2014. június 16., hétfő

Önsorsrontók

Órák óta vívódom, hogy megírjam-e ezt a cikket. Tisztában vagyok ugyanis az írástudó felelősségével, mikor egy cikk végén lenyomom a "Közzététel" gombot, tudom, hogy annak onnantól súlya lesz. Fölöslegesen tehát nem lövök, ha az embernek ágyú van a kezében, akkor azzal óvatosan bánik.




Értelmes emberek nem vívnak érzelmi alapú háborúkat. Senkitől nem várom, hogy szeressen, tiszteljen, és nem izgat föl, ha épp utál, vagy gyűlöl. Nem ma lettem közösségi-közéleti ember, helyén tudom kezelni a túltengő komplexusokat, a sanda motivációkat. Ha viszont valaki hülyeséget csinál, azt megírom, aztán ha belátja hogy hülyeséget csinált, akkor meg békén hagyom. A dolog mindig ott kezd érdekessé válni, mikor a delikvens képtelen a korrekcióra, tán hiúsága, vagy ki tudja mi miatt. Olyankor elkezd ellenem "küzdeni", ami persze vicces dolog. Ennek is megvan már a kialakult koreográfiája, Kocsis Máté, Fodor Gábor, Komássy Ákos, Jakabfy Tamás visszatérő kritizáltjaim mind ugyanolyan faékegyszerű elvet követnek: előveszik a "múltamat". És föltárják, hogy nekem Kocsis a spanom volt, és akkor mindketten mosolygunk. Ők azért, mert most jól megkaptam, én meg azért, mert megint fölfedezték a rég közismert dolgokat.

De mikor velük játsszuk ezt a macskaegér mókát, akkor legalább van némi egyensúly a csatában: nekik is van nyilvánosságuk, nekem is, így ágyúk lövik egymást, és van jelentősége a pontos célzásnak. Najó, de mi a fenét csináljak olyankor, mikor valaki, aki a nyilvánosságban nem bír semilyen erőforrással, képtelen fölfogni, hogy tevékenysége dokumentáltan és közítélet szerint is hülyeség? És akkor elkezd partizánkodni, mennek balra jobbra az Ímélek, meg Fészbuk-privik, meg minden sunyizás, ami csak belefér. Meg a net régóta közismert egyéb szűkkörű játszmái, falkázás, cenzúrázgatás, egyéb avitt gyönyörök. És nem értik meg, hogy ezeknek a lejáratósdiknak valójában semmi hatása olyannal szemben, aki az Általuk elérhetőnél sokkal nagyobb nyilvánossággal rendelkezik. És ilyenkor esem gondolkodóba, és ez van most. Most tényleg betöltsek egy robbanólövedéket és pazaroljam rájuk? Vagy hagyjam a fenébe, hadd csúzlizgassák a tankpáncélt, oszt csak megunják, és foglalkozzam tovább a lényeges dolgokkal?


Szóval ezen filóztam az elmúlt órákban, mert mint mondtam, tisztában vagyok vele, hogy ha valahová odalövök, akkor az biz ott robbanni is szokott, és célozni is eléggé megtanultam az idők folyamán. Aztán eldöntöttem: lövök egyet. Tulképp nem is a konkrét probléma miatt, hanem azért, hogy precedenst teremtsek: a sunyiskodás nem célravezető magatartás. Ha már írok, akkor annak legyen valami értelme normaszerűen is, és akkor ez lesz az értelme: kirakni egy stoptáblát a háttérlejáratásoknak, hogy akik ezt a fideszmódszert a demokratikus oldalon próbálják használni, azok rájöjjenek: ez tévút.

A konkrét ügyre akkor rátérve: írtam már párszor arról, hogy a DK-ban is előfordulnak bolsevik múltú és mentalitású emberek, akik láthatóan ottragadtak valahol a Putyilov gyár környékén. Nem Ők jellemzik a DK-t, sőt, de viselkedésükkel kárt okoznak annak megítélésében, mikor épp párttitkárelvtársat játszanak nyilvános térben. Itt a történet két előzménycikke: az első, és a második. Na, van ugyebár ez a Tölgyes Péter nevű haverom, aki cenzúrázgat, meg sutyiban tagokat dobál ki a DK nevét viselő csoportjából. Éshát adtam ugye pár tockost ezügyben, de nem veszi az adást. Ellenben kis fanklubjával épp csendes lejárató-kampányba kezdett velem szemben, amit könnyű észrevenni, ugyanis az információ márcsak olyan jellegű csoda, ami ahhoz is eljut, akit ki szerettek volna hagyni belőle, ha van füle ilyesmihez. Éshát azt meg Olvasóim tudják, hogy a Fidesszel szembeni kétéves háborúm során jó füleket kellett növesztenem, különben már nem lennék szabadlábon. Na, és akkor most én is lövök egyet, mert az ilyen jellegű sunyiskodást nem szeretem.


Itt van Tölgyes Péterről egy korábbi, hvg.hu-s írás. Egy az egyben átvéve, tessenek olvasgatni, érdekes történet. A fanklubjának is ajánlom szeretettel. Aztán akkor ennyit erről, mert most egy hétig inkább valós nagyságrendű problémákkal és szereplőkkel akarok küzdeni.


