2014. november 6., csütörtök

Forradalom 2.0

Magyarország problémája nem a netadó, hanem azok, akik ilyet kieszelnek. Magyarország problémája maga a neve: valaha Magyar Köztársaság volt, de már nem az. Magyarország problémáját Orbán Viktornak hívják. Delete Viktor.




Mielőtt a Delete Viktor miatt a szokásos nyavajgókórus belekezd, hogy azt milyen alapon használom, csaxólok: a képen szereplő táblás tüntetőt Balogh Tibornak hívják, és az Ország Gyűlése Mozgalom egyik legaktívabb önkéntese. Úgyhogy rövidre is zárhatjuk: örülünk annak, hogy a Delete Viktor mém lett, azt sokan használják mindenfelé, tartsák is meg ebbéli jó szokásukat, de az OGYM vezetőjeként van némi alapom arra, hogy én is használhassam, nemde. És akkor vissza a címhez... Napok óta jelzem újabb és újabb cikkekben, hogy valamit nagyon elcsesztek a Nettüntetések Szervezői, mert hal el a láng, látni a netes aktivitásokból, illetve azok hiányából. Puszta józan ésszel jutottam is pár magyarázatig, mert ha valami érthetetlen, márpedig a 100 ezerből 6 ezerre való gyors tüntető-létszám leküzdés a tömeg hangjának semmibevételével az eléggé az, akkor azt valahogy mégiscsak meg kéne érteni. És megint elmondhatom, amit már oly sokszor: utálom ha igazam van, mert az többnyire valami rosszat jelent: olyan háttér-összefüggést, amire ugyan rájöttem, klassz, megveregetem a saját vállamat, de jobb lenne, ha nem lenne igaz. Pedig a Gulyásparti esetében sikerült sajnos telibe találnom, a 444.hu két interjúját ajánlom T. Olvasóim figyelmébe, ahol kiderül, hogy még több Gulyás van a képben, és ez nem vált előnyére a dolgoknak.


A legelső pillanattól érezhető volt, hogy valami zavar van az Erőben a Nettüntetések körül: a mélyére egyikünk sem nézett kezdetben, mert a lelkesedéssel és tömegesítéssel voltunk elfoglalva, de azért jöttek a furcsa hírek fészbuk-profilok törléséről, hackelgetésről, meg a Szervezők induláskori kettéválásáról. Na, ebben a két párhuzamos interjúban aztán minden megtalálható, és az embernek kicsit kifordul a gyomra, és azonnal világossá válik, miért is működnek oly készségesen közre Gulyáspartiék a Tömeg Hangjának elnyomásában, egy lehetséges Orbán-trónfosztás ellehetetlenítésében. Kezdjük talán a Gulyás Balázzsal készült interjúból való kiemelésekkel, az egész cikket ITT lehet megnézni. Aszongya a Balázspajtás: "Erre is alapozhatott a rendőrség. És emellett levették azt is, hogy jobb, ha vonul a tömeg, mert különben egy részük úgyis elment volna a Kossuth térre. Voltak is, akik vitték volna arra a tüntetőket. Ilyen szempontból jobb volt a Hősök tere, ahol nincsen nagyon más, ahol balhé lehetne." Aztán meg: "Igen, de úgy számolhatott a rendőrség, meg mi is, hogy több mint két kilométer gyaloglás után már nem lesz akkora hangulat." És végül: "Ezért is kezdeményeztem a jelenlévő rendőrségi embernél – aki abszolút támogatta ezt -, hogy akkor inkább a Hősök terére vigyük a tömeget, hiszen ott elférnek, meg ott még van egy kis program, és a többség számára akkor az egy jó lezárás is."


