2015. április 19., vasárnap

Utcán, vagy börtönben

Ez az a két hely, ahol demokrata ellenzék található egy diktatúrában, legalábbis Churchill szerint, és hajlamos vagyok hinni Neki, volt némi tapasztalata politikai kérdésekben. Egy helyen egy diktatúrában azonban biztosan nem található demokrata ellenzék: a parlamentben.




Ez ugyanis fogalmilag és logikailag kizárt: az önkényuralom lényege, hogy nem a parlamentben hozzák meg a döntéseket, ott csak a pecsétráütő szavazógép működik biodíszletként. Akik tehát abban résztvesznek, azok a jelenlétükkel, az ottani tevékenységükkel azt mondják: ez itt nem diktatúra. Na, ha ez itt nem diktatúra, akkor a sorozatos rendőrtámadásokat is csak képzeltük a Kossuth téren, akkor bátran lehet Narancsönkormányzatban pártsemleges szakmaisággal munkát végezni, akkor nem kell tejelni, ha közbeszerzést akarsz nyerni, és az Ügyészség és Rendőrség is pártatlanul fog az ügyedben eljárni, és persze a Kézilabdaszövetség élére is egy 206-szoros magyar válogatottat, és nem Hugyosmátét fogják megválasztani, Kedves Honfitársam. Ja, hogy ez egyik sem így van a magyar valóságban? Bezony, minden jel erősen abba az irányba mutat, hogy ez itt mégiscsak egy diktatúra, mint azt sokmillión élőben, egyenes adásban a saját bőrükön megtapasztalják. Hát akkor bátran térjünk is vissza a címre: utcán, vagy börtönben. Ellenzéki demokraták ott találhatók, akik meg a Parlamentben asszisztálnak, és jelenlétükkel legitámálják a létező autokráciát, azok nem demokraták és nem ellenzékiek.


Volt ez a szokásos showműsor a műellenzék részéről, hogy Ők most majd jól indítványozzák a Parlament önfeloszlatását. Tán lemaradtam róla, bár tegnap is épp ott jártam a Kossuth téren, és olybá tűnt, mintha nem lenne föloszlatva. Node sebaj, gondolná a becsületes magyar ember, ha végre a bentülők eljutottak addig a gondolatig, hogy ezt a Parlamentet föl kell oszlatni, mert a diktatúra bábszínháza, azok majd a sikertelen kísérlet után hűek lesznek magukhoz és nyilván lemondanak a mandátumukról, hogy a továbbiakban ne vegyenek részt abban, amiről maguk is kimondták: kamu, díszlet, hazugság. Biztos én maradtam le megint valamiről, de tegnap a Kossuthon ez sem így tűnt. Tisztára úgy érzékeltem, mintha menne tovább az élet a megszokott kerékvágásban, megvolt a cirkusz a Népnek, kenyér az nincs, de semmi sem lehet tökéletes. Hátszóval ennyit az őszinteségetekről, kedves Műdemokrata Álellenzékiek, benn maradtok a Bábszínházban, mintha mi sem történt volna, hülyét csinálva ismét magatokból, meg persze a maradék szavazóitokból is, dehát nem véletlenül nincs egy darab új sem az egy éve elszenvedett katasztrofális vereségetek óta.


Ezek vagytok Ti, kamuüzem, díszletgyár, hazugságmanufaktúra. Mindenben ugyanígy jártok el, pont úgy vetítetek egy fullhamis képet magatokról, mint a Narancsok, de Ti még azt is bénán teszitek, a nagy melldöngetéseitekből a Nép számára kihallatszik az üres mellkas tompa puffanása. Hiteltelenek vagytok, és persze mivel bent ücsikéztek a Narancsok akolmelegében, ezért aztán nem is meritek a Jobbikot sem igazán támadni azzal, amivel pedig nagyonis támadható. Ugyanis a Jobbik is bent ül ugyanabban a parlamenti díszletben, így része az Orbán Rezsim legitimálásának, és ezt az Országnak megmutatva mindjárt nem lennének annyira keményen ellenzékiek, nemdebár. De persze erről nem beszélhettek, mert a képekről gyorsan kiderülne, hogy Ti együtt ücsikéztek ott, és ha a Jobbikot ezzel támadnátok, akkor saját magatokra is érvényesíteni kéne a velük szemben fölhozott érv elvi alapját. Ja bocs, hogy az elv szócskát használom, rég nem értitek mi az, hogy ne kelljen fölcsapnotok az értelmező kéziszótárt, segítek: olyan valami, ami erkölcsi és racionális alapon követendő normát jelent, amely mindenkire és mindig érvényes, vagy nem elv többé.


