2015. június 23., kedd

Sikkasztás


BRFK Központi Ügyelet
Helyben


Tisztelt Nyomozóhatóság!


Alulírott Dr. Szabó Gábor (l.: 1088 Bp. Szentkirályi u. 23, sz.: Sopron, 1968.05.16., an.: Friedl Ilona) feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen a BTK 372.§ szerinti sikkasztás bűncselekménye ügyében.

Tényvázlat: Orbán Viktor 2014-es tusványosi beszédét követően úgy döntöttem, hogy annak tartalmával szemben tiltakozást szervezek. Ezirányú szándékomat blogomban jelentettem be a nyilvánosságnak. (A bejelentés eredetiben: http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/az-orszag-gyulese-mozgalom.html) A tiltakozást szervezett formában valósítottam meg, mint a mellékelt eredeti bejelentésben is látható, jogi személyiséggel nem rendelkező mozgalmi formában, a szervezetet Ország Gyűlése Mozgalomnak neveztem el.

A politikai szerepet vállaló civil szervezetek elleni őszi hatósági zaklatások megerősítettek abban a meggyőződésemben, hogy nem lenne szerencsés a bejegyeztetést elindítani a későbbiekben sem. Az Ország Gyűlése Mozgalom tevékenysége elsősorban a Kossuth téren fölállított állandó tüntetés fönntartásában valósult meg, melynek hatósági, bírósági eljárásaiban a mozgalmat mindvégig magánszemélyként én képviseltem.

Az állandó tüntetés infrastrukturális igényét támogatói adományokból fedeztük, mely adományokat az áttekinthetőség érdekében a mozgalom egy tagja: Szilágyiné Dendisz Ilona (1201 Bp. Szabad köz 26.) magánbankszámlájára kértük. Az adománygyűjtő bankszámla adatai a mellékelt képen láthatóak. Magam, mint a Mozgalom alapítója döntöttem a szükséges infrastrukturális fejlesztésekről - sátor, aggregátor, asztalok, székek, benzin az áramfejlesztéshez -, abból magáncélra nem fordítottam, ennek garanciájaként a beszerzéseket sem én intéztem, a kifizetéseknél engedélyezőként jártam el.

Ez év áprilisára kiderült, hogy az Ország Gyűlése Mozgalommal eredetileg elérni kívánt célok ellehetetlenültek, ezért úgy döntöttünk, hogy pártot hozunk létre a mozgalom aktivistáira támaszkodva. A párt neve: Nincs Alku Párt (NAP), melyet a mozgalom 33 aktivistájával, mint alapítóval hoztunk létre 2015 április 29-én, s melynek bejegyzési folyamatát április 30-án elindítottam az illetékes bíróságon.

Az alapítók közötti későbbi konfliktusok miatt a párt újraalapítása vált szükségessé, mely folyamatban van. A Nincs Alku Párt mind személyi állományát, mind tevékenységét tekintve az Ország Gyűlése Mozgalom folytatása, mint a mozgalom alapítója úgy döntöttem, hogy a jogi személyiséggel nem rendelkező mozgalmat okafogyottsága miatt megszüntetem, eredeti tevékenységét - folyamatos demonstráció az Orbán Viktor fémjelezte politikával szemben, sátrakkal, nonstop módon - a párt viszi tovább.

A párt megalapításának idején Szilágyiné Dendisz Ilona közösségi célú magánbankszámláján 150 ezer forint volt, melynek rendelkezésre bocsájtását kértem Tőle, hogy az összeget a megalakuló párt vagyonaként abba apportálhassam. Szilágyiné Dendisz Ilona e kérésemet megtagadta. Minimális jogérzékkel belátható, hogy az összeg az Ország Gyűlése Mozgalom által alapított Nincs Alku Pártot illeti, mely mind tevékenységében, mind személyi állományában annak szerves folytatása, a vagyon párthoz vitelének helyes útja pedig annak általam - mint mozgalomalapító, és a Nincs Alku Párt elnöke - történő apportálása, hogy sorsa mindenki által követhető legyen.

