2014. november 4., kedd

Lassan mondom, hogy mindenki megértse: Forradalom.

Nem polgárháború, nem szabadságharc, nem sortüzek, nem vér és nem gyilkolás. Helyette higgadtan végigvezetett tüntetések, polgári engedetlenség, különböző kisebb-nagyobb csoportok egységes Tömeggé válása, mely a Hatalmat menekülésre ítéli.




Vannak roppant erős szavaink, melyek akkora érzelmeket kavarnak, hogy csak győzze azokat a Zember kordában tartani. Egyik legerősebb szavunk pedig épp az, amit tegnap nettó leírtam, mint kívánatos célt: Forradalom. Ha történelemtanításunk nem volna politikai játszótér, akkor persze mindenki tudná, hogy mit is jelent valójában a szó, és nem kéne attól tartanom, hogy azonnal megriad az Olvasó, hogy a Tuareg fegyveres felkelést akar kirobbantani. Mindenkinek a 48-as, meg 56-as képsorok ugranak be: menetelő sorgyalogság sortüzei, ágyúk, tankok, miegymás, de csaxólok: azok nem Forradalom, azok szabadságharc, meg polgárháború, ami tökmás dolog. A Forradalom ugyanis legtöbb esetben vértelen, leginkább a hidegháború idegjátszmáihoz hasonlítható, mikor az egyik fél lassan de biztosan akkora fölénybe kerül, hogy a másik végül fölemeli a fehér kendőt lobogtatás céljából. Pszichológiai hadművelet, melynek folyamán az egyik oldal magához ragadja a kezdeményezést, és a közgondolkodás már azelőtt győztessé nyilvánítja, mielőtt egyáltalán alkalmaznia kéne a benne rejlő valós potenciált. Egy Hatalom ugyanis akkor bukik meg, ha már nem az Ő játékszabályai szerint mennek a dolgok, és minél koncentráltabb és erőszakosabb az a Hatalom, annál könnyebben láthatóvá válik, ha már nem tudja kézben tartani a dolgokat.


Orbánék 2010-ben azért kerültek simán hatalomra, mert 2006-tól kezdődően folyamatosan forradalmi helyzetet érzékeltettek az Országgal. Nagyon kemény kezdés után - tévészékház-foglalás, autógyújtogatás, hídlezárás, Kossuth téri sátortábor - folyamatosan fönntartották utcai tömegesedésekkel és harcias retorikával, hogy valójában Ők a Nép, és a kormány az meg csak úgy van, de nem ura az eseményeknek. És mivel elég keményen és elég hatásosan mutogatták mindezt, a Nép el is hitte, és az Ország valóban kormányozhatatlanná vált. Elég volt már behúzni a megfelelő ikszeket a szociális népszavazáson, aztán vége is volt a dalnak, egy kiválóan megtervezett és konok kitartással végigvezetett Forradalom áldozata lett az akkori szoclib koalíció. A Forradalom lényege, hogy akik azt csinálják, azoknak meg kell tudni mutatni, hogy az Ő Tömegük az maga a Nép, és ha ez sikeres, akkor a Nép ellentéteként mutatkozik meg a Hatalom, és akkor már csak idő kérdése, hogy törvényesen is el legyenek hajtva a búsba. Azon kevesek, akik valóban értik, mit jelent a Forradalom, sajnos épp a Fidesz vezérkarában találhatók különböző feladatkörökben: egyikük Bayerzsóti, aki pontosan tudja, hogy ha nekünk van Tömegünk, a Fidesznek meg nincs, akkor gyorsan bebukhatják a nagy narancsos jólétet, így aztán Békemenetet kénytelenek szervezni, mert rezeg a léc.


