2015. június 21., vasárnap

Fidesz, Jobbik, NAP

Tegnaptól van egy 5000 fős település Magyarországon, ahol ez a három párt jelenti a közéletet. Tegnapelőtt még csak az első kettő volt ezekből, de mostantól már van demokratikus ellenzék ott, ahol eddig nem volt. Szentmártonkátán.




Mivel úgysem hinné el senki az ottlévőkön kívül, hogy egy Fidesz-Jobbik uralta tipikus faluban igenis van esélye a demokratáknak, ezért ebben a blogomban a szokásos arányokhoz képest most több lesz a kép. Lássa mindenki a saját szemével, amit mi átélhettünk: egy csodát, amit nagyjából úgy lehet leírni: vendégségbe indultunk, és hazaérkeztünk.


Szentmártonkáta majdnem kisváros méretű falu, Nagykáta mellett. Demokrata politikai térképen nem létezik, elkönyvelték az elmúlt évek tapasztalata alapján vesztes zónának, merthát a főváros-centrikus Műellenzék saját tehetetlenségét szereti lehetetlenségként bemutatni. Pedig egy frászt: a puding próbája az evés, és nemcsak megettük tegnap, de még nagyon ízlett is, mondhatni pudingfüggők lettünk.


A NAP terjeszkedési stratégiája a városról városra ugrás hetenként, állandó tüntetések fönntartásával, de közben minden olyan helyre is megyünk, ahol pár ember úgy dönt, hogy csatlakozik hozzánk, és belevág saját településén a demokrata ellenzék felépítésébe. Mert továbbra is mondom: a politika nem pénz, hanem emberfüggő. Pár igaz ember, aki saját kezébe veszi a sorsát, ennyi a recept, és tegnap óta ezt már nemcsak így gondoljuk, hanem tudjuk is.


Ketten, nálunk a Kossuth téren szerzett tapasztalataikból úgy gondolták két hónappal ezelőtt, hogy belevágnak saját sorsuk formálásába. És tegnap olyan demokrata tüntetés, sőt több keletkezett ebből Szentmártonkátán, amire még nem volt példa a falu történetében. Ballagás volt, temetés, és mégis húsznál több ember csatlakozott hozzánk élőben, ja és mindezt a Községháza melletti téren, ahol biztosak lehettek abban, hogy nem marad titokban a velünklétük. De persze ezt is sokadszor mondom: ha az emberek azt látják, hogy vannak, akik nem félnek, akkor Ők is felbátorodnak, példa kell, élő, és máris megy a dolog.


A Jobbik észlelte is jövetelünk veszélyét: saját kiadványukkal megszórták az összes postaládát a faluújság mellé bedobálva, és elautóztak csapatostul mögöttünk, miközben a rendezvényünk zajlott. Csakhát a helyzet az, hogy mi voltunk többen, gondolom nem örültek ennek. Pedighát tegnaptól kezdhetik szokni a gondolatot: nemcsak Ők lesznek jelen a falukban, hanem mi is. Két ember két hónapos munkája, elkötelezettsége, bátorsága kellett ehhez, a NAP dolga az, hogy megtaláljuk mindenhol az olyan embereket, mint Szentmártonkátai párttársaink.


Nézem én persze közben a Műellenzék országjárását is, hátha valamit eltanulhatunk onnan is, de inkább nem, köszi. Ugyanis azt látom, hogy az országjárásuk a szokásos biztonsági játszma: olyan településekre mennek, ahol eleve erősek, csakhát föl kéne fogni: az Ország 10%-a ilyen, a 90%-a meg nem. Józan ésszel megintcsak egyszerű ám ez a történet: oda megyek, ahol gyenge vagyok, hogy megerősödhessek, nem pedig a már megnyert helyekre járok nosztalgiázni, hogy vágóképek készülhessenek a fészbukra, nemde.


