2014. május 30., péntek

Virágzás a Szegfű nélkül

Most akkor megint jön majd Olvasóim öt százalékától, hogy minek bántom a Szegényszocikat, amire megint elmondom, hogy ha a gondolkodás bántás, akkor inkább bánkódniuk kellett volna az elmúlt években, és majd fölhívják arra is a figyelmem, hogy mi a DK hivatalos álláspontja, amit megköszönök, majd ismét közlöm, hogy független vagyok, és akkor megvoltak a tiszteletkörök, mehetünk is tovább.




Szóval képzeljük el, hogy holnaptól nincs MSZP. Se kicsi se nagy, se Mesterházys, se Szanyitibis, se semilyen. Egyszerűen nincs, ha úgy jobban tetszik, akkor nem van, a léte hiányának teljességéről beszélünk. Na és akkor nézzük meg, hogy mi is lenne a helyzet valójában. Ettől a pillanattól lesznek bajban azok, akik előszeretettel mossák össze az MSZP 250 ezer szavazóját magával az MSZP-vel. Nem, kezitcsókolom, az 250 ezer önálló választópolgár, akiknek csak épp annyi köze van az MSZP-hez, hogy a szavazáskor oda rakta az ikszet. Ha meg nincs MSZP akkor meg rakja majd máshová. Ezek a Zemberek már akkor is felnőttek voltak többségükben, mikor még nem volt MSZP, nem halnak együtt a Szegfűvel. Nagy többségük fejéből végre kiszáll az a téveszme, hogy a Feri az MSZP, merthát ha nincs MSZP, akkor gyorsan tudatosul majd, hogy van a DK. És szépen, hiánytalanul, mint elkötelezett baloldali szavazók elmennek és leszavaznak a DK-ra, meg az Együttre.


Szóval az MSZP léte vagy nemléte tökmindegy abból a szempontból, hogy hány szavazója van a baloldalnak, mert pont ugyanannyi van MSZP-vel mint nélküle, jó lenne ezt fölfogni. Eleve a hátamon föláll a szőr, mikor valami Szoci azzal érvel, hogy a DK meg az Együtt elvette az Ő szavazóikat. Nem, azok baloldali szavazók, nem a Tieitek kedves Pirospajtik, a Tiétek a Pártszékház, az irodák, a képviselőitek meg a tagjaitok, de a szavazók azok meg nem. Tudtommal a szavazóknak vannak pártjaik, és nem fordítva, ha ezt az utóbbi években az MSZP nem felejtette volna el, akkor nem tartana ott, ahol épp tart már. Na, szavazót nem vesztünk, menjünk tovább. Amit kétségkívül elvesztünk, azok a Fidesszel csendesen összemutyizó országos és helyi megélhetésiek, akik képviselőként, bizottsági, felügyelőbizottsági tagként lelkes kollaborációval köszönik meg a baloldali szavazók bizalmát. Ami meg épp elfogy, nem kis részben pont ezért. Hát ezeket elveszítjük, akinek hiányoznak, az magára vessen, mert egy tisztességes és hiteles baloldalnak épp csak annyira hiányoznak mint egy zuhanó tetőcserép az emberfia fejére.


Mit vesztünk még... Egy rakás pártobjektumot, amiknek az eladása épp fedezni fogja az MSZP kétmilliárdos tartozását, király, mindenki a pénzénél van, jobb is így. Elveszítjük a háttérből a szálakat húzogató Keresztapukat, Puchlaci és Szekibácsikat, jajj, hadd dörzsöljek el gyorsan a szemem sarkában egy kibuggyanó könnycseppet. Bár igazából Simicska lenne szomrú, oda lenne a biztonságosan megvehető Narancslojalitású ellenzék, még a végén veszélybe kerül Orbán hatalma. Elvesztjük továbbá a lassan zombivá vált MSZP-ből áradó lúzerszagot, ami az egész baloldalt belengi. Hát nagyjából ennyi a valós veszteség, akinek még eszébe jut ilyesmi, az majd leírja kommentben. De nézzük akkor, hogy mit is nyerünk.

