2014. szeptember 7., vasárnap

"A demokrácia minden, a párt semmi"

Gyurcsánytól idézek tegnapról, mert egyetértünk. Az Egyetem téren kb. 1000, a Kossuth téren 250 ember volt, ha hozzáadom mindazokat is, akik valódi okból maradtak távol, akkor ma 3000 aktív demokrata van az Országban.




Innen szép nyerni. Nézem a DK-s Fészbukcsoportokat, ahol nagy a szomorúság, hogy milyen kevesen is voltak az Egyetem téren, még a korábbiakhoz képest is. Vannak, akik nagyokat mondanak, de higgyétek el, fölösleges: jobb a valósággal szembenézni és annak alapjáról elindulni, mint vágyálmokba kergetni magunkat. 1000 ember, ha aktív, és a mindennapokban is az, sok mindenre elég lehet az idő előrehaladtával. A mi Kossuth téri létszámunkat könnyű belőni, mert az élőlánc alakításakor mindig van egy emberünk, aki megszámolja a csapatot, és hozzáadja a láncban ilyen-olyan okból részt nem vevőket. Némi átfedés volt, mert nagyjából 100 OGYM önkéntes az Egyetem téren is ott volt - velem együtt -, tehát mindösszesen 1150 harcos demokrata volt elég bátor és tettrekész, hogy jelenlétével tüntessen az Orbánvírus ellen tegnap. A jelentkezéseknél, meg a különböző Fészbukos helyeken pedig előre láttuk, hogy betegség, fizikai vagy pénzügyi lehetetlenség miatt kicsit több mint kétszer ennyien vannak, akiket valóban objektív korlát tartott távol, de a mindennapokban szintén részt vesznek az aktív ellenállásban. Szóval 3000 a Demokrata Közösség induló létszáma, és innen szép nyerni, de nyernünk kell, nincs B-verzió.


Nyernünk ilyen helyzetből csak egy módon lehet: ha komolyan vesszük saját szavainkat és azok szellemében cselekszünk minden pillanatban. Ennyi ember ugyanis kevés ahhoz, hogy fölébressze az otthon apátiában üldögélő, elmagányosodott magyarokat, és tettekre, bátorságra, állásfoglalásra sarkallja. Pláne kevés akkor, ha még ez a tömeg is többfelé oszlik, és arra figyel, ami elválaszt, és nem arra, ami összeköt. Informálisan jeleztem a DK felé még jóval az Ellenállás Napja előtt, hogy a Batthyány Örökmécses környéki építési munkálatok miatti helyszínkeresésüknél nyugodtan vegyék számításba a Kossuth teret. Mivel a Nemzet Főterének egészét foglaltuk el - a nagy fekete díszkő négyzet a Parlament Főkapuja előtt - Bírósági Végzésekkel a Hatalommal folytatott csatában, ezért aztán van kiváló hely minden demokratikus erő számára, hogy bármikor tüntethessen Orbán ellen. A Demokrácia Erődjét ugyanis nem azért építjük föl, hogy az csak az Ország Gyűlése Mozgalom otthona legyen, hanem azért, hogy minden demokrata oda hazaérjen. És persze tüntetni is ott érdemes, ahol az a Valaki és Valami található, aki és ami ellen tüntetünk: Orbánnak és Rendszerének pedig épp a bábszínházzá silányult Parlament a hatalmi központja, ott székeli ki magából a 2/3 a "törvényeit".


A DK nem élt a lehetőséggel, az Egyetem teret választotta, nyilván ennek is megvannak a maga okai, melyek azonban a jövő építése szempontjából talán másodlagossá válnak majd. A Feri szószerint ezt mondta: "a demokrácia minden, a párt semmi". Mondott persze ennél többet is, mélységében is ugyanazt a gondolatkört fejtette ki, amit az OGYM is képvisel: az egységes Demokrata Közösség létrehozásának szándékát. Biztos vagyok benne, hogy voltak jópáran olyanok, akik pártpolitikai okból nem vettek részt a DK tüntetésén, mint ahogy szerepet játszhatott az Egyetem tér kiválasztásánál is hasonló szempont. Na, de akkor itt az idő ezen a megfontoláson a gyakorlatban is túllépni. Magam ehhez pár egyoldalú gesztussal tudok hozzájárulni. Tegnapi Demokrata Seregszemlénken ennek megfelelően három meghívást is feladtam, és kértem a jelenlévőket, hogy postázzák azokat az érintetteknek. Először is: nyilvánosan is megerősítem, hogy a Kossuth téri Demokrácia Erődöt csak a Hatalomtól, de nem a Demokraták elől foglaltuk el. Bármely demokratikus párt bármely rendezvényét oda örömmel befogadjuk, nem kérünk érte semmit, nem akarok fölszólalni, semmi ilyesmi: használjátok, azért van, az Ország legjobb ellenzéki tüntetési helyszíne.