Nektek ilyen normáitok már nem maradtak, himihumi van helyette, háttérkavarás, egy kicsit ide, egy kicsit oda, csak valahogy a felszínen maradni, mint a szervesanyag az uszodában. Ja, csaxólok, ahol ott úszkálnak ilyen valamicsodák a vízen, azokból az uszodákból eljön ám előbb-utóbb a Nép. Tudjátok, hazug felebarátaim, a mai korrupcióellenes tüntikézésetek is pont az a műfaj, mint a parlamentoszlatós előadásotok: kamu, minden részletében. Ne tüntessetek a korrupció ellen, hanem egyszerűen csak ne vegyetek benne részt. Merthogy biz résztvesztek, tömegesen, ott ücsikéztek a Fidesznyikek mellett az önkormányzatok közbeszerzési bizottságaiban, hátsószobákban alvállalkozókat javasoltok sikerrel a Fidesznyikeknek, akik csak annyit kérnek cserébe: fogadjátok el az Ő fővállalkozóikat, hogy lapátolhassák rajtuk keresztül békésen tovább a milliárdos európai támogatásokat a pártkasszába. Hát persze, hogy hagyjátok Nekik a lopást, hisz Ti is onnan töltekeztek, együtt loptok Tesókák, csak Ők többet, Ti meg kevesebbet. Szóval ne tüntessetek a korrupció ellen, mert nem túl hiteles, ha a besurranó tolvajok akarják megtervezni egy lakás biztonsági zárait.


Az országban maradt maximum hárommillió ember, aki egyáltalán hajlandó résztvenni a politikai aktusokban, mint amilyen egy választás például. Ötmillió meg otthon dekkol, és csak néz ki a fejéből, és nem tudja, kitől hányjon jobban: a melldöngető Narancsrablóktól, az ellenzékinek álcázott besurranótolvajoktól, vagy az őzikesimogató náciktól. Mert ez most a látható politikai kínálat, és erre a Nép többsége már nem vevő. Tüntessetek ma egyet, ünnepeljétek meg utána a Fidesznyikekkel közösen használt fehérasztalnál a kocsmában, tudjátok, ott, ahol lehallgatásbiztosan meg szoktátok dumálni azokat az ügyleteket, amik ellen ma épp tüncikéztek egyet. Jó mulatást, a Nép kavargó gyomrára meg majd megadjuk mi a megoldást, valódi ellenzéki demokraták. Tudjátok, vannak ilyenek is, és nem lesz elég erőtök, hogy megakadályozzátok a Néphez való eljutásunkat. Puszta idő kérdése, mivel nem voltatok hajlandóak egy percig sem elgondolkodni azon, hogy el lehetne ám 2018 előtt is távolítani Orbánt a Maffiájával együtt, ezért aztán marad is addig. Ezzel meg rengeteg időnk lett, amit hasznosan fogunk fölhasználni. Mármint a Népünk számára hasznosan, számotokra meg roppant veszélyesen. Készüljetek, mi is azt tesszük.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


57 megjegyzés:

  1. Köhögött a bolha. Útban az utcáról a börtön felé... (Talán sikkasztásért, vagy hűtlen kezelésért? )
    Az ellenzéki pártok meg....
    most aztán majd jól összefossák a lábuk szárát :DDDDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Buktad kispajtás, még az ügyészség se mert letöltendőt kérni, annyira gagyi a sztorijuk...

