2015. június 19., péntek

Na, indulhatunk?

Győri egyhetes tüntetésünk végeztével kénytelenek voltunk megszakítani országjárásunkat. A rendőrkapitány és helyetteseinek ottlétünk alatt való kirúgása miatt vissza kellett jönnünk a Parlament elé, jelezni Kövérlaca haverunknak: ha vidéken utánunk nyúlnak, akkor megkapnak Pesten, tessék választani.




Asszem vették is a jelzést a maguk módján, simán, első körben kaptuk a jóváhagyást a BRFK-tól, végülis két hét nem a világ, jobb minket eltűrni addig, mint sokkal tovább, nemde. Úgyhogy igazából a következő vidéki helyszíneinken nem számítok komoly hatósági ellenállásra, de persze ha békét akarsz, állj készen a háborúra, meg ilyesmi. A Narancsok a maguk módján logikusak: pofán vágnak és figyelnek, ha annyiban hagyod, akkor nagyobb pofon jön, ha meg visszaütsz, akkor kiegyezünk döntetlenben. Sajna épp azért regnálhatnak még mindig, mert a Népünk nem ütött vissza, mikor kellett volna, vagy hogy pontosabban fogalmazzak: akikre rábízta a visszaütés feladatát, azok inkább beálltak szorítósegédnek Focisztán Urához. Jótett helyébe jót várj, fogat fogért, olyan a fogadjisten, amilyen az adjonisten, meg hasonló ősnépi bölcsességek lettek elfelejtve, pedig azért válhattak közmondássá, mert hosszú idő alatt bizonyosodott be az igazságuk. Hát mi meg visszatérünk ezekhez az alapelvekhez, meg egész tevékenységünk arra irányul, hogy minél többen visszaemlékezzenek elfeledett emberi mivoltukra, teccenek tudni: Ember, küzdj és bízva bízzál. Szóval küzdünk, mert ha nem tesszük, akkor nem marad miben bíznunk.


Persze amúgyis célszerű volt kicsit visszatérnünk Pestre - Budapestet rövidítem Pestnek, soproni gyerekként ugyanis a felmegyek Pestre jelentette a fővárost, nem bonyolítottuk -, kicsit rendet rakni a saját sorainkban, meg összegezni a győri élő tapasztalatainkat a következő vidéki város előtt. Mindkettő megtörtént, csónakba raktuk az ellenirányba evezőket, menjenek istenhírivel, több evező ugyanis csak akkor gyorsítja a hajót, ha azok egyirányba húznak, gondolom ezt nem kell kifejtenem. Lesznek már zászlóink, pólóink, standunk, miegymás, a Kossuthon gyűlögettek a héten élőben az adományok, úgyhogy nem sikerült lelassítani minket javaink egy részének visszatartásával. Utóbbit rendezzük, a játszmában résztvevők tudják a határidőket, aztán ha nem önként és mosolyogva hozzák helyre több mint huncutságukat, akkor onnantól már a hatóságok dolga lesz, nem érünk rá ostobáskodásokra tovább. Korábban mondtam, hogy kivédendő a vidéki helyszínen mindig várható keresztbeszervezéseket, csak akkor közlöm a legközelebbi város nevét, hamár beadtam oda a tüntetés bejelentését. Győrnél ugyanis május 3-án közöltem nyilvánosan, hogy oda megyünk, s láss csodát, május 4-i kezdőidőponttal hirtelen lett is egy Városház téri állandó tetőfelújításos közterülethasználat, csakhát az ilyesmi persze jogilag nem védhető részükről.


Úgyhogy megy a következő helyszínek felderítése, ma is megyek egyik nyugati nagyvárosunkba, meg amúgyis sűrű hétvége lesz, szombaton Szentmártonkátán állítjuk föl tüntetés keretében új helyi szervezetünket. Úgyhogy vasárnap este az addigi tájékozódások, meg csendes megbeszélések alapján kapni fog tőlem minimum egy vidéki rendőrkapitányság egy klanya kis egyhetes tüntetési bejelentést, hogy beleférjünk az esetleges jogorvoslati határidőbe is. Ja, azért mondom, hogy minimum egy, mert lehet hogy kettőt adok be két különböző városra, lássuk, melyik megy könnyebben, meg az is érdekes lehet, hogy vajon ugyanolyan témára hogyan tudnak ugyanazon hatóság különböző szervei egymástól eltérő döntéseket hozni. De ez persze csak játék, összecsiszolódtunk mi már Hatalomékkal, mi tudjuk, Ők mit léphetnek, Ők megtapasztalták mi arra hogy reagálunk, úgyhogy jó esetben már elkerüljük a fölösleges köröket, minket megállítani adminisztatív szarakodással úgyse lehet, hát akkor inkább kerülik a vesztes csatákat. A Kossuthot meg persze közben marhára élvezzük, jó buli volt a sátorépítés is, a Bokros tüntetés előtti összejövetelünk, meg maga Bokros is hozta a formát, tökoké a dolog.