A BTK. 372.§ szerinti sikkasztás bűncselekményének tényállásából - 372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el. - számomra nyilvánvaló, hogy Szilágyiné Dendisz Ilona kérésemet megtagadni nem volt jogosult, közösségi célra adományozott összegekről sajátjaként rendelkezett, ami miatt a feljelentést mégis ismeretlen tettes ellen teszem, annak oka annyi: az interneten folytatott viták során azokban több olyan ember is résztvett, akikkel a pártalapítás után konfliktusba kerültünk, és akik semmiféle felhatalmazással nem rendelkeztek az összegek sorsára vonatkozóan.

Kérem a Tisztelt Nyomozóhatóságot, hogy tisztázza az események hátterét és tegye meg a szükséges lépéseket a felelősségek megállapítására, és a szükséges szankciók megtételére.


Köszönettel:

Dr. Szabó Gábor

Bp. 2015. június 22.


45 megjegyzés:

  1. Jó reggelt,Demokraták!
    Az élet harc.
    Egy tipp:
    Ha megkéred Gábor a házi sárkányod,okád egy kis kis "intellektuális" mérget Dendisz Ilonára.
    Amiként a Hitgyülis "átokkommandó" működött,Bartus Làszló "Fesz van" cimű könyvében megörökítve.
    Aztàn csak megöröklöd a zsét..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhoz meg kellett volna halnia valakinek, hogy örököljön. Keresse ki a jogutódlás kifejezést az értelmező kéziszótárból, mielőtt ontja itt a zöldségeket...

      Törlés
  2. Ez már tényleg szánalmas... tyúk per :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a szánalmas, aki magánál tartja más(ok) tulajdonát, ráadásul alantas szándékkal.

      Törlés
    2. Az Ilonából kinèznéd az alantas szàndèkot?
      Dehàt OGYMes volt!

      Törlés
    3. Igazad van Bakó Zoli, Úriember ilyen piti összeget észre sem vesz. Szerintem fizess be 150 ezret, vagy inkább 200-at, hogy ne tűnjél szánalmasnak!

      Törlés
    4. Dendisz Ilona "facséja" àrulkodó.
      OTP rts.
      A szívén (cover fotóján) viselte a Gabesz OGYMes logójàt,ami már szinte szerelem.
      Az oligarcha Csányi bankjàban ŐRIZTE az "ellenállás" tüzét,kockáztatva vogy a Csányi a fejét bèkülésül a Lézer János oltàràra tegy..
      A màsik fotón bàjis unoka..
      Bèvül nyuszikàk,cicàk,amiket a zsobbikosok simogatnak.
      Szóval az Ilona nem egy tolvaj típus.
      Ti többiek,kik ismeritek:
      Nagyi
      Adri
      Cahesznè
      Ujlaki Tünde
      nyuszika57
      Miert nem szóltok hozzà demokrata módjàra?

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Gábor Felkai!

    Egyrészt nem az összeg mértékét köpdöstem, hanem azt, hogy a szennyest kiteregeti Szabó!
    Másrészt az összeg egy párthoz mérve valóban piti, de egyébként sem komoly összeg, 2 havi közmelós bér...
    Harmadrészt meg csihadj, nem szóltam hozzád - fizess a nano-pártnak a kasszájába, ha van kedved :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabesz több, mint 2 (3?) éve munkakerülő.. Minden fillér alamizsna, ami nem hozzá csurog be, bizony fáj. Fájjon is! ;)

      Törlés
    2. Arcból visszavenni, nem kussoltatni, mert azt max én tehetem, nem otthon vagy Bakó, hanem megengedő vendéglátónál.