      Törlés
  2. Nem kéne az ellenzéket minden cikkben és minden nap bántani. Talán ezért is marad meg az emberekben az, hogy nem tesznek semmit. Lehet, hogy nem mindent tesznek, amit tehetnének, de bocsánat: ott is vannak rendes, becsületes emberek. Az Orbán által kialakított akár törvényi, akár média világban nagyon kevéske hely jut nekik sajnos. Mindenhonnan csak a szidalmakat kapják, lehet, hogy van benne valami, de ennyi biztos nincs, mit mindenhol kapnak. Lassan több helyről hallani, mint a Fidesz disznóságait. Ha meghallják a nem jobb oldali érzelműek, a még pártot nem választottak, többek között ezért is maradnak otthon, az ajtót magukra zárva. Általában, amit sokat hall az ember füle, egy idő után elhiszi, még akkor is, ha nem igaz. Régen naponta olvastam írásaidat, mert a tenniakarásról szóltak. Ma már ritkán olvasom pont azért mert csak "bántásról" szól. Mondhatod, hogy te az igazságot írod, csak az igazságot, lehet. Ha egy gyerek az iskolában valamiért többször rosszul teljesít, akkor se tudnám minden nap minden órájában neki és róla csak a rosszat mondani, mert előbb-utóbb elhiszi magáról, hogy persze: hülye. No, ez így van napjainkban is az ellenzékkel, beléjük magyarázták, hogy hülyék és tehetetlenek. Az életben bármily fura is, a pozitiv dolgok visznek, vihetnek előre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát érzelmi okból hazudjak? Kösz, meghagyom ezt a műellenzéknek, ettől van tele épp a Nép hócipője. Pontosan kifejtetetted, mi az a megközelítésmód, amitől a Jobbik nyer, ha marad az érzelgős semmitmondás.

      Törlés
    2. Az OGYM-ről senki nem mondhatja, hogy nem akart együttműködni senkivel, az ellenzékkel. Példát mutattunk, minimál programot hirdettünk, csatlakozókat vártunk. Minden jogunk megvan arra, hogy akár mindennap leírjuk, cselben hagytak minket! Ki kell mondjuk,hogy a jelenlegi ellenzék nem akar váltózást, gyökeres változást meg végképpen nem ezért a diktatúra része!
      Ő megtette, lássuk ki követi?!

      "Hozzászólunk a politikához
      Felmondott a Péterffy Sándor utcai kórházban az a nővér, aki néhány hete a Házon kívülben beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről. Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres."

      Törlés
    3. @Béláné Horváth. Szegény "ellenzék".Vissza fog maradni az érzelmi fejlődésben,ha csak a hibáit sorolják.A dolog ott kezdődött,hogy ún.Alaptörvényt barkácsoltak a mostani undokak,a saját ízlésük,érdekeik,világfelfogásuk alapján. A szavazás volt az a pillanat,amikor az " ellenzék" elfogadta a játékszabályokat.Nem mertek nagyot lépni,maradtak a fricskáknál,a langyos ellenzékiességnél,a biztos bevételnél,mert azért egy képviselő, ha ellenzéki is,de nagy úr.Először jut információkhoz,ami értékesíthető.Ki lenne olyan hülye,hogy erről lemond?Az MSZP már annyira domesztikálódott,hogy szinte a fidesz testvérpártja is lehetne, az LMP-ről nem is beszélve.Reményre az ad okot,hogy a Kádár rendszer is bedőlt,nagyrészt a csillagok szerencsés állása következtében.Ez is be fog dőlni,de addig vegeta és évek fognak eltelni.Úgy látszik,még nem eléggé rossz.

