2014. szeptember 4., csütörtök

Karácsony Gergely a Demokrata Erődben

Mindenki tudja, hol találja az Ország Gyűlése Mozgalom sátrait: a Kossuth téren, a Parlament Főkapujánál. Vezető politikusoknak különösen könnyű belénk ütközniük, egy hónapja vagyunk nonstop ott. Karácsony Gergely az első fecske, aki bejött hozzánk, Elsőből meg csak egy van.




Ezért aztán fullrespekt Karácsony Gergelynek, azért meg aztán különösen, hogy nemcsak felületes picsipacsit, hanem hosszú és érdemi beszélgetést is tudtunk folytatni. Annak publikus részét majd önálló cikkben megírom, mert komoly dolgok jöhetnek ki belőle a későbbiekben, de itt most nem ez a lényeg. Itt most az a lényeg, hogy a hivatalos ellenzéki pártok és sajtó felénk tanúsított elhallgató magatartását az Együtt Főgóréja megtörte. Az Ország Gyűlése Mozgalom pártsemleges, sorainkban a pártellenesektől az aktív párttagokig sokféle ember található, ám ezt a szervezeten belül magánügyként kezeljük. Ha az Országban akarjuk létrehozni a demokrata ellenzék Orbánbuktató minimálkonszenzusát, akkor ezt az önkontrollt magunkon kell kezdenünk. És tesszük is, nincsenek közöttünk késremenő pártpolitikai viták, mindenki érti, hogy ez itt és most sokadrangú kérdés.


Ám ez egy dolog, az meg egy másik, hogy melyik ellenzéki politikai vezető vállalja föl a velünk való nyílt szimpátiáját. És a lehetőség mindenkinek adott, de azzal a lehetőséggel, hogy valaki az Elsőként álljon mellénk, Karácsony Gergely élt. És mi örömmel fogadtuk, és ez egy életre szóló öröm, és még hála is, ugyanis mi hálás népség vagyunk. És azt a közmondást is jól ismerjük, hogy kétszer ad, ki gyorsan ad. Céljaink egy hónapja sokszor elismételten egyértelműek: létrehozni a minden ellenzékit egy szavazótömbbe tömörítő minimálkonszenzust, ezzel elérni egy 2,5 milliós bázist, mely alkalmas lesz Orbán elűzésére, az Alkotmányos Demokrácia helyreállítására. És persze a gond nem azzal van, hogy a hivatalos ellenzék pártjai meg sajtója ne értenék, mit is akarunk. Pontosan értik, sokan egyet is értenek velünk, csakhát a csendes szimpátiának is megvan a maga súlya, meg a nyilvános odaállásnak is.


Karácsony Gergely nyilvánosan mellénk állt, sőt, sátrunkban mellénk ült, és nem néhány percre, és nem a látvány kedvéért. Ez majd egy későbbi, a beszélgetés tartalmának publikus részéről beszámoló cikkből egyértelmű is lesz: nagyon is egy srófra jár az agyunk. Orbánt sokirányú egyidejű hatásokkal lehet destabilizálni, és végül eltávolítani, Romlott Rendszerével együtt. Ennek kulcseleme a Mozgalmunk tömegesítő ereje, de az ellenzéki pártok, és média, a Fideszen belüli öldöklés éppúgy szükséges, hogy valóra is váljon a tervünk. És ennek első, és legfontosabb lépését tette ma meg Karácsony Gergely. Hosszú út lesz, és keserves is, míg a Felcsúti Országvírustól megszabadulunk, de valamikor végre rá kellett lépni, és emlékezetünkben egyszer s mindenkorra megőrizzük azt, aki elsőként lépett rá ugyanerre az útra. Kíváncsi leszek, ki lesz a Második, bár igazából az Első érdemel csak nagybetűt, de ne legyünk szűkkeblűek. De a Tény egyszer s mindenkorra ennyi: Karácsony Gergely az Első. És nálunk csak a tett számít, a duma nemigazán.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


18 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, ez is nagy lépés. Gratulálok és további sikereket kívánok. HAJRÁ OGYM! HAJRÁ KÖZTÁRSASÁG! HAJRÁ MAGYAROK.

    VálaszTörlés
  2. Szép délutánt, majd estét kívánok Mindenkinek!
    Örömmel olvastam Gábor ezt az írásodat. Örülők az első fecskének ami nálunk megjelent. Gondolom követni fogják a példáját.
    Hajrá Magyar! Hajrá Köztársaság
    Viva O.GY.M.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök! Azonnal osztogatom az Oázisból! Remélem a 2. fecske a DK vezetője lesz! Ha mégsem....akkor majd más. Ám, ha gondolkodik....szokott! :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok Karácsony Gergőnek... nem csalódtam benne, Gyakorlatilag az egyetlen igazán szimpatikus fiatal politikus. Kíváncsi vagyok ki lesz a második....