Ilyen kristálytisztán mikrofonba mondott árulást ritkán lát az ember. Gulyás Balázs szépen elmondja, hogy már a legelső tüntetésnél is az volt a célja, hogy a Tömeget a Parlamenttől minél távolabb vezesse, hogy a hangulatot lelohassza, és aztán gyorsan haza is küldjön mindenkit. A Nettüntetés útvonalát gyakorlatilag a Rendőrség jelölte ki, és nem a Szervezők, még szerencse, hogy a rendőrök elég toleránsak voltak ahhoz, hogy ne mondjuk Kiskunlacházára tereljék a tüntetni összegyűlteket. Innentől persze az is kristálytiszta, hogy aztán a rákövetkező keddi 100 ezres tüntetést miért is kellett átvinni Budára, hogy aztán a semmi közepén a Szervezők gyorsan haza is küldjenek mindenkit, nehogy gond legyen. Én még ilyet nem láttam: hogy a Tüntetés szervezője ne a Tömeg, hanem az ellenérdekelt rendőrség kívánalmainak akarjon megfelelni, és ezt még be is vallja: klassz. Vagy inkább gyomorforgató. Már ez is elég volna ahhoz, hogy kimondjuk a verdiktet: a Gulyáspartinak annyi, de van itt, ami még rosszabb. Most a párhuzamos riportból idézek, amit a Szervezők közül kiszorított Nemes Balázzsal és Kocsis Andrással készítettek, teljes interjú ITT. "Hát az apja tolta a nagy részét. A Gulyás az ott ült és iszogatott, mi meg beszéltünk az apjával arról, hogy hogyan kellene ezt az egészet megcsinálni így reklámszinten meg propaganda, ilyesmi. Folyamatosan beszélt, én már majdnem lefordultam ott a székről, annyit beszélt."


Gulyás Balázsnál még hihető volt, hogy nem Szoci érdekeket szolgál, magam is ezt írtam korábban, tapasztalati alapon. De ha a Balázs csak az Ifjúság számára fölmutatott mézesmadzag, mondhatni a beszélő díszlet, mert valójában Apu csinálja a dolgokat, akkor ott már előtör a Szegfűszag. Ugyanis Apu, avagy Gulyás Mihály a Medgyessy kormány tanácsadója, stratégiai igazgatója, tipikus soha el nem múló pártkáder, és ha így belekapjuk az arcunkba, hogy ez itt egy családi vállalkozás, amiben az idősebb generáció viszi a prímet, akkor már nehezen elkerülhető, hogy Anyura is fölhívjuk a figyelmet, aki pedig nem más, mint Gurmai Zita örökös MSZP EP-képviselő, pártfunkci. Hát így állunk kéremszépen. És akkor már az is érthetővé válik, hogy miért lébecolt hirtelen nagyjából a teljes Szoci vezérkar a pénteki tökhiteltelen "örömünnepen" az első sorokban, és miért osztogatják vadul a neten a lenullázódott érdeklődést felhorgasztandó közimert Szoci netaktivisták Gulyásék tüntetési meghívóját ezerfelé. Én meg azt mondom: tele voltunk kérdésekkel, de csak eddig, mert minden lényegesre a válaszokat megkaptuk. Mindent meg kell tennünk a következő napokban, hogy a megmaradt Tömeget újraaktivizáljuk, és végül a Kossuth térre vigyük. A Gulyásparti belevizelt a tűzbe, itt az idő ennek hatását benzinlocsolással ellensúlyozni. Hát akkor tegyük.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



14 megjegyzés:

  1. Azt látom: "Nincsenek megjegyzések"...
    Ehhez már nekem sincs, minek...? :(

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt!
    Ehhez már tényleg nem lehet megjegyzést fűzni. A tényekkel nem lehet vitatkozni. Csak a két szimpatikus fiatalnak drukkolni tudok........
    Csaxolok!