HVG 2006/51-52 12.23. 166-167. Társadalom cikk
Nyomtatóbarát verzió
LESÁLLÁS
SPORT 21: BEFUCCSOLT NAPILAPTERV
Felszámolást terveznek kezdeményezni a rászedett sportújságírók és más hitelezők, akik több mint fél éve nem kapják meg pénzüket a megjelenést tavasz óta ígérgető Sport 21 napilap kiadójától.
,,Műszaki okok” miatt zárva van az Inventor Media Kft. hivatalos papírokban megjelölt székhelye az angyalföldi Xenter 13 irodaházban, ahol a recepciós nem is hallott a cégről. Holott a 3 millió forint törzstőkéjű, idén januárban alakult, Havasi László budapesti jogász tulajdonában lévő vállalkozásnak nagy ívű tervei voltak: tavasszal beharangozták, a foci-világbajnokság nyitómérkőzésének napján, június 9-én megtörik a Nemzeti Sport monopolhelyzetét, s napilapot indítanak Sport 21 néven. Leendő főszerkesztőnek a kiadó megnyerte a Nemzeti Sport egykori első emberét, a Magyar Sportújságírók Szövetségében (MSÚSZ) is elnöklő Szekeres Istvánt, akinek a neve garanciának tűnt a sikerhez. Kiadói dolgozókkal együtt száznál több munkatársat toboroztak - részint főállásba, részint szerződéssel -, tucatnyit éppenséggel a konkurenciától, a megjelenés azonban egyre váratott magára. A hitelezők, köztük a magukat becsapva érző újságírók kártérítési pert s felszámolási eljárást fontolgatnak az Inventor ellen.
A cég időben belevágott az online kiadásba, a vb fináléját követően azonban ez a próbaüzem is véget ért, s a portál attól fogva nem frissült, ami nem is csoda, hiszen nem fizettek a munkatársaknak. A nyomtatott verzió késedelmét a kft rendre anyagi okokkal magyarázta. A Napi Gazdaság a nyáron azt közölte, hogy a National Australia Bank (NAB) fedezetet nyújt a kft által addig felhalmozott 1,2 milliárd forintos tartozásra. Az új médiavállalkozás befektetőinek konzorciuma a beindításra, kezdeti fenntartásra szánt 6 milliárd forintos összeget állítólag elhelyezte a melbourne-i központú pénzintézetben, így november végén, legkésőbb december elején a standokra kerülhet az újság, írta a gazdasági napilap. A jóslat nem teljesedett be.
Az Inventornál a hitegetett munkatársakkal nem ismertették, sem most a HVG-nek nem árulták el, valójában kinek a pénzét kockáztatják. A hírek titokzatos „befektetőkről” szólnak, akikkel Tölgyes Péter tartotta a kapcsolatot. Ő, aki a nyolcvanas évek közepéig a Nemzeti Sport elődje, a Népsport olvasószerkesztője volt, s hivatalosan nem tölt be pozíciót sem az Inventorban, sem a Sport 21-ben, május óta e-mailben hitegeti az újságírókat azzal, hogy fizetésük hamarosan megérkezik. Egyik levelében beszámolt arról is, hogy a NAB kölcsönt nyújtott az Inventornak, és erről igazolást is be tud mutatni a szerkesztőség tagjainak. Ma már azonban senki sem beszél a NAB-ról.
A HVG értesülései szerint az utóbbi hetekben Tölgyes spanyol befektetőkről mesélt Havasinak, majd homályosan arról, hogy spanyol „vagyonkezelők” elsikkasztották a cég pénzét, nem kevesebb mint 25 millió dollárt (arról nincsenek hírek, hogy a magyar kft részéről tett-e bárki is feljelentést az ügyben). Az Inventor mindenesetre augusztusban csődvédelmet kért, hogy amíg Tölgyes - aki nem kívánt a HVG-nek nyilatkozni - külföldön tárgyal a befektetőkkel, a céget ne lehessen fizetésképtelenné nyilváníttatni. A csődeljárást novemberben formai okokra hivatkozva a bíróság megszüntette, így elhárult a felszámolási procedúra akadálya, márpedig több sportújságíró is megerősítette a HVG-nek, hogy a károsultak együttesen készülnek jogi lépéseket tenni a kft-vel szemben. A tavasszal még 100 ezres példányszámot és egyéb kiadványokat ígérő kiadó ugyanis adós maradt a beszállítóknak, a biztonságtechnika kivitelezőinek, a mobilszolgáltatónak és az irodaház tulajdonosának is.
Az egyik, mintegy kétszeres jövedelem reményében átcsábított, ám hoppon maradt Inventor-munkatárs úgy nyilatkozott: könnyebben feldolgozták volna a felültetett kollégák, ha elindul a Sport 21, és megbukik. Szűcs Miklós, a Nemzeti Sporttól átpártolt újságíró elmondta: még szerződést sem tudtak bontani az Inventorral, Tölgyes ugyanis azzal állt elő, hogy a szükséges iratokat a lezárt szerkesztőségben tárolják, ahol nem lehet hozzájuk férni.
A legtöbb hoppon maradt Sport 21-es munkatárs egyébként Szekeresben bízva szerződött. Ő pedig - mint a HVG kérdéseire írásban adott válaszából kiderül - a többi újságíróhoz hasonlóan áldozatnak tartja magát, akit Tölgyes megtévesztett. Többen mégis sérelmezték, hogy Szekeres elnökként nem nyújtott kellő védelmet a Sport 21 által megkárosított sportújságíró-szövetségi tagok számára. (A szövetség vezetését januárban újítják meg, Szekeres indulni akar az elnöki címért.) A még Szekeres vezette szervezet egyébként szeptember végén felszólította Tölgyest, hogy nyolc napon belül tájékoztassa az elnökséget a napilapot kiadni szándékozó valódi tulajdonosi kör elérhetőségéről. Tölgyes meg is jelent náluk, de érdemit nem mondott. Havasi is azt állította a HVG-nek, nem tud többet a befektetőkről, mint 120 kollégája. Ami meglepő, mert a jogász nem kezdő vállalkozó. Igaz, a siker máshol is elkerülte: korábban két cégét - Kopó Bt., International Contact Kft. - is fantommá nyilvánította és hivatalból törölte a cégbíróság.














