2014. június 1., vasárnap

Nyílt levél az MSZP Józsefvárosi Elnökének

Kedves Komássy Ákos! Időtlen idők óta regnálsz a Nyolcker MSZP Elnökeként, indultál kétszer polgármesterjelöltként, egyszer országgyűlésiként, a Józsefvárosi Önkormányzat listán bejutott képviselője vagy. Sokévnyi vezetői munkádat a Nyolcker múlt vasárnap 9,5%-os eredménnyel "díjazta".




Az MSZP minden politikusa a megújulásról beszél, ekként Te is. Nézzük, hogy milyen következtetést is vontál le az országosan, és Budapesten is igen gyenge eredményből, amit azonban Te a 9,5%-os kerületi eredménnyel abszolút alulmúltál. Idézek Tőled:

"Ezen a választáson a magyar baloldal ismét alulmaradt. Két tapasztalattal lettünk vasárnap gazdagabbak: meg kellett élnünk, hogy milyen, amikor a baloldali választók nem bíznak a baloldali politika és politikusok sikerében, így többnyire otthon maradnak. Különösen igaz ez a Magyar Szocialista Párt választóira. Másodsorban tudomásul kell vennünk, hogy az egykori MSZP szétesett, egység nélkül pedig jelentéktelen kis pártokra foszlik az, ami a demokratikus baloldalból megmaradt. A mára kialakult helyzetben halaszthatatlan a tanulságok levonása...

... A választók, választóink kritikusak voltak. Üzentek. Újrakezdeni csak úgy lehet, ha ezt az üzenetet megértjük. A mi küldetésünk most az, hogy Magyarország hosszútávú, sikeres jövőjét, az azt megvalósító politikai erőt létrehozzuk, újrateremtsük. Ez hazánk érdeke, de ez Európa érdeke is."


Lépjünk azon túl, hogy e szövegedben szokás szerint szó sincs saját személyes felelősségvállalásodról, pedighát Mesterházy országos szinten Hozzád képest sikerember, és azon se akadjunk fönn, hogy a DK-t és az Együttet "jelentéktelen kis pártoknak nevezted". Illetve azért utóbbira annyit: mind a DK, mind az Együtt a kerületben többszázalékos vereséget mért az Általad sokéve egyszemélyi vezetőként irányított MSZP-re, tehát ha Ők szerinted jelentéktelenek, akkor a saját eredményedet ezzel egyenesen katasztrofálisnak minősítetted. Nézzük inkább azt, hogy mit reagáltak ezen írásodra a kerület közelismerten független civil bloggerei. Tisztázzuk: egyik sem az én spanom, de ezt csak a kerületen kívüli Olvasók kedvéért rögzítem, mert a Nyolckerben az illetők köztudottan a semleges pólust képviselik. Tehát nézzük az Ő reakcióikat:

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2014.05.29. 14:56:56

remélem te is hamarosan pártelnököd példáját követed - vagy kivársz addig, amíg fel nem vesznek a fideszbe..?

bodis.lajos · http://szervezetelemzes.blog.hu/ 2014.05.30. 12:38:46


... Az önkormányzati ellenzék, főleg az MSZP képviselői közül ketten, az egyik a pártelnök, mostanra szerintem nem különböztethetők meg a többségi döntéshozóktól. És nem azért, mert a többség döntései olyan jók. Hanem mert a szerepüket abban látják, hogy a többség döntéseit védelmezzék a civil kritikákkal szemben, miszerint a rossz önkormányzati döntések és mulasztások különösen a sérülékeny társadalmi csoportokat veszélyeztetik. Amikor mégis kritikára ragadtatják magukat, szó szerint remegő hangon (történetesen a választási előkészületek Fidesznek kedvező helyi alakítása ügyeiben, ami elvileg a létérdekeit sérti a pártjuknak), akkor hagynak magukból bohócot csinálni, aztán már nem is érdekli őket az ügy.