Valahogy az otthonunkká vált a Tér, vicces volt, hogy májusban, mikor nem volt épp ott semmi infrastruktúránk, hetenként egyszer csak úgy összejöttünk a padoknál, és egyszer sem voltunk kevesebben negyvennél, pedig nem szerveztük agyon. Úgyhogy a hátralévő kicsit több mint egy hétben még jól teleszívjuk magunkat Kossuthtal, tartunk is még egy tömegesebb összejövetelt vidékre indulás előtt, aztán jövő vasárnap már úgy bontjuk délelőtt a táborunkat, hogy az még aznap vidéken fölállításra kerül délután. Merthát innentől többé meg nem állunk, nem lesznek szünetek, egyik városból megyünk a másikba, a frissen felálló helyi szervezetünk már segít a következő helyszínen, és így tovább, szépen, láncreakcióban. Az meg közben érdekes, hogy a Kossuthon kevesebb a Fidesznyik anyázó, mint a csendben hozzánk odajövő támogató: nemcsak nekünk hiányzott a sátor, az gyorsan kiderült. Ja, és még egy kicsi színes: Zoltai Andreáéknak volt megemlékezése a Téren, és amikor tartott, beindult a szokásos zászlólevonási procedúra, amit Kövérlaca parlamenti őrsége végez minden nap. Andrea barátnénk azonnal szóvá is tette, hogy a szemét Tuareg megint keresztbeszervezett, nem kis derültséget okozva gyér soraikat gazdagító párttársaimnak. Nem, Andrea, nem én voltam, csaxólok. De erről ennyit, műbalhék lerendezve, koncentrálhatunk most már a saját feladatunkra, mert az Ország valódi szarban van, és más helyettünk nem fogja kiszippantózni. Na, indulhatunk?

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


56 megjegyzés:

  1. "Indul a bakterhàz"..
    Lesz itt kèrem tüntetés .Sok.
    Viszont a "vasfüggönyre" elfelejtettél reagálni,pedig kozmopolitáéknál az megy ezerrel.
    A Zoltai Andrea barátnőd is valószinü kicserélte a discet fogai kerítèse mögött,az "eleven emlèkműről" az "új Ausvitz"-ra.
    (Csaxólok-a poncichterek ezzel a nàcióval nem nagyon barátkoztak..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basznádon nemrégiben helyesírási mozgalom indult. Ehhez csatlakozva tisztelettel felhívom a figyelmet, a helyes írásmód: Auschwitz. Igaz, ez nem magyarul van, de ennek a helynek van akkora tragikus fontossága, hogy meg kell mindenkinek jegyezni és tanulni a nevét.

      Törlés
    2. Majd gyakorlom..
      Nekünk "gojoknak" a csökkenő számok városa.
      4
      3
      1.1 millió (most)
      Miért is?..

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Na látod, ez az épülő vasfüggöny is, remek szimbóluma lesz münk nagy pártusjézusszeretetfényvallásunknak, todd, ahogy az evangyéliom is irja, mert "idegen voltam, és befogadtatok, éhező, és ennem adtatok" meg a többi..,Amúgy meg látom, te is azok közé tartozol, aki kimondott boldog, hogy konkrétan saját adóforintjaidból nyúlnak le az ügyifiuk 20 milliárdnyit arra, hogy majd jól szögesdrót mögé zárjának. Készséges rabnyákoknak ez nem lehet gond, igazán szívesen összedobják a börijük árát :)Jó van fiam , maga is nagy bürge, lejülhet :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Bangó Attila nincs tisztában az emlékművekkel, egy sorba veszi a Horthy emlékművet a Szabadság téri Német megszállási emlékművel, azt meg összekeveri az ellene mindennap tiltakozó csoporttal "Eleven emlékmű".
    Egy kis segítség. A videó végén felvett plakáton van leírva, mi a baj ezzel az azóta sem felavatott emlékművel.

    Német megszállási emlékmű:
    https://youtu.be/pBCytGGADdM

    VálaszTörlés
  4. És milyen ismérvek alapján lehet megállapítani, hogy ki demokrata vagy ki nem?
    Ki dönti el ezt? Egyáltalán el lehet-e dönteni, hogy ki demokrata vagy ki nem?
    Mindenki bele böfögi a légtérbe, hogy demokrata az x,y,z ,de senki sem határozza meg tényszerűen. Vagy nem is lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Demokrata " az,aki a mainstream "tudjukkik" kottájàból játszik,hasznàlván a jelszavaikat ès a demagógiàjukat.
      Összes többi:"nácikok".
      Vilàgos?:)

      Törlés
    2. Majd én megmondom ki a demokrata; 1. Aki képes önállóan gondolkodni, nem készen kapott paneleket szajkóz. 2. Aki képes a saját érdekeit felismerni (önazonosság, célok felismerése, tartása) és azokért kiállni, képviselni. 3. ennek dacára, illetve épp ezért társas és mindennemű (pl.üzleti) kapcsolatépítését a win-win szemlélet hatja át, reflex szinten ez működik már benne. Hogy magyarországon ez kialakuljon, kellene egy nagy-nagy oktatási reform, kicsi kortól kezdve ezekre szocializálni a gyerekeket. Ezt felejtette el Kádár apó, pedig ő egy jó maffiózó bácsi volt a maga módján, ezért következett be a nagy restauráció,ahogy a birodalma széthullt. A kisállatsimogatás pedig itt is megy, nemcsak a jobbiknál, itt a kisállat maga a nép, és simogatva van, hogy ő nem is birka. A jobbosok megállapítják a balosokról ezt, és viszont, ebből pedig a nem az következik, hogy senki nem az, hanem hogy az egész bagázs,de igen. Díszbari pedig Te vagyol NZP, a gojos demagógiáddal. Egyébként is úgy áll rajtad, mint tehénen a klottgatya :)

      Törlés
    3. Szia,KEN!
      Vègkèpp nem tehetek róla,hogy gojnak születtem,akit az "igazhitűek" a Talmudban állatként definiálnak.
      Saját tapasztalatok szerint ez ma sincs másjogy.
      Így lettem a nàcikok halmazának részébe sorolva.
      Halleluja-ahogy a Gyüliben mondanàk..

