2014. október 7., kedd

A tüske a köröm alatt

Tegnap 1200 kivezényelt gimnazista, lovashuszárok, dísszázad, Áder, Pintér, Hende meg többtucat egyéb VIP jelenlétében állami ünnepség volt a Kossuth téren. De az OGYM is ott volt, ugyanis minden előző heti cseszegetés ellenére maradtunk.




A tegnapi nap Nemzeti Gyásznap volt, és a Kossuth téren tartották az Aradi Vértanúinkról való megemlékezés központi rendezvényét. Egy héten át kaptuk a burkolt és kevésbé burkolt figyelmeztetéseket, hogy jó lenne, ha a sátrainkkal elhúznánk a vérbe onnan, aztán jött a jogászkodás, majd a kérések és ajánlatok. Én pedig az OGYM nevében mind élőben, mind a telefonba a Mozgalmunkra jellemző konok mosollyal mondtam egy kerek NEM-et, és amikor szükségesnek látszott, hozzátettem ottlétünk Bírósági Végzésekkel megerősített jogalapját is. A helyzet az ugyanis, hogy a különböző állami szervek és szervszerűségek egymás közötti kommunikációs zavara következtében senki nem kért tőlünk előzetes garanciát, hogy október 6-án elhagyjuk a Kossuth teret az Állami Ünnepség miatt. Megtették ezt augusztus 20-szal, és október 23-mal kapcsolatban, és mivel folyamatos tojáshéjtáncban kell manővereznünk, és a Bírósági Végzés az egyetlen fegyverünk, ami viszont elvárja tőlünk az együttműködést, így aztán a kért garanciát a Szabadság térre való átköltözésre mindkét esetben megadtam. És amire a szavamat adom, azt be is tartom természetesen, az OGYM folyamatos erősödésének záloga kiszámíthatóságunk, szavaink és tetteink mindenkori azonossága. Csakhát mint mondtam október 6-ról elfelejtkeztek, és mivel mi a Hatalom hibáiból élünk, és azokat fordítjuk előnyünkre, így tegnapi Téren maradásunknak a továbbiakban komoly következményei lesznek.


Október 23-a lesz ugyanis az utolsó olyan Állami Ünnepség, amikor elköltöztetjük a táborunkat. Tegnap a rendezvényt megelőzően és közben tűzszerészek, titkosszolgák és minden rendű és rangú biztonságiak csekkoltak folyamatosan minket, és mivel minden szűrőn átmentünk a gyakorlatban, így a továbbiakban nem jelentünk biztonsági kockázatot, így nem marad jogalap bármikori eltávolításunkra. A tegnapi napot precedenssé tettük: átkutatták keresőkutyával a táborunkat, minden szerv minden biztonsági kérésének eleget tettünk, sőt: odafigyeltünk arra is, hogy ne tegyünk félreérthető mozdulatokat, ne nyúljunk a zsebünkbe, ne legyenek táskák elöl, tisztában voltunk vele, hogy mesterlövészek kukkolják a tevékenységünket. 15 méterre voltunk Áder János köztársasági elnöktől, 20-ra Pintér és Hende Miniszterektől, nyilvánvalóan a biztonsági zónán belül, a legkisebb provokációnak tűnő cselekményünk alapot adhatott volna bármire. De megbeszéltük a teendőinket és azt fegyelmezetten be is tartottuk: sokkal nagyobb provokáció mostanra meglehetősen látványos Kossuth téri Sátortáborunk puszta ottléte, mint egykét macsó bekiabálás, vagy bármi rövidtávú tesztoszterongőz. Nem véletlenül szabadultunk és szabadulunk meg azonnal a békés utat kevésnek tartó, sorainkba folyamatosan beszivárgó provokátoroktól: egy is elég közülük a téren, hogy Orbánék számára a jogalapot megadja eltávolításunkra. És mivel nem hibázhatunk, ezért aztán nem is hibázunk.


Az egész ünnepségen feszült csend honolt, amin mi jókat mosolyogtunk, annyira nyilvánvaló volt, hogy ennek oka mi magunk vagyunk. Sátraink ugyanis pont ott állnak, ahol a különböző díszegységek bevonulási útvonala, és a védett személyek kijelölt helye van. Az egész rendezvényt át kellett miattunk installálni, raktak körénk kordont, meg 1200 kirendelt gimnazistát, enyhítendő jelenlétünk súlyát. Csakhát elég nagyok és elég feltűnőek a sátraink, jómagam meg fényképezni és videózni fölálltam a kisszínpadunkra is, így aztán lehetetlen volt nem szembesülni Hataloméknak a ténnyel: ott bizony egy Orbánellenes köztársasági tüntetés van, lehet benyelni. Látszott, hogy Főnarancsék még egymást is figyelik, mintha mindegyik féloldalas nyakbénulást kapott volna: kínosan kerülték, hogy felénk nézzenek, persze azért elkaptunk egykét lapos pillantást. A legcikibb rész a Himnusz és a Szózat éneklése volt: a Teret uraló nyomott feszültség abban öltött testet, hogy csak mi énekeltük, senki más, kirendelt Főmuftik, vendégek, senki. Látszott, hogy mindenki túl akar lenni ezen az egész kínos szitun, megteszik, amit kötelező, de aztán gyorsan el onnan, ahol Orbánt mindenféle demokraták a látványos jelenlétükkel inszinuálják.