Megnyerjük először is azt, hogy nem bukkannak föl a szőnyeg alól újabb és újabb korrupciós ügyek. Megnyerjük azt, hogy az a tömegnyi választó, akik épp az MSZP valóságát hosszú évek alatt megtapasztalva elfordult a baloldaltól, végre valódi megújulást láthat. Sokkal több a baloldali szavazó, mint akik ténylegesen hajlandók szavazni is, amíg egy MSZP bármilyen szinten fémjelzi az ellenzéket. Valszeg elég gyorsan megmozdulnának párszázezren, hogy a friss baloldalra újra odategyék az ikszet, és akkor kicsit meg lehetne nyugodni, hogy nem a szavazó a hülye, hanem azok akik a nevükben eddig csupa olyan dolgot tettek, aminek az ellenkezőjét várták volna tőlük. Megnyerünk egy rakás olyan MSZP tagot, akik nem voltak elég bátrak vagy elég kitartóak, hogy irányban tudják tartani az egykori MSZP erkölcseit és aktivitását, de önmaguk nem sározódtak be. Szépen bejelentkeznek a DK-ba vagy az Együttbe, a helyi szervezetek úgyis ismerik Őket, fölveszik azt, aki tisztességes, elutasítják azt, aki meg csak át akar úszni a saját maga által is megfúrt süllyedő hajóról.


Na, akkor most lehet kiabálni, de előbb a logikai hibákat tessenek majd földeríteni, mert kicsit belefáradtam az érzelmi alapú érvelések racionalitással való kezelésébe. Ha az MSZP nincs, akkor megszűnik mindaz, amitől a szavazók a hátukon fölálló szőrrel elviharzottak a baloldalról. Sokkal több szavazó kerül vissza a baloldalra, mint a mostani összlétszám. Elveszítjük a korrupciót, a kollaborációt, a Narancsokkkal való együttmutyizó kereszthidakat, a bármikor kipattanó mocskos ügyeket, helyette kapunk friss és tisztességes politikai baloldalt, amit az MSZP-ben meglévő becsületes aktivisták átlépésükkel megerősítenek. Na, hát ez itt az Egyenleg, Kedves Olvasóim, a többi az meg hamis vágyálom, és ájtatos kegyelet, amire nem vagyok kíváncsi, de a baloldali szavazók tömegei sem. Mint azt már másodszor kinyilatkoztatták az EP Választáson. Ha tovább akarom egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt kell mondjam: a Fidesz valamikori leváltásának igazi akadályát MSZP-nek hívják.

Jóreggelt kívánok.


29 megjegyzés:

  1. Ha jó? Akkor jó reggelt!
    Én nem vagyok ebben biztos, mármint abban hogy nem lesz holnap MSZP! Lehet, hogy valamit ki fognak találni, hogy mégis csak van, lesz. Ha mindez úgy lesz, hogy teljesen új lesz a vezetés, azt pedig olyan tagokból választják, akiknek legalább elképzelésük van a jövőről, s az oda vezető útról, akkor kívánhatunk nekik is jó reggelt. Ha győz a régi szemlélet eddig posztokat nem betöltő tagokkal, akkor megint jó éjszakát kívánhatunk nekik. Nagyon jó lenne, ha az előbbi következne be, mert akkor még van 4 évük rá, hogy tényleg használják, fölhasználják a becsletes, s annak is látszó tagjaikat, akiknek van tervük, elképzelésük... Akiket a ma pártot nem találó emberek is megkedvelnek, jó szívvel vállalnak föl. Ami hozhatja azt is, más párt is jó szívvel ül le velük egy asztalhoz beszélgetni, tervezgetni. Én ezt szeretném! Persze mondják: " Isten tervez, ember végez". Most remélem lesz isteni sugallatuk, hogy aztán ők végezhessenek, végezhessék a munkájukat emberi módon, képviselve azokat, akik már nem csak az út szélén, hanem már az árokban vannak. Akkor talán azok is föl tudnak majd állni, mögéjük sorakozni, mint ahogy minden jószándékú, Orbánt és bandáját leváltani akaró, azon dolgozó ember és párt is jó szívvel segíti és segíteni akarja majd őket is! Én ehhez kívánok először magamnak, magunknak (mert önző vagyok) aztán az ún. bal oldalnak, a kormányt elzavarni akaróknak sok-sok sikert. De ránkférne már egy kis siker! :)