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Te teljesen megbuggyantál :), és most még a hőgutára se foghatjuk. Te aztán kurva nagy Talmud szakértő lehetsz, Kurucinfó is megírta? no meg a judeokeresztények is gaz népség ám, nem csak a hitgyülisek, nem tisztelik pártus hercegünket, s az igaz magyar szeretetvallást. Me úgy szeretni, mint a magyar, senki se tud. ugyebár. Jesszus

      Törlés
    6. Na megyek inkább, megsütöm a csirkém, úgy veszem már lement a nap és végre ehetek, bizony elkezdődött a Ramadán :)

      Törlés
    7. Medig nagyon egyszerű a folyamat!
      Az illetéket cigiben és kávéban kell leróni, majd a Tuareg Kossuth téri sátorhivatalában kell beadni a két OGYM-es zászló között. Mo-on kizárólag csak Tuareg döntheti el, hogy ki a demokrata és ki nem! Fellebezés nincs!
      Az elbírálásnál fontos szempont, hogy az ember tudjon kitartóan bólogatni a nagyívű vezér gondolataira.

      Törlés
    8. Szia KEN!
      Nagyon intoleráns vagy .
      A goj is ember.
      Szerinted meg csak egy hülye.
      A Kuruc az elhàritás(jól meg lehet figyelni,aki kontaktàl velük,mint anno Harasztiékkal) orgànuma,de soxor valós ,a mainstreamba nem "illeszkedő" infót is közöl.
      Ne legyél nagy arcú!
      Àrt a szépségnek!
      Kihozza a klimax ràncait!
      Amièrt kàr lenne..

      Törlés
    9. A kili-maxnak konkrétan és helyileg hol vannak ráncai? Eztet is megírta a kurucinfó, a nagy gojenciklopédia?

      Törlés
    10. Szia KEN!
      Jólkinéző "ötvenes" "nagyi" vagy.
      KÖVETKEZÉSKÉPP nyakig a klimaxban.
      A ràncok-következmény.
      A gonoszság köverkezmènye.
      És (velem) imàdsz gonoszkodni.
      Ne tedd.
      Legyél kedves,mint én veled.
      Jot tesz a ráncoknak..

      Törlés
  5. Én meg már azt hittem, hogy a demokrata a demokrácia híve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, csak ezt ne, mert rögvest itt terem Otília megtudakolni, az is MICSODA. (t. i. a demokrácia)

      Törlés
  6. Valamiért nem engedi választ csak megjegyzést... NZP!!! Döntsd már el, hogy én, mint jól kinéző nagyi, mért lettem ráncosan jól kinéző? Klimax, avagy gonoszság hirtelen leráncosodásom okozója?? na és még az előző kérdésre se válaszoltál, óh, hormonháztartásom látnoki tudója! Nagy ám az egyéni szórás; van, ki hatvan évesen szül, mást meg már 30-as éveiben elhagyja vérzése. És már megint nincsenek normális válaszaid, csak közhelyek, sztereotipiák, és kurkászás intim természetű dolgaimban. Gyenge fegyverek ezek, s ráadást téged sebzenek. Úgy látszik, ez valami második pubertásféle lehet tenálad, nyilvánosan igényled a felvilágosítást, ráadást politikai jellegű. blogoldalon. Fura gusztusra vall, az már szentigaz,de nem bánom, hozzuk a sót, legalább nő a hszek száma is...és legyen kedves tevéled a radai rosseb :), egy rút pók vagy, sajna épp a lelked csúf, semmi eredeti, semmi merész, semmi grandiőz, csak eregeted potrohodból a nyált, és mindent beszősz :)

    VálaszTörlés
  7. Szia KEN!
    Olvastam a legújabb,meghatározhatatan műfajú itodalmi müved.
    Tudod,amiben valaki hátúlról kúr-tàn az ördög?
    Én ilyet-amely Elsimon szerűen romlott lelkü-le nem írnék.
    Aztán meg te csúflalkűzöl.
    Szègyelld magad,KEN.
    Ha nincs is már kivel,de még emléxel a hátulról kúrásra-abbizony nem a közre tartozna,"ötvenes nagyi"...

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök. NZP művelődik, s engem reklámoz. A műfaja egyébként nem meghatározhatatlan, miként az alkalmazott alkotói módszer is alsó hangon száz éves. Egyébként meg smafu, Lapozz bele a Fatima 50 ár-nyalatába...Nem bonyolítom életed a költői én, a fiktív én, a reális én eltérő mivoltának ecsetelésével, alkotói célkitűzések részletezése is magas labda lenne számodra, attól tartok. Költőnek különben is mindenképp öröm, ha olvassák, nem fanyalgok hát, sőt biztatlak, hajrá NZP!

