2014. szeptember 30., kedd

Polgárok a hűbérurak ellen

Vagy demokraták az autokratákkal szemben, kinek melyik verzió tetszik, de egy biztos: a ma Magyarországának politikai vasfüggönye nem a bal, meg a jobboldal, hanem a maffia meg a tisztességes emberek között húzódik.




Ha mi, demokraták, világnézetünktől függetlenül nem tudunk összeállni, hogy elzavarjuk az önkényuralmat kiépítő autokratákat Orbán Nagyúrral az élen, akkor hülyék vagyunk, és meg is érdemeljük a sorsunkat. Baloldali, liberális, jobboldali demokraták 2 és félmilliós tömegére lesz szükségünk, hogy egyáltalán kikényszeríthessük a 2018-as parlamenti választásokat, és azokon kétharmadot nyerve visszaállíthassuk Alkotmányos Köztársaságunkat. Aztán ha majd ez meglesz, és autokrácia helyett demokrácia lesz az államformánk, akkor majd szabad választásokon mindenki megmérettetheti magát, és a Nép eldönti, hogy melyik politikai irányzatnak adja oda az ország vezetését. Orbán nem jobboldali, csaxólok: Orbán egy nettó Gazember, akinek bármilyen ideológia csak addig szükséges, amíg a "fűszer" zsebből zsebbe áramlását biztosítja. Merkel, Sárközy, Bush, Ők jobboldaliak, mert az ilyesmiknek csak ott van jelentése és jelentősége, ahol minden egyes politikai erő a demokratikus minimum elvén működik. Demokráciában helye van a sokféle világnézetnek, az azokon alapuló társadalom-, és gazdaságpolitikáknak, önkényuralomban meg nincs. Sztálinnal meg Hitlerrel nem az oldaliságuk volt a hiba nemdebár, hanem a hatalomgyakorlásuk módszere: a diktatúra. Mindegy hogy jobb vagy bal, ha egyszer a demokrácia önmaga vész kárba: előbb azt kell visszaszereznünk, aztán majd utána osztódhatunk.


Olvasóikkal együtt józan ítélőképességüket is elvesztett közírók és bloggerek írnak falrengető ostobaságokat a bal-, meg a jobboldaliság rejtelmeiről, most épp persze Bokros összdemokrata jelöltté válásával kapcsolatban. Merthogy Bokros jobboldali, fúúúújjjj, nemárilyet, mi lesz most a baloldallal, világ proletárjai egyesüljetek. Mindenkinek joga van hülyének lenni, mondá Simicska, és ebben maradéktalanul egyet is érthetünk, ám kicsit óvatosabban kéne bánni a lehetőségeinkkel, miközben másokat is el akarunk hülyíteni. Kies hazánkban ugyanis az a helyzet, hogy a Narancsok magasról tojnak rá, hogy épp milyen gazdasági ágazatot nyúlnak le, kiket tesznek az utcára, kiknek a vállalkozását teszik tönkre. Ők einstandolnak, függetlenül áldozataik világnézetétől, éppúgy kicsinálják a jobboldali demokratákat, mint az összes többit. Diktatúra épül, kezitcsókolom, autokraták nyomják le a demokratákat, és nekünk MINDEN demokratára szükségünk van és lesz, hogy aholcsak tudjuk, lelassíthassuk, esetenként megállíthassuk Őket. Aki a liberálisokat és jobboldaliakat ki akarja taszítani a demokrata összefogásból, az Orbán Bandájának továbbélését segíti ezzel. Tessék már odafigyelni a dolgok sorrendjére, ne tessék megenni a darált hátszínt, mielőtt a tojást, a sót, a borsot, a paprikát, meg a többit belekevernénk, mert abból nem tatárbifsztek lesz, hanem szorulás.


