2015. június 25., csütörtök

Megy a gőzös, megy a gőzös...

Kanizsára, mégpedig vasárnap. Véget ér kéthetes Kossuth téri demonstrációnk, vasárnap délelőtt tábort bontunk, aztán délután a NAP már Nagykanizsán, az ottani Városháza előtt, az Erzsébet téren folytatja az országjárást egyhetes folyamatos tüntetéssel.




Na, de előbb egy kis kitérő, pontosabban visszatérő, legutóbbi cikkemhez, amely nem volt más, mint egy sikkasztás ügyében tett feljelentésem. Töknyilvánvaló a sztori, van egy ember, aki kezel más célra adott pénzeket, aztán egyszer csak a korábbi gyakorlattal szemben úgy dönt, hogy majd Ő határozza meg, mire lehet, mire nem abból adni. Ehhez azonban természetesen semmi joga, ugyanis egy biztos: akik a pénzt adományozták, nem azért tették, hogy arról a könyvelő hozzon döntéseket, így aztán kristálytiszta az eset. A sikkasztás tényállása ugyanis nem arról szól, hogy azt valaki magára költi, hanem arról, hogy olyan pénzről hoz döntést, amit nem Neki szántak, és föl sem hatalmazták, hogy arról rendelkezzen. Csakhát Magyarországon mindenki ért a focihoz, meg a logókhoz, meg a joghoz is, napersze a valóságban pont annyira, mint ahanyadikok vagyunk a focivilágranglistán. Semennyire. Így aztán tegnap netszerte roppant mennyiségű ásatag hülyeséget olvastam végig, éppen csak Hammurapi törvénykönyvéig nem sikerült eljutni a nagy mellébeszélőknek. Mert persze pont azok próbáltak terelni ezerrel, akiknek a szerepe ebben az egész, a NAP-ot lassítani akaró sumákolásban minimum kétes.


Közben persze előadták a szokásos mi kutyánk kölyke mentalitást: tökmindegy mi a téma, mennyi az igazságtartalma, mik a tények: a spanok kiállnak egymásért, hurrá. Korlátoltságukban nem veszik észre, hogy pont ez a kettőmércézős mentalitás ölte meg a politika tisztességét: a mieink stiklijeit megpróbáljuk elsikálni, ahelyett, hogy saját hitelességünk érdekében részrehajlás nélkül azonnal tisztázni akarnánk. Csakhát a Nincs Alku Pártnak (NAP) nem véletlenül az a neve, ami: mi szakítunk ezzel az akolmelegbéli kéz kezet mos mentalitással, nem tűrjük a sunyítást, hazugságot, lopáscsalást, tekintet nélkül arra, hogy azt ki követi el. Ha a sajátunk, vagy az ellenfél, pont ugyanúgy járunk el: a közélet erkölcsi kiüresedésének, teljes elhiteltelenedésének csak így lehet véget vetni. Mindaddig, amíg nincs minőségi, csak mennyiségi különbség Orbánék mentalitása, és a magukat ellenzékieknek nevezők között, addig a Nép ugyanúgy fogja Őket minősíteni: fehérgalléros bűnözők. Nincs kis lopás, nagy lopás, csak lopás van, mint ahogy nincs Te mutyid, én mutyim, csak mutyi van: mindet ki kell irtani, tövestől, nincs más út az Ország erkölcsi szétzüllésének visszafordítására.


Azt sem sikerül észrevenniük, hogy Orbán hatalma pont ezen alapul: a kádárizmus egy kicsit neked, egy kicsit nekem megalkuvó mentalitására építi egész rendszerét. Ebben az egymásnak mindent megbocsátó langymeleg légkörben persze mindenki sebezhetővé válik, hiszen az ilyen alkuk ritkán morális alapúak, inkább a közös elhallgatás "elvén" alapulnak, ezért aztán az abban résztvevők a Hatalom által zsarolhatóvá is válnak. A kis mutyik szőnyegalásöprése teszi lehetővé az Orbánbandának, hogy elfogadtassák a nagy rablásokat, jó lenne ezt minél többeknek fölfogni végre, minél előbb, vagy marad a Felcsúti, amíg csak akar. A NAP tevékenysége persze pont erre irányul: elmagyarázni az összefüggéseket és személyes példák felmutatásával bizonyítani: nem kell résztvenni ebben az ördögi körben, ki lehet belőle lépni, igaz kell hozzá némi bátorság meg áldozatvállalás. Szerencsére azonban egyre gyarapodó tapasztalatunk az, hogy az emberek élőben veszik az adást: ha olyanokkal találkoznak és beszélnek, akik már kiszálltak ebből a gyomorforgató ringlispílből, akkor könnyebben hangolódnak át a tisztesség európai alapnormáira.