Második meghívásom egyszerre általános és egyben konkrét: mostantól minden szombatra meghívunk a Demokrata Seregszemlére egy vezető ellenzéki politikust. Mivel Karácsony Gergely, az Együtt-PM Főgóréja volt az első, aki Erődünkbe ellátogatott, ezért aztán a jövő szombati rendezvényünkön a felszólalás joga Őt illeti. De minden további szombatra postázunk ilyen meghívót ellenzéki pártvezetőknek. Harmadik meghívóm pedig minden esetben civileknek fog szólni. Beszéljenek az OGYM szimpatizánsainak arról, hogy Ők hogyan gondolják a demokrácia helyreállítását, vagy beszéljenek bármiről, amiről fontosnak gondolják. És mivel mi a Demokrata Minimumot képviseljük, és próbáljuk meg e mentén újraszervezni az agyonvert és szétesett demokrata bázist, ezért aztán félretesszük mindazt, ami elválaszt, és aszerint cselekszünk, ami összeköt. Orbán megbuktatása, az Alkotmányos Köztársaság helyreállítása, majd szabad választások kiírása: azt gondolom, hogy ebben könnyen megállapodásra juthat minden demokrata. És ehhez képest minden más kérdés tök másodlagos. Érdektelen, hogy ki kit szeret, vagy nem szeret, ki milyen averziókkal és egyet nem értésekkel viseltet a másikkal szemben. Nem cicaharcokra van szükségünk Orbán elűzéséhez, hanem erőink tigriscsapássá koncentrálására.


Ennek megfelelően jövő szombatra civil meghívottként számítok Zoltai Andreára, a Szabadság téri tüntetések Arcára. Nem szimpatizál velem, velünk, ám mint mondtam, nem is várom azt, hogy bárki ezt tegye. De meg kell haladnunk ezt a szintet, ha komolyan tenni akarunk a Narancsok ellen, így aztán a magam részéről a továbbiakban nem szállok be semilyen adok-kapokba demokratákkal szemben. Szabad, és elkötelezett emberek vagyunk, a szólásszabadság hívei és hordozói: nem várom azt egyetlen meghívottól sem, hogy mást mondjon, mint amit gondol. Sem a DK-tól, sem Karácsony Gergelytől, sem Zoltai Andreától nem várok semmiféle viszontgesztust a meghívásokért cserébe. Gyertek a Kossuth térre, és mondjátok el ugyanazt bátran, amit máshol elmondanátok, vagy el is mondtok. Nem az számít ugyanis, hogy mit látunk másképpen, hanem csak és kizárólag az, hogy miben értünk egyet. A Demokratikus Minimum, Orbán elűzésének, a Köztársaság helyreállításának igénye pedig demokraták között aligha vitatéma. Várlak, várunk Benneteket!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


35 megjegyzés:

  1. Gábor! Mielőbb már tudtunk,hogy Te valóban nagyon jól mükődöd a DK-al együtt !!!! :-) Nagy örömmel látjunk !!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen igaz, tiszta szemmel látod a helyzetet! Mondjuk én a DK részéről már a napot sem értettem, hogy miért azt választják, ami evidens volt, hogy megosztó lesz, hisz az nap volt a Pozsonyi Piknik is. Bizony sok-sok ember volt ott is, aki, akik már délutánra örültek, hogy éltek, nem tudták már kivárni az Egyetem téri tüntetést. De jól írod, hogy néhány ember vállalja, válallhatja egzisztenciális megfontolásból a jelenlétet, az arcát. Azért ezeket bizony meg kell érteni, hogy enni másnap senki sem tud adni se neki, se a családjának. Ezért kéne mindenkinek szolidaritást vállalni a demokrácia mellett! Igaza van Gyurcsánynak, és neked is Gábor! A demokraták összefogása nélkül nem megy. Ezt be kell látni. Lehet, hogy én pesszimista vagyok, de ennek alig látom szikráját is. Remélem nincs és nem is lesz igazam! Hátha nincs már messze az idő, hogy rájöjjünk, rájöjjenek emberek, hogy ha egymásért kiállnak, elmennek, akkor azt magukért, gyermekeikért, unokáikért is teszik! Hogy ehhez minek kell történni? Hát... Azt nem tudom, csak remélem, hogy nem valami szomorú esemény lesz a kiváltó ok, bár úgy gondolom, mégis csak valami ilyesmi, valami ami sok-sok embernek fogja az életét még ettől jobban is befolyásolni, az lehet a sok ember számára az ébresztő!
    Gratulálok Gábor! Én kíváncsian várom, hogy úgymond "leereszkednek"-e a demokratikus ellenzék vezetői a Kossuth téri mozgalomhoz??? Kívánom, hogy így legyen, hogy minél több ember érezze otthonának a Kossuth teret!

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat, kimaradt szó a mondatból:
    'hogy néhány ember vállalja, válallhatja csak..."

    VálaszTörlés
  4. Ha a jelenlegi hatalomnak valóban létező demokratikus ellenzéke van akkor várólista alakul ki a szombati megszólalási lehetőségekért.
    A "tömegesedés" meg legalább szombatonként lendületet kap, majd szépen elterjed.

    Tuareg!
    Ezzel az ajánlatoddal lakmusz papírt tettél az ellenzék lombikjába amiből kiderül, hogy keverék vagy vegyület forr benne. Megint egy kis lépés(kényszer) a "profik" irányába, hátha.....
    "Ingyen" megszólalási és gyülekezési lehetőség a vezető és a hívek számára.
    Hát kell ennél több?

    Jó lenne, hogy amíg az időjárás kedvező, áttörés jönne létre, mert az önkormányzati választás és az ősz beálltával a motiválás nehezül.

    Profi demokraták most mutassátok meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól olvastam az OGYM nem pár hónapra lett tervezve, ne kapkodjuk el!

      Törlés
    2. Szerintem sem érdemes kapkodni. Van idő. Fontos, hogy az Erőd álljon és kitartson. Most még nem a létszám a fontos. Még a pártok sem fontosak. Az Erődnek bizonyítania kell, hogy kitart, hogy békére törekszik, hogy tényleg mindenkit befogad, hogy ez lehetőség és egy új forma.
      Ha a pártoknak ennyi éven keresztül nem sikerült egységet létrehozni, akkor itt az idő egy alulról szerveződő egység megteremtődésének. Bizonyítani kell, hogy ez a csoport nem a rossz emlékű...hm... szóval tudjátok hogy hívták őket ... hanem annak ellenkezője. Nem gyűlölködésre, hanem a megértésre és kompromisszumra hív mindenkit.
      Ehhez idő kell. És az is, hogy áttörjön az elhallgatás falán. Szerintem ma ez a feladat. És nem is könnyű .. ennyi csalódás után nehéz visszaszerezni az emberek bizalmát. Nem fog gyorsan menni.

      Törlés
    3. Pontosan! Több idő kell míg megerősödik a mag, hogy aztán tavasszal komoly (r)ügyek fakadhassanak belőle! ;)

      Törlés
  5. Hosszú az út az "Értől az Oceánig"....

    És amint a mellékelt ábra mutatja: Nehéz és göröngyös is!
    Hány kezdeményezés fog még kudarcba fulladni addig, mire észheztér a Nép, hogy csak EGYÜTT, csak kéz a kézben, csak vállvetve, egymást segítve érhetünk el a Célig: ORBNANISZTÁN felszámolásához, a Demokrácia, Jogállam, a Köztársaság visszaállításához.

    Igaza van mindkét érintettnek az alapállításban:
    "A demokrácia minden, a párt semmi"

    De ha ilyen jól tudják! Miért nincs meg az EGYSÉG a különböző demokráciáért küzdő "csapatok" között? Hány "Ér" fog még hasztalan "elfogyni", mert nem ér el az Óceánig?
    Miért nem képesek a demokrácia erői ERŐT FELMUITATNI?
    Mert a külön "vírtus" - csak szétforgácsolja az erőket a helyett, hogy összekötné azokat.