61 megjegyzés:

  1. Ez jutott eszembe:
    "A cél szentesíti az eszközt."
    "A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. "
    "Az igazságot nem lehet véka alá rejteni." stb. tovább is van mondjam még???

    VálaszTörlés
  2. Nekem meg az jutott eszembe, hogy be kell fejezni a "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel" alkalmazást,- kezdd el a támadást Gábor nyugodtan, és mi hagyjuk el azokat az oldalakat ahol ilyen múlttal rendelkező ÚJ emberek megjelennek, a DK nem sározódhat be, ezt nem engedheti meg Gyurcsány Ferenc. Köszönöm az információt, nem kis munkád fekszik benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már elnézést: a neten bárki számára erőfeszítés nélkül fellelhető írás bemásolása mitől "nem kis munka"? Más kérdés, hogy ha a cikk állításai bebizonyosodtak volna, aligha lehetnék szabadlábon.

      Támasz - ez a kapcsolat.hu-n használt egykori nevem -, vagyis Tölgyes Péter

      Törlés
  3. "Nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani..."

    VálaszTörlés
  4. Gábor! Ebben semmi új nincs! Ha beírom a gugliba a Tölgyes nevét akkor 4. helyen hozza ezt a cikket, annyi jön le belőle, hogy nem ért a a bizniszhez éls rossz társakat választott! Az újságíráshoz legalább ért én a jelen tettei alapján itélem meg ami tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen ugyan mi tetszik a munkájában ? A cenzúrozgatás a kitiltások ? Írj légyszives konkrétumot ami a munkájában tetszik. Én hála Istennek nem ismerem, de az írás nagyon sok mindent elmond róla, ami nekem elég ahhoz hogy ne kedveljem.

      Törlés
    2. Tölgyes, meg az Ő tettei :))) A HVG cikk pedig nem üzleti képességeinek hiányáról, hanem rengeteg ember nettó és folyamatos átveréséről szól, egzisztenciájuk tönkretételével.

      Törlés
    3. Szabó Gábor: Ha a HVG cikk úgy lenne igaz, ahogy nyolc éve íródott, akkor nehezen lehetnék szabadlábon. Halkan figyelmeztetlek arra, ahogy amit művelsz, nem biztos, hogy jogilag védhető, bár ez legyen a te bajod. :)

      Törlés
    4. A cikk fönn van, tehát nem kértél helyreigazítást, és nem perelted be. Írtam már máshol is, ne jogászkodj, mert nem értesz hozzá. ;)

      Törlés
    5. Veled ellentétben engem nem érdekel, hogy mit írt rólam a HVG nyolc éve, éppen elég harcomba került, hogy az igazamat azokon a fórumokon védjem meg, amelyeken kellett. A történteknek én volta.m az első számú károsultja, és ezt sikerült be is bizonyítanom.

      Nem archív újságcikkekkel harcolok, inkább arra fordítom az energiámat, hogy azoknak tudjak segíteni, akiknek a befektetők - mint nekem - tényleg károkat okoztak.

      Törlés
  5. Barátom, Tuareg! Mit vársz? Mitől legyen okosabb az ellenzék, mint a kormány? Ez már egy ilyen nép, Kertész Ákos óta tudjuk, hogy alattvaló. Én másképp definiálnám: a kiváló egyének és a pocsék nép hazája. Talán tanúja voltál, hogyan hugyozott engem körbe a Tolerancia csoport összes libája (tudnak a libák hugyozni? Lehet, hogy ez képzavar). Én meg zárótűzzel feleltem - ekkor kineveztek szánalmastól pöcsig mindennek.
    Rá se ránts, barátom! Folytasd országromboló tevékenységedet - talán akkor a romokon majd egyszer tudunk egy tisztességesebb, intelligensebb hazát építeni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves André: Ha téged a Tolerancia csoportban igazságtalanul meghurcoltak - volt, hogy engem is -, talán elgondolkodnál azon, mennyire etikus az, hogy Szabó Gábor "politikusként", közszereplőként az ő nézeteit vagy inkább a stílusát bírálókat személyes ellenségeiként kezeli és a magánéletükben kezd el vájkálni. Helyes-e, hogy a kommentekben kezdett viták folytatásaként cikkeket kerít azokból és magánháborúkat indít?

      Mi köze ennek a tisztességesebb, intelligensebb haza építéséhez? Nem veszed észre, hogy te is bevetted a maszlagot és az általad is jogosan bírált sok megélhetési közé visszakívánkozó "karrierpolitikusnak" asszisztálsz?