A Fidesz játszmája 2002, az általuk elvesztett parlamenti választás első fordulója óta forradalmi stratégia. Meglepődve azon, hogy az első fordulóban vereséget szenvedtek, azonnal összehívták és összeszervezték összes létező általuk ismert szimpatizánsukat a Kossuth térre egy hatalmas tömeggyűlésre és vadul elkezdték szervezni a polgári köröket. Majdnem vissza is hozták a sírból azt a választást, ha még van egy hetük, akkor megfordították volna a végeredményt, dehát nem volt. Lett helyette viszont az Orbáni Kulcsmondat, mely valójában meghirdette a permanens Forradalmat részükről: a Nép nem lehet ellenzékben. És azóta minden ponton, szövegben, szervezésben ehhez tartják magukat. Ők a Nép, mindenki más meg a Nép ellensége, és mivel ezt ügyesen és kitartóan csinálják, ezért aztán épp elegen meg is kajálták ahhoz, hogy hozzák a választásokat. A Fideszhatalom legerősebb forrása nem a fölhalmozott gazdasági és médiapotenciál: azok csak eszközök, valaminek a létrehozására és megmutatására. Az igazi fegyverük a Békemenet, és általában is az Ő mennyiségi fölényük minden pillanatban való felmutatása. Ennek része a választási kampányokban a kritikus lélektani pillanatokban bevetett 100 ezer aktivista, akik nekiindulnak ajánlást gyűjetni: nincsenek persze messze annyian, de mivel a Nép hatalmas tömeget lát időnként Békemenetelni, ezért aztán mégiscsak benyeli a hatalmas számot, és elhiszi, hogy a Narancsok a Nép, az ellen meg nem lehet.


És ebben a jól megtervezett, és immáron 12 éve fönntartott erőtérben okozott hirtelen rettenetes zavart az a 100 ezer ember, akik egy hete, kedden az Erzsébet hídon átmentek. Ennél többen ugyanis a Narancsok sincsenek, az országgyűlési választások előtti Hősök terére összeszervezett Békemenetük tán megvolt ennyi, de több semmiképp. És azért azt mindenki tudja a hátsó agyában, hogy a Békemenet mögött hatalmas gazdasági és szervezési potenciál van: az Ő 100 ezrük az professzionális logisztika következménye, nem pedig spontán népfelháborodásé. Szóval kicsúszott a szőnyeg a Narancsstratégia alól, most próbálják magukat visszabékemenetelni rá. Mikor ágálok a Nettüntetések tematikájának szűken tartása és az időhúzásos időpontok ellen, akkor azt ezért teszem: most kéne látni az Országnak, hogy Mi vagyunk az utcán, hogy Mi vagyunk a Nép, nem pedig az Orbánfanok. Tömegeket kéne folyamatosan látnia az Országnak mindenütt, ehelyett néhány hősies vidéki város kivételével azt a netadót hallgatja, amit épp a tüntetések Szervezői minősítettek örömünneppel legyőzöttnek. Forradalomhoz tömegek kellenek, tömegekhez meg mondanivaló: annak hiányában ugyanis pont az lesz, ami épp történt és történik: 6000 fős semmiről szóló dzsembori, majd pedig néhány fészbukcsoport megcsappant aktivitása. Kérlek Titeket Szervezők, mégegyszer, de utoljára: ébredjetek föl végre, mielőtt a Békemenet emlékké tapossa a Forradalmat.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


25 megjegyzés:

