2014. augusztus 16., szombat

Orbántűzünk, gyertek velünk!

Ma este hétkor ünnepélyesen fölavatjuk a Demokrácia Erődjét a Kossuth tér közepén. Hogy mekkora provokáció ez a Fidesznyikeknek, azt már tegnap este megtapasztaltuk: tehetetlen dühvel beszólogató Narancsoknál nem is kell jobb visszaigazolás.




Ezek a seggfejek tényleg azt hiszik, hogy minden az Övék, és egyszerűen képtelenek fölfogni, hogy nekünk alkotmányos jogunk ott lenni, és azt tenni, amit épp teszünk. Pedig ezek csak lebutított közkatonái Narania Urának, nem kell nagy képzelőtehetség ahhoz, hogy világos legyen: Orbán lelkiállapota nem fog javulni, mikor majd saját szemével látja hatalmának korlátját. Akik már az elmúlt héten is velünk voltak több-kevesebb időt a Kossuth téren, azok tudják: az Orbáni Állam Jelképe az, ahogy ezt a szerencsétlen teret az átépítéssel megerőszakolták. Akik ma este csatlakoznak majd először hozzánk, nekik meg mondom: emberi, közösségi használatra alkalmatlanná tették. Ember csak kövön tartózkodhat, nulla használható zöldfelület, a fák tudatosan úgy kerültek kivágásra, hogy a maradék nehogy bármikor is árnyékot adjon az arra járóknak. Folyamatosan polírozgatott díszgyep, rálépési tilalommal, kutyát-macskát-gyereket-életet a térre vinni tilos. Az egész tér egy célt szolgál: megmutatni a nyugati turistáknak az Orbáni Állam hamis díszletét.


Steril környezet, lehet fotózni, aztán megsülni-megázni és mindenki mehet tovább a dolgára. A Parlament elvileg a demokrácia, a népfelség szimbóluma volna, de körülötte félkilométeres körben emberi életre alkalmas hely nem került kialakításra, ami meg olyan volt, azt fölszámolták. Úgyhogy nem csoda, ha most fullextrásan kiborulnak a Narancsnyikok: épp halomra dől a Díszletmagyarország, és megjelenik a Valóság. Sokezer külföldi turista járkál naponta a téren, zászlófelvonás, zászlólevonás, díszlépés, őrségváltás, megatöbbi látványelem, és akkor ehhez képest meg ott egy sátortábor, nesztek. Már tegnap odajöttek hozzánk, el is magyaráztuk nekik, meg is értették, hogy amit teszünk, azt miért tesszük. És ezek a nyugatról hozzánk érkező turisták nem borultak ki, nagyon is fölfogták, hogy mit akarunk jelképezni, és kapjuk a baráti kézfogásokat. Naja, demokráciában felnőtt polgároknak nincs problémája a népakarat megjelenítésével, annál nagyobb gondjuk van azzal, ha azt bárki korlátozni akarja, mint az esetünben az elmúlt hetekben megtörtént.


Az Orbánimádók legfőbb érve ennyi: elcsúfítjuk a teret. Persze visszakérdezünk, hogy miben is áll az elcsúfítás, hisz rendet tartunk, tisztaságot, sátraink, asztalaink, székeink is civilizáltak, és demokratákhoz méltóan viselkedünk minden pillanatban. Nem vagyunk hülyék, pontosan értjük, hogy mi is a bajuk, csakhát ugye azt nem mondhatják ki nyilvánosan: nem Orbán játékszabályai szerint játszunk, nem asszisztálunk Díszletmagyarország megteremtéséhez. Narania Urainak hosszú idő óta egyetlen céljuk van: kiölni a Népből a lelket, beleszürkíteni mindenkit a tehetetlenség apátiájába, elfogadtatni, hogy nem meztelen a király, hanem csak rendkívül cizellált sztreccsholmikat hord. És lassan el is érik a céljukat: végigmehetünk úgy az országunkon, hogy az ellenük való tiltakozásnak bármiféle komolyan vehető jelét tapasztalnánk. Vannak fellángolások, majd elsüppednek az érdektelenségbe, hatástalan tüntetések résztvevői pedig gyorsan elvesztik a lelkesedésüket. A mi nonstop demonstrációnk azonban minden, csak nem hatástalan: megzavarodott közterületfelügyelők, parlamenti rendfenntartó alkalmazottak keresik rajtunk a fogást, ökölbe szorult arcú Narancsnyikok kapják az idegösszeomlást. Csakhát épp ez a terv lényege: mindenhatóságuk téveszméjének megtörése.


Mi, demokraták, a Kossuth téri Demokrácia Erődben pedig mostantól játszunk a Hatalommal. Pontosan tudjuk, mihez van jogunk és mihez nincs, és ezt a szellemi háborút az Alkotmányosság és az Önkény között folyamatosan nyerjük. Ma este 7-kor megnyitjuk "hivatalosan" is a Demokrácia Erődjét, és mostantól minden szombaton este 7-kor seregszemlét fogunk tartani a Téren. Annyian leszünk, amennyien, továbbra sem kapkodunk, de szombat esténként teamécsesekkel kijelöljük a Demokrácia Erődjének virtuális falait. Minél többen vagyunk, annál nagyobb lesz persze az a terület, melyet teamécseseink határolnak. Ebben a Látszatországban már csak Látszatdemokrácia van, nekünk pedig látnunk kell minden héten egyszer, hogy mekkora területre is sikerült már kiterjesztenünk újraalapított valós Demokráciánkat. Mert per pillanat valóban csak egyetlen olyan hely van az Országban, ahol a Demokrácia az úr: a Kossuth téren, a Demokrácia Erődjében. Minél inkább tágítjuk tömegesedésünkkel annak láthatatlan falait, annál több honfitársunknak tudjuk megmutatni a Demokrácia létét és erejét.