    A magyarság megmaradása a jó példa arra, hogy mi lenne a járható út:
    Ma nem kell VÉRSZERZŐDÉS ahhoz, hogy megmaradjon a remény Orbán maffiájának leváltására, de ÖSSZEFOGÁSRA szükség lenne.

    Bebizonyosodott, hogy külön - külön a civilek, pártok és minden dempkráciát akaró Ember kezdeményezése erősíti Orbán erejét és rombolja a HITET, hogy valaha sikerülni fog.

    Pedig az Ellenállás Napjától sokan várták azt, hogy itt a TÖMEG MEGMUTATJA EREJÉT nagyságában is. Hát ez az, ami nem sikerült. Lehet magyarázni, lehet ragozni, a tény tény marad: Ezer ember / vagy 250 / nem fogja megváltani a világot. Ehhez milliók akarata szükséges. És még egy: A MILLIÓK együtt akarják ugyanazt. Nem külön - külön, ki ITT, ki OTT. Mert ebből csak Orbán kerülhet ki győztesen.

    Igaza van Gábornak: A legjobb helyszín a Kossuth tér!
    Nem kell szeretni egymást a különböző szervezeteknek ahhoz, hogy erőiket összpontosítsák egy helyre, egy cél érdekében.

    De a cél érdekében félre kéne tenni egymás iránt érzett bizalmatlanságaikat.
    Mert csakis EGYÜTT képesek felvenni a harcot Orbán rendszere ellen.

    Nem csípem különösebben Karácsony Gergelyt. Mégis azt mondom, helyesen tette, hogy meglátogatta a Demokrácia Erődjét. És ha az erőd erős BÁSTYÁVÁ növi ki magát, akkor talán lesz értelme minden szombaton a demonstrációknak.

    Ha azokon felsorakozik a pártoktól kezdve a civilekig mindenki, aki egyetért az alapgondolattal: ORBÁNNAK MENNIE KELL!

    Reménykedve várom, hogy azt "Egy fecskét" követi a többi is, és a kis "Érből" hatalmas FOLYAM lesz, amely elsöpri Orbánt maffiájával együtt.

    Ne feledjük el:
    "Habár felül a gálya, s alul a víznek árja
    AZÉRT A VÍZ AZ ÚR!!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérded: "Miért nem képesek a demokrácia erői ERŐT FELMUITATNI?"

      Válasz: mert még nincs egy hihető jövőkép arról, mi lesz Orbán után. Csak az hogy őt félreállítják, édes kevés az ösztönzésre. Bízzunk benne, hogy 4 év elég lesz ennek kidolgozására!

      Törlés
    2. Igen Szilárdbá össze kellene fogni.Csak a fiatalokat ez nem érdekli,a többiek meg már a másik oldalon vannak.Nincs kinek összefogni.

      Törlés
  6. Emberek nem veszitek észre, hogy a teljes korrupció miatt bukott meg DK-nak mondott csőcselék és lesz a veszte a másik csőcseléknek a tisztességes emberek addig szavazgatnak akárhová még nem találnak Horthy kezű tisztességes emberre akár királyra :-) a baj a fejekbe van érdemes választásokkor vagy közben az emberekkel beszélgetni mennyire rühellik a hazugságot a korrupciót (állás szekértolóként) a többit tudjátok írás nélkül is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyétek észre VÉGE új komcsik nyertek!

      Törlés
    2. Gábor Fülöp! Ezt te komolyan gondolod??

      "addig szavazgatnak akárhová még nem találnak Horthy kezű tisztességes emberre akár királyra :-) "

      Hol vannak a történelmi ismereteid, vagy te is beálltál ahhoz a református paphoz, aki szobrot állított H.-nak???

      Törlés
  7. Így igaz. Tudjátok: minden egér szereti a sajtot... és utálja a spenótot.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gábor, nagyon figyelemre méltó, amit a demokratikus erők érzelmi bázisának hiányáról és megteretmtésének szükségességéről írsz. Szerintem ezt szerethető, jó értelemben vett celebek megnyerésével lehet megoldani. Pld: Bródy, Koncz, Presser, Hegedűs D. Géza, Kulka János, stb.