      Törlés
  3. Ez durva volt Gábor! Tán meg kellene fogadnod Horvát Béláné tanácsát! Bocsáss meg hogy leírtam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyanok tanácsát szoktam megfogadni, akik arra ösztökélnek, hogy az igazat írjam, ne arra, hogy hallgassam el. :)

      Törlés
    2. A tenyek kemeny dolgok, es ugyis attorik a latszatvilagot. Ha cask kevesen merik kimondani az igazsagot, meg kevesebben harcolni erte, akkor legalabb becsuljetek azt, aki megis teszi. Gabor nagy kockazatot vallal mindannyiunkert. Ellene pofazni meg baromi konnyu.

      Törlés
  4. Tudod Jenő, tegnap volt a másfél hónapja szervezés alatt álló cigánytüntetés a Kossuthon. Volt rajat 10 cigény, 20 LMP-s, 40 OGYM-es, oszt ennyi. Nem láttam ott egy magas szemüveges embert a nyakában táblával: én is cigány vagyok. Elmúltak a dolgok, ugye lassan észreveszed...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazság, hogy messzire elkerülnek már azok a demokraták, akik valaha is gondolkodtak a veled való együttműködésről !

      Egyet jegyezz meg!

      Ha azt akarod, hogy együttműködjenek veled, akkor az diktálással nem fog menni !
      Nem mindenki úgy képzeli el az ellenállást mint te és nem fog követni téged, pláne akkor, ha ezért szidod őket, mint a hatökröket !

      A hiba a te készülékedben van és lassan rosszabb leszel, mint Bartus !

      Törlés
    2. Az az igazság, hogy messzire elkerülnek már azok a demokraták, akik valaha is gondolkodtak a veled való együttműködésről !

      Egyet jegyezz meg!

      Ha azt akarod, hogy együttműködjenek veled, akkor az diktálással nem fog menni !
      Nem mindenki úgy képzeli el az ellenállást mint te és nem fog követni téged, pláne akkor, ha ezért szidod őket, mint a hatökröket !

      A hiba a te készülékedben van és lassan rosszabb leszel, mint Bartus !

      Törlés
    3. Akik valaha ebben gondolkodtak, már meg is érkeztek, volt rá bőven idő, akiket meg az igazság tart távol, csak rajta, úgysem cseresznyézünk egy tálból, bocsi :)

      Törlés
    4. Èrdekes, még mindig (vagy már megint) Gyurcsány az ellenség!
      Mintha a Fideszt hallanám...

      Törlés
  5. Szerintem meg egyáltalán nincs időnk. Vagy a narancsbőr hűl nagyon hamar a hordozóira, vagy pedig a gazdaság beolmlásának cunamija fogja kimosni a xart a pincéből.Egyik változat sem jó. A pincét nekünk kell kitakarítani, a narancsbőrnek meg hűvösre kell kerülni. Ezt pedig nem lehet másképpen megcsinálni, mint egy demokratikus sokarcú, sokszínű, de az elveiből nem engedő párttal, ami épít a Kossuth tér szellemére, de módszereiben a tömegesedés felé mutat. Azt pedig most el kell kezdeni, mert ehhez 3 év baromira nem sok...

    VálaszTörlés
  6. Következésképp felfüggesztettet kért rád az ügyész?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt megúszod.Bár másodfokon jöhet még Jobbikos bíró(lassan az is lesz,Tapolca után vagyunk!) aki igyekszik majd betenni Baracskára a buzi cigany mellé,ahok a Kunos is könyvtáras volt.Más.A hatalomnak vannak manifesztációi.A Máté körül keringenek azon csinos csajok,akik közül csak vàlasztania kell,épp ki szopja le-és nem csak virtuàlisan-persze mindegyik akar valamit,ami az államnak sok pénzbe kerül.(Ilyen volt a Kovàcs Laci bàcsinak Endrédi Éva,Orbánnak rég Körmebdi Ékes Judit,Vonának Pogàcsás,és neked is a kis szőke..)Most meg a "tanitványod" a "kedvezmènyezett",te meg üböltheted a Zsuzskáékkal,hogy "demokraciát",amit a kemènyen dolgozó kisember leszar..Hát milyen igazság ez?.

      Törlés
    2. Fölfelé már nem lehet alkudni, mélyedj el kicsit a büntetőjogban, mielőtt ebben is jégre siklasz korcsolya nélkül.