      Törlés
    2. Ja, és igazán nem összezavarni akarlak, de a blogot ketten írjuk :), egyelőre 3 fiktív személy nevében,szóval nem tudhatod biztosan épp kinek kellene szégyellnie magát, de majd jelzem neki is kívánalmad

      Törlés
    3. Szia KEN!
      Én elfogadom,amit írtál.
      De ha "költők" vagytok-miért kell ocsmány Elsimon szerű módon a baszás és a szarás aktusait emlegetni egy tisztes matrónànak?(egy jólkinéző ötvenes nagyi már az-nem bakfis)
      Talán ideje lenne lejönni a baszásról ,mint kifejező ezköz,és a társadalomkritika felé fordulni.
      Akkor-és CSAK AKKOR jogos lenne a "magas ló",ahonnan velem beszélsz..
      Ez a helyzet,ó KEN..

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. TZe NZP, Veled itt fölmosnak, gondoltam csaxólok ;)

      Törlés
    6. Jó regg,észrevettem.
      A "geciségi versennt" itt nem én nyerem..

      Törlés
    7. Beleszaladtál egy kreatív emberbe, akinek van ideje és energiája Veled elszórakozni, és jól csinálja. Nevelés alatt álsz :D

      Törlés
    8. No kész, a Maestro bontotta az áramkört, oda a varázs már így, leleplezett motivációimmal. Mondjuk, valahol nem is bánom, mert már-már a torkomig ért az iszonnyal vegyes rettenet, amit a megnyilvánulásaid generáltak, szinte veszélybe került alkotói vénám. Nem is annyira a felmosási szándék, (főleg nem magas ló,) bár az is benne volt magasb erkölcsi szempontból, de inkább a megnevelési kísérlet. Mert a helyzet az, hogy amit úgy hiányolsz, a napi aktuál, felvállalt egyes szám első személyben, már java részt itt öltött testet, mintegy blogom kihelyezett tagozataként, mert rájöttem, úgy kell nekem a tuaregi szellemiség, mint falat kenyér, ugyanis inspirál a gondolatra, miniesszék formájában kisajtolja belőlem az itt és mostról megnevezhetőt, a társadalomkritikai attitűdöt, todd politikus nóta, költő, mint vátesz, meg ilyenek. És még te is bekúsztál a képbe bónuszként, mint tipikus bivalybasznádi kisember, a horrorisztikusan szürreál NER kötőhabarcsa. Ilyen megfontolásokból keveredtem véled polémiába, lássuk, mint olyan, nevelhető -e vagy, lerombolhatóak-é élethazugságaid. És itt hívnám fel rá szíves figyelmed, hogy amit most rajtam számon kérsz, ám épp te voltál az, aki eme törekvésem folytonszexuálhatnékoddal permanente összeszarád, s szennyezéd. Mintahogy az is te vagy, ki folyton összeesküvés elméleteket gyárt, persze azokat is csupán lábszagú klisék mentén, ki minden bokoraljára nyúl módjára bagzó aktivistákat és éltes matrónákat vizionál, ki magából kiindulva arra a következtetésre jut, hogy mindenki társadalmi jobbító szándéka csupán ócska mimikri lehet, alantas ösztöntörekvéseket leplezendő.
      Mint ahogy az is te vagy, -és óh, tudd ezt NZP-, ki gyakorlatilag egy kriptaszökevény virtuális bugyijában kurkászol, saccolgatod ösztrogén-, valamint progeszteron szintjét, Épp a napokban jubilálok, immár 4 éve, hogy K.O.-val kiütött egy betegség, amit első nekibuzdulásában ráknak tételezett fel tünetek, és vérkép alapján a honi egészségügy, majd konkrét gócot nem találva sorsomra hagyott. A sírgödörből tápáckodok épp fel, egy newyorki orvos volt, ki elküldött leleteim alapján állított fel koncepciót a baj természetéről, a mindenféle csodabogyókat angliából kapom a gyermekecskéimtől a pajzsmirigy! (bocsi) HORMONT suba alól obszerválom, így lettem keserves erőfeszítések árán újra 70%-ban önjáró, a végcél a 100%, a tét pedig nagy, a legkisebb fiam továbbtanulása, egzisztenciája múlhat azon, hogy képes leszek-e visszanyerni az aktivitásom. Kell-e ecsetelnem vajh mi lennék, ebben az általad nyugtázott-támogatott rendszerben, ha nem hoztam volna létre előzetesen saját kis szociális hálót magam alá? Kutyaszar sem lennék már az árokparton, vagy ha mégis, hát épp csak az. Szarért-húgyért vennének az új földesurak, vonszolhatnám magam a krumplifődjeiken hótbetegen hullásig, s perverz kéjeiket vélhetőleg csak fokozná, hogy mindezt TEHETIK egy 15 éve magányos anyával, ki 4 fiúgyermekkel lepte meg e hazát, s kinek egyébként érettségije, jogosítványa, két szakmája is van, csak mára kicsit ronccsá lett.
      S mit gondolsz, azok hányan lehetnek, kik már elhulltak, és módjuk, erejük nem volt nyikkanni se egyet előtte, vagy épp most tántorognak, szintén hang nélkül, a nekik szánt gödör felé?
      Ez lennék én, de lásd azt is, TE mivé lettél egykori szabad madárból; egy velejéig rothadt, embertelen rezsim elvtelen kiszolgálója és csicskája és totemoszlopa, (na, én nem mondom, hogy egy fasz vagy,) és pirulj te szégyenedben NZP. Vagy tudod mit? Ne is pirulj, úgy még sérülne az eddig hibátlanul hozott karaktered.
      Az én blogom pedig az ami, elsősorban a speciálisan mogyer párkapcsolati poklok feltérképezése,- női szemszögből. ÉS sajna, de e honban már a téma felvetése is jelentős társadalomkritikai potenciállal bír, nem kell ahhoz sem direkt moraliza, sem hegyibeszéd, todd, az élményszerűségen van a hangsúly, a költészet alanyi műfaj.
      És megnyugodhatsz, a geciségi versenyt te nyerted. Nem esett messze az almád a fájától.

