2014. augusztus 10., vasárnap

És miért is ne sikerülne?

Jószándékú féltés, kiégett értelmiségiek szöszölő nyavajgása, öröm és káröröm, meg egyáltalán: a szokásos "dögöljön meg a szomszéd tehene" típusú magyar virtus kíséri az Ország Gyűlése Mozgalom megalakulását. Pedig sikerre ítéltettünk, bocsi.




Úgy tűnik, hogy épp a Narancshatalom az egyetlen, amelyik a helyén kezeli Mozgalmunkat: nem azért próbálják egyértelműen alkotmánytalan eszközökkel megakadályozni a Demokrácia Erődjének fölépítését, mert jelentéktelennek tartanák. Nem azért volt az első napon láthatóan kiemelt rendőri készültség a Kossuth téren és környékén, mert legyintenének erre az egészre. És akkor szokás szerint csaxólok, hogy az utóbbi évtized a Fidesznyikek stratégiai tervezésének profi voltát bizonyította, lazán, komolyabb ellenállás nélkül foglalták el az Országunkat, nemdebár. És bár kétségkívül nehéz kikerülni a Fészbukon lejárt szavatosságú baloldali megmondóembereink butáskodásait, de azért törexem erre, ugyanis Őket olvasva a kollektív öngyilkosság lenne az egyetlen megoldás, ami azonban nem az én habitusomnak megfelelő opció, bocs. És nem tudom, hogy ezzel megnyugtatom, vagy épp kiakasztom Őket, de mindegy is: Mozgalmunk sikerre ítéltetett, lehet kardba dőlni, vagy épp mosolyogni, csííííz.


Ha valamiről objektív ítéletet akarunk mondani, ahhoz kicsit távolabbi nézőpontot kell választani. Onnan racionálisan fölmérhető, hogy milyen esélyekkel és erőforrásokkal rendelkezik az a valami, aminek a várható sorsáról filózok éppen. Kezdjük a kályhától, a Mozgalom létével és alaptevékenységével, ami ugyebár egy Kossuth téri nonstop tüntetés. Amíg az Alkotmányban van szabad gyülekezés, addig ott leszünk a Kossuth téren, és mint Ország Gyűlése Mozgalom leszünk ott. Merthát így döntöttünk, teccenek tudni, és ehhez a dologhoz akaraterőn, bátorságon kívül más nem kell. Roppant konok pali vagyok, és megvannak körülöttem már azok az emberek, akik hasonlóképpen élnek, és gondolkodnak. Szóval Kossuth tér, meg Mozgalom az van, lesz, ha kell időtlen időkig, lehet belenyugodni. A következő kérdés annak tömegesedése. Én azzal nem tudok, mellesleg nem is akarok foglalkozni, ha valaki tízezer embert várt az Alapító Gyűlésre, mert mi viszont nem annyit. Ha 297 első napi alapítói létszámunkat valaki kevesli, az nem abban csalódott, amiről a Mozgalom szól, hanem csak saját vágyaiban, hibás logika minket okolni magánkudarcokért.


Kristálytisztán leírtam nemegyszer, hogy mi az Ország Gyűlése Mozgalom Jövőképe, és ahhoz hogyan, milyen időtávban kíván eljutni: lehet újraolvasni és meglepődni. Hosszútávú, építkezős, szervezetfejlesztős történet, nem pikkpakk Orbánűzés, már csak azért sem, mert az ugyebár eddig nem jött be senkinek. Aktivitásunkat nem az Alapítói Gyűléssel fejeztük ki és be, hanem csak azzal kezdtük: nem azért parkolunk a boxutcában járó motorral, mert véget ért a verseny és várunk a mérlegelésre, hanem azért, mert most fogjuk megkezdeni az első edzőköröket. Pszichológiai változást fogunk elérni az Országban: hozzászoktatjuk az embereket, hogyha akarnak valamit tenni az otthoni fogcsikorgatás helyett Orbánék ellen, akkor mi ott vagyunk ehhez a megfelelő helyen. Jöjjön ki, mutasson be egyet a Parlamentnek álcázott Bolhacirkusznak, csüccs, és dumáljunk. És ha ezt egyszer megteszi, akkor valószínűleg másodszor is meg fogja tenni, mert a hozzá hasonlóak társaságában teheti ezt, és nem az otthon magányában.