Megmerítkeztünk tegnap a fészbukon és tömegmédián túli Valóságban, és azóta is fürdünk az élményben. Még ilyet, sokat, bármennyit, ha minden faluban lesz egy Háhm Pál, és egy Háhm Piroska, akkor vége lesz az Orbánrendszernek, és a Jobbik is visszatakarodik oda, ahonnan előmászott: a nácik bűzös pöcegödrébe. Végtelenül egyszerű a történet: a politikának oda kell menni, ahol a Nép található, a Nép pedig nem a fővárosi pártirodákban van, és nem is a fészbukcsoportokban, hanem a terepen, csaxólok. Köszönjük Szentmártonkáta!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


57 megjegyzés:

  1. Jó reggelt,"Demokraták"!
    A Hàhm házaspárnsk hála-halál vàr a
    szentmártonkàtai "talajgyökerű" pártra..
    És ha KEN "megbombàzza" őket a szabadverseivel,
    Az Indiàn meg eljárja nekik a "róka tàncot"-jaj nekik..
    Végük,mint a botnak..
    Közeledik a nap,hogy Seres Máriával is-Bokros mellè-szövetkezik a NAP-
    -és lesz SMS NAP..
    Hajrá "Demokratàk"!
    Hajrá Ti!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre zavarosabban mondod a semmit NZP, valahogy elfogytál ;)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Szia Gábor!
    Egy kis iróniával+szabad verseléssel (slam poetry) igyekszem feldobni a blogot!
    Mivel "malmoztad meg"a hàzaspárt,hogy "vidéki sejtet" alkossanak?
    Ez már valami.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabeszt szentmártonkátai polgármesternek! Újabb KVcigi lelőhely került felfedezésre! Hajrà MI! :D :D

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendesen alávágott a valóság a bivalybasznádi teóriádnak. Bukóban vagy Pajti, az énképedet rommáporlasztotta, hogy egy nő vert agyon intellektuálisan, ami a széljobber műmacsódnak valszeg végzetes csapás volt. Nembaj, itt elférsz, csakhát pofozógéppé váltál, el ne menj ;)

      Törlés
    2. Szóval KEN agyonvert intellektuálisan.
      Ez jó.
      Az ördög által hátulról megkúrós versének RIPOSZTJÁVAL?
      Hiszen csak azt bíráltam..
      Furcsák vagytok ti,"demokratákok"..
      De ha agyonvert,agyonvert.
      Akkor most a sírból üzentem..
      :)