    VálaszTörlés
  3. Nekem meg az jött le ebből, hogy persze nem árt ha világosan látjuk a mögöttes szándékokat, arra rá kell mutatni. Ugyan akkor mondanunk kell a miénket is, a nagyon is nem mögöttest, a nyíltat!
    Mi mit akarunk?
    Fiatalok és idősek, értelmiségiek és munkások,pártok és civilek, jobb és baloldaliak,hívők és ateisták, tehát Mi, ki kell álljunk magunkért és egymásért. Ez ma Magyarországon azt kell jelentse, hogy elég volt az elmúlt 25 évből, elég volt az áldemokráciából, elég volt a politikai elit kisded játékaiból, a pénz uralmából, a nép félrevezetéséből és egymásnak uszításából, elég a következmények nélküli bűnből!
    Aki ezt kimondja és elfogadja, az mind velünk van, ha ezt még Ő nem is tudja akkor is, hát tegyünk érte, hogy megtudja.
    Az Ország Gyűlése Mozgalom kitűzte a nemzeti lobogót a Kossuth téren, lehet aláállni minden demokratikusan gondolkodó embernek, mi nem rekesztünk ki senkit, céljain tiszták és világosak, a kiáltványunkban megfogalmaztuk. Céljaink megvalósíthatóak, mégpedig úgy ahogyan leírtuk, békésen, kint a terepen, a téren! Csak, akarnunk kell, csak sokan kell legyünk, többen, mint a kétharmad, sokkal többen mid az egész uralkodó elit pereputtyostól.
    Igen, ez megvalósítható, ehhez nem kell más, mint egymás, az ügy, a haza iránti alázat, és cselekvés! Mi nem azt mondjuk, hogy ilyen, vagy olyan Magyarországot akarunk, azt a nép mondja meg, demokratikusan! Mi szándékoltan, csak azt mondjuk ki, hogy torkig vagyunk, elég volt, cselekedjünk!
    Minden ellentétes híreszteléssel szemben, igen is ítéletet mondhatunk itt és most a téren, megtehetjük az első lépés a nép hatalomba való visszahelyezésére, nem kell mást tennünk, mint megjelennünk annál a nagy választási urnánál, amit a nemzet főterén helyeztünk el.

    VálaszTörlés
  4. Közülünk Mindenki aktív, céljainkat közösen érjük el!
    Ha pedig sikerült egy jó ötlet, akkor annak azért örülök, mert ennyivel is ismertebb lett az OGYM...
    Hajrá Forradalom 2.0!

    VálaszTörlés
  5. Erdogan már biztos tapsikol Viktornak:
    http://hvg.hu/tudomany/20141106_78_magyar_facebook_felhasznalorol_kert_ki

    VálaszTörlés
  6. Nekem már kezdettől fogva bűzlött ez az egész.Mi az hogy először azt mondják a szervezők, hogy cél a Lendvai utcai székház és mindenki hozzon magával kütyüket?(Gondolom egérre, meg billentyűzetre, apróságokra gondoltak, nem PC házra, meg monitorra. Azokat nyilván a provokátorok vitték oda és nem cipelték végig az úton) Aztán meg mégis inkább a Hősök terére mennek és azt mondják a tömegnek, hogy NE menjenek a Fidesz székházhoz? Kedden este aztán teljesen világos lett minden. Azon se csodálkoznék, ha az egész a Fidesz vezetéssel egyeztetve lett volna. Szakítópróba. Lássuk mi lesz a vége? Ha Gulyásék akarták volna akkor kiderül, hogy hányan mentek csak a netadó miatt is mekkora tömeg az aki ennél többet akar. De nem akarták. Viszont rettenetesen sokat ártottak minden egyéb szerveződésnek.Mostantól sokkal nehezebb lesz megmozdítani az embereket.Pláne hogy a net adót mégis be fogják vezetni (persze más néven). Ebből mindenki azt fogja levenni, hogy fölösleges az utcára menni, mert akármilyen nagy a tömeg úgyse ér el semmit. Ha a Guylás fiúk ezt nem tudták, akkor az nagy baj, ha meg tudták akkor meg szégyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1. Én úgy emlékszem, hogy a "hozz egy kütyüt", az néhány sok-lájkos bejegyzés ötlete volt, de persze lehet véletlen találkozása is többek fejében egy kézenfekvő gondolatnak.
      Egyébként én pl. egy kis "mementós" piramis felépítésére számítottam.
      (Számolgattam is: 36.000-en mindannyian átlagosan ½ köbdeciméternyi elektronikus szemetet dobálunk egy halomba, mondjuk másodpercenként folyamatosan 10-et -nagyon jó útvonal-hozzáférés szervezéssel-, az alig 1 óra alatt összejöhet és egy kb. 3x3 alapterületű 3 m magas piramist építhetünk. Ha billentyűzetekből akkor a 3-at írd át lazán 6-ra.)

      3. Az utolsó gondolattal vitatkoznék a legkeményebben: Én úgy látom, hogy O.V. csak a tömegtől tart. (Nem tűnt fel pl., hogy két napja újra kezdenek sorakozni az agymosós óriásplakátok: „…jobban...”, „ rezsi...”, stb. Mi másért most (?) a 3. "óriási" győzelem után(?), ha nem a tömeges civil-megmozdulás miatt? Úgy gondolom, 5. éve ez az első olyan figyelmeztetés Orbánnak, hogy mégsem lehet mindent, és pl. annyit máris "elintéztünk", hogy már most sem tudnának kilépni az EU-ból! Kiesett az adu O.V. kezéből. Megcáfoltunk egy hamis érvet: Nincs "nemzeti egység", "a magyarok nem ezt akarják"...)

