2014. november 14., péntek

Tegyük föl, hogy hétfő este...

Egy Tömeg, ha hatalmas, és frissen szabadult félelmei gátlásából, az megállíthatatlan. Önálló ragadozó lény, messze több az egyének egyszerű számtani összegénél: saját akarata van, amit senki sem tud kontroll alá vonni.




Tegyük föl, hogy hétfő este 6-kor a Kossuth téren megszámlálhatatlan Tömeg gyűlik össze: tele van az egész Belváros, minden utca és tér a Parlament környékén csurig van emberekkel, akik be szeretnének jutni a Kossuthra, de már ott sem lehet egy fogpiszkálót sem leejteni. A rendőrség vidékről, az ott egyidőben megrendezésre kerülő, és szintén megdöbbentő méretű demonstrációk miatt nem tud erőket a fővárosba átcsoportosítani. Marad a BRFK meg a Készenléti Rendőrség egy biztosíthatatlan, és föloszlathatatlan méretű tömegben néhány rendőrsorfalas kordonnal, és csoportokban mozgásképtelenné vált, elszigetelt, a többi egységgel csak rádión kommunikálni képes kisebb alakulatokkal. 200 ezres, mindenhol föltorlódott, hangos és erejét érzékelő Tömeg, és 5 ezer rendőr, egy részük tömegoszlatásban járatlan, elszórtan, a Nép által körbefolyva. Ilyen szituban minden információ hibásan terjed, mert nincs visszaigazolási lehetőség: sem a Tömeg, sem a rendőrök nincsenek az egész szempontjából képben, max a helikopterről meg drónoktól kapott infó jut el a parancsnoki lánc tetejére, de onnan a terepre már nemigen. Nincs rá idő, és a hangzavar sem segíti a tájékozódást. Félelmetes szitu, de a tömeglélektanban jártasak tudják, hogy ilyen arányoknál, ennyire átláthatatlan földrajzi viszonyok között, mint a Belváros, nem a Tömeg fél. A rendőri egységek parancsnokai gyakorlatilag magukra maradnak, a begyakorolt formációk nem alkalmazhatók, nincs menekülő út, nincs a palacknak szája, mert azt ismét csak sűrű tömegek zárják el.


Ha nincs menekülő út, és nincs összetorlódás-mentes járat a Tömeg számára, amerre szorítani lehetne, akkor pedig oszlatni lehetetlen. Lehet hogy először a Nép menekülne, de mivel nincs út, ezért tehetetlenségében visszafordul üldözői felé, és egyszerűen elkezdenek érvényesülni a brutális számbeli fölény tényei. És ott marad sarokba szorítva 200 rendőr 10 ezer tüntetővel, ilyenkor meg aztán a parancsnoknak nem sok választása marad, ha meg akarja óvni emberei épségét, ráadásul azok az emberek többségükben nem is lennének hajlandóak bármilyen parancs végrehajtására. Aztán az átláthatatlan káoszban elkezdenek terjedni az ellenőrizhetetlen hírek és álhírek: a TEK már menti kifelé az országból Orbánt, meg a legfőbb Fidesznyikeket, rendőri alakulatok álltak át a Nép oldalára itt-ott-amott, katonai helyőrségek parancsnokai közlik, hogy amennyiben éleslőszert alkalmazna bárki a Néppel szemben, akkor kénytelenek lesznek arra reagálni, e célból páncélozott járművek indulnak pár rendőrkapitánysághoz nyomatékot adva a laktanyaparancsnokok közléseinek. A független televíziós csatornák közvetítenek, épp egy rendőrezredes lép a kamerához, aki elmondja, hogy voltak olyan állami vezetők, akik tűzparancsot akartak kiadatni, de azokat már letartóztatták, felszólítja az ország összes rendőrkapitányságát, hogy tűzze ki a lyukas nemzeti lobogót a Népfelség előtti tisztelgésként, és akik ezt nem teszik meg 10 percen belül, azokat letartóztatják a továbbiakban. A rendőrök föllélegeznek, elvegyülnek a tömegben, mindenki Őket ünnepli.


