2018. június 22., péntek

A mi hősünk



Tegnap délután egy ember kiment a Kossuth térre, hogy éhségsztrájkot folytasson a közöny ellen. Tudod ki Ő? Nem, dehogy tudod. Honnan is tudnád. Nem szónokol, nem közvetíti tömegmédia, ezek a műfajok a jólfizetett semmittevőknek vannak fenntartva. A mi hősünk meg csak fogta magát, és kiment a Kossuth térre éhségsztrájkolni a közöny ellen. Csinálja, nem beszél róla. Emberünket, bocsánat, inkább így: EMBERÜNKET Laczi Andrásnak hívják. Azt teszi, amit minden magyarnak kéne, ha meg akar szabadulni Orbán önkényétől.

Vagyishát ennél kevesebb is elég lenne, kedves honfitársam. Neked nem kéne éhezned hosszú napokon át magányosan a Kossuth tér kövén. Elég lenne pusztán csak ott tartózkodnod. Mert ha elegen tennék ezt, ugyanúgy elbukna a rezsim, mint a szomszéd országokban, ahol demokrácia lett általuk a diktatúra helyett. Laczi András, a mi hősünk azért éhezik, mert fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy egyedül van kint. Nem kéne éheznie, ha kint lennénk vele sokezren. Én ugyan kimentem hozzá az éjjel, meg láttam, hogy volt más is, aki szintén, de ez roppant kevés.

Laczi András, a mi hősünk helyettünk van kint a Kossuthon. Pedig biztosan jobban szeretne velünk ott lenni. Vagyunk páran ebben az országban, akik így gondolkodnak. Megteszik helyetted, hátha egyszer veled együtt tehetik. Kérek tőled valamit, kedves honfitársam. Segítsd Laczi Andrást. Menj ki hozzá bármikor, hogy ne legyen egyedül. Kaját ne vigyél, mert ahogy az idő telik, egyre nehezebb lesz bírnia az éhezést. De bírni fogja, erről meggyőződtem. Mert EMBER. Itt a fészbukos profilja: KATT IDE. Írjál neki valamit, mindegy mit. Hogy tudja, vele vagy. De leginkább látogasd meg odakint, a Kossuth tér közepén. Megtalálod: elég nagy a zászlója.

Annál már csak a lelke hatalmasabb.


11 megjegyzés:

  1. bátor kiállás kövdtni kellene sokunknak!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük ! Terjesztjük. Tanulunk belőle !

    VálaszTörlés
  3. Igen, vele kellene lenni, igen szégyenlem, hogy nem vagyok, nem vagyunk ott! Rémálom ami ma Magyarországon folyik, orbanisztánt ezerrel építi a korrupt maffia. Nem tudom mikor és mitől fogunk végre felébredni, félek akkor már késő lesz!

    VálaszTörlés
  4. Minden elimerésem Andrásé! Remélem akad még több követője !!

    VálaszTörlés
  5. Sajnos a magyar emberekért nem érdemes egy lépést sem tenni, mindenki várja a sült galambot de egy lépést sem hajlandóak tenni saját maguk érdekében ! Te egyedül kevés vagy, több ezren kellene mát ott lenniük, főleg a fiatal korosztálynak, mert az ők jövőjükről dönthetnének, kézbe vehetnék a saját jövőjüket, de nem teszik ! Nagyon sajnállak, hogy nemsok követőd lesz, de azért drukkolok Neked !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fiatalok döntöttek, és lépnek. Le. Azt csókolom. Egyetlen 25 éven aluli ismerősöm sincs, aki Magyarországon képzeli el a jövőjét. Mennek, mert nincs más mód. Mennek, mert nincs kedvük forradfalmárkodni, csak élni akarnak. Majd amikor nem lesz tanár, orvos, villanyszerelő, akkor lehet, hogy kapcsolnak a maradók. Csak addigra kicsit késő lesz.

      Törlés
  6. Kettőször éhségsztrájkoltam. 2013-ban a Hősök terén, 2014-ben a képviselői irodaház előtt. Mind kettő, egy hétig tartott. Voltak csatlakozók, szimpatizánsok, kíváncsiskodók is, de a legerősebb amivel találkoztunk, az a közöny volt, minden részről. A médiától, a politikusoktól (beleértve az ellenzékieket is) és az utca emberétől úgyszintén ott pusztulhattunk volna. Ha András úgy érzi, hogy ezt meg kell tennie, tegye meg és azt kívánom neki, hogy ne csalódásnak vegye a próbálkozása sikertelenségét, hanem megtapasztalásnak!

    VálaszTörlés
  7. ez nagyon meghato valoban. talan az elohirnoke egy iagazi valtozasnak, ami tolunk fog kiindulni, mert ilyen emberek minden orszagban nagy szamban kellenek mostanra

    VálaszTörlés
  8. Baranyi Ferenc: Dal az örvénylelkű legényről


    Az állóvíz sivár, mint béna képzelet,
    Nem moccan hogyha friss szellő legyinti meg,
    A szintje sose fodrozó, hullámtalan, halott a tó,
    Az állóvíz sivár, mint béna képzelet.

    Egy örvénylő fiú a tó partjára állt,
    S a vízbe fürge, csöpp kavicsokat dobált,
    De attól sem lett fodrozó, még csak nem is csobbant a tó,
    A sok kavics sután a tófenékre szállt.

    És a konok fiú mindig nagyobb követ
    Vetett a tóba, hogy fenékig rázza meg,
    S a legnagyobb kő is sután süllyedt a kavicsok után,
    S kietlen volt a tó, mint béna képzelet.

    És szólt az eltökélt örvénylelkű legény,
    A gránit sem elég, hát majd beugrom én.
    De sekély volt a víz, ezért nyakát törte a tófenék,
    S a megbénult kövek közé simult szegény.

    Ma sem mozdul a víz, nem csobban fodrozón,
    Egy tömbben áll a csönd a puszta partokon,
    A tó fölé sirály se száll csak áll a víz,csak áll,csak áll,
    És tömbben áll a csönd a puszta partokon.

    VálaszTörlés
  9. Őszinte elismerésem! Ha fiatalabb lennék, követném példáját... De fiatalok, tiétek a jövő, vegyetek példát és tegyetek érte ti is!!

    VálaszTörlés
  10. Kár hogy nem talál többezrer követőre !

    VálaszTörlés