Mi kiválóan éreztük magunkat, asztalainkból kékabroszos páholyt csináltunk, végignéztük az építkezést, a főpróbát, az ünnepségben részt vettünk, de lelkileg asszem csak mi emlékeztünk ott meg az Aradi Vértanúkról. A helyzet ugyanis tegnaptól az, hogy nem jelentünk biztonsági kockázatot, így mikor majd Orbán is megjelenik - legkésőbb március 15-én - a Téren, nem lesz hivatkozási alap az eltávolításunkra. Mert persze tudjuk jól, hogy valójában Ő az igazi Góré, nem pedig Áderjanó Köztársasági Elnök, de attól még hivatalosan tegnap a legfőbb közjogi méltóság jelenlétében tartózkodtunk a Téren. És ha az elvileg legvédettebb személyre sem jelentettünk biztonsági kockázatot, így aztán Orbánra sem jelentünk, ez van, mi október 24-i visszaköltözésünk után a Kossuth térről többet el nem megyünk. Bizonyítottuk jóhiszeműségünket, együttműködési készségünket, jogkövető magatartásunkat, kéthónapos ottlétünk és minden esetben megnyert jogi csatáink tapasztalata szerint pedig a Bíróság felé ez elég is lesz, hogy garantálja gyülekezésünket. Orbánékra tegnap rákényszerítettük az akaratunkat. Nem először, de most először nagyon kemény ki-ki csatában, és ha Mindenhatóságuk imázsát a gyakorlatban sikerül megtörnünk, abból még bármi is lehet. Tegnap beledurrantottunk a nulláslisztbe, de rendesen. Mi vagyunk a tüske a köröm alatt, aki tegnap ott volt, az átélte, mekkora tüske: nagy és fájdalmas. Nyugi, leszünk még nagyobbak is.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


15 megjegyzés:

  1. Csupa-csupa jó dolgok történnek a "köreimben". :)
    Azt, hogy Budapest mire ébred 13-án, nem tudhatom, de nálunk bíztatóak a jelek! :)
    Gratulálok Gábor, hisz tudtad te ez a napot is, hogy lesz, cdak ők felejtették el!!! Enyhén ciki nekik, de vessenek magukra! Ki szelet vet, vihart arat, mondja a közmondás, és remélem, hatalmas vihar lesz ebből, hisz anno is úgy kezdődött, hogy "Feltámadott a tenger..."

    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
  2. No, hát ez is megvolt.
    Már csak 23-át kell átvészelnetek. Nem lesz egyszerű.
    (Tudom, eddig sem volt az, de higgyetek nekem: ami eddig történt, teadélután volt ahhoz képest, ami akkor várható.)
    Tartsatok ki, Gábor!

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Gábor,Jó reggelt Erőd!
    Ahogy Gábor leírta a tegnapi történéseket vízválasztóhoz érkezett Mozgalmunk. Most már kézzel foghatóan láthatták az ott létünket. Megtapasztalták azt, hogy békésen és mosolyogva várunk........ Tényleg október 23-a lesz nagyon cinkes.
    Mi már bebizonyítottuk a békés szándékunkat, most ők következnek.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M!
    Végük de nem utolsóként Hajrá Demokrácia Erődje!

    VálaszTörlés
  4. Most útólag nagyon bánom,bánjuk,hogy nem húztunk rá még egy napot a Térren.Ezt mi a nejemmel nagyon elpuskáztuk,hogy a jelenlegi fasiszta,diktatorikus rezsim közelében nem voltunk.De kárpotolt mindenért,hogy Ti ott voltatatok és láttátok azt a megriadt félelmüket,hogy Mi ahogy Gábor írja,tüskék vagyunk a jelenleg bitorolt hatalomnak.Most útólag,habár most könnyü mondani az járt a fejembe,hogy legalább 100 OGYM-es tagunknak ott kelett volna lenni.Így hatalmasabb lett volna a félelmük a fasizta,diktatorikus rezsimnek.Szerintem ez is egy mérföldkő volt az OGYM számára,látva rezsimnek közelről,hogy "habár fölüll a gálya,de azért a víz az Úr"

    VálaszTörlés
  5. Elfelejtettem mondani,hogy oktober 23.-án egy renkivüli Seregszemlét kellene tartani,hogy lássa ez a fasiszta diktatorikus hatalom,hogy vagyunk,létezünk és félelmük ne lankadjon.De ez már részlet és szervezés kérdése.