A Tömeget mindenki nyugalomra inti, közlik a hangosítással rendelkezők, hogy a Forradalom győzött, Orbán épp átlépte egy helikopter-konvojjal már az ország határát és kelet felé, ismeretlen irányba távozott. A Főfidesznyikek országszerte rohannak az autóikhoz és zúgnak az autópályákon a legközelebbi határátkelőhelyek felé. A Nép pedig a Kossuth téren kikiáltja a Magyar Köztársaságot. Na, egy merőben elméleti tömeglélektani fejtegetést teccettek olvasni egy elképzelhető forgatókönyvről. A forgatagban valakik kinőnek a Tömegből, mások elsüllyednek benne, az Ország ünnepel, a Zemberek, illetve onnantól kezdve: az Emberek pedig kimennek a főterekre megmártozni a szabad levegőben, az újraéledő társadalomban. És akkor nézzük, mi ilyenkor a teendő. Én spec azt tenném, hogy a terepen kinőtt Vezetőket leültetném egy asztalhoz, és rábeszélném Őket egy konszenzusos Köztársasági Nyilatkozat kiadására. Valami ilyesmik lennének benne:




1. A mai naptól Magyarország neve és államformája: Magyar Köztársaság.

2. A Magyar Köztársaság Európa része, a demokráciát és a jogállamiságot mindenekfölött való értéknek tartja.

3. A mai naptól számított 1 hónap múlva Alkotmányozó Nemzetgyűlés kerül összehívásra, melynek feladata egy Európai normarendszerű, a következő 50 évben semilyen módon nem megváltoztatható Alkotmány létrehozása, melynek a választási törvények is részét képezik.

4. A mai naptól számított 6 hónapon belül az Új Alkotmány szerint parlamenti választások kerülnek megtartásra.

5. A Magyar Köztársaság az átmeneti időszakra az Európai Bizottságot kéri föl, hogy Jose Manuel Barroso vezetésével Átmeneti Kormányt hozzon létre az Ország működésének fönntartása érdekében.

6. A Magyar Köztársaság a Fideszt és a KDNP-t törvényen kívül helyezi, e pártok bármilyen választott mandátumot szerzett képviselőjét pozíciójából azonnali hatállyal leváltja.

7. A Magyar Köztársaság felkéri az Európai Uniót, hogy tagországainak ügyészeiből és nyomozóiból hozzon létre egy Független Múltfeltáró Irodát, melynek feladata a magyarországi korrupció egészének föltárása és a bűnösök Bíróság elé állítása.

8. A Magyar Köztársaság felkéri az Európai Uniót, hogy tagországainak bíróiból hozza létre azt a Bírói Testületet, mely a föltárt ügyekben az ítéletek meghozására jogosult.



Nakérem. Nem kell mindig 12 pont, elég a nyolc is. Gondolatkísérletemet befejezve csak ennyit még hozzá:

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


52 megjegyzés:

  1. Vidám napoknak néznek elébe a FInESZes fijjjug korrupt,rablóbandájának vezér ürüjei,és ijedtükbe bedobják Vityát áldozati báránynak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg ilyen hülye vagy,vagy csak megjátszod magad...................