      Törlés
    9. Köszönöm,KEN.
      Megmented a "blogot".
      Nyomtál egy kis eszmét.
      Egyben tèvedsz.
      Nem vagyok "fideszcsicska"-Orbànt sorstarsi okokból MEGÉRTEM-de a "rendszerén" réges rég "kivül" vagyok.
      Más.
      A blogodon a hàtúlról baszásozàs,szarozàs stb nem áll neked jól.
      Vénasszony vagy.
      (Mondjuk meg az őszintèt)
      Hogy megmenekültél a ráktól-öröm.
      (Én is.Alig.Tudom mi az.)
      Hogy 4 fiút szültèl-arra büszke lehetsz.Komolyan.
      Hogy a versnek nevezett szörnyűségeid írod-arra nem.
      Nem tudom,ki lehetett a perverz hülye,aki erre bátorított.
      Hagyd abba.
      Középszerű,vén kövér(!) némber vagy,amit nem akarsz tudomásul venni.
      Élj a gyermekeidnek.
      Tanúlj meg nem szènhidrátot zabàlni.
      A baszàsos perverz emlèkeiddel ne szennyezd a közt.
      Legyél önmagad.Fogadd el,amivé lettèl.
      Legyen béke a lelkedben.
      Isten teremtményének születtél,még ha ennek sok értelme nem volt is...

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    11. Perszemán'.. Csak a szájuk nagy. Neked meg nemcsak.. ;)

      Törlés
    12. Oké, foglaljuk össze még egyszer, áthangszerelve. Azt mondod, legyek önmagam?
      És ezt épp te mondod nekem?
      Hagyjuk hát az oktató-nevelő célzatot, a műbratyizást, szerepjátékot. Én itt végig önmagam vagyok saját nevemen, képemen, életrajzi adataimmal,
      de te ki vagy, anonym nzp?
      Azon kívül, hogy a hamis álneveken mocskolódó, kis gnóm?
      Én Nagy Katalin Erzsébet vagyok, költő, a Körös Irodalmi Társaság tagja, ahova a Bárka folyóirat főszerkesztője hívott meg. Verseim olvashatók erdélyi és magyar folyóiratokban. Mikor beteg lettem, önként léptem ki a különféle irodalmi fórumokról, mivel úgy gondolom, az irodalmi jelenlét személyes közreműködést igényel, amit én betegen nem tudok vállalni. Aki pedig a kötetem lektorálását vállalta volna, Kinde Annamária, tavaly januárban, sajnos elhunyt, agydaganat következtében.
      A blogom ezután született meg, és harminc év terméséből válogat,és épp azért, mivel nem a konkrét itt és mostot formázza, a versek fiktív alakok portréját rajzolják, szám szerint 4-ét.
      Láttál egyetlen versnél is keletkezési dátumot?
      Az ominózus versrészlet amit szajkózol feszt, egy hosszú szabadvers 2 sora, a Nadja naplója ciklusból való, és kb. 10 éve íródott.
      Leírva annyi áll benne, hogy „az ördög hátulról kúr meg”- sehol sincs leírva , hogy „engem kúr meg”, de ha még írva is lenne, akkor is Nadja Talkináról lenne szó, nem a 10 évvel ezelőtti önmagamról, amikor íródott, és főként nem mostani önmagamról.
      Ezt felfogni az értő olvasás általános iskola 3. osztályos szintje.
      Ezt a verset úgy beállítani, mint egy szarós-baszós, első szám első személyben, az itt és mostban, privát önmagamról írt verset, simán kimeríti a hitelrontás fogalmát,
      és kb. az a szint, mintha Lucélia Santosnak nyitnál számlaszámot, mert te egy 30 évvel ezelőtti sorozatból értesültél róla, hogy szegény Isaurát bántják.
      Félreértés ne essék, emberi, és művészi szabadságomnál fogva nekem természetesen jogom van akár 80 évesen megírni egy képzeletbeli kokott naplóját, vagy mondjuk, 90 évesen is, és nőként! akár saját, aggkori szexualitásomat megírni, lefotózni, (lásd Faludyt.)
      De itt nem az történt.
      Neked pedig, persze jogod van magadban erről bármi ocsmányságot gondolni a csökött koponyádban, ám nincs jogod nyilvánosan becsmérelni és sértegetni, no nem a művet, de engem, alkotót, mert ezzel alapvető jogaimat sérted.
      A szólásszabadság ugyanis, te névtelen nemtudomki, csak addig terjed mint jog, amíg nem gyalogolsz bele véle a másik ember jogaiba.
      Egy adott mű kritikája pedig nem tartalmazhat sértő megnyilvánulásokat, sem koromra, sem nememre, sem esetleges testalkatomra vonatkozólag.
      Nem írhatja elő, hogy én mivel foglalkozhatom férfisovén. diszkriminációs előítéletek alapján,
      nem kérdőjelezheti meg erkölcsi nívómat (pl. a gyermeknevelés terén, még látens módon sem; „foglalkozz inkább gyermekeiddel”.
      Mi alapján merészeled nyilvánosan kétségbe vonni?
      Mindezen húzásaiddal becsületsértést követsz el.
      További rossz híreim is vannak; ideröffentésedtől engem senki sem fog kevésbé értékesnek, vagy kevésbé nőnek tartani, -bármilyen mértékben is gondolt eleddig azoknak-,
      te viszont biztos lehetsz abban, hogy az összes nőolvasó előtt végleg leszerepeltél, mint pasi.
      Gusztustalan, testfasiszta megnyilvánulásaid sem fogják népszerűsíteni az ideológiádat, amit propagálni igyekszel.
      Mindezt addig művelheted, míg nem lép életbe a szabályozás, miszerint maguk az oldaltulajdonosak felelnek az oldalaikon megjelenő összes! tartalomért, így a kommentekért is. Mikor ez érvénybe lép, úgy fogsz innen repülni, hogy lábad nem éri a földet, Tuareg nem fog veled, s minden egyes hszeddel külön vacakolni.
      És ehhez szabályzatot sem kell írnia, ugyanis a netes szabályzatok arról szólnak, hogy mi az, amit nem szabad egy oldalon, holott a törvények szerint szabad lenne.
      A netes kommunikációra UGYANAZOK a törvények vonatkoznak, mint a valódi, polgári életbeliekre.
      Te pedig folyamatosan megszeged ezeket, pitiáner módon, álnevek mögé bújva.
      E sorok pedig nem neked szólnak, hanem bárki emberszabásúnak, aki még idetéved. Mintegy biztatásul.