      Törlés
  5. Nocsak!Arcbol visszavenni?Max te tehetsz valamit is.ajaj barbár berber,megint tulértékeled magad:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényszerűen a saját blogomban nálam van a delete gomb, másnál nincs, butuskám. Egyébként meg köszöntöm a sokadik ismert DK-fanatikust trollként, biztos riadó van... Ugye Paksiné ;)

      Törlés
  6. Ez a könyvelőd akkor most mit is csinált Gábor?
    Mert hogy nem sikkasztott az tuti. Biztosan ott van az a pénz az elkülönített számlán, csak valamiért úgy gondolják a kisemmizett OGYM-esek meg gondolom ő is,hogy nehogy máá ezt is el kvcigizzétek azzal a 18-20 hívő napossal..
    Mit ne mondjak! Van egy olyan érzésem, hogy igazuk van.
    Megint égni fogsz, az már biztos.
    Ilona , csupán NZP leírása szerint is hitelesebbnek tűnik mint te.
    Ja!
    Ha jól rémlik, valami hasonlót csináltál te is a 8kerben csak azt el is tapsikoltátok valóban. A haver lakásfelújítására. :(((

    VálaszTörlés
  7. Az az igazi nagy sikkasztás, hogy csak úgy ukmukfukk magadévá tetted az OGYM vagyontárgyait...
    Egy olyan szerveződését ami be sem volt jegyezve.... egy olyan pártba vitted(?) be aportként ami be sincs jegyezve....
    Mennyi az a lóvé ami elfolyt a 9 hónap alatt?!
    Ne nekem mondd meg! Majd annak akik hivatalból megkérdezik....
    Ebből lesz még gubanc....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ideje nér nem kérdeznem tőlem semmit hivatalból, mert minden koöncepciós ügyet bebuktak, az utsóban is szopóágon vannak, tájékozódj Che pajtás, Dunaújvárostól messze van a PKKB ;)

      Törlés
  8. khm ... anno, nem olyan rég, talán egy-másfél éve, szomorúan vettem azt a tényt, hogy a hihetetlenül jó kezdeményezésként indult "Tolvajkergetők" -akiket szintén támogattam, pedig nálam a jobb is inkább közép-, főleg vezetői hibák miatt -a múlt és az átléphetetlen árnyéka + a "kihaénnem!" attitűd miatt, tönkrement ... azt gondoltam, hogy ebben a blogban -meg amik/akik mögötte/benne voltak/vannak- már megvolt a lejtő alja NZPéstsai kontra TSZGéstsai + a diktatórikus neodemokrácia ügyében, de ennél a bejegyzésnél szembesültem a mélységgel, mely ráadásul tovább tátong ... én megállok a szakadék szélén és mivel nem kívánok sem erkölcsi, sem ideológiai, sem támogatói alapon beleugrani, ezért OFF-olok innen ... lehet fikázni/beszólni stb. "vendég" vagy "házigizda" alapon, "dilit" gomb nálam is van és nem félek használni ... kmf.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Széplélek vagy,ElDé.Pedig az élet nem habostorta,amiként Virág elvtárstól tudjuk..

      Törlés
    2. Süllyed a Tuareg hajó.. tititi-tátátá-tititi.. :D

      Törlés
    3. Ha valóban léket kapott volna, elsőnek a patkányok menekülnének, de mind itt visít. Ez jó jel.

      Törlés
  9. Süllyed? Milyen optimista vagy.
    Az már csak halvány emlék.

    Rétai Gábor

    VálaszTörlés
  10. Ebben a tyúkperben nehéz lesz igazságot szolgáltatni.
    A fő kérdés az hogy az OGYM létezett-e papíon.
    Ha nem akkor azt fogják elítélni aki egy nem létező szervzet nevében tarhált adományokat.
    Ha létezett akkor az a kérdés, hogy kiderül-e a papírokból, hogy az OGYM alakul át párttá és az alapító okiratból kiderül-e, hogy a mozgalom jogutóda a párt. Ha nem így van akkor A NAP jogosulatlanul tart igényt a pénzre.
    Ha a kiszálló emberek papíron is megerősítik az OGYM fennmaradását akkor továbbra is az OGYM-et illeti a 150k., hiszen az adományozók az OGYM-nek adták a pénzt.