      Törlés
    2. De van!!!! Évek óta felkészült. Ez az Apostoli Magyar Királyság!!!!! Kormányzója Borbély József!!!!
      Nézzetek utána:
      www.apostolimagyarkiralysag.hu

      Törlés
    3. Tuaregnek!!
      György Dózsa Na akkor most ÉN gondolkodom egy kicsit !
      Gondolkodom tehát vagyok !!!!
      Ezt az ÉLŐLÁNC tüntetést sokak mellett én sem nagyon értettem .... EDDIG !
      Miért pont 2 órával a NAGYTÜNTETÉS elé hozták és miért pont a KOSSUTH TÉRRE ?
      Aztán DÖBBENTEN belém hasított egy gondolat ! Bár ne legyen IGAZAM és csak a paranoiámnak legyen betudva ! De mi van akkor ha ezekkel az emberekkel akarják KISZORÍTANI a NAGY TÖMEGET a TÉRRŐL ? Mert azt nagyon sokan jól látják,hogy RENDŐRI erőket nem nagyon tudnak majd VIDÉKRŐL mozgósítani/ezért külön köszönet az összes tüntetésen résztvevő vidéki városoknak/tehát sok "katonájuk" NEM nagyon lesz a KORMÁNYKÖRÖKNEK szembeállni a TÖMEGGEL ! Ezért ovi mint jó stratéga beveti ezt a GLASKÓ féle titkos fegyvert így megakadályozván,hogy a tömeg NAGY RÉSZE betudjon "nyomulni" a TÉRRE vagyis "megrekedünk"a környező kis utcácskákban így a "kormányhoz hű erők" elérik hogy tagozódjunk és NE tudjunk egymással KOMMUNIKÁLNI ! Ezzel nagy "ütőfelületet" adva a TEKNEK és a"végsőkig"kormány mellett "kitartó arculatoknak" ! Hogy ez NE következzen be Dr Szabó Gábornak/TUAREG/jelentős szerepe lenne ! Ugyanis Ő hívatalosan TARTOZKODIK a "csatamezőn"tehát talán megakadályozhatja,hogy ez BEKÖVETKEZZEN ! Drága BARÁTAIM,nagyon nehéz "MÉRKŐZÉS"áll előttünk de ha egységesen ugyanazt akarjuk majd akkor a győzelem NEM maradhat el !
      Nem szoktam ilyet kérni de most nagyon kérek mindenkit,hogy ezt az írásomat minél többen osszátok meg/már ha nem tartjátok blődségnek a paranoiámat/hogy ELJUSSON TUAREGHEZ és esetleg ha lát benne rációt akkor a szükséges lépéseket MEGTUDJA TENNI !!! Köszönöm mindenkinek aki szánt rá időt és elolvasta !

      Törlés
    4. Köszönöm, eljutott hozzám több csatornán is, nem reális veszély :)

      Törlés
  2. Szia Gábor, jó reggelt.
    - Miért gondolod, hogy az Unió, azon belül Barroso ezt elvállalná???
    - Miért gondolod, hogy az Unió Független Múltfeltáró Irodát irodát hozna létre?
    - Miért gondolod, hogy a tagországainak bíróiból létre hozna egy Bírói Testületet?
    - Miért gondolod, hogy Magyarország belügyeibe beleavatkozna ilyen szinten az Unió?
    Én mindig "kedeckedek" nem ellenetek, hanem értünk. Szerintem semmilyen szinten nem szólnának bele. S, ha ez így van Magyarországon még egy óriási nagyítóval sem lehetne napjainkban összeszedni egy ügyvivő kormányt, mely egy tényleg demokratikus választásokig tevékenykedjen, egy olyat, melyet a nép, az Isten adta nép elfogad/na :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dani Kohn- Bendit sokkal jobb választás, forradalmi , baloldali és némi zöld tapasztalattal.
      És ő még talán el is vállalná! (Persze nem mint európa-politikus, mert az lehetetlen)

      Törlés
    2. Egyetértek Horváth Bélánéval. Magyarországon elég mélyen beívódott az Únió ellenesség. Ezt egy szuverén nép nem fogadhatja el. Van Magyarországon számos pártfüggetlen szakértő, akiket egy szakértői kormány megalakítására föl lehet kérni. A legitimációjához tetszik nem tetszik a jelenlegi parlamentnek kell Őket megbízni. Ez így jogállami. Utána a Köztársasági Elnök föloszlatja a Parlamentet és új választást ír ki.És minden csak ezután következhet saját forradalmárainkkal, saját erőből. És hát az egész csakk egy szép álom. Lehet, hogy még a százezer ember sem fog hétfőn összejönni. De legyen Gábornak igaza. Hajrá Magyarország.

