2016. szeptember 8., csütörtök

Puk(l)izások

Nem. Pukli nem kollaboráns, nem is Orbánfan. Hanem pont az, aki volt, pont azt mondja, amit mondott, és pont azt teszi, amit ígért, hogy tenni fog. Nem kéne ellehetetleníteni.




Pukli nem ígért Rezsimkergetést. Ellenben utcára vitt többtízezer embert, olyan követelésekkel, amiket a Diktátor nyilvánvalóan nem teljesíthet, mert ha megteszi, minden más ágazat is belázad, látva a tanarak sikerességét. Pukli tevékenysége tehát rendszerellenes, az is volt, az is lesz. A jövő generációit nevelő tanárok az ország legbefolyásosabb csoportja: ha Őket sikerül BÁRKINEK meggyőzni arról, hogy az Orbán Rezsim nemcsak úgy általában, hanem konkrét szakpolitikában is - mint az oktatás ügye - vezetésképtelen, akkor hatalmas léket kap a Felcsúti Kalózhajó. Csakhát ilyesmihez IDŐ kell. Az amúgy inkább Orbánpárti tanarak szemét felnyitni: hatalmas vállalás. De nem lehetetlen, sok szembesítéssel, türelemmel, kitartással eredményes lehet. És Pukli pont ezt teszi, nem csoda, ha Orbánék közellenségként kezelik.


Szóval, mégegyszer: Pukli pont UGYANAZT mondja ma, mint amit tegnap, meg tegnapelőtt. NEM kíván politikai oldalak között lavírozni, nem kíván gesztenyét kikaparni önmagukban Rezsiműzésre alkalmatlan politikai erőknek. NEM. Párt-, és oldalsemlegesen reformálni kívánja az oktatásügyet, és ha az máshiogy nem megy, mint az egész politikai rendszer megváltoztatásával, akkor meg úgy. Mindenkitől azt lehet számonkérni, amit ígér. Mikor és hol ígérte Pukli, hogy elkergeti Orbánt? Mikor és hol ígérte Pukli, hogy a magukat baloldali ellenzéknek nevező parlamenti erőket támogatná? SEHOL és SEMIKOR. Sőt. Szép dolog, ha valakik beleálmodják saját vágyaikat mások tevékenységébe, de attól az még csak álom marad. Tessenek tömegeket utcára vinni Rezsimbuktatni, nem az EZT NEM ÍGÉRŐ Puklira rálőcsölni ezt a feladatot.


Kiknek is volna a dolga a Rezsimbuktatás, a Nép utcára vitele, a mozgósítás, az utcai politikai harc? Nem, nem Puklié. Nem a tanároké, nem a nővéreké, nem a mittoménkié. A politikai ellenzéké ez a feladat. Elvileg van ilyen, azért szavaztunk rájuk 2014-ben, hogy ilyesmit tegyenek. De Ők nem teszik. Utcai mozgósítás, polgári engedetlenség, kemény ellenállás helyett a Parlamentben melegszenek jópénzért, létező és egyre jobban kiépülő diktatúrát hitelesítve demokráciának a bentüldögélésükkel. Na mégegyszer. Diktátort buktatni a politikai ellenzék dolga, arra van, arra tartjuk. És itt ismét elértünk a szomorú lényeghez. A parlamenti "ellenzék" valójában NEM ellenzék. Része, és pedig jóltartott része a Rendszernek, nem érdekelt annak megbuktatásában, mert az utcáról fölhorgadó Népharag Őket is elsöpörné.