A tüntetés állandó létszáma pedig elkerülhetetlenül folyamatosan növekedni fog. Persze nem az Alapító Gyűléshez képest, hisz oda eljött mindenki, akit létező saját kommunikációs eszközeinkkel meg tudtunk szólítani. Egy aktus, az meg ugye kivételes alkalom, ha állandóan az lenne, asszem gyors kifáradáshoz és unalomhoz vezetne: a Jókai bablevest is meg lehet unni, ha mindig csak az van. Nem, kérem szépen, van egy átlagos napközbeni 20 fős induló csapatunk, ami éjszakára 10 főre csökken. De azért arra fölhívom ám a figyelmet, hogy az a 20 fő, az nem 20 darab emberből, hanem 50-ből jön össze. Nem 20-an dekkolunk magunkra hagyatva, hanem jönnek-mennek az embereink, és ennek a forgalomnak a következménye az állandó 20 fős létszám. Magyarul, ha az érdeklődést Mozgalmunk iránt fönn tudjuk tartani, akkor növekszik az a bázis, amelyiknek jövésmenése a csapat mindenkori aktuális létszámát a helyszínen meghatározza. És a bázis folyamatosan növekszik, és egyre többen kezdenek rájönni, hogy ha csak egy szabad órájuk van, és odajönnek közénk beszélgetni a sors-, és gondolattársaikkal, máris hozzájárultak a Mozgalom erősödéséhez. És minél többen teszik ezt, annál nagyob lesz az aktuális létszám a helyszínen, és annál vonzóbb lesz ez a részvételi forma a passzívabbaknak.


Naponta 40 fövel növekszik Mozgalmunk fészbukos csoportjának létszáma, és mivel csak önkéntes jelentkezés alapján veszünk föl valakit, ez bizony a bázis erősödését jelenti. Mozgalmak a média hiányába szoktak belepusztulni: van egy pont amikor nem jön már újságíró, nincs kamera, és egyszercsak eltűnik a hírfolyamból az aktivitás. Én azonban eleve nem számoltam külső médiával: a Blogom, a Fészbukos Csoportunk, és egyéb netes kommunikáció volt az egyetlen hírvivőnk. Mi nem tudjuk elveszteni a média érdeklődését, mert nem is akarjuk megnyerni egy egyszerű elv miatt: nem mennyiségre, hanem minőségre törexünk. Aki jön, azért jöjjön, mert azt és úgy akarja csinálni, amit mi is akarunk, és ne ki tudja mit akaró embermennyiség gyűljön össze a zászló alá, mert az káoszhoz vezet. Szóval van saját médiánk, amelyik szintén napról napra erősebb, és mivel saját, ezért nem függünk senkitől. Egyre több és több embert érünk el, egyre több és több emberi kapcsolatot teremtünk, egyre többen jönnek közénk, és ezért egyre többen néznek ki a Kossuth térre segíteni nekünk, és persze önmaguknak.


Kizárólag saját, mindentől és mindenkitől független erőforrásainkra támaszkodva hoztuk létre a Mozgalmat, így aztán csak saját magunkkkal cseszhetünk ki, mert külső tényező erre képtelen. Mi viszont vigyázunk rá, hogy ne csesszük el, ezért aztán nem látom, mitől is kezdenénk összezuhanni, mikor minden létező tény és elemzés azt mutatja: bővülünk. Minden egyes nap nekünk dolgozik, minden egyes elért újabb ember egy csatlakozási esély, egyszerű matek ez, mégha fáj is kritikusainknak és irigyeinknek. Van már egy törzsgárdánk a legtöbbet kint tartózkodókból, és ehhez már most is jönnek azok a Társaink, akik ha csak egy órára is, de jelenlétükkel, részvételükkel erősítenek bennünket. És mivel a Téren nagyon klassz a lét, jó a hangulat és erős az összetartás, ezért aki egyszer már kinézett, az többször is így tesz. Ha meg valami olyan tervvel és módszertannal rendelkezik, amelyiknek nincs gyenge pontja, akkor az bizony sikerre ítéltetett.

Az Ország Gyűlése Mozgalom.



31 megjegyzés:

  1. Jól esik reggel ébredés után jót olvasni! Köszönet szervezőknek, az ott kint tartózkodóknak, a kitartásuknak, mely remélem személyekben és erőben is erősödni fog, napról napra!
    Csak így tovább, föladni nem szabad!

    VálaszTörlés
  2. Jó érzés, ha valami közös pozitív szándék látszik érvényesülni.Természeten szorongok az illegitim hatalom reakcióitól, és remélem , elbizakodottságukban csak akkor vadulnak meg amikor mááár visszafordíthatatlan a törekvésünk.

