2014. november 21., péntek

Forradalmi közmegegyezés

Úgy látom, hogy a Kossuth téri demonstrációról napok óta zajló értelmezési vitáknak sikerült szétverni a formálódó konszenzust az elérendő minimálcélok ügyében. Megint sikerült egy tüntetés lelkületét utólag szétverni, gratulálok az érintett szorgos sajtóhangyáknak.




Nem, kezitcsókolom, a hétfői Kossuthos Nagytüntetés NEM az elmúlt 25 év teljes elutasításáról szólt, aki valóban ott volt, az tudja. Ugyanis a tüntetés a tüntetők akaratáról, és nem néhány ifjú szónok generációs hevületéről szól, és 30 ezer ember közös akaratát a jelszavakban lehet megtalálni, azok meg így hangzottak: Orbán takarodj, Európa, Demokráciát, Fideszmaffia, meg ilyesmi. Ha jószándékkal álltak volna hozzá a többnyire ott sem lévő "elemzők" az ifjú szónokokhoz, akkor nem próbálták volna meg bemutatni azt, ami nem történt: NEM az összes idősebb korosztályt ítélték kidobásra, hanem a közelmúltunk POLITIKAI módszertanát. Ezt sikerült mostanra odáig csűrni-csavarni, hogy lehetőleg minden 30 évnél idősebb magyar úgy érezhesse, hogy ezek az ifjak Őt személyesen is kollaboránsnak, gyűlöletes valaminek tartják, pedig ilyesmire a VALÓSÁGBAN még csak utalás sem történt. Azt, hogy az ellenzéki média döntő része egy kalap szart nem ér, nem most tudtuk meg, de azért tán mégiscsak új elem a történetben, hogy a szokásos csúsztatásos-hazudozós Fidesz-módszertant ily profin sikerült mostanra eltanulniuk. Az Ifjak nem szidalmazták az Idősebbeket, az ellopott rendszerváltásról beszéltek, és az abban részt vevő politikai elitről, na, ezt sikerült a bértollnokoknak generációs szakadékká kiásniuk, gratulálok, ügyik vagytok, ismét időben a helyszínre értetek, hogy enyhítsétek az Orbánra nehezedő nyomást.


A Forradalom egy szerves folyamat, amiben mindenféle vélemények hangzanak el, amikhez ha jószándékúan állunk, és mindahányat megvitatjuk menetközben, akkor kialakítható a közmegegyezés a legfontosabb kérdésekben a Tömeg szétverése nélkül. Igen, az Ifjak is elmondták az Ő véleményüket, pont azt és pont úgy, ami az Ifjúságtól elvárható. Lehet vele egyetérteni, meg nem egyetérteni, van elégséges felület, ahol meg lehet beszélni az állításaikat, de ha a közvélemény befolyásolására lehetőséggel bíró ellenzékiek azonnal előveszik a szívlapátot, és prompt agyonverésbe kezdenek, akkor nem az Ifjakat karaktergyilkolják le, hanem a tüntetést, és annak 30 ezer résztvevőjét, ekként a lehetséges forradalmat magát. Ez pont ugyanaz az ostoba, két lépésre előre gondolkodni nem tudó mentalitás, ami Orbánt hatalomra segítette, és ott is tartja: az elvesztett választások megmondóemberei még mindig nem veszik észre saját felelősségüket a közelmúlt történéseiben. Értelmes, közmegegyezés felé vivő vitát nem lehet lefolytatni a gyűlölködés légkörében, pláne nem úgy, ha már magát a megvitatandó kérdést is hamisra torzítják. NEM fiatalok kontra idősek volt a szónokok tematikája, bár a karaktergyilkoló kifacsarásban a Narancsoktól mindent eltanult "ellenzéki" sajtómunkások már idáig hazudták be magukat. Nem kéremszépen, mégegyszer mondom: az elmúlt 25 év általános politikai gyakorlatának kritikája, a korrupció pártokon átívelő általános működésének elutasítása volt a téma, és nem más.