    VálaszTörlés
  6. Jó lesz ez így Gábor! Ügyesek, korrektek voltatok, csak ezt kell továbbra is betartani. Elismerésem nektek, a kintlévőknek! Hátha még néhány szem kinyílik 12-éig? Jó lenne!!!!
    Csak így tovább - nem a Lenini - a kiválasztott úton :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves tiszteletre méltó Társaság! Nagy élvezettel olvastam Gábor beszámolóját, valamint néztem a feltett képeket....Szívemből Veletek vagyok (egyenlőre még csak lélekben, mert egy nagyobb hatalom fogságában vagyok-betegség 6 hónapja), de amint újra "mobil" leszek első utam oda fog vezetni Hozzátok. Addig is a FB a kapocs hozzátok. Vigyázzatok magatokra, egymásra. A 23.ától egy kicsit én is izgulok. Nem Miattatok, hanem az ellenségtől.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sajnálom,hogy nem lehettem ott!! Felért volna egy nyugdíj emeléssel,ha láthattam volna azt az arc kifejezést amit orbánon látni lehetett a látványtól, hogy mégis csak ott vagytok!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Még szerencse, hogy gyógyultnak vagyok nyilvánítva... korábban elhatároztam, ha nem javulok - volt katonaként - a golyó általi halált választom. Tegnap garantáltan teljesült volna a vágyam, nem kellett volna semmi mást csinálni, csak futólépésben, belsőzsebbe dugott kézzel feléjük rohanni...Másnak ezt nem javallom, Gáborra hallgassatok!

    VálaszTörlés
  10. Néztem a képeket, a videot, az eseményeket. Figyeltem a médiát, hátha...csönd. Egyelőre. Azért a gimisek úgyis viszik a hírt. Azért az önmagáért beszél, hogy úgy gondolták, nem is lenne néző a megemlékezésen, s megszervezték a középiskolások kirendelését. Avagy nem is mehettek volna be mások? Ne lássák a sátrakat? Úgyis tudja mindenki, s nem csupán Bpesten. :) Nézve a képeket, csak fiatalokat láttam. Tényleg nagyon vigyázni kell, okt.23. előtt. Biztos meg fog nőni a provokatőrök száma mind a face-en, mind a téren. A választás után megyek!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó lenne ha sikerülne összehozni szombatra egy Bokrost támogató naggyűlést! Most megmutathatnák a pártok, hogy nem csak szavakban támogatják! Szerintem akkor lenne tömeg a Kossuth téren. Nem is kicsi. Attól kezdene igazán beijedni a hatalom.
    Hajrá OGYM! Éljen a demokrácia!

    VálaszTörlés
  12. Valóban tüske vagyunk a köröm alatt, ott a seb pedig egyre gyulladtabb lesz...
    Gondolom, a jogaink alapján és a bírósági végzés birtokában, továbbá a ránk vonatkozó előírások feltétlen betartása mellett lesz más is, ami tovább biztosíthatja a hármas célunk elérését.
    Ha a hazai médiához nem is fordulunk -, mert inkább találjanak meg ők bennünket- lehet, mértékadó külföldi nagykövetségeknél érdemes lenne bemutatkoznunk, vagy valami hasonlóra azért még szükségünk lehet...

    VálaszTörlés
  13. Senki ne lepődjön meg, ha az október 12-i választáson győz a Fidesz Főpolgármester jelöltje, akkor a Parlament hoz egy törvényt, amely szerint az Állami Ünnepségek előtt 2 nappal ki kell üríteni a kiszemelt területet.
    Ebben az esetben, már nem lesz Bírói végzés, ami legálissá tenné az ünnepség alatti ott tartózkodást.
    Amennyiben nem így lesz, akkor azon kéne gondolkodni, hogy amikor "ideiglenesen" költözik az OGYM más (elfogadott) kijelölt helyre, akkor annak költségeit az ünnepséget rendező viselje, a visszaköltözéssel együtt.

    Ami zavaró számomra, az "papa1950" bejegyzése, mert bármikor előfordulhat egy ilyen eset (akár provokátorral) és már "lőttek" is a békés hitvallásunknak.

    VálaszTörlés