2014. szeptember 18., csütörtök

Három a magyar igazság

Mindahányan elmegyünk persze az önkormányzati választáson demokrata jelöltekre szavazni, de aki a Szonda Ipsos friss közvéleménykutatását elolvasta, az tudja mire célzok: bekanyarodott a sarkon a harmadik választási pofon, tessenek fölkészülni.




Már előre látom, hogy a főcím alapján kapom majd a savat: lelkesítsek, mozgósítsak, ne károgjak, ésatöbbi. Ja, tehetném, persze, tettem is egyszer, az országgyűlési választások előtt gőzerővel, biztos hozott is a konyhára párezer olvasónyi szavazót az Összefogásnak. Csakhát attól még ordas vereséget szenvedtünk, én meg szégyellhettem magam, hogy elemzői objektivitásomat vágyálmokra cseréltem, pedig az hosszútávon nem szerencsés dolog. Úgyhogy kösz, de nem, nem fogom azt mondani a szójafasírtra, hogy tatárbifsztek, már csak azért sem, mert a végtermékből úgyis egyértelművé válik a dolgok eredete. Magánemberként drukkolok persze minden demokrata jelöltnek, az OGYM vezetőjeként meg a címben is rögzítettem, hogy el kell menni szavazni, de ennél többet ne várjon senki tőlem. Ugyanis ennek a viharos tempóban közelgő harmadik választási pofonnak megint ugyanazok a kísérőjelenségei, mint az eddigi két buktának voltak: egyrészről megy a csodavárás, másrészről meg a valós ellenzéki tevékenység elodázása. Október 12-én este ugyanis csak egy dolog változik majd kies Hazánkban: jön a tél, és ezzel kábé ki is merítettem a várható fordulatok teljes tárházát.


Október 12-én nagyjából este 11 körül Orbán Viktor Narancshívek tomboló tapsa közepette bejelenti, hogy az Ország ismét megerősítette abban, hogy minden jó, amit csinál, köszöni szépen, és hajrámagyarország, hajrámagyarok. Az ellenzéki pártirodákban meg néhány település, és kerület kivételével gyorsan elfogy a sör meg a pálesz, a hűtött pezsgőt hazaviszi a takarítónő kereslet hiányában, aztán nézi majd egymást a sok aktivista, hogy mit rontottak el. Ti semmit, Barátaim, helyben nem lehet megnyerni azt, ami országosan, rendszerében lett elcseszve, és jóideje már. A csúnyán elbukott áprilisi választás óta ugyanis pont ugyanúgy nem történt semmi érzékelhető ellenzéki tevékenység, mint ahogy előtte négy évig. A DK legalább összehozott pár tüntetést, dehát az aktivisták standolásain kívül az otthon üldögélő polgár itt új gondolatot csak akkor látott, ha átkapcsolt a Spectrum tévére. A Semmihez meg persze nem lehet fölsorakozni, akik mégis úgy gondolják, hogy deigen, sőt nagyonis, azok majd különösen figyeljék az október 12-i választási adatokat.


Semmitakaró semmittevéssel nem lehet egy Zsebdiktátort megállítani, de még csak lelassítani sem. Látjuk a Kossuth téren a parlamenti üzem beindulását: pont ott folytatódik, ahol nyárelőn abbamaradt. Kedélyes kvaterkázások, leföl vonulgató kis képviselői csoportok, napersze az OGYM sátrait kellő távból kerülgetve, nehogy észre kelljen venni. Pedig ugye milyen jól mutatna, meg még némi hitelességet is adna az ellenzéki képviselőknek, ha nem pártirodában, hanem a terepen lévő valódi civilek tüntetésén mutatnák föl a tenyerüket: elég a civilek zaklatásából. De persze nem lesz ilyen, pár fehér holló kivételével ugyanúgy zavarja a nonstop demonstrációnk az ellenzékieket, mint a Vérnarancsokat. Belerondít az összképbe, lássuk be, végülis a nagy áprilisi fölhorgadás után, miszerint mostantól aztán stílust kell váltani, meg megújulni, és irány az utca, semmi sem lett, és hát ciki szembesülni azzal, ha valakik meg megcsinálták, amiről a fölkentek csak beszéltek. Mondjuk annyi jó ebben van azért, hogy legalább a mieinknek van még lelkiismerete, mert valszeg azért kerülgetik kínosan feszengve a táborunkat, merthát furdalja Őket.


