2014. október 23., csütörtök

Visszanyal a 2006-os fagyi, Viktor!

Az őszödi beszéd után Orbán által a háttérből szervezett folyamatos zavargások, a fociszurkolók mozgósítása, a Kossuth téri tüntetés, majd műveleti területté nyilvánítás, meg a többi hasonló, emlékszünk jól. Most is ez történik, csakhogy Orbán a célpont, ciki.




2006-ban az MSZP-SZDSZ többséggel kormányzó Gyurcsány-kormány igazából a kezdetektől béna kacsaként tudott csak működni. Az MSZP egy ismert köre földobta a saját vezetőjét a Narancsoknál, jobban kellett Nekik az autópálya-közbeszerzés, mint a demokrácia, meg a stabil kormányzás. Az utcai zavargásoknak ugyanis nagy a lélektani jelentősége: ha elég sokan, elég sokáig és elég látványosan csinálják, akkor az azokat otthonról nézőkben megjelenik az érzés: a Kormány elvesztette a Nép támogatását. És ez a hét, és annak is főleg a vasárnapi zárónapja bizony nagyon olyasmivé kezd válni, mint 2006 forró hetei. Tegnap megtiltották a Szolidaritás Operához tervezett tüntetését a műveleti területté nyilvánítás 2006-ból is ismert varázsigéjével. A betiltást a BRFK az utolsó pillanatban postázta, így jogorvoslati lehetőség már nincs, a tüntetés elmarad, így azon az OGYM sem vesz részt értelemszerűen. A műveleti területté nyilvánítás már a hatalom gyengeségének a jele: természetesen az sem egy mindent vivő Jollyjoker, Bíróságon megtámadható, csakhát az elbírálási határidők miatt erre már nem maradt lehetőség. Orbánék most pont azt az eszközt alkalmazták, ami ellen anno elhíresült kordonbontásukkal tiltakoztak. Ez meg komoly hitelességi probléma lesz még saját híveik között is.


Napersze a mindenfelé zajló, látványos utcai zavargásoknak csak akkor van a Hatalmat aláásni képes ereje, ha azok mögött ott van olyan téma, ami hiteles, vagy épp elhitethető. Az őszödi beszédet kellően kiforgatva, összevágva ezt a közérthető tartalmat a Fidesz létrehozta, amit a Gyurcsány hazudott opuszba rövidített le. Ezt aztán lehetett szállóigeként a Nép spontán és kevésbé spontán csoportosulásainak szájába adni, hadd szóljon, és szólt is. Csakhát ugyanez a téma most is megvan, de ez most Orbánról szól. Akinek maradt némi józan esze, az tudja, hogy az USA igen ritkán hajol le egy Magyarország mérettartományába eső kis valamicsoda miatt, hogy annak vezetői közül párat kitiltson. Ha mégis ezt teszi, akkor annak oka van, és valószínűleg tele van a CIA raktára olyan lehallgatási dokumentumokkal, amikor az Orbánbanda épp laza dumálásokban rabolja szét az országunkat. Ezek a fiúk elfelejtették, mit jelent a technológiai fölény a gyakorlatban: azt jelenti Srácok, hogy Titeket, akik imádtok minket lehallgatni, az USA simán csekkolni tud bármikor. De persze most saját károtokon rájöttetek, nagy is a hallgatás, nem veritek az asztalt, Viktor, nehogy a fiókokból kipottyanjon a világhálóra pár hangfelvétel. Vagy inkább rengeteg, mert a tömeges rablás, amit évek óta csináltok, tömérdek csendes bizonyítékot is termelt ám, nemcsak százmilliárdokat a zsebetekbe.