      Törlés
    13. Szia KEN.
      Ne gyűlölködj.
      Ezt sem a középiskolàban,sem a kereskedelemben,sem az egèszsègügyben nem tanultad.
      A neten ezeket a stációkat hagytad magadról..
      Azt írsz,amit akardz.
      Ha az ördöggel 10 éve izèltàl a versedben-az is a te dolgod.
      Akkor is szar volt,te pedig negyvenhárom,ami nem bakfis.
      Van rólad egy film,amelyen verset mondasz.
      Szedd le,ha ilyen híú vagy.
      Éld az életed.
      Próbàlj meg valakit szeretni,hátha csillapul a benned forró sértettség ,kisebbsègi érzés és gyűlölet.
      Jelenleg beteg vagy.
      Talán hozzájárultam a gyógyulásodhoz..

      Törlés
    14. Szia KEN.
      Ne gyűlölködj.
      Ezt sem a középiskolàban,sem a kereskedelemben,sem az egèszsègügyben nem tanultad.
      A neten ezeket a stációkat hagytad magadról..
      Azt írsz,amit akardz.
      Ha az ördöggel 10 éve izèltàl a versedben-az is a te dolgod.
      Akkor is szar volt,te pedig negyvenhárom,ami nem bakfis.
      Van rólad egy film,amelyen verset mondasz.
      Szedd le,ha ilyen híú vagy.
      Éld az életed.
      Próbàlj meg valakit szeretni,hátha csillapul a benned forró sértettség ,kisebbsègi érzés és gyűlölet.
      Jelenleg beteg vagy.
      Talán hozzájárultam a gyógyulásodhoz..

      Törlés
    15. Nem tudsz olvasni?
      "Leírva annyi áll benne, hogy „az ördög hátulról kúr meg”- sehol sincs leírva , hogy „engem kúr meg”, de ha még írva is lenne, akkor is Nadja Talkináról lenne szó, nem a 10 évvel ezelőtti önmagamról, amikor íródott, és főként nem mostani önmagamról.
      Ezt felfogni az értő olvasás általános iskola 3. osztályos szintje.
      Ezt a verset úgy beállítani, mint egy szarós-baszós, első szám első személyben, az itt és mostban, privát önmagamról írt verset, simán kimeríti a hitelrontás fogalmát,
      és kb. az a szint, mintha Lucélia Santosnak nyitnál számlaszámot, mert te egy 30 évvel ezelőtti sorozatból értesültél róla, hogy szegény Isaurát bántják." Én nem gyűlölködöm,te viszont továbbra is hitelt rontasz, és becsületet sértesz.,. sőt még fokozod. A neten jónéhány videót találhatsz rólam, (köszi az újabb reklámot,) művelődhetsz tovább, nagyon rád fér, eszem ágában sincs leszedni, ugyanis én vállalom magam, szemben veled, kinek élete annyiból áll, hogy álneveken, patkány módjára mindent devalválni próbál, amiben még emberséget talál.Szóval nem csak becsületsértő vagy és hitelrontó, hanem permanens nettó hazugságokat irkálsz. Nem én vagyok a hiú, hanem te mérhetetlenül gyáva, és alattomos. Ja, és én bármit leírhatok rólad, ugyanis a SENKIT megsérteni sem lehet, ahhoz valódi személy(iség) kell. Majd ha felvállalod arcod, neved, akkor brekegj legközelebb. Ja, hogy akkor felelősségre vonható volnál.- Attól meg betegesen irtózik a fajtád.

