2014. november 16., vasárnap

Az Orbán Rezsim összeomlása

Holnap este 6-kor, Budapesten és szerte az országban tömegtüntetések lesznek, melyek megpecsételik a Fideszbanda sorsát. A konkrét események kiszámíthatatlanok, de egy biztos: Orbán teljhatalma kedd reggelre véget ér.




A tüntetéseken résztvevő tömeg nagysága nem azt fogja eldönteni, hogy vége lett-e a Viktoriánus Korszaknak, mert annak már vége: azt dönti el igazából, hogy mikor. Ha országszerte holnap többszázezer ember lesz kint az utcán, akkor bármiféle erőszak nélkül Orbánék gyorsan menekülőre fogják, de önmagában a demonstrációk ténye és országosan általános volta ellehetetleníti a Felcsúti Bandita további triumfálását. Hogy miért vagyok ebben biztos? Tulajdonképpen roppant egyszerű: zárjunk be egy teljes akarat-, és mozgásszabadsághoz szokott csúcsragadozót egy ketrecbe, és látni fogjuk, mint veszti el életkedvét és belső erejét. Az a kőszáli sas, az a tigris, amelyik az állatkertben depressziósan gubbaszt valamelyik sarokban, az nem ugyanaz, mint élőben, saját valódi környezetében: élőhalottá válik a szerencsétlen jószág. És távol álljon tőlem, hogy Orbánt akár csak egy másodpercre is megsajnáljam, de azt el kell ismernünk: csúcsragadozó a maga nemében, és épp most zárul rá a ketrecajtó. Egész országlását, az elmúlt évtizedeinket meghatározta ennek az embernek a végtelen szabadságvágya: ha pusztán anyagi javak fölhalmozásának igényével próbáljuk magyarázni a viselkedését, akkor csak a felszínt kapargatjuk. Nem, az Ő meggazdagodása csak melléktermék, valójában 10 milliónyian vagyunk annak áldozatai, hogy Ő átélhesse minél többször és minél mélyebben: bármit megtehet.


Beszélt régi interjúiban Önmaga is ilyesmikről, de egész pályáját végignézve hótt egyértelmű: felebarátunk egész élete egy hatalmas Árnytól való menekülés. Valszeg az Apja lehetett az a tényező, amelyik vaskalitkába zárta a tehetséges fiát, és mivel Viktorunk nem mert Apu ellen fordulni, ezért aztán pótcselekvésként megtalált minket, magyarokat. Rajtunk bizonyította be, és bizonyítja be Önmagának nap mint nap, hogy Ő igenis egy szabad ember, akit nem kötnek zabolák, még az annyira nyilvánvalóak sem, mint pár világhatalom hozzánk képest elsöprő ereje. Egyszerűen ez az ember kényszerneurózisban szenved: fölfogja racionálisan a valóságot, tisztában van az erőviszonyok realitásaival, de egyszerűen nem teheti meg, hogy azokat figyelembe vegye. Ő valóban szabadságharcol, de nem a Világ, hanem valójában az Apja ellen, mindannyian jobban jártunk volna, ha inkább egyszer visszaüt egyetemista korában Apunak, minthogy nekünk, mindannyiunknak üt vissza folyamatosan. Az az ember viszont, aki kényszeresen harcol a minden pillanatban való szabadságáért, az szükségszerűen minden más akaratot elnyom a környezetében: ha valami csak egy kicsit nem úgy történik, ahogy szeretné, máris börtönbe zárva érzi magát.


Sok volt fidesznyik mesélt már arról, hogy egyszerűen Orbán nem tűri a kritikát, de a legkisebb, és legjobb szándékú formában sem. A korlátlan szabadság csak úgy élhető meg, ha közben a tévedhetetlenség mítoszára támaszkodik: még gondolati kötöttség sem képzelhető el semilyen mértékben, nemcsak a cselekvéseknek tilos bármely korlátba ütközni. És Miviktorunk egy egész pártot, majd annak révén egy egész országot formált saját végtelen szabadságának képére: nincs, nem lehet ellenvélemény, TILOS, teccenek érteni. És a Fidesz tele van azokkal az emberekkel, akik ezt a játékszabály-rendszert elfogadták: nem bíráljuk a Főnököt, cserébe minket sem bírálhatnak az alárendeltjeink. Tökéletes piramis, mindenki fölfelé nyal, lefelé tapos, a parancs az parancs, aki nem áll be a sorba, azzal rossz dolgok történnek. A Narancsok ennek megfelelően egy pszichotikus alakulat: csupa frusztrált, kisebbségi komplexusos lény, döntő többségük a Főnök merev, a vakhűséget az alkalmasság fölé helyező játékszabályai miatt egyébként jobb életkörülmények közé kerül, mintha szabad versenyben kéne megmérkőznie demokratikus piacgazdasági viszonyok között. A kontraszelekció az igazi szervezőelv, olyan emberek gyülekeztek a Narancszászló alá, akik eladták a lelküket, az erkölcseik minimumát is az egzisztenciális biztonságért cserébe. Zsoldoshadsereg na, mondjuk ki, semmi több.