Orbánék egész önfelépítő sztorijukban három elemre építkeztek, amiket egy mítosszá gyúrtak össze: Ők a vidéki, őszinte, tisztakezű Srácok. A Tiszták, míg a Vörösök, na azok meg lopnakcsalnakhazudnak, meg komcsik is, örökre. Utóbbit mostanság már annyira nem erőltetik, mert Pozsgai meg Szűrös Elvtársak, meg még pár tonna hasonló épp a Fidesz tablóját gazdagítják, de a Tiszta Fidesz mítoszára egy egész ország államapparátusa vigyáz, elsikálva tömérdek piszkos ügyüket. És akik a Narancsvallás fanatikusaiként hinni akarnak Orbánék tisztaságában, azok ezt önbecsapással megtehetik: nincsenek bizonyítékok, hát akkor biztos csak a liberálbolsevik ármány állítja a Felcsúti Bűnszövetkezetről, hogy rablóbanda. De most a legfanatikusabbaknak is látni kell: az USA kibaszott pár Narancsgórét, és Orbánék nem mellet döngetnek, hanem külügyminisztert küldenek, akit csak a takarítónő fogad, és minden szinten próbálják most telemosolyogni a sajtót, hogy minden okés ám, nagy barátunk Amerika. Ez meg az eddigi harcias Fideszretorikához képest nagy visszalépés: ha nem lenne az USÁ-nak tömegnyi bizonyítéka, akkor Orbánék épp mellet döngetnének, hogy mocskosamerika, dugulj el. De nem ezt teszik, nagyon nem, inkább hanyatt fekve dorombolnak, hátha Obama küld valakit egy kis megnyugtató hasvakargatásra. De nem küld, és lassan még a legfanatikusabbakban is földereng: Orbán hazug.


2006-ban a folyamatos tömegdemonstrációk destabilizálták a Gyurcsány kormányt, de a kegyelemdöfést a "Szociális Népszavazás" adta meg, abból is a vizitdíj. Azért épp ez, mert közérthető mérettartományban van: a Zemberek már régóta nem értik a 100 millió meg a 100 milliárd közötti különbséget, de nagyon is értik a párszáz és párezer forintos tételeket, pláne ha az a saját zsebükre megy. A rezsicsökkentési rizsa ezért hatékony, és az internetadó ezért életveszélyes. Az egyre inkább a nyomorba csúszó átlagmagyarnak nincs már pénze kocsmázni, mozizni, tévézni, telefonálni, mindezek helyére vált az internet az egyetlen közösségi szórakozási formává. Ezt megadóztatni, ez sokkal súlyosabb és tömegesebb csapás, mint a vizitdíj volt, és ugyanolyan közérthető, emberi léptékű probléma. Hát akkor legyen az internetadó az Orbán Rezsim vizitdíja, bukjon ebbe bele, vagy pontosítva: buktassuk ebbe bele. Javaslom a vasánapi tiltakozó tömegdemonstráció szervezőinek, hogy hirdessék meg az Új Szociális Népszavazást, egyetlen kérdéssel: tiltsuk-e meg az internetadót? Milliószám lesznek támogatók, vigyük népszavazásra, nyerjük meg, aztán azzal a lendülettel takarítsuk is el a Felcsúti Szemetet, mielőtt a bűze végleg beteríti az Országunkat.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


23 megjegyzés:

  1. Internetadó és a vizitdíj közötti párhuzam kézenfekvő.

    Az Internetadó bevezetése, egyértelműen a köznép elhallgattatásának eszköze ként lett bedobva a Fidesz által.

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt ébredező Magyarország!
    Csak annyi ne hagyjuk, hogy az internetet is elvegyék............., mert már nincs mit. Média a zsebükben, csak azt lehet hallani amit ők akarnak tudatosítani. A szabadságunk utolsó darabja is veszélybe került!!
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M.!

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt! Nem értem meg az internet adót. Érthetném, hogy elveszik az utolsó szórakozásomat, az egyedül maradtak - utazásra nem lévén pénzük - ilyentén való kapcsolattartását, hát ne szórakozzunk, írjunk levelet, a postán adjuk föl. Ne nézzünk filmet, ne hallgassunk zenét, nézzük a köztévét - hülyüljünk meg attól, ha eddig ez nem sikerült. Tájékozódni ne akarjuk a Klubrádióról, hallgassuk Orbánt péntekenként a közrádióban, hogy hazudik? Nem baj, hisz a 2/3-ad is neki hisz. Jah! Hogy esténként a külföldön élő gyerekünkkel szeretnénk beszélni? Miért ment el a balga gyerek? Majd hazajön, ha látni akar. Hogy ma már a neten vannak még a középiskolás tankönyvek és feladatlapok is? Ne tanuljon az a fránya kölök, menjen dolgozni végzettség nélkül közmunkára! Hisz azt mondta Orbán, hogy 100 %-os lesz a foglalkoztatottság 2018-ra! Már szoc. segélyt se fognak akkorra adni! Hát ilyen illiberális lesz az élet Magyarországon. Azért még vannak kivételek az országban is: van olyan hely pl. Siófok, ahol ingyen netehezt minden állandó ott lakó, sőt aki betöltötte a 18. évét, még ingyen okos telefont is kap hozzá! Mi van??? Az ingyen netre majd adót v etnek ki? Megáll az ész és egyhelyben topog... No, ez kéne Orbánnak. A népnek nem kell ész, a nép dolgozzon, ne gondolkozzon, mert ugye abból csak baj lehet - neki, nekik, számukra. Ne akarjunk tájékozódni, majd ők elmondják a kormányszócsöveikke, propagandájukkal, hogy mi mit tudjunk, annyi elég a hülye alattvaló, rabszolga népnek. Na ezt akarják tenni velünk. S ahogy látom, meg is teszik, hisz náluk a 2/3-ad, a többi meg hallgat - óriási némaság az országban - alszanak - lesz valami ami fölébreszti őket? Talán ez? Nem tudom....