      Törlés
    3. Szervusz NZP, remélem kényelmesen fekszel ABBAN a gödörben, és csak reményleni próbálom, hogy nem keverted össze egy másik típusúval, amit pöcének is becéznek. Elolvastam, amit a tegnapi riposztom! alá még odakörmöltél utórángások gyanánt, bár kételyem se vót, mocskolódásnál többre nem futja majd, de arra még biztosan telik. Nem csalatkoztam, hoztad a formát…
      Hogy kik voltak a poézisom elindítói? Néhány név, guglizd ki, legalább valami ragad rád, (ahelyt hogy itt ontod tovább a szemetet egyszerre 3 nick-ál-néven):
      Elek Tibor, Kinde Annamária, Orbán János Dénes...
      Ha nem kultiválod a szabadverseim, rákereshetsz kötött formájúakra is, (Székelyföld, Várad, Bárka) válogathatsz kedvedre. Mit szeretnél ganavrittát, gházált, szonettet? Állok rendelkezésedre. Mazsolázz bátran, a gugli a barátod.(Addig se rontod itt a levegőt.)
      Megértettem, a hátulról kúrás neuralgikus pont számodra, talán valami gyermekkori trauma áll hátterében? Mesélj! Milyen vágyképek villóznak elmédben, mikor a lompost kényezteted, a nagyik és aktivisták a bokrok alján hogyan adják elő? Ha elakadnál, bátran elő az Illatos kerttel, Káma Szútrával, a jó öreg Fritz Kahn is jöhet,(s te addig megint mégy,) s én istenuccse azt a két sort, amit sehogy se bírsz megemészteni, még átírom neked, talán még társszerzőként is feltüntetlek, hm?
      A slam poetry-t viszont ne sorold a szabadversek közé, megint baromságot írtál, az egyrészt önálló színpadi műfaj, s ami még ennél is fontosabb, rímre és ritmusra hajt, a rapp rokona, zenei aláfestés nélkül.
      Amúgy lehet, érdemesebb volna ebbe az irányba képezni magad, hagyni a politikummal való vacakolást, mert fantáziád szárnyaló, lélegzetállító metamorfózisom, ahogy vörös démonból hirtelen kövér, szénhidrátzabáló vén picsává varázsoltál. Némi mismásolás után kibújt a szög a zsákból, mondjuk eleve felesleges vót kábítani.
      Mégis, ez a szénhidrát! ráadást zabálás honnan jött, talán a turbánom színárnyalatából? Autoimmun beteg vagyok, paleózok, ráadást testépitős, lódózisú vitaminokat, meg növényi kiegészítőket tolok, ezeket ténleg szinte zabálom.
      Gondolj bele, időtlen idők óta, se cukor, se liszt, se kényér, se tészta, se rizs, se sütike, ettől lettem ilyen keserű mára, nem a rosszindulatú, kicsinyes vadbarmoktól, a hozzád hasonlatosaktól, akiknek „vitya a sorstársa”. (Álmodik a nyomor. Hogy tudsz ennyi ökörséget összehordani?)
      Talán épp ezektől lett még a „micsodám is mérgező” ? Francba, most lettem irigy a Tyereskovára, neki legalább illatos, ( ő még nyilván nem futott beléd.)
      Szívem, pihenj, kapcsolódj ki, keress fel más oldalakat, nézzél sorozatokat, vidd le a pudlidat sétálni a parkba. (Azt nem mondom, szeretkezz, ne háborúzz, ugye, a MI korunkban az mán nem való, legyen béke lelkeinkben,- legfeljebb vasár-, és ünnepnapokon verbálisban, pol-blogon nyomni a softpornót, de az is kizárólag férfiembernek, mint teremtésügyi koronának megengedett.)
      Szép volt, jó volt, de elég a hevesjegesből, lecsengett közös műsorszámunk.
      Esély nincs rá, hogy belőled ne csak a SZAR dőljön, meggyőztél. Tied a pálya,egy-két diadalmas röffentést még elvárok, mielőtt jobbra elhúzol, újabb összemocskolni valók irányába.
      És nem tudom, honnan a rákból szedted, még nem írtam szaros verset, de nem hagylak pácban. Álljon itt egy parafrázis, E. Fried után szabadon, mottóként, pont passzol rád:
      Az én látószögemből
      NZP az én külső burkom
      amelytől
      megszabadulok
      az illemhelyen
      Csaknem szóról szóra
      ezt mondja egyébként
      a vizelet is
      (A szar NZP-képe )

      (Köszönet még egyszer a blogtulajnak, hogy biztosította különkűrünknek a pályát, tovább nem élek vissza a vendégszeretetével. Mintanyúlnak megtette; érdemes-e élesben belemenni szituációkba, felvállalva a személyesség sebezhetőséget is, megpróbálni tenni a másikért,(minek nevezzelek?)avagy aki korpa közé keveredik, tutifix, hogy megkóstálják a disznók.) Mondhatnám azt is, tévedtél, Tuareg, intellektus nélküli embereket ugyanis nem lehet intellektuálisan - agyon verni sem. Ha senki sem áll vele szóba, kreál magának még néhány profilt, és adja majd tovább a lovakat saját maga alá.

      Törlés
    4. Szívesen vagyol látva itten KEN :D

      Törlés
    5. Szia KEN.
      Kàr volt az éjszakát alvás helyett "írással" tölteni.
      Csodálatraméltó a szennynek azon mennyisège,amit magadból kiengedni képes vagy.
      Mi itt Bivalybasznàdon azt gondoljuk,beszèlned kellene orvosoddal,gyógyszerészeddel.
      Legyél vörös démon,vagy ami akarsz.
      De a tükröket kerüld.
      Nem tehetsz róla,de ez az "intellektuàlisan szirènázás"minket egyszerü lelkeket csak megbetegít.
      Ha a paleotól vagy ilyen,akkor attól.
      És tőlem hàtúlról is kúrhatsz-már ha az ördögnek,akit említesz mint partnert,MÉG MINDIG van hozzád gusztusa.
      (tudom.a paleó)
      Éld az életed,matróna.
      A hős a 4 gyermeked apja volt,aki addig is bírta melletted,amig..-màr ha egy szemèly volt.