      Törlés
  6. Na erre aztán kár volt az időt ráfordítani. Csak azért olvastm el, mert Te írtad.

    VálaszTörlés
  7. Magánháború?

    Tájékoztatom az oldal tagjait, hogy a mai napon Szabó Gábor Tuareg Önsorsrontók című írását töröltem és a szerzőt a Demokratikus Koalíció barátai és támogatói csoportból kitiltottam. Nem elsősorban azért, mert ismét egy egész cikken keresztül az én személyemmel foglalkozott, hanem azért, mert morálisan elfogadhatatlan az az eljárás, ahogyan az ő gátlástalan POLITIKAI karrierépítését bírálókat lekezeli és a MAGÁNÉLETÜKBEN vájkálva próbálja meg elhitelteleníteni és ellehetetleníteni.

    Meggyőződésem, hogy ez az ember sorozatosan bizonyítja: normális vitára képtelen, nem véletlenül hívja magát Tuaregnek, gyakran bozótharcosnak, aki közben ténylegesen azt érzi, úgy is gondolja, hogy "ágyú van a kezében" és joga van - ahelyett, hogy a bírálatokat cáfolná, számtalan magánháborúját más terepre helyezve a személyes céljait elvi alapon kritizálókra ágyútüzet zúdítani, őket emberi mivoltukban meghurcolni.

    Az ilyen írásaiba mindig belekeveri valahogy a Demokratikus Koalíció nevét, mintha, függetlenként, ennek a gyorsan fejlődő pártnak a hírnevét védené, miközben mindez csak azt a célt szolgálja, hogy a tagok, támogatók és szimpatizánsok vállán felmászva elérje valahogy régen dédelgetett álmát: ő legyen a nyolcadik kerület polgármestere. Írásainak nagy többsége ezért szól azokról, akiket politikai vargabetűi során a legelvtelenebb, leggusztustalanabb eszközökkel próbált és próbál meg visszatérően lejáratni.
    Még valami: azért tartottam szükségesnek az oldal tagjait erről tájékoztatni, mert ha mindezt Szabó Gábornak, az inkább barbár, mint berber harcosnak chaten vagy sms-ben írtam volna meg, azzal csak újabb lehetőséget adtam volna neki arra, hogy azokból tetszése szerinti mondatokat vagy mondatrészeket kiragadva és csoportosítva, a levéltitok megsértésével újabb gyalázkodó cikkeket kreáljon. Pedig észre kellene már vennie, hogy ma Magyarországon sokkal fontosabb dolgok vannak annál, mint az ő - bármi áron történő - személyes érvényesülése.

    Elég a magánháborúkból!

    Remélem, hogy ilyen embernek - aki a köz érdekét és céljait ilyen mértékben alárendeli a saját karrierépítésének - a DK sem fog segíteni.

    Támasz - ez volt a nevem a kapcsolat.hu-n -, vagyis Tölgyes Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvmentes adminisztrációs gaykorlatod újabb gyöngyszeme, nagyjából annyira érted a demokrácia szót, mint én egy Izlandi falunevet. A HVG tényeiről sincs mondanivalód. Terelsz, megértem, rajtakaptalak a sompolygáson.

      Törlés
    2. Mi az, hogy a támogatók vállán felkapaszkodva elérje dédelgetett vágyát, hogy a 8 kerület polgármestere lehessen? Minta valami szégyellni való lenne abban, ha valaki ezt ambicionálja? És kik segitsék oda, ha nem a támogatói? Talán a pártoknak kéne megyezni (előre), hogy ki legyen a polgármester? Úgy mint a választások előtt és aztán teljesen esélytelen emberek kudarcán keseregni, hogy jajaj, milyne ostobák a választók, hogy nem rá szavaztak? De talán legjobb lenne megegyezni a fidesszel is és aztán egy jelölt lenne, arra lehetne szavazni és akkor biztos nyerő lenne? Meg lehet csinálni, csak ezt már nem hiívják demokrácinak.

      Törlés
    3. Szabó Gábor: A HVG nem tényeket írt, hanem azt, amit annak vélt. Én pedig nem álltam le vitatkozni, ehelyett inkább megvédtem magam ott, ahol kell. Akik átélték a történteket, ismerik a szerepemet, én nem neked, hanem nekik tartozom elszámolni.

      Amúgy pedig milyen érdekes, hogy a veled nem egyetértőnek elkezdesz a magánéletében vájkálni - ez mindent elmond rólad.

      majoranna: Persze, hogy nincs abban semmi elítélendő, ha a támogatóknak köszönhetően lesz valaki polgármester, hiszen ez a demokrácia lényege. De ettől még arra talán fel lehet hívni a támogatók figyelmét, hogy Szabó Gábor nem magánember, hanem expolitikus, aki vissza akar kapaszkodni a politikába és ennek érdekében semmilyen eszköztől sem riad vissza.

      Ezt alátámasztandó, megjegyzem: amikor több írásában nekiment korábbi kenyéradójának, az általa is a polgármesteri székbe segített Kocsis Máténak, az írásaival egyetértettem, az ellen viszont tiltakoztam, hogy e-maileket, sms-eket tett közzé, ami ugyebár a levéltitok megsértése. Bíróságon felhasználható, blogban viszont jogszabályilag is tiltott, meg - a jóérzés sem engedné.

