2014. szeptember 29., hétfő

Bokros teendőink vannak. Nyeregbe!

Több mérvadó hírportál állítja egybehangzóan, biztos háttérinfókra hivatkozva: ma délben Falus visszalép Bokros javára. Respekt Falus Ferenc, respekt Hárompártok, jobb későn, mint soha, és akkor csapjunk a lovak közé.




Az Ország Gyűlése Mozgalom minden rendelkezésünkre álló eszközzel jóideje ezt javasolja már: másfél hónapnyi Kossuth téri nonstop tüntetésünk tereptapasztalata szerint a budapesti demokraták többsége Bokrost támogatja minden más jelölttel szemben a főpolgármester-választáson. Akik pedig szombaton velünk voltak a Demokrata Seregszemlénken, és élőben is találkoztak Bokrossal (video itt), azok megbizonyosodtak: Vele lehet nyerni. Márpedig 2014 a demokraták számára a vereségek éve, jó lenne végre összeszedni magunkat és elkalapálni a Narancsokat, hogy legalább Budapestet, a Demokrata Fellegvárt visszavegyük tőlük. Falus, és várhatóan Magyar György visszalépése megteremti ehhez az esélyt: nem hatalmas esély, de elégséges esély egy hatalmas pofon Orbán nagy arcán való elhelyezésére. Aligha fogja ugyanis a Főgazember központosítani eredeti tervei szerint a főváros közigazgatását, elvéve ezzel a kerületektől minden jogosítványt, ha a Főpolgármester ellenzéki. Hiába nyerünk meg ugyanis egykét kerületet, ha közben elveszik a polgármesterek hatásköreit, és Narancskomisszárokra bízzák a kasszakulcsot. Ezért kulcsfontosságú az utolsó esélyt megjátsszani, és úgy tűnik, Falus és a Hárompártok józan esze ezúttal fölülírja a szűk pártérdeket.


Hogy jómagam és az Ország Gyűlése Mozgalom önkéntesei mi mindent kaptunk az elmúlt hetekben Bokros melletti kiállásunkért és kampányolásunkért, az persze egy másik történet. Lettem Orbánügynök, Fideszbérenc, megosztó, bomlasztó, napok kérdése volt már csak, hogy gyerekgyilkos kannibállá váljak az ellenzéki média mindenféle formáiban. De kibírtuk, mintahogy kibírunk bármit, ha biztosak vagyunk az igazunkban, mely igazunkat a mai várható döntéssel maguk az ellenzéki pártok fogják elismerni. Úgyhogy csak közbevetőleg mondom: mindazok, akik minket mindenütt mindennek elmondtak, mostantól hallgassanak el, de nagyon, mert akkor ugyanezen jelzőkkel kéne illetniük saját pártjukat és annak vezetőit is. Ha hallgattatok volna, ha bölcsek nem is, de lagalább tisztességesek maradtatok volna. Na, de ugorjunk, megtörtént, lesz is még ilyen, az Ország Gyűlése Mozgalom saját stratégiai döntéseit soha nem fogja alárendelni orruknál tovább nem látó apparatcsikoknak. Az okosabbak meg most rádöbbennek: tán célszerű odafigyelni arra, amit mondunk, mert lehet hogy odakint, a Kossuth téren élve van némi fogalmunk a rengeteg élő találkozó alapján, hogy mit akar a Nép.