      Törlés
    6. Látod NZP gyorsan lehullt Rólad a jópofáskodó máz, ahogy telibe kaptak, közhelyes vagdalkozás egy szellemes armageddonra. Szegény NZP :)

      Törlés
    7. Szia Gábor.
      A nő nem normális.
      Ennyi.

      Törlés
    8. Tökéletesen normális, csak nyomasztó a szellemi fölénye Veled szemben :D

      Törlés
    9. Ocsmány írás KEN részéről. Mindent nem lehet a poéta szabadságának számlájára írni.

      Törlés
    10. Ocsmány írás KEN részéről. Mindent nem lehet a poéta szabadságának számlájára írni.

      Törlés
    11. Hát,ha neked a nö által kiömlesztett emészthetetlen izè a szellemi fölény-akkor felteszem a kezem..
      Agyon vagyok súlytva
      a "szellemi bunkóval".
      De EZ mitől szellemi?..

      Törlés
    12. Köszönöm, kedves Tuareg :), de talán lehet, mégis nekem kellene nzp-i direktívák szerint átértékelnem egy sor dolgot? Óh, fontolóra veszem.

      Törlés
  4. Gratulálok a sikerhez, ideje a jobbikos fidesz sarkára taposni.

    VálaszTörlés
  5. Gábor, szerencsére nem az számít, hogy ki mit mond (bár lehet, hogy ugyanazt akarja mondi mint Te csak rosszul fogalmaz, remélhetőleg), hanem, hogy ezt az országot kijuttasuk ebből a pokolból többek között a Te józan felfogásodnak és értékítéletednek köszönhetően. És igen is számít a származás, persze nem a fasisztoid rasszista értelemben véve a szó jelentését. Ez utóbbit muszáj volt ideírni, mert sokan képtelenek így értelmezni. Mindenesetre az órszág nagyon nagy köszönettel tartozik neked. Remélem személyesen is beszélünk majd pl.: a Kossuthon. Hajrá NAP, hajrá MI !!!

    VálaszTörlés
  6. Gábor jókat szívhatsz ember!
    Itt hamarosan forradalom lesz!
    De el kell érni a 10%-ot 2015 végéig. Bár eddig sehol sem vagytok...
    Hogy fogjátok magatokat felhívni? Robbantgatásokkal (mit Bükiék) vagy terror cselekményekkel politikusok ellen?
    Cigánysimogató-mosdató polkorrekt beszédnek és szólamoknak lejárt az ideje Magyarországon kisapám.

    VálaszTörlés
  7. Valami hasonló kampánydal kellene NAP pártnak is!
    NZP-nek biztos tetszeni fog!

    https://www.youtube.com/watch?v=SUa0p_jYarQ

    VálaszTörlés
  8. Tetszik.
    Elég király.A Gáborunk àltal a Koka barátjànak készitett "Kèk gyors" az mese.
    Ez meg a "valósàg"..

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Ezeknek a szentmártonkátai őrülteknek összesen lehet kb, 5 neuronjuk, abból Tuaregé 4 darab.
    Egyre inkább azt érzem, hogy Tuareg mester nem csak szimplán hülye, hanem tégyleg pszichiátriai kezelésre szorul. Ideje lenne felvenni a kapcsolatot Leventével Magyarország apostoli királyával, mert kb. azzal az elmeháborodottal van egy értelmi szinten a mi szeretett botcsinálta fogdoktorunk.

    http://kiralyiudvar.lapunk.hu/

    VálaszTörlés
  11. Tudjátok mit nem értek?
    Tuareg miért nem Poncichterstadt(Sopron)-ban folytatja a sátortáborozást?
    Lehet nem akarja, hogy szívinfarktust kapjanak a fizikai megterheléstől a szexuálisan izgató, de még fiatalos nagyi hívei!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te tényleg fideszes vagy,mert akkor ne itt írogass.

      Törlés
    2. Sopronban-ismerik a mi Gàborunkat.
      (règi iskolatársak,és hasonlók.)
      A mi poncichterünk nem bízik benne,hogy hogy a règi ismerősök tömött sorokban csatlakoznának a szadeszos szövegekre kondicionált nagyikhoz.
      Mert a NAP "sasfészke" Sopron is lehetne..
      Ès ugye nem az.