      Törlés
    3. Legyen igazad.Félázsiában a másodfokon szigorítani is lehet.(Lásd Damu Roland,akit a cigány Palácsik Timi "bemártott"..)És a Timi sem meg a Damu sem ment el a "ciganytüntetésre".Csak a 40 híved.A Hell meg a Horváth Aladár miert nem.

      Törlés
    4. Sztem a Damu is cigány.

      Törlés
    5. Szerintem is.Tüntethetne a Szabó "cigotüntetésén".

      Törlés
  7. Horváth Bélának teljesen igaza van. Egy: Az általad ostorozott ellenzék soraiban számos talpig becsületes országgyűlési képviselő van, akik igen keményen küzdenek. Minden eszközzel, amit a képviselőség lehetővé tesz nekik. (Az utcán is). Már a múltkor is leírtam, attól, ha visszaadják a mandátumukat Orbán és Vona vígan végig viszik a választási ciklust. Semmi sem fog összeomlani és nem lesz új választás, minden fog menni tovább, csak még gátlástalanabbul, mert még kevesebb lesz a fék. Aki viszont lemond a mandátumáról az előtt számos, csak képviselőknek rendelkezésére álló törvényes lehetőség bezárul. Kettő: Horváth Béla még nagyobb igazsága, hogy ha az öt millió választó mindenkitől (tőlünk is) csak a baloldali ellenzék ostorozását hallja, akkor el is hiszi, hogy nincs más alternatívája Orbánnak és a FIDESZnek csak Vonáék. Mert ezzel ezt sulykoljuk. És ez már hiba. Mi ebben nem vehetünk részt. Mi ugyanis még nem vagyunk a térképen, mi egy időközi választáson nem vagyunk alternatíva. Ha ma valaki nem akar a FIDESZRE szavazni és mindenki azt mondja, hogy az álbaloldal tehetetlen, rothadt (mert nem áll velünk szóba), mi marad választásul az embereknek? A JOBBIK. Attól, hogy leszállsz az álbaloldal ostorozásáról, még nem fogsz hazudni. Nem értem, ezt a lerágott csontot hányszor akarod még elővenni? Azt gondolod, ezzel alapozod meg a mi pártunk arculatát, hogy na, mi aztán nem ilyenek vagyunk? Magunkat ne örökké máshoz viszonyítva definiáljuk, hanem magunkhoz. Hagyjuk már végre az álbaloldalt. Kezdjük azzal, hogy ezek vagyunk. Azt, hogy én fehér vagyok, nem csak úgy lehet kifejezni, hogy nem vagyok piros. Hanem úgy is, hogy én fehér vagyok. Pont. Írjunk már valamit a sarkalatos elveinkről, az elkötelezettségünkről. És erre ne válaszold azt Gábor, hogy nézzem vissza a korábbi blogot, abban már írtál erről, hát az álbaloldalról meg tízszer ennyiszer írtál. Nem ez most már a dolgunk. Így párt soha nem leszünk (vagy csak papíron) mert nem lesznek követőink, nem lesz tömegbázisunk. És mielőtt sokan rám rontatnának reflexből: egy idézet: „Érted haragszom én, nem ellened” (József Attila)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Má bocs, de az ellenzék alapfeladata, hogy megmutassa, mit tesznek pocsékul azok, akik a hatalmat gyakorolják, és mit fogunk tenni ahelyett. :)

      Törlés
    2. " Semmi sem fog összeomlani és nem lesz új választás, minden fog menni tovább, csak még gátlástalanabbul, mert még kevesebb lesz a fék. "