    VálaszTörlés
  11. Trolljaim jogszakértővé avanzsáltak. :D

    VálaszTörlés
  12. Tuqreg, ne hidd, hogy az itt írók nem értenek semmihez.
    Pillér Józsi azt írta egy hozzászólásában, hogy azért nem meri visszafizetni, mert nem akarsz átvételi elismervényt adni.
    Erremeddig nemmreagáltál. És őszintén, kinek fizesse vissza? A nem létegő és nem létezett ogym-nek, a nem létező pártnak, vagy Szabó Gábornak?
    Utalja vissza a pénzt neked - ismeri a bankszámládat, ha van egyáltalán?
    A legjobb, ha ügyvédi letétbe helyezi a fentiekre tekintettel, az ügyvédi költséget meg összedobj(á/u)k, akik Ilonát becsületes embernek tartják, aki önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe.
    Mint mi mindannyian.
    Szomorú, hogy ez a kérdés ezen a fórumon kerül megvitatásra.

    Rétai Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ebből is pont az derül ki, hogy bizony nem értetek semmihez :D

      Törlés
  13. Rendben, akkor lécci világitsd meg a problémát, a témát ugyanis Te hoztad ide, joggal várhatjuk, hogy beavass a részletekbe.
    (Ha egyáltalán érdekel ez még valakit, miközben korrupt gazemberek szétlopják az országot, idegengyűlöletet gerjesztenek, egyoldalúan felrúgnak nemzetközi szerződéseket, kiírnak Európából).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem várhatsz semmit joggal, ha meg nem érdekelne senkit, akkor nem olvasnák, pedig teszik, és ha nem olvasnák Te sem lennél itt, hogy nyilvánosságot kapjon a senkit sem érdeklő véleményed :D

      Törlés
    2. Visszataszító a nagyképűséged.

      Törlés
    3. Ne mondj ilyet Komiszár!
      Attól, bogy mi az ilyen stílustól mi leokádjuk a monitort, attol még nagyon sokan szeretik ezt a nagyképű dumát! Elég csak megnézni 2014-ben hányan szavaztak a Fideszre!
      Azok vannak többen akik bekajálják ezt a pökhendi, öntelt stílust! :-(

      Törlés
    4. Panaszkodnak a trollok, helyes ;)

      Törlés
  14. Ez a válasz a kérdésünkre.

    Léptem, nem hiszem, hogy érdemes lenne ezzel többet foglalkozni.

    VálaszTörlés
  15. Ne beszélj többesszámban, nem képviselsz senkit. Báj.

    VálaszTörlés
  16. Demokratàk,ébresztő!
    Az országot szètlopják!
    Vasfüggönnyel rekesztik ki Európàt!
    Nem fogadjàk vissza a menekúlteket!
    Az ördög közben hàtulról kúrja a Talkinàt!
    A demokraták feljelentik egymàst a diktatúra(!) rendőrségén!
    Kovács Pèter aggodalmaira nincs vàlasz!
    Mi a szar lesz így?


    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Látom a bloggazdának még ennyi év blggerkedés után se sikerült ráguglizni arra hogy mit jelent a troll szó! Más ezt néhány nap után megérti. Akkor most segítek:

    "A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

    Tehát a troll szó nem azt a személyt jelenti aki nem ért egyet a bloggazdával!!!!
    Akik itt le lettek "troll"-ozva, azok mind a témához szóltak hozzá, nem erőszakosan, de az aktuális post témájába vágóan.

    Egyébként meg egyetértek azokkal a NEMtrollokkal akik nem tartják demkrata tettnek, ezt a feljelentést, főleg azért amit az NZP írt, azaz hogy pont az eddig támadott diktatúra rendőrségétől várja a kávé cigi pénz rendezését!?!?!? Ha meg már meg is történt ez a szégyenteljes feljelentés, akkor nem ennek kéne űberelnie az Orbán legfrissebb rémtetteit!