      Már, ha lenne neki olyan.

      Törlés
    4. Ne jogászkodj, mert megint sikerült pár tényszerű tévedést leírnod. Nem értesz ehhez, hidd el. :)

      Törlés
    5. Tényszerű tévedést? Miért, nem idéztél be e-maileket és sms-eket? És ez a másik fél hozzájárulása nélkül nem a levéltitok megsértése?

      "Levéltitok megsértése:

      Btk.178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

      (2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

      (3) A büntetés

      a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

      b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény

      jelentős érdeksérelmet okoz."

      Törlés
    6. Látod, mennyire nem értesz hozzá. A polgármester és a politikai tanácsadója hivatali telefonon való kommunikációja nem magáncsevej. Ehhh... Csinálj inkább újabb sportújságot. Ja, mégse, bocs. ;)

      Törlés
    7. Ki a bánat beszélt a hivatali telefonon történt kommunikációról? Nem látsz, nem tudsz olvasni vagy a felolvasódnak vannak hasonló nehézségei a szövegértéssel? Sms-ekről és e-mailekről beszéltem, mert te azokat is idézted.

      Törlés
    8. A hivatali mobilokon váltottuk az SMS-eket. Ajjaj, zárkózz kicsit föl, mire jó a telefon...

      Törlés
    9. Mitől nem? Közzé tettél te erősen magán jellegű sms-eket is. Hadd ne kelljen előkeresnem abból a szennyből...

      Törlés
    10. Azért csak keresd, hogy ne égj be megint mint már annyiszor. ;)

      Törlés
  8. Jóreggelt Gábor! nem sokat aludtál az éjjel :-) Sokan vagyunk akik DK val vagy Gyurcsán Ferenccel kapcsolatos csoportban, olvassuk a kommenteket és kritizálunk, ha valami nem tetszik, a Te írásaid kellőképpen kinyitották a szemeket és füleket (ha eddig zárva voltak) remélem mindenki felismeri a hamis hangokat :-) néha pihenj is :-)

    VálaszTörlés
  9. Hát én nem tudom... És állást sem akarok foglalni. Csak azt tudom, hogy Feri nem ekézi a "szövetségeseit" (mszp, együtt) mert a DK ellenfele az nem a baloldal, hanem a fidesz és a jobbik. Mi lenne kedves Gábor, ha te sem a DK tagjai között keresnéd az ellenfeleket, hanem a fidesz és a jobbik között? Sokan vagyunk sok félék. Neked most riválisod Tölgyes (azt hiszem Gábor) vagy miért ez a belharc? Mert kitett valamilyen csoportból? Hát istenem... Te is kitettél pár embert már a te csoportodból, nem dőlt össze a világ. De én kurvára nem értem ezt a belháborút. Alig vagyunk még páran. Mi lesz ha több millióan leszünk? Szóval fiúk, talán egy kicsit több tolerancia kéne egymás iránt, és inkább új tagokat bevonni, nem a meglévőket saját vitátokkal szórakoztatni, és hogy most mindenki döntse el, hogy melyikőtök oldalára áll, és kinek van igaza. Egyikőtöknek sincs így igaza. Egyik nagyobb idióta mint a másik. Míg én azon töröm magam, hogy minél többen legyünk, nem akarom, hogy a pofámról égjen a bőr, ha behozok valakit, hogy itt milyen belháborúk vannak. Nem kéne inkább az ellenféllel foglalkozni és bizonytalanokat megszólítani a kis stílű személyeskedések helyett? Bocs Gábor ezt az írásodat végig sem olvastam, mert ez nem méltó hozzád. A közepénél azt mondtam, hogy ebből elég. Kérlek gondold át amit fent leírtam, te is meg a másik is, mert most legszívesebben mindkettőtöket sarokba térdepeltetnélek hatosanyára. Pláne, hogy olvasom a kommenteket, szegény emberek bele is mennek a ti kettőtök párharcába, holott ehhez senkinek semmi köze nem lenne. Na én beszéltem... Idióták vagytok most :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam hozzászólást írni olyan cikkhez, amit el sem olvasok. Mint írod, végig sem olvastad. Akkor honnan tudod, mihez írsz véleményt? ;)

      Törlés
    2. Mert untig elég volt annyit elolvasnom belőle, hogy lássam, hogy egyik dk-s ekézi a másik dk-st, és ilyen szemetet nem akartam végig olvasni, van elég szar az országban. Szerinted Ferit sosem bántotta meg Mesterházy vagy Bajnai? Vagy az mszp? Mióta összefogtak (gondolom elég nagy békát kellett hozzá lenyelnie Ferinek, de neki a haza az első, nem az, hogy az ő pártja tud e frakciót alakítani a parlamentben) hallottál egyetlen egy rossz szót is tőle a többiekről? Hányszor elmondta, hogy baloldalon nem egymás közt kell keresni az ellenséget, a mi ellenségünk a fidesz és a jobbik. És ezért lepett meg, hogy ha te érted őt (már pedig te elég értelmes ember vagy Gábor) akkor hogy süllyedhetsz odáig le, hogy magunk között keresed az ellenséget, és elkezdesz egy másik dk-sal személyeskedni, és ebbe a vitába belerángatod a többieket is. Nem vagyok hajlandó ezt a cikkedet végig olvasni, ennél én téged sokkal többre tartanálak. Ezt betudom annak, hogy megbántottak és rossz napod van, de remélem alapjaiban te nem ilyen vagy, hanem olyan aki pontosan tudja az irányt, hogy merre megyünk, és mi a dolgunk. (hát nem ez)

      Törlés
    3. Ja, utóirat: Eddig fingom nem volt róla, hogy ki Tölgyes Péter (most már a keresztnevét is megjegyeztem) de felvettem őt ismerősnek, hogy ne érezze magát kirekesztve :-) Mert még egyszer mondom... Nem egymásnak vagyunk az ellenségei...