Visszajöttünk két hétre a Kossuth térre, hogy a Hatalomnak jelezzük: ha vidéken adminisztratív módon próbálnak beavatkozni országjárásunkba, akkor megkapnak a Parlament előtt, vették is az adást, minden nehézség nélkül, első körben megkaptuk a nagykanizsai jóváhagyást az ottani egyhetünkhöz. Pénzünk és egyéb javaink visszatartásával nem sikerült elérni semmit, meglesznek időre a zászlóink, pólóink, standunk, vasárnapi vidékre indulásunk előtt, szombaton 5-kor szervezünk is tagjainknak és szimpatizánsainknak egy zászlóbontó gyűlést a Kossuthon. (jelentkezni ITT lehet) Ahogy Dobó István mondta vala Egervár ostrománál: a magyar az olyan, mint a kovakő, mentül jobban ütik, annál jobban szikrázik, és ez kis módosítással - ami nem öl meg, az erősít - a NAP közösségének egyik alapelve is. Emberi számítás szerint most jóideig nem leszünk Budapesten, az egész nyugat-magyarországi régiót bejárjuk, Győr, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, mindenhol egy hét, egyik helyről közvetlenül megyünk a másikra, és állítjuk föl egymás után a helyi szervezeteinket. Merthát a dolgunk nem kevesebb, mint év végére lefedni az egész országot, kell ugyanis egy demokrata párt, amelyik képes lesz legyőzni a Narancsokat, mikor eljön az ideje. És mi a NAP-pal ezt vállaltuk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


16 megjegyzés:

  1. Gábor!

    Még nagyon örüljünk,hogy valóban IGAZI NYUGATI MAGYARORSZÁGI VIDÉKEI városi hálozattal együtt csatlakoztatok !!!!! :) :)

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Demokraták!
    Szèdületesen jó a szöveg,a magyar kisember utàlja a korrupciót.
    (ha nem marad ki,akkor csak részt vesz az üzletben,ami màr EKKOR nem korrupcio-azt tovàbbra is utàlni lehet.)
    Program helyett ez hálás szöveg.
    Itéljük el a korruptokat!
    (aki csak más lehet,amikènt pákosztos is csak a más macskàja)
    Viszont a blogot tanulmányozva feltünt egy változás.
    Eltúntek a kedves,bátoritó beirásai a nagyiknak,amelyek szinte miniatűr vallomások voltak ,az "érted bármit megteszünk" metaüzenet hordozói...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy szerencse, hogy a kovakő szikrázása és egy nagyikat lenyúló szakmailag, emberileg lecsúszott fogorvos talmi csillogása egymásnak nem szinonímái. Ezt Dobó leszármazottjai elég gyorsan és kritikusan meg tudják ítélni. Induljon hát a Bakterház! Gombóc helyett már így is sárdobálással kezdődik. Ja, észrevetted, hogy kopaszodsz? :D

      Törlés
    2. https://www.facebook.com/857368580997077/photos/np.1435250196991912.100009033744370/875458145854787/?type=1&notif_t=notify_me_page

      Törlés
    3. https://www.facebook.com/857368580997077/photos/np.1435250196991912.100009033744370/875458145854787/?type=1&notif_t=notify_me_page

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. 2015 végére elérni nékem a 10%-ot, mert ha nem...
    Budapestre is jöttök majd?
    Például a Kálvária térre

    VálaszTörlés
  5. Szét veti a posztot a hatalmas érdeklődés. Csakúgy mint a Kossuth teret :DDDDD
    (Ha mi trollok nem lennénk , a kutya se nézne ide !)
    Hogy a bánatba jött össze az a mindössze egy gyatra bekebelezés, ami nem az előző posztodról szól, hanem a címmel koherens!
    Csak véletlen lehet,... DDD
    Siessetek le ne késsétek a vonatot! Tudjátok!?! A Nyugati zárva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedsz, sokan olvassák, miattatok írnak kevesen ide.

      Törlés
    2. Nyuszika57!
      Nem vagyunk emberevők.
      Ha visszatérnètek.továbbra is szerelmetes bejegyzésekkel bátorítani a Szabó Gábort,az amúgy is megértő szívünk biztosan meglàgyulna..D

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Nemtom, lehet hogy kis időre megint blokkolom a kommenteket, mert a trollok, elfelejtették a burjánzás elleni múltkori pihentetésüket. Ám legyen, egy időre szűrve jönnek csak kommentek.

      Törlés
  6. Ez szép lett, különösen a videóval, meg is osztottam, Különösen a videóban a kézmozdulatok tetszenek :)

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek! Könnyű NagyZoltanPeter úrnak a hintaszékből a csibukos piáját pöfékelve szentenciákat osztogatni. Miközben valódi nevén Pató Pálként békésen szemléli az ország romlását hanyatlását. Jó pipázást kívánok neki és hintázást is a hintaszékén, míg azt is ki nem lopják alóla.

    VálaszTörlés
  8. Gábor, jó ötlet:) én szivesebben olvasom a kommenteket, ha szűrve vannak.

    VálaszTörlés
  9. Gábor!
    Lenne pár hozzáfűznivalóm:
    1. Nagyon egyetértek a trollok kitiltásával, rohadt unalmas volt a mondanivalójuk meg a stílusuk.
    2. Nem szeretnék beleszólni a dolgaidba, de véleményem szerint le kéne szállni végre az ellenzék ekézéséről. Unalmas, már mindenki tudja, akit érdekel.
    3. Szerintem inkább a NAP programjáról kéne írnod.

    VálaszTörlés