És csak mondják, csak kárálják tovább, kíméletlenül, nem nyugszanak addig, amíg Nemes Balázsékat be nem temetik hatláb mélyre a médiaiszapba. Jólvan, pihenhettek, sikerült, már azok jelentős része is, aki ott volt, utólag mást gondol a tüntetésről, mint amit valójában átélt. Megint sikerült valamit szétvernetek, csírájában elfojtanotok, ha rajtatok múlik, itt Orbánisztán lesz még 20 év múlva is. Nagyjából az a helyzet, hogy ezzel a remek sajtóvitával a decemberi Tömegtüntetéseket el is teccettek jól intézni: az idősebb generációt addig hülyítettétek, hogy Róluk beszéltek az Ifjak, míg el is hitték, innentől meg aztán feleannyi tüntető lenne csak, mint eddig. Boldog Mikulást, Karácsonyt, meg Szilvesztert Nektek, remélem megkapjátok a jutalmatokat ezért az Illetékes Gazdától. A tüntetésen nyomokban sem volt érzékelhető az Ifjak Idősebbekkel szembeni gyűlölete, de ezután a néhány napnyi hazudozás, és lejáratás után már egész generációkat sikerült egymással szembe fordítanotok. Ehhh, ostobák, de mindegy, ez van, a december valszeg hideg hónap lesz, pedig lehetett volna akár forró is. Annyi örömteli azért van, hogy legalább a Blogomon folyó szavazásból kitűnik: nem volt teljeskörű a rosszindulatú néphülyítés. Egy nap után egy 7 napon át tartó szavazásból nem akarok összképet mondani, inkább csak tessenek használni a megfelelő gombokat továbbra is: derüljön ki, mi a Népakarat. Ha meg közös dolgaink higgadt megbeszélésére vagy kíváncsi, Kedves Olvasó, akkor gyere hozzánk holnap délután 5-kor a Kossuthra, ahol épp a Hogyan tovább? kérdésére fogjuk keresni a választ. Csapkodásmentesen.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


25 megjegyzés:

  1. Benne volt, te is mondtad, hogy nem biztos, hogy ennyi eleg lesz, bar lehetett volna a gyozelemhez. A kovetkezo hasonlo esemeny sikerrel kell, hogy jarjon, mert a nepnek egyre tobb oka lesz ra, hogy kipucolja a gonoszokat, es megtisztitsa a kozeletet. Legfeljebb tenyleg tokeletesse erik kozben a tabula rasa. Kiderul tenyleg nem kell a jelenlegi alellenzeki "elit"-bol senki.

    VálaszTörlés
  2. Aki a gengszterváltás haszonélvezője volt ,csaknem képzelitek hogy most szidni fogja az elmúlt 25 évet!

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint van nekik is vaj bőven a fejükön ,ezért félnek a naptól!

    VálaszTörlés
  4. Figyelmen kívúl kell őket hagyni, a kutya ugat, a karaván halad!

    VálaszTörlés
  5. Most kell cselekedni, nem szabad megtorpanni, mert akkor tényleg bebetonozódik FIDESZ!

    VálaszTörlés
  6. Sandorne Bene mindneki aki most kepes europa szerte a csaladjanak a megelhetest biztositani az mind mind haszonelvezoje a rendszervaltasnak.

    VálaszTörlés
  7. Ez a politikából élő pártelit és az őket reklámozó média már régen elvesztette a fonalat, képtelen a megújulásra. Nem velük kell minimálkonszenzust teremteni, hanem a néppel! Ki kell hagyni őket a számításból, mikor az előrelépés módján gondolkozunk.