      Persze, hogy nem fog semmi sem összeomlani, amíg olyan emberek vannak ott, akik évtizedek alatt, egymást váltva hol ellenzékben, hol kormányon tök mindegy, kínosan ügyeltek egymás mocskára, amit összegyűjtöttek. Most is mit csinálnak?Feljelentgetnek stb...mégis ugyan kinek és minek?Jah a nem független bíróságra, ügyészségre:))Kb. csimbumcirkusznak, a látszólag csinálok valamit kategóriába belefér ez:)Talán ha igazán akarnának tenni is, nem ártana megtisztítani magukat, kirakat perek helyet ki kéne nyitogatni néhány akták, és egyből kiderülne, hogy kő kövön nem sok maradna ott.De ez nem érdeke egyiknek sem, még akkor sem, mikor valakik éppen a felgyülemlett terhes évtizedes szennyet takarítják, mikor a hatalom kizárólagos megszerzése a cél. Mért is zavarná az álellenzéket mindez, az alamizsna még így is jobb, és több:) A pár tisztességes ember sajnos ezek közt soha nem fog tudni vihart aaratni, max., csak a biliben.

      Törlés
    3. hm ... igen, valóban ez az 1ik feladata az Ellenzéknek: "Má bocs, de az ellenzék alapfeladata, hogy megmutassa, mit tesznek pocsékul azok, akik a hatalmat gyakorolják, és mit fogunk tenni ahelyett. :)" DE a második -vagy első feladata?- pedig, hogy valódi választást, példákat, megoldásokat vázoljon_mutasson fel a kormányzó erővel(jelen esetben diktatúra) szemben ... tehát, akár "árnyékkormány", konkrét megoldások felvetése, szakértői anyagok publikálása, a köz figyelmének ráirányítása a lehetséges megoldásokra ... nyilvánvaló, hogy ez egy "működő" diktatúrában nem 1xű dolog, de MEG KELL TENNI, mert valóban csak szófosás lesz egy idő után ... és egy kis adalék ... sajnos, mára nagyon sokan elfeledték azokat az embereket, -köztük pl. Krassó Györgyöt- akik egy "picit" másfelől világítottak rá a dolgokra ... talán nem lenne "istentőlelrugaszkodott" dolog kicsit visszalapozni, újragondolni 1989et ... is ... https://www.youtube.com/watch?v=NkvomqNovZ8 ... http://hu.metapedia.org/wiki/Krass%C3%B3_Gy%C3%B6rgy

      Törlés
  8. Eleget beszéltünk már erről. Lapoznunk kell. Öt millió embert kellene megszólítanunk. Így nem fogjuk. Értelmes, szeretve aggódó hang kell, ez nem jelent lepaktálást senkivel. Arról beszéljünk már, amit mi "ahelyett" akarunk tenni. Erre lesznek vevők az emberek és ehhez nem kell örökös viszonyítási pontnak az álbaloldal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy hogyan lehet ötmillió embert megszólítani, arra legföljebb ötletek lehetnek, ugyanis eddig senkinek sem sikerült. Szerintem igaz szóval, nem máshogy, nem féligazságokkal, kíméletből való elhallgatással. Mindneki megpróbálja úgy, ahogy neki tetszik, aztáűn majd élőben meglátjuk, melyik a sikeres. Ugyanis mint mondtam: senki sem tudja.

      Törlés
    2. El vagy tévedve,Gábor.Ha a roadshowval megàltok Bivajbasznàdon tüncizni,és a Zsuzskáék üvöltik hogy demokráciát (ahogy szokták) a keményen dolgozó kis ember azt gondolja:a mentőst eddig is pofánbaszták a cigányok a nagy demokráciàban büntetlenül,és ti még ezt akarjàtok fokozni?A fideszes èrdekmókusokat helyben nem szeretik,de a korábbi hadonló kommunistákat sem-titeket meg a hölgykoszorúval érteni sem fognak..

      Törlés
    3. A zsobbikosok meg majd jól megdobálnak zàptojással..Hogy legyen mit az n1tvbe betenni a kiugrott célpontos "fideszcsicskànak"..(tán Kisberk?)

