2014. november 19., szerda

Döntsétek már el: kell az Ifjúság?

Évek óta megy a panaszáradat az ellenzéki pártok részéről, hogy az ifjak nem mozdulnak. Hát most megmozdultak kezitcsókolom, és nem tudom kinek nagyobb az ijedelme: a Fidesznek, vagy a hivatalos ellenzéki formációknak.




Ejjj, ezek a csúnya fiatalok, már miket nem mondanak ezeken a tüntéseken, fújjj, hogy utálják az egész 25 évet, mééégilyet. Pedig utálják, azért mondják, és ha valóban azt szeretnénk, hogy részt vegyenek a politikában, akkor tán meg kéne hallgatni, mit gondolnak Ők, nemde. Már megy is a pártszerű, meg generációs sértődés, már nem is szeretik annyira ezeket a fiatalokat. Addig szerették, amíg csak netadóztak, de így, hogy már politizálnak, így már kezdenek is rögtön közellenséggé válni. Kilóg ám a lóláb, Tisztelt Kollégák: az nem úgy megy, hogy Ti megmondjátok, mit szeressenek az Ifjak, mertha hallgatnának Rátok, akkor lennének ugyebár nagy ellenzéki párttüntetések, de úgy veszem észre, hogy nincsenek. És azért nincsenek, mert nem mennek el rájuk tömegesen az emberek, így aztán az okosabbja már meg sem próbál ilyet szervezni, mert ha egy országos párt csak párszáz embert tud összegyűjteni, az biz porráégés, tehát kerülendő. Kerülik is, inkább megkezdték a jobbnál jobb ajánlatok sulykolását: kinek épp kit kéne követni, de gyorsan, mert különben elmúlik a Tömeg. Csaxólok: nem kell ezért aggódni, ez a tömeg nem a Ti tömegetek, ha elmúlik, nem a Ti bajotok, ugyebár.


Ja, utálják az egész elmúlt 25 évet, ez van, minden oldal megtette a magáét abban, hogy legyen okuk erre. Igen, pontosan tudjuk, hogy óriási különbségek vannak az Orbán Rezsim és az összes többi között, mondhatni a Felcsúti Maffia a legrosszabb dolgaink megtestesülése. Csakhát az Ifjúság láthatóan nem romlott még meg annyira, hogy elkezdje mérlegelni: kik azok, akik csak talicskával lopnak, és kik teszik ezt kamionnal. Nem, Ők azt akarják, hogy ne legyen lopás egyáltalán, hogy ne legyenek pártok közötti keresztmutyik, a jó magyar csencsembencsem, ami miatt az emberek milliói elfordultak a politikától, és otthon maradnak a választásokon, hogy aztán lehessen Őket birkázni. Figyelem is a dühödt reakciókat a Kossuth téri tüntetésre: megy a melléduma, a formai kellékek ekézése, mindenről szó van, ami vitatható, csak a lényegről nincs. A lényeg pedig ennyi: az Ifjúság nem akar semmiféle korrupciót, a politika erkölcsét meg akarja tisztítani, na ezzel meg senki nem mer vitatkozni, ezért aztán megy a fogáskeresés a lényegtelen elemeken. CCCP-s póló, rikácsolás, tömegotthagyás, hangosítás, ez a téma, pedig a tüntetésnek NEM ez volt a témája, legalábbis az ottlévő, és ott is maradó 30 ezer embernek biztosan.


Egy utcán lévő tömeg mindig csak a jéghegy csúcsa: rengeteg ember érzi ugyanazt otthon, mint a demonstrálók, csak nem mer még csatlakozni hozzájuk. 30 ezer ember a Kossuthon, az többszázezres hasonlóan gondolkodó társadalmi csoportot jelent ám a valóságban, és pont azt a réteget, amelyik távolmarad a választásoktól, mert sem a Fideszt, sem annak létező ellenzékét nem akarja, bocs. Márpedig tudtommal a Nép az úr és a politika csak az Ő szolgája: ha emberek százezrei tojnak a jelenlegi politikai elitre, akkor azért nem Ők a hibásak. Tán tessenek súlyosabbnál súlyosabb személyi javaslataik előtt némi önvizsgálatot tartani, nem megpróbálni lenyomni a frissen sarjadó új politikai hajtást. Egyrészt úgysem fog sikerülni, mert a Tömeg dühös, ezt megmutatta, és egy dühös tömeget úgysem lehet nyavajgással otthontartani, legközelebb is menni fog. Tán tessenek megküzdeni ennek a tömegnek a támogatásáért, mert a rossz hírem az, hogy innentől számolni kell velük, akkor is, ha nem tetszik. El kéne magyarázni, meg kéne mutatni konkrét cselekvésekkel ennek az Ifjak által dominált tömegnek, hogy az ellenzéki pártok nem olyanok, mint a Fidesz.