    VálaszTörlés
  8. Orbán 2007-ből segít az utcán lévő fiataloknak. Elképesztő!
    http://youtu.be/NtKwEovr5Wo

    VálaszTörlés
  9. Szép napot kívánok Gábornak és az Erődnek!
    A városban járkálva sajnos mást nem is hall az ember, hogy az elmúlt 25 év politikusait bírálták a fiatalok. Tudjuk szelektív hallásuk van az embereknek, csak azt hallják meg amit akarnak, s erre még egy-két lapáttal rá is tesz a narancsos média. Pedig ez így nem fedi a valóságot.
    Elmondták azt, hogy mi vezetett el 2010-ig, és utána milyen rémálom kezdődött. Jó lenne ebből a rémálomból minél előbb felébredni. A fiatalok tisztelik és szeretik az időseket.
    A generációk közötti szakadék pedig nem olyan mély, hogy ne lehessen újra egyszínűre hozni.
    Várunk mindenkit 2014.november 22-én 17. órára a Kossuth térre.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
  10. Engem nem lehet a fiatalok ellen fordítani. Van gyerekem és unokám is, mint legtöbbünknek. Nekünk fontos az ő jövőjük.Inkább szégyellem magam, hogy egy ilyen országot adunk át nekik. Ha elfordulnak a politikától, az is a mi hibánk. Mi neveltük őket ilyenre. nem lehet a politikusokat elkülönülten kezelni. Ők is a nép része. Csak azt tették, amit hagytunk nekik. Ezért mindnyájan felelősek vagyunk az elmúlt 25 évért.Úgy néz ki hogy a fiatalok felismerték, hogy nincs másik hazájuk itt kell boldoguljanak s ehhez először meg kell tisztítaniuk a közéletet. Legalább segítsünk nekik!

    VálaszTörlés
  11. "Temetjük a régi rendszert az elmúlt 25 év minden gerinctelen alakjával együtt", mondta Dabóczy Mihály (videó 3:58), ami nem azt jelenti, hogy az elmúlt 25 év minden alakját, csak a gerincteleneket. (Soroljam, vagy tudják maguktól is?)
    A helyzet nem olyan tragikus, mert a problémáik megmaradtak, sőt tovább fokozódnak, akik meg az egység megbontására törekszenek épp most teszik magukat a történelem szemétdombjára, és nem az elmúlt 25 évben, hanem a jelenben elkövetett cselekedetei miatt.

    Hogy megnézhessék a történteket, akik az eseményeket nem a helyszínen követték:

    http://youtu.be/EG7l2gHsyL8

    VálaszTörlés
  12. A "fiatalozás" meg az "idősezés" éppen úgy nem vezet előbbre és semmi jóra (sőt inkább borzalmakhoz sodor ) mint a cigányozás, a zsidózás, a buzizás, az idegenszívűzés..... egyszóval a sommás megbélyegzés.
    Abba kéne hagyni ha már nem volt annyi jó érzés azokban akik elkezdték.
    A Tömeg meg növekedjék és súlyát a szervezők értelmesen, tisztességesen, felelősséggel használják, mindig valami látható és elérhető cél érdekében.

    VálaszTörlés
  13. Én nem látom ilyen sötéten a helyzetet. Amiket én olvastam és hallgattam, (Klub Rádió, Gazdasági Rádió, ATV, Kálmán Olga - Kuncze G., Népszabadság, NET Hírfórumai,) azokban nem volt a dolog így kisarkítva, mint ahogy Gábor írja. Én többnyire normális értékelést láttam és hallottam. Nekem úgy tűnik, hogy sok mindenbe fölöslegesen belelovalljuk magunkat. Azt, hogy a sajtó kritikus volt - az ellenzéki is - nem kell felfújni. Én is keveselltem a fölszólalók mondanivalóját, én is hiányoltam egy-két karizmatikus szónokot, én is hibának tartom, hogy a tömeget a szervezők magukra hagyták. Hogy ezt megírták, nem baj. A szervezők is úgy nyilatkoztak ezek után, hogy tudják még fejlődniük kell, hogy jobb forgatókönyv kell, stb, magyarul egyáltalán nem kedvetlenítette el őket a kritika. Nem kell az ellenzéki sajtót állandóan ostorozni és mindenütt a megélhetési kollaborációt föltételezni. Majd Ők is változni fognak. A blogod azon részét viszont messzemenőkig támogatom és ezt egy tegnapi bejegyzésben meg is írtam illetve javasoltam, hogy az OGYM sátor legyen az a központ, ahol a sok kisebb tiltakozó közösség illetve annak vezetői találkoznak, gondolataikat, prgramjaikat összehangolják, és közösen levonják a konzekvenciákat a történtekből. Hideg fej, Forró szív.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek. Az új "rendszerváltó kerekasztal" összehívását már régebben én is javasoltam.