Mondjuk az sem ártana, ha ezek a néphülyítésbe beszálló politikai közírók meg bloggerek legalább alapszintű politikai rutint szereztek volna a való életben. Nem árt, ha az beszél kémiáról, aki már legalább életében egyszer begyújtott egy Bunsen égőt, és tudja, hogy a kémcsőnek van lyukas vége is, és azt fölfelé tartjuk. Mertha szobatudósok kezdenek másokat tanítani, abból lakástüzek meg házrobbanások lesznek, hasznos dolog viszont aligha, a nitroglicerint sem felrázással homogenizáljuk, teccik tudni. Szóval aki még a politika alapfogalmaival sincs tisztában, mert még az alsótagozatos padban sem ült az élő politikában, az illő szerénységgel közírjon olyan erősen gyakorlati kérdésekben, mint például egy főpolgármester-választás. Ugyanis pont a főpolgármester-választás az Magyarországon, ahol a legkevesebbet számít a jelölt párthovatartozása és bármioldalisága. Demszkyt liberálisként választották meg 5-ször, és akkor is, amikor minden más párt - igen, az MSZP is - elindult vele szemben. És nyilván nem azért lett mindahányszor megválasztva, mert az SZDSZ 51%-on lett volna, vagy azért, mert a budapestiek mind liberálisok lennének. Nem, okoskodó kedveskéim, azért választották meg minden alkalommal, ahányszor csak elindult, mert ALKALMASNAK tartották.


Azt meg még hozzáteszem, bár lehet hogy szobapolitizáló közíróinknak ez már átugorhatatlanul magas léc lesz, hogy épp olyan jelöltet érdemes választani, aki a másik oldalról is hoz. Márpedig Bokros szavazótáborának egy jelentős része jobboldali demokratákból áll, és lehet, hogy pont az Ő aktív részvételük fogja eldönteni a választást a javunkra október 12-én. Baloldali demokrata pártok jobboldali demokrata jelölttel: valódi kampányguruk az ilyesmitől nyalják meg a szájuk szélét, ugyanis ez a konstrukció képes a legtöbb szavazót az urnákhoz vinni. Én ugyanis naiv módon azt gondolom, hogy azért indulunk választáson, hogy nyerjünk, pláne akkor, ha a főpolgármesteri poszt visszahódításával igencsak beverhetjük Orbán centralizációs törekvéseit. Azt meg még csak hozzáteszem, némi való politikai rutinnal a hátam mögött, hogy a kerületi eredményeket is képes igencsak fölfelé húzni egy jó főpolgármester-jelölt. A Demszky nevével való kampányolás annak idején igen sok kerületben döntötte el a szoclib oldal javára az egyébként billegő meccset. Szóval kedves szobatudós közírók és bloggerek, ha már nem tudtok valamiről semmit, akkor ne írjatok róla, mert október 12. után sokkal bölcsebbnek fogtok tűnni hallgatásotok eredményeként. Ne hülyítsétek a Népet, hamár az okosítására képtelenek vagytok. Köszi.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


33 megjegyzés:

  1. Ha ezt az alkalmat elszalassza Budapest lakossága, akkor megérdemli a sorsát !

    VálaszTörlés
  2. Igen.Mivel én nagy blog olvasó vagyok,de a legtöbbet nem osztom tovább,mivel átlátszik rajtuk a majd megmondom én szédítése.Blog értelmezéséhez is kell egy kis politikai értelem,ami sajnos sokaknál,bár fájó a részükre,nincs meg.Így lehet hülyiteni,vakitani a nézetüket befolyásolni.Csak egy jól érzékelhető példa,hogy Téged Gábor sokszor megtévesztően jellemeznek és sajnos az alul informált emberek ezt meg is eszik.Bloger írás bármilyen furcsa egy tudomány,hogy mit mikor hogyan miképen írnak le.Ezek a néphűlyítő blogerírok ezt értik és tudják pontosan mikor kell megírni,hogy elkábítsák ezzel az embereket.Ezért nem írok én bloggereket,mert én ehez nem értek,legalábbis nem akarok káoszt kavarni az emberek agyába.Igen nagyon sok bloger írok ezzel az írásukkal víssza élnek és politikai zűrzavart okoznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hülyíteni csak azt lehet aki már alapból az!