      Törlés
    4. Valakinek oda kell arra is figyelni, hogy kik mit művelnek a DK nevében, azzal visszaélve. Mint ez esetben éppen, és notóriusan, sokszori figyelmeztetés dacára Tölgyes Úr.

      Törlés
    5. Erzsébet! Itt nem egy DK-s ekéz egy DK-st! Itt egy független rágalmaz egy DK-st!!
      Egy olyan független aki a DK szavazóira hajt!!!

      Törlés
    6. A Szabónak előbb voltak szavazói, mint a DK megalakult volna. Erre varrj gombot. Tudod indultam pár választáson.

      Törlés
  10. "Te is kitettél pár embert már a te csoportodból" - Ezek szerint most már nem csak formálisan Tölgyesé a DK barátai csoport? Tessék szépen átnevezni akkor "Tölgyes barátai csoportra"!
    Mellékesen lehetne arról vitatkozni, hogy ki és miért tiltott ki valakit.
    Tölgyes a saját stílusát és nézeteit erőlteti rá a DK-ra azzal, hogy a DK nevével fémjelzett csoport élén pöffeszkedik. Vicces, hogy pont Gábort vádolja azzal, hogy a DK vállán mászkál, mikor a DK nevével pont ő: Mr. Tölgyes él vissza.
    Miután TP a figyelem középpontjába került, már óvatosabban cenzúrázgatott, de előtte nem csinált belőle problémát, hogy mondvacsinált okokkal törölje ki mások véleményét és tiltson ki embereket. Az is röhejes mikor visszakérdez, hogy ugyan kit tiltott ki ő, mikor többen is jelezték már, hogy miatta lettek kitiltva onnan.
    Ami pedig nem demokratához méltó: Ne ő döntse már el, hogy ki a DK barátja és ki nem, mert azzal, hogy valakit kitilt a DK barátai csoportból, önkényesen eldönti, hogy ki lehet a DK barátja és ki nem. Ez így ebben a formában: bolsevizmus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naiv Demokrata: A törlés és tiltás oka nem az, hogy Szabó Gábor Tuareg nyilvánosságra hozott a neten bárki számára fellelhető, nyolc évvel ezelőtti írásokat rólam. Az viszont igen, hogy közszereplőként az ő véleményével, stílusával és gyakorlatával egyet nem értőket ellenségeiként kezeli, és a kommentekben megjelenő politikai természetű bírálatokra a magánéletben vájkáló cikkekben reagál.

      A közpolitikai oldalakat nem magánháborúk folytatására találták ki, ebben talán egyetértünk.

      Törlés
    2. Még valami. Meglehetősen hosszú idő alatt két tagot kellett tiltani. Nagy Zsuzsát - aki a mi oldalunkon lájkolt és támogatóan kommentelt, miközben a JóVáros oldalon torz és cinikus beszámolókkal alakította a közhangulatot a DK barátai és támogatói oldal ellen - és Szabó Gábort, aki több figyelmeztetés ellenére sem engedett a tömény személyeskedésből és a magánháborúit a közfelületen akarta vívni.

      Észre kellene már venni, hogy a szerző egyéni politikai ambíciói szolgálatába állította blogja olvasóit, oldala tagjait és abban bízik, hogy a DK nevének belekeverésével sikerül a nevét még szélesebb körben ismertté tenni.

      Mi ehhez nem kívánunk asszisztálni. :)

      Törlés
    3. Egy csoport adminjának mióta feladata tagok vélt motivációinak vizsgálata? Hehe...

      Törlés
    4. Vélt motiváció? Hol olvastál ilyesmit tőlem? Vagy ez még az éjszaka hatása? :)

      Törlés
    5. Ugyan, Péter, tonnaszám írod, hogy én mindent azért teszek, hogy polgármester lehessek, és politikai pályámat egyengessem... Legalább minimálmértékben próbáld magad a közismert tényekhez tartani...

      Törlés
    6. "Mi ehhez nem kívánunk asszisztálni. :)" - Ugyan ki hatalmazta fel önt, hogy a DK nevében nyilatkozzon?

      "Észre kellene már venni, hogy a szerző egyéni politikai ambíciói szolgálatába állította blogja olvasóit, oldala tagjait és abban bízik, hogy a DK nevének belekeverésével sikerül a nevét még szélesebb körben ismertté tenni."