20 megjegyzés:

  1. Csak így tovább, nyugodtan, békésen, hadd izzadjon narancsos fejük a tetveknek, megérdemlik majdani sorsukat. Sok erőt egészséget Nektek!.

    VálaszTörlés
  2. Várom a percet, amikor az ország határán végig fognak égni a mécsesek! Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodálatosan megfogalmaztad!!! Köszönöm.

      Törlés
    2. Idézet TŐLE;
      " A népnek joga van elkergetni a kormányát, ha az a népakarat ellen kormányoz, az emberek létérdekét veszélyezteti ! " Orbán Viktor 2008. márciusi beszédéből.
      Szót fogadunk Viktor és megcselekedjük.

      Törlés
  3. Ez az a pillanat, amire nagyon sokan vártunk ebben az elfuserált országban.
    Az ellenzéki pártok és a sajtó pedig szégyellje magát, amiért a hátát mutatja csak az OGYM-nek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon jó!!! Mérsékelten írtál, igazat!!! Hajrá OGYM !!!!

    VálaszTörlés
  5. Jó lenne ha az EU és a nemzetközi sajtó a segítségetekre lenne! Hadd lássák, hogy nem a magyar emberekkel, hanem a magyar kormánnyal van probléma. Nem kicsit, nagyon!!!

    VálaszTörlés
  6. Most futottam át (újra) néhány Bartus írást az Amerikai Népszavában.
    Ha valaki nem értené, hogy az ellenzéki demokratikus "erők"(?.. muhaha) miért állnak farral az OGYM-nak; hát ott talál választ. (elárulom: intellektuális deficitből eredő egzisztencia féltés)

    Az is eszembe jutott, hogy a mécsesek füzérének talán el kellene vezetnie a Kunigunda utcába, hisz' ott épült már egy Demokrácia Végvár. Talán az kiáltás távolságra van.

    Majd csak felfigyelnek a lehetőségre amit Tuareg megteremtett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kunigunda utcában a sajtószabadságért küzdenek (talán még) több mint 1000 napja, az OGYM minden magyar ember ALKOTMÁNYBAN rögzített SZABADSÁGÁÉRT küzd!

      Törlés
    2. Csak annyit ehhez, hogy a Kunigunda utcai demonstráció a 980-dik napját éli és valóban a diktatúra egyik első áldozatáért, a sajtószabadságért folyik.
      Az ezen elkövetett erőszak miatt (is) kell most már "minden magyar ember ALKOTMÁNYBAN rögzített SZABADSÁGÁÉRT" harcolnia az OGYM-nak.
      Hátha össze érhetnének ezek a józan és egyszerű emberi mozgalmak.
      Ha már a Cinege utcában nem éhség sztrájkolhat egy ember.

      Törlés
  7. Nagyon jó, nagyon igaz írás Gábor! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Osztom írásod, ahova csak tudom. Hozzá a kísérőszöveget Tőled idézem, onnan hogy ,,Mert per pillanat...." Örülök, hogy az OGyM tagja vagyok. Sőt, büszke vagyok rá.

    VálaszTörlés
  9. Azonosulok Gábor,kerítsük körbe a megkövesedett Kossuth-teret mécseseinkkel,mutassuk meg,van kis hazánknak népe aki szabad demokráciában kíván élni!..

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok a kiállásodért ! 25 éve amikor egy élhető demokráciáért küzdöttem,rémálmaimban sem gondoltam hogy egyszer idáig süllyedünk . Mint büszke liberális vallom azt,ami Kossuth,Deák eszmei öröksége . Köpönyegforgató ,hitszegő diktátorunk nem véletlen törölte a "Köztársaság" jelzőt Magyarország nevéből. Ott ,hol nincs szabadság,demokrácia,tombol a diktatúra,cenzúra ,kirekesztés,korrupció.Szégyen ez nem csak hazánkra,hanem Európára is !

    VálaszTörlés
  11. Már megint nincs semmi hír arról, hogy mi volt 19 órakor!
    Hányan voltak? Igaz-e a hír, hogy Orbán már menekül és vett egy dácsát oroszorszában Janukovics volt ukrán elnök mellett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reggelenként írok, a fészbukos csoportokban már terjednek a hírek meg a képek, a valóban érdeklődők jórésze már tudja. ;)

      Törlés
  12. annyi kis probléma van a rendezvénnyel (kb 5 percet beszélgettem ott)hogy véleményük szerint a parlamenten lévö székely zászlot le kéne onnan venni és helyette az uniost oda tenni,,,,,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem a rendezvény hibája! Ez a Kövér László idiótizmusa!

      Törlés
  13. Szerbusz Gabikám! Szervezem, nagyon nehezen állnak fel a fotelből! Mi biztos megyünk a Mari Viszoki Földes Veszprémivel. Mindenki nagymamázik és nyaral, sajnos!

    VálaszTörlés
  14. Szerbusz Gabikám! Szervezem, nagyon nehezen állnak fel a fotelből! Mi biztos megyünk a Mari Viszoki Földes Veszprémivel. Mindenki nagymamázik és nyaral, sajnos!

    VálaszTörlés