      Törlés
  14. Azt gondolom, kettő dologról mindenképpen le kéne szokni a magyarnak, a képmutatásról és az álszentségről.....
    Mindenki ki van akadva, mert az elmúlt 25 évet bíráljuk, ezek szerint senki nem bírja a kritikát???
    Mert ugye lássuk be voltak a Fideszen kívül is komoly problémák másképp Vitya nem került volna oda ahol van és pláne nem 2 ciklusra.

    VálaszTörlés
  15. Szia Gábor!
    Olvasva írásodat, túlzónak érzem. Követtem az elmondottakat és az írásokat a tüntetés után. Persze voltak sarkított vélemények, de azok nem sokan, csak hangosan mondták. Mások pedig azt mondták, hogy türelem kell, mert fiatalok, tapasztalatlanok, s mivel eddig nem is érdekelte őket a politika - még elég tájékozatlanok is. Nincs tapasztalatuk a "nép" helyes megszólításában, nincs gyakorlatuk abban, hogy ha a népet kiviszik az utcára - őket haza is kell tudni vinni. Azóta is olvasom, hogy tovább gondolkodnak, tanácsot kérnek. Pl. ma este 6-tól is van ilyen megbeszélés, amire bárki jelentkezhetett akár hallgatónak, nézőnek, akár hozzászólónak.
    Én sokkal derűsebben nézek rájuk a szemüvegem mögül. De az igaz, hogy nem szabad ennyi ember előtt meggondolatlan mondatokat mondani még a tömeg alkotta hevületben, vagy a jót akaró hevületükben sem!

    VálaszTörlés
  16. S még annyit, hogy a kommunikációt is tanulni kell nekik is mint mindenki másnak!

    VálaszTörlés
  17. Ha most abbahagyjuk,akkor az emberek nagyon csalódottak lesznek és ismét besüppednek a kilátástalanságba,a reményteleségbe. Őrizn i kell a parazsat és lángralobbantani.És ez a Te missziód is Gábor..A Kossuth tér OGYM sátra lesz az Ellenzéki Kerekasztal színhelye és ezzel ne várj,küldd ki a meghívókat.a jövő szombatra Akkor kiderül elválik-e az ocsú a szalmától vagy sem
    DK,Moma,Liberálisok,MSZP,Szakszervezetek,Civil platformok küldjék el képviselőiket.Itt és most az együttműködésben lesz az erő,mely megrengeti Orbánisztánt
    Hajrá Magyar Köztársaság.

    VálaszTörlés
  18. A félelem beszél belőlük, mert fogalmuk sincs mit fognak csinálni, ha tényleg dolgozniuk kell!

    VálaszTörlés
  19. Olyan még sosem volt, hogy mindenki mindenben egyetértett ,de a lényegre kell koncentrálni, hogy minél előbb elzavarni edzt a rablóbandát!

    VálaszTörlés
  20. gaábor! Te nagyon jól és tisztán látod a helyzetet, bármennyire is ódzkodz tőle Neked KELL AZ ÉLRE ÁLLNI!

    VálaszTörlés
  21. Egységben az erő! Arra kell koncentrálni amiben egyetértés van, vagyis minélmelőbb elzavarni, majd felelősségre vonni a maffiát! A többi kérdés eldöntésére bőven lesz idő, hogy a legjobb variáció valósuljon meg!

    VálaszTörlés