    VálaszTörlés
  9. Igen. Ennek a meghívásnak el kellett hangoznia. Újból. Ugyanis a kezdet kezdetén is meg volt mondva minden demokratikus erő (pártok is) csatlakozhatnak.Azonban én pesszimista vagyok,"A demokrácia minden, a párt semmi" Mondta Gyurcsány.Akkor miért nem mondta, hogy "emberek 19 órakor menjünk át a Kossuth térre!"? vagy legalább említette volna meg, hogy vannak ott néhányan akik nap mint nap élőben gyakorolják a demokráciát. Nem tette. Vajon miért?
    Szerintem azért mert "jó" magyar szokás szerint semmi sem jó, amit nem én találtam ki.Azt várja minden politikus, hogy a nép csatlakozzon hozzájuk és nem fordítva. Nagy tisztelet az 1 kivételnek!

    Tavasszal voltam
    t

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem érdeke az összefogás, mert ha az lenne, az OGYM-nek létre se kellett volna jönnie.

      Törlés
  10. Jó ötletnek tartom a szombatonkénti "vendég napot" ! Igazán remek dolog, ha megismerjük a többi, tőlünk esetleg különböző, de demokraták gondolatait.

    VálaszTörlés
  11. Gábor!
    Olvasom napról napra a blogodat, már többször is hozzászóltam.
    Egyre inkább az az érzésem, hogy bár igazad van, és nálad jobban eddig senki nem foglalta össze az orbáni pestis lényegét, igazából egy helyben toporgunk.
    Arra hiába vársz, hogy bármelyik "baloldali" párt melléd áll. Ők féltik a saját egzisztenciájukat, a saját hatalmukat, és azt hiszik, ha veled felveszik a kapcsolatot, te akarsz majd továbbra is mozgalom vezetője lenni, ők pedig eltűnnek a süllyesztőben.
    Addig, amíg pár száz ember adja a az OGYM gerincét, addig nagyon sokan nem fognak csatlakozni. Ennyi emberből a "hatalom" könnyen kiszúrja azokat, akiket még el tud érni az eszközeivel. És aki dolgozik, robotol nap mint nap, hogy a felszínen maradjon, az nem fog kockáztatni. A nyugdíjasok nem veszhetnek semmit, de a dolgozók mindent! Ráadásul aki dolgozik, az nem tud éjszakákat a téren tölteni, mert másnap is teljesíteni kell, és a főnök nem igen tolerálja a politikai tüntetésen való elfáradást. Szombat este pedig az emberek nagy része végre pihenni szeretne, kikapcsolódni, és nem pártoskodni, vagy a szavaiddal élve orbántűzni.
    Az elv nagyon szép, abszolút igaz, csak ez ma Magyarországon nagyon kevés. Lehet, hogy egy adott pillanatban meg lehetne mozdítani nagyobb tömeget, de szép szavakkal, kicsiszolt mondatokkal ez nem fog menni.
    Ehhez szervezés kell, infrastruktúra, logisztika és pénz. Evvel az OGYM nem rendelkezik, és szerintem még hosszú ideig nem is fog. És abban a pillanatban, ahogy egy nagyobb párt kapcsolódik a mozgalomhoz, hogy felajánlja a saját infrastruktúráját és szervezetét, máris oda lesz az eredeti cél, mert az adott párt a felajánlásért cserébe beleszólást fog kérni a célok kijelölésébe és a saját embereit akarja majd vezetőnek. Régi motoros vagyok, ismerem az embereket meg a pártokat.
    Sajnos nem tudom a megoldást, hogyan lehetne kiszélesíteni hatékonyan a mozgalmat, de a most követett taktika szerintem kilátástalan. Orbánt valóban csak az utcán lehet megbuktatni, de ez így nem fog menni. Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor azt azért ne felejtsük el, hogy minden sikeres mozgalom így kezdte. Apránként, lépésről, lépésre, adományokból. Senki nem ígérte, hogy a megoldás már az idei Karácsonyfa alatt ott lesz. DE, valahol el kell kezdeni. ;)

      Törlés
    2. T. Zenefan!
      Ez igaz, szerintem is így van, csak arról nem vagyok meggyőződve, hogy még van ennyi időnk...

      Törlés
  12. Imádom, mikor valaki elmagyarázza, hogy valamit hogyan nem lehet megcsinálni. Bocs, nem akarlak bántani:) Mikor valaha munkatársat kerestem ez azonnali kizáró ok volt:O))

    Megpróbáljuk, és ha sehogy sem megy, akkor módszert váltunk, szerintem ez a helyes megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. T. Asta!