  1. Szervusz Gábor jóreggelt:)
    Igen, igen, igen! Én is ezt érzem, hogy jönni kéne, jönni kéne, de ezerrel. Ha most hagyjuk, hogy az a szégyenteljes jövő évi tervezetüket elfogadják, akkor az után már élni, megélni nagyon kevesen fognak tudni az országban. A tanulást akkor mindenki felejtse el! Nem csak a net adó miatt - amit még úgyis be akarnak vezetni (átkeresztelve), hanem a középiskolák nagyszabású leépítése miatt! Nem kell itt az okos, művelt, képzett ember Orbánéknak, ide buta, analfabéta közrabszolgára van szükség, aki érti a füttyentést és az alattvalói alázatot. Ezt a jövőt akarják kinevelni, ez lesz a gyerekeink, unokáink jövője! Persze itt is munkelyek vesztésével, mint ahogy a hétvégi boltbezásárások is ezt fogják eredményezni. Kevesebb lesz a családi pótlék is, a nyugdíj is, mert ugye "nincs " infláció! Az élelmiszer árak a rájuk kivetett adóval a csillagokba húznak. A most még valahogy tartók magukat, egy pillanat alatt a béka feneke alá süllyednek! A Cafetéria megsarcolása is ide van beszuszakolva! Lehetne még sorolni a nagyon súlyos, nagyon gyorsan benyújtandó törvényeiket, melyet most beterjesztenek, s ha a nép nem szól, most is csöndesen hallgat, s néz ki a fejéből, tátja a száját a lasszóval, zsarolással, napidíjjal és busszal összeszedett Béke menetesek láttán, akkor itt a még ennyire is élhető életnek vége van, Vége végérvényesen! Ezt nem szabad engedni, hogy megszavazzák! Ez ellen tényleg menni kell ki az utcára, menni és menni! Nem tudom, hogy ezt kik és mennyire értik meg? Ha nem értik, akkor tényleg fogjuk a lepedőt, s nyugodtan vunuljunk a temetőbe sírjankhoz, hogy legalább a hozzátartozóinkat kímáljük meg az év elejétől életbelépő szociális temetéstől!
    Ez tőlem nem vízió, hanem realitás!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Erőd! Jó reggelt Gábor!
    Igencsak egyértelmű a blogban elmondott érveid. Csak eggyel tudnám kiegészíteni, mig a nettüttetésre az az százezer ember saját akaratából ment el, s nem kapott érte pénzt, addig a békamenetben résztvevő emberek rá vannak kényszerítve a menetelésre. Sok olyan ok van amiatt elmennek és tüntetnek. A pénzhiánya és a síró, éhező gyermek miatt megy, mert pénzt kap érte a közpénzéből abból amit a másik "nép" befizet. Nem a saját pénzükből szervezik.
    Minden békamenetben találunk határon túli magyarokat akiknek ingyenes az utazás, ingyenes az ellátás csak az a dolguk, hogy minél többen és hangosabban éltessék a regnálókat.
    Gondolkozni és értelmesen végig vezetni az elkezdett demókat csak igy van lehetőség a változtatás kikényszerítésére.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság
    Ébresztő Emberek!

    VálaszTörlés
  3. Teljesen igazad van Gábor! A feltünési viszketegségben szenvedő, nyilatkozgató, de gyáva szereplők nagyon gyorsan húzzanak el és hagyják a dolgokintézését azokra akik nemcsak bátrak, de tudják is, hogy mit miért tesznek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sándorné Bene, szerencse, hogy nem Te vezeted a "dolgok intézését" és nem Te mérlegeled, hogy mi "feltűnési viszketegség". Sosem volt kérdés, hogy az, amit Gábor tesz az IGAZ és JÓ. De nem hiszem, hogy a "gyáva szereplők" feedbackje ez ügyben káros lenne. Az, ami neki evidens, nem félelmet keltő, benne annak másban aggályokat megfogalmazó, magyarázatra szoruló volta, mint kérdés fel sem merül. Egy-egy félresiklott, vagy inkább félreértelmezett szó pedig nem veszélyeztetheti céljainak sikerét. Óvva intelek tőle, hogy fülébe ólmot öntve járasd végig vele ezt az utat. Mert akiket ténylegesen magával visz, azok bizony nem mindig látják ugyanúgy, ahogy ő a huszonszázadikezredik sakklépést előre. És bizony, van, hogy megrémülhetnek. Köszönöm a mai blogbeírást. Így már érthető és megnyugtató.

