2014. október 28., kedd

Ők már a Parlament védelmére készülnek

Tegnap a Nettünti zárása után kéttucatnyi tüntető átjött hozzánk a Kossuth térre, az Ország Gyűlése Mozgalom nonstop demonstrációjához. Amit akkor láttunk, azt először nem tudtuk hová tenni, de mára megvilágosodtam: a rendőrség már a Parlament védelmét gyakorolja.




Szóval megjöttek a Srácok - lányok, fiúk vegyesen persze, nem hímsovinizmus a megszólítás - a Kossuth térre, amennyi székünk, takarónk volt, azt kiosztottuk, aztán vártunk. Voltak olyan hírek, hogy egy sokszázfős csoport szintén elindult már a Parlamenthez, netről is, telókról is ez jött, de aztán élőben láttuk, hogy valszeg tényleg így lehet. Egyszercsak villogó rendőrkonvojok dőltek egymásután az Alkotmány utca felől - legalább utcánk még van ilyen névvel -, és a következő félórában minimum 400 rendőr állt föl alakzatokban a Parlament körül. Olvasóim tudják, hogy számokban soha nem túlzok, mert ha egyszer rajtakapnak, oda a hitelesség: inkább több volt 400-nál, de maradjunk csak a biztos becslésnél. Namost mi a Srácokkal, meg az OGYM éjszakai őrségével együtt voltunk harmincan, úgyhogy könnyen hihetővé vált, hogy tényleg valahonnan sokszáz főnyi tüntető közeleg, ezért a nagy készültség. Ez este 9 körül volt, több helyről is közben jöttek a telefonok, hogy spontán terjedt már a tünti közben is a Népben a Kossuth tér, mint véghelyszín, úgyhogy jönnek még, nem kevesen. Csakhát ment az idő, és nem jöttek, elfáradtak - volt rá okuk - eltanácsolták őket, ki tudja, és nagyjából 10 óra felé világos lett, hogy ma már nem leszünk többen.


Namost a mi kommunikációs hálózatunk se gyenge, de azért a zsaruké nyilván jobb: helikopter, térfigyelő-kamerák, drónok, meg ezernyi ember és kütyü. Ha mi tudtuk, hogy már csak ennyien leszünk, akkor azt bizony a Kékeknek is tudniuk kellett. És nem mozdultak, sőt, egyszercsak egy fullosan fölszerelt rohamosztag berohant a Főbejárat előtti főlépcső elé, sorfalat alkotott, aztán meg 5 perc álldogálás után kirohant. Mi meg néztük a műsort, mind a harmincan, amint 400 rendőr vesz minden irányból körbe minket, és alakzatban állnak. Jókat röhögtünk, merthát a tüntető-zsaru arány az 1 a 13-hoz volt, ilyen szintű védelemben ritkán részesül a Zember. A Srácok aztán fél 11 körül elindultak haza, az OGYM Őrsége megkezdte a normál éjszakai őrzést, szóval ment minden a szokásos immár háromhónapnyi nonstop tüntetési rutin alapján. Napersze egy kivétellel: 400 rohamrendőr őrizte továbbra is 6 irányból a Kossuth tér központi térségét, a Nemzet Főterét, ahol akkor már pont 6-an tartózkodtunk. És nem mozdultak. 11 körül én is hazaindultam, és ha az egész napos terepmenet miatt nem lettem volna kicsit fáradt, akkor már ott eszembe jutott volna: ez gyakorlat volt, felkészülés a későbbi eseményekre.


Az utolsó metróval még épp hazaértem, az Erődből meg úgyis telefonálnak, ha nagy gebasz van, de maradt a csönd, meg a rendőrök. Szóval a lényeg ebből ennyi: Hatalomék már úgy számolnak, hogy előbb-utóbb a tömeg megérkezik majd a Kossuth térre, és gyakorolják a Parlament védelmét. Ma este hatkor persze mindahányan, akik csak mozogni bírunk ismét ott leszünk a József Nádor téren az újabb Nettüntin, és örömteli fejlemény, hogy az ország sok nagyvárosában ugyanekkor lesznek társdemonstrációk is. A Fidesz persze még konokoskodik, csak azért is benyújtják, megszavazzák a netadót, kisebb csökkentésekkel, miegymás cafranggal, hátha a Népek tüntetésük hatástalanságát látva hazamennek. Csakhát a Narancsok politikai elve egyszerű: kinek hosszabb a farkát játszanak, és a sajátjukat addig mutogatják, amíg mások el nem hiszik annak méretét, vagy épp arra jön a körfűrész. Magyarul: blöffölnek, de ha a tüntetők nem engednek és újra és újra utcára mennek, és ha lehet még többen és még több helyen, akkor persze a körfűrész esete a Nagyfarokkal szitu áll be: gyors visszavonulásban fogja az Orbánbanda még azt is letagadni, hogy valaha is köze lehetett volna a netadóhoz, áááá, nemis, csak félreértettük.