Kik is szervezik most a Pukli elleni kampányt? Navajon? Igen, tessenek csak végignézni a netet: a Gyurcsányista Szekta soknéven futó zombijai Gréczy előimádkozó rendelkezései szerint. Miért is teszik? Ez sem bonyolult. Kidobták a pártjukból Kerék-Bárczy Szabolcsot, elnökségük emblematikus tagját, merthát le merte írni, amit egyébként a közélet cseppet is gondolkodó résztvevői régóta tudnak: a Gyurcsányista Szektának NEM CÉLJA Orbánt buktatni, egy dologra hajt: valahogy bepaszírozni megint Feristent a Parlamentbe, kerül, amibe kerül. És marha ciki, hogy pont azt az embert dobták ki, aki miatt egyáltalán kiírhatták a pártjuk nevébe: Koalíció, hisz Kerék-Bárczy képviselte a demokrata jobboldalt a szervezetben. Demokratának már régóta nem demokrata a Gyurcsánypárt, innentől már nem is koalíció többé, marad az a neve, ami igaz is: Gyurcsányista Szekta. A puk(l)izás semmi más, mint a szekta figyelemelterelési kísérlete saját agóniájukról.


Pukli pont azt mondja, amit mondott, pont azt teszi, amit eddig tett, a mi dolgunk annyi, hogy türelemmel támogassuk mindebben. Kell érési idő a pedagógusok felébresztéséhez, mintahogy az országéhoz is. Lehet a babát 5 hónaposan is világra tolni, csakhát a 9 hónapos sokkal jobb minőségű, nemde. Úgyhogy a VALÓDI ellenzékiektől csak annyit kérek: NE SZÁLLJATOK BE a Gyurcsányista Szekta által gerjesztett karaktergyilkossági kampányba. A Rezsimet utcáról lehet legyűrni, Puklinak ebben szerepe lesz, azok a műdemokrata műellenzékiek pedig, akik épp megpróbálják saját belső problémáik elfedése, és elvtelen politikai túlélésük érdekében aláásni, mennek majd Felcsúti Gazdájukkal együtt a levesbe. Rendszert váltani, utcáról nem Pukli fog. Azt mi fogunk. De Pukli is KELL hozzá. Tessenek megérteni amit mond és tesz, és nem felülni a félremagyarázó hazugságkampányoknak.

Közérdekünk.


13 megjegyzés:

  1. De jó lenne, ha ezt az írást olvashatná és meg is értené mindenki aki a pártpolitizálás szabályait hiszi egyetlen üdvözítő útnak és a tömegmozgósítás ma is használható eszközének.
    Persze ha szakpolitikai tehetségük nincs, akkor nem kell csodálkozni, hogy akinek van, azt lenyomandó ellenfélnek tekintik.

    VálaszTörlés
  2. Puklinak éppúgy igaza van a saját szakterületével kapcsolatban, mint Sándor Máriának. Csupán az emberek jó része tévedésből vonult velük, azt hitték - hittük, hogy a fidesz ellen is vonulászunk, nem csak az egészségügyért és az oktatásért. Jó, hogy megírtad, világos minden, de tapasztalatból tudod, a karaktergyilkolás hatásos fegyver minden rendszerváltás elleni kezdeményezésnél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedni azok tévednek akik nem "vonulásznak" egy-egy jó, mindenkit érintő ügyért. Ha Pl. a bohócforradalom vezetői nem váltak volna tényleges bohóccá, ha a közlekedésieket nem vennék meg rendre kilóra....... volna miért vonulni és abból bármi (bárki) kijöhetne.
      A Fidesz ellen nem kell vonulni mert az nincs. E név és tisztességes tagjai mögé bújva egy rablóbanda található akik ha elegen "vonulászunk"; menekülőre fognák.
      És a tömegen át nem sikerülne nekik.

      Törlés
  3. Pukli fideszes!
    Nekem ergo ez egy ponttal több az elviselhetőnél.
    Fideszessel nem működök együtt.
    Semmiben.
    Ennyi!!!
    A többi csak duma.... blablabla

    VálaszTörlés
  4. Teljesen egyetértek a leírtakkal. Jómagam is írtam egy "állapotot", lényeglben ugyanerről.
    Csak kevesen olvassák, még kevesebbnek van ideje végiggondolni, a sokak pedig várják a sült galambot...