Karácsony Gergely, Demszky Gábor, Gőgös Zoltán, ennyi országos politikus tett nálunk látogatást, szép volt fiúk, példát mutattatok. Bolgár György, Rózsa Péter, Ti meg a tömegmédia részéről tettétek ugyanezt, ezért is kösz. Tegnap elkezdtük kialakítani a saját hírhálózatunkat, nagyjából október közepére napi 100 ezer embert fogunk elérni, a különböző pártok átlagnál okosabb aktivistái meg úgyis megjelennek nálunk, növekvő számban, merthát attól, hogy főnökeik nem látják, attól még nyilvánvaló, hogy el kell kezdeni a valós ellenzéki tevékenységet. Aztán remélem, hogy ezen aktivisták október 12. után elegen lesznek ahhoz, hogy saját pártjaikat rávegyék valami érdemi fordulatra, mert parlamenti, meg önkormányzati ellenzéki szívástömegből nem lesz soha Orbánűzés, az biztos. Na, erről ennyit, jó önkormányzati kampányolást, ezt nem gúnyosan mondom, hanem ténylegesen: mint mondtam, nem a helyi erőkkel van itt a gond, hanem a hivatalos ellenzék zömének országos szintű köldöknézésével. Egyébként meg szokás szerint várunk minden demokratát a Kossuth térre szombaton 5 órakor, az OGYM következő Demokrata Seregszemléjére, mert annak ott és akkor még értelme is lesz. Már a jövőre nézve, ami október 12-én éjszaka pont úgy fog folytatódni, mintha a jelent hosszabbítanánk meg egy egyenes vonallal. Találkozzunk a Kossuth téren!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


10 megjegyzés:

  1. Csatlakozom Gáborhoz, hogy mennyire nem volt "valós ellenzéki tevékenység" azt a következők ékesen bizonyítják (az idézet szöveg az egyik ma hajnali kommentem) :

    "Nem akarnék huhogni, huhogtam eleget tavasszal..... Ez viszont elhangzott az esti Egyenes beszédben (ATV) : ".....a Fidesz a 20 ezernél kisebb lélekszámú településeken 845 polgármester-jelöltet tudott állítani, ezzel szemben a három baloldali párt 98-at.Ez a szám 2006-ban még 3000 fölött volt. Ez pedig azt jelenti, mondta Kiss, hogy nyolc év alatt 70% - kal csökkent azon kistelepüléseknek a száma, ahol képes jelöltet állítani a baloldal. Ez a kisvárosok és falvak 3%-át jelenti, tette hozzá."

    VálaszTörlés
  2. Én már 2 éve ugatom,hogy a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsimet a fidesznyikek 2/3-adával demokratikus választással nem lehet eltávolitani.A megoldás az amit Gábor már nagyon sokadszor írja,hogy ki kell menni az utcára.Az O.GY.M. ezt megtette és továbbra is megteszi adig mig ezt a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsimet a nép nyomására elűzük.Igen én elmegyek szavazni,de az eredmény már könyvelve van.No nem azért mert peszimista vagyok,de értsük már meg a rohadt életbe,hogy a Fidesz 2/3-adával soha,de soha nem tudják a demokraták demokratikus választással legyőzni!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Én most is hittem, tiszta szívvel, lélekkel. Most tényleg szomorú és elkeseredett vagyok, hogy az ún. ellenzéktől ennyi telik és nem több. Tényleg be kell rendezkedni az át- és túlélésre:( Ettől szomorúbb dolog nincs:( Sajnálom, sajnálom a magam és azok nevében is, akik csak csúsznak, csúsznak lefelé a lejtőn, s nem is látszik a lejtő vége. A narancsok azért adtak egy távcsövet, hogy majd azzal nézhessem hol ragyog Narancsország, persze azzal is csak a fenekét fogom majd látni....