    VálaszTörlés
  4. Tetszett az írásod. Belebukna egy szociális népszavazásba, ahogy mondod. Te is tudod, ezek ravasz fickók. Ha komolyan gondolják a netadót, /ami lehet, hogy elterelés a másik ügyről, / akkor beteszik a költségvetési kategóriába, vagy mást ki fognak találni. Erősen kétlem, hogy erre lesz lehetőségünk. Szeretném, ha melléfognék. Ha csak elterelő hadművelet, akkor jönnek a mérték lecsökkentésével, esetleg az eltörlésévelel, mert " meghallották a zemberek szavát, és ugye, ők meg a nemzeti konzultáció..." Félnek. A tüntetésektől félnek. Tudják ők, hogy nem sokan állnak mellettük! Kormányzásban dilettánsok, de a kommunikáció területén nem hülyék. A lehetőséget biztosították maguknak, élnek is vele! Remélem, az OGyM a hosszabbítást megkapja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a probléma ezzel a felvetéssel, hogy adóügyben nem lehet népszavazást kezdeményezni. Valószínűbb, hogy ezen elterelő nagy habverés után vissza fognak táncolni ettől a "nagy ötlettől" a fiúk és akkor ők lesznek a hős megmentők. Ez már rutineljárás náluk... És sajnos ezt sokan be is fogják venni. Akkor az már nem lesz kérdés, hogy ki és miért állt elő ennek a bevezetésével.

      Törlés
  5. Népszavazzunk! Hajrá OGYM! Hajrá Szabadság! Tisztuljon a levegő!

    VálaszTörlés
  6. Az alulról jövő szerveződések elfojtásán kívül mire lenne jó még a netadó? Az ugyebár köztudott, hogy a hatóságok elsőszámú vadászterülete. Ha a bevezetésével csökken a hatékonyságuk, akkor van indok arra a hatalmas létszámcsökkentésre, amit terveznek. Ha vannak köztük gondolkodó emberek, akkor felismerik ezt az összefüggést és a tiltakozók mellé állnak. Csak többségüknek nincs Fb, Twitter vagy Instagram profilja, maximum a családtagjának.

    VálaszTörlés
  7. Gábor !
    Nem kellene jelezni Szolidaritáséknak, hogy nálatok a Kossuth téren van elég hely?...
    Lehet nem ártana ha általuk erősebb lenne az erőd, figyelemmel a 10 m-rel arrébb esetlegesen tajtékzó mindenféle ultrákra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves góbé!
      Tudtommal, a Szolidaritásnak több tagja is OGYM szimpatizáns, sőt, alapító tag. Ezért sem értem, miért 20-án adták be a kérelmüket, mikor tanulságos volt az OGYM végre Kossuth térre való kerülése. :(
      Az internet adó bedobása, egyértelmű terelés az USA-ból való kitiltásokról, az esetleges retorziókrók Mo. ellen. (Gábor! Azért a Szijjártót fogadó hölgyet takarítónőnek degradálni, nem szép dolog volt tőled! :( )
      Mivel én túl radikális gondolkodású vagyok bizonyos területeken, bízom abban, ha megismétlődének a 2006-os események, annak a kormány bukása lenne a vége. De azt is tudom, hogy részemről ez csak egy álom egyenlőre.

      Törlés
    2. Kedves Mariann !
      Én viszont nem örülnék neki ha a kubatov csemeték a Kossuth téren újra előadnák a 2006-os produkciójukat akár maguktól, akár irányitottan. Ez sajnos alkalmat adna a hatalomnak, a teret az OGYM-el együtt kitakaritani és müveleti területté nyilvánitani...
      Nem biztos hogy jó ötlet volt a területet egy potenciális csürhével megosztani, ha balhé lesz, bizonyithatóan el kell tőlük határolódni, de lehet az sem lesz elég...

