzdj azok igazáért, kiké a szabadság rég, csak nem látják még,
    hogy nem elég! Még nem elég!"

    A L K O T M Á N Y O S J O G O M N Á L F O G V A
    VÁDOLOM ÉS PERLEM

    ORBÁN MINISZTERELNÖK URAT ÉS MAFFIA KORMÁNYÁT.
    Perlem és vádolom, Isten és ember előtt ,

    1. hazaárulás,
    2. emberi és alkotmányos jogok megsértése.
    3. magán és közokirat hamisítás,
    nemzetközi bűnszövetkezetben,
    elkövetett igen nagymértékű csalás sikkasztás,
    4. gyilkosság vádjaival .


    Kohut Mihály paraszt-munkás-értelmiségi, zsidó-keresztény,
    liberális-demokrata, cigány identitású MAGYAR-EURÓPAI POLGÁR

    Élérhetőségeim:
    E-cím: kohutmihaly53@freemail.hu // kohutmihaly@gmail.com
    Tel: 06304954730 // 06709423020
    Levélcím: 6060 Tiszakécske Székhalom d.96

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogász ember kiegészíthetné, netán bíróság elé is vihetné az Alaptörvény C) cikk (2) pontja megsértésének vádjával is.
      "Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni."

      Törlés
  20. A kormány-eltakarítás helyzete most nehezedett, mert a mindent szimbolizáló "netadó" megszűnt. Nincs jelszó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt te csak hiszed, kedves Tibor!
      A Führer azt mondta, EBBEN A FORMÁBAN nem lesz bevezetve a netadó.
      Márpedig a Szabadságharc Pocakos Rezsihuszára nem hátrálhat meg.
      Visszatér ő erre a témára alkalmasabb időben, mint a Szabadság téri náci dögkeselyűre a választások után. Már persze ha hagyjuk.
      Ez csak egy szánalmas kísérlet kifogni a szelet a tüntetők vitorláiból.

      Törlés
    2. Na tessék, mit mondtam!
      Épp most mondta be a fideSS-TV a déli hírekben, hogy a Führer Deutsch Kiafasztomit bízta meg, hogy dolgozza ki a kérdést.
      Szóval máris látszik, hogy le sem került a napirendről a kibővített távközlési adó, csak kiskaput keresnek, hogy hátulról mellbe bevezethessék.

      Törlés
  21. Nemóvatos Olvastam Bartus László cikkét én is melyben ezeket a sorokat írta. Tökéletesen egyetértek vele. Egyetlen pártvezetőnek sincs helye a civil mozgalomban, kivétel nélkül. ne is jelenjenek meg ezeken a tüntetéseken. Minden reálisan gondolkodó szimpatizánsuknak, taguknak is ez a véleménye! Ők ott vannak/lesznek eztán is, civilként mert egyetértenek a célokkal! / És, valljuk be, kezdenek kiábrándulni az "ellenzéki" képviselőikből, hogy még ebben a forrongó helyzetben sem képesek bojkottálni a parlamentben folyó "munkát" a jelenlétük állandó megtagadásával. És az összetartásra képtelenségük miatt./

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Azt veszem ki a hozzászólásokból, hogy a civil mozgalomra egyetlen párt, vagy pártvezető se "telepedjen" rá, akkor hogyan képzelitek el a jövőt, ki legyen a talpraesett vezető, aki képes és akarja is folytatni Magyarország vezetését. A pártoktól nem jöhet, civilt meg nem nagyon lehet erre rábeszélni.

    Képviselőt csak párt jelölhet, az alaptörvény szerint, az meg mindaddig érvénybe van, amíg azt a parlament vissza nem vonja. Népszavazást nem lehet róla tartani, hát akkor valójában hogyan képzelitek el demokratikusan a jelenlegi rendszer eltávolítását és az új rendszer kiépítését egyik pillanatról a másikra.

    Személyek vonatkozásában javaslom meggondolni
    Újhelyi István
    Bokros Lajos
    Surányi György
    Oszkó Péter
    Balázs Péter
    Tétényi Éva
    személyéket felkérni a civil megmozdulás vezetésére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. T.László Mészáros!
      Az ötletet a magam részéről nem támogatom. Egy ilyen teljesen inhomogén társaságnak nehéz lenne az általad leírtakat megmagyarázni. Ne felejtsd el, hogy a résztvevők különböző pártok éa civilszervezetek tagjai, szimpatizánsai, akik egyéb ügyekben sokszor lehet, hogy még saját magukkal sem állnak szóba. Most ez a közös ügy összehozta őket, hagyni kell őket kibontakozni. Ha már győztek akkor kell előállni a farbával.

      Törlés
    2. László: Lépésről-lépésre, majd ha odaérünk, akkor arra is lesz megoldás. Minden napnak a maga gondja!

      Törlés
    3. Félő, hogy nevek emlegetésével most még inkább ártani mint használni lehet.
      Megfelelő pillanatban felszínre tör majd a megoldás. Csak a parázs ne aludjon ki!