      Törlés
  9. Olvasom, hogy az egész( mid a 40. ) OGYM-pártcsíra kint tüntetett a cigánytüntetésen+ 10 cigány, a szervezővel együtt.
    Ugyan milyen táblát kellett volna a nyakába akasztani a szemüvegesnek? :DDD "Én is csíra vagyok!" vagy mi a túrót :DDD

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. NZP-nek üzenem, hogy a mi generációnkban sem divat buzinak lenni. Meg kell hagyni, hogy itt az orvosin elég kevés libernyák van, a többiek meg nem igen rajonganak a homokosokért.
    Minden esetre én ezt a csajt sunáznám!

    https://www.youtube.com/watch?v=avnBuv6pLAo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szèp csaj,tetszik.A bme villanykart ismerem,ott sem tengtek túl a buzeránsok..

      Törlés
  12. Guevara! A csíraság,mint ugye a melegekre való célzásod, valóban nem rakhatta volna magára.
    Van a jó ember, meg a sz@r ember, ezek közül lehet választani. A "csíraság", egyiknek sem mérvadója!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a melegekre céloztam. Tuareg pártjának "gerincére" arra a 40-re DDDD

      Törlés
  13.  A Pató Páloktól régóta nem futja többre és a fanatizálható hívőket meg bárhova ki lehet vezényelni, a haszonélvező képviselőkkel meg bármit meg lehet szavaztatni...:(

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szeintjunk,hogy még hamarabb 2016-ban vagy 17-ben szavazjunk a többes a baloldali összefogás pártokra (DK-MSZP-Együtt-PM-OGYM-MoMa százalékra !!!!!!!!!!!! Legyen szeretnénk még legkevesebb vagy semmit szavazni a Fidesz-KDNP-Jobbikra !!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most komolyan szerintetek ez a Judit értelmi fogyatékos? Nézzétek hogy fogalmaz!

      Törlés
  15. Vigyázni kell a fogorvosokkal!
    Csaló fogorvos szükött meg...

    http://vs.hu/kozelet/osszes/csalo-magyar-fogorvos-szokott-meg-a-betegek-penzevel-irorszagbol-0420

    VálaszTörlés
  16. Tuareg már sokadszorra hivatkozza be ezt a Churchill „idézetet”! Soha nem mondott ilyet, Churchill! De ha gondolt volna is hasonlóra, akkor nem ebben az értelmezésben! Egy diktatúrában ugyanis azért nincs az ellenzék a parlamentben, mert be se kerülhet! Ez történt a Kádár rendszerben. Ott aztán elképzelhetetlen lett volna, hogy ne két tök ismeretlen kommunista között kelljen választani a parlamenti „választáson”! A csak utca és börtön se helytálló, mert az utcáról hamar a börtönbe lehetett kerülni ezért leginkább magán lakásokban gyűlt össze az ellenzék és „zuhanyhírmondón” keresztül ment a kampány, nem túl nagy hatékonysággal.
    A mai ellenzéknek ott a helye a parlamentben, erre kaptak mandátumot a szavazóiktól, és ott minden alkalmat megragadni arra, hogy elmondják, miért zsákutca az ahová az Orbán korrupt bandája vezeti az országot. Politikai szűklátókörűség olyat mondani, hogy adják vissza a mandátumukat, ezzel is megkönnyítve Orbán dolgát!

    Ezek viszont valódi Churchill idézetek, nem csak kitalációk!

    „A nagyság és jóság ritkán párosulnak ugyanabban az emberben.”

    „Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik, és tovább megy.” Ez pl. tökéletesen igaz a Tuareg esetében!

    „A legnagyobb érv a demokrácia ellen az az öt perc, ami az átlag szavazó megnyerésért folytatott vitát jelenti.” Ez a kedvencem, kampányidőszakban mindig átélem értelmét!

    VálaszTörlés
  17. Gábor: eddig jónak tartottam minden írásod, most viszont kezdesz elmenni keményen a hipokrata, álszent irányba.

    Hogy miért?

    Ekézed a jelenlegi ellenzéket, miközben épp pártot akarsz alapítani és ezzel a párttal, ismét hitelesíteni akarod ezt a rendszert, hiszen a Fidesz törvényei alapján akarod megméretni magad, be akarsz ülni a parlamentbe, mint a mostani ellenzék.