Bokros saját szavazótáborához valószínűleg egy az egyben hozzá lehet adni a visszalépő Magyar György és a Hárompártok Falus mögé tett szavazóbázisát. Ez indulásnak mindjárt 30%-nál magasabb támogatottság, ami bizony Tarlós erejéhez képest már látótávolságban van. A passzív szavazók meg olyanok, hogyha erőt és esélyt látnak valahol, akkor hajlamosak megmozdulni. Jó lenne persze, ha a Fodor-féle "Liberálisok", meg Schiffer LMP-je is visszalépne Bokros javára, merthát itt az igazi választás nem bal vagy jobboldaliak, hanem demokraták és autokraták között lesz. És ha Fodor le akarja mosni magáról eddigi több mint kétséges tetteinek legalább egy részét, akkor most lépnie kell, vagy hogy pontosítsak: az általa odatett jelöltnek visszalépni. Schiffer ugyan máris kijelentette, hogy Ők aztán nem lépnek vissza, de nyilván nem véletlenül volt ez számára ily sietős. Az LMP szavazói egy Bokros-szintű jelöltre simán átszavazhatnak, úgyhogy könnyen előjöhet az a helyzet, hogy pár nappal a választás előtt az LMP-nek is vissza kell lépnie, mert különben saját szavazói büntetik meg Őket még a kerületekben is.


Két hét van hátra, ha jól csináljuk, akkor elég lehet arra, hogy a Fővárosunkat visszavegyük a Narancsoktól. És Bokros kemény pali, nem fog megijedni egy narancstöbbségű fővárosi közgyűléstől, bár ha a billegő kerületeink teljes erővel beleállnak a Bokros Kampányba, akkor még megnyerhetik a sajátjukat is a főpolgármester-jelölt népszerűségére támaszkodva, és akkor a fővárosi közgyűlés szintén demokrata többségű lehet. Az Ország Gyűlése Mozgalom természetesen teszi tovább a dolgát, ahogy eddig is: gőzerővel kampányolunk a Kossuth téren, a neten, mindenfelé, amerre önkénteseink mozognak szerte az országban, és ez már nem kevés helyet jelent. Nyilván a mai napon a Hárompártok kampány és egyéb főnökei fölveszik a kapcsolatot a Bokros Csapattal, hogy összehangolják az előttünk álló időszak kampányait. Van számotokra egy javaslatom: szervezzetek egy Naggyűlést a Kossuth térre a választás vasárnapja előtti szombatra. Jó sokan elférünk ott, a Tér a Miénk, Demokratáké, továbbra sem kérünk érte semmit cserébe, továbbra sem akarok még csak felszólalni sem, nyugi. Egyszerűen csak adna némi lelkierőt a Budapestieknek, ha a választás előtti estén egy Bokros mellett kiálló Demokrata Tömeget láthatnak Orbán Parlamentje előtt. Gondolkodjatok el rajta, két hét elégséges idő további jó döntések meghozatalához. Mégegyszer: respekt Falus Ferenc, respekt Hárompártok.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


19 megjegyzés:

  1. Jóóóóóóóóó reggelt mindenkinek, jó reggelt Budapest! Jó reggelt minden reálisan gondolkodó embernek és pártnak, akik úgy döntöttek, hogy beállnak Bokros mögé!!!!!! A többi még alszik kicsit. Bár én úgy gondolom, hogy a Liberálisok és az LMP-ek nem fogják visszahívni Bokros mögé támogatottjukat. Az öszvérnél is makacsabbnak gondolom őket (inkább csak ezt írom róluk). Minden esetre, most visszatért a remény! Remény lett Tarlós elzavarására. De, - tudom én mindig, de (!) - attól tartok, hogy Orbán és gombnyomó rendszere nagyon meg fogja nezíteni - Bokros nyerése esetén - a helyzetet. Lásd Csepel. 5 évre beültették az utólsó pillanatokban a fidesz embereket. Itt sem lesz szerintem másként :( Sőt a jogokat is úgy, de úgy meg fogják még nyirbálni, ahogy csak bírják! Itt minden megtörténhet mondta Orbán, sőt újabban azt is mondta, hogy föl kell számolni a politikai korrektséget. Mondjuk nem tudom, hogy pont ő ezt miért mondja, mert soha nem volt az politikailag, de másként sem! Semmiben soha nem volt korrekt. Szóval vannak elképzeléseim, hogy mit tervezhet a zakkant agyában:( Azért megpróbálni mégis meg kell! Bízzunk Bokros helyzetfelismerő, csavaros, ravasz, kitartó okos agyában! Más lehetőség úgysincs! De most remélem ez lesz a nyerő!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen ez a vísszalépés Falus Ferenc részéről Bokros Lajos javára az ígazi demokraták győzelme.Köszönjük,hogy Falus Ferencnek,hogy felmérte a valós helyzetet és belátta,hogyha indul akor tuti vesztés lesz az ellenzéki oldalon.Köszönöm az ORSZÁG GYŰLÉS MOZGALOMnak,hogy színte 100%-lékkal a tagok Bokros Lajos mellé állt és nagy esélyt adva Bokros Lajos győzelméhez.Igen, amit Szabó Gábor Tuareg leírt az ellenzéki demokratikus oldal gyalázkodása valós.Itt Nyíregyházán a demokrazikus pártok elmondtak mindent,hogy Tuareg egy alvílági bűnöző és minden tagja is bűnözők.Ezt útólag is kikérem magamnak,hogy így lealjasitották Szabó Gábort Tuareget és az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM minden tagját.Én itt Nyíregyházán első számú célpont lettem a demokraták számára,mivel a nejemmel tagja vagyunk a ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOMNAK.Sajnos ennek kézelfogható bízonyítékai vannak,ami egyenlőre nem bízonyítható,hogy mindent elkövettek,hogy el lehetetlenítsenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A holnapi cikk a Te esetedről fog szólni, a mai szólt volna róla, de a Falus visszalépésére gyorsan kellett reagálni. :)