Nem olyan nehéz, volna ehhez pár javaslatom. Kezdjük tán azzal, hogy az ellenzék összes parlamenti képviselője szépen visszaadja a mandátumát, és nem vesz részt Orbán Bábszínházában. Folytassuk azzal, hogy az önkormányzati képviselőtestületekben ellenzékben levő Szocik, Dékások, meg Együttesek nem ülnek be a közös mutyikat eltakaró fügefalevélnek közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, nem vállalnak himihumi tanácsadói posztokat Narancs vezetésű cégekben, ellenben sorra teszik a feljelentéseket a nyilvánvaló többségi szabadrablással szemben. Hajjajj, mielőtt ki tetszenek borulni, csaxólok, ez még csak a kezdet, ha újra hitelesekké akarnak válni az Urak. Ennél ugyanis sokkal több kell, de ez a minimum tárgyalási alap a demók Tömegével, márha valóban megnyerni, és nem lenyomni akarjátok Őket, kedves Pártok. Lássátok a különbséget: a hivatalos ellenzéknek vannak kiváló szónokai, a tüntetőknek meg nincsenek, de a Tüntetőknek meg van élő tömege, a kiváló szónokoknak meg az nincs. Magyarul nem a szónoklatokon múlik a móka, nem a dumán, mert abból elég volt: csak a tettek számítanak, lássuk, ki a megélhetési, és ki nem az. Mert amíg Ti, kedves Ellenzéki Pártok, ugyanabból a vályúból esztek, mint a Fidesz, addig ez a Tömeg nem is fog különbséget tenni köztetek.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!























34 megjegyzés:

  1. Így is (meg bizony máshogy is) van ez Szab Gábor!! Csak valahogy kifelejtetted magad azok közül, aki mindég abból a közös vályúból próbál enni.
    No ezért van az, hogy írhatsz te bármit, meg annak az ellenkezőjét is,te hiteltelen vagy sok-sok ember számára...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy önmérséklet kell ezeknek a naponta osztott ex cathedra kijelentéseknek, "egyedüli igazságoknak" a megjegyzés nélküli lenyeléséhez.

      Törlés
    2. Persze, Mindenki Hiteltelen....

      Törlés
    3. Kedves charly! Ez így arc és név nélküli ocsmány vádaskodás.

      Törlés
    4. A tény attól még tény. Ha arccal vagy anélkül mondják is. Persze valójában tök lényegtelen. A Szabó egy blogger, azt ír amit akar. Na és? Joga van hozzá.

      Törlés
    5. Egy olyan országban ahol Isaurának gyüjtést rendeztek, nem kell azon csodálkozni, hogy egy bloggert tévedhetetlen istenként kezelnek. A mai közállapotokba is belefér ez a messiás váró hangulat!

      Törlés
    6. OK, nevezzük messiás váró hangulatnak. De nevezhetnénk tanácstalanságnak vagy másnak. Azt mindenki látja, hogy az szörnyű, ami van. Hogy ezen már egyre kevésbé lehet változtatni, Orbán egyre jobban maga alá gyűri az egész országot, valamennyi részterületen a tőle függő kiskirályok uralkodnak teljhatalommal.
      Minden normális emberben , minden demokratában felmerül, hogy tenni, tenni kell - valamit. DE mit? És akkor örömmel olvassuk, ha van valaki, aki értelmesen elemzi a helyzetet, hátha mi is megtudjuk, mit tegyünk. Ez lenne a messiásvárás? Ám legyen. De az világos, hogy a nov 17-i tüntetésből is, az egész civil szerveződésből ez hiányzik, a "mi legyen a következő lépés és hogyan ?"-ra a válasz. Mert "nem elég a célt látni, de járható útja kell".