      Törlés
    2. Nem kéne degradálni az általad feltűnési viszketegségben szenvedő gyáva szereplőket, hiszen Ők voltak azok, akik 100.000 ezer embert tudtak az utcára vinni, igen rövid idő alatt! Nem tudok mostanság olyan emberekről, akiknek ez sikerült, pedig bárki meglovagolhatta volna netadó elleni felháborodási hullámot! Értem Gábor kérkedését, de...mi lenne, ha Ő mint"öreg róka" felvenné a kapcsolatot a fiatal, még "zöldfülű" szervezőkkel, nem hinném hogy a jó ötleteit elutasítanák! Nem szabad presztízs kérdést csinálni a dologból, hiszen minden elvesztegetett nap a Fidesz-ebek malmára hajtja vizet!

      Törlés
    3. Megérteni vélem, hogy G. Balázsék miért nem álltak a türelmetlen, a rezsim-ellenes további követelések élére. Ha gondolkoztok Ti is láthatjátok ennek legalább három okát:

      1. Azt a "rágalmat", miszerint "pártmegbízásra vették át a kezdeményezést". Ennek ugye logikus magától értetődő cáfolata, hogyha nem lépnek túl az eredeti hívószavakon. (Azt meg, egyikünk sem tudja, hogy milyen stratégiai-taktikai terveik voltak-vannak a 11.17-i tömeges tiltakozásra.)

      2. Korrekt is, mindazokhoz, akik erre csak az egy hívószóra csatlakoztak az FB-oldalhoz.

      3.A legfontosabb: (vegyétek már észre!) a szervezőknek szinte semmit sem kell tenniük, azon kívül, hogy összetartják a tömeget.
      Ehhez elegendő annyit tenniük, hogy 3-5 óránként felteszik az gyülekező-oldalra a tiltakozásunkkal kapcsolatos kommentárokat, híreket, kormány-nyilatkozatokat, stb.
      Saját magát üti ki a rezsim önmaga, amikor újra és újra megmutatja valódi arcát, ahogy hazudik, rágalmaz, manipulál!


      Mindmáig a szereplők közül egyedül Gulyásék nem változtatták félnaponta az álláspontjukat.
      „Pártoktól független CIVILEK gyülekezeteként követeljük”, hogy
      „NE LEGYEN NET-ADÓ!”
      „NYET-ADÓ, akkor is, ha módosítják!”
      „NYET-ADÓ, akkor is, ha átnevezik,
      és
      „NYET NET-ADÓ-NEMZETI KONZULTÁCIÓ, mert mi már eldöntöttük!”:
      „NEM LESZ NET-ADÓ!”

      Tekints csak a másik oldal nyilatkozataira! A kormány képviselői félnaponként változatták az adó tartalmát, szükségességének indokát, felhasználásának célcsoportját, a megfizetésre kötelezettek megnevezését, és a kormány-vezérelte lakájmediában megindult a szokásos lejárató kampány is: „CIVIL MEGMOZDULÁSNAK ÁLCÁZOTT POLITIKAI VANDALIZMUS…” „BÜDÖSBOGARAK…”

      Lásd pl. csupán csak a mai napon:
      „Békemenet lesz”, „Nem lesz békemenet”, „Lesz békemenet”, „Ne legyen békemenet”
      Este pedig, Deutsch: hebeg-habog az ATV-ben, álságos manipulatív agymosással: „nem lesz internet adó, de lesz nemzeti konzultáció az internetről, …mert ez fontos, …nemzeti stratégiai kérdés... értelmes kérdéseket párbeszéd formájában kell megbeszélni...” (persze nem hozzátéve, hogy a „büdösbogarak”-kal?) A konkrét kérdésre, hogy „levél lesz-e”, nem válaszol, mellé beszél, feltehetően nincs még rá felhatalmazása, nem tudja hogyan dönt majd a főnöke…
      „…a felmerülő kérdéseket összegezem… továbbítom az értelmes kérdéseket… a nemzeti konzultációban… talán tucatnyi legfontosabb kérdést választunk, …száz az már sok lenne… a tüntetés résztvevőinek(***) véleményére ugyanúgy kíváncsi vagyok…”
      (***) azaz: a „civilmegmozdulásnak álcázott politikai vandálok” véleményére!!!