      Törlés
  3. Jó reggelt, derűs és vidám hetet!
    Tegnap este felrobbant a net a Fészen. Mindenki az ATV közleményéről beszélt, vérmérséklete szerint egyetértve vagy éppen tagadva újabb átverésre gondolva.
    Az O.GY:M. tagjait szimpatizánsait külön féle jelzőkkel illetve amortizálni kezdték. Holott csak egy lehetőséget adtunk Bokros Lajosnak arra, hogy a téren elmondja elképzeléseit a főpolgármesteri jelölésével kapcsolatban.
    Rengeteg háttér beszélgetés és rengeteg élőben elhangzott mondatok után döntött Gábor és az OGYM amellett, hogy a pártsemlegességet nem feladva kiáll Bokros Lajos mellett.
    Jó lenne ha a Főváros polgárai felébrednének és megfelelő számban támogatnák Bokros Lajos főpolgármesteri jelölését.
    Köszönjük azoknak akik visszaléptek Bokros Lajos javára, ezzel is kinyilvánitva véleményüket a Narancs uralom ellen. Respect !
    Hajrá Budapest, Hajrá Magyarok!
    Hajrá Bokros Lajos! Viva O.GY.M.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kellene az a Kossuth téri többpárti "összeröffenés", amit javasoltál. Egy kis zene, egy kis vers, rövid felszólalások mindegyik pártvez.részéről.Akár mindegyik visszalépő is mondhatna pár szót, kézfogás...Bokros meg a "bal"felé egy kis "megnyugtatást"... Rövid, érthető indoklása a "miért csak most-nak" vezetőktől... Buzdítás, mosolyok...S igazad van, neked ott nem kell felszólalnod. most még nem. A bpesti aktivisták meg győzködjék a bizonytalanokat.B. demokrata, ez a lényeg. Természetesen lesznek, akik elfordulnak. Mindig volt, s lesz is ilyen.Még szombatig van idő.Nem plakátragasztással kéne addig foglalkozni, hanem szervezéssel. (privát vélemény). Ettől a szombattól nagyon sok függ majd! Hajrá Mország! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nagyon kellene! Csak egy bajom van ezzel. Ismerve a pártvezérek gondolkodásmódját, most elkezdenek vakarózni, hogy nem lesz ez így jó, mert lassan Szabó Gábor írja nekik a kottát és azt nem hagyhatják.Amúgy meg azt hiszik, hogy az ő kampányfőnökeik nagyon is értenek a dolgukhoz (sokmillió forintért). Persze. láttuk ezt a tavasszal.