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Téren lakok! Sokan és sokféle képen élik meg a sikereket. Van aki ujjong, van aki meg csak egyet legyint. Az ujjongókból vannak többen. Aki nem tudnak kilátogatni a Térre mert nem Budapesten hanem az ország másik csücskében laknak azok is kíváncsi várják a fejleményeket.Szurkol és örül annak, hogy minden nap egy kis lépéssel közelebb kerülünk a tér teljes elfoglalásához. Húzzunk bele.......

    VálaszTörlés
  4. Én a reggeli teámat már másodszor a Kossuth térren iszom meg.Nem akarok nagy számokat mondani,de mindig vissza járó reggeli tea ívó ember leszek itt a Parlament elötti Kosuth térren mind adig amig a fasiszta,diktatorikus Orbán el nem távozik Magyarország,Europa és a vílág politikai életébe.Én mint O.GY.M. alapító tagja meígérem,hogy kitartok a csoport céljaiért. JOCO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. attól függ mekkora a gyerek? Ha nem túl kicsi akkor nem árt ha mielőbb tanulja a demokráciát.

      Törlés
  5. Nem csak gyűlni szabad, hanem megszólalni is !!!
    Mondjuk nem arról, hogy milyen jogi/határozati-csörtét vivtatok a budapesti rendőrfőkapitánnyal, hanem nevén nevezhetnétek a mára kialakult rendszert. Mert a demokráciát csak azután lehet visszaállitani, ha előtte kimondjátok azt: az orbáni-fasizmusból és az őket legitimáló pártokból elég volt !!! Erről kellenének plakátok is...
    Ugyanis a létszám csak úgy nő és nőhet, ha megfelelő a tájékoztatás, és majd csak ettől várható/remélhető a fejekben való megvilágosodás is.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon Ürülök, ami ott történik, én csak a távolból kísérem figyelemmel a napjaitokat, de lélekben ott vagyok Veletek és nagyon nagyon szorítok a siker érdekében Nektek.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is!
    Miért is ne sikerülne, sikerre van ítélve, és ez nem sima frázis, ez a valóság. Az ötlet egyszerű és kézenfekvő, hozzuk létre a demokrácia szigeteit, és nem csak itt az ország főterén, ahol kétségtelen tény, hogy jogunk van nekünk is jelen lenni. Hanem az ország számtalan pontján is Budapesttől Bajáig, Nyíregyházától Győrig.

    A gondolat jó, mert kommunikálnunk kell egymással, hogy megértsük egymást, kellenek ezek az oázisok, ahol nem a hazug kormánypropaganda és a tüzeket kioltó, altató semmit mondás folyik, ahol megszólalhat a kis ember is, ahol a valóságos problémák gyökerei kerülnek szóba, itt nincs helye mellébeszélésnek.

    A gondolat jó, mert nincs az ilyen kommunikációnak médiája. Az internet, a facebook, nagyon jó, mert nyit a világra, de annyiban hamis is, ha nem vigyázol vele karanténba zár, és ami még rosszabb, hogy pontosan azokhoz nem jut el, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá.
    A gondolat jó, mert a mozgalom pártsemleges és remélem az is marad. A mai a pártok és a magyar társadalmi elit, bebizonyították, hogy nem képesek kedvező változást el érni, nem katalizátorai a magyarországi fejlődésnek, hanem inkább szétrombolói, a széthúzás fenntartói. Saját magukon kívül, igazán nem érdekli mások véleménye. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, ahogyan ehhez a mozgalomhoz is állnak. Még meg sem alakultunk, már fanyalognak, elzárkóznak. Mi mást akarunk! Nem kirekeszteni, hanem inkább befogadni, összekapcsolni a mai Magyarország demokrácia szigeteit. Szabó Gábor a mozgalom vezetője máris egye ilyet nevén is nevezet a Kunigunda utcai tévészékház előtt tiltakozókat. Mert vannak ilyen, és remélem, egyre több leszünk.

    A gondolat jó, mert az állig felfegyverzett állami gépezet vezetői eltévedtek, a terrorelhárítónak elkeresztel erőszakszervezetit, rászabadította saját népére, védtelen embereket lakoltat ki velük, erődemonstráció gyanánt, ezzel fenyeget békés tüntetőket. Ma már külön hadsereg védi az állam legfőbb hatalmasságait. Kitől, mitől félnek? A kérdés, természetesen költői, saját népe elöl, elölünk.
    Ez ellen, az állig felfegyverkezett hatalommal szemben, nincs esély fegyverrel harcba szállni. Egyetlen lehetséges ellenállás a békés, szívós és folyamatos ellenállás!
    Nos, hát, harcra fel, aki változást akar, az mellénk áll, nincs kifogás!