      Törlés
    3. Horváth Béláné:
      Nem ügyvivő kormányt kell a forradalom után létrehozni, hanem szakértői kormányt. És magyar szakértőkből, közgazdászokból, jogászokból, mezőgazdasági szakemberekből, stb., ahogy 2009-ben is volt.
      De ezt a mocskot (Orbánt és bandáját) EL KELL TAKARÍTANI, minél előbb !

      Törlés
    4. Én ezt a rövid, lényegre törő megoldást jónak találom.

      Törlés
  3. Igen elfog jönni az a nap,az pedig november17. hétfő lesz.Én már több mint egy hete FORRADALMI lángba élek.Tudom és hiszem,hogy ez a nap emlékezetes lesz a MAGYAR ÉS A VILÁG TÖRTÉNELMÉBEN.Most már nem kell bújkálnotok a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsim elöl.Ha van vér a pucátokban akor köztünk a helyetek.ÉLJEN A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!!!!!! ÉLJEN A FORRADALOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Gábor! Csak egy kósza ötlet! A Múltfeltáró Iroda tevékenységéhez nem lehetne belevenni az ügynök-múlt feltárását? 25 év után már jó lenne végre tisztán
    látni!

    VálaszTörlés
  5. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Ébredők!
    A fent leírt bloghoz úgy legyen!
    Előtte viszont még van mit tenni. Nem szabad hagyni a lángot elaludni. Majd november 17-e után a megnyert csatákat kell beváltani.
    A nyolc pontban leírtakat még ki lehet bővíteni.
    Addig is még dolgozni kell és szervezni a tüntetéseket. A Kossuth téren mindenket szeretettel vár a maroknyi demokrata.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Hajrá O.GY.M.!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gábor ! Már névről bizonyára ismersz. Nagyon szeretnék ott lenni a Kossuth téren hétfőn. Már olyan állapotban vagyok(fizikailag) Ha a férjem beleegyezik én is mennék. Miután elolvastam a bloggodat és valószínű sok ember lesz, úgy ha lehetséges és korábban kimennék és a Ti "szárnyaitok alá" szeretnék bekúszni!! De még senkit sem ismerek személyesen, csak innen. Lehetséges? Üdv. Lehel K.

    VálaszTörlés
  7. Kubában, egy maroknyi csoport meg tudta dönteni a diktátor hatalmát Fidel Castro vezetésével. De Magyarországon ez semekkora tömeggel nem működik, mert a magyar egy tunya, gyáva és beszari nemzet.
    A magyarok egyedülálló tehetetlenségét és tunyaságát lehet kiolvasni a 8 pontos felsorolásból is, amikor egy nemzet képtelen a problémáit megoldani, saját maga, a saját embereivel. Ehelyett más országokat kér fel a "zűrös dolgok rendezésére";
    -"A Magyar Köztársaság az átmeneti időszakra az Európai Bizottságot kéri föl, hogy Jose Manuel Barroso..."
    -"A Magyar Köztársaság felkéri az Európai Uniót, hogy tagországainak ügyészeiből..."
    -"A Magyar Köztársaság felkéri az Európai Uniót, hogy tagországainak bíróiból..."
    Mi, magyarok meg addig is ülünk és vakarjuk a seggünket a nagy-nagy tehetetlenségünkben.
    Továbbá, azt nem kell kinyilvánítani, hogy Európa részei vagyunk (2. pont), mert ez közismert tény. Azt viszont igen, hogy az EURÓPAI UNIÓ részei vagyunk, mert sokak számára ez még mindig nem egyértelmű és nem természetes.
    Továbbá, nagyon hiányolom a felsorolásból a jelenlegi, teljesen tehetetlen és gyakorlatilag semmire sem alkalmas, egy ország kormányzására meg pláne alkalmatlan, politikai pártok feloszlatását. A jelenlegi párt csoportosulásokkal és figuráikkal - szerintem - teljesen lehetetlen egy új jövőt építeni.
    Én elhiszem, hogy ebben a politikai káoszban sokan lázasan fantáziálgatnak a következő lépésekről, de ez az írás eléggé gyengécskére sikeredett, ahogy a többi blogjában is inkább az ábrándozás dominál a tiszta értelem helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kubában ott volt velük Che és Fidel...a történelmi helyzet (Orbán azért még nem érte el Battista szintjét, ha abba az irányba halad is) és a szerencse is...a hősi halottak számáról nincsenek adataim..