      Törlés
    16. Szia KEN.
      A "senki" válaszol neked-udvariasságból,mert megérteni nem fogod.
      Tebenned a gyűlölet munkál-gyanítom nem Orbán vagy miattam.
      Hanem mert méltatlanul,munka nélkül,kevés pénzből élsz-amit szégyellsz.
      Lehet,az angliás gyermekeid alamizsnájából.
      Vagy máséból.Mindegy is.
      Szenvedsz tőle,
      A neten fellehető filmjeid tanulságosak.
      A kócos,gondozatlan haj,a fénytelen tekintet,a püffedt vonások-alkohol,vagy valami más "szer" használatára utal.
      Nyilván,a sistergő gyűlöletet leplezi a "költőnős" hülyeség is.
      Persze mitőlünk lehetsz Talkina.(Vagy Talppina?)
      Mindegy.
      Tudod,rendes nő az ördöggel nem kokettál.
      Viccből sem.
      Nem is kúr vele.
      Hátúlról,amint az eb,meg végképp nem.
      Ezt nem lehet "elmagyarázni".
      Próbáld meg átértékelni az életed.
      Elfogadni a sorsod.
      Ha majd eljön az idő,méltósággal,állva halni meg.
      Mint a fák.
      Nem nyüszítve,gyűlölködve,"Talpinázva"..
      Barátkozz meg "Valóság" testvérünkkel,ahogy Cseh Tamás mondaná..

      Törlés
    17. Értem, rendes nő hátulról nem kúr, hanem főzőkanállal a kezében, vasalt köténykében nyalja otromba, és műveletlen, fasiszta nyárspolgárok szarcsimbókos valagát. Az ördöggel sem kokettál rendes nő, csak az effélékkel, mit elébb vázoltam, miként én most veled. Bár ez utóbbi tagadhatatlanul keményebb műfaj.
      Egyedül a gyűlölet stimmel, számíthatsz rá, magam szerény eszközeivel, ír!tom a fajtád, ahol érem. Ne hivatkozz demokrata mivoltomra, sokszor leírtam, én nem vagyok az, a FAJTÁDDAL szemben soha nem is leszek.
      Momentán már épp ott tartasz a lealjasulásban, hogy szisztémás lupusban +pajzsmirigydaganatban szenvedő nőt, amiknek egyik jellemző tünete a mixödéma, vádolsz alkohol- és drogfüggőséggel, nyilvánosság előtt. No meg belengetsz némi promiszkuitást is. Van még lejjebb, hol van elméd gödrének legalja?
      Nemhogy titkolom, vagy szégyellem, hogy a gyermekeim támogatnak bajomban, hanem büszkén hirdetem, hogy ebben a FAJTÁD:) teremtette honi pöcegödörben, és egyedül is, sikerült emberré nevelnem őket. Nem fognak cserben hagyni.
      Az meg végképp nem az én szégyenem, hogy egyedül ők támaszaim, azon pedig cseppet sem csodálkozom, hogy te így, nagybetegen is dolgozni hajtanál. Bírnád mi, amint pusztán megélhetési kényszertől hajtva, félholtan botorkálnék szarért-húgyért? Holott egyedül a programozó matematikus fiam több hasznot hajtott már ennek az… államnak, mint amit az valaha rám költött betegségem okán. Íme, az orbáni, embertelen fasizmus közeli portréja. Önleleplezésed pedig már hatékonyabb, mint száz blogbejegyzés, vagy politikai témájú költemény. Egyedül ezért állok még szóba veled, szemléltető ábra lettél, a rezsim reklámarca. Mentem is őket, fürkészd csak tovább Talkinát szorgalmasan, előbb-utóbb benne leszel, önálló fejezet lesz belőle. Esetleg feljelentés. Úgyhogy folytasd csak tovább, visszavárlak titkos randihelyünkre :)
      Ja, és tudom teccene, de nem szándékom az állva! meghalás (nosztalgiázol?), sokkal inkább a menve távozás. Nem fogok ebben szaros országban maradni, nem fogom megvárni, míg csak a te FAJTÁD marad, így oszt kénytelenek lesztek egymás torkának esni.
      Az lesz csak a szép mulatság. Barátkozzatok egymás közt tovább a magatok teremtette valóságotokkal, de kísérletezhettek a sorsotok elfogadásával is. Az átértékelést nem javaslom, az a FAJTÁDNAK úgy sem menne.

      Törlés
    18. U.i.; Azért ma már ne várj újabb választ, elmentem Trónok harcát nézni, a MÁSOK feleannyira sincsenek gusztustalanok, mint a FAJTÁD.