      Kedves Péter. Ön él vissza a DK nevével és nem Gábor. Vádolhatja Gábort, de aki legalább egy éve követi Gábor blogját, azt ne próbálja már ilyen ordas hazugsággal félretájékoztatni.
      Nyugodtan leszolgázhatja a blog olvasóit velem együtt, de bármilyen furcsa is az ön számára, itt kifejthettem én is az önálló véleményemet.
      Jobb lesz ha mihamarabb elfogadja, hogy aki a DK-t támogatja, az kritizálhatja is.
      Érdekes módon az én esetemben a szegedi DK-nak ez egyáltalán nem okozott eddig problémát.
      Vegye tudomásul azt is, hogy a DK-nak nem csak tagjai vannak, hanem szimpatizánsai is. Erről ön is meggyőződhet a DK aláírás gyűjtéseinél. Az ő véleményük egy fikarcnyival sem kevesebb, mint akármelyik DK tagnak.
      Amennyiben hiteltelen közös jelölteket támogat a DK, akkor ne lepődjön majd meg, ha civilekre szavaznak majd.
      Én például még mindig nem döntöttem el, hogy szavaznék-e Botkára, illetve tudom, hogy az E14PM kit akar Szegeden közös képviselőjelöltnek, akire biztosan nem szavaznék, mert alpolgármesterként már csalódást okozott.

      Nagy Zsuzsa példája is mutatja, hogy nem viseli el a kritikát és szánalmas, hogy ilyen ürüggyel tiltotta ki. Feri is szereti tág határok között előadni magát, ha szenvedélyesen fogalmaz.
      Vitatkozhatunk azon, hogy hány ember tiltódott ki az ön (szerintem most már nyugodtan kitehetjük ezt a birtokos jelzőt) csoportjából, de aki a tanúja volt az ön és harcostársnőjének cenzúrázgatásának, azt hiába győzködi.
      Ön összemossa a saját véleményét az admin jogával és a DK nevével. Ez így ebben a formában méltatlan a DK nevére nézve.

      Törlés
    7. Kedves Naiv Demokrata!

      A mi nem a DK-t jelenti, hanem a DK barátai és támogatói oldal tagjainak aktív többségét. Ha nem tudná, az ilyen oldalak nem pártkezdeményezésre jönnek létre, amúgy ennek a portálnak a neve ezt elég egyértelműen jelzi is.

      Miért ne kritizálhatná bárki a DK-t? Az csak előnyére, előnyünkre válik. Ha nem vette volna észre, a konkrét írás cáfolásába bele sem mentem, mert tisztában vagyok azzal, hogy az igazunkat nem újságcikkekkel szemben kell kiharcolnunk, az szinte lehetetlen. Akinek rossz hírét keltik, arra életbe lép a kabátlopásos történet.

      Szabó Gábort és írását nem azért töröltem, mert velem foglalkozott - az az én magánügyem, nem minősítési tényező a megítéléskor -, hanem azért, mert egy közpolitikai oldal nem terepe magánbosszúknak. Szabó Gábor közszereplő, nekem tehát jogomban állt az írásaiban nem tetsző momentumokra KOMMENTEKBEN rávilágítani. Erre nem az a válasz, hogy önálló cikket kerekít az aktuális vitapartner ellehetetlenítésére - ráadásul közpolitikai oldalakat felhasználva a megjelentetésre.

      Mindenki arra szavaz, akit adott posztra a legjobbnak tart, ez is természetes. A DK akkor lesz sikeres, ha olyan embereket nyer meg az ügynek, akik helyben támogatottak és a nézeteik közel állnak a DK képviselte állásponthoz.

      Nagy Zsuzsa kitiltása indokolt volt, mert megtévesztette a DK barátai és támogatói oldal tagjait, olvasóit, úgy viselkedett, mint aki egy közülük / közülünk, miközben dehonesztáló véleményével, jelentéseivel Szabó Gábor aktuális céljának megfelelően az oldalunk ellen hangolta a JóVáros oldal tagjait. Az ennyire látványos kétszínűség miért ne lehetne ok a kizárásra?

      Törlés
    8. "Aktív többség" - Hát persze...

      Törlés
    9. Nem kell elhinni. Ez is csak egy állítás, de ha nem igaz, azt az oldal aktív többsége szóvá fogja tenni. Mert azért nevezik aktív többségnek.

      Törlés
  11. Miért? Nem magad írtad meg, hogy polgármester akarsz lenni? És nem te írtad, hogy aki Komássyt támogatja, az neked az ellenséged? (Tehát ha mondjuk létrejönne központi vagy kerületi szinten valamilyen összefogás és az abban részt vevő pártok Komássyt tekintenék közös jelöltjüknek a nyolcadik kerületben, abban a pillanatban a DK-t és a DK-sokat az ellenségeid közé sorolnád?

    Rosszul emlékeznék? Csak szólj, nyomban megkövetlek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Szabó sajnos mindig is egy szarkeverő volt, aki élőben is ismeri nem csak virtuálisan az pontosan tudja miről beszélek.Imád manipulálni.Ehhez kiválló kommunikációs képességei, intellektusa és bratyizós közvetlen stílusa is komoly segítséget nyújt.A karizmájával könnyen megtéveszti a Vezetőre vágyó naiv átlagpolgárt..Útját elárult ellenséggé konvertált barátok/szövetségesek szegélyezik...