Az elmúlt években mondanivaló szempontjából egyre inkább kiürült a helyi párt. Egy-két képviselő és bizottsági tag, két-három aktivista és szimpatizáns kivételével a helyi párt a nyilvánosság számára nem létezik. Mintha sem pro, sem kontra nem érdekelne senkit, beleértve a saját híveiket, mit csinálnak a helyi szocialisták. A legfurcsább az, hogy mióta elkezdődtek választási kampányok, ez csak tovább gyengült. A helyi szervezet bejáratott fórumát megszüntették, a parlamenti választások óta a helyi vezetők eltűntek, az elnök családi eseményeket posztol és néhány központi eseményen asszisztál, amelyek semmilyen konkrét társadalmi probléma megoldásáról nem szólnak, pláne helyben.

ultimahora 2014.05.30. 16:00:31

"A mára kialakult helyzetben halaszthatatlan a tanulságok levonása" - írod, majd szemrebbenés nélkül folytatod az "önmagával küzdő, hosszútávra készülődő magyar baloldal" avas közhelyeivel, és meghallani véled a kritikus választó "üzenetét."

Ákos, ha ti valóban meghallanátok az üzenetet, amit "választóink küldtek," hát kiesne a "toll" a kezetekből, amivel ilyeneket írtok. S nem annyira az "üzenet" esetleges durva hangneme miatt, de inkább az abban megfogalmazódó tehetetlenség, köldöknézés és ordító inkompetencia láttán érzett és kifejezésre jutó lesajnálás és megvetés miatt...

... De nektek, szoci polgártársaim, akiknek némaságánál csak vaksága és süketsége nagyobb, s csak a bőven ömlő közhelyforrással próbáljátok oltani az égő elégedetlenség lángját, legalább egyik érzékszerveteket sürgősen gyógyíttatni kéne!
Válasszatok, válasszatok, míg nem késő!


Nos, a Nyolcker három legismertebb, legelismertebb civil véleményformálója írja ezeket válaszként Neked, kedves Komássy Ákos. Az Olvasóknak mondom, hogy terjedelmi okból kivettem a válaszokból részeket, de egyszerű megállapítani, hogy vajon ezzel belenyúltam-e az eredeti mondanivalóba, csak meg kell nézni az adott helyen az eredeti beírásokat. Itt a link, csak kattintás, és már mehet is.

Nos, Ákos sokat írtam már az elmúlt két évben arról hogy árultad el ellenzéki társaidat, hogy lettél Kocsis Máté által havi 250 ezerrel megfizetett tanácsadó, hogy akadályoztad meg, hogy a kerületi polgárok ellen folytatott tiltott megfigyelésekre vizsgálóbizottság jöhessen létre, hogy mondtál le az utolsó pillanatban ellenzéki tüntetésen felszólalást, hogy ültél be társtettesnek a Fideszes közbeszerzések bizottságába. Ezeket Olvasóim már ismerik, aki még nem, az a narancssárga kiemelésekre kattintva rögtön megismerkedhet Komássy Ákos elmúlt évekbeli politikai tevékenységének tényeivel.

Kedves Ákos! Az MSZP Nyolckeres lezuhanásának felelősségét más nyakába nem varrhatod. Öt éve vagy annak minden ponton rögzítetten egyszemélyi vezetője, és mivel még a budapesti és az országos eredményeket is jelentősen sikerült alulmúlnod, ezért aztán még felsőbb szintre sem mutogathatsz saját kudarcod elkenéséért. A Nyolckerben az MSZP gyakorlatilag megsemmisült, az LMP szintjén van, még a Jobbik is elvert Benneteket, ami azért Budapesten máshol nem igazán történt meg. A kerület 5. pártja vagytok vasárnap óta, ez a tény. Ha van személyes vezetői kudarc, akkor ez az.