      Törlés
    7. Mesélj Joe, ki a DK nyolckeres elnöke? :D

      Törlés
  2. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Ébredők!
    Sok igazság van abban amit Gábor leírt. El kellene gondolkozni rajta, de a pénz az nagy úr......., míg a zemberek kin keservesen megdolgoznak érte és próbálják beosztani a nincset, addig ők simán jól el vannak a különböző zsíros bödönök mellett.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá Ébredők! Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
  3. Pontosan eről van szó.Még Gyurcsány sem érti ezeket a fíatalokat akik elitélik az elmult 25 év pártjait.Most látva és érezve a saját bőrükön természetes,hogy az elmult 25 év politikája,azon belül a pártok is közre játszott,hogy november 17.-én azt lehet mondani többségében a fítalok voltak ott.A fíataloknak semmi bajuk nem volt a kordonos rendőrökkel,mem is bántották ŐKET,csak így akarták éreztetni,hogy nagyon nagy baj van MAGYARORSZÁGON.Igen nekem nagyon nagy benyomást tett a FÍATALOK jelenléte és a tenni akarása.Nem szabad hagyni,hogy most a demokratikus pártok teljes egészében leírják Őket.A demokratikus pártok,ki kell mondani,megbuktak.A jövőben csak olyan civil által szervezödő pártokra van szűkség akik változtatnak azon a dogmán,amit a pártok műveltek 25 év alatt.Igen ahoz,hogy a Orbán féle fasiszta diktatura kialakult annak 100%-ban a demokratikus pártok bűne,hogy hagyták ilyen mélyre zűleszteni MAGYARORSZÁGOT.Én a magam 65 évével maximálisan a fíatalok mellé állok és minden maradék erőmmel segitem,támogatom a jövőben,hogy ez a FORRADALMI láng ki ne aludjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden tiszteletem az Öné!

      Törlés
    2. "Én a magam 65 évével maximálisan a fiatalok mellé állok és minden maradék erőmmel segítem, támogatom a jövőben, hogy ez a FORRADALMI láng ki ne aludjon."

      Lehet ezt így is! Magam is hasonlóan gondolkodom!

      Törlés
  4. Gábor.Mi a következő lépés?Nem lehet várni januárig,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már én is akartam kérdezni. Nem szabadna leállni mert láthatóan le se szarnak minket... minden megy tovább mintha hétfőn nem történt volna semmi...

      Törlés
    2. Megdöbbentő Orbán magabiztossága és arroganciája. Mitől olyan magabiztos, hogy leszarja a tüntetőket? Tudja ezt valaki?

      Törlés
    3. Talán abból, hogy megtehetik :( Olyan sikeresen építették fel az elmúlt húsz évben a hatalmukat azzal, hogy szétverték, megosztották az összes többi pártot, hogy tudják, nincs aki elég hiteles ahhoz, hogy most az élre álljon. Besúgó hálózatukon keresztül mindenkiről tudnak valamit, hiszen tökéletesen tiszta ember nincs... sajnos. A média vagy félelemből, vagy gazdasági okokból a kezükben, így bárkit el tudnak lehetetleníteni pillanatok alatt, aki veszélyt jelentene a hatalmukra. Ennek ellenére én bízok a fiatalokban! Hajrá, ne adjátok fel!

      Törlés
  5. Emlékszem 5-6 éve, az aluljáróban a feketeruhás bakancsosok szervezkedtek gárda egyenruhában. És beszóltam telefonon a rendőrségre. A változás annyi volt, hogy kijött két rendőrke és rendőri felügyelettel szervezkedtek tovább. Na ebben az időben nagyon el lett qrva...Az indok, hogy miért nem zavarták el őket, valszeg az lett volna, hogy nem "masíroztak alakzatban"...