      Törlés
    2. nem csak ti pestiek,de a vidék is!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
    3. Jocó itt most ketten mondtak nagyot_:
      Gábor és Te!!!
      Hajrá OGYM!

      Törlés
  3. Most kell ráerősíteni és minden eszközt felhasználni! Vidám shaw műsorokat bevetni!

    VálaszTörlés
  4. A legjobb példa erre az Orbán rajongók tábora!

    VálaszTörlés
  5. Jó reggelt Budapest, jó reggelt Kossuth Tér!
    Gábor írását elolvasva megint csak azt érzem, hogy sok megfélemlített, butának nézett embereknek kell felébredni. A blogban leírtakkal egyetértek, mert nem minden blogíró látja a veszélyét az írásának, próbálja a vélt sérelmei köré felépíteni azt.
    Most a Fővárosnak teljes összefogásra van szüksége, mert ha nem akkor a még maradék önbecsülésünk is elúszik a narancsos árral.
    Sajnos kevés ember tanulta meg a sorok közötti olvasás értelmezését. Valahol mindig el van rejtve az igazság.
    A mostani abban van, hogy a korábban indult jelöltek, visszaléptek mert belátták annak a jelentőségét, hogy csak 1 jelölt indítása a célszerű.
    Az az egyet pedig minden oldalról támogatni kell.
    Hajrá Budapest, Hajrá Köztársaság!
    Hajrá Magyarok!
    Vivát O.GY.M. !

    VálaszTörlés
  6. Jó reggelt! Szerintem nem is az a baj, hogy írják, hanem az azok olvasóival van a baj. Ők nem tudják eldönteni, hogy a leírtakból mi a fontos és mi nem. Sajnos országunkban a politikai kultúra még csak nagyon gyerek cipőben tipeg. Ha több kommentet elolvasok, akkor látom, hogy csak a csapkodás, az anyázás folyik. Érvekkel, normális gondolatok leírásával nagyon kevés helyen találkozok. Ezt viszont érvényesnek tartom nem csak jobb, hanem a bal oldalra is. No, meg nem árt a blogok írójának kicsit a hátterét, kb. hová tartozását is ismerni írásaik olvasásához. Az a Fidesz részéről természetes, hogy a kampány kultúrájuk, most Bokros sárdobálásán - finoman szólva - fog megnyilvánulni. Érveik nincsnek, vitára nem áll ki senki, Orbán se, félnek. De min is vitáznának, hisz a választókat arra sem méltatták hosszú idő óta, hogy legalább egy 5 mondatos programot írjanak. A "Folytatjuk"-on nem lehet se politikai, se szakmai vitát folytatni. Minden esetre most lesz az a helyzet, hogy tényleg mindenkinek el KELL menni szavazni. Áprilisban is így kellett volna, de ugye ott volt a 39 %, aki bevette a "lexarom" tablettát, s otthon maradt, mert neki még jutott a langyos vízből valamennyi. Ha azok nem fogják megérteni, hogy az a víz, egyre hűl körülöttük, s utóbb belefognak fagyni, akkor hiába tesz bárki bármit, marad Orbán és Tarlós a szűk baráti körével, illetve azok kiszolgálóival az ország élén, aki törvényesítve lopnak, nem keveset, hanem nagyon sokat. És nem utolsó sorban a demokráciát elfelejtve egy önkényuralmat fognak nem kiépíteni, mert azt már kiépítették, hanem azt megerősíteni fogják, nem is akár hogyan. No, attól mentsen meg bennünket az ország szavazni képes tábora. Ha ezt nem értik meg, akkor itt nem győznek ide járni majd ötletekért az önkényuralmi rendszrek vezetői királyai.
    Ezt kell, kellene mindenkinek észben tartani okt. 12-én!

    VálaszTörlés
  7. Neked szobrot fognak állítani Tuareg. Én már láttam ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feketeruhás alak raklapon áll, szájában cigi, egyik kezében kávé, másik felzartott középső ujjal felemelve.