      Törlés
    2. Te, milyen nemzetiségű vagy?! Ha magyarnak tartod magad, tudj róla, hogy te valószínűleg, olyan vagy, amilyen jelzőket használtál, de mi VALÓDI MAGYAROK nem! Ha nem vagy magyar, akkor a magad jelzőivel illettél, minket MAGYAROKAT!
      De azt is el kell mondanom, hogy a "Továbbá, nagyon hiányolom..." bekezdéstől, minden gondolatoddal egyetértek! Ami nem azt jelenti, hogy ami előtte szerepel, mind butaság!

      Törlés
    3. az elmúlt 25 év mocskát kell eltakarítani! Nem csak a Fideszt!

      Törlés
    4. A nép nem tehetetlen, képes megmutatni az erejét (ha nem vettél volna részt rajta, egy kis emlékeztető):

      http://youtu.be/FJfnTvO6JTU

      http://youtu.be/1BbDV7rUOvU

      A cikk egy gondolatkisérlet, egy lehetséges út a vértelen győztes forradalom utáni lehetséges teendőkről, hogy ne féljünk véghezvinni, hogy NE torpamjunk meg:
      Mert volt erre is példa az elmúlt időben (egy hete):

      http://youtu.be/u2VHMrpsNDM

      Szerintem állj közénk, nem olyan rossz ez a cikk :-)

      Törlés
  8. Okosan és higgadtan kell eldönteni majd a hogyan továbbot! A hídon akkor kell átkelni, amikor odaérünk előre fölösleges vitatkozni, mert a helyzet percenként változhat! Tehát csak megfontoltan!!!!!

    VálaszTörlés
  9. DEMOKRATÁKAT AZ JELLEMZI, HOGY MEGHALLGATJÁK AZ ELLENVÉLEMÉNYEKET IS ÉS TÖBB SZEM TÖBBET LÁT ALAPON DÖNTENEK!

    VálaszTörlés
  10. Korrekt! Éljen a Magyr Köztársaság!
    https://www.youtube.com/watch?v=hm-DZa5GGEc


    VálaszTörlés
  11. A ma reggeli Kovács Zoltán féle kamuzás után egy ilyen cikkre csak annyit tudnék mondani, hogy:
    ÁMEN
    :-)

    VálaszTörlés
  12. Fenttebb egy hozzászólás kapcsán már jeleztem, hogy a problémákat saját magunknak kell megoldani. Javaslom, hogy a 8 pontot - legalábbis ebben a formában hagyjuk ki a szövegből.

    VálaszTörlés
  13. Az egészben a legrosszabb, hogy a végén felébredtem! :(

    VálaszTörlés
  14. ÚGY LEGYEN! https://www.youtube.com/watch?v=W5aPBU34Fyk

    VálaszTörlés
  15. Miért kéne Alkotmányozó nemzet gyűlés?Hisz van Alkotmányunk,mégpedig az amit a Fidesz 2010-ben megtaposott,és félre dobott!Az nagyon megfelel.Annak mentén lehet kiírni új és tiszta választásokat.Egy ponttal maradéktalanul egyetértek,hogy a Fideszt meg kell fosztani annak a lehetőségétől,hogy valamikor is a politika közelébe kerüljön,mert bebizonyította,hogy megmérgezte az országot,ellopta a javainkat,és nyomorba döntött sok millió embert.A Fidesz még ellenzékben sem lehet,mert azt is bebizonyította,hogy ellenzékből is kegyetlenül mérgez! Viszont Gábor elfelejtettél arról írni,hogy kemény büntetést kell kiszabni a bűnösökre,és ennek az igazságosság keretein belül kell maradnia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A büntetés mellett vagyon el kobzás.

      Miért mert az minden állampolgáré,és senki nem mondhatja azt ,hogy az maradhat náluk. A sajátját,mindenki oda adhatja,személyileg,de a másét ,nem engedheti el.

      Törlés
  16. Félelmetes, hogy ezek a hiénák nem félnek attól, hogy ezért még számon kérhetik őket. (Az MSZP ezt annó elmulasztotta...)

    VálaszTörlés
  17. Istenem, Gabi, te hamisítatlan idealista vagy. Egy igaz Che Guevara :D

    VálaszTörlés
  18. MAGYAROKHOZ
    by Lang Alex

    A Fidesz – KDNP kormány kiírta magát, a demokratikus országok sorából. Senki ne gondolja, hogy ez a folyamat most kezdődött, inkább most válik mindenki számára, egyre kézzel foghatóbbá.
    Magyarország vezetői úgy gondolják, hogy törvény és Isten felett állnak, tetteik, szavaik, következmény nélküliek.

    Ez nem így van!

    Most jött el az idő, amikor fel kell állnunk, ki kell mennünk az utcára és azt kell mondanunk, állj!

    Magyarországon nincs olyan becsületes ember, akit ne sértett, ne bántott volna meg a jelenlegi hatalom. Már régen nem számít, hogy milyen vallású, etnikai hovatartozású valaki, nem számít a politikai beállítottság sem, a Fidesz –KDNP kormány, ha útjában vagy eltakarít, tönkre tesz.
    Ne ringasd magad illúziókba, te is sorra fogsz kerülni!

    Nem börtönbe vetnek, egyszerűen olyan törvényeket hoznak, amivel lehetetlenné teszik a megélhetést, olyan élethelyzetbe kergetnek, amiből szinte nincs kiút, és ha nem tetszik a rendszer téged tesznek törvényen kívülivé, így büntethetővé!

    Magyarországot, a Fidesz – KDNP kormány, munkaalapú társadalommá akarja átalakítani!
    Ez annyit jelent, hogy nyolcmillió közmunkás, eltart pár ezer parazitát és azok kiszolgálóit. Ez O. Viktor Mihály nagy álma, egy modernkori feudális állam, ahol a trónt, örökölni lehet, a hatalommal együtt, mint például Azerbajdzsánban!

    Most nekünk, kell eltakarítani ezt a hatalmat, de nem csak őket, hanem mindazokat, akik az elmúlt 25 évben részesei voltak annak, hogy ide jutottunk! Ez a mi történelmi felelőségünk és lehetőségünk!

    Nemet kell mondani az összes korrupt politikusra, és azokra, akik kiszolgálták őket!
    Meg kell mutatnunk a világnak, és legfőképpen magunknak, hogy mi magyarok, igenis össze tudunk fogni! Kezet kell nyújtanunk egymásnak, el kell felejteni, hogy ki honnét jött, mert egy a célunk, egy élhető Magyarország!

    Amikor pedig egyszer túl leszünk rajta, át kell lépnünk a múltunkat, helyére kell tennünk a sérelmeinket, el kell tisztességgel temetni a halottainkat.

    Soha többé ne válasszon szét magyart, politika ennyire végzetesen!
    Soha többé ne kérdőjeleződön meg annak magyarsága, aki magyarnak vallja magát!
    Soha többé ne lehessen politikai, egyéni érdekek alapján ezt az országot írányítani!