      Törlés
  24. T. Gábor!
    Amit leírtál azzal egyet lehet érteni, de...az események ezt már meghaladták. Ma este 6-kor a nettünti részvevői a József-nádor téren győzelmi ünnepségre készülnek.
    Ez a szervezők részérők enyhén szólva is elhibázott lépésnek tartom. Ezzel elqrhatják mindazt, amit eddig elértek.
    A tüntetéseket folytatni kell, mert Orbán nyílvánvaló célja, hogy igéretével időt nyerjen. Aztán csinál egy mindannyiunk által ismert nemzeti konzultációt - levelek kiküldése a csókosok részére - a visszaérkezettek önkényes összeszámlálása, majd annak a bejelentése, hogy a nép nem engedi, hogy a netszolgáltatók a megyar embereken nyerészkedjenek és ezért be kell vezetni a netadót, amit nekik kell az államkincstárba befizetni és amit nem terhelnek át a fogyasztókra.
    OV-nak fogalma sincs arról - vagy bennünket néz teljesen idiótának - hogy hányféle módja lehetséges a költségek áthárításának. Ezek közül csak néhányat sorolnék fel, mert a lista majdnem véget nem érő.
    A példának kedvéért a szolgáltatási költségek csökkenthetők a hozzáférések sebességének mérséklésével, az adatforgalom limitálásával, a szolgáltatások korlátozottá tételével - a letöltésszám visszafogásával, a letöltési sebesség csökkentésével stb.
    Mindezt úgy is megtehetik, hogy ezt nem előzi meg semmiféle szerződésmódosítás, mert bármikor lehet hivatkozni a hálózatok leterheltségére, hálózati zavarokra, meghibásodásokra.
    Összegezve; - mindent folytatni kell sőt újabb ötletekkel és témákkal kell az összegyültek érdeklődését felkelteni egyben kitűzve az elérendő célt is.
    Nem szabad leállni, mert a kormány most nagy xarban van. Addig kell "ütni" őket amíg nem adják meg magukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elég nagy lesz a tömeg akkor a szervezők látni fogják, hogy a megjelentek nem csak ünnepelni akarnak. Remélem erre is felkészültek hisz bizonyára olvassák a fb. oldalukat.
      Meg talán gondolnak arra is, hogy a vasárnapra szervezett Kossuth téri demonstráció szervezőivel is inkább együtt kellene működni mint elhatárolódni.

      Törlés
  25. Hááát nem tudom mi lesz ebből. Az előbb PuPu-nál a következő üzenet jelent meg.
    - hello a klubrádióra hivatkozva a következőket írta:
    "Vasárnap is lesz egy tüntetés, de Gulyás Balázs óva int attól, mert szerinte azt egy komolytalan társaság csinálja. Hangsúlyozza, hogy a Kossuth térre tervezett demonstrációt nem Százezren az internetadó ellen Facebook-oldal működtetői szervezik."
    Akkor, mi van? Ha a hír igaz, akkor ez egy borzalom.
    Együttműködés helyett elhatárolódás?
    Végül mi lesz ebből, belháború?
    Orbán meg "röhög a markába"?
    Azért, aki ilyemire vállalkozik az megszólalás előtt egy kicsit gondolkodjon!
    Ez nagyon a politikai ellenzék áprilisi összefogásának gyakorlati végrehajtására "hajaz".

    VálaszTörlés
  26. 6 millió feletti profilmegtekintés.. Most már CELEB vagy! :'D :'D
    Gratulálok.

    VálaszTörlés
  27. Én azt hallottam, hogy a vasárnapi tüntit a fidesz emberei szervezik! Az a céljuk, hogy megosszák és elbizonytalanítsák a tömeget.
    Ahogy elnézem ez sikerülni fog nekik!

    VálaszTörlés
  28. A ma esti ad hoc tüntetés volt. Ezen a helyiértéken szabad csak kezelni. Nagy győzelem, hogy visszavonták a törvénytervezetet a parlament elől. A társadalmi egyeztetésnél szívatnám őket.. ezeregymillió kérdéssel, aggállyal.. Ma elég lett volna csak ünnepelni. Ily rövid időn belül harmadjára is elsülni csak Zeusznak sikerülthetett.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem ad hoc hanem egy elbénázott t"tüntetéske" volt csak. Kár volt megszervezni, mert csak gyenge paródiája volt a keddi megmozdulásnak.
      Nagy hiba volt "szenteste" előtt ilyent csinálni, hiszen ilyenkor mindenki utazik, vagy utazásra készül. Előre meghírdetett program, gyenge szónoklatok és némi skandálás okán összejönni, km-eket utazni értelmetlen.
      Sokakat kiábrándított ez a negyedórás erőlködés, ami hangsúlyozottan csak arra volt jó, hogy lenullázza a keddi tüntetésen megnyílvánuló, az összetartozás magasztos élményét.
      Kíváncsiak várom a fejleményeket, de nem hiszek a folytatásban.
      Bebizonyosodott, hogy a civilek is legalább annyira ostobák ha nem ostobábbak, mint az ellenzéki politikusok.
      Osz't jónapot!

      Törlés
  29. ..most lehetne népszavazást kiíratni.. :D ..kardjukba is dőlnének.

    VálaszTörlés
  30. A felkorbácsolt érzelműeknek kívánok ezzel némi higgadtságot, pihentető alvást és küzdeni képes holnapot!
    "Szólj Istenem
    adj most jelt énnekem
    Adj erôt küzdenem
    hadd legyen életem
    tehozzád méltó
    szép és jó
    Add meg hát
    hogy szándékod szerint
    itt országod legyen
    S én rádbízom az életem"
    http://www.youtube.com/watch?v=7_x8AxMEAD8

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miközben István a fentiek szerint fohászkodott azon közben a mindennapokban tűzzel-vassal (vérrel is) vitte keresztül akaratát.
      A tegnapi tüntetés szervezői pedig az orbáni átverést ünnepeltették és sok emberben csalódást váltottak ki.
      Úgyhogy nyugodt alvást inkább a jól elvégzett munka után kívánnék.
      Mindkettőből hiány van még.

      Törlés
  31. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  32. Ez a parázs már kialudt, Orbán megetette a jónépet, hisz a jövő évi költségvetésben benne maradt az összeg, amit a netadóból kívánnak előteremteni.
    A jelenlegi "vezetőnek" tekinthető személyekben nincs több szufla!

    VálaszTörlés