    Kérlek, döntsd el, mit akarsz! És ne beszélj magad ellen! Itt most két választásod van:

    1,) NEM alakultok párttá és nem méreted meg magad eszerint a rendszer szerint,
    2,) ha mégis párttá akarsz alakulni, itt és most hagyd abba ezt a fenti szólamot, mert itt és most bort iszol, miközben vizet prédikálsz!

    Szeretnélek még olvasni, de nekem kezdesz nem hitelesnek lenni, szóval kérlek, dönts!
    Ez az első olyan posztod, amit nem voltam képes végigolvasni... szeretném, ha nem lenne több!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarunk beülni a parlamentbe, de majd erről később.

      Törlés
    2. Április 29-én alapítunk pártot, egy hónapja zajlanak az elvi viták a Mozgalmon belül, a következő kilenc napb an minden kristálytiszta lesz, mit akarunk és mit nem.

      Törlés
    3. Kismaci!
      A párttá alakulásnak nem feltétlenül az a következménye, hogy indul a választásokon, mert be akar kerülni a következő parlamentbe. Lehet az is a cél, hogy ilyen szervezeti keretek között küzdjön a demokrácia visszaállításáért, az igazságos választásokért, és ha ez sikerül, akkor vegyen részt a választásokon.

      Törlés
    4. hm ... még egy idehozom ... követendő példa lehet: https://www.youtube.com/watch?v=NkvomqNovZ8 ...

      Törlés
  18. Nem akartok beülni a Parlamentbe - mégis, hogy szeretnétek képviselni az embereket, akik egyetértenek Veletek? Ha nem lehet Rátok szavazni (mert ne felejtsük el, vissza lehet fordítani ellenük elég szavazóval a választási törvényt), akkor mi végre alakultok párttá?

    Örülnék egy kifejtősebb posztnak erről, hogy mégis hogy tervezitek ezt, hiszen a pártnak pont az a lényege, hogy képviseljen embereket - hogy akartok formalitás nélkül politizálni? Jó, persze lehet: Viktornak 2002 után sikerült!

    Szóval kíváncsian várom a terveket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát így: http://444.hu/2013/10/29/boven-megeri-kamupartot-alapitani/

      Törlés
  19. Mert mi lenne: ha egy mozgalom az Őszinteség, Tisztesség, Hozzáértés, Szolidaritás, Méltányosság, Önkéntesség alapján olyan méreteket öltene, hogy a jelenleg üdvözítőnek és egyedüli lehetséges politizálási formának tartott pártrendszerrel, annak teljes elitjével szembeni fricskaként --néhány mandátumért cserébe, ha kell-- a választások utolsó pillanatában, egy kamupárt színeiben a parlamentbe robbanna, és levinné a zátonyról ezt a megfeneklett "Magyarország" nevű hajót?
    Asszony, borogass!

    VálaszTörlés
  20. Kedves nemóvatos:Egy ilyen szuper mozgalmat senki sem hinne el..Próbálkoztak már hadonlóval,de a "holdudvarban" feltűnő "kalandorzsidók" mindig leleplezték az igazi éceszgèbereket..Akikre köpnek a keményen dolgozó kisemberek..

    VálaszTörlés
  21. NZP, neked nincs véletlenül valami enyhefokú zsidófóbiád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tapasztalat van.Sajnos,kifogtam a rosszabb figurákat..

      Törlés
    2. Én is találkoztam már egy jó pár rosszabb figurával, de még soha nem néztem meg, hogy körül van-e metélve!

      Törlés
    3. Én egy időre közéjük keveredtem.Nem kellett volna..Több lenne egy illúzióval..

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  22. Egy műellenzéki hozzászólása a cigány tüntetésen, ahol egy valódi meg sem szólalt.
    Mezei Sándorné igen, csak kevés helyre jutottak el a szavai:

    https://www.youtube.com/watch?v=NkvomqNovZ8

    VálaszTörlés