      Törlés
    2. Láttam. Itt van :DDD

      http://kepkezelo.com/images/rw0wfl21m4ebyra4tt.jpg

      Törlés
  8. Most minden "írástudónak" a legalkalmasabb jelöltet kellene nyomatni. Nem fogják, inkább "jó" szokásaikhoz híven, eltartott kisujjal fanyalognak egy jóízűt, mert semmi más nem számít csak az, hogy ők mindent jobban tudnak.

    VálaszTörlés
  9. Még Gábor cikkének olvasása előtt beírtam PuPu-nak. Most ide másolom:

    "Egy budapesti választónak három szavazata van, ha jól tudom. (Ellentétben a többi magyarral.)
    Kettővel gondoskodhat a kerülete érdekéről, eggyel pedig (a főváros) jelen esetben az ország érdekéről.
    Azzal, hogy csökkent a főpolgármester jelöltek száma (és ez kemény meggyőzéssel --ha tetszik zsarolással-- tovább csökkenthető)a budapesti szavazó felelőssége megnőtt.
    Itt majdnem mindenki "pártokról" beszél, mond véleményt de ha idéz, akkor pártvezetőket (megmondó embereket) nevez meg.
    Ezért azt javaslom a budapesti szavazóknak: hagyják a csudába a "pártokat" és a saját pecsenyét sütögető "pártra" hivatkozó politikusok helyett; alkalmas SZEMÉLYEKET válasszanak.
    Lehet itt utólag (is) okoskodni, egymás szemére hányni (politikuséra úgysem tudunk, bár igény volna rá) de azt vitatni kár, hogy Orbánt Bokros tudja és akarja is megfi.gatni.
    Budapestiek! Segítsetek ebben!
    Ne feledjétek 56-ot is Ti kezdtétek el."

    Még nem vágtak kupán és remélem megúszom.

    VálaszTörlés
  10. Láttam a tegnapi visszalépő nyilatkozatokat. Falus úriember. Bokros meg lehengerlően nagytudású, nagyformátumú politikus. Megkövetlek. Zöld és baloldali garanciákat lehet előre, közben ill. utólag egyeztetni Bokrossal. A pet palackok szelektív gyűjtése asszem most tényleg sokadrendű probléma. Ez a Bárándy unoka meg egy, az ősei nevével visszaélő, abból élősködő véglény. Igencsak látszik, hogy a politika mosléka jól táplálja testét-lelkét.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nocsak Sverde:) Csak nem?

      Tegnap csúcsra járatódott a hülyeség. Ha az ember a nyilatkozatokat hallgatta, eltévedhetett mint Piroska az erdőben...
      A csúcs szerintem az volt ( a riporter még egyszer rá is kérdezett, mert nem akart hinni a fülének...nb. én sem) hogy valamelyik zseni kifolyatta a száján a megvilágosodást: gyurcsányahibás. DDD Tényleg! Ezért is a gyurcsányahibás. Meg a békaemberek a téren. Nahát, most tudjátok! Helló!!

      Ettől most már a szavam is elállt. Kész! Vége! Tartsatok ki!:)

      Törlés
    2. Ne vigyorogj Asta. Az önkormányzati választások mellett én mindig is kiálltam. Ti mondtátok, hogy jelen helyzetben, mivel az szerintetek egy erőszakos hatalmi rendszerben történik, nem támogatjátok a részvételetekkel. Bokros Lajost nem ismertem, a médiában mindig a mumusként emlegették. Nem hallottam nyilvánosan szerepelni, nem tudtam, hogy ilyen meleg, bizalmat sugárzó a hangja, és ennyire meggyőzően tud érvelni a számora is értékeket közvetítő programjáról. A Bokros-csomag idején engem még nem érdekelt a politika. Vádolom a baloldalt. Ha effajta bölcs döntést megtudott volna hozni az aláírásgyüjtések és jelölések kezdetén, és nem a kevésbé karizmatikus, kevésbé rátermett ámbár politikailag a pártjához hű tagját indítja országosan és a kerületekben, akkor most nem csak Tarlós érezne zavartságot..