    VálaszTörlés
  4. Nem kell berendezkedni! Kérem, NEM BERENDEZKEDNI ! Kihasználni a lehetőséget, hogy az OGYM létezik, hogy nincsenek egyedül azok, akik NEM AKARNAK BERENDEZKEDNI,
    mi több, számuk egyre nő!!!
    Kossuth tér, szombatonként 5 órakor!!!
    Hajrá OGYM! Hajrá Magyar Köztársaság!

    VálaszTörlés
  5. Figyeljünk meg három történést!A kormányváltóknak ez volt az utolsó lehetőségük,hogy bebizonyítsák......Bebizonyították....Megélhetési politikusok.Micsoda irreális gondolkodás hogy az LMP - a maga támogatottságával - önálló polgármesterjelöltet indít.Nem,és nem mond le az esélytelenségról!A legnagyobb önfejűségről tesz tanúbizonyságot " a három nagy "!Falus Ferenc egy tiszteletre méltó EMBER!De nem politikus!" Megtaláltatott"!JOBB HÍJÁN?NEM.Egyéb a l k u híján.Elemzők szerint - nem csak a vitában - Bokros Lajosnak,van a LEGJOBB esélye Tarlós ,és később Orbán ellen!De nem a legnagyobb,mert Falust nem lehet visszaléptetni,mert azzal a támogatók kudarca beismerésre kerülne.De emberek !Ezeket a kudarcokat már bizonyították,csak ebben az évben 2x - kétszer - többször./4 évi alatt, parlamenti munkájukkal, " részvétel a fontos " - hányszor.Reálisan nézve Falus belátásán múlik a siker.A többiek?Röhög a Jobbik - országos szinten is - mert ebből a nevetséges marakodiból,megint ők jönnek ki győztesen.Nem feltűnő,hogy feltűnően visszafogott csak létüket bizonyító " fenntartó reklám " kampányt csinálnak.Aztán a mi sikerünkről!Vitathatatlan,hogy tudnak,beszélnek rólunk.A SZÍNFALAK mögött!De!Íme hogy megsokasodtak a " megmozdulások "A féltékenység erőt szül - rendszeresen rosszat.Egyre másra jelentkeznek a " tömegesítők "Amúgy magyarisan,külön-külön!Majd én megmutatom hogy több ember jön,mint a Szabadság térre,meg a Kossuth térre!Nem ám megyünk mi is,mint a falusi búcsúba szokás!Nem csinálunk magunknak!Aztán a nép, a TÉTOVA nép,megint nem megy sehova:A kedves vezér meg röhög a markába,amúgy kádárosan vállránt egyet,és ül a trónján,ellenséget keresve,új kinzóeszközöket,gyerekes ostobaságokat zúdítva az ország nagy részére.És mi - nem MI - felnőttesen szenvedve perverz módon viseljük ezt!