Térjünk akkor vissza a saját írásodra. Szerinted részt vehet-e egy Magadfajta rommábukott politikus bárminek az újjáépítésébn? Kérdem ezt azért, mert Magad romboltad le, amit most szeretnél újraépíteni. Vajon mennyire lesz hiteles az MSZP megújulása, ha az csak az országos vezető szintjén történik meg, de helyben Te maradsz az elnök, vagy épp elindulsz polgármesterjelöltként, mint azt még jelen pillanatban is hirdeted Magadról? Az egész országban Te buktál a legnagyobbat az eredmények alapján az MSZP-s középszintű vezetők közül. És nem először, ugyanis az országgyűlési választáson is már megbuktál, mikor az ősbalos Nyolckert sikerült simán elveszteni a Narancsokkal szemben, úgy, hogy az ugyanolyan szociológiájú szomszédos kerületekben mindenütt simán nyert a baloldal. Csak Nálad vesztett.


Kedves Ákos! Ha van valaki, aki szisztematikusan porrá rombolta egy 80 ezer fős településen az MSZP hitelét, akkor az Te vagy. Gondolom erkölcsi alapon a Te lemondásodnak meg kellett volna előzni Mesterházyét, ugyanis Hozzád képest Ő egész jó eredményeket ért el országosan. Lemondasz-e, Komássy Ákos? De nem, ne is mondjál le, megtapasztaltam, és a kerület minden baloldali választója is, hogy Te arra egyszerűen fizikailag vagy képtelen. De úgyis lesz alulról felfelé menő tisztújítás az MSZP-ben, magyarul a Nyolcker MSZP Szervezetében is egy hónapon belül elnökválasztás lesz. Van-e ahhoz gyomrod, hogy ilyen katasztrofális sokévnyi elnöki tevékenység után ismét megpróbálj kerületi elnökké válni? Nem gondolod-e, hogy amíg Te akárcsak a legkisebb szerepet is viszed a Józsefvárosi Szocialistáknál, addig tökmindegy, ki lesz az Országos Elnökötök, mert a kerület lakói a Te jelenléted alapján fogják megítélni a Szegfű megújulásának igaz, vagy hamis voltát? Megpróbálod-e Magad ismét följátszani az önkormányzati választási lista élére, hogy bár épp Miattad az MSZP-nek mindösszesen 1600 szavazója maradt, de Te még épp bejussál?

Kedves Komássy Ákos! Pártelnökként, képviselőként, kétszeres polgármesterjelöltként, országgyűlési jelöltként Te vagy az MSZP egyetlen közismert politikusa Józsefvároban. Téged ismer mindenki és aszerint ítél a Szegfűről. Hogy pontosabb legyek: ítélt.

Megértetted az Ítéletet?



22 megjegyzés:

  1. Kár,hogy nem a VIII. ker.-ben szavazok.

    VálaszTörlés
  2. Nnna, most elrontottad a Vasárnapját.. Ejnye. :D :D :D sverde

    VálaszTörlés
  3. Hát igen,így kellene kinézni a felelős szavazók által kinyilvánított számonkérésnek.Sajnos ennek nincsenek haladó hagyományai egy pártban sem, pedig az elszámoltatásoknak az alapvonalon kellene
    először is megnyilvánulni.Ott ,ahol a hétköznapi hazugságok szemmel láthatók, azonnal visszaigazolódnak.És akkor nem tartanánk ott, ahol most vagyunk, ahol a part szakad,illetve párt szakad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felelős szavazók a véleményüket nyilvánították ki a szavazatukkal, illetve a nem
      szavazatukkal, és ez több, mint számonkérés! Bár lehet, hogy volt korábban számonkérés
      is, de az ilyen Komássy-félék erre fittyet hánynak, amíg biztosnak érzik a pozíciójukat.

      Törlés
  4. Sajnos csak a hatalom,ill. annak látszata érdekel sok embert.Pénzért minden eladó.Az un. elvek semmit nem érnek.Talán a DK. az egyetlen mely következetes maradt!