      Törlés
  5. Szeretném remélni: a visszalépés Falus dr. döntése volt és az őt erőltető kampányguruk szerényen de igen szorgalmasan beleállnak Bokros támogatásába. Jóváteendő eddigi önző és rövidlátó magatartásuk okozta károkat.
    A kerületekben is van még tennivaló, meg a Fodorgabit is fel kéne már ébreszteni.
    Schiffer reménytelen, de az eddigi követői talán nem. Bizonyára tovább fog az LMP karcsúsodni. Kár lenne értük.

    VálaszTörlés
  6. Megtettük azt fél lépést előre, ami esélyhez kellett.
    Reméljük, jövő héten már másfelet lépünk.

    VálaszTörlés
  7. Schiffer most vakarhatja a homlokát. Nem csodálkoznék, ha Bokros-csomagozni kezdene... mert ugye valami ürügyet most ki kell találnia, hogy miért ne támogassa Bokros főpolgármesteri indulását az LMP.
    Így viszont a MOMA szépen megeszi az LMP-t a hülyesége miatt.

    VálaszTörlés
  8. Ez az általam már nem is remélt esemény hosszú évek óta az első, ami reményt ad, hogy a racionális gondolkodás és az ügy iránti alázat csírái megjelentek és ez a gondolkodás elterjedtebbé váljon az ellenzékben.

    Ennek óriási jelentősége van! Ezért köszönet a hárompártoknak, mert ez nagyon nehéz döntés. Most először sikerült legyőzni önmagukat. Ez a legnagyobb emberi teljesítmény. Felejtsük el, ami volt és kezdődjön egy új korszak: a valódi együtt működés korszaka. Mindegy személy szerint ki csinálta, ki mondta ki, a hangsúlyt most már nem a vitára, hanem az együtt dolgozásra kell helyezni!. Az OGYM-nek pedig folytatnia kell az integráló-mediátori tevékenységét. Remélhetőleg lassan beérik a vetés.

    Azt hiszem külön köszönet illeti Magyar Györgyöt, aki példát mutatott arra, milyen viselkedést várunk el minden párttól ( Jobb és bal oldalon)...: gyakorlati, racionális gondolkodást, szerénységet, de mindenek előtt a hatalmas felelősségük felismerését, ami eddig még nyomokban sem volt érzékelhető.
    Fodor Gábor, ha nem lépteti vissza a jelöltjét, erkölcsi nullává változik. Vége! Schiffertől pedig nem is várok mást... de örülnék, ha tévednék. Nem sajnálnám, ha levesbe menne ezután, mert a kompromisszum képtelenség nagyon rossz politikusi tulajdonság és a helyét most könnyen átveheti a MoMa. Gyakorlatilag semmi szükség rá a kialakuló politikai palettán.

    VálaszTörlés
  9. Falust fellehetne kérni egy Bokrost támogató beszédre. A többiektől meg elvárható lenne

    VálaszTörlés
  10. Örülök,hogy így történik ahogy.Mert Falus Ferenc kiváló ember.Megértette,hogy neki több idő kellene,hogy mindenki megismerhesse,hogy jó politikus váljon belőle.Ez a lépése arra vall, hogy érzékeny a politikára.Talán most egy ország megismerte a nevét,és nem kizárt,hogy a következő választáson már komolyan lehet vele számolni.Most a az ellenzéki pártoktól nem kapta meg az elégséges időt.De ezzel a lépésével egy csapásra bebizonyította,hogy politikus. Köszönjük Falus Ferenc főorvos úr,hogy felelős,és meggondolt lépésével megteremtette az esélyt,hogy Budapest ismét a demokratáké legyen. Budapest lakói. Éljünk vele, aki csak teheti menjen el,és szavazzon a demokráciára,szavazzon Bokros Lajosra!!!!

    VálaszTörlés
  11. http://nepszava.hu/cikk/1034837-a-pm-nem-tamogatja-bokrost/

    az mszp nem volt a sajtótájékoztatón a PM pedig nem támogat , mert a zöld baloldali értékeket nem támogatja eléggé Bokros
    Maradt a visszaléptető E14--- és a dk aki ott volt a fiaskó bejelentésénél--pedig semmi köze nem volt hozzá!