    VálaszTörlés
  8. Az augusztus 20-i ünnepség előtt, majd megpróbálják az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téren jelenlévő embereit a térről kiszorítani, természetesen a Hatalom megbízásából a Rendőrségi eljárások, igazoltatások, köztisztaság, és egyéb problémákra hivatkozva. Az is elképzelhető, hogy "egyesek" behívót kapnak a Rendőrségre, hogy "tanúként" meghallgassák Őket, hogy mi folyik a Kossuth téren című "nyomozásukhoz".
    Mindenki csak annyit mondjon, hogy azért volt Ő ott, hogy meghallgassa az Orbán Viktor miniszterelnök úr beszédjét, mert állítólag fontos bejelentést tesz és arról nem szeretne lemaradni, így ha nincs más kérdés, akkor vissza is menne.

    Teljes "éberséget" követel a Kossuth téri jelenlét megtartása.

    VálaszTörlés
  9. Gyerekekkel kellemetlen az ilyen program, de 2002-ben abszolút ellenségnek nevezett a holdudvaruk egyik impozáns tagja, ezért kötelező. Nem vagyok kiábrándult volt csapattag, eleve nemet mondtam akkor, amikor a gimnáziumban akartak alakulásuk idején beszervezni. Elégedett vagyok attól, hogy már többen látnak úgy, ahogy én akkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit miért kellemetlen? Pénteken voltak többen kis gyerekkel. Hétfőtől én is viszem az unokámat. Lehet, hogy csak 1 órát tudok kint lenni vele, de akkor is ott leszek.

      Törlés
  10. Szívből kívánom, hogy jövő hét szerdára a Tisztelt Bíróság helyre tegye a BRFK-t OGYM ügyben végre!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor!
    Sejtem, hogy ezer dolgod van, de aki itt követi az eseményeket, az információra vágyik. Megjelent a Magyar Nemzetben a helyreigazítás? Elkészült a bíróságnak az újabb fellebbezés? Mi a helyzet most, vasárnap délután?

    VálaszTörlés
  12. 140 km távolságból nap, mint nap veletek vagyok! Sokan mondhatják azt, hogy könnyű messziről, otthonról... Igen, de lássátok be a nagy dolgok mindig a fővárosban történtek, a vidék csendes és aggódó figyelme mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildikó eljön a vidék ideje is. Itt kezdődött ez igaz, de vidéken is lesz folytatás.

      Törlés
  13. A vidéken sajnos nagyon sokan szegénységben élnek! Utazás szinte lehetetlen a másik anyagilag nem tudják megoldani sokan ! Kocsi nincs. Távolság nagy! A buszköltség sok. Sok sikert és eredményes legyen!!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon sok csoportban szétosztottam "A Parlament előtt az ország gyűlése"...c. írást. (Rostás Katitól vettem át.) Úgy éreztem, ezt kell osztani, s tán pici magyarázat a célról sem árt hozzá, aki nem ismerné, v. eddig nem olvasta... Igyekeztem indokoló-lelkesítő-toborzó szöveget írni a kép alá. Igaz, nem mind "egyenruhás", mert unom az egyhangúságot. Azt hiszem sikerült, sok like jött. Az idővonalamra is kitettem. Az Oázisból nem tudom osztani, de...innen is megfelel.

    VálaszTörlés
  15. Orbánék a Magyarország Alaptörvénye nevű törvénnyel és az általa létrehozott Magyarország nevű fantomállammal arra tesznek kísérletet, hogy eltöröljék a magyar alkotmányos rendet és eltöröljék az ezer éves magyar államot.
    És ezzel olyan alkotmányos helyzetet hozzanak létre, amit a magyar nép nagyon sokáig nem tud megváltoztatni, és ami biztosítja kiszolgáltatottságát és kizsákmányolásának lehetőségét.
    Egész addig, míg a nép fel nem ismeri, hogy mi történt, mit tettek Orbánék a magyar néppel és az ezer éves magyar állammal, és rá nem jön, hogy:

    EBBEN AZ EGÉSZ MAGYAR (POLITIKAI) ELIT PARTNER A MAI NAPIG, AKTÍV RÉSZESE A JOGSÉRTÉSEKNEK ÉS OSZTOZIK A TETTESEK FELELŐSSÉGÉBEN.
    NINCS KIVÉTEL, AZ ÖSSZES PARLAMENTI PÁRT, ÉS A VELÜK EGYÜTTMŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK IS...
    EKKÉPP AZ ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM IS.

    Máté Tamás/Alkotmányos Ellenállás/EGYSÉGfront

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Saját logikád szerint akkor Te is...