      Igen, akár igazad is lehet, megmagyarázni könnyű.
      A fentieket csak azért írtam le, mert a sok lelkesítő koment kicsit elfedi a szomorú valóságot.

      Törlés
  13. Ha küzdesz, akkor veszíthetsz. Ha lemondasz a küzdelemről, már vesztettél is. Egyetértek az egyik előttem szólóval, "mert még nincs egy hihető jövőkép arról, mi lesz Orbán után. Csak az, hogy őt félreállítják, édes kevés az ösztönzésre. Bízzunk benne, hogy 4 év elég lesz ennek kidolgozására!" Az összefogás szükséges,de NEM elégséges a megújuláshoz. A hívők és értők kis serege kevés az üdvösséghez. Kell, ugye egy olyan párt vagy pártszövetség, mely nagyobb támogatottságú, mint a NER. Tehát a meglévők közül az egyik, vagy egy új párt, elvégzi végre a KÖTELEZŐ feladatot, korrektül rendezi, tisztába teszi a múlt hibáit, kidolgoz egy olyan víziót, programot, amely elfogadható és megvalósíthatónak tűnik a valós társadalmi többség számára. A másik megoldás az együttműködés, melyre nem a pártok szimpatizánsai, hanem a vezető testületeik alkalmatlannak tűnnek, tisztelet a néhány kivételnek. Együttműködni csak közös értékek, kölcsönös bizalom és garanciák mentén lehet. Az erre tett szánalmas eddigi kísérletek azt mutatták, hogy csak egy közös dolog volt látható, a mandátumhoz való görcsös ragaszkodás.
    Fel lehet és kell kötni a gatyát!

    VálaszTörlés
  14. Ha van eszük, csatlakoznak. Ha nincs, miénk a faladat egyedül. És mi kitartunk!

    VálaszTörlés
  15. Tuareg meghívásával nem élni = sandaság és/vagy felkészületlenség.
    Merthogy bármit lehet a téren mondani, a hallgatóság meg jutalmaz vagy büntet.
    Ki kell próbálni.

    VálaszTörlés
  16. Gratulálok a jelölteknek!

    http://www.jozsefvaros.hu/valasztas_2014_onkormanyzati_valasztas_2014/198

    Ebben a mai meghasonlott meghasonlott társadalomban soha nem indulhatott volna nagyobb eséllyel független polgármester jelölt, mint most.

    Persze a Kossuth téren bohóckodni, nagy biggyesztve, teátrálisan, saját magát mórikálva a DK-t meghívogatni is elég. Csak nem megyünk vele semmire. Ehhez is GRATULÁLOK!

    https://www.youtube.com/watch?v=Pi52V41Qqj0

    ATV? RTL? Járt már kint.. :D :D ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D A biggyesztés és homlokráncolás tényleg copyright by SZG :D

      Törlés
    2. A videót elnézve, nem csak az Orbánnak van szüksége a Grazi elmeorvosra!

      Törlés
    3. 3 troll egyszerre, új rekord, minden megkezdett szombati 100 tüntetőre jut egy, gyarapodjatok, mert rövidesen föl kell majd zárkóznotok a növekvő létszámhoz :D

      Törlés
    4. Troll? Na szép.. így múlik el a világ dicsősége. Láttam a DK-s tüntetésen készült fotókat. Elég fancsali képet vágsz. Meddig lehet még hazudni Önmagadnak??

      Törlés
  17. Amíg ti itt a téren piknikeltek, beszélgettek, addig a valódi demokraták teszik a dolgukat:
    http://vimeo.com/105592019

    Ez az egész OGYM egy vicc! Meg ez a "Tuareg felajánlotta..." dolog ... :-)
    Az a baj, hgy a túristák is ez alapján alkotnak véleményt a hazai ellenzékről! Nem is vicc, hanem szégyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azokra gondolsz, akik már hazamentek? Ha meg a turisták valódi véleményére vgay kíváncsi, arról a helyszínen meggyőződhetsz, mert nagy ostobaságot mondtál, persze mint mindig... :)

      Törlés
  18. Úgy látom nem let levédve a blog fejlécképe! Lopják:
    https://www.youtube.com/watch?v=Jc9OLrQmuLM

    VálaszTörlés