    Magyar György lehetett volna a jobb jelölt!
    a civil támogatás őt segíthette volna --azt tán lehetne védeni mindenkinek!
    Így viszont megint nagyobb rombolás történt, mintha minden maradt volna a régiben!
    Tán a kampánylendület elindult, de jelölt híján még az se!
    Elkeserítő!

    VálaszTörlés
  12. Hogy mit mond a PM teljesen mindegy. Nekünk mindegy. A szavazók döntenek. PM pedig veszít... sajnos ezek a nagyon kedves, szimpatikus emberek/álmodozók nem látják a fától az erdőt. Még mindig. Félek soha nem is fogják.

    Ha valaki elveszik a részletekben, soha nem fogja elérni a célját. Mert nem a fősodorra koncentrál.
    Ma nem az a kérdés, hogy az ő zöld programjuk beleillik-e tökéletesen Bokros programjába, hanem az:
    diktatúrában vagy demokráciában akarunk-e élni.

    Ha ezt még most sem fogták fel... hát menthetetlenek. LMP detto... a liberálisoknak nevezett Fodor vonal pedig egyenesen röhejes.

    VálaszTörlés
  13. Úgy látszik, Budapest népe sarokba szorította a "hárompárti megállapodást" és kinyilvánította akaratát, ami nem más: ESÉLYT AKARUNK Tarlós leváltására!

    ehhez pedig olyan jelölt kell, akit a többség arra alkalmasnak vél. Bokros Lajos ilyen jelölt. Hogy ki fedezte fel, ki csinált neki reklámot, az ebben az esetben nem dominál! Az a lényeg, hogy még időben észthezkaptak az emberek és a pártok is, már amelyiknek van esze.

    Mert Shifferról köztudott, hogy Orbán BAL ZSEBÉBEN SZÜLETETT, tehát nem fog beállni a sorba. Fodorról megvan mindenkinek a véleménye: Fidesz-kutyából nem lesz demokratikus szalonna!

    De ha a többiek, akik a Nép érdekeit tartják szem előtt a sajátjaik helyett, megteszik ugyanezt a lépést, amit Falus dr. és Magyar György már megtettek, vab reális esély a főpolgármesteri cím megnyerésére.

    Egyetértek mindazokkal, akik azt mondják: A NEHEZE EZ UTÁN JÖN. De ha lesz kitartás és bátorság végigmenni a megkezdett úton, a siker nem maradhat el!

    Személy szerint én nem sokat tudtam tenni e lépés elősegítéséért, de soha egy percig nem kételkedtem e lépés szükségszerűségében. Örülök annak, hogy a vezető pártok VEZETŐI közöl sokan jobb belátásra szánták el magukat. Remélem, a ma még tétovázók is belátják: EGYSÉGBEN AZ ERŐ! És holnapra a tábor még szélesebb támpgatásban fog részesülni.

    Csak felmerül bennem egy kósza gondolat: MIÉRT KELLETT ERRE ILYEN SOKAT VÁRNI? De jobb későn, mint soha!

    A Demokráciáért, a Köztársaságért sok esetben nagy tettekre van szükség!

    VálaszTörlés
  14. http://www.atv.hu/belfold/20140929-az-mszp-se-all-be-bokros-moge/hirkereso

    itt az újabb!
    Kellett ez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ottika, el is olvastad, vagy csak vadul linkelsz?

      Törlés
  15. "Két hét múlva rend lesz" - remélem értitek a viccet. ;)

    VálaszTörlés
  16. Gáborka azóta más megint más az ábra! volt jó és rossz rendőrünk-- meg minden féle!
    egy interjú alatt kétféle beszéd--bár az elgondolás nem volt rossza csak a végrehajtó volt ostoba!
    http://www.atv.hu/videok/video-20140929-bokros-lajos

    VálaszTörlés