    VálaszTörlés
  5. Engem nem érdekel Komássy csak az, hogy Te Gábor indulsz-e polgármester-jelöltként vagy nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárcsak. Remélhetőleg. Józsefváros tényleg megérdemelné. De a mai politikai környezetben az esélyeit neki kell felmérni, neki kell a döntést meghozni. Nagyon nehéz feladat. Talán annyi a könnyebbség benne, hogy a kudarc esélye mostanra minimális. A nullával való osztás is értelmetlen. Márpedig Józsefvárosban mostanra csak ez a szám létezik.. Mi csak támogathatjuk benne. sverde

      Törlés
  6. Meg sem engedném, hogy olyan ember vállalhasson pozíciót a politikában, akinek azt megelőzően legalább 10 évig nem volt civil munkahelye.. Semmit sem tud, semmit sem érez át a mindennapi gondokból az, aki kezdetektől fogva a politika kenyerén élt. És mivel a civil életben semmilyen megélhetési lehetősége nem volt, és már a lehetőség rá is minimális, hogy legyen, és végül nem is lesz, így vesztesség esetén a kiút önmagába a politikába vezet vissza. És ehhez a létfenntartás szorító erejének mentén minden eszköz, forma, lehetőség kihasznált és megengedett.. bár a mekibe mindig van új munkaerő-felvétel.. ;) :) sverde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből Gabi haverod kapàsból kiesik:)

      Törlés
  7. Ez a Komássy egy szemét kommunista! Szélsőbal...

    VálaszTörlés
  8. Messze a VIII. kertől, csak egy ember vagyok,- egy szavazó, aki issza minden mocsoknak a levét.
    Remegő gyomorral olvasom ezt az írást,- és olyan indulatokat vált ki belőlem amit életemben soha nem követtem volna el. NEM ÉRTEM EZT AZ EGÉSZET!!!! Van kérdésem is!!!!! Gábor,- ezt, hogyan lehet kezelni???- hogyan lehet megélni?- hogyan lehet napi szinten látni a p...,- át én nem leköpni legalább??? Ilyen inulatokról beszéltem,- amit ha így folytatódnak az események más indulatok is felválthatják. Szép napot kívánok minden kedves olvasódnak!!!

    VálaszTörlés
  9. Gábor erre én is nagyon kíváncsi lennék. Sajnos nem vagyok VIII.ker lakos, pedig téged szívesen támogatnálak. Szerintem téged eléggé ismernek abban a kerületben és sok esélyed lenne a nyerésre.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó írás volt. Ennek a komássynak teljesen elment az esze ? Azt hiszi hogy nekik ott még lenne esélyük, vagy csak megint a fidesz malmára akarja hajtani a vizet.

    VálaszTörlés
  11. Ha még maradt a VIII.ker-i MSZP szervezetben egy csöppnyi tisztesség most itt a lehetőség a nagytakarításra. Erről beszélt Lendvai Ildikó is. Komássy lejárt lemez.Ép ésszel támogatni nem szabad. Igenis vannak ott még tisztességes emberek.Ébredjetek!!!!l

    VálaszTörlés
  12. Jóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  13. Gábor te most az MSZP megmentésén dolgozol? :-)
    Szerintem meg válasszák újra Komássyt is meg Mesteratit is és vesszen el az egész a süllyesztőben Puchostul Szanyistúl mindenestül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fenét, csak szembesítem a "megújulás" szöveget a valósággal. Ha egy Komássyt újraválasztanak, akkor tiszta lesz, hogy egy országos vezetéscsere az MSZP lényegét változatlanul hagyja, és akkor már nem lehet a szegény megvezetett tagságról beszélni, mert most az Ő kezükben a döntés, és szabad a pálya. :)

      Törlés
  14. Mint már mondottam : a langyosakat az ÚR is kiköpi!

    VálaszTörlés
  15. Ha az MSZP.megakarna újulni, akkor nem töketlenkedne, hanem kiszórná magábólm a karrierpolitikusait, akik csak dumálnak, de érdemben semmit nem tesznek.Majd ha nemcsak a saját érdekeiket védik akkor talán visszanyerhetik elvesztett szavazóikat. De amíg csak dagonyáznak ,ne csodálkozzanak ha benne is ragadnak a sárban!

    VálaszTörlés
  16. Sok ilyen ember EMBER csupa nagy btűvel kellene mint Gábor, akkor lenne remény a változásra. ami igencsak esedékes!

    VálaszTörlés
  17. Nem akarok szmtelen lenni, de jó volna ha szaporodnál Gábor!

    VálaszTörlés