      Döbbenetes ez a vastag bőr, ami nem ég le az arcáról! Vérlázító!!! Valóban hányingere van tőle mindazoknak, akik a gyülekező oldalon követték az eseményeket.

      NOS, KEDVES TÜRELMETLENEK!
      Kell ennél több?
      Igen.
      Hívják össze a szervezők november 17-ére, most már a „valódi” győzelmünket ünneplő nagy-gyűlését, ahol kivetítőkön és idézetekkel tekintsük át az alig 10 napos küzdelmünk történetét!

      Ugye mindenki eljönne „ünnepelni”? Ugye azok is, akik az ünneplés közben dühösek lesznek a sok-sok elhangzott hazugságért rágalmakért! Ugye azok is, akik most ébrednek és megdöbbennek: „Hát ezek ilyen pofátlanul hazudnak? ” Eddig is ezt tették? „nem is teljesít jobban…” „Jééé, hiszen nem is létezik a Nemzeti Együttműködés Rendszere!” „Ahogy most velünk sem, éppúgy senkivel sem egyeztetnek!”
      „Egyáltalán, hogyan is lehetett a 27 % -ból teljhatalmú, minden korlátozás nélküli 2/3, a 73 %-os többség ellen?” EZ ÍGY NEM OKÉ!!!
      Mindazoknak akik már látják és akik most értették meg (mert korábban nem figyeltek rá) , hogyan működik O.V. teljhatalmat szerzett rezsimje, legyen lehetőségük elindítani az azokat az aláíró íveket, amelyben követelik ennek a hazudozó, a polgárait birkának tekintő kormánynak a lemondását és új választások kiírását, a 2010. évi választási szabályok szerint…
      (Aztán az ívek átadhatók a nemzeti konzultáció vezetőjének továbbításra: ELÉG VOLT! TAKARODJATOK! Csak nem gondoljátok, hogy tovább tűrjük…?

      Aztán, ha nem hat, akkor, innen, folyt.köv. OGYM

      Törlés
    4. Ünnepelni 6000-en mentek el... :) Meglátod majd, mennyien lesznek nov17-én, és azt is nézd, mennyi a naponta csatalkozók száma... Ez biz épp elfelé hal, ugyanis a tömeglélektant kifelejtetted ;)

      Törlés
    5. Az én becslésem 5000 alatti, de lényegesebb a kérdés:
      Ti, vagy más "türelmetlen" oldalak 8 óra alatt hány embert tudtok "összerántani"?
      Ugyanazt mondjuk, csak az okokat értékeljük különbözően.
      Csaknem 5 nap alatt a (túlbecsült) „100.000”-ből 3.000-10.000 lett; a gyülekező oldal lájkjai a kezdeti csaknem 2.000/óra (!!!) szaporiságról 4-5 nap (!!!) alatt összesen kb.10.000-rel nőtt, a tüntire bejelentkezők száma 39.000-ről 45.000-re növekedett.
      Magam ezt pont a "tömeglélektannal" magyarázom, ill. mindaz, amit eddig írtam, pont a "tömeglélektan"-ra alapoz. A vonzó és taszító hatások dominanciájának becslésében van az eldönthetetlen véleménykülönbségünk.
      :-(

      Törlés
  4. Azt ajánlom azoknak akik hezitálnak, hogy vonuljanak a háttérbe és ha segíteni nem mernk, akkor legalább ne akadályozzák a tenni akarókat!

    VálaszTörlés
  5. Békamenet vagy Népmenet.
    Kell nekem ez a rendszer vagy nem kell.
    Amelyik tömeg nagyobb az népszavazási eredmény.
    Igaz hívószavak és hiteles szónokok kellenek és a hatalom a tömeg fenyegető méretével kényszeríthető.
    Mint ahogy a békamenet eddig megvédte.
    Rajtunk múlik.