      Törlés
    2. "Gábor Szabó2014. augusztus 12. 2:30
      Saját logikád szerint akkor Te is..."

      Gábor!
      Ez kb egy óvodás reagálása (bebebe, Te is...)
      Miközben Te is meg mi is pontosan tudjuk, hogy mitől vagy Te a diktatúra segítője, és mitől vagyunk mi a diktatúra ellenzéke.
      Ahogy a pártok, úgy egy darabig Te is félre tudod vezetni a Téged követőket. De ahogy a pártoknak úgy Neked is eljön az igazság pillanata, amikor lelepleződik a hazugságod.
      Amit teszel az Ukrajnában bevált, itt nem fog....:-(
      Itt nem lesz cionista-szabadkőművesek irányította liberális diktatúra.
      A magyarországi nép az Orbán vezette jezsuiták irányította diktatúrát veletek együtt fogja felszámolni, és nem titeket emel hatalomra helyettük.
      Mi magyarok vagyunk és nem ukránok.
      Mi tudjuk, hogy mindannyian, az ÖSSZES PÁRT az általuk irányított civil szervezetekkel együtt, a háttérhatalom manipulációinak eszközei.
      Te is.
      Az EGYSÉGfront viszont nem, mi kezdetektől fogva néphatalmat akarunk.
      Mára már csak egyedüliként a magyarországi politikai életben...

      EZÉRT nem fog sikerülni, amit akarsz....:-(
      Mert ugyanolyan hazugságon alapul, mint a politikai elit diktatúrája .....
      És ezt Te is tudod, meg mi is...
      És ha törölsz innen, attól ez nem fog megváltozni.
      Bármikor, bárhol leleplezünk benneteket...mert tudjuk, hogy mit tesztek, mit akartok elérni...
      Ideje lenne befejezni a néphülyítést, mert ezzel az erővel tehetnél jót is a magyarországi nép érdekében...
      Mert amit most teszel, az a diktatúrát segíti....:-((

      Törlés
  16. Hogy micsoda "véletlen" ez az időzítés...
    Többrendbeli hűtlen kezelésért javasolt vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda Szabó Gábor ellen
    http://nol.hu/belfold/rosszfiuk-voltak-a-jofiuk-1479381
    Hát, éberek a fiúk. Csak nem félnek?

    VálaszTörlés
  17. Hát elég pitiáner összegekről van benne szó. Ezért még letöltendőt sem kap majd SZG barátunk :)

    VálaszTörlés
  18. A Kocsis stáb által elkövetett JARI és Horoszkóp ügyekben a nyomozások, hogy állnak? Bűnpártolás, nyomozás elmulasztása keményen büntetendő.

    VálaszTörlés
  19. Bambinak beakadt a lemezjátszó. Te párhuzamos dimenzióban élsz? Ebben a rendszerben senki sem fogja felelősségre vonni Kocsist.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az országos politikából már kivettelek, ha hamarosan rád büdösítem az ügyeidet innen is menekülnöd kell.

      Törlés
  20. Kocsis ellen kár kamányolni, már el lett döntve a koordinált polg állításnál, hogy bármi lesz is Ő biztos nyerő plgármester lesz!
    Engem az jobban érdekel, hogy miért nem ír a Gábor!
    Az biztos, hogy ez az OGYM többszöreösen nagyobb beégés mint volt annó a Kocsist Budára tüntetés!
    Biztos, hogy nehéz lesz úgy kommunikálni a térről való levonulást, hogy ne kapja meg végleg a "Kókler forradalmár" minősítést. Mert hogy az eddig se volt érdeklődés egyre nyílvánvalóbb, már a japán túristák is csak szánakozva vigyorognak egyet rajtuk, és olyan nagy dirrel-durral ment az orbánbuktatás felvezetése, hogy csendben, észrevétlenül már nem lehet levonulni és minél tovább piknikeznek ott annál nagyobb lesz az égés a levonuláskor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt időm írni, merthát épp bevonulunk a térre lassacskán és nem le onnan...

      Törlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Amikor a dk ilyen fazont (fazonokat?) indít képviselőjelöltként, egyetlen szavadat nem lehet komolyan venni:

    "Egy volt kémelhárító néz le az SZDSZ csepeli választási plakátjairól. A 2006 óta SZDSZ-es önkormányzati politikus Kál Károly a Belügyminisztérium III/II-es csoportfőnökség kémelhárítási szakszolgálatán majd a Nemzetbiztonsági Hivatalnál szolgált. "

    http://index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/iii_ii-es_exugynokkel_kampanyol_csepelen_az_szdsz/

    VálaszTörlés