      Törlés
    19. Köszöntelek,ó KEN.
      Remélem félretetted izzó gyűlöleted a magyar "fajtám " iránt,és nézed a Trónok harcàt.
      Ha annyira beteg vagy,mièrt nem százalékoltattad le magad,és élnéd megbecsülésben az életed?
      A progmatos fiadhoz gratula,akàr taníthattam volna is-remélem nem mosogat a ködös Albionban,ami sajnos előfordul más tanítvànyokkal.
      Bünöm csak annyi,hogy szembesítettelek Valóság testvérünkkel,nem tudvàn a pajzsmirigyről,amelynek hatása hasonló az alkoholhoz.
      Kár.
      Emiatt leszek fejezet a Talkinában,talán maga az ördög,aki hàtúlról szeret kúrni.
      (egyébként freudi,hogy mindezt honnan gondolhattad-ki bestia lehetett a minta..)
      Lassan mindent elmondtam.
      Egy jó tanácsom maradt.
      A gyűlölet a gyűlölőt is elpusztitja.
      Emiatt règen megtanultam nèlküle èlni.
      Azokat sem,akik megérdemelnék.
      A Talkinákat sem.
      Hátha elmúlna a pajzsmirigy,és nem kellene szedni az Atorvát..

      Törlés
    20. KEN, senki nem akart Téged megbántani. NZP meg biztosan nem. Még udvarolt is Neked. Nem akartuk tudni, ki is vagy igazán, hisz ez egy blog. Akárki lehetsz. Akár az elvarázsolt királylány is. Én is az vagyok.. ;) Te magadtól osztottál meg velünk keserű, szomorú adatokat az életedből, és ezek iránt érzett, ki nem mondott csalódottságodat keserűségedet ostorként csaptad vissza, a Veled egyébként kedvesen évődő NZP hátára. Mit vártál ez után?

      Törlés
    21. Egyébként Gabesz kihasznál. Neked minden egyes beírás, mely saját húsodba is vág és megsebez NZP ostorozása kapcsán, Gabesznek merő kéj, mert NZP-t ki nem állhatja. Szarik rá, hogy közben ez Neked is fáj. Nem szokása az együttérzés.

      Törlés
    22. Ahh, ostor és kockacukor,a jó zsaru-rossz zsaru képlet.
      Szinte már-már ringlispílbe érzem ültetve magam.
      Ráadást leSÚLYT, hogy mégsem tanítottad a nagyfiamat.
      Mit veszített!
      És mégis, hun taníthattad volna?
      A bivalybasznádi trollegyetem nyelvi tanszékén?
      Ehelyt kénytelen volt a szerencsétlen Bostonban, Dél-Afrikában senyvedni...
      És mindehhez megint a lábszagú prekoncepcióid;
      szegény gyermek talán mára csak mosogat, egy londoni lebujban;
      a Tuareg engem használ ki; (óh, áldott együgyűség!)
      csalódottságom, keserűségem, az ostorként visszacsapó!;
      és rokkantság, mint "megbecsült státusz"...Ki nem szarja le?
      Te aztán tényleg gyűlölet nélkül élsz, csak közben minden testnyílásodon dől a szennylé.
      Seggfej.
      Nekem is van egy jó tanácsom; tanulj meg gyűlölni, s AKKOR nem fog elpusztítani. Az erkölcsi relativizmusod egy hernyó gyengesége.
      Azt hiszed, bármivel vonzóbb volt az ordenáré bizalmaskodásod, amit kedves évődésnek titulálsz, mint az azt követő, frusztrációd gerjesztette durva gyalázkodásod?
      Gondolod, ezektől függ az énképem?
      S azt hiszed várok Tőled bármit is :)?
      Pusztán dokumentállak.

      Törlés
    23. KEN, pusztán csak sajnállak. :(

      Törlés
    24. Aha, hitelesen hangzik. Mindezek után hosszú női sorok fognak kígyózni ajtód előtt, hogy szórj néhány morzsát nékik is részvéted kenyeréből, avagy hogy csak megérinthessék köntösöd szegélyét, (esetleg, hogy mögé is kandikáljanak.)

      Törlés
    25. Összekeversz NZP-vel. Nem vagyunk egy személy.

      Törlés
    26. nem a faszt. bár személynek nem nevezném valóban. Talán trutymó? A személynek neve van, arca, múltja, jelleme, élete. Ha ezekből bármit felfednél, legott összemennél itt, mint pöcs a fagyban.

      Törlés
  9. Emberek."Demokratàk".
    Hogy lehettek ennyre köcsögök,hogy senki nem szól hozzà a "bloghoz".
    Mina facèr olvassa akkor órànkrnt a 4000(!) ember?
    Amit én vakon elhittem!
    Nyomjatok már valami eszmèt!
    Caheszné!
    Nagyi!
    Adri!
    'Nebassszameg..'

    VálaszTörlés
  10. Olvtársak!
    NZP Nevelhetetlen és Kiüthetetlen, még KEN által is.
    Kár érte. (Az ütésért is, ami tanulságos volt.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia nemo!
      A "nácikokon" nem fog KEN "mérgezett nyila".
      Nem fogna a mérgezett micsodája sem..

      Törlés