    VálaszTörlés
  5. Rettenetesen hergelték . És Ő 45 évesen a hergelőknek hitt. Azt gondolta az egzisztenciáját is biztosítják majd! Mind elmondták, hogy a dk-hoz tartozni tré--Szabolcs meg hitte. Kár volt. Hell a máig tartó Pásztor Alberttel, Bauer a folyton újrakezdett intelmeivel az elnökségi döntés után. Kerék-Bárczi az övön aluli lépésével mind ugyanazon egysikú gondolkodás eredménye. Csak az jó, amelyet ők gondolnak. Árnyalni nem kell. Viszont csak Kerék-Bárczy egzisztenciája rendült bele. No arra leszek kíváncsi mivel s hogyan segítik majd őt? Ezután.Ja és mindez a kedves barátosnéd Zoltai Andrea műve. Örvendjetek és boruljatok egymás nyakába! Miattatok nem lehet fellépni hatékonyan semmi ellen, mert elaprózzátok és még köszöntitek is egymást hatalmas csokrétával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát arra befizetek, hogy megnézzem, amint Tuareg és Zoltai Andrea egymás nyakába omlanak :D Szerintem mások is. Kerék-Bárczy felébredt és maga dobta oda az amúgy elég törékeny egzisztenciáját.

      Törlés
  6. Soha nem voltam fideszes, de 2010-ben én is a Fideszre szavaztam. Illetve nem rájuk, hanem az MSZP ellen, mert annyira haragudtam rájuk. Szerintem nem én voltam az egyetlen... Aztán megbántam és 2014-ben már nem ismételtem meg, de az egy más kérdés. Majd ha lesz arra érdemes jelentkező, akkor rá fog szavazni a többség, de addig nem kell azon csodálkozni, ha az emberek el se mennek szavazni vagy csak valaki ellen szavaznak. Szánalmas a felhozatal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből látszik, hogy a harag nem jó tanácsadó. De ha valaki nem mértékkel haragszik, saját maga kárán fogja megtanulni, hogy ilyet nem szabad tenni. Sajnos késő bánat, mert a saját kára, a mi kárunk is egyben...

      Törlés
  7. De ha az ellen sem szavaz valaki, akiről kiderült már 2010 végén, amikor az alkotmánybírákat nyomták le, hogy demokráciában baromira kártékonyak, akkor mit is gondoljunk arról az illetőről. Ez az, ami neki jó? Szóval ne puklizzunk? Sajnos az a "pukizás" simán kijár a Puklinak.
    És kedves Gábor... még te mondod, hogy értsük meg, mert ő ugyanazt mondta korábban is? Szerintem azt korábban se mondta, hogy ő a 2010 novembertől antidemokratikus ámokfutásba kezdett Fideszt támogatta szavazatával, és csak azért is támogatta 2014-ben is, hisz a tanulás, az az "Ucsitszja, Ucsitszja, Ucsitszja" számára is egy hosszú út, így belefért még egy elvtelen antidemokratikus pártra szavazás.
    Mi a pintyőkére kéne várnunk Pukli úrtól? Arra, hogy szakpoitikailag eljöjjön a lekenyerezésének pillanata? Oké, hogy azt mondod, a Pukli szavaiba valaki beleképzeli a forradalmárt, bár ő ezt nem mondta, vagyis aki bele képzelte, az vessen magára.
    De épp Te írtad korábbi cikkeidben, hogy ők a tiszták, akiket érdemes követni, mert ők rakják az Orbán rezsim koporsójába azokat a szegeket, s nem azok a parlamenti ellenzéki pártok, akik kollaborálnak a NER-el. De most kiderült, hogy Pukli úr is csak kollaborál. Akkor higgyünk neki? Vagy mégsem?
    Kint voltam a tüntetésen, ahol Pukliék mellett Sándor Mária is felszólalt, de azt hiszem, egy ilyen kollaboráns tüntetésére soha többet nem fogok kimenni.

    VálaszTörlés
  8. A TUAREG alatt időnként elszalad a ló , nem árt néha helyre tenni !!!

    VálaszTörlés