      Törlés
    3. Kínomban vigy (cs)orgok..grrrr

      Én ugyan semmi ilyet soha nem mondtam, amit nekem tulajdonítasz ... én mint kötelességtudó állampolgár, minden választást megtiszteltem a jelenlétemmel és a szavazatommal, mindig erre buzdítottam és buzdítok mindenkit.

      Én is vádolhatnám a baloldalnak nevezett csoportokat a felelőtlenségük miatt, de minek. Már nem érdemel több szót!
      Helyzet van és dönteni kell: parancsuralom és személyi kultusz vagy demokrácia és alkotmányos jogállam... Most ez a feladat és csak azután következik az élvezetesebb rész: az osztódás (by Gábor) Azt előbb ki kell érdemelni fiúk-lányok.
      Pillanatnyilag Bokros a megoldás kulcsa.

      Törlés
    4. Nehéz lenne visszakeresnem, mert olyan mennyiségben dőlnek az infók és a hozzászólások. Mindegy is. Mindennek az eredője fontos. És én ezért írtam, hogy megkövetem. Mert prejudikáltam Bokrost, úgy gondoltam nem megy el és alul értékeltem az OGYM civil befolyását. Ettől még nem változik semmi, csak elmondtam. Kívánom, hogy sikerrel járjon és a baloldali pártok vállvetve mellé álljanak.

      Törlés
    5. Azért mert egyszeri kampányesemény lett a Kossuth téri pörformansz ez még nem a civil gyújtópont kedves sverde. Majd nézd meg a kampány után. Sajnos

      Törlés
  11. Meggyőződéses baloldali létemre gondolkodás nélkül aláírtam az Alleenál Bokros ajánlóívét, mert őt tartottam az egyetlen esélyes jelöltnek, aki képes Tarlós legyőzésére.

    Ugyanakkor érteni vélem (de nem elfogadni) az MSZP vezetőinek az álláspontját is. Az eltelt 25 évben annak ellenére, hogy többször is ők alakítottak kormányt, egyetlen egyszer sem tudtak főpolgármestert állítani Budapest élére. 2006-ban generációváltás történt, és az ifjú janicsárok nem bírtak magukkal, mindent akartak azonnal. Aminek következtében 2010-ben jó messzire el lettek küldve. 2014-re gyakorlatilag semmi sem változott, maradtak bukott vezetők. Ráadásul kiderült, hogy egyáltalán nem olyan nagyok, mint amekkorának látják magukat, Budapesten pedig van náluk nagyobb támogatottságú baloldalinak mondott társaság.
    Közben a pártot már rég elhagyták azok a tagok (volt aki önként, volt aki kényszer hatására), akik nem értettek egyet a vezetéssel. Ennek következtében elvesztették a kapcsolatot a társadalommal, nem hallották meg a támogatóik igényét és elvárását, kizárólag a saját túlélésükkel foglalkoznak. Megélhetési politikusokká váltak.

    VálaszTörlés
  12. http://tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/04/22/gyurcsany_ferenc_mint_forro_kasa

    "Ugyanis az összefogás - ..... és .... urak elképzeléseivel ellentétben - nem egy ezer oldalas koalíciós szerződés, hanem egy elhatározás. Azzal meg nem várni kell, hanem megerősíteni nap mint nap. "
    ez lett elodázva!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=653235818107999&set=a.125314744233445.21979.100002647602116&type=1

    Ez történt tegnap!