      Törlés
  12. NZP! Továbbra sem értem, mi bajod van a KEN-nel, szerintem nincs vele gond!

    Mostanában összeszáloltam, hogy kik azok akik kezdetben gyógyíthatatlan Tuareg hívők voltak.
    Ki ne emlékezne Horváth Bélánéra aki ügyelt arra, hogy mindíg elsőként egy nagy jó reggelt kiáltással dicsőítse a nagyvezír napi agymenését, már régen láttam!
    Gondolom ugyan úgy mások is, mint pl. Lévay Zsuzsanna, Anikó, Faragó Zsuzsa, nyuszika57, majoranna és Tüske Zsófia is régen rájött már, hogy mennyire más ember Tuareg mint amit ír magáról.

    Azért sajnálom a mostani konfliktusodat KENnel mert ez a kedvező folyamat a te elhivatott felvilágosító, ráébresztő tevékenységed nélkül nem ment volna végbe!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs itt semmi konfliktus. Szerintem. Olvastad egy versét is? Ugye. Nadja Talkina blogja. Mindjárt megérted a kettősséget KENnél, amit NZP joggal erősen kritizál. A mi Gabeszunk meg a hímek irigységével élvezi, hogy KEN önti rá a mocskot. A SAJÁT mocskát. Ami szerencsére nem az NZPjé. A nők nem ezek alapján ítélik meg. Nyugi.

      Törlés
    2. Ezt már szeretem, mikor a troll dolgozok is kicsit, és szépen visszaolvassa az összes írásom kommentelőit, hogy abból 6 nevet - jelzem többek esetében tévesen - kiszedjen :D Akik valóban nincsenek a kommentelők közül, azoknál csak egy a bibi, már akkor nem voltak, mikor NZP jött, az ok-okozati viszony ekként lehetetlen, dehát túl magas elvárásaim azért nincsenek feléd Joe ;)

      Törlés
    3. Basszus Joe tényleg! A "telefonos OPNI szökevény fénykép profilú öreglány hova lett? Vagy a forradalom felfalta gyermekét? :D

      Törlés
    4. gondolhatsz bármit, csak éppen anélkül ne következtess semmit, hogy megkérdeznél róla. Nem kérdeztél - nem mondok semmit azon túl, hogy ostobaságokat beszélsz. Ez a Nagy Zoltán Péter nevű egyénből itt ömlik a fekália, és ez nem Szabó Gábort minősíti, egyedül csak őt. Na meg a névtelenség téged.

      Törlés
    5. Zsófika.
      Ebből az egészböl nem értesz semmit.
      Az informatikus könyvtároson nem tanítjàk..

      Törlés
    6. Zsófika.
      Ebből az egészböl nem értesz semmit.
      Az informatikus könyvtároson nem tanítjàk..

      Törlés
    7. Komiszár! Röstellem, hogy kihagytam! Asszem Benke Sándorné volt! Meghatározó arc volt! Szinte szimbóluma a NAP tagjainak átlag IQ-jának!
      Magvas gondolatait, részekre szabdalva osztotta meg, mintha itt darabszám után fizetnének. Látszott rajta, hogy elhiszi, hogy őt komolyan kell venni!
      Nekem hiányzik!

      Törlés
    8. Nem! Bene Sándorné volt!
      Ezen az oldalon Ő ismeg sok mára eltűnt....
      http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/10/kocsis-mate-ongyilkos-tamadasa.html
      És ott van az oldalon a másik kedvenc: balambur
      Mindíg beígérte a szaftos történeteket, de a mai napig nem írt egyet se, pedig olvasnánk azt is!