Csakhát van egy kis bibi: egy bonyolult, rengeteg szereplős való világban nincs abszolút szabadság, legföljebb annak mítosza, az is csak ideig-óráig. És mikor a Valóság megérkezik, és szerényen, ám türelmetlenül bekopog, és vaskesztyűvel teszi ezt, akkor hirtelen összeomlik a Góré lelke, és akkor a korábbi hatalmi piramis fenekestül felfordul. Az Orbán Rezsim gyenge pontja épp annak jellege: az alsóbb szintekről fölfelé nincs valódi információáramlás, mert a rossz hír hozóját végzik ki, és nem magával a hírrel foglalkoznak. Feltétlen hűség, parancsértettem, tiszta Hitlerbunker-fíling, az oroszok már Berlin külvárosában rodeóznak a T-34-esekkel, de a Góré térképén még ott vannak a dicső hadseregek, amik a valóságban már megsemmisültek. Ez az Orbán Viktor nevű kényszerneurotikus olyan rendszert épített föl magának, ami mostanra elzárja Őt a valóságtól. Forrong a Nép, az USA épp lepöcköli a Nagyfiút, mint mi szoktuk a fáradt őszi legyet a függönyről, az EU már nemlétezőnek tekinti, és Miviktorunknak ezt nem meri senki megmondani. Ugyanolyan tempóban nyomatják a hülyeséget, mintha mi sem történt volna: 33%-os ÁFA, abortusztilalom, munkanélküli segélyek eltörlése, új trafiktörvény, csak úgy sorjáznak az olyan témák, amik önmagukban is újabb társadalmi rétegeket hergelnek föl.


Ez a Viktorgyerök, ez valszeg látta Svájcban a tévében a budapesti netadós tünetéseket, ezért vonta vissza legalábbis egy időre a dolgot. Biztos piszok rosszul esett Neki, hisz a végtelen szabadság mítoszába ez nem fért bele, de legalább a saját szemével látott valamit, nem a rosszhírek hozóitól mentesített környezete szűrte számára a Valóságot. Csak aztán hazatért, és visszaépült a saját maga által megteremtett steril környezetbe, ahol elhitetik Vele, hogy a Nép alig várja, hogy Ő végre a Várba költözhessen, ahol Azerbajdzsán és annak Diktátora a követendő minta, megatöbbi szürreális párhuzamos valóság. És itt térjünk vissza a holnapi naphoz, és az országos tüntetési lázhoz: egyszerűen olyan mennyiségű és minőségű demonstráció lesz, akkora tömeggel és olyan jelszavakkal, hogy képtelenség lesz azt eltitkolni a Főnök elől. Emlékezzünk Ceausescu döbbent arcára Bukarest főterén: az a Csóka TÉNYLEG nem tudta, hogy rühelli a Népe, és mikor megtudta, már késő volt. Ha nem is olyan módon, és nem is annyira durván, de holnap Orbán megtudja, hogy véget ért számára az abszolút szabadságért vívott harca. Ha pedig Ő megroppan, akkor az egész Narancsrendszer káoszba fordul: bábművész hiányában a marionett-bábuk az anyaföldön landolnak. Hát akkor tegyük a dolgunkat holnap.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 





















20 megjegyzés:

  1. Gábor! Még tovább NAGY BÁTRAN harcoljunk a Kossuth téri tüntetéssel az Orbánék ellen !!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Gábor, tökéletes meglátás!! Édesanyám az ilyen emberre egyszerűen azt mondta, hogy "akarnok". Ez azt hiszem mindent kifejez. A hitler-párhuzam tökéletesen "ül".