      2. Az, hogy a közös ügyünk sikerén ki rontott többet, az "elgyávult" Balázsék, vagy a "most már mi diktálunk" türelmetlenek, soha nem fog eldőlni.
      Magam többször is bekiabáltam: EMBER! CSATLAKOZTATOK EGY "FÓRUMHOZ"!
      KVÁZI 240.000-en ELFOGADTÁTOK A SZERVEZŐK KÖVETÉSÉT, AKIK EDDIG MINDEN KORÁBBINÁL JOBBAN ÉS HATÁSOSABBAN CSINÁLTÁK.
      ÉS MOST? TÖBBETEKNEK IS VAN POFÁJA EZT A FÓRUMLÁTOGATOTTSÁGOT FELHASZNÁLVA...
      Nagyon szégyellném magam a helyetekben..., (vagy azonnal kiállítanám a számlát a megbízóimnak.)

      0. Kezdettől (4 éve) az az álláspontom, hogy a civilek "forradalom nélkül is képesek elzavarni Orbánt", ha egyetlen (a szabad választást!!!) követeléssel, egységesen lépnek fel.
      Ha érdekel, itt van részletezve az aktuális, nov. 5-ig átélt infóimra aktualizálva:

      http://www.jatektan.hu/netado3.html

      Az "iskolapélda" rész felét erről a blogról Sas Tibitől plagizáltam.

      Törlés
  7. Tehát eszerint eljátszották a régi, "...ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élere - hogy irányitsd, de legalább kontroláld..." játékot. Kedves dolog, de pont most nem szabad leroskadni. Munició van bőven...

    Van egy-két százezer 35-40 éves szülő, akik gyerekei, ahogy kinéz, nem fognak gimnáziumba jutni, ha mégoly tehetségesek is. És persze szintén van csaknem ugyanannyi 15-17 éves nebuló, aki ma még gimnáziumban tanul, de nem biztos hogy végezni is gimnazistaként fog.
    Sajnos Andor Mihály megállapitása - Galamus csoport - miszerint ez az intézkedés durvább és súlyosabb mint a netadó, nagyon is helytálló. Úgy néz ki beindul az állami irányitású rabszolgaképzés.

    Donna Vida is számadással tartozik felénk, hogy a vele szemben bevezetett szankciót önszorgalomból, vagy felülről jövő nyomásra érdemelte ki. Nem beszélve a még öt, bujkáló sorstársáról...

    Gábor felé kérdésem: Van-e az OGYM-nek e-mail elérhetősége ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldd az enyémre: 08.szabogabor@gmail.com

      Törlés
    2. Tanmese, sok-kevés fantáziával

      -Főnök, nézze csak: kaptam egy leveletl!
      -Ne törődj vele, titokban marad, csak mi tudunk róla.

      Pár nap múlva
      -Főnök balhé lesz ebből.
      -Mondtam , ne izgulj, pár nap és lecsendesül, addig menj el szabira valahová.

      Újabb pár nap múlva
      -Főnök visszajöttem, kérdezgetni fognak.
      -Hát? Nem sikerült lerendeznünk. Valld be, hogy te vagy az egyik.

      Másnap:
      -Főnök, és most mi lesz?
      -Egyelőre nem mondok fel neked, de most még én sem tudom

      Majd, később valamikor
      -Főnök mégis kirúgtál?
      -Mit aggódsz? Szép végkielégítést kaptál, aztán meg, majd találunk neked is valami…

      (A mesék ritkán öncélúak, általában valami tanulság levonható belőlük...
      I. Vida esetleges felmondása után: "a helyzet ugye változatlan".)

      Törlés
  8. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

    VálaszTörlés
  9. Most már csak az a kérdéd ki tud többet a másikról? RÓKA FOGTA CSUKA ESETE!

    VálaszTörlés
  10. Gabi, savanyú a szőlő? Valaki tud tömegeket szervezni, valaki meg blogol. Az élet kegyetlen.

    VálaszTörlés