    VálaszTörlés
  6. Igazat adok Gábornak ami a harmadik pofon megjövendölését illeti.
    És igaza lesz Döbröginknek is, csak most nem őt verik el harmadjára de, hogy harsogni fogják az biztos.
    Falus doktor egyetlen jó dolgot tehetne --amitől a respektje inkább nőne mint csökkenne--: visszalépne kimondottan Bokros Lajos javára. Ezzel megőrizné méltóságát és esélyt adna Budapest majd rajta keresztül lassan de biztosan az ország visszafoglalására.
    A mindenfelé megnyilvánuló --kevés kivételtől eltekintve-- megélhetési politikusok ezt nem ismerik fel. Mint ahogy a Kossuth téren feltálalt lehetőséget sem.
    Igazat adok Magyar Bálintnak aki a legutóbb szomorúan és megindultan mondta:
    a jelenlegi ellenzék meg sem érdemli, hogy leválthassa a jelenlegi hatalmat.
    (mást is mondott, korábban is, de hivatásoséknál süketek a fülek és tompák az agyak)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemóvatos! Tökéletesen egyetértek Veled, mert amikor Falus neve szóba került, többször írtam, hogy Bokrossal együtt képzelném el. Egyszerűen nem értem, hogy nekünk miért nem kell egy ilyen nagy-tudású Ember?!?!?! Főleg azt nem értem, hogy mi a baj Bokrossal, hogy miért nem kell a baloldalnak? Én az Ő helyébe már rég itt hagytam volna ezt a sok rinyáló ellenzéket! De Ő még mindig reménykedik, hogy hátha megjön az eszük. De nem és nem!!! Egyedüli politikus akinek nincs vaj a fején. Kivéve a "Bokros csomagot", amit ha a nép, az istenadta nép akkor elfogad most élhetnénk, mint marci hevesen! De ezeknek még a Lengyel vagy a Horváth példa sem elég! És még azt sem értem, hogy a két "vajas fejű" /+Gyurcsány F./ miért nem fognak össze? Úgy hogy Gábornak tökéletesen igaza van!!!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  7. Úgy gondolom, hogy ennek a civilszervezetnek ( OGYM ) jobban figyelembe kellene venni, hogy a jelenlegi helyzetünkért a baloldali pártok vezetői legalább annyira felelősek, mint a most hatalmon levőké. A legnagyobb gond, hogy még most sem képesek és hajlandóak szembenézni az okokkal. Így alternatívát sem tudnak az ország számára felmutatni.
    Nem elég a parlamentáris demokrácia alapjait és a kereteit kiépíteni, ha a tiszta közélet törvényes garanciáit tudatosan hiányosra és gyengére alkotják. A kötelező teljes nyilvánosság és az ellenőrizhetőség , a párt és kampányfinanszírozástól a közbeszerzésekig , nemcsak a közpénzek sorsát határozzák meg, hanem a közmorál stabilitását is. Ellenkező esetben, mint ami most a miénk, az egymással vetélkedő pártok, illetve azokat uraló klikkek és gazdasági háttércsoportok érdeke az ország érdeke elé kerül, és a megtermelt közjavak jelentős része a korrupció martalékává válik. Innentől kezdve már szabad az út bármelyik érdekcsoport , jelenleg a Fidesz, részére, hogy a társadalomtól elbitorolt gazdasági potenciál segítségével a társadalmat, beleértve a híveit is, félrevezetve a saját részére egyeduralmi rendszert építsen ki. Ez pedig egyértelműen zsákutca.
    A kormányzó pártok az elmúlt tíz évben a korrupciós folyamatok okozta veszteség pótlása miatt a gazdaságot túladóztatták, és az országot adósságspirálba taszították. A gazdaságot terhelő magas adók következtében pedig elvesztettük a versenyképességünket. Amíg a versenytársaink gazdasági fejlődése (GDP) 2005-től 2013-ig a világbank reálértéken számított adatai alapján: Csehország 13,1%, Románia 20,6%, Lengyelország 35,9%, Szlovákia 34,6%, addig Magyarországé 0,4% !!! Ez így egy száraz adat, de a következménye mindenki életszínvonalát érinti.
    Szerintem ennek a mozgalomnak a demokrácia visszaállítása mellett, a tiszta közélet garanciáinak a megteremtését kellene célul tűznie. Ha az emberek tisztábban látják az ide vezető okokat, és a kiutat, akkor az apátiából könnyebben válthatnak át a cselekvésbe.

    VálaszTörlés
  8. Sajnos Gábornak igaza van.Pedig mennyire szerettem volna én is azt írni,hogy van remény.De sajnos az ellenzék vezetői április óta sem tagadták meg magukat.Veszekednek,vitatkoznak,és patika mérlegen méricskélnek,hogy ki,merre, hány méter.A megegyezés nagyvonalúságát még nyomokban sem látom rajtuk.Pedig de nagyon ránk férne a siker.Mert ha nem is aratnánk elsöprő győzelmet,de mégis azt gondolom adni kellene néhány nagy pofont a Narancsosoknak. De így,hogy a vezetőink ennyire bénák ,és kisstílűek ez nem fog menni. Mégis azt mondom minél többen menjünk el szavazni,mert a nagy részvétel az ellenzéket segíti,a kis részvétel a Fideszt.A jelszó továbbra is érvényes,ha otthon maradsz Orbán rendszerére szavazol.Tehát október 12-én irány szavazni.Végül is nagy a tét ,mert most öt évre választunk helyi önkormányzatokat,polgár mestereket. Szánd már rá azt a fél órát a szavazásra,Kedves Választó

    VálaszTörlés