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Az OGYM álljon a népszavazás kezdeményezésének élére
    "Akarja e Ön,hogybevezessék az internetadót?"
    Hajrá Magyarország

    VálaszTörlés
  12. Vigyázzatok vasárnap, nehogy rátok küldjék az ultrákat! A hatalomnak jól jönne most egy ilyen balhé. Azonkívül ürügy lenne arra is, hogy titeket is eltakarítsanak onnan.
    Mozigépész

    VálaszTörlés
  13. Az internetadóról szóló népszavazás ötlete már „innovatívnak” tekinthető! Jelentős az ellenérdekeltek nagy száma, érdekérvényesítő képessége, mozgósító ereje. Nem új dolog, hogy megint nem a „hivatalos” ellenzék áll egy közérdekű ügy élére. Nyilvánvaló, hogy a „jogászkodó” kormányzat ezt megpróbálja megakadályozni. De hát a haza nem lehet ellenzékben, ha egyszer valós többségben van, ugye? Egy kérdés: a Szolidaritás az engedély megtagadása után otthon marad? Ennyi? Az ellenzéknek megoldást kell találnia a „törvényes” megoldások kezelésére. Senkinek sincs ötlete?

    VálaszTörlés
  14. György Ligeti
    A teljes ellenzéknek bojkottálnia kellene a parlamenti munkát. Be sem menni, nem csak kivonulni az ülésekről, ha olyan döntés születik a kormány részéről. Mindegyiknek! Kivétel nélkül! Aztán utcára hívni a jónépet, csatlakozni, részt venni a civilek által is (pl. a net segítségével) szervezett összes, olyan célért rendezett megmozduláson, amivel egyet lehet érteni. Ehhez nagyon gyorsan megállapodni az alapcélokban! A netadó ellenesség már egy ilyen.Ezzel rengeteg embert meg tudnának fogni. Aztán jöhet a következő....Még jobban mozdulna a nép, ha látná, ott vannak a pártok (és vezetőik) is, akikkel szimpatizálnak.S a képviselőik! Szerinted ez eszükbe jut? Meg tudnának egyezni a cél érdekében úgy, ahogy PuPu írt erről az idevágó egyik cikke végén? Idézem: " Nincs finnyáskodás, nincs primitív gyerekeskedés, nincs "alma játszik, körte nem" típusú kiszámolósdi, összefogás van."

    VálaszTörlés
  15. Anikó!
    Te is tudod, hogy nincs összefogás! Ha lenne, akkor már nem itt tartanánk! Ott ahol egy párton belül széthúzás van, mit várunk három párttól?
    Egyszer írtam egy OGYM-esek által Kossuth térről is ismert Együtt - PM-Szolidaritás megyeszékhelyi vezetőjének, ha egy műsorban ugyan arról kérdezik Hajdút, Kónyát és Szigetvárit, mind a három teljesen mást mond. Mosolygott rajtam. Milyen párt ez? :(
    Milyen összefogás az, ahol az egyik fél megzsarolja a másik kettőt, aztán választások előtt egy héttel visszavonják, amihez addig foggal-körömmel ragaszkodtak?
    Milyen összefogás az, ahol nincs országos egység, hanem mindenki megy a saját feje után?

    Ezért mondom én, hogy az OGYM-nek TELJESEN pártsemlegesnek kellene lennie, nem csak kimondva, hanem ténylegesen is, és akkor az embereknek lenne miben hinniük, bízniuk. :(

    VálaszTörlés
  16. Egy közös cél elérése érdekében szerintem igenis össze kéne fogni,aztán ráérnek a résztvevők külöcködni, ha úgy tartják jónak!

    VálaszTörlés
  17. Ha mi is elkezdünk szelektálni,akkor ugyanott vagyunk ahol a pártok.Ha van egy közös cél akkor arra kell koncentrálni !

    VálaszTörlés
  18. Nem azon kéne rugózni,hogyeddig mi volt hisz azon már úgysem lehet változtatni,hanem egy jó stratégiát kidplgozni és megvalósítani!

    VálaszTörlés
  19. http://internetszabadsagpart.blog.hu/2014/10/24/vigyazat_jovunk

    VálaszTörlés