      Törlés
  13. Aranyos vagy,Joe.
    Semmi bajom a "költőnővel".
    A verseit nem nagyon értem.
    Azèrt ha ír mèg róla,miként alakult a hàtúlról előadott "anàlisa" az ördöggel,majd elolvasom..
    (A modern hàzassàgi pokol szimbólumakènt.)
    Tetszik a józansàgod,ahogy a NAP-ot szemlèled.
    Segítesz a nagyiknak,nehogy öngyilkosok legyenek a viszonzatlan szerelem miatt..
    Szèp napot neked.Kèpviseljük itt a pedagógiát..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehhez a hátulról ánuszon át történethez én nem tudok hozzászólni, attól hogy nekem ebben a kereslet hiánya miatt nincs tapasztalatom még, nem zárom ki hogy az másnak jó lehet még akár az ördöggel is!
      A verseit én se értem, de ez lehet az én hibám is. Azt viszont látom, hogy KEN is az a tipus aki még egy sarki vegyesbolt vezetését se bízná a turbán mögül leselkedőre!
      A megmaradt NAPozók meg már úgyis elgondolkodtak azon, hogy miért pont azok mentek el a pártból akik a legtöbbet láttak bele, pl a pénzügyes, a videós, ...
      Mert Ők látták a lényeget, azaz, hogy Meztelen a király és a szóvirágok mögött ez van: 00000000

      Törlés
    2. Józan vagy.
      Szerintem rövidest lesúlyt reàd is valami "szellemi bunkó",mert nem tiszteled a tekintékyt demokrata módjára.
      Hogy a KEN kritikus kenne a NAPpal-az nem tűnt fel.
      A kritikussal kritikus..
      Hogy a dolognak nincsen "belső tartalma"-kèrdès,a "naívaknak" mikor esik le..
      Meglátjuk.
      Egyenlőre a learatandó "győzelmek" következnek soron.
      :)

      Törlés
    3. Szentizélófaszkán.. ;) NAGY GYŐZELEM.. :D :D

      Törlés
    4. Jászkarafasza...Fekete főtörzs nyomàn.

      Törlés
    5. az, hogy nem érted a verseket nem meglepő.... hogy itt a saját szexuális vágyálmaidat adod elő, az nyilvánvaló, talán nem telik a melegpornó filmekre. De én a helyedben elsősorban az általános iskola második osztályában megkívánt magyar helyesírásra összpontosítanék, és nem itt, mert a "lesúlyt" már a nyolcéveseknél is egyest érdemel.

      Törlés
    6. Lemelegpornóztál.
      Sértő vagy.
      Lesújtó.
      Az milyen vers màr szerinted,ahol "hàtúlról kúrja az ördög a Talkinàt.."
      Ezt sem tanítjàk az informatikus könyvtàroson..

      Törlés
    7. Lemelegpornóztál.
      Sértő vagy.
      Lesújtó.
      Az milyen vers màr szerinted,ahol "hàtúlról kúrja az ördög a Talkinàt.."
      Ezt sem tanítjàk az informatikus könyvtàroson..

      Törlés
  14. KEN szánalmas, de leginkább unalmas.Grafománként telefosni a komment falat mert valaki lekövérpicsázta nem kicsit ovis bár jellemzően érzelemvezérelt nőies. Elsikkad itt a Gabesz győzelmi jelentèse.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      A győzelmi jelentèsek következni fognak.
      A zsobbik is kap majd a pofájàra,pedig csak cinikus "tisztek" "szoborták" a nàcikok karikatúrájaként..
      Hogy emiatt mièrt kell tőle félni egy okos(!) poncichternek,az ugyanolyan rejtèly mint análisozni az ördöggel..

      Törlés
    2. Na nyírd ki azt a kva sárkányt, oszt haladjunk! ;) :D

      Törlés
    3. Tényleg! Mi van a nyiregyházi ürgével, aki szintén Orbán buktatásból írja a nagy doktoriját csak még nincs érettségije? Asszem Gönczi Józsefnek hívják, aki két éve egy szexpartner közvetítő oldal reklámjára cserélte egy DK-s FB oldal fejlécét és nem értette mi vele a gond.

      Törlés
  15. KEN, valamit nagyon jól csinálhattál, hogy így magadra haragítottad a trollokat. Vagy ez mind egy troll sok néven? Nem, azért legalább ketten vannak… :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az elismerő szavakat, már ha ez dicséret :) Vannak ilyen sorsok, valahogy viszem. Én is kettőnek saccolom, max. háromnak. Nyüzsögnek, mint nyüvek, nehéz őket megszámolni...












      Törlés
    2. Persze, hogy dicséret :-)

      Törlés
    3. KEN, rosszul gondolod. De senki sem befolyásol benne.

      Törlés
  16. Ahány ember annyi párt és akarat.De ez szerencsét hoz nekünk?

    VálaszTörlés