    VálaszTörlés
  6. Igen Gábor.Ebben az országban békés Forradalommal lehet elzavarni ezt a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsimet.Én magam teljes mellszéleséggel a Forradalom mellett vagyok és a jövőben úgy is tevékenykedek.Én már nem félek a fasiszta,diktatura Orbán rezsim hatalmából.Elszántan küzdök a nap 24 órájában.Aki demokrata ma Magyarországon az követi a személyes pédámat.ÉLJEN A JOGÁLLAMISÁG!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉLJEN A DEMOKRÁCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉLJEN A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉLJEN A SZABAD,DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a diktatorikus Orbán könnygázsortűzzel, lovasrendőrrohammal, szemkilövésekkel, emberek megbilincselésével és megalázásával szétverte a tüntetőket, és mint diktátor a tervezett rendeletet jóváhagytta a fasiszta csőcselékkel.
      Ugye milyen hülye fogalmaid vannak egyes szavakról, melyeket használsz?
      Primitív barom!

      Törlés
    2. Lehetne, normálisan, nem a másikat gyalázva, vitázni! Micsoda tempó???

      Törlés
  7. Semmi nem változott, folytatni kell!

    http://youtu.be/FJfnTvO6JTU

    VálaszTörlés
  8. Miféle elgondolás mentén szerveződjék az új az orbán nélküli??? feltétel nélküli alapjövödelemmel? a zöld gazdaság erősítésével? a szociális szövetkezetek létrehozásával? az állam szerepének növelésével/csökkentésével? a közösségi tulajdon részarány növelésével---vagy---nagyobb öngondoskodással kisebb adókkal kisebb állami szerepvállalással--no de mi van az átmeneti időben? Szóval forodalom---de merre?

    VálaszTörlés
  9. Semmi nem változott amit a beszédekben mondtak, a netadót meg a többit bevezetik januárban egy nemzeti konzultációnak nevezett nevetséges kérdőíves csalás után, amit Deutch BüdösBogár Tamás fog levezényelni
    Folytassuk, mert ilyen sokan vagyunk
    http://youtu.be/FJfnTvO6JTU

    VálaszTörlés
  10. Forradalom.
    Tuareg: Helyes és logikus a helyzet elemzés és a szükséges stratégia felvázolása. Olyan, mint egy kitűnő fotó a háborúból, látjuk a tragédiát és ennyi. Tisztelem az optimizmusodat Gábor, de ennél többre van szükség. Látható, hogy épkézláb és közös értékek, érdekek elfogadására képes ellenzék nem létezik. A civil megmozdulások mindig csak ügyek rendezésére képesek, nem tudják a sokféleségük okán helyettesíteni a politikát. ( Csak nettadó, csak Origó főszerkesztő, stb.) Az OGYM a maga szerény lehetőségeivel új színfolt a palettán, valamiféle moderátor szerepet vállal, előmozdítani igyekszik valamit, amire szereplőknek (pártok, civilszervezetek), ellenérdekeltség okán, nincs fogadókészsége. A számtalanszor felajánlott Kossuth téri helyszín elkerülése, a meghívottak (tisztelet a kivételnek) távolmaradása, a mindkét oldali média általi teljes elhallgatás, mind ezt bizonyítja. Az OGYM jó csapat, ennél többre képes! Véleményem szerint emelni kell a tétet. A célul kitűzött, nemzeti minimum mentén megvalósítandó többség létrehozása irreális lehetőség, (A fenti ellenérdekeltség, az alkalmatlanság, és egy valós többséget teremtő program hiánya miatt.) Az tökéletesen igaz, hogy Magyarországon, a jelenünkre és a jövőnkre vonatkozóan, veszélyes helyzet alakult ki, függetlenül a pártok, hangadók véleményétől. A tömegek jelentős része nagyobb szerepet vállalna, ha létezne autentikus vezető erő, amely képes a problémák felmutatására és a megoldás módjára hitelesen rámutatni. Ilyen erő jelenleg nincs, létre kell hozni. Ez bizony párttá alakulás, szervezet létrehozása, tanácskozás, a vélemények és többféle tudás egységbekovácsolása nélkül nem megy. A CÖF és az OGYM által is érzékelt helyzet most és itt van. Ha a spontán megmozdulások irány nélkül maradnak, garantált a kifulladásuk.
    Erre a problémára kell megoldást találnunk, vagyis „gombot varrni rá”.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy egy gondolattól vezérelve el lehessen kezdeni.
      Az egészet aluról kell felépíteni és a vezetőit - rátermettségi alapon - a népnek magának a saját soraiból kell kiválasztani.
      Erre viszont nincs idő, ezért itt kellene belépnie a bátor értelmiségnek - ha egyáltalán van ilyen - és előrevetíteni valami igéretszintű programot.
      Ennek mentén elkezdődhet valami, miközben az építkezésnek is meg kell kezdődnie.
      Enélkül az egész csak fellángolás lehet, ami mindössze egy-két alkalomra szól.
      "..és hazamennek a legények."