    VálaszTörlés
  5. Részemről üdvözlöm Karácsony Gergelyt az OGYM szimpatizánsok körében! Mert ugye annak tekinthetem és az írásból arra következtetek, hogy ebből a későbbiekben gyümölcsöző kapcsolat is kialakulhat. Ezek szerint elindult valami... Ha nem is elsőként, de várjuk a követőket!

    VálaszTörlés
  6. Igen ez a lépés várható volt,mint ahogy Gábor többször jelezte,hogy az ellenzéki demokratikus erők elöbb vagy utóbb észreveszik a Mozgalmunk tevékenységét és felveszik a kapcsolatot Velünk.Nos ez máris megtörtént.Még tegnap ezt gondoltam volna.Gratulálok Karácsony Gergelynek a bátorságáért és az éles látását,hogy Mozgalmunk csak győzelemmel érhet véget.

    VálaszTörlés
  7. Örülök Karácsony Gergelynek, Ő nálunk a polgármester-jelölt. Remélem nemsokára polgármesterként üdvözölhetjük.

    VálaszTörlés
  8. Merő véletlenségből én is részese voltam a beszélgetésnek.Kicsit megkönnyebbültem, mert végre személyesen is elmondhattam face to face Zugló leendő polgármesterének :-)hogy mi minden csípi évek óta a szemem mióta her papcsák dönt egy személyben emberek élete felett. Papcsákkal is volt egy igen rövid eszme cserém amiből számomra azonnal kiderült hogy nagyon rossz lóra tettem:-( Karácsony Gergely rokonszenves ember.

    VálaszTörlés
  9. Megtört a jég! Remélem hamarosan jégzajlás következik!
    Viva O.GY.M.!!! ��

    VálaszTörlés
  10. Nagyon örülök Karácsony Gergőnek. Jó helyre jött.

    VálaszTörlés
  11. Örülök, hogy örültök, bár nekem ez még korai (megjegyzem, K.G. szimpatikus fiatal ember az én számomra is)
    Akinek eddig említettem az OGYM-et, örült, hogy CIVIL mozgalom a miénk, és nincs benne egy ismert politikus sem.
    Részemről kivárok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerű félreértés: nem belépett a Mozgalomba, hanem egyetért velünk. Mellénk állt, nem közénk :)

      Törlés
    2. Nem vagyok "butuska fruska", nem értettem félre olyat ami nincs :D
      Tudom, hogy nem állt be, értettem az írást! :D

      Törlés
  12. Sajnos csak most tudtam olvasni a cikket, a ház festése miatt, semmi sem működött. Ennek örülök, hogy Karácsny Gergőnek legalább feltünt már végre a csoport. Aki ide betér és bal oldalon tevékenykedik, legalább abban, hogy demokrácia kell, régi Alkotmányunk kell, Orbánt el kell zavarni, hogy normális választások legyenek, ebben a 3 alapelvben minden fidesz és fiók pártján, beépültjeién, hívőién és fenék nyalóin kívül, minden tőlük balra elhelyezkedőnek egyet kell érteni, hisz másként - egyedül nem megy:( K.G.-nek gratulálok! Persze az természetes, hogy neked Gábor és kis csapatodnak is:) Csak így tovább! Törjétek szerencsével és erővel ezt a rögös utat! :)

    VálaszTörlés
  13. Karácsony G. volt az aki az OGYM. egyszerű, mindenki által megérthető és megjegyezhető céljához (Orbán, Alaptörvény el, Alkotmány és 10-es választási törvény vissza...) hasonlót évekkel ezelőtt megfogalmazott és kimondott. Kapott is hideget, meleget mert az elsődleges cél elérésénél akár a Jobbikra is számított volna.
    Onnantól kezdve bíztam benne, de a Szigetvárival történt összebútorozása óta gyanakvással figyelem a politikai mozgását.
    Szeretném remélni, hogy Tuareg ismét a helyes irányba terelte a beszélgetés során.

    Egyébként hasonló javaslata volt Bokros Lajosnak is. Ezért én nagyon örülnék, ha a következő látogató ő lenne.

    Felkészül: Kónya Péter, Árok Kornél és óvatosan a DK.

    VálaszTörlés
  14. Sajnálom "Kedveseim", de én elsőnek nem Ő rá számítottam. Így egyik szemem sír, a másik meg nevet.
    De tévedni emberi dolog!....és a csalódás is!

    VálaszTörlés
  15. Örülök Gergő látogatásának, viszont pontosítani szeretnék: Ő a PM Főgóréja" :-)

    VálaszTörlés