Magyarul: a netadó, és közvetve a Narancshatalom sorsa most mindannyiunk kezében van, és CSAK rajtunk múlik. Ők most lapulva figyelnek, és számolnak, térben és időben. Kifárasztásra játszanak, húzzák az időt, és reménykednek, hogy fogyásnak indulnak a tüntetők. Nagyjából egy hét az az időszak, ameddig maximum figyelhetnek: addig ugyanis eldől: fogyunk-e, vagy gyarapodunk. Ha gyarapodunk - és a nagyvárosok párhuzamos Nettüntijeivel épp ez történik - akkor majd bedobnak kisebb lufikákat: maximált díj, tárgyaljunk, megatöbbi kamutaktika. Ehhez marhára értenek, konspiráció, bomlasztás, időhúzás, oszd meg és uralkodj, meg a többi Machiavellizmus. De ha Mi nem fáradunk, és újra és újra kimegyünk, és ezzel lehetőséget adunk azoknak is a csatlakozásra, akik csak akkor mozdulnak, mikor már van olyan tömeg, amihez csatlakozhatnak, akkor ebből nagy Narancsos Bukta lesz: a Fijjug is tudják, hogy a visszavonulásuk, az minden további erőszakosságukkal szemben megmutatja a követendő utat a demokraták számára. És visszatérve a rendőrgyakorlatozásra a Parlamentnél: nyilván a Nettünti szervezőinek megvan az útvonalterve ma estére, ha az a Kossuth tér, az jó, ha nem, az is jó. De csaxólok: a legnagyobb nyomatéka minden tüntetésnek a Parlamentnél van, mert a Hatalom ott található. Meg mi is, Velük szemben, három hónapja immár, mint OGYM, december 31-ig érvényes, a Nemzet Főterére szóló demójoggal, ami Titeket is véd, ha arra jártok. Szóval várunk Benneteket, azon a helyen, amit a Hatalom a legjobban félt.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


15 megjegyzés:

  1. Tegnap este, nálunk is elindult a szervezkedés nettüntire, csak nem értem miért csütörtök este 6-ra. Igaz a maira is jelezte pár szhelyi "ismerősöm",.hogy megy, de kíványcsi leszek! Egy azért tuti, hogy a pesti "rendőrök", igaziból ugyebár a már jól kiképzett TEK-esek, és "baj esetén" nem fognak tétovázni, mint a rendőrök 2006-ban. Ezek Viktort védik jópénzért!

    VálaszTörlés
  2. Már minden szinten folyik a karaktergyilkolászás, Gulyás Balázs személyével. De reménykedem, hogy az emberek nem dölnek be, hiszen mostmár tudniuk kell, hogy a fijugggnak ez a technikája! Igenis bármit mondanak Gábor rád, vagy a szervezőkre, nem érdekel, mert aki azt akarja, hogy eltakarodjanak ezek a korrupt, tolvajok, higgyenek ebben a talán utolsó lehetőségben. Hajrá tüntetők, Hajrá OGYM, Hajrá a demokráciát akaróknak!

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Gábor és társaid:) Kis porfitüntetők vagytok már:)
    Én nagyon remélem, hogy ma is, igen ma is kimegy legalább annyi ember, s mint látszik a városok száma - ha kicsit is, de szaporodik! Végre valami, valami ami mégis kiverte a bizosítékot! Én a nettüntetők helyben a tanulást nagyon előtérbe hoznám: hisz könyveket - nem keveset sokat ! - már csak neten lelet elővenni, abból tanulni az ált.-, közép-, fölsőfokú-, egyetemi iskolákban. Nincs ellenőrző: e-napló van! Szóval nem csak a tájékozódás, napi szórakozásról szól a dolog. Mi van a távmunkásokkal? Fizetni fognak, hogy kapjanak éhbért? Mi van az éppen most meghírdetett (Fidesz által) hűtőcsere programmal? Csak neten lehet regisztrálni, pályázni, intézni. Mi van az adóbevallásokkal? Ja, hogy őket ez nem érinti mert nem szoktak bevallani? Na, de más mindnkitől a NAV elektronikusan kéri!!! Csak úgy hirtelen pár, ami reggel eszembe juttott!!! Természetesen a kapcsolattartás sem a postagalam szintjén van, bár lehet, hogy jó lesz néhányat beszerezni, betanítani, a postánál úgyis leépítés van! A tájékozódás is megáll, hiszen hiába veszünk újságot a net adó árán, nem tudjuk a híreket egymással megosztani:( És bizony, hála a hétfői tüntetőknek - már a Demokráciát is skandálták! A vandálokkal nem tudok egyetérteni, bár lehet hogy rossz volt a lelkiismeretük, mert amit 2006-ban lenyúltak a TV Székházból, azt most vitték vissza a megbízóiknak.
    Szóval drukkolok, szorítok! Az Ustream hétfőn is közvetítte, bár meg-meg szakadt, de azért mert annyian néztük és szorítottunk! Most is azt tesszük, hajrá, de csak szépen, demokratikusan! :)