    VálaszTörlés
  6. Annyira hiteltelenné váltak az ún. demokratikus ellenzéki pártok, hogy most kezdik érezni a veszélyt igazán, mert ha most kiesnek a hatalomból illetve annak megszerzéséből akkor nekik örökre befellegzett! Ezért óbégatnak tücsköt-bogarat!

    VálaszTörlés
  7. Most is bebizonyították, hogy csa k a saját pecsenyéjét féltik, és magasról tojnak a népre!

    VálaszTörlés
  8. Nem kell törődni vele, hogy mit szövegelnek ! A kutya ugat a karaván halad!

    VálaszTörlés
  9. "Tán tessenek súlyosabbnál súlyosabb személyi javaslataik előtt némi önvizsgálatot tartani, nem megpróbálni lenyomni a frissen sarjadó új politikai hajtást. Egyrészt úgysem fog sikerülni, mert a Tömeg dühös, ezt megmutatta, és egy dühös tömeget úgysem lehet nyavajgással otthontartani, legközelebb is menni fog. Tán tessenek megküzdeni ennek a tömegnek a támogatásáért, mert a rossz hírem az, hogy innentől számolni kell velük, akkor is, ha nem tetszik. El kéne magyarázni, meg kéne mutatni konkrét cselekvésekkel ennek az Ifjak által dominált tömegnek, hogy az ellenzéki pártok nem olyanok, mint a Fidesz."

    Azért nem árt figyelni Rájuk és megvédeni őket a Tömegben rejtőző báránybőrbe bújt farkasoktól, és a hamvas gondolotaikat vérként elszívó energia vámpíroktól..

    VálaszTörlés
  10. charly fighter annyira vergődik szegény, hogy csak na! Szabó dr. táskáját sem vihetné, maradjunk ennyiben. :) :P

    VálaszTörlés
  11. Van a dolognak egy gyakorlati vetülete is: A Milla ezt már eljátszotta egyszer, aztán a nagy EGYÜTT-ből mi lett mára? Aki Orbán mellett az ellenzéket is gyengíti az Orbán hatalmát erősíti. Van már tapasztalat, hová vezet az általános pártellenesség, az összefogás elutasítása. TESSÉK EZEN ELGONDOLKODNI!

    Hiba összemosni a 4-et a 25-tel. Orbánt Gyurcsánnyal, mert a végén csak pártra lehet majd szavazni. Újabb pártcsírák megjelenése, csak hátráltatja Orbán legyőzését. Abban pedig ne nagyon reménykedjen senki, hogy majd a népharag elsodorja. Az MSZP is kihúzta a 4 évet és választáson bukott.
    Mondd te kit választanál, ha eljön az ideje?

    VálaszTörlés
  12. A fiatalok röviden és tömören megfogalmazták azt ami mindannyiunknak fáj. Nekem a "nem akarunk emigrálni" tetszett a legjobban. Ez az igazi hazaszeretet! Nem a matyó mintás turulmadaras bőgatya.És ha azt mondták, hogy mentek a picsába? Ők így fejezik ki magukat. Tömören és velősen. Ezt legalább mindenki ugyanannak érti és nem lehet belemagyarázni semmit sem!

    VálaszTörlés
  13. Kedves Gábor!
    Rendszeresen olvasom az írásaidat, és ha úgy érzem szükségét néha hozzászólásommal is hozzájárulok a mondanivalód megerősítéséhez vagy bírálatához.
    Neked fiatal Barátom egy nagy bajod van. Az ego-d (énképed) lassan az eget verdesi és megfellebbezhetetlenül magabiztos vagy. Te akkor is nyersz, ha tulajdonképpen vesztesz.
    Ebben hasonlítasz valamikori "elvtársadhoz" a jelenleg regnáló miniszterelnökhöz.
    (Valamikor ugyanis mindketten a liberális oldalt erősítettétek és meglátásom szerint korban is közel álltok egymáshoz)
    Szerintem ebből a mentalitásból kicsit vissza kéne venned és a fellegekből le kellene ereszkedni a realitások talajára.
    Minden történésből nem ízléses politikai tőkét kovácsolni. Ez egy bizonyos ponton túl akár kontraproduktívvá is válhat.