      Törlés
  11. Régóta tudom, hogy a békemenet a legfőbb fegyverük. Az emberek sajnos olyanok, hogy ha erőt látnak azt tisztelik és ha 100 ezer ember menetel az utcán kormányt éltetve akkor még a legádázabb baloldali is elbizonytalanodik, hogy talán tényleg ezt akarja a nép?
    Egy dologban tévedsz szerintem Gábor : "azért azt mindenki tudja a hátsó agyában, hogy a Békemenet mögött hatalmas gazdasági és szervezési potenciál van". Nem mindenki tujda. Sőt! A többség elhiszi, hogy ezek spontán megmozdulások és mi vagyunk a hazugok akik ezt kormány által szervezettnek gondoljuk. Ezért is nem indítják most a netadós tüntetések után, hoigy ezt a látszatot fenntartsák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves majoranna!
      Ha van egy határozott, saját célod, nem fogsz elbizonytalanodni 100.000 birka bégetését hallva.
      Én a fideSS-rémhíradótól is ideges leszek, mert az ősök este azt is megnézik, nemcsak az RTL-t, biztos, ami biztos.
      De olyan isten nincs, hogy pár hepciáskodó fideSS-köcsögtől megváltozzon a véleményem!
      Ha hozol sört, akkor sem! :D

      Törlés
  12. Ha valaki tudna nekem írni arról, hogy "mikor volt olyan kormány amelyik meghátrált (félreállt) egy olyan tüntetéstől ahol nem dörögtek a fegyverek (egyszerű vérmentes) volt, annak az embernek adok 1 Coca Colát.

    VálaszTörlés
  13. Teljesen egyetértek! Ráadásul össze kéne fogni az erőket, az elégedetlenségeket. Az ország ismét egy újabb órási pofon előtt áll. Az orbáni ámokfutás tovább folyik az oktatásban. TOVÁBBI pénzeket akarnak kivonni, a gimnáziumba felvehetőeket megfelezni. Az oktatás kivéreztetése a leghalálosabb nemzetrontó tett! Egy szakszervezeti országos megmozdulás mellé állhatna az egész ország!!

    VálaszTörlés
  14. Ki kell találni egy jó elnevezést. Vegyük vissza tőlük, amit elvettek az ország egyik felétől, legyen például Nemzeti Forradalom!

    VálaszTörlés
  15. Bogár
    Azt hiszem olyat, ahol a kormány lemondott, félreállt önszántából nem tudok mondani. Vértelen forradalom 1848. márc. 15.én volt. /Amiből aztán lett a szabadságharc, ami már.../ De tudjuk, hogy az nem törvényszerű, hogy a forradalom vérontással járjon. Gábor tegnapi blogjában a hozzászólások közül ajánlanám olvasásra Nagylaciét, Sverdéét, Kedves Lorándét. Javasolnám nézd meg az általuk ajánlott oldalakat is. Megéri.

    VálaszTörlés