      Törlés
    2. Ez így igaz! Akik itt úgy nyalják a seggét a Szabónak, hogy már irritálja a torkát, azok ha egyszer találkoznának vele, ő istenségével akkor már más lenne a véleményük. Ha finom akrok lenni akkor csak annyit írok, hogy nem egy polgármester jellem, alkat!
      Egy született szarkeverő ahogy írtad! Viszont tényleg jól ír, de azzal meg több kárt okoz mint hasznot!

      Törlés
    3. Te már találkoztál élőben a Szabóval, hogy ennyire ismered? :)))

      Törlés
  12. Istenkém, de szánalmasak vagytok...

    VálaszTörlés
  13. Erről szónokoljon vezéretek, éppen bejutottatok a köztudatba és már egymást nyírjátok, igaz a mondás a dudásokról. :)
    Húzzatok bele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem egymást nyírjuk! Csak sokan bedőltek egy fideszbérenc bloggernek, de már megy a józanodás! :-)
      Hajrá DK! Húzzunk bele!

      Törlés
  14. A józanodás épp zajlik, valóban, de nem a Ti javatokra, ez mondjuk könnyen lemérhető az 1000 a 10 ellen arányból... De lesz majd még erről szó. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor! Én idáig ha nem is mndegyikkel, de sok cikkeddel egyet értettem! De a mostani ténykedésed kifejezetten antipatikus!
      A tények ellene szólnak de azért hiszem, hogy nem akarod elvinni a DK szavazóit ősszel! Tisztességtelennek tartanálak ha a demokratikus pártok közös jelöltjével szemben elindulnál a választáson polgármester jelöltként. Ha ezt megteszed akkor semmi se mossa le rólad, hogy lemutyiztál a Fidesszel azért, hogy az ügyeidet leállítsák és ne kelljen börtönbe vonulnod!

      Törlés
    2. Az önkormányzati választásnak nem a pártokról kellene szólnia.
      A "nyócker" szavazói pedig majd a választófülkékben eldöntik, hogy ki képviselje őket.
      Ha egy rossz jelöltet támogatna a DK, akkor a választók demokratikus joga, hogy másra szavazhassanak.
      Volt már példa arra, hogy egy független leverte a Fideszt és az MSZPt is egyszerre.
      A helyben élők sokszor szívesebben szavaznak egy civilre...

      Törlés
    3. Kedves Ferenchalmy, köszönöm, hogy legalább nem névtelenként írtál ezúttal, a kamunév mégiscsak egy fokkal bátrabbanak tűnik, mint ahogy eddig csináltad...

      Törlés
  15. Támasz! Kicsit jobb volna, ha vissza fognád magad! Az egy dolog, hogy minden csoportban próbálod magad igazolni! De egy sima csoporttagot, aki DK-s bele rángatni ebbe a dologba!!!! Hazudsz! Ma is azt írtad egy másik csoportba, hogy Te nem tiltottad ki, itt meg elismered, de hogyan! Különben meg a tisztes becsületes facés és az igazi neve Nagy Zsuzsanna és nem Nagy Zsuzsa, már csak a tisztánlátás miatt is, mert igazad van, a csoportban van egy Nagy Zsuzsa, aki nem azonos az előbb leírt névvel! Amit pedig most itt írtál Róla, idézlek, hogy ne kelljen feltekerned az elolvasásért: "Nagy Zsuzsa kitiltása indokolt volt, mert megtévesztette a DK barátai és támogatói oldal tagjait, olvasóit, úgy viselkedett, mint aki egy közülük / közülünk, miközben dehonesztáló véleményével, jelentéseivel Szabó Gábor aktuális céljának megfelelően az oldalunk ellen hangolta a JóVáros oldal tagjait. Az ennyire látványos kétszínűség miért ne lehetne ok a kizárásra?" simán becsületsértés! /kiseve/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes felfogásod van a személyiséghez kapcsolódó jogokról. Nem igazolni próbálom meg magam - hiszen nem foglalkozom érdemben Tuareg vádjaival. Miért is tenném? Egy nyolc éve az interneten hozzáférhető - igaz. egyoldalú - információt osztott meg, én viszont megtanultam, hogy hol kell az igazamért harcolni és hol teljesen felesleges.

      Azt sehol nem írtam - valószínűleg valamit összekeversz -, hogy Nagy Zsuzsannát nem tiltottam ki, még Szabó Gábor is igazolhatja, hogy az oldalunkon, amikor rákérdezett, ki törölte, rögtön jeleztem, hogy én. Mindenütt azt írtam, ami az igazság, hogy két (2) tagot tiltottam, Nagy Zsuzsannát (nem szándékosan írtam a nevét Zsuzsának, csak figyelmetlenségből) és Szabó Gábor Tuareget.

      Az, hogy tőlem idézel, majd azt becsületsértésnek nevezed, egy tény cáfolata érzelmi alapon.

      Törlés
    2. Hazudsz Péter, fotodokumentáció bizonyítja, hogy ismételt kérdéseimre Nagy Zsuzsanna kizárásáról semmiféle választ nem adtál sem Te, sem admintársad. KÉt nappal később hozakodtál elő ezzel a "máshol mit mondott" viccel.

      Törlés
  16. Tartózkodj a szélsőséges megfogalmazásoktól, mert előbb-utóbb mind rád ég. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne nyelvészkedj, a tereléssel itt sokra nem mész. Tényszerűen hazudtál. A magyar nyelv ezt a magatartást így nevezi. Szeretnéd már a szótárat is adminolni?

      Törlés