    A fiatalokra természetesen szükség van, csak nem egészen így, ebben a formában. Ha valaki a tüntetők összetételére vonatkozóan elvégzett volna valamiféle politikai célzatú felmérést, akkor abból világosan kiderült volna, hogy ez egy teljesen inhomogén társaság.
    Megkockáztatnám, hogy volt, akit csak a kíváncsiság vitt a helyszínre, volt, akit a balhézás lehetősége és volt, aki minden különösebb elképzelés nélkül csak úgy elment.
    Ebből a társaságból soha nem lehet egységes párto(ka)t kovácsolni - választásokat viszont csak párt(ok) nyerhetnek.
    Mi akkor a teendő? A fiatalok békéljenek meg a jelenleg regnáló pártokkal - nem kell mindjárt "farkast" kiálltani - és próbálják meg belülről a saját képükre formálni őket.
    Az elképzelés mellett elsősorban az szól, hogy ezt a munkát nem értünk öregekért, hanem elsősorban magukért csinálnák.
    Nagyon szimpatikus volt az ATV Egyenes beszéd c. műsorában a tüntetés egyik szervezőjével NEMES BALÁZS-al készített interjú, amelyben ez a fiatalember elmondta, hogy ők hajlandók elfogadni és megszívlelni a negatív kritikákat is, mert abból is sokat lehet tanulni.
    Ez a helyes beszéd! Össze kell szerveződni, meghallani a mások véleményét miközben lehet folytatni az akciózást és részt lehet venni a közvélemény formálásában.
    Abból lesz valami, mert ebből így csak mérhetetlen káosz lesz!
    Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a pártok azért már összegyűjtöttek némi tapasztalatot is és ezt kiaknázni - akár a háttérből igénybevéve - nem csak hiba, hanem egyenesen bűn.

    A szónokok pedig tanuljanak meg beszélni, vagy olyanok beszéljenek, akik valamilyen szinten ismerik a retorika tudományát. Tartalmi kérdésekről nem is beszélnék, pedig lenne mondanivalóm arról is.
    Röviden csak annyit, hogy a mai egyetemisták a rendszerváltozás környékén vagy jóval azután születtek. A politikából jórész csak az utolsó 5-6 év tapasztalatával rendelkezhetnek.
    Az ilyen fiatal emberpalánták egyáltalán ne ítélkezzenek az elmúlt 25 évről, mert ezzel netán a saját szüleik sikereit vagy kudarcait is meggyalázzák. Nem árt ezen is elgondolkodni!
    A tisztakezűség, átláthatóság követelése jogos. Az viszont kérdéses, hogy ez a követelés mikor fordul át pontosan az ellentétébe.
    Mert ne felejtsük: - az álláspontot mindig az üléspont határozza meg.
    A hídon pedig csak akkor mehetünk át, ha már a folyó partjára értünk.
    Előre nem kell szüzességet igérni, mert ezt még sokszor a legerényesebbeknek sem sikerült betartani!

    Olvasmányként javasolnám Mihancsik Zsófia:"Ez így nem lesz jó – néhány megjegyzés a hétfői tüntetéshez" c. írását: -http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/422441_ez_igy_nem_lesz_jo_nehany_megjegyzes_a_hetfoi

    VálaszTörlés
  14. Világos beszéd, akinek van füle, hallja. Sajnos a „hivatalos” politika halláskárosult, így aztán képtelen a valóságot helyesen értelmezni, kreatív döntéseket hozni. A sértődött felzúdulásból az látszik, hogy úgy érzik, jó munkát végeztek, nem kell változtatni. Kíváncsi vagyok, egyáltalán szerepel-e az elképzeléseikben a Fidesz leváltása úgy, hogy nem csak a kasszakulcs a cél, hanem Magyarország felemelése. Ilyenkor ugye a népről beszélünk, nem elsősorban a kebelbarátokról, párthoz közeli cégekről. Az elmúlt néhány év inkább azt mutatja, jó nekik a felelősség nélküli statisztaszerep a NER árnyékában. Meg lehet belőle élni, van szereplési lehetőség az exhibicionista igények kiélésére. Lelkük rajta. A sok pártok iránt elkötelezett, jó szándékú szimpatizáns lelkiállapota a sajnálatos, a tehetetlen, céltalan sodródás miatt.