    VálaszTörlés
  4. Marianna
    El tudom képzelni én is, hogy "baj "esetén" TEK-esek oszlatni fognak könnygázzal, de tettlegességre nem fognak vetemedni. nem mernek! Micsoda visszhangja lenne külföldön! Ettől tartanak! Lsd. Kovács Zoltán kiakadása az amerikai követség tagjára! Ők nem a rémHírtv-t nézik meg a "köztévét", hanem odamennek, meggyőződnek róla, mi történik!Gulyás Balázst meg nem tudják Karaktergyilkolni, nem párttag már és ehhez még túl fiatal! Hajrá, ifjú,- és idősebb változást akaró demokraták!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vigyetek kendőt könnygáz ellen. És hagyjátok otthon a gyerekeket!

      Törlés
  5. Ma este a Fővárosi megmozdulással párhúzamosan itt Nyíregyházán is megkezdjük a Netadó tüntit. Tervek szerint minden este úgyan ebbe az ídőpontba tartjuk.Ha nem fáradunk és nem hagyjuk abba,eelöbb vagy útóbb a fasizta,diktatorikus Orbán rezsim lemond a Netadó gondolatáról.De ha mégis bevezetik akor természetesen mi is bevezetjük a hatalommal szembeni keményebb demonstrációnkat.Hogy ez miből áll egyenlöre még títokba tartjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Jocó! Nagyon drukkolok nektek! Veszprém egyelőre még alszik, sajnos.

      Törlés
  6. Szerintem Orbánék banánhéjra léptek ezzel az adóval! Ez a tüntetés nem fog "kifáradni, mert most kezdett el igazán terjedni! Ezt ki kell használni a demokrácia érdekében is! Ez nem a választási törvény szerint működik! Szerencsére! Most látszik meg mennyire "a Fidesz népe" Magyarország és, hogy indokolt-e a 2/3 amit trükkökkel kényszerítettek ki.

    VálaszTörlés
  7. Azért arra az Adósalátára érdemes ránézni ....
    Környezetvédelmi termékdíj, népegészségügyi termékadó, elektronikus fuvarlevél ....
    Lassan a szomszéd városba utazáshoz is engedély kell, mint a nagy és baráti Szovjetúnióban?

    VálaszTörlés
  8. Csodás animgif-ek özönlenek ismét:
    http://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F38.media.tumblr.com%2F75b93f3e3b37ad9e0bde5c41f6eeb736%2Ftumblr_ne3w4eGQ5u1tinaevo1_500.gif&key=5fj7qyLRZJXTbjOK7_EpOw&w=600&h=211

    VálaszTörlés
  9. Az már biztos,hogy elgurult a gyógyszerük, mert vadabbnál vadabb ötletekkel rukkolnak elő!

    VálaszTörlés
  10. AZ ELLENZÉK NE CSAK MINT VALAMI DÍSZPINTY ÜLJÖN A PARLAMENTBEN, HANEM TEGYE FEL AZOKAT A KÉRDÉSEKET, HOGYHA MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT, MI SZÜKSÉG VAN ÚJABB ADÓKRA?

    VálaszTörlés
  11. ORBÁNÉK SZERINT CSÖKKENT AZ ÁLLAMADÓSSÁG.kIPATEROLTÁK az IMF-et, csak arról mélyen hallgatnak, hogy mennyi állampapírt bocsájtottak ki, sokkal magasabb kamattal mint amennyit kellett volna fizetni az IMF-nek!És ha nem tudnak fizetni akkor elindul egy eladási hullám , és Magyarország semmi perc alatt becsődöl.Szerintem ettől félnek és ezrt találnak ki kínjukban mindenféle pénzszerzési lehetőséget!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Bene Sándorné!
    A fenti mondatok majdnem minden gondolatával egyetértek.
    Az amit az utolsó mondatodban írtál az tulajdonképpen igaz, csak nem minden.
    A plusz adók arra kellenek fideszes barátainknak, hogy elfedjék vele azt a sok mocskot, amit ellenünk elkövettek, teljesíteni tudják a társadalom elvárható, jogos igényeit és megteremthessék saját korrupt létezésük feltételeit. A mi pénzünkből tervezik - ez látszik egyszerűnek - megcsinálni ahelyett, hogy hatékonyabb gazdaságpolitikával mindezeket az ipari-és mezőgazdasági termelésből valamint a szolgáltatásból származó bevételekből fedeznék.
    A sarcok kivetésére van tehetségük, az utóbbira pedig se tudásuk, se képességük.
    Szerintem nekik hamarosan menniük kell! Sok minden van már a rovásukon!

    VálaszTörlés
  13. Először azt hittem rosszul hallok, mikor a ma esti híradót hallgattam.
    Asszongya' a Fidesz: "Nem lesz netadó, más lesz a neve..." - most komolyan ugyanazzal az átlátszó trükkel jönnek, mint a tandíjnál, hogy "más lesz a neve"? :D

    VálaszTörlés