    VálaszTörlés
  19. A szokásos öntelt semmitmondó tuareg duma.
    Olyan hogy "közösségi célú magánbankszámla" nemlétezik. Vagy magán vagy közösségi van. Mivel Dendisz Ilona számlája amire az OGYM-nek juttatott "adományok" mentek, MAGÁN számla, így az adóköteles jövedelemnek minősül. Be nem jegyzett "szervezet" hivatalosan NEM gyűjthet adományokat és főleg nem adómentesen. Mivel bejegyezve nem volt és nincs is, így hivatalosan NEM létezik. Be nem jegyzett, tehát hivatalosan nemlétező "szervezetnek" vagyona sem lehet, tehát jogutódlással nem is lehet a "nemlétező" vagyont apportálni" más még szintén nemlétező szervezetbe. Megszüntetni sem lehet egy nemlétező szervezetet. Jogutódlani sem lehet. A Dendisz Ilona MAGÁN számláján lévő pénz a számla tulajdonosát illeti hivatalosan és adó/járulék köteles. Csodálom hogy ebbe Dendisz Ilona egyáltalán belement. Perelhetsz amit akarsz, ezt buktad. Saját magától ugye nem tud sikkasztani senki. Okosnak hiszed magadat Tuareg Szabó Gábor, de nem vagy más mint egy öntelt sértett arrogáns senki aki mártírt csináltatott saját magából. Észt osztani azt tudsz, de azt is csak akkor ha senki nem szól közbe és hallgatnak bólogatnak, te pedig "kinyilatkoztathatsz. Egyébként csak a semmi üres arrogáns duma. Tudod...Időnként nem ártott volna hallgatnod a nemcsak bólogatókra. Hidd el nekem, többre mentél volna. Az OGYM is. Magadnak köszönheted és az OGYM-esek is hogy ide jutottatok. Jaaa...és nem troll vagyok, névvel nyíltan írtam. DK fan sem vagyok. Azt se hidd hogy az ide írogatókat a te süketelésed érdekli és annyira imádják az írásaidat. Tévedtél megint. Nagyrészben a jobb sorsra érdemes OGYM-et sajnáljuk és azokat az Embereket kik jószándékkal hittel melléd álltak. Neked viszont csak bólogató helyeslők kellettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint ebből a szösszenetedből is lejön, nem én vagyok az oka, hogy senki nem olvassa a blogodat :D

      Törlés
    2. Lajos István Kulcsár, én is ilyesmiket gondolok, leginkább kikezdhetetlen pontnak, sajna, azt érzem, hogy, egy magánszámlán lévő pénz, annak tulaját illeti kikezdhetetlenül, bizonyos eseteket kivéve, amit itt most nem részletezek, de ilyen fennforgás jelen esetben nincsen :( szerintem élből elutasítják a nyomozást, ami persze megpanaszolható, életben lehet tartani a dolgot darabig, ez talán pressziógyakorlásnak megteszi. Lennének még alternatív elgondolásaim a presszióra, de inkább azt sem részletezem :).

      Törlés
    3. A nyomozás sikkasztós esetben arra irányul, hogy a pénz kezelőjének, és az átadóknak a "szándékegységét" tisztázzák. Van kábé 40 adományozó - a listát a könyvelő tudja egyedül, de a bankszámlakivobnatból a zsaruk is látni fogják -, Őket egyenként megkérdezik, hogy milyen célra adták. A 40-ből nagyjából 5 azt fogja mondani, hogy csak OGYM, a NAP-nak semmiképp, a másik 35 meg azt, hogy a NAPot tekinti az OGYM folytatásának, így aztán az Ő szándékuk ellenére tette a könyvelő, amit tett. Ez valameéyest csökkenti a kárértéket, de a sikkasztás tényállása tiszta. MIndezt súlyosbítja, hogy a könyvelőnek dokumentált privátban ezt az eljárást javasoltam, amire egy héten át nem reagált, így aztán a rosszhiszeműség is bizonyított.

      Törlés
    4. Ja és persze az is izgalmas móka lesz, hogy kik beszélték rá erre a mókára, ugyanis valszeg nem magánakció volt, épp ezért ismeretlen a tettes. Még a bűnszervezet is fönnállhat, nagyon cikis az ügy.

      Törlés
    5. És mégvalami: ha én viszek egy ügyet, akkor azt végig is viszem. Ami azt jelenti, hogy amennyiben akár elutasítják a nyomozást, akár az ügyészség nem emel vádat, akkor magam begyűjtöm a szükséges bizonyítékokat és pótmagánváddal megyek a bíróságra.