    VálaszTörlés
  15. Úgy látszik a teljes politikai elitnek fájdalmas lesz az ébredés, de végső soron maguknak köszönhetik ,hogy idáig jutott a társadalom nagy része.

    VálaszTörlés
  16. csakafidesz? vs Tuareg: én a cikk teljes terjedelmével egyetértek. Nem érdekel, hogy mekkora Gábor egoja. A fiatalokra szükség van, és pontosan ebben a formában. Mert fiatalok, lázadók, energikusak, tettrekészek. Nem lehetnek másmilyenek, mert fiatalok. Talán vissza kellene gondolnia mindenkinek a saját fiatalságára, hogy milyen volt akkor, milyen volt bizonyos nemtetsző helyzetekhez a hozzáállása. Azon gondolkodott-e, hogy első a jólneveltség, vagy azon, hogy legszívesebben pofáncsapnám! Pont azt látom a rendszerváltás legnagyobb hibájának, hogy az akkori "forradalmár" fiatalok nem csaptak bele elég keményen a lecsóba, hanem belementek elvtelen kompromisszumokba, amiknek az a vége, ami ma történik magyarországon, és ami fellázította az embereket. Igenis el kell törölni az elmúlt 25 évet, de nem abban az értelemben, hogy nem elismerni és nem megtartani (illetve most leginkább visszaállítani) a vívmányit, hanem abban az értelemben, hogy azt a politikai elitet, amely nem bírt kilépni a múlt árnyából és nagyjából pont úgy viselkedett, mint a Kádár rendszer elitje, ezeket ki kell zárni az ország jövőjének alakításából. Annak ellenére is, hogy az "öregek" tapasztalataira szükség lehetne! Lehetne, de milyen tanácsokat adnának ezek az emberek, akik ki sem látszottak a korrupcióból, a titkosítgatásból, a népen való atyáskodásból, akik hazudtak éjjel-nappal, akik az óriásplakátos gyűlölködést kormányzati szintre emelték, és sportot űznek abból, hogy az ellenzéket ha kell ha nem, ha van értelme, ha nincs, ha van sapkája, ha nincs, szidják, lejáratják, lekezelik. Milyen tanácsot tud adni egy olyan miniszterelnök, aki menekül az ellenzéki sajtótól, aki kiskirályokat csinál a talpnyalókból, aki évente szembefordul korábbi önmagával, aki pártjának még a léte is hazugság! Milyen tanácsot adna egy olyan parlamenti elnök, aki nyilas temetésre jár, aki akasztani akarja azt, akinek nem tetszik a politikájuk, aki lépten-nyomon leidiótázza az ellenzéki parlamenti képviselőket és olyan házszabályokat alkot, amivel ellehetetleníti a parlamenti ellenzékiséget. ...folyt...