    VálaszTörlés
  13. Huxley regényére hajaz a társadalmi körkép. (Szép új világ.) Igénytelen, önállótlan tömegek, nagy egyetértésben egymással és a hatalommal az egyik oldalon. Másik oldalon a sok „okostojás”, osztják az észt, együttműködésre, kompromisszumra képtelenek, ugyan akkor a bölcsek kövét hírből sem ismerik. A roadshow folytatódik, az ellenzéki pártok megint hozták a formájukat, casting, igen-nem, nemigen. A demokratikusnak mondott ellenzék a magyar futball által bejárt utat ismétli.
    Egyetértek Gáborral, amennyiben a felelőtlen és ostoba habracsolás (locsogás, üres duma) ellen szól. Látni kell közben azt is, hogy ehhez a muníciót a "profi politika" szállítja. Lásd: MSZP felemás álláspontja Bokros támogatására, PM-"nem támogatunk jobboldali politikust", miközben saját jelöltjük nincs és már nem is lehet, Együtt-Szigetvári duó. Rendesen keverik a semmit a HVG, A Kettős Mérce, Egymillióan a magyar sajtószabadságért szerzői. Magát baloldalinak aposztrofáló blogok (pl. PUPU) próbálják vigéckedéssel zavarni olvasóik álláspontját. Nem tudható az írásaikból, hogy kivel vannak, vannak-e egyáltalán valakivel? Természetesen az OGYM számára eligazodást, irányt ad a józan észre, a széles társadalmi összefogásra való törekvés.
    Megfontolásra ajánlom, (látva az elmúlt négy és félév önpusztító ellenzéki tevékenységét), hogy kezdjük el okt.12 után a saját céljaink, szervezetünk, programunk kidolgozását. Nem vállalhatjuk magunkra örökké ezt a hiteltelen csődtömeget. (Mit gondolhat a tájékozatlan, sehová el nem kötelezett honpolgár, miért kellene egy ilyen ellenzéket támogatnia?)

    VálaszTörlés
  14. Gábor! Jó reggelt! Persze, még folyamodva szavazzunk Bokrosra !!!!!!!!!! Mi egyezkedjünk!!!!! Tudjunk,hogy sem-sem elfogadjunk Orbánt és Tarlóst !!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  15. Remélem a facebookos hozzászólóink is olvasgatják az írást, mert ott bizony néha halálfélelmem van..(azoktól, akik és amiket írnak összevissza!!)

    VálaszTörlés
  16. György Ligeti Mindenkit nem lehet egy kalap alá venni /HVG,Kettős Mérce.../ így egyben. Persze, jelennek benne meg ilyen cikkek is, de nem az egészre jellemző. Ne általánosítsunk, nevesítsünk! Vannak politológusok, újságírók, akik tényleg rendesen kevernek. Török Mónika (blogger, újságíró) Török Gábor( (politológus), s lehetne sorolni. Ez utóbbi írt olyan elemzést Orbánról..."ide is egy kicsit, meg oda is egy kicsit". Erről a cikkről írta PuPu, hogy "a hiénát háziállatként" tünteti fel benne. PuPu a szó igaz értelmében baloldali, ez az írásaiból egyértelműen azonosítható. ( Az össszefogás pártjait én már régóta ún. baloldaliaknak nevezem.) Ő nem "vigéckedéssel" bezavar, hanem elgondolkodtat,s rávilágít az összefüggésekre,mint Gábor írásai, a FeryBlog. Uezt teszi Alex is, és még jópár blogger. A véleményt meg nem nevezném kavarásnak, azzal lehet vitázni, ha nem értünk vele egyet. S ez meg is szokott történni. Szóval, nevesítsünk, ne általánosságban beszéljünk, mert az úgy nem fair.

    VálaszTörlés
  17. Igaz! Nem szabad ugyanabba a hibbába beleesni!

    VálaszTörlés
  18. A TÖBBIVEL MEG NEM KELL TÖRŐDNI! A kutya ugat a karaván halad!

    VálaszTörlés
  19. Az ilyen mindent tudó okoskáknak a legnagyobb pofon,ha levegőnek nézitek Öket és szóba sem hozzátok veretes írásaikat!

    VálaszTörlés
  20. Lehet lelkesíteni, de leállt a net! A népek kérték, megkapták és most megdöbbentek!
    Hát akkor most előre!

    VálaszTörlés