      Törlés
    6. Akkó jó nagy marhaságot mondtam. A számláját bár megtarthatja pénzével együtt, fizethet zsebből, vagy párnacihából is, de onnét muszáj lesz. Az a számla még jól is jöhet a tényállás fennforgásának megállapítása végett :) E tényleg sikkasztás lesz, ha az összeget a megbízott, nem a megbízók által meghatározott célra fordítja,ebbe beletartozik az is, ha csak visszatartja, mikor kikérik azt. Csak azt nem értem most meg, hogy adományozók köre egybe esik a Dendisz Ilona konkrét megbízóival? A mozgalom tagjai adták össze a mozgalom céljaira szánt összeget? És ha ők csak adományoztak, nem voltak a tagjai a mozgalomnak, vagy nem kompetens tagjai voltak, akkor nem az van, hogy hiába nyilatkoznak, hogy ők mit szeretnének, milyen célra fordítsák az általuk befizetett pénz összeget? Konkrétan ki bízta meg a pénzkezelőt, egyetlen személy a vezető, vagy több tagú vezetőség, akik most vitába keveredtek egymással? De ha meg ügyvédi letétbe rakja a pénzt, akkor meg nem hűtlen kezel, mert hátrányt okoz? De ha mondjuk egy bizottság a megbízója, és annak tagjai most különbözőképpen utasítják, akkor nem is tud nem kötelességet szegni a nyomorult, nem? Ez nekem csak magas, mint a rutafa, pedig voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, átlátom valamennyire. De hogy te végig viszed, abban nem kételkedem legalább... Nem szívesen lennék annak a nőnek a helyében, egyébként is gyakran nem szeretek bármilyen nőnek a helyében lenni, de az övébe főleg nem :)

      Törlés
    7. A megbízó én voltam, és 8 hónapon keresztül a ráutaló magatratása szerint a megbízást teljesítette is: minden esetben olyannak adta át a szükséges összeget, akit kijelöltem a tárgyi beszerzésre. Egyoldalúan ezt a szabályt megszegte úgy, hogy a támogatók akaratának nem nézett utána, pedig mind ideje, mind a megbízótól erre "utasítása" volt. Cikis ez nagyon.

      Törlés
    8. Nőtársam iránti empátiám elpárolgott, ötleteim elfogytak. Én a helyében azonnal, maradéktalanul, jól dokumentálva, tanúk előtt, a közvetlen megbízómnak átadnám az összeget, + az eddigi visszatartás miatt keletkezett esetleges kár összegét, ha van ilyen, és futva távoznék a hátsó ajtón. (Bár ezt még vádemelésig is megteheti, azt hiszem, ezt nevezik tevékeny megbánásnak, a Btk. 29§-ának értelmében. Ezzel kivonhatja magát a büntethetőség alól, már ha nem kerül megállapításra, hogy bűnszövetkezetben tevékenykedett, akkor végképp este van.)Nem annyira jó ám, mikor az embert begyanúsítják, esetleg vádat emelnek ellene, járkálni kihallgatásokra, tárgyallásra, képviseletet fizetni buktára. Gondolom ezeket én...

      Törlés
  20. A szóban forgó pénz és a belőle származó ingóságok erős valószínűséggel Tuareg személyének és ténykedésének köszönhetők.
    Ezért a felettük való rendelkezésének illetékességét én nem kérdőjelezném meg még akkor sem, ha az adományozás pillanatához képest csalódtam (volna) is a "Vezérben".
    Pláne nem ha azóta a mozgalomhoz bármilyen oknál fogva megszűnt a kötődésem.
    Erre szokás mondani: "Így jártam."
    A jó szándékú pénzkezelő akkor járna a legjobban és szabadulna meg további kellemetlenségektől, ha hitelt érdemlő formában átadná a pénzt az OGYM egy a NAP-ba is átlépett hiteles tagjának. (ez szvsz jogosultságfolytonos lenne)
    Azt még megtehetné, hogy az adományozókat erről valamilyen formában tájékoztatja (ha tudja kik Ők).
    Mindenféle jogászkodás a témában (pro és kontra) a kívülállóknak jelent érdekes olvasmányt arról, hogy egy jobb sorsra érdemes kezdeményezésnek mi mindennel és mindenkivel kell megküzdenie a fennmaradásáért és a terebélyesedéséért.

    VálaszTörlés