    Mindenkire azonosan vonatkozzon a törvény betűje, származástól, rangtól, vagyoni helyzettől függetlenül!

    Most viszont mindenkinek fel kell állni, mert csak együtt tudjuk Magyarországot egy jó hellyé tenni, ahol jó élni, ahová jó jönni, ahová visszavágyik az ember!

    VálaszTörlés
  19. 12 pont - Mit kiván a magyar nemzet
    -----------------------------------
    Az interneten fellelhető, a változást előmozdítani kívánó weboldalak, blogok, Facebook bejegyzések, civil kezdeményezések alapján a következő, konszenzusos listát látom kikristályosodni és javaslom megvitatni:

    Mit kíván a magyar nemzet

    1. A Magyar Köztársaság visszaállítását
    2 Demokratikus alkotmányt és választási rendszert
    3. A közmédia függetlenségét
    4. A leköszönő kormány elszámoltatását
    5. Az állami pártfinanszírozás megszüntetését
    6. Közös teherviselést, többkulcsos adórendszert
    7. Felelős fejlesztési minisztériumot
    8. Független bíróságot
    9. Független adóhivatalt
    10. A szociális biztonság megteremtését
    11. Korszerű oktatási törvényt
    12. Az Európai Unió irányelveinek betartását.

    --------------------------------------------------

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez így kerek. Az Unióra visszautalva: senki nem fog beavatkozni. `56-ban is illúzió volt, hogy a nyugat majd megmozdul. Ezt házon belül kell megoldani.

      Törlés
  20. ötezer tömegoszlatásban járatos "kádárhuszár" a tömeg elején egyben

    VálaszTörlés
  21. Gábor, tudod általában egyet szoktam veled érteni, mert azt mondod ki, amire én is gondolok. Legutóbb is egyet értettem, mikor arról beszéltél, korai a forradalom győzelme előtt arról beszélni, milyen ideiglenes testületek állnának fel és milyen intézkedések kellenének a győzelem után, mert ez csak megosztja az embereket, ezzel csökkentve a győzelem esélyét. Akkor most miért kellett ez a godolatkísérlet ide? Egyébként meg a próféta beszéljen belőled! (Könnyű a prófétának a prófétából beszélni)

    VálaszTörlés
  22. Az első 4 pont rendben. A többi viszont csak ránk tartozik. Igenis vannak hiteles embereink. Ángyán József már jó ideje járja az országot és próbálja megértetni a néppel, hogy valójában egy háttérből irányító gátlástalan gazdasági maffiahálózat kormányoz. Kasler Árpád is nyíltan kiáll ellenük, értünk, bárki bármit is mond. A legnagyobb baj, hogy elég ember nem volt eddig aki mögéjük álljon. Érdekes, hogy ők mindent megtesznek, hogy felnyissák a szemünket, mi meg- az írás szerint- arra várunk, hogy majd a tömegből szülessen meg az új vezetőnk :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ángyánnak azért egy jó ideig nem okozott gondot, hogy együtt szavazzon az akkori párttársaival. Az ominózus mezőgazdasági események után sokallt csak be. Én nem emelném pajzsra őt, ahogy az LMP-t sem.

      Törlés
  23. Történhet akár így is. Ha tovább maradnak, akkor csúnyább lesz, hiszen még nagyobb a tét.

    Mindazonáltal egy diktatúra és nyomainak eltűntetéséhez már egészen jól bejáratott eszközeink vannak, így pl, van egy Alkotmányunk, Hágában működik egy - diktátorokra és kiszolgálóinkra egészen jól bejáratott - bíróság?

    Az európai diktatúrák felszámolásához pedig legalább 10 év szükséges, mert olyan sok a bűnrészes,

    Ez van! Nem kell szeretni...

    VálaszTörlés
  24. Látom, Touareg, tanultál Orbán Viktortól:
    Az ember merjen nagyot álmodni!

    Egyébként teccik, csak az a baj, hogy felébredünk, és bilibe lóg a kezünk.

    VálaszTörlés
  25. Alkotmányozó nemzetgyűlést senkinek NINCS JOGA összehívni, CSAK A NÉPNEK egy nép által alkotott Alkotmányban! De ha már van nép által alkotott Alkotmány, akkor minek az alkotmányozó nemzetgyűlés??? Mindegyik OGY képviselő elárulta a hazáját!! Semmit sem tettek a kizárólagos hatalom gyakorlói ellen és az alkotmányos rend megváltoztatása ellen, sőt beültek a diktatúra rendszerébe!!! TUAREG!!! Egy utolsó féreg ügynök vagy!!!! Perelj be nyugodtan! A bíróságon is a pofádba kiabálom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "De ha már van nép által alkotott Alkotmány".
      Nincs alkotmány, alaptörvény vagy mifene van, és nem a Nép írta, hanem Szájer a tabletjén a vonaton utazva. Na olyan is...

      Törlés
  26. Mielőtt elolvasom a hozzászólásokat elmondom, h ennél lelkesítőbb írást rég láttam!!

    VálaszTörlés
  27. eGYETÉRTEK AZ ELŐTTEM SZÓLÓKKAKL, AKIK TÖBBSÉGE JÓNAK TERTJA AZ ÖTLETE,.

    Nem értek egyet azokkal, akik óvatos duhajoknak minősülnek és beszari módon állnak hozzá. Ezt a hozzászólásomat PuPu blogjába tettem - /azt olvastam előbb/ - de itt is helyénvaló.

    "Na ez az a téma, ami milliókat érint, de amire ezrek sem mozdulnak meg. Mind a másikra vár, hogy majd Ő fogja számára is kikaparni a sültgesztenyét, amiből persze már Ő is kivenné a részét.

    Csakhogy: Mint ahogy sültgalambok sem repkednek, a gesztenyét is meg kell előbb sütni. Csak az után lehet várni az eredményt, ha teszünk is érte!

    Nagyon sok jó gondolat, jó komment van itt együtt. Csak egy a baj: SENKI NEM A MÁSIKÉT TÁMOGATJA, hanem a magáét ajánlja! Mintha csak a pártok vetélkedését látmám! A naaagy vetélkedésben sikerült leanortizálniuk egymást, a helyett, hogy TÁMOGATTÁK VOLNA EGYMÁST.

    Ma van egy kis remény arra, hogy a sok kárvallott egyén végre Együtt lépjen fel az orbáni maffiaállam ellen. Ehhez megkapta a Nép a külső segítséget: Amerika, Európa minden gondolkodója ÉRTI, LÁTJA, mi a baj nálunk. Csak az elvakított, agymosott "droidok" nem látják, hiszen már a történelmünk sem az igazat tanítja, hanem a diktátor által vizionált képet mutatja. Nem csoda, hogy ma már csak a Történelmi időket átélők ismerik az IGAZSÁGOT, de Ők sem merik bevallani. Vagy szenilisnek kiáltják ki Őket a mai hatalmasok.

    Ma itt a lehetőség megmutatni, hogy van még Ember e hazában, akinek az agya tiszta, és van ereje szembeszállni orbán hatalmával.

    Csak együtt érhetünk célt: ZAVARHATJUK EL EZT A VELEJÉIG ROMLOTT MAFFIAKORMÁNYT. Aki teheti, MA MENJEN KI A KOSSUTH-TÉRRE.

    És ha elég hangos lesz az ORBÉNTAKAROGGGGY, eredménye is lehet. Na persze csak akkor, ha ütni fogjuk a vasat mindaddig, amíg tűzforró nem lesz!

    Amerikának meg köszönjük meg a segítséget. De nem elég megköszönni: ÉLJÖNK VELE!"

    VálaszTörlés