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Gábor!
    Szép álom nem mondom,hogy nem. De hogy ennek vége legyen??? Hát...? nekem csak álom marad.
    Már arról nem is beszélve,hogy ha vége lenne, hogy van annyi ellenzéki ember, olyan, aki legalább egy ügyvivő kormány ténykedésééig elviselné a másikat??? Szerintem még hálóval sem lehet annyit összeszedni értelmeset, érdemlegest, s egymás aknázását félretévőt. Nem lenne Magyarországnak kormánya ebből az ellenzékből - persze mindig hozzáteszem, hogy: - szerintem. Sajnos így gondolom.
    Amúgy jó és szép a gondolat! Ne nekem legyen igazam, azt kívánom!

    VálaszTörlés
  4. Gábor erről az írásodról egy vicc jut az eszembe:) Bírósági tárgyalás, az utolsó szó jogán szót kap az anyját apját megölő gyilkos: _ Tisztelt Bíróság, kérem vegyék figyelembe, hogy anyátlan, apátlan árva vagyok:)

    VálaszTörlés
  5. Egy biztos, az amit leírsz itt Orbánról azok jól megalapozott tények, pontosabban pszichológiai diagnózis. És ebben a szülői ház a kiindulási pont, mely egyszerűen jellemezhető: ILLIBERÁLIS. Azután jött a kollégiumi évek dafke kora (egy kis liberális levegő), majd megérkezett a parancs otthonról, hogy kéne egy kis pénz, ha még kölcsön is, majd visszaadom jelszóval. És itt kezdődött az egész. Mert a szülői ház nem csak il liberális volt, hanem opportunista is "csak úgy juthatsz előre ha nem az elveid vezérelnek, hanem az érdekeid" mondhatta volna Győző papa.
    Innen már elindult egy spirál, ami önmegvalósító mivoltában felszippantotta Orbánt és most már tornádóként működve köpi ki magából. Orbánnak az egész habitusában benne van a gyerekszobájának minden zuga. Komoly tanulmány a testbeszéde, a kényszer cselekvései, és az ebből adódó bakik elhárításának módja, ha egy kicsit megfigyeli valaki Orbánt az hamar rájön arra kivel van dolga. És elmúlt évek folyamán egyre erősebben igényelte, hogy igenis figyeljenek ő rá. Hát meg lett az eredménye oda figyelt rá a világ és meg is alkotta a véleményét. Miért nem hallgatott akkor Fodor Gáborra mondjuk a kollégiumi években, és akkor lehet, hogy lett volna mára egy valóban jó vezetője az országnak.

    VálaszTörlés
  6. Szervusz Gábor!
    Egyet kell értenem Horváth Bélánéval! :(
    Szervezünk, tüntetünk, de - hacsak Te nem tudsz többet mint mi -, nincs egy szakértői árnyékkormányunk. amely a helyükre ülhetne! :(
    Sajnos a baloldali cívódások, újabb szétválások, egymás nevének halla án az acdarkodások, nem teszik lehetővé az azonnali váltást!
    Hacsak... , és ebben bízunk egy jópáran! :D

    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...HA EGY KICSIT OLVASGATUNK A SOROK KÖZT, MEGTALÁLJUK A MEGOLDÁST !!
      VANNAK MÉG PÁRTON KÍVÜLI IGAZI JOGÁSZ-KÖZGAZDÁSZOK AKIK ÉRTENEK A POLITIKÁHOZ IS !

      Törlés
  7. Gábor csak Te lehetsz holnap a vezérszónok ezekkel a szép és okos szavakkal.Hívd a tömegbe a pártokat,szakszervezeteket,civil szerveződéseket.Hívd a székely és felvidéki magyarokat is.Ne adják el a lelküket.A székely mindíg is szabadságszerető,harcos nemzet volt.,ezért meglepő a hallgatásuk.Európa,szabad választások és demokratikus jogokat biztosító Alkotmányt. Ez a minimum és ez nem is kevés.

    VálaszTörlés
  8. Nyílik még a sárga rózsa.
    Hajrá Magyarország

    VálaszTörlés
  9. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Erőd!
    Nekem most ez jutott eszembe a holnapi demóval kapcsolatban!

    http://youtu.be/ZBs4IZbqebE

    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság
    Hajrá Ébredők!