    VálaszTörlés
  17. Komoly ember komolyan gondolhatja, hogy az a párt és kormány, amelyik szisztematikusan rátette a kezét, vagy ellehetetlenít szinte már minden olyan eszközt, amellyel az ellenzéki hangok ugyanúgy eljuthatnak az emberek tömegeihez, mint az övék: hogy az a párt és kormány, amely olyan alattvalói hálózatot épített és épít ki és olyan alkotmányt és választási rendszert alkotott, amely szinte lehetetlenné teszi a leváltását: hogy az a párt és kormány, amely akkora vagyont lopott össze és osztott szét a hűbéresei között, mint talán magyarország teljes adóssága: hogy az a párt és kormány, amely senkit és semmit nem tisztelve veszi el bárki magánvagyonát, szövetkezetét, vállalkozását, hogy aztán kénye-kedvére ossza vissza a hűbéreseinek: hogy az a párt és kormány, amely nem megleli és képviseli, erősíti egy nép identitását, hanem a vezetője egyéni víziójára alakítja azt, az a párt és kormány majd kedves gratulációval önként át fogja adni egy következő választáson az ország vezetését? Komoly ember komolyan gondolhat ilyesmit? Túl nagy már a vesztenivalójuk. Sokkal nagyobb, mint amennyit ennek a pártnak és kormánynak ez a nép, ez a haza ér!!! Túl nagy vesztenivalójuk, és pont ettől túl nagy már nekünk is ahhoz, hogy a kezükben hagyjuk még majd négy évig! Komoly ember komolyan gondolja, hogy ha nem vesszük el tőlük most, akkor nem fognak mégtöbb mindent megtenni azért, hogy bebetonozzák magukat? Hiszen eddig is erre ment ki a "játék"… az ő játékuk! Komoly ember szerint, ha a nyakukon fogják érezni a "kést", akkor majd riadt kisgyerekként odaadják a játékukat, vagy sebzett vadkanként rontanak a még megmaradt ellenzékiségre? Ha Petőfiék is olyan fanyalogva, jól nevelt kisfiúként lázadozgattak volna, lett volna-e eredménye? Én igenis azt gondolom, hogy ha már elkezdte a nép, akkor nem szabad megállni! Vagy rá kell kényszeríteni a hatalmat a szabályok visszaállítására a demokrácia és jogrend irányába, vagy el kell venni tőlük a bizalmat és haltamat! Sokkal nagyobb hiba az, hogy például Vágó Gábor az ultimátuma be nem tartása után, semmiféle reakciót nem váltatott ki a tömeggel, mint az ifjak "csetlés-botlása"! Ez meg hogy??? Vágó Gábor pedig tapasztalt politikus. Nem lenne szabad ekkora öngólokat rúgni, és ha nem folytatódnak a tüntetések, hanem csak 2-3 havonta lesz, nyilván egyre csökkenő érdeklődés mellett egy-egy kis üvöltözés, az csak az öngólok számát fogja erősíteni, és a fidesz arroganciáját kiváltani. Ami amúgyis mindennapos gyakorlat náluk. Azt sem értem, hogy miért veszi át a nép a szintén fideszből kiindult szólamokat, hogy ne legyenek pártképviselők és párt jelképek ezeken a tüntetéseken? Ha a parlamentben az uralkodó párt, az utcán pedig mi, választók lehetetlenítjük el a választott képviselőinket, akkor mégis hogyan érvényesítsék a kötelességüket? Elvárjuk tőlük, de nem engedjük meg nekik? Ez megint hogy?

    VálaszTörlés
  18. Kedves Ernő!
    Bizonyára ismered a "disztingvál" kifejezés jelentését.
    Azt javasolnám, hogy végigondolva a 25 év történéseit, véleményed kialakításakor ezt használd!
    Bizonyára másként alakul a véleményed!

    VálaszTörlés
  19. Két dolog lehetséges. Vagy a disztingválás szót nem értem, vagy azt, hogy mivel vétettem ellene, figyelembevéve a téma megkövetelte "határozottságot". Ha a pofánverésről van szó, azt nem rád értettem, hanem olyan helyzetkre, amikor az ember fiatalos hévvel legszívsebben odacsapna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. disztingvál = különbséget tesz, megkülönbözteti a jót a rossztól, párhuzamot von stb.

      A Google a Te barátod is! Nyugodtan keress rá!

      Törlés
    2. Google nélkül is tudom, hogy nem ezt jelenti. Ezek szerint akkor viszont te nem tudod! Muris! :) A lényeget tekintve pedig külnöbséget tettem, megkülönböztettem, és párhuzamot vontam. Ezért írtam, amit írtam.

      Törlés
  20. Már mióta mondogatom a hozzászólásaimban a különféle csoportokban, hogy az összes ellenzéki pártnak úgy kéne tüntetnie az Orbán-féle brancs intézkedései ellen, hogy nem mennek be a munkahelyükre! / Nem "kivonulgatnak, javasolgatnak, módosítók indítványokat nyújtogatnak be",aminek (ők is tudják!) lesöprés a vége. Nem mennek be a parlamentbe! A mandátum visszaadása nekem nem jutott eszembe. Mind meg tudna vígan élni fizetés nélkül is egy hónapig! /Tovább is! / Ha vissza akarják/szeretnék szerezni a választók bizalmát. / Úgy szavaztam, majd kialakul. Nem vagyok biztos, hogy jól választottam. Per pillanat így érzem, bár az idő szorít. /

    VálaszTörlés