    VálaszTörlés
  2. Ide is beírom, amit Facebook-on:
    "Amit mindig is hiányoltam az MSZP-től, az a Parlamenti „ténykedésük”. Azaz nem hallatták hangjukat, mert az kellett volna, úgy mint külföldön, ahol még az asztalra is felállnak, hangosan dobolnak a padokon, így tiltakozva minden olyan törvény meghozatala ellen, ami elmúlt négy évben történt. Ez lehetett volna a „fegyverük” a 2/3 ellen. Kiabálni, hogy a világ meghallja minden alkalommal az igazságtalanságokat, még akkor is, ha a fizetésük egy részét megvonták volna, hiszen így tudták volna szolgálni a népet. Sajnos én egyszer sem hallottam hangos nem tetszésük kinyilvánítását. Talán ez még nem volt leírva.
    A DK mindig is velük volt, és van. Az elmúlt április 6-i DK kampányolásából csak a III. kerületet mondom (de a DK ment más kerületekbe is kampányolni az MSZP-nek ezerrel) 95%-ban kivette a részét, hogy Kiss László bejusson a Parlamentbe! Kedves MSZP-sek ezt ne feledjétek, mi mindig segítettünk!

    Ez legyen az Ő gondjuk, kik maradjanak, vagy nem még az MSZP-ben, ha az ország érdekét nézik, akkor ezt megteszik. Egy nagyon erős baloldal kell! Ez több pártból is össze állhat, de állhat csak a DK pártjából is. Ezt döntsék el a pártok vezetői kikérve a tagok véleményét is (úgy mint a DK-nál van), csak ne ismétlődjön meg így, egy újabb összefogás..

    Ami még kimaradt: a III. kerületben (választáskor meghozott törvénynek köszönhetően megosztották ezt a kerületet is). Így nem csak az MSZP-nek kampányoltunk ezerrel, hanem az Együtt PM-nek is nevezetesen Szelényi Zsuzsának, ugyan Ő még szórólapokat sem adott, csak nagyon keveset,mi DK-sok nyomtattuk ki saját magunk, saját pénzünkön az Ő szórólapjait, hogy tudjunk az embereknek a kezébe adni. Tehát senki ne bántsa a DK-t, (sajnos ezt le kellett írnom, mert majd minden sajtóból ezt olvastam) mert mindig segített az összefogásban szereplő pártokban. Sajnos ez vissza, mármint a segítség nem jött. Pedig, ha DK bejutott volna a Parlamentbe, lett volna frakciójuk, megindult volna az erős baloldal! Így is az lesz, csak idő kérdése DK-val az élen!"


    VálaszTörlés
  3. Gabriella Pásztorné
    Nem akartam írni, de kénytelen vagyok!
    Mit tett az mszp az elmúlt 4 évben??? Mesterházy hetente írt a Népszavába egy nagyon okos cikket,és slussz!
    A hozzá lojálisak meg kussoltak végig.Számtalan magas labdát hagytak leütés nélkül,amikor kötelességük lett volna akár még kivonulni is a parlamenti ülésteremből! Ehelyett jött a felszólalás, a Tisztelt Miniszterelnök úr kezdetű!!!
    Álljon már meg a nászmenet, mert töke van a menyasszonynak!
    Vegyük ár észre, hogy kinek a javát szolgálja az összefogás! A KORMÁNYÉT!!!
    Egy akolba terelve a baloldalt,sokkal könnyebb megsemmisítő vereséget mérni rá, mert így a baloldali pártok, nem tudják artikulálni a saját elképzelésüket, és hozzáállásukat adott témákhoz!
    Már szinte a nevetségességbe hajlik ez a nagy segítőkészség a DK részéről az mszp felé! És közben Gyurcsány Ferenc nem győzi hangsúlyozni, hogy Ő nem az mszp, hanem a DK elnöke!!!
    Már az április 6.-ai választáson kiderült volna az mszp élhetetlensége,és bukása,ha nem nyújt feléje segítő kezet az "összefogás"!
    Mit akar a DK tulajdonképpen?
    Sorozatos kompromisszumokat kötni, vagy egyértelmű politizálást folytatni?
    Ma legalább 3 különböző oldalon olvastam megint az "agyasok" értekezését az összefogás kényszerűségéről.Hát tényleg minden baloldali párt bemegy újra és újra ugyanabba a zsákutcába? Orbán akarata szerint...
    Nem csak mondani kell hogy merjünk, és vállaljuk fel, hanem mutatni is jó példával, nem megalkuvások tömkelegével, mert ez a folyamatos "összefekvés" aztán a baloldal kollaborációjává fog válni,ami remélem nem a jövő stratégiája!
    Nem értem, és ha még egyszer születnék sem érteném, hogy miért kell bármelyik pártnak, bármelyik pártot gardírozni hazug összefogással!!!
    A DK "eddig" egy karakteres párt képét mutatta. Miért nem maradnak meg ennél? A mélybe akarják magukat rántatni Orbán előre kitervelt szándéka szerint?
    Bár én csak szimpatizáns vagyok, de nagyon sok emberrel beszélgetek erről, és közel azonos véleményünk van, és gondolom még sokaknak.
    Jóval a választás előtt ugyanezeket felvetettem,és uszításnak vették. Nem hiszem hogy nagyot tévedtem a véleményemmel a választások eredményeit tekintetbe véve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes egyetértésem az írással.

      Törlés
    2. Tökéletesen igazad van,ehhez nincs mit hozzá fűzni.

      Törlés
    3. Nem teljesen értek egyet, mert azt mindenképpen el kellene érni, hogy a korábbi szövetséget alkotó pártok ne induljanak egymás ellen. Ehhez pedig tárgyalni kell, mert a fidesznek ismét az ölébe hullik a győzelem. A gondosan kiválasztott főpolgármestert pedig mindenkinek támogatni kell.

      Törlés
    4. terlasz: Isten ment "mindenképpen elérni" egy újabb olyan összefogást, mint az áprilisi volt! A mi választókerületünkben is DK-s, Együtt PM-es szimpatizánsoknak köszönhette az MSZP, hogy nyert a képviselőjelöltjük. Soha nem szavaztam volna az illetőre - és gondolom, nagyon sokan szintén nem -, ha nem vettem volna komolyan az összefogás kényszerét, mert semmi jót nem tudok az MSZP-sről, furcsa hírek azonban keringtek vele kapcsolatban. Az MSZP beerőltette mindenütt a jelöltjét. Akik most a parlamentben terpeszkednek (megint), az egyáltalán nem a saját szavazóiknak köszönhetik, hogy nyertek, legalábbis nem csak. Szeretnék tiszta vizet látni a pohárban: minden párt álljon elő a jelöltjeivel (az önkormányzatin), s csak ott egyezkedjenek, ahol bombabiztos a szoci győzelem. (Bár.. én már ezekben a klasszikus "vörös" helyekben sem vagyok olyan biztos.) Egyszóval: se az Együtt, se a DK ne tolja tovább az MSZP szekerét, mert nem bizonyulnak érdemesnek rá.

      Törlés
    5. Illés Lia én pontosan úgy gondolom ahogy te. Egyébként az én körzetemben sem nyert volna az MSZP politikus a nagyon elszánt és nálunk elég sok DK-s hiányában.

      Törlés
  4. Az ország érdeke egy válságain túljutott, erős szocialista párt, egy erős baloldal léte.
    Hogy ki lesz az, aki ezt a pártot ilyenné formálja, az még nem világos, de hogy lesz ilyen ember, az biztos.
    Jó lett volna, ha Gyurcsány lett volna a neve, de ezen már messze túl vagyunk, mindenesetre drukkoljunk nekik, hogy ne tartson sokáig a válság.
    Ami egyébként jót is tehet a baloldallal, mert a fejlődés az válságok sorozata.
    A politikai válság egy pártnál vagy politikai közösségnél olyan, mint embernél a stressz, időnként beteggé tesz, de nem lehet nélküle élni, fejlődni - szükséégszerű velejárója az életnek.
    A saját érdekünkben is kívánjunk a szocialistáknak a megújuláshoz sok sikert!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ország érdeke egy erős baloldal, nem egy erős MSZP, ne keverjük a kettőt. :)

      Törlés
    2. Szanyi folyamatos őrjöngése a DK és az Együtt ellen még több Mszp szimpatizánst fog eltaszítani. Hibáztatja az ATV-t és mindenkit csak saját magukat nem. Egyetértek Gáborral "egy erős baloldal, nem egy erős MSZP" -t jelent csak.

      Törlés
    3. Pontosan! Erős baloldal! Ha egy megújult, megerősödött MSZP-vel, akkor vele, ha ilyen nem lesz, akkor nélküle.

      Törlés
    4. Kedves Pupu! ne okozz csalódást. Te nem látnád, hogy a baloldalnak nem a Gyurcsány a tehertétel, hanem a sok mutyizó gerinctelen őstulok MSZP-s? Ráadásul az iskolás gyerek szintjén csinálnak mindent. A fidesz ötezer magas labdájából hányat ütöttek le? Vajon mi az oka? Vagy megvették Őket, vagy gyagyák. Szerinted a Simon úgy szülte a milliókat, Vajon kié lehet, no mégis kié? A gagyi politizálásukkal tönkretették a baloldal imázsát.

      Törlés
    5. Gábornak teljesen igaza van. Az MSZP és képviselőinek nagy része annyira lejáratódott hogy ezt nem tudja helyrehozni. Esetleg néhány év alatt, de az is kétséges. Nem szabad velük közösködni. Éppen eléggé megalázták már Gyurcsány Ferencet és a támogatóit.

      Törlés
    6. Ne haragudj PuPu, de nem osztom a nézetedet! Egy erős, erejében lévő fiatal, vagy középkorú ember simán kiheveri a válságait...Majd megöregszünk, minden ízületünk elkopik, és azt vesszük észre, hogy ez már nem a szokásos válság, amin túl kell jutnunk, ez már az agónia, amiből nincs visszaút...Eddig sorban így múltak ki a pártok, ugyan miért lenne kivétel ez alól előbb az mszp, majd őt követve a fidesz....Na kérlek szépen! Ez az igazi fejlődés útja, nem a visszarendeződés. Azt csinálja csak a fidesz, mi meg menjünk előre, és aki útban van, azt félre kell állítani...Ilyen egyszerű!

      Törlés
  5. A DK-nak nem szabad feladni az önállóságát. Persze az áprilisi választásoknál a kényszeredett összefogás miatt nem tudjuk a pártok támogatottságát mérni. A DK-nak egy olyan párttal mint az MSZP soha többé nem szabad egyezkedni, sőt határolódjanak el tőlük. Gyurcsány Ferenc az egyetlen aki nagyon sokat dolgozott a különböző lakossági fórumokon hogy az összefogás nyerjen. Rajta kívül sem Mesterházy sem Bajnai nem hajtotta túl magát. Mégis Gyurcsány Ferenc és a DK a hibás a vereségért.

    VálaszTörlés
  6. erős baloldal fiatalokkal ,középkorúakkal--nemcsak idosokkel--ezen kell dolgozni-felépiteni egy szakgárdát szervezeteken belul akik a jovoben képviselhetnek -nem megélhetési politikusok kellenek

    VálaszTörlés
  7. Én azt nem értettem meg, hogy az MSZP miért nem fizet meg egy profi kommunikációs szakembert. Miért hagyja szó nélkül a sok jogtalanságot, rágalmazást, megaláztatást, amit a fejére kapott az elmúlt négy évben. Közröhej volt a Fidesz választási kampánya is: ugyanaz az elmúlt nyolc évezés, gyurcsányozás, cuslágozás. Aztán rájöttem, ha bármivel is képviseli az MSZP a választói érdekeit, egyből előszednek róluk valami piszkos ügyet!

    VálaszTörlés
  8. Siófok, ahol élek, valójában egy 25 ezer lakosú kisváros, még ha nyáron nem is gondolnánk annak. Szóval mindenki ismer mindenkit, beleértve a politikai hovatartozást is. Jóllehet már 94 óta fideszes többségű, azért sokáig eléggé erős ellenzék is volt itt, 3 cikluson át még MSZP-s képviselőt is tudott bejuttatni a Parlamentbe.
    Amiről Tuareg ír, a szemünk láttára ment végbe. A csendes behódolás, az összemutyizás a fidesznyikekkel. Akár grafikonon is lehetne ábrázolni, hogy pontosan ezzel a folyamattal párhuzamosan hogyan csökkent az MSZP-re szavazók tábora.
    Mivel az MSZP-t eddig is csak a baloldali lojalitás juttatta hatalomra, most már észre kell venni, hogy ez a lojalitás elfogyott. De tudunk harcolni szegfű nélkül is, és ezt is fogjuk tenni.
    Kár, hogy az elhervadt virágot nem tudtuk idejében kidobni, ahogy ezt a lakásunkban egyébként megtesszük. Most viszont már szaga is van.
    Kösz, nem kérek belőle tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez a fidesznyikekkel való összemutyizás. Arról nem beszéve hogy Gyurcsány Ferenc és a DK pont Mesterházy Attila közbenjárásának köszönheti hogy nem alakíthatott frakciót. Ilyenekkel még szóba sem szabad állni.

      Törlés
    2. Erről meg sok mszp-t féltő szépen meg is feledkezett. Az mszp 2006-tal kezdődően morálisan elbukott. Kibukott a valódi énje, és lelepleződött sokunk számára. Cseszhetik a megújulást. A háttérben ott maradnak azok, akik eddig is ott voltak, és irányíttatták a pártot. Végleg elég volt belőlük, el lehet húzni a francba.

      Törlés
    3. Egyetértek. Amikor nem rúgta ki Gyurcsányt 2006 nyarán vagy legkésőbb őszén, az MSZP elbukott. Azóta tart a mélyrepülése, ami csak abban az időben szünetelt (2011-2012), amikor úgy tűnt, sikerült leráznia magáról Gyurcsányt és Bajnait. Az MSZP-nek mára vége, a Fidesz pedig hátradőlhet, hiszen az ellenzékük Gyurcsány lesz, akinek a Fidesz a 2010-es kétharmadot is köszönheti. 8 év nyugodt kormányzás előtt állnak.

      Törlés
  9. Gabriella Pásztorné véleményével, tökéletesen egyet értek!
    Ebben az országban erős MSZP, belátható időn belül nem lesz, bármit is sulykoljon a politika formáló értelmiség. Sokunknak ez a párt egyszerűen az árulók pártja, jobb ha eltűnnek, és helyébe létrejöhet egy valóban erős baloldal.

    VálaszTörlés
  10. Én is Pásztorné Gabriellával értek egyet! A DK őrizze meg a karakterét, amiért annyian ezt a szervezetet választottuk. Az eddigi kompromisszumokból a DK nem jól jött ki. Mint aktivista tudom, hogy a munka dandárját a DK-sok végezték. Ezek az aktivisták meg vannak és lesznek a jövőben is. A létszámot bővíteni kell, de nem feltétlenül MSZP-kel. Nem szeretném, ha felhígulna ez a lelkes, önfeláldozó és erkölcsileg tiszta csapat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is volt egy ilyen gondolatom, mivel le lett írva, így a helyeslés elég lesz részemről.

      Törlés
  11. Hát igen te is tudod hogy Gyurcsány mit küzdött ezért. Elzavarták de igaza lett. Lehet újra kezdeni. Puch és Szeki bácsi nélkül.

    VálaszTörlés
  12. Hogy én ezt milyen régóta mondom, közutálatnak kitéve magamat:..."a Fidesz valamikori leváltásának igazi akadályát MSZP-nek hívják...." Amíg ezt az akadályt nem söpörjük félre, addig nem lehet a fideszhez közel kerülni, és így a tökön rúgás is elmarad. Ugyanis az egyik legjobb pajzs számukra maga az mszp.

    VálaszTörlés