    VálaszTörlés
  10. Lehet, h nem jön el még az a nap hétfőn, de ha így haladunk hamarosan el fog!

    VálaszTörlés
  11. Így legyen! Nagyon várom a holnapot! Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
  12. Minden nap elolvasom a bejegyzésedet, és szinte mindig igazat adok neked. (Amikor nem úgy gondoltam, akkor megírtam)
    Most nagyon szeretném, ha úgy lenne, ahogy írtad.

    VálaszTörlés
  13. Maradva a vadállatos hasonlatnál én annak örülnék ha a ketrecbe zárást követően nem ingerelnénk a magába roskadt ragadozót mindaddig míg a hozzáértő idomárok ki nem emelkednek a sokaságból akik aztán móresre is tanítják a bestiát.
    Addig viszont a tömeg erejének folyamatos kimutatásával tudatosítani kell, hogy.
    "ketrecben vagy, a kulcs a FEGYELMEZETT, ÖNTUDATOS tömegnél van és meg kell hunyászkodnod ha meg akarod úszni a korbácsot".
    Fokozatosságot és állandó fejlődést javasolnék a nyomás gyakorlás során mindaddig amíg meg nem jelenik a hiteles, nép által elfogadott, előre mutató alternatíva és azt végigvinni képes formula.
    Pillanatnyilag a NER tagadásához sokan eljutottak, de ez nem lesz sokáig hajtóerő.
    Minden estre legyünk sokan és fegyemezettek 17-én 18 órakor a Kossuth téren

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó az írás, csak így tovább! DE!
    "Vezérszónok"? :) Könyörgöm! A mikrofonon keresztül nem lehet csinálni semmit! Korábban írja valaki, hogy a határontúliak lapítanak... Persze, hogy kussolnak! Nekik csak az Orbán-kormány jó! Csak a magyar állampolgárság kellett neki, megh a támogatások, eszük ágában sincs leváltani a jótevőjüket! :)
    A másik dolog... Már annyi ilyent hallottunk, láttunk... 4 vagy 5 éve, október 23-a előtt mentek az összeesküvések az interneten, mindenkit az utcára hívtak, lincselésről, akasztásról ordított mindenki, polgárháború szaga volt...
    Október 23-án, síri csend lett, SENKI NEM MENT SEHOVA!!!
    Lehet trágár módon, hangosan szidni, ordítani, hogy felakasztjuk a lámpaoszlopra az Andrássyn, vagy a fenti formában, kulturált szavakkal megalázni... Semmit nem ér! Nem egy blogon, a monitor előtt fog "győzni" a magyar Nép! Ki kell menni az utcára...! De nem 500-an, megh háromezren, megh tízezren! Én már olyan réghen hangoztatom... nem kell félni sem a törvénytől, sem a karhatalomtól... Nem a jognak van hatalma és a sisakos, viperás-gázsprays rohamosztagnak!
    A legnagyobb hatalma a NÉPNEK van! Ha megindul hatszázezer, vagy 1 millió ember, azokat SENKI nem fogja megállítani!

    VálaszTörlés
  15. Az biztos, hogy hasonló szellemi leépülés figyelhető meg miviktorunknál, mint ami Hitlernél is lefolyt...

    VálaszTörlés
  16. Szia Gábor ! nagyon szeretném, ha úgy lenne, ahogy írtad.
    Hajrá Magyarország! Hajrá Köztársaság !

    VálaszTörlés
  17. Csak ne nevezd Banditának. Ha így olvasom, felfordul a gyomrom. Legyen haramia, az olyan negatív a szememben. BANDITA.

    VálaszTörlés
  18. Néhány rigmus hétfőre:
    Viktor lebuktál - Viktor menekülj, Viktor elvtárs - börtönbe, Lázár elvtárs - börtönbe ... ...
    Néhány mém:
    Ma a Fidesz a bolsevik párt. Hitlernek is volt 2/3-a. Sánta kutya fc - Felcsúti öreg fiúk 1:0 A mi pénzünket ne tessék Svájcba vinni. Még 10 év Viktor alatt és ott fogunk tartani ahol Ukrajna most.
    És egy gondolat: Az oké, hogy Viktornak mennie kell, de beszélni kéne a Köztársasági elnökkel, hogy ő mondja ki